לשאת את שמו של מרן הרב קוק זצ"ל, לעידוד יציאה לטומאת חו"ל?!ק"ש
המסע בעקבות הראי"ה קוק

הזוי לגמרי. מרן הרב חלק על היתר השדי חמד לצאת אפילו לקברי צדיקים. הבהיר שלא יסכים לקבל כל כסף וזהב שבעולם על מנת לוותר על רגע אחד של אויר ארץ ישראל. אני ממש לא מסוגל להבין איך אינם נבוכים מעצמם?
(וכתבתי בעדינות מפני כבוד הנוגעים בדבר)
ואפילו בתחתית ההודעה שלי קפצה הפרסומת הזאתק"ש
שמשום מה הנטספארק לא חוסם...
אורח חיים לגמרי שונה בין אז והיום. אי אפשר להשליך על ימינוקרן-הפוך
יציאה לחו״ל לפני מאה שנים היתה כרוכה בסכנת נפשות, להיטלטל בדרכים למשך ימים ושבועות, לעזוב עולם ומלואו, לצאת לדרך ארוכה ומסוכנת.

היום - מגיעים לליטא בפחות זמן בו לקח לרב קוק להיטלטל מיפו לירושלים.
זאת לגמרי לא הסיבה שהרב קוק התנגד ליציאה מהארץ...סביון
למה הוא התנגד?פסידונית
את מכירה קצת את ההגות שלו?סביון
לא, לכן שואלת 🤐פסידונית
יודעת שהוא התנגד ליציאה לחול, זה כן
אוקיי 😅סביון
יש לו עניין מאוד גדול עם קדושת ארץ ישראל, את יכולה לקרוא קצת בתחילת ספר אורות כדי להתרשם (למי שלא בקי בתורת הרב זה קצת סינית, אבל את הרוח הכללית אפשר לראות...).
ארץ ישראל היא המקום הטבעי של העם היהודי ורק בה הוא מתגלה וכו' וכו' וממילא לא יוצאים ממנה אלא לצורך גדול
יש גם את הספר 'ארץ חפץ'ק"ש
ליקוט פסקאות מכתבי הרב בעניין ארץ ישראל וקדושתה. מסודר לפי פרקים. נערך ע"י הרב ישעיהו שפירא 'האדמו"ר החלוץ' בחיי הרב ובעידודו. במהדורה החדשה גם מפוסק ומנוקד. אולי יותר קל להתחיל משם.

בעיקר בפרק ד', מבאר את הנושא המדובר כאן מבחינה רוחנית.
ובמחשבה נוספת - עדיף להתחיל מ'מלאכים כבני אדם'ק"ש
ספר של הסופר שמח רז, שאסף סיפורים רבים על הרב. אפשר מאוד להתרשם מהם על המשנה.
זה ממש לא קשורק"ש
הרב התנגד ליציאה מהארץ, אפילו לצרכים רוחניים מסיבות הלכתיות ורוחניות, לא מסיבות טכניות.
הם לא רושמים בשמו לעזוב את הארץאמאשוני
המסע בנוי מתחנות הקשורות לתחילת דרכו.
עוד אטרקציה תיירותית למעוניינים לצאת לחו"ל.

לא ראיתי שהם מצטטים בשמו לגיטימציה למסע הזה
נו באמת...ק"ש
הם יוצרים אווירה שזו דרכו של הרב. כשגם אם טכנית הוא נולד שם, פסגת שאיפותיו, מגיל חמש היתה לעלות לארץ! ודרכו התנגדה לחלוטין ליציאה מהארץ מכל סיבה שהיא, חוץ מצרכי הכלל!
בלי מידע מוקדם על המסע הזהאמאשוני
רק לפי מה שקראתי במודעה, מתקבל הרושם שהם חיפשו ליצור מסלול טיול בליטא ובחרו בתחנות שקשורות לרב קוק וככה יצאו לשיווק.
לרגע לא התקבל הרושם שהם ניסו לחקור את דרכו ומורשתו וגילו שכדי ללמוד או להתחבר לרב קוק צריך לעשות מסע בחו"ל...

די ברור שקהל היעד הן אנשים שממילא יוצאים לנופשים בחול וזאת הזדמנות לפתוח עוד מסלול שיכול למשוך אותם.
אז שיעשו מסע בעקבות הרב אלחנן וסרמן הי"ד...הסטורי
נולד וגדל באותו מחוז והתנגד לציונות כל ימיו, כנראה שלא חזר בו, אפילו בדרך למוקד.
לא ברור בכלל שרבי אלחנן וסרמן היה תומך במסע כזה...אדם כל שהוא

הוא אכן היה מתנגד חריף לציונות, אבל כמובן הכיר בקדושתה של ארץ ישראל, ואפילו הכיר בכך שהיא תופסת מקום מרכזי בתורה.

לכאורה, הסיבות שגרמו לו להתנגד לציונות, לא אמורות להשפיע על דעתו בשאלת היציאה לטיולים בחו"ל.

נ.ב. נראה לי סביר שהוא לא היה תומך במסע כזה גם בלי הבעיה של יציאה מהארץ. נראה לי סביר שהוא היה מעדיף שילמדו בספריו, ולא היה רואה ערך בטיולים בעקבות חייו.

ברור שהוא לא היה תומך.הסטורי
רק אמרתי שאם מחפשים תירוץ להסתובב בליטא, יש תירוצים אחרים.

(נ.ב. מכיר את הדברים שנרשמו מפיו בדרך להוצאה להורג? קצת צ"ע, בהנחה שהרושם דייק, למה להיות כפרה על יהודי אמריקה ולא על יהודי ארץ ישראל)
לגבי הסוגריים-אדם כל שהואאחרונה

אני לא מכיר/זוכר שאת המשפט שאתה מתייחס אליו, אבל סביר בעיני שהוא התייחס לריכוז הגדול של יהודים באותה תקופה מחוץ לאירופה [בערך פי עשר ממספר היהודים בא"י באותה תקופה, ופי כמה מיהודי ארצות ערב].

סביר בעיני שלרושם לא היה את האפשרות לדייק.

הכותרת היא 'המסע בעקבות הרב קוק'ק"ש
ככה יצא הקישור. במודעה המלאה משתמשים בתמונתו ובשם של ספר שלו. קצת מוזר לעשות כך.
הציטוט המדויקק"ש
(אגרות הראיה, כרך ב' אגרת תקכב, עמ' קנד)
"וביחוג תמהני על עצתוו לצאת לחו"ל לקבל רבנות, שממש אם יתנו לי מלא חללא דעלמא בשביל רגע אחד של נשימת אוירה הק' (=הקדוש) של ארץ ישראל, ולעומת זה אם כל כסף וזהב שבעולם יתנו לי בשביל נשימה אחת של אויר חו"ל הטמא בוז אבוז להם...אבל לעזוב מקום בית חיינו ולצאת לחו"ל שדומה כעובד ע"ז?! תמה אקרא על עצה כזאת."
במאמר זו יציאה לצורך השתקעות, להגירה קבועה. לא לטיול של ימיםקרן-הפוך
ימים בודדים.
בכלל לא היתה קיימת בעבר מציאות של יציאה לחו״ל לימים בודדים.

הנסיעה לחו״ל, בתנאים אז ב 1862 (תקכב) - היתה שקולה בערך כמו להפליג היום לארה״ב במפרשית....

לא לנוחות והקלות של טיסה.
הוא מדבר כאן אפילו על "נשימה אחת"ברגוע

כתב בשפה מליצית.קרן-הפוך
אפשר לסכם - שכל אחד יעשה וינהג כפי שמתאים לו.

איש באמונתו יחיה.
בפסוק כתוב - "צדיק באמונתו יחיה" לא 'איש'!ק"ש
והמשמעות בתקבולת לתחילת הפסוק שהרשע נפשו עופלה - כלומר לרשע (בהקשר שם - מלכות בבל) אין כח עמידה מול קשיים ולעומתו הצדיק חי (עם עמידה) מכח אמונתו.

לגופם של דברים, בשרשור הזה לא באתי לעסוק בשאלות מעשיות. מי שמחפש היתר לצאת לטומאת ארץ העמים יכול למצוא בתנאים מסויימים מכל מיני פוסקים, שאי אפשר להגיד שאין לסמוך עליהם.

המחאה שלי היתה, הצגת המסע כ'מסע בעקבות הרב קוק'. לדרכו של הרב קוק הן ההלכתית (הוא חלק על ההיתר של ה'שדי חמד' לצאת זמנית לקברי צדיקים בחו"ל) הן האמונית, כפי שעולה מכל כתביו והן המעשית - כמו שאפשר לראות בסיפורים עליו מגיל שלוש ועד שעותיו האחרונות.
הרב מדבר על נשימה אחת!ק"ש
למדת פעם מה הסיבה לאיסור פת עכו״ם? (גם כאשר אין חשש בחומרים)קרן-הפוך
זו עוד דוגמא לאיסורים שהם תוצאה של נסיבות ומציאות חיים - ולא של הלכה למשה מסיני.

גזירה זו התקבעה כאחת מתקנותיהם של חז"ל להרחקת יהודים מגויים. הגזירה היא חלק מי"ח הגזירות שנגזרו בעליית חנניה בן חזקיה בן גרון.
הלחם משמש מרכיב בסיסי בכל סעודה ובמעמד זה נוצרים לרוב גם קשרי חברות וקרבה, לכן חששו חכמים שאכילה מפתו של הגוי תיצור קרבה בין יהודים לגויים. הקרבה היתירה בין היהודים לגויים עלולה להביא בסופו של דבר לחתונה בין יהודים לגויים וכן לעבודה זרה.

נראה לך שהיום היתה מתקבלת כזו הלכה?
במציאות חיים שלנו, הגרים בארץ ישראל, במדינת ישראל עצמאית וריבונית, איזה שהוא פוסק היה מוציא איסור לאכול לחם בחו״ל גם אם כל המרכבים כשרים ליהודים - שמא אכילת הלחם תביא לחתונה בין יהודי לגויה?

כך אני מניחה ומתבוננת על הדברים שכתב הרב קוק כנגד יציאה מארץ ישראל לחו״ל - דברים הקשורים לזמנם, לנסיבות והתקופה, לאורח החיים והמציאות בה חיו אז.
טוב שיש לך הנחות...ק"ש
אני דווקא מניח, לאור המציאות המבהילה של התבוללות בחו"ל שנוגעת אפילו בקהילות הדתיות, שאם היה כח, היו גוזרים היום גזירות הרבה יותר חמורות, כדי למנוע מפגש שעלול ליצור קירוב בין יהודי לגויה.

אבל זה לא משנה בכלל מה אני מניח או מה את מניחה.
הנה, גם התגובה הזו שלך מתייחסת לנסיבות קיימות.קרן-הפוך
והצורך לפסוק הנהגות המותאמות לזמן והנסיבות.

(מי שחי בקביעות בחו״ל נמצא בסביבה מסוכנת להתבוללות - ולא רלוונטי לתייר יהודי שנוסע לחו״ל לטיול של ימים אחדים).

כך גן דעתי על מה שכתב הרב קוק על יציאה מארץ ישראל.

דברים שנכתבו בהתאם לרוח הזמן והנסיבות לפני 150 שנים.
זה לא מה שכתבתי...ק"ש
חוץ מזהברגוע

שאיסור יציאה מהארץ הוא הלכה מפורשת, לא גזירה.

יש גם הלכה שמותר. אלפים ורבבות שומרי תורה ומצוותקרן-הפוך
יוצאים מהארץ וחוזרים ארצה.
ע.י.צ'יאל

מותר לצורך, לא סתם.

אין קשר בין שני המשפטים.בתוך בני ישראל
אלפי ורבבות אינם ראיה לשום דברק"ש
הרבה 'שומרי תורה ומצוות', לא מקפידים על כל מיני דברים - זה לא הופך אותם להיתר.

בגמרא פשוט שאסור למעט צרכים מסויימים מאוד. להבנת הרמב"ם יש בדיוק ארבעה ע"מ לחזור ואחד גם בלי - ללמוד תורה, לישא אישה, להציל מהגויים ולסחורה (כלומר פרנסה שאין בארץ) ע"מ לחזור ובמצב שתנאי החיים לא מאפשרים קיום בארץ - גם בלי התנאי.

יש שהרחיבו את ההיתר לכל דבר מצווה (וע"ז סומכים המתירים נסיעות לקברי צדיקים, כשלשיטתם זו מצווה גדולה או נסיעות לכיבוד הורים וכד').
ויש שבדוחק רב החשיבו גם התאווררות, אם אי אפשר להשיג אותה בארץ - כסוג של רפואה, שנחשבת 'דבר מצווה'.
(מה שכן, אם סומכים על היתרים של חולים מגוחך להקפיד על 'גלאט כשר, למהדרין מן המהדרין, לא שרויה, ללא חשש אבקת חלב נכרי' - את כל הדברים האלו, אפשר להתיר לחולים יותר בקלות מיציאה מהארץ...)
שיב לבברגוע

שכאן לא מדובר אפילו על קברי צדיקים

סתם לבקר במקומות שהרב חי

הייתי מעוניינת לראות ציטוטים של פוסקים מהדורותקרן-הפוך
האחרונים.

ההלכות בגמרא וגם אלו של הרמב״ם - הם מתקופות היסטוריות שלא משקפות את מציאות החיים הקיימת שלנו.

צריך לבחון מה פסקו גדולי ההלכה בחמישים .. שבעים השנים האחרונות, פסקי הלכה המתחשבים באורח החיים המצוי כיום.
לכל איסור יש עוד רבדים מעבר לטעם הגלויסביון
אם באת לקעקע חצי מהשו"ע, תיהני...
אני לא חושב שהחשש של התבוללות היום קטן מהמצב בו תוקנה...אדם כל שהוא

התקנה על פת גויים, בימי בית שני.

כמובן שבחו"ל המצב חמור יותר היום, אבל אפילו בארץ יש לא מעט נישואי תערובת.

ואחת הסיבות לכך שחז"ל תקנו תקנות גורפות, ובמקרים רבים נמנעו מלחלק בין מצבים, זה שכאשר תולים תקנה בטעם, הרבה פעמים נדמה לאנשים שהטעם לא שייך, גם כשהוא שייך. [כמו בדוגמא הזו].

ע.י.צ'יאל

בשו"ע מוזכרת יציאה לטיול.

זה כי יהודים צריכים להתפרנס. מה חשבת ?משה

היתר לצאת מהארץ לצורך פרנסה אני מכיר. היתר ליצור מצג שווא לאק"ש
ליהודים שמארגנים את המסע בוודאי שמותר לצאת כדי להתפרנסמשה

השאלה היא על כל השאר.

לא יודע עד כמה לעודד אנשים לצאת מהארץ זו פרנסה ראויהסביון
אין להם היתר ליצור מצג שווא...ק"ש
נראה כמו חיקוי דת''ל למסע קברות צדיקיםימ''ל

צודק שזה מגוחך, קצת כמו עלייה לקבר הרמב''ם.

ראש הישיבה שלמדתי בה סיפר פעם שעשיר גדול מארה''ב רצה לתרום לישיבה סכום של כמעט מיליון דולר לצורך פרוייקט מסוים (קשור להרחבת הישיבה ולישוב הארץ) שניסו לגייס בעבורו כסף והסכום הזה היה יכול לכסות את כל הפרוייקט, אבל הוא דרש שראש הישיבה יבוא לפגוש אותו בארה''ב. הרב העדיף לוותר על התרומה ולא לצאת מהארץ.

'וועד הרבנים' ארגן פעם מסע מקביל לחסידים וליטאיםק"ש
על מנת להשיג תרומות.

ראיתי באחד השטיבעלים את שני הפרוספקטים הזהים. באחד הובטח שהאדמו"ר פלוני והצדיק אלמוני ואדמו"ר פלמוני יתפללו על התורמים בקברי ר' אלימלך ועוד צדיקים בפולין.

במקביל הובטח שראש הישיבה פלוני והמשגיח אלמוני יתפללו על התורמים בקברי הגר"א והחפץ חיים. מיילא הח"ח, לא שנראה לי שהוא היה שמח אם גדולי תורה יבטלו מלימודם ויצאו מהארץ בשביל זה, אבל הוא עוד מזכיר במשנ"ב תפילה על קברים. אבל הגר"א שכתב באגרתו לא ללכת לבית קברות והוא ותלמידיו מעולם לא נכנסו?!
רק הערה לגבי הסיפור בסוף - לצורך קיום הישיבות הרב כן יצאק"ש
באגרת שהזכרתי למעלה, הוא מסייג "זולתי אם ימצא צורך של קדושה כללית". שם הוא מבאר, שבמקרה כזה עוטף את האדם אויר קדוש מהארץ.

הרב סמך על זה פעמיים. פעם אחת כשיצא לכנסיה הגדולה של אגודת ישראל, במטרה להשפחע שם למען עליה והתיישבות לארץ. (אלא שבגלל פרוץ מלחמת העולם התבטל הכינוס והרב התגלגל ללונדון והיה מהדוחפים להצהרת בלפור).
ופעם שניה, כשכרב ראשי יצא לאמריקה, למסע גיוס כספים לקיום הישיבות בארץ.
נכוןימ''ל

גם ראש הישיבה הסביר אז שמן הדין היה מותר.

אישית אני לא יודע אם הרב צדק או לא, ייתכן שהיה צריך לצאת לטובת הישיבה, רק סיפרתי מה קרה.

מסופר על הגר''א שפירא שנאלץ לצאת ליומיים לארה''ב מתוקף תפקידו כשהיה רב ראשי שלא ישן כל היומיים האלו ולמד כל הזמן ירושלמי זרעים, איך שהמטוס נכנס לגבולות הארץ הוא נרדם.

תנו לי לספר לכם סיפורמשה

לפני שנים, העלו את עצמותיו של הרבי האחרון של חסידות שטפנשט, לבית העלמין בגבעתיים.

אפשר להתפלל שם, אומרים שרבים נושעו שם, הכל בסדר.

לפני כעשר שנים התחילה התופעה הזו של טיסות לחו"ל במגזר החרדי בכיסוי של קברי צדיקים, אבל לשטפנשט הייתה בעיה - האדמו"ר שלהם כבר פה.

ומכיוון שהאדמו"ר שלהם כבר פה, אין לאן לטוס.

אבל אל תדאגו למוח היהודי. לוקחים סולם, מטפים לבוידעם, ומוצאים שם את אבא שלו. אבא שלו קבור בהונגריה ואז יש לאן לטוס.

זה באמת נראה מאד מגוחך..ד.

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פאחרונה

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

אולי יעניין אותך