זה מחריד מה שנהיה פה.
שנלך לפורומים נטושים?
זה מחריד מה שנהיה פה.
שנלך לפורומים נטושים?
את יכולה להישאר ולחנך או לברוח, הבחירה בידייך 

פפפפלללל
הבנתי שזו מילת גנאי,אבל כלפי מי היא מכוונת?
אסור להגיב לשרשורים? זה כל העניין בפורום, לא?
![]()
שפעם גם היא הייתה מהחדשים הצעירים? ![]()
יחידי
תכלית הכוסף

תכלית הכוסףאני מנסה להבין מאיפה המילה מגיעה. מה השורש של זיינוק? מאיזו מילה זה מגיע?
אבל זה כבר הפך למילת גנאי בלי קשר לכיתה שלך
סוף סוף הסבר פשוט ומובן. תודה!
ובהשאלה: לכל מי שמגיב בחוסר טקט.
?
אלפאחורס.אחרונההקובלים מרה על נוכחות של פנים חדשות בפורומים?
איך זה היה כשאתם הייתם חדשים? כשרק פתחתם את הניק?
אולי, אם תחשבו על זה לרגע, גם אתם הייתם כאלה פעם?
וחוץ מזה - למה זה מפריע לכם?
לא הייתי מגיבה על כל דבר שמישהו כותב פה, לא הייתי נדחפת לשרשורים,
הגיוני שהיו פעמים שכן, אבל נכנסתי לפה אחרי קריאה ממושכת והבנתי םחות או יותר מה קורה פה ומה עושים ומה לא עושים.
כל אחד הוא זיינוק בתקופה כזו או אחרת. השאלה כמה מהר עוברים את זה.
פעם הייתי יכולה לכתוב פה הרבה יותר, ואנשים שלא הייתי רוצה שיגיבו לי לא הגיבו. היה פה מקום מכיל יותר, ומאופק יותר.
לי אישית מפריע קצת שעכשיו כל אחד מגיב לכל דבר שהוא רואה. והיי, אם זה לא מתאים לאדם שפתח את השרשור? או סגנונות של תגובות שבחייאת, תעשו טובה ואל תגיבו לאדם שאומר שהוא שונא את אלוהים שאלוהים הוא טוב ושהוא אבא ועל כל דבר צריך להתפלל.
אני באמת פשוט נמנעת מלכתוב פה ולהגיב פה, אבל יש דברים שממש ממש עצבנו אותי כבר, ואני ממש משתדלת להבליג, כי זה מקום ציבורי.
וכדאי לקרוא את המכתב שריעות כתבה, הוא יעזור לחדשים להבין פחות או יותר מה הולך פה.
אבל אני חושבת שלאחרונה לכל שרשור שפתחתי, ורובם לא מיודעים לכלל הציבור אלא לאנשים מסוימים, היו אנשים שלא קשורים אליי, שאני לא מכירה אפילו לא טיפה, שהגיבו תגובות מעצבנות והתעצבנו שביקשתי מאוד בנימוס אם אפשר לא להידחף. ואני לא עושה את זה הרבה, בדכ אני פשוט מתעלמת.
או כשאני שואלת אם יש מישהו שאני *מכירה*, למה יש 10 חדשים שקופצים שאני לא מכירה אותם ומתחילים לנצלש?
וטאקט פה זה דבר שקצת חסר. וחבל ממש.
בש"א? המטרה העיקרית של שרשורים, בפרט בנסיופ, הוא שהם יהיו פתוחים לציבור הרחב.
במיוחד אם זה כמה אנשים ביחד.
ולא, אני לא אפתח שם קבוצות לכל פעם שאני רוצה לדבר עם אנשים אחרים.
ואם זה כמה אנשים, אפשר במסר.
זה אולי קצת פחות נוח, אבל אם את כותבים בפורום, זה תופס את המרחב לכולם, וככה נבלעים שרשורים אחרים. פורום נועד להיות מקום ציבורי. בשביל שיחות פרטיות הוקמו הש"א והמסרים.
ואני לא קופצת על אנשים סתם ככה. זה פשוט נהיה תופעה מציקה כבר ממש ממש.
ולעניות דעתי ותיקים עוזבים כי יש םה מליון חדשים. וכן, כם אני הייתי פעם כזו. אבל אני לא זוכרת שהיתה כזו הצפה של חדשים
אני חושב שנוסטלגיה זאת נטיה אנושית טבעית, אך שגויה ברוב המקרים.
ואני חושב שזה טוב שיש פנים חדשות בפורום, ובליעדיהן הפורום הזה היה גווע לחלוטין.למיטב ידיעתי, יש כמה וכמה פורומים סגורים לוותיקי נסיופ, כולם שוממים לחלוטין.
אבל, בנוגע לשאלה האחרונה, יש לי תשובה.
זאת הכללה, אבל רוב הזיינוקים והזיינוקיות מפריעים לבוגרים יותר בשני דרכים.
1) תגובות חסרות טקט. זה מפריע במיוחד כשמישהו פורק פה. ואז זיינוק כותב לו "למה אתה עצוב??? צריך להיות שמח תמידדדדד!!!!!!!!"
או תגובה מעין זאת. את מבינה למה זה מפריע?
2) הרבה פעמים זיינוקים כותבים תגובות שהם לא חסרות טקט, אלא סתם מיותרות, לדוגמא, יש דיון על איזשהו נושא, נגיד, על הסכסוך הערבי יהודי ויש דיון מעניין בנושא, ואז זיינוק כותב לדוגמא תגובה כזאת: "צריךךך להרוג את כול הערביםםםםםםםםםם!!!!!! הרב כהנא צדקקקקק!!!!!!!!!". ובעקבותיו באים עוד 10 זיינוקים ומאה סימני קריאה. וככה התגובות המעניינות נבלעות, ומישהו שרצה להגיב לזה, ויש לו דברים מעניינים שהוא חושב בנושא, רואה שבשרשור הזה אין סיכוי לנהל דיון, ולא כותב את דעתו. וכשלרו השרשורים קורה אותו הדבר, ואם נוסיף לזה את העובדה שגם הרבה שרשורים נפתחים מלכתחילה על ידי זיינוקים, גם אם נועדו רק להגיד שלום לחברה של פותחת השרשור, אז השרשורים המעניינים נבלעים, והרמה של נסיופ יורדת.
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד