הסיבה האידיאולוגית שבגללה אני מאמינה שדוסים *צריכים* לדעת אנגלית טובה, להיות עם גישה לאנגלית ובטחון, מתחלקת לשני מישורים- אור לגויים וקירוב עמ"י.
אור לגויים:
יש לנו משימה, בתור עם ישראל, להפיץ את האור של הקודש בעולם. להגביר את אהבת הארץ, לחזק את מקומנו בתור מעצמה חברתית-טכנולוגית-אקדמית וכ'ו.
היום, ההסברה היא כלי מאוד מאוד חזק בגישת האומות כלפי עם ישראל. לא יתכן שאנשים שהכי מחוברים לארץ, בחיבור הכי אידיאולוגי וכנה, יתקלו במחסום שפה קיצוני ולא יוכלו לתת לשאר העולם(ובכך, לעם ישראל) את האמת.
ארגוני השמאל והעמותות שנגד א"י פועלות חזק מאוד בתחום הזה, והימין הרחק מאחור.
בנוסף, חלק מלהיות אור לגויים הוא להתפתח מחקרית ולהצטרף לפיתוח הגלובלי. היום המחקר מתקיים ברובו המוחלט באנגלית, ואפשר להשפיע בו מאוד, אבל חשוב לא להירתע ממנו.
קירוב עמ"י:
בימינו, כחצי מהעם נמצאים בגלות. רובם לא מחוברים ליהדותם כל כך, ובטח לא לתחיית עמ"י בארצו. הארגונים הרפורמיים פועלים בחול חזק מאוד, נכון, כי האנגלית שלהם ברורה ורהוטה ואין להם מחסום שפה. ככה, גם מי שכן מחפש להתקרב- מוצא את עצמו מתחבר לקהילות רפורמיות ולא אורתודוקסיות, והדרך משם להתבוללות קצרה מאוד..
יש אצלנו המון נוער אידיאליסט שמחפש איך לתרום ואיך לחזק, ויכולים להיות אלופים בתחום של הסברה- להתכתב עם נוער וצעירים(סטודנטים למשל) דרך הרשתות החברתיות ולפתח גישה מקרבת וטובה. אבל, יש מחסום שפה!! הם יכולים לכתוב בסיסי(או לדבר) אבל לא להגיע לעומקים.
גם עולים חדשים, מתקשים להתערות בציבור התורני לאומי. באופן טבעי, זה ציבור שחשוף פחות לתוכניות וסרטים ושירים באנגלית, וזה מצטרף גם לזלזול שיש באנגלית שהיא לא שפת הקודש ולכן לא חשוב להשקיע בה.
לכן, הרבה נערים שעולים עם משפחתם לארץ, נאבדים כי אין להם חברה שתוכל לתמוך.
מקובל מאוד שנוער מגיע ל"שנה בארץ" אחרי י"ב. כמעט כל המסגרות הן או שנת הכשרה- חילונית, או מסגרת חרדית. המגזר שלכאורה הכי אמור לתמוך ולפעול במישור הזה, כמעט ולא פעיל בתחום.
כשהתלבטתי מה ללמוד, התייעצתי רבות עם הרבנית שלי, ועם דמויות תורניות נוספות. ידעתי שאני רוצה ללמוד משהו שמתאים לתכונות שלי, אבל לא אצליח להתמיד בלימודים ובעבודה אם לא יהיה לי אידיאל אמיתי להיאחז בו. יחד איתם(בעיקר עם הרבנית, יכולה להגיד מי זו בפרטי, מעדיפה לא להוסיף עוד אאוטינג על כמויות האאוטינג שכבר נתתי

) גיבשתי את הגישה הזו, וקיבלתי ברכת הדרך גדולה מאוד ואני מרגישה שאני שליחה, לשנות במקצת את הגישה האנטי-אנגלית בציבור התורני לאומי.
זה מלווה אותי במיוחד בצמתים שאני מרגישה שהתואר קשה לי...
שוב סליחה על האורך, ואפשר לשאול אם משהו לא ברור, למרות שהשתדלתי להיות ברורה מצד אחד, ולא להאריך מידי מצד שני..