'צריך כל אדם לדבר עם חברו ביראת שמיים' איך זה מתבטא אצלכם? בחיים? בסביבה? בהתנהגות?
מי ער?בתוך בני ישראל
'צריך כל אדם לדבר עם חברו ביראת שמיים' איך זה מתבטא אצלכם? בחיים? בסביבה? בהתנהגות?
אנכי.תכלית הכוסף
האמת לא יודע. אני זקוק לשינה עכשיו, אבל יצה"ר מוביל לפה
מממ. שאלה חשובה, יש לי הרבה אריכות דברים לומר בזה. אם את רוצה משהו ממש ממש חשוב על זה, תראי עין איה ברכות פ"ד פסקה לז.
אז,בתוך בני ישראל
אעיין בבוקר בעזהי"ת... אין לי עיון כרגע. תזכה למצוות. ואשמח לשמוע את דעתך, לכשיסתייע
אולי מתישהו בע"ה אכתוב על זהתכלית הכוסף
יראת שמים זה יסוד היסודות, נורא מהותי בעיניי גם בגישה ללימוד תורה וגם ביחס לת"ח ומחברים וכו'... קיצר מתישהו בעז"ה.
את הפסקה הזו שמעתי בשיעור של הרב אסף נאומבורג, אז תודה לו, לא לי...
אניקיבוצניקית
לא יודעת, אני וסביבתי פחות אנשים של יראת שמים.
אתאתבתוך בני ישראל
נו. ודווקא לכן
(וכאילו שאני, אבל)
א.קיבוצניקית
לא יודעת, אפילו המשפט הנל גבוה לי מידי
אני צריכה שיפשטו לי דברים כאלו.
(בטח שאת)
לכולנו.בתוך בני ישראל
(מה פתאום)
אניקפיץ
היה צריך לארוז תיק, ועכשיו שוב התחיל להיות צפצופים. אז אין סיכוי שאני ארדם (ולכן אין טעם ללכת לישון)
וואו. בעיקר בשיחות עם *****.
אנילעשות רצונך!
היפיצוחית
אני,,,,,,,,
לא הכרתי את הפסוק הזה
עכשיו זה יהיה בעיהמוצ''ש! |ננה וכו'|גלים.
מוצש ודומיו.רק בשמחה.
אנינחמיה17
יש לי רב, שהוא מדהים. איך אני יודע שהוא חבר אמיתי?
ר' שלמה אומר שחבר טוב הוא חבר שלידו אתה רוצה להיות יותר טוב, אבל חבר אמיתי הוא חבר שלידו אתה כבר יותר טוב.
כזה הרב שלי.
חו"מ שיש לי חברים, לא חברים בכללי שאני אוהב אותם. חברים שאנחנו אוהבים נורא נורא ומבינים יחסית אחד את השני, זה בערך שלשה חברים, לא חבורה, חברים, מדבר איתו מדבר איתו.
ואני מדבר איתם בעבודת ד'.
חו"מ, שאני במרחב שמאוד מעודד דיבורים בעבודת ד', יש התועדות פה אחת לשבוע וחצי בממוצע.
אני ער כי אמרתי לעצמי שהפעם לא אוותר לעצמי ואכתוב "אח"כ" אלא אתיישב לכתוב כל עוד ליבי חם בקרבי כי אחרת זה לא הולך, ועדיין הנה אני מוותר לעצמי.... הפסד של כולם. האמת שהתחלתי לכתוב מחשבות מסביב לדיבורים שמסביב ליובל דיין - נסיונות פעילים
איי נחמי'ה.בתוך בני ישראלאחרונה
בדיקהטיפות של אור
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
בדיקהטיפות של אור
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד
~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
חורף בריא לכולם
- לקראת נישואין וזוגיות