בס"ד
א. את קצת כבר חברה שלי
גם אם החברות שלי עם אנשים שונה מאיך שהיא הייתה פעם
ב. כשאני אוהבת אנשים לוקח להם זמן לשכנע אותי להפסיק
ג. כשאמרתי אנושי התכוונתי בעלי התכונות שיש לכל איש והרגשות שיש לכל איש
הם לא נבלים באינטלגנציה ברמת האלימות בפוטנציאל צדיקות וכו'
ד. זה לא קשור לציביליזציה זה קשור לתנאי חיים
אני לא חוקרת בנושא ומה שאני יודעת הוא לא מספיק מקיף
אבל-
העליה מאתיופיה שינתה את מבנה המשפחה המסורתי. הצעירים למדו שפה מהר וטוב יותר מהמבוגרים. הדבר ערער את יחסי הכוחות במשפחה וגרם לצעירים לפרוק עול. במקביל העליה לא הביאה איתה עושר והם שובצו בשכונות עוני ומצוקה. העדר ההשכלה שנובע ממחסור בשפה וכסף הכניס אותם למעגל העוני וגם תרם לתדמית שלהם כלא אינטליגנטים. עוני מקושר פעמים רבות לפשיעה מכמה סיבות (שאני משערת)- 1. מחסור במשאבים אכן דוחף לחיי פשע שנותנים תקווה לחיים בעושר יחסי 2. יש פשיעה גם במגזרים יותר עשירים אבל להם לעומת לאנשים החיים בעוני יש כסף שמאפשר להם להשכיח את זה שהם פושעים ולחזור לחברה ביתר קלות 3. מחסור משיק לרגשות קשים וכשאתה חי ברחוב (או קרוב אליו) הנגישות לסמים ולחומרים משני תודעה מפתה יותר מהתמודדות. כשאתה תחת השפעה של חומרים משני תודעה את יותר קרוב לפשע.
נחזור לתחום החינוך, כשאין כבוד למבוגרים אין מי שיחנך אותך בבית. כשאין כסף אין בתי ספר איכותיים שיחנכו לערכים. כשאתה צעיר חסר כיוון שצריך לנווט את דרכו לבד בעולם אתה שואב את הסט ערכים מקבוצת השווים שלך שלא יודעת הרבה יותר ממך על העולם. אתה מסתובב ברחובות כי רע בבית. אתה עושה שטויות עם חברים כי זה מה שצעירים עושים. את ילד שמסתובב ברחוב בלי שום הבנה של מה מותר ומה אסור ואתה רק יודע מה כיף לך ומה נותן לך יוקרה חברתית.
במקביל הממסד מתייחס אליך בצורה גזענית ואתה צובר מירמור.
אז זהו
זאת ההשערה שלי בקשר למה שקורה. הדבר הזה לא נכון רק לאתיופים אלא להרבה צעירים שפונים לכיוונים רעים. יש מצב שעוד שנה או פחות אני אסתכל על מה שכתבתי ואחשוב שזה נורא
זה די מבאס אותי. אבל אני אסלח לעצמי כי לא קראתי מחקרים ואני לא באמת יודעת עדיין איך העולם עובד. מה שיש לי בעיקר זה הבנה בסיסית שאף אחד לא שונה ממני ושכשאנשים מגיעים למקומות כאלה זה לא כי הם פחותים ממני.