דבר ראשון, תודה לך.
חזרתי לקרוא כדי להעמיק קצת בעניין, חיצוניות וסגנון דתי. אלו דברים שיש הרבה מה לומר עליהם, ויש לי כמה דוגמאות לכך שהם לא בהכרח יעידו על חוסר התאמה אמיתי לבניית בית.
אני לא רוצה להכנס לזה על גבי הפורום, אבל כן רוצה להגיד לך שמסיבה שלא מצליחה להבין, נכנס לפה מושג מאוד חריף שאין לו שייכות לכאן בכלל (בגידה). כמו שחיהל'ה כתבה לך לפני, אין פה בגידה, אבל יש פה גישה שהרווח ממנה אולי נראה משתלם וחוסך זמן/כוחות בטווח קצר, אך לא באמת בטווח הרחוק אם משקללים את מה שעלול להגרם אם דברים יסתבכו שם. וסיבוך זה דבר שאפשר לצפות שיקרה, אך לא דבר שאפשר לצפות איך יתגלגל. מניסיון, לא כדאי לך להכנס למקום שעלול להכניס למערבולת רגשית ותסכול. אנחנו הרבה יותר נפעלות נפשית מקשרים שנוגעים בנו, וזה לא שווה את הטלטלה שעתידה להיות לך מהניסיון הזה ללהטט בין שניהם.
לפעמים הפחד מנהל אותנו בחיים, וכמו שקשה לעמוד מולו, כן קשה לוותר ולתת לו להוביל אותנו. הפחד הזה להשאר בלי כלום, או לחזור למצב שאנחנו לא רוצים לחזור אליו, לפעמים יכול לגרום לנו להחליט החלטות שלא יהיו נכונות לנו בטווח ארוך.
כשאני יודעת שתחנת ביניים היא תחנת ביניים אני אתייחס אליה ככזו בידיעה שרכבת עבור תעבור בה. נחת לאורך הדרך והבטחון שלא משנה באיזו תחנה אני מחכה, תגיע רכבת, תאפשר לנו להנות גם מהדרך והמנוחה מטלטולי הדרך ולא להתיירא ממנה.
הלוואי ויהיה לך מה לקחת מפה.