שרשור עובדות לא חשובותקפיץ
בהשראת @פטל. @שוחרת ידע

נפתח שרשור העל"ח של נסיו"פ
אז למי שלא מכיר, קודם כל איפה אתם חיים? אחרי זה על"ח זאת קבוצת פייסבוק שמיועד לפרסום עובדות שיכולתם לחיות חיים שלמים בלעדיהן.
(אבל אנחנו דוסים בלי פייסבוק, ולכן זה יהיה כאן.)
תזרמו, יהיה כיף.

תיוגים:
@ריעות. @קוד אבל פתוח @עברי אנכי @Admin @מתנחלת גאה! @לעבדך באמת! @קיבוצניקית @יעל
כמה שניות יש בדקה?קפיץ
בדקה יש שישים שניות אך לעיתים נקבעת דקה המונה 61 שניות. כיוון שקצב הסיבוב של כדור הארץ אינו קבוע, וחלה בו האטה זעירה, נוצר מעת לעת פער בין הזמן הנמדד בשעונים האטומיים ובין הזמן המחושב מן התצפיות האסטרונומיות. הפער אינו עולה על חלקיק שנייה, אך הוא מצטבר לכדי שנייה שלמה מדי כמה שנים. כאשר ההפרש המצטבר עולה על 0.9 שניות, עוצרים את השעונים האטומיים לשנייה אחת, וכך מתקבלת דקה מעוברת בת 61 שניות. בין השנים 1972–1998, שנייה אחת הוספה כמעט כל שנה. לאחרונה הוספו שניות כאלה בין סיום שנת 2008 לתחילת 2009, ב-30 ביוני בשנים 2012 ו-2015, ובין סיום שנת 2016 לתחילת 2017.

(זה מועתק. אבל ידעתי את זה קודם אז זה נחשב)
באמת לא חשובפה לקצת
לא מאמינה שקראתי את כל המלל המיותר הזה
אנדרואידקפיץ
בפלאפונים עם מערכת הפעלה אנדרואיד יש Easter egg, של משחק מוחבא בהגדרות. (אולי צריך להסביר גם מה זה?)
אז איך מגיעים אליו?
נכנסים להגדרות, מחפשים איפה מופיע מספר גרסת האנדרואיד שיש לכם על המכשיר ולוחצים.
יפתח מסך שמציג את שם הגרסה. לוחצים על מה שמופיע הרבה פעמים עד שהמשחק נפתח.
לפני שלושה ימיםכיפת ברזל-סרוגה
גיסי הראה לי את זה
טוב אז נסביר גם מה זה Easter eggקפיץ
Easter egg בתכנות זו "הפתעה" שמתכנתים משאירים בתוכנה, כי זה מצחיק אותם או משהו כזה...
השם מושאל ממנהג חג הפסחא הנוצרי, ביצי פסחא - ביצים שצובעים אותן, מחביאים והילדים מחפשים.

כמה דוגמאות:
תנסו לכתוב בגוגל Google gravity, וללחוץ על "יותר מזל משכל"
מוזמנים גם לנסות לחפש askew, do a barrel roll, super Mario Bros.
Easter egg, נחמדה בערוץ היא כשנכנסים לש"א דרך הכ"א של עצמכם😅 (לכו לנסות. אני לא הולכת לגלות לכם מה קורה)
אפשר קישורים?נעה ונדה

אני עצלנית מידי...

יאו, זה אדירקיבוצניקית
ואני חושבת שזו דווקא עובדה ממש חשובה
ולא בסדר שלא ידעתי אותה עד היום.
אני ידעתי אתזה תמיד⁦גלים.
אנחנו הפייסבוק של הדוסים!הר ומדבר
רעיון חמוד!

פה אפשר גם לעשות עלחים שרק דוסים יבינו.
עוד עובדה על הערוץקפיץ
לא חייבים להגיב "עוקב".
אפשר למצוא אופציה לעקוב בגיבומאי (ככה קוראים לזה, כן?) בלי להגיב
בהודעה הראשונה בשרשור, שלושה פסים משמאל למטה,מתיישב בנשמה
עקוב.
תודה על התיוג.קיבוצניקית
נשמע מעניין.
אנחנו חיים מתחת לסלעTOpposite
מאוד נחמד שם.
בעולם, אני לפחותנעה ונדה

עובדה מעניינת:

הדג הכי מכוער בעולם נראה כמו ערמת בוץ.

אוקי,קיש תפוא

א לתמנונים יש דם כחול ו3 לבבות

ב הפותחנים לקופסאות השמורים הומצאו 40 שנה אחרי קופסאות השמורים (בוכה/צוחק)

רק לתמנון מצוי יש דם כחולכיפת ברזל-סרוגה
אה. לא עד כדי כך בקיאה בכלל.קיש תפוא

טובכיפת ברזל-סרוגה
פרות יכולות לחוש השפלה כאשר בני אדם צוחקים עליהן

או שזה בעצם כן חשוב
כן?נעה ונדה

טוב, אף פעם לא צחקתי על פרה

יש לי המון.Reminder
נביא שתיים
אלמנה שחורה נקראת כך כיון שהיא נוהגת לטרוף את הזכרים מהסוג שלה, אבל למעשה רוב העכבישות נוהגות כך, לא רק הסוג הזה
לונדון למעשה קבלה את שמה עי הרומאים אני חושבת שכבשו את אנגליה באותה תקופה, וקראו לה לונדוניוס (לא מדויק בעליל אבל בערך)
זה עצוב , אבל ידעתי על האלמנה השחורה.קיש תפוא

אי הנחשיםאלפאחורס.

איליה דה קווימדה גרנדה הוא אי שקרוב לחופי סאו פאולו הוא נקרא גם אי הנחשים, ולא במקרה.
האי שורץ נחשי צפע ארסיים מסוג ראש-חנית זהוב.
לרעל הקטלני של הנחשים האלה אין תרופה.
חוקרים מעריכים שבכל מטר רבוע באי יש בין נחש אחד לחמישה!!
רגע, היא אמרה גם את זה??קיש תפוא

יואו קראתי על זהReminder
אני לא חכמה או משו. פשוט ביליתי את השבת בחברת גאונהאלפאחורס.
אה כן?נעה ונדה

טוב לדעת, אני אבדוק

סתם. צער בעלי חיים

בנוסף, את קרתגו יש להחריבקפיץ
אל תהרגו אותי על הכותרת. אבל גיליתי מה המשפט הזה אומר!

מלבד זאת אני סבור שיש להרוס את קרתגו הוא ניב לטיני שנטבע במקור על ידי קאטו הזקן, אחד מהמדינאים הרומאים הבולטים והמשפיעים בתקופתו. קאטו רחש איבה עמוקה לקרתגו וחשש מפניה, רגשות שנבעו משנותיו כחייל במהלך המלחמה הפונית השנייה. עם חזרתו לרומא הוא החל במסע תעמולה בסנאט הרומאי שמטרתו הייתה הכרזת מלחמה על קרתגו והשמדתה. במסגרת זו אימץ לעצמו קאטו הזקן מנהג לסיים כל נאום בקריאה להרוס את קרתגו. בסופו של דבר אכן חרבה קרתגו במלחמה הפונית השלישית. כיום משתמשים באמרה לתיאור דעה שהמחזיק בה מביע אותה בפומבי לעיתים קרובות, ולתיאור אדם הניחן בנחישות ודבקות במטרה, ואולי אף בעקשנות יתר.

לא זוכרת מי היה הניק שפתח ככה כל תגובה, אם אתם זוכרים תייגו אותו. (רציני. בא לי לדעת מי זה)
הנני. ולרגל השרשור הוסיף עוד קצת על קרטגו. שלמדתיהגיגים בע"מ

בעקבות זה שפתחתי במפשט ההוא את כל תגובותי.

קרתגו זאת ההגיה הרומאית של השם של העיר. השם המקורי של העיר זה "קרתחדשת", ואם נשים רווח זה יצא: "קרת חדשת". עכשיו המשמעות של השם ברורה למדי, "חדשת", כמו שניתן לנחש, זה אומר "חדשה". ו-"קרת" זה אומר "קריה", כלומר עיר. ולכן שמה של העיר, אומר "עיר חדשה".

וכן, כמו שאפשר לראות פה, קרתגית (או איכשלא קוראים לשפה שלהם) היא שפה שקרובה למדי לעברית. היא שפה שמית, בניגוד לרומה, שבסופו של דבר ניסחה את קרתגו, שדיברה לטינית, וזאת שפה לא שמית. עוד ראיה לזה אפשר לראות מהשם של חניבעל. גם את השם הה אפשר לחלק לשני חלקים "חני" ו-"בעל". "חני" זה כמו "חנון", כלומר רחום, ו-"בעל", זה כשמו של האל בעל. זאת תופעה נפוצה של שמות על שם האל בעל. ברוב הפעמים זה שונה בתנ"ך ל"בושת".  כמו בגדעון-ירובעל-ירובושת. אז אני מניח ששמו של חניבעל אומר "הבעל רחום".

ולכן, העולם היה מקום טוב בהרבה אם חניבעל היה כובש את רומא. וקרתגו היייתה הופכת לאימפריה השלטת בעולם. ואז במקום שנצתרך ללמוד שפות לטיניות כמו אנגלית, נוכל ללמוד שפות שמיות, וזה יהיה הרבה יותר פשוט.

האוזניים והאף שלנו לא מפסיקים לגדול עד סוף החייםיהיה בסדר....

ועוד משהו - כל האיברים בגוף משתנים או מתחדשים איכשהוא מלבד העין. 

המסגרת אולי משתנה אבל העין עצמה לו.

אני עוצרת גם בלי לגעת בלשוןנעה ונדה

אי אפשר לעשות אפצי בעיניים פתוחות13544
אם לוחצים עלכיפת ברזל-סרוגה
הכיתוב הקטן בצד שמאל למטה שאומר את התאריך של ההודעה שנכתבה או היום ואז השעה, אפשר לראות מה היה התאריך הלועזי באותו יום וגם איזו שנה זה היה
וואויהיה בסדר....
תודה על זה
גיליתי את זה בערךכיפת ברזל-סרוגה
2 דק׳ לפני שכתבתי את זה
מה זה על"ח?יהיה בסדר....
עוד עובדות לא חשובות בעלילReminder
הידעתם כי בשנות ה50 אני חושבת צרפת היתה ביחסים ממש קרובים עם ישראל, אמנם בעקבות אינטרסים אבל עדיין, היא זאת שעזרה לישראל לפתח את הבסיס לכח האטומי שלה כיום

עוד משהו בנושא האטום, ישראל מעולם לא הודתה בקיומו של כור אטומי בשטחה.
משפט שאמר פעם אחד ממניהגי ישראל ששמו אינו זכור לי הוא-
ישראל לא תהיה הראשונה עם כור אטומי במזרח התיכון אך גם לא השניה

זקני ציוןמתיישב בנשמה
מיתוס אנטישמי ידוע המאשים את היהודים בניסיון השתלטות על העולם. קיימות לו גרסאות רבות בארצות שונות וביניהן: גרמניה, רוסיה, מצרים וכו'. אחת הגרסאות הנפוצות מדברת על שנים עשר אנשים ששמותיהם כשמות השבטים, ראובן שמעון וכו' אשר כל אחד אראי על תחום אחר של העולם, ומפעיל תחתיו יהודים שיבצעו בפועל את המשימות מהתחום הזה.
מיתוס זה גרם להרבה אנטישמיות, ואף היה אחד מהתירוצים של היטלר ימש להרג היהודים.
קיימים ספרים ובהם פרוטוקולים לכאורה של זקני ציון, אשר מתארים את הזוועות שהם מתכננים לעשות בגויים.
קבוצה של טרולים צעירים ניסתה פעם לשחזר את הארגון ולהפעיל אותו מחדש, עד היום ניסיון זה לא התפרסם ברבים וגם לא ראה תוצאות מעשיות בשטח.
אמה זה הרג אותיאלפאחורס.אחרונה

חמורים זה מסוכן? טוב לדעת..אלפאחורס.

למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך