שומרת שבת ראשונה וזקוקה לעזרתכןתפוחים ותמרים
כבר סיפרתי שהבית שלנו מסורתי, עכשיו, ביוזמתי ולבקשתי, נשמור שבת ראשונה. מוטרדת בעיקר מהתפריט, אנחנו 6 אנשים, כולל בעל 1 קצת מפונק בענייני בשר (מגיע ממשפחה של קצבים), ומאד מאד חשוב לי שיהיה לו טוב ונעים.
הוא לא אוכל שום דבר מבושל - רק צלוי.
לא מסכים לאכול עוף בליל שבת.
לא אוכל שום תוספות חמות, רק סלטים טריים.

אין לי שום רעיון מה להכין למנה עיקרית לליל שבת.
לשבת עצמה אני מכינה חמין, יהיו גם קציצות ושניצלים.
מסביב סלטים, מרק, כמה תוספות חמות.
דגים אני לא יודעת להכין חוץ מטריים.

בגזרת הקינוחים ג'לי, עוגה, פירות טריים, קצת ממתקים לילדים.

אשמח לעזרתכן -
1. האם הכמות נשמעת הגיונית?
2. רעיונות למנה עיקרית לליל שבת.
3. מתכון לחמין (יש לי בשר ועוף) - מה למטה מה למעלה? איך אתן מתבלות? (סיר רחב של 6 ליטר) - באיזו שעה לשים על הפלטה? כמה מים צריך להוסיף?

4. וגם עזרה פרקטית - איך מחממים על הפלטה אוכל מבושל? בתבנית? בסיר קטן?

תודה רבה לעוזרות, אני מקווה שזו תהיה רק השבת הראשונה.
את מזכירה לי את עצמי בשבת אחרי החתונהמתוקנת
לא ידעתי לבשל בכלל והייתי בלחץ משבת.

אני אענה על מה שאני יודעת
חמין אני מוגנת הרבה בצל אחרי זה שמה עוף או בשר מטגנת מכל הצדדים ואז מוסיפה תפוא ובטטה אחת
ואז גריסי פנינה( יותר טוב לבטן משעועית)
שמה מלח טיפה כורכום כף פפריקה מתוקה ומוסיפה סילאן . מוסיפה מים שיחסה וכמה ביצים שרוצים.
מרתיחה ומבשלת שעה.
את החמין צריך להרתיח לפני ששמים על הפלטה . ודמחם אותו מלפני כניסת שבת.
לגבי שאר האוכל שמחממים. אני אוהבת לחמם בכלי פערקס יפים שאפשר כבר ישר להגיש אתם לשולחן

ודבר אחרון אשרייך שאת זוכה לשמור את השבת
השבת היא מקור הברכה. ותזכי את ומשפחתך לשפע מבורך
בחמין למטה קטניותמצפה להריון.
מעל בשר ואז תפוא הכי למעלה
אני מוסיפה גם בטטה זה נותן טעם ומתיקות
הכי טעים בחמין זה בשר מס 8
כל הכבוד!אמא ל6 מקסימים
את ממש מרגשת!
אני מאחלת לכם הצלחה רבה, ורק טוב.
בקשר לבישולים- אם יש לך פתרונות ליום השבת, אז מה הבעיה בליל שבת? לדעתי יותר מסובך היום מאשר הלילה. לסעודה בלילה אפשר להכין הכל טרי, ולהניח על הפלטה (אם הפלטה חמה מידי אפשר להגביה את האוכל על גבי תבנית הפוכה, כדי שלא יישרף). אצלי יש עוף, אורז וקוגל תפו"א . תפריט קבוע. אם לא רוצה עוף אפשר בשר. אפשר פשטידות. אפשר ירקות בתנור.
בקשר לחימום על גבי הפלטה בשבת כדאי מאוד לבקש מהרב שלכם או חברים ששומרים הדרכה מדויקת. יש הלכות שונות לאשכנזים/ספרדים וכו'.
רק אומרת שאני מעריכה ומעריצה אותך! לא ברור מאליו בכלל!!פיג'מה
וואו כל הכבוד!המקורית
האמת נשמע קצת הרבה. אנחנו משפחה קטנה יותר כמובן אבל אם חשוב לכם הגיוון ובגלל שזה פעם ראשונה אז עדיף להתנסות ואז להפחית או להוסיף מהניסיון וממה שטוב לכם.
בעיקרון לגבי חמין אני לא יודעת להכין עם עוף רק עם בשר. אני מרככת אותו לפני בהרתחה ארוכה עם פלפל אנגלי ועלי דםנה ואז מטגנת אותו עם בצל וסילאן מוסיפה שעועית שהושרתה לילה ומים לרתיחה של חצי שעה. לאחר מכן תפוא לכל סועד ובטטה אם אוהבים היא גם מוסיפה מתיקות ובישול עוד חצי שעה.
שמה מים שיכסו את התבשיל.
תיבול - אבקת מרק, כרכום, כמון, קצת פפריקה לצבע. וטועמת כדי לווסת טעמים ושיצא כמו שאנחנו אוהבים.
אני שמה על הפלאטה מכניסת השבת ואז יוצא מעדן.

למנה עיקרית בערב שבת אצלנו אוכלים דגים בתנור. מושט שאני צפשירה ומשרה בחומץ כמה דקות, שוטפת ושמה בתבנית חד פעמית עם 4 שיני שום ולימון. מורקחת עליהם שמן ושמה מלח. טולנת ביחד פלפל חריף (אם רלוונטי ואם לא לא חייב), פטרוזיליה ושן שום ושמה על הדגים. לתנור מכוסה למשך כחצי שעה על חום של כמעט 200 וזהו.
אפשר גם קציצות דגים ברוטב אדום. יוצא מעדן. אם תרצי אכתוב לך מתכון. זה גם חוסך מנה נוספת לילדים.

לגבי החימום - אני מכינה בשישי אוכל שמספיק לי עד יום שני אז החימום יתבצע בדרך כלל בתבנית חד פעמית (חימום מהיר יותר אגב) אבל אפשר גם בסיר זה לא כזה משנה, כדי לא לחמם את כל הכמות ושישאר טרי מה שאני רוצה לראשון שני.

בהצלחה וישר כח!!
יש פה גם פורום של בישולים ומתכונים. בטח גם שם יוכלו לעזור לךש א
עם רעיונות.
וכל הכבוד לכם!!!
ואו! ריגשת בהודעה שלךלפניו ברננה!
לגבי מנה עיקרית- אני אישית הייתי מעבירה את הקציצות לליל שבת.. אני מכינה חמין ושניצלים, וזה בהחלט מכובד ומספיק.
אפשר פשוט צלי בשר, זה תמיד מפנק... לידו בתבנית ירקות ותפוא לילדים ולבעלך (וכולם..) סלט חי גדול.
אין לי עוד רעיונות אם לא רוצה עוף ורק צלוי...
הכוונה היא לצלי של ממש שעושים בתנור, נכון?
לחיקויים בסיר יש לי כמה מתכונים טובים שאספתי...

וגם סיר של 6 ליטר לחמין יעשה לך חמין לכל השבוע שאחרי (ולדעתי זה טעים רק בשבת...)..
חמין אני שמה:
תפוח אדמה לכל סועד
בצל (אני בדכ מכינה בכמות קטנה, אז רק 1, אבל צריך שהוא יתן טעם...)
הרבה שיני שום (6, 7 בסיר קטן...)
שעועית מש, חיטה, גריסי פנינה.
גרגירי חומוס משדרגים מאוד, להשרות לילה קודם..
עוף/בשר (רק פעם אחת הכנתי עם בשר.. יצא טעים, ולא עשיתי לו שום דבר מיוחד קודם)
תיבול: מלח, פלפל, שום גבישי (כן, למרות השיניים לדעתי זה נותן טעם אחר), כמון, פפריקה. יין אדום, וסילאן. (חשוב מאוד לשים משהו מתוק כי זה מה שגורם לצבע היפה... אמא שלי שמה קצת סוכר.)
העניין בחמין- כמה שיותר זמן בישול- יותר טוב! על אש נמוכה כמובן שלא יישרף...
צריך לשים לב שלא חסרים בו מים. אני בד"כ מכינה אותו בשבתות חורף בערך ב12 (4 שעות לפני שבת) וישר מהכיריים אל הפלטה (תוך כדי שבת מותר להוסיף מים רק ממיחם. תוודאי שיש מים בסיר לפני שבת.
בהצלחה רבה!
מתפללת שיהיה לכם טוב!
מחכה לשמוע איך יצא!
הייתי מעבירה את המרק והקציצות לערבחילזון 123
תרתיחי את המרק לפני שבת ותניחי על הפלטה עד שמתחילים לאכול. כנל הקציצות.
(מה התכוונת בזה שהוא לא אוכל עוף בערב? שלא תהיה ארוחה בשרית? או שרק העוף עצמו זה בעיה?)

וחמין ושניצלים לבוקר
סלטים טריים אפשר גם להכין בשבת עצמה.
אפשר להניח את החמין לא הרבה לפני שבת, נגיד שעה, זה יהיה מוכן עד הבוקר.

אם יש כח אפשר להכין משהו קטן כמו פשטידה או פיצה או לחמניות לשבת אח'צ. כי השבת ארוכה ומסתיימת ממש מאוחר עכשיו בקיץ.
לגבי הדגיםאפונה
אפשר להכין דג על הפלטה.
למשל סלמון, לתבל בתבנית ולהניח כמו שהוא, לא מבושל, בכניסת שבת על הפלטה ועד הסעודה הוא מוכן (רק להשגיח שלא ישרף)ככה יוצא לך הכי טרי.
שימי לב שאי אפשר לחמם מרק בבוקר. גם הלכתית זה אסור בשבת (בחג מותר), וגם פרקטית לוקח לנוזלים הרבה זמן להתחמם על גבי פלטה. וגם קיץ וחם אז מי רוצה לאכול מרק?
אם אתם אוהבים מרק תעבירו אותו לליל שבת.
זה מותר?! וזה יוצא מוכן?? (ולא רק שרוף מלמטה?!)שאלהשאלה
אני בהלם, בחיים לא חשבתי על האופציה וזה נשמע גאוני. אנחנו מאד אוהבים סלמון אבל תמיד עד שמגיעים אליו הוא כבר במצב סוליה
אני לא ניסיתי עם דגאפונה
עבר עריכה על ידי אפונה בתאריך ל' בסיון תשע"ט 08:23
(כן הכנתי קציצות עם ירקות בחג)
אבל כתבו על זה בעבר. אולי @יעל מהדרום?

חפשי בגוגל "סלמון על הפלטה"
אני כתבתי על בישול על פלטה בחג, דג ספציפית לא הכנתייעל מהדרום
אני הכנתי ככה דג ויוצא מעולהבאר מרים
אבל לא בטוחה שמותר בשבת מבחינה הלכתית..
רק אומרת שלפי חלק מהדעות זה ממש בעיהמק"ר
אפילו לפי רוב הדעות. כל ההיתר של הפלטה שזה לא מבשל, זה רק משביח אוכל שמבושל כבר.
ברגע שמשתמשים הפלטה לבישול, היא הופכת להיות. בעייתית תמיד, גם כשלא.

אפילו ביום טוב, שאפשר לבשל לכתחילה, ומבשלים על הפלטה, זה עושה את הפלטה בעייתית לשבתות הבאות.ככה בעלי הסביר
אפשר לשים דג על הפלטה 20 דק' לפני שבתיונתי

וככה הוא מוכן עד שבת, ושומר על החום

מה שכן, חובה הרבה מים כדי שלא ישרף!

וגם אני מצטרפת למעריכות!! שיהיה לכם שפע וברכות בזכות השבת!

תודה שכתבת, נברר.אפונה
אני חושבתלא כרגע
שמותר, בתנאי שלא מזיזים את הסיר/תבנית ולא מערבבים בכלל.
(ככה לפחות לפי הדעה שאנחנו הולכים לפיה. אני מכינה ככה סלמון כל שבת).
לא מדויק לגבי המרקאני זה א
יש עדות שכן התירו בהם לחמם מרק בשבת בכל מקרה אפשר לעשות שעון שבת לפלטה שבזמן הנחה של האוכל היא תהיה כבויה ואז, זה מותר או לשים מעל משהו ואז גם מותר
מורכב לי בשלב הזהתפוחים ותמרים
יש לי כרגע שעון שבת לכל הבית וגם לדוד וזהו.
אז תשימי לב שאם את שמה חמין לכל הלילה שהשקע של הפלטה ישארחילזון 123
דלוק
אז לאט לאט בהצלחה לך עם ההחלטה ומאחלתאני זה א
לך שתהיה שבת נפלאה ושתהיה רק ההתחלה לכל השאר. ממליצה לך בהמשך שכן יהיה רב שיוכל לענות לך על שאלות בהתאם למשפחה שלך יש כאלו שאפילו עונים בהודעות
סלומון אפשר לאכול גם קר, וזה טעים ומצוייןלפניו ברננה!
מונע את חשש ההתייבשות על הפלטה...
מוסיפה למה שאומרת לגבי המרק-
יש הבדל בין אשכנזים הספרדים אם מותר לחמם בבוקר נוזלי...
אבל בכל מקרה, ההמלצה לגבי מרק דווקאהיא לא לעשות ככה כי בגלל שיקח לו הרבה זמן להתחמם, ויהיו הבדלי טמפרטורה בין הירקות שבפנים לנוזל, וזה עלול לגרום לו להתקלקל! יש בזה מימד של סכנה!
איזה יופי ב"הבתי 123
מציעה לך גם להכין סיר ביצים קשות שיהיה לילדים בבוקר
אפשר גם טונה
לגבי דגים את יכולה לקנות סלומון קפוא להפשיר לשים רוטב סויה ולתנור
לבעלך פשוט תשאלי מה הוא רוצה .. אם הוא לא אוהב מבושל אז אולי לערב שניצלים וסלט חי

חמין...
מטגנת בצל מוסיפה את הבשר (אני לא שמה עוף בחמין לא מסתדר לי עם העצמות) עד שהוא סגור
מוסיפה פפריקה ואז גזר תפוא שיני שום
אני אוהבת להוסיף בשקית בישול אורז או חיטה אפילו פסטה וקיטניות מושרות או סנפרוסט אם אתם אוהבים אני מכינה בלי
מכסים במים ומתבלים מלח פלפל אפשר גם כמון מבשלים עד שמוכן ואז משאירים על הפלטה מכוסה

לגבי חימום על הפלטה אם את מחממת בחמגשיות כדאי אחרי שמתחמם להגביה כדי שלא ישרף
וואו, תודה לכל אחת ואחת מכן, פחדתיתפוחים ותמרים
שתצחקו על השאלות הטירוניות שלי, עזרתן לי מאד.
מארגנת רגע את התפריט -

ליל שבת:
פרגיות ממולאות בבשר טחון
קציצות ברוטב אדום
אופה כל שישי חלות טריות עם הבנות (כולם מתים על זה)
פירה
אורז עם אפונה
פסטה 'כלום' ליתר בטחון
סלט עגבניות בזיליקום
סלט חסה ועלים ירוקים
סלט כרוב (קנוי) שבעלי מאד אוהב
קינוחים: ג'לי, עוגת שיש, עוגת לימונענע, עוגת תה/קינמון

שבת:
מה שיישאר משישי, וגם-
סיר חמין
שניצלים
חלות מתוקות (מקווה שיישאר) עם ממרחים
ביצים קשות
תפוא מבושלים

שאלות-
לחתוך סלט מותר ביום שבת? חשבתי שאסור לגזור,
רוצה לוותר על המרק, נראה לי שזה מספיק.
את העוגות אופה בחמישי, איך לשמור שישארו טריות?

לליל שבת אני מכינה את האוכל בבוקר/צהרים - משאירה הכל על הפלטה? (כי אסור לחמם את הקציצות?)
יש לי מקום ל-4 סירים, אז משאירה הכל או רק מה שלארוחה עצמה? (נניח רק חלק מהקציצות?)
ואיך אדאג שהפרגיות לא יתייבשו?

אנחנו ספרדים, בכיפור מחמירים, לא בטוחה לגבי שבת, קראתי מחלוקת ראשונים לגבי בישול אחרי בישול וקיבלתי כאב ראש, אין לי רב להתייעץ איתו, איך אני יודעת כיצד לנהוג? אני יודעת שאתן לא פוסקות הלכה, אני רק רוצה קריאת כיוון כללית להתחלה, לא חושבת שאני יכולה להשתלט על הכל בבת אחת, גדלתי בבית חילוני, וכרגע בעלי והילדים הסכימו, ואני מובילה את המהלך בלי שבאתי מרקע כזה, אז למעשה זה לא ממש כמו שבת ראשונה של אחרי חתונה, אלא ממש שבת ראשונה. וכשאני קוראת את ההלכות זה כל כך הרבה וכל כך מורכב.

אפשר לבוא לאכול אצלך? איזה כמויות! מיואשת******

טוב קודם כל אלופה

מדהימה

מיוחדת

ה ישלח לכם ברכה והצלחה

אתם מקפידים לכבות טלפונים בשבת? כי אם לא, וזו תהיה השבת הראשונה שלכם, אתם לא תבינו מאיפה השקט המדהים הזה הגיע. 

ממליצה לכבות ממש שלא יגיעו הודעות וצלצולים מחברים

השקט הזה, הביחד של המשפחה, הוא ממכר, מדהים , מיוחד (למרות שלמתבגרים עלול לקחת קצת זמן להבין שזה חיובי, אז לא להיבהל מתגובות שלהם)

לחתוך סלט מותר, נוהגים לא חתיכות קטנטנות

עוגותאפשר להקפיא עטופות היטב מיד אחרי האפיה ולהוציא כשעה וחצי לפני שרוצים לאכול

לפני שבת ממש - חצי שעה כזה, מחממים את האוכל כמו שהיית מחממת אוכל מאתמול נגיד, כלומר מביאים מרק לרתיחה, מחממים קציצות או בשר וזה בתנור

ואז מעבירים הכל על הפלטה

דברים שפוחדים שיתייבשו לא שמים ישירות על הפלטה אלא מעל מאכל אחר- למשל את הפרגיות מעל סיר המרק(אני הוכפת את המכסה עם הידית פנימה ואז מתקבל משטח ישר להניח דברים) ועל זה מגבת לשמור את החום

שימי לב שהמגבת לא תיגע בפלטה מחשש שריפה

אחרי שאוכלים בליל שבת מורידים הכל ושמים במקרר מלבד החמין שנשאר כל הלילה

בבוקר צריך לקחת בחשבון שעתיים+ לחימום האוכל לפני הארוחה

יש בזה הלכות ומנהגים שונים האם מותר לשים ישירות על הפלטה, או על תבנית הפוכה שמונחת על הפלטה (אני משתמשת במכסים של צנצנות ...מעביר את החום מצוין וככה זה לא ישירות)

ועוד עצה- לכסות את הפלטה בניר כסףמיואשת******

כי אם נשפך משהו וכל השבת יושב על פלטה מחוממת זה כמעט בלתי אפשרי לנקות

תודה רבה על התגובה המפורטת,תפוחים ותמרים
אני מלקטת לי כל טיפ בשקידה
מוסיפה עוד משהו קטן-לפניו ברננה!
מיואשת כתבה נראה לי את כל מה שרציתי לכתוב
אני רק מוסיפה, שתהיי בנחת עם זה.
בהחלט אין צורך להתחיל ישר עם כל החומרות שדתיות מהבית רגילות אליהן כאילו זה ברור מאליו.
הייתי אומרת שגם רב יגיד לך ללכת לפי הפסיקה המקלה בשבת הראשונה שאת עושה. תלמדי, תשתפשפי, תעשי עוד הרבה שבתות, ולאט לאט תלמדי את כל פרטי ההלכות הקטנים.
אולי כדאי ליצור קשר עם אירגון כמו 'הידברות', אני מאמינה שיש להם חוברת שמנחה איך מתארגנים לשבת ראשונה ומהן ההלכות הבסיסיות שחשוב לדעת בצורה ברורה ומסודרת.
שוב, אשרייך לגמרי!!
התרגשתי ממש מההודעה שלך...
תודה רבה על העצהתפוחים ותמרים
אני רוצה להתחיל ממשהו, באמת לא מרגישה שאני יכולה להתחיל מהכל. וחשוב לי להיות בנחת כי אחרת מה הרווחתי....?
לגבי הנייר כסף נכון אבל סתם ככה... יש חומרמיקי 84

של יעקובי משחה גרגירית זה יחד עם ברזלית או צמר פלדה מנקים בשניה...

מנסה לעשות לך סדרטארקו
קודם כל, את מהממת ואלופה ובהצלחה רבה!

אנחנו אשכנזים אז עונה לפי מה שאנחנו עושים, חושבת שברוב הדברים זה פחות או יותר אותו הדבר(לתימנים יש הלכות ומנהגים שונים לחלוטין)

דבר שני, התפריט נראה מהמם טעים ובשפע ממש!

ועכשיו אנסה לענות על השאלות הספציפיות:
עקרונית, בעייתי לחמם דברים "רטובים". אם אני זוכרת נכון, ספרדים מקלים לחמם משהו שהוא קצת רטוב, למשל עוף שיצא ממנו קצת רוטב אבל הוא תפל לעוף. בכל אופן, קציצות ברוטב אסור לשים על הפלטה *בשבת עצמה* ולכן הפתרון הוא לשים על הפלטה סמוך לכניסת שבת, ממש לפני הדלקת נרות. ככה זה יתחמם עד הסעודה אבל לא יישרף מעודף זמן על הפלטה.(אם תרצי לחמם בבוקר, תוכלי להוציא את הקציצןת מהרוטב ולחמם רק אותן)
את החמין תרתיחי לפני שבת ותשימי גם על הפלטה, הוא צריך הרבה זמן בישול-כל הלילה לפחות. חשוב שלפני שבת הוא יהיה מוכן מינימום- ברמה שאם ממש אין שום דבר לאכול אז אפשרי לאכול ממנו.

דברים שעלולים להתייבש(פרגיות, אורז..) מומלץ להניח על הגבהה- צלחת או תבנית שמונחת על הפלטה ועליה הסיר.

באופן כללי לא בריא לאוכל להתחמם שוב ושוב- אז אם את יודעת שאת מכינה כמות גדולה משמעותית מאשר לארוחה, תשאירי חלק במקרר.

תכיני את האוכל בבוקר-צהריים, תכניסי למקרר אחרי שמוכן, תשימי על הפלטה לפני כניסת שבת.
אפשר גם לשים מאכלים אחד על השני.

מותר לחתוך סלט בשבת. אסור לגרד(למשל גזר)בגלל טוחן, ויש שנוהגים גם לא להשתמש בקולפן(כי זה בורר את הפסולת מהאוכל)- מותר לקלף עם סכין כי חלק מהמאכל יורד עם הקליפה.
כשסוחטים לימון, צריך לסחוט אותו לתוך מאכל ולא בנפרד. בנוסף, אם נופלים גרעינים לתוך הסלט, צריך להוציא יחד עם חלק מהסלט(שוב, בגלל איסור בורר)

לגבי העוגות- מחמישי עד שבת כנראה שאם תשמרי אותם אטומות היטב, הן יישארו טריות. אפשר גם להקפיא.
כנל חלות..

לגבי רב-שמעת על מכון מאיר? זאת ישיבה ומדרשה לבעלי תשובה, בירושלים. יש להם רבנים מדהימים וקשובים שאני ממליצה לך ליצור איתם קשר.
יש גם את מדרשת שושנת אביב בתל אביב, של ראש יהודי, שגם עליה שמעתי דברים מאוד מאוד טובים. יש להם ידע וגישה לבעלי תשובה ויוכלו לכוון אותך.

בכל אופן, עד כמה שאני יודעת, אם לא היה מנהג מוחלט של המשפחה, מותר לבחור לפי מה לנהוג.

את אלופה ומרגשת ומעוררת השראה!! בהצלחה רבה והלוואי שהשבת הזו תפתח לך פתח לעוד הרבה שבתות טובות ונעימות!
איזה יופי, ממש עזרת לי לארגן את הראשתפוחים ותמרים
אני מאד מתרגשת, אשתדל לבשל מקסימום מחר ולהשאיר רק את התוספות, החלות, הסלטים ,החמין והפרגית לשישי בבוקר.
כל בשלנית גדולה מתחילה מטירונותפשיטא
בהצלחה יקרה!
מציעה לך להצטייד בספר עם הלכות שבת מפורטות בשביל שאלות שיתעוררו לך בשבת.
את נשמעת אשה אכפתית ומקסימה!
עוד טיפ לגבי המקום על הפלטהמק"ר
רשמת שיש לך מקום לארבע סירים. אני חוץ מהסיר של החמין, לא משאירה שום סיר על הפלטה (טוב וגם מרק, אבל בקושי מכינה מרק לשבת).
מה כן? תבניות!! עדיף חד פעמי
בשישי מעבירה את כל התוספות, עוף או כל מנה עיקרית אחרת, לתבנית אלומיניום, גם שוטפת את הסיר לפני שבת וחוסכת לי כלים במוצש, וגם מאפשר המון יותר מקום על הפלטה.

בהצלחה!! שבת שלום
בחמישי אחרי הבישול אני מעבירה הכל חוץ מחמין לפירקס עם מכסה כמיקי 84

ככה אפשר להניח על הפלטה אחד על השני ויש שפע מקום. ואפשר להגיש עם הפירקס לשולחן ומה שנשאר מכסה ושומרת במקרר.

כל הכבוד!!רק אמונה

ממש מרגש אמא וגם

שתדעי ששבת זה אי של שפיות, אני באמת לא יודעת איך אפשר לחיות בלי.

מאחלת לך בהצלחה ענקית והלוואי ויהיה לכולכם טוב ומתוק ונהדר!

בגזרת הטיפים אכתוב שאפשר לשים דג טרי עם טיבול על הפלטה והוא נהיה מוכן שם, ואז זה כמו טרי קצת..

באיזה דגים את משתמשת?

שיהיה בהצלחה רבה!!

בעבר יצא לי לשמור שבתתפוחים ותמרים
היה לי בנזוג דתי. אני מאד מתגעגעת לזה. זה משהו אחר לגמרי ואני רותץצה לתת את זה לי ולמשפחה שלי.
בינתיים סיכמנו על שבת אחת ונראה הלאה, אנחנו הרבה אצל חמי וחמותי ושם המסכים דולקים בלי הפסקה וזה נורא.
יצא לכם לשחק משחקי קופסא?מיואשת******

אצלינו שבת זה זמן של משחקי קלפים  ומשחקי קופסא

אם זה פעם ראשונה שמכבים טלפונים ומסכים אצלכם שבת שלמה מאד ממליצה לקנות דברים להעסיק את הילדים שלא רגילים לזה

משחק קופסא חדש שמתאים לכל המשפחה למשל, ולשחק איתם אחרי כל ארוחה (אנחנו הרבה פעמם אוכלים מנה אחרונה תוך כדי משחק)

אם את רוצה המלצה למשחק תגידי

אולי ספר חדש לגדולה שלך שהיא מאד רוצה

דברים כאלו

לעשות טעם טוב ומתוק

^^אמא וגם
וגם חומרי קריאה טובים.
יואו עשית לי חשק לשבת כבר
יש לי המון משחקים (אני ילדה בנשמתי)תפוחים ותמרים
אבל ממש אשמח להמלצות נוספות, תודה!!!
הילדים שלי בני שמונה וחצי, שש+9 וחמש, ומזיה קטנה שהופכת כל לוח....
המלצות למשחקים מיואשת******

לקטנים- תפוס נוצה, אחד המשחקים השווים 

הקלאסי - רמיקוב

לגדולה- המבוך הקסום

קלפים לכל המשפחה-

חתחתול

סט

בננה ספליט (הדבר! אחד המשחקים שאף פעם לא נמאס ממנו)

קיבלנו עכשיו במתנה אנומיה, משחק מעולה, לא סגורה על הגילאים שלך כי אצלי יותר גדולים

לא מצליחה להיזכר עכשיו, בלאק אאוט. אתסכל בערב בארון ואגיד לך עוד

וג'אנגל ספידאפונה
תודה! בננה ספליט ותפוס נוצה אין לנותפוחים ותמרים
אנומיה יחכה שיגדלו קצת, אוהבים מאד בלאגן, חלומות, רברסי, 4 בשורה

אשמח מאד לעוד המלצות
חתחתול , ענין של זמןמיואשת******
תודה רבה על ההמלצותתפוחים ותמרים
חתחתול, סט, דאבל ועוד כמה מככבים אצלנו
יש גם את סוויש, דומה קצת לסט אבל יותר מתוחכםטארקו
טאקי זה הקלאסי
קוקו טאקי זה קורעע

פרצופים(רביעות פרצופים) זה גם כיף
וגם שלוף להיט אצלנו
נכון נכון, פרצופים זה משחק מעוללה!מיואשת******

עוד כמה שאלות טכניות -תפוחים ותמרים
איזה גודל של ח"פ כדאי לקנות?
אינגליש קייק נראה לי גדול, נכון? המלבנים הקטנים?

מותר לשים את הכלים במדיח אחרי האוכל או שזו הכנה לחול ואסור?

כשמוסיפים לחמין מים אז מוסיפים רותחים מהמיחם ולא מהברז - הבנתי נכון?

תודה לכן שאתן כאן ועוטפות אותי בעצות ובחיזוקים.
עונה לגבי המדיח אם ביום חול את עושה את זה בכל מקרה אז כןמק"ר
עבר עריכה על ידי מק"ר בתאריך ל' בסיון תשע"ט 15:49
זאת אומרת אם ביום רגיל הכלים הולכים אצלכם ישר למדיח, אז מותר.
אם לא, אז זה הכנה
תלוי מי מפנהתפוחים ותמרים
כשזו אני - מיד
כשזה בעלי - הכלים יושבים בכיור ומחכים
אז מה נכון לעשות?
אני יודעת שאם מפנים מיד זה בסדרמיואשת******
ולא משנה מה רגילים לעשות ביום חול
אם מורידים מהשולחן ישר למדיח זה בסדר
בכל מקרה זה חומרא שאת לא צריכה להתעמק בה כרגע, זה לא ממש איסור
^^וגם, אם זה מפריע לך לאווירת שבת של הבית, מותרטארקו
זה ממש מקלקל ליתפוחים ותמרים
כיור נקי + מטאטא זריז לפחות בערב כשאני מאפסת את הבית אחרי ההשכבות - זה ממש חיוני לרווחה הנפשית שלי. אחרת אני מרגישה שאני גרה במזבלה. אז בטח בשבת.
אין שום בעיה. גם אני כמוךמיואשת******

אז לגמרי לגמרי מותר! ומבינה אותךטארקו
לגבי המים החמים נכוןלפניו ברננה!
(אני בעיקרון לא מוסיפה בשבת כי כבר רגילה לשים לפני הדלקת נרות כמות שמספיקה עד הבוקר...)
וכמעט תמיד נשאר קצת שרוף בתחתית הסיר- אצלי עוזר לשים במקרר לכמה שעות, זה מתכווץ מעט מהקור ואז אין בעיה להוציא את הכל כגוש. לא נשאר סימן אחרי השטיפה, בלי ברזלית... שפשוף סביר ביד.
לגבי המים החמיםבאר מרים
נדמה לי שיש הבדל בזה בן ספרדים ואשכנזים.
אני חושבת שלספרדים אסור להוסים לחמין אפילו מים מהמיחם..

מסכימה עם מי שהציעה לך לפנות להידברות. אני בטוחה שיש להם דפי מידע חץלמי שמתחילים לשמור שבת..

בהצלחה וכל הכבוד!!
ממש מרגשת!התמסרות
רק רוצה להוסיף מכיוון אחר שצריך לזכור שאת ממש עושה השתדלות לשמור ואת זה לזכור.

יש באמת המון הלכות וחשוב ללמוד אותן אבל בנחת! ולאט לאט לןמדיםוזוכרים.
אני דתיה מבית ועד היום לומדת.הלכות שלא ידעתי וזה בסדר גמור!

תזכרי שהקבה מאושר מהצעד שלך ויש לך זכות עוצמה בבית.

בעיניי הכי חשוב שתהיה אווירה שמחה, שידעו שעםאמא הכי כייף בשבת! זה יוביל את כל הבית קדימה.

את מדהימה! ונשמע שאת אמא ואישה בעלת כוחות גדולים
תודה, התגובה שלך מביאה אותי למקום הכי מורכב בשבילי -תפוחים ותמרים
מקווה שאף אחת לא תיפגע ממני.
גדלתי בבית מ-א-ד חילוני
היה לי בנזוג דתי שאילו הקשר איתו היה עולה יפה הייתי מקיימת איתו אורח חיים דתי לגמרי. נפרדנו בגלל סיבות שלא קשורות לדת.
ועם בעלי, שבא מבית מסורתי, אני לאט לאט מוצאת את הדרך שנכונה לי, ממטבח כשר (ספרדי), דרך לצום ביום כיפור, דרך אירוח ליל הסדר ועכשיו לשבת.

אבל - אני לא אדם מאמין. אני לא יכולה לשנות את זה. בלב אין לי אמונה, גדלתי בלעדיה (בעלי כן מאמין) ואני לא רואה איך היא תיכנס לי ללב. ואז אני מרגישה 'רמאית', שכל הדברים שאני עושה הם בעצם הצגה כי חסרה לי התכלית הכי חשובה של המעשים.
וואו, באמת מורכבאפונה
אז מה מניע אותך לעשות את הצעד הזה?

ורק אומרת שהצגה זה לא רע, זה דווקא טוב אפילו, לעשות את מה שהיית עושה לו היית במקום בו את רוצה להיות באמת.
גם בדת יש מושג- מתוך שלא לשמה בא לשמהמיואשת******

וזה בסדר גמור

ואת עושה את זה בשביל בעלך שזה מקסים

ובשביל שילדייך יהיה להם יהדות בחיים שלהם וזה מדהים

ואלו ערכים יפיפיים בפני עצמם

ובכלל שבת זה דבר מדהים , ממש מתנה, קחי אותה, ואל תרגישי רמאית.

כל היהודים קיבלו את המתנה הזו ששמה שבת, גם אלו שלא מאמינים. מגיעה לך המתנה הזו, תני אותה לך ולמשפחה שלך ותהני ממנה.

עכשיו בכלל אני מעריכה אותךהתמסרות
מדהים מה שאת עושה למען אחרים!
אין לי ספק שזה רק יעשה לך טוב לזוגיות ולבית.

ובאמת למי שלא גדל בבית דתי זה מוזר להתחיל להקפיד על מנהגים שלא מחוברים אליהם.

אם מבחינת האמונה קשה לך להתחבר את יכולה לנסות להתחבר מהמקום הערכי של זה, שבת זה זמן למשפחה, לביחד, לתת ביטוי להורות, לזוגיות. מעין חופשה קטנה על שבוע.

לפעמים כשיש משמעות לדברים זה נותן כוח לעשות אותם.

כמו שיש משפחות שמקפידות לטייל בכל סופש בשביל המשפחה.

מה שנחמד במסגרת דתית שממש מנתקים אותך ואז ממילא נמצאים רק עם המשפחה, יש לזה היבט מאוד חיובי.

ואני גם מציעה להעלות את התחושה כלי הבן זוג, עכשיו כשזה עוד לא משפיע עליכם ועדיין לא נהיה נושא רגיש.
רק בשביל המודעות, אולי יהיה לו רעיון נחמד.

וכמובן שאם יש לך רצון להתחבר למקום המאמין אז יש הרבה דברים לשמוע ולהתחבר.
אם תרצי אני בטוחה שיהיו פה שלל מקורות/ספרים/הרצאות וכו' שיוכלו להמליץ לך
תודה רבהתפוחים ותמרים
אני מתחברת מאד למקום משפחתי, זוגי, לשקט, להתנתקות מהעולם, להתכנסות פנימה.
ואני מאד אוהבת את היהדות ויש לי משיכה אליה, לפני כמה חודשים הלכתי במיוחד לקורס אפיה, והתחלתי לאפות חלות עם הבנות באופן קבוע לשבת ולעשות איתן הפרשת חלה.
שנים חלמתי על הריח הזה שיהיה גם אצלי בבית, וזה עושה לי ולכל הבית טוב.
יכול להיות שאת מגדירה את עצמך 'לא מאמינה'חדשה ישנה
אבל הנשמה שלך מאמינה.
נשמע לי לא הגיוני לעשות כזה שינוי דרסטי, שמצריך המון כסף, אנרגיה, חשיבה וחשק בלי להאמין בזה בכלל. בנוסף הפרשות חלה וכו'. זה לא סתם שאת אוהבת אוירה של משפחתיות וריח של אוכל. הנשמה שלך מתחברת לזה כי זה המקורות שלך, זה האמת הפנימית שלך. בשכל אולי קשה לך לתפוס שיש אלוקים, ויש מנהל לעולם כי מעולם לא גדלת על זה , אבל משהו בנשמה שלך מאמין ועוד איך. עובדה כל המשיכה שיש לך ליהדות, לא?
אולי את צודקת, אני באמת לא יודעת לענותתפוחים ותמרים
הולכת לאן שהלב מושך אותי ומתאים גם לכל המשפחה, היה לי חשוב שיהיה שולחן חגיגי בליל שבת, כשהילדים קצת גדלו התחלנו לעשות קידוש, במשפחה של בעלי חוגגים חגים כהלכתם, ובשנה שעברה כשהיינו אצל אמא שלי וליל הסדר הפך לבדיחה אחת גדולה (היא לא אפשרה לקרוא בהגדה) אמרתי לבעלי שמעכשיו אנחנו מארחים את החג.
אז משיכה בהחלט יש לי, רבל מרגישה שהאמונה חסרה. אני חושבת שאניח להגדרות ופשוט אהנה מהשבת וזהו. אני מאד מתרגשת לקראתה.
מהממת. איזה כיף השבת הראשונה.חדשה ישנהאחרונה
זהו, זה באמת דברים שונים, משיכה יש לך טבעית.
כי יש לך נשמה יהודית.

ואמונה זה באמת לא דבר שבא לבד, הרבה חושבים שאמונה זה סתם משהו רוחני כזה באוויר.
אמונה זה משהו שצריך ללמוד אותו, לתרגל אותו (אמונה מלשון אימון , להתאמן,) זה לא אמור להגיע בקלות . גם רבנים גדולים ממשיכים ללמוד ולהתחזק באמונה, זו עבודה יומיומית.

מתרגשת איתך על השבת. וסחטין על התפריט המושקע! נשמע מעולה!
את יכולה לשים שקית קוקי עם כוס מים בתוך הסיר. אם את רואה שחסמיקי 84

שחסר מים תפוצצי את השקיתמיקי 84

חמין שלי מיקי 84

מטגנת מעט בצל ושמשחים יפה מוסיפה גריסי פנינה שעועית אדומה אפשר גם חומוס גדול.

מערבבת היטב. שמה אצבעות אנטריקות או אסדו לפעמים בשר מס 8. מטגנת מעט עם כל מה שבסיר... מוסיפה תפוחי אדמה מהסוג הקטנים.. שמה מלח פלפל וכף של סילאן. מערבבת היטב כ5 דקות. מסדרת את הדברים בפנים שהבשר מעל הקטניות ותפוחי האדמה מעל הבשר מוסיפה מים ומבשלת שעה וחצי בערך. בסיר נפרד אני מבשלת ביצים שוטפת היטב ושמה אותם בתוך שקית קוקי קושרת ומכניסה את השקית עם הביצים לשיר שמה מעל מקום שיש בשר מגולה.

אורז... לוקחת כוס אורז שמה בשקית קוקי עם 5 צימוקים ותמר אחת מלח ומעט פלפל וקינמון שמה מים מוציאה את האוויר קושרת ושמה בסיר....

לפני שבת אני דואגת לחמם היטב את החמין ויש לשים לב שהמים מכסים את הבשר וממש בגבול התפוחי אדמה... מכסה את החצין כל השבת עד האכילה במגבת מקופלת ככה הוא ממש חם ומסמיק. יוצא דבש!

לא דמיינתי - פוסט פריקהשושנושי

טוב, אתן לא ממש מעודכנות אבל ב"ה אנחנו אחרי פגישה אצל רופאה התפתחותית.

הילד ממש שיתף פעולה, הלוואי היינו זוכים למתיקות הזאת כל יום.

ועדיין - אני לא מדמיינת. יש לילד קושי. ועוד איזה קושי? יש מספר דפוסי התנהגות, היא לא מאשרת ולא שוללת ASD, ממליצה על אבחון מסודר.

הילד שלי מתוק וחכם, ילד שובה לב.

ילד יפה ברמות שמעלה חיוך לאנשים ברחוב.

היו נקודות שהעלו חשד -זה משהו שתמיד ישב עליי, חלק התייחסו לזה בזלזול וחלק מצאו לזה שמות אחרים

פתאום אחרי התור הזה, אני מבינה שאני לא מדמיינת.

באיזשהו מקום קיוויתי לצאת מהמפגש הזה בתחושה שאני סתם מחפשת בעיות והכל ממש בסדר.

קיוויתי לקבל הפניה לפסיכיאטר עבורי כי אני סתם חרדתית.

וזה הקטע - שאני לא. 

רגע נברח מהמציאות, בינינו - הילד לא יקבל אבחנה. למרות שהוא היה ממש בסדר בפגישה היום, שיתף פעולה בצורה מדהימה - לא ברור לי על סמך הרופאה החליטה לשלוח לאבחון.

מצד אחד, רוצה אבחנה מסודרת, לא משנה איזה - משהו שיגיד לי מה עובר על הילד שלי.

מצד שני - למה אני צריכה את זה זה גם ככה לא ישנה לי אותו.

בציבור שאני חיה בו (לא מתוך רצון לטנף, סתם מתוך מקום של שיתוף), אביא דוגמה

יש לי גיס בשידוכים ובגלל שיש לו אחות עם בעיה רפואית הנושא הזה תוקע אותו כל הזמן.

בגלל שהיה לו אח וגיסה (אנחנו) בלי ילדים למשך מספר שנים, יש שדכנים שביקשו מכתב מרופא שהבעיה ל"ע לא אצל הבעל ואם כן אישור שזה לא תורשתי/גנטי - איך שתקראו לזה, השדכן בעצמו נשבעת לכן לא מבין בזה. 

לרקע המשפחתי יש משמעות פסיכית אצלנו. שמים על זה כלכך הרבה משקל שיש לי חשק לצאת בשאלה ולא להיות שייכת לזה.

למה הראש שלי רץ לשידוכים? רץ למה יהיה בעוד שנה שנתיים? לאישה שתהיה לו?

מי אמר שצריך בכלל להתחתן? אבל מה - ברור שאני רוצה שיתחתן. 

למה אני תקועה על הזוגיות?

אולי כי המחשבה של איך נעבור את הצהריים, יותר מלחיצה?

לא יודעת.

לא סגורה על עצמי.

איך באלי עכשיו לשמוע את חמותי אומרת שהילד בכלל לא צריך טיפולים בהתפתחות הילד, שאני סתם מחפשת בעיות.

אני רוצה לשמוע את המשפט הזה עכשיו 100 פעם בלי הפסקה (הרצון לחזרתיות - אולי גם אני בכלל על הרצף?)

בגלל שאמא שלי ילדה אותי בגיל מבוגר יחסית, תמיד צחקו עליי שאולי אני דאונית ובכלל לא יודעת מזה, עכשיו גם החשד הזה. אין כיף כזה.

גם אצל מבוגריםoo

יש את אותם אחוזים ומקבלים עליהם תוספת דרך קצבת שירותים מיוחדים

100% זה לא מהאחוזים הגבוהים

לא אצל ילדים ולא אצל מבוגרים 

אטופיק דרמטיטיס - מה אתן יכולות לספר לי על זה?מתואמת

אחרי כשבוע של פריחה דמוית עקיצות לקטנה, שהלכה והתפשטה, וחלק מהעקיצות הפכו למעין כתמים ורודים ואחד מהם גם לנגע שפשוף/גירוי כזה -

הגעתי איתה הבוקר (שוב) לרופאה.

(לפני שבוע היינו איתה ועם עוד שני ילדים אצל הרופא, כי גם להם הייתה פריחה כזו, והוא הסתכל בעיקר עליהם ואמר שזו פריחה ויראלית, ואפשר לחזור ללימודים כשלא יצוצו נגעים חדשים. להם זה כבר עבר אבל לה לא.)

הרופאה אמרה שזה נראה לה כמו אטופיק דרמטיטיס, ואמרה שנלך לרופא עור כדי לוודא, ושנמרח לה משחה מתאימה.

באותו רגע בעיקר שמחתי שזה לא מדבק ושהיא יכולה סוף סוף לחזור למשפחתון, אבל עכשיו אני מנסה להבין במה מדובר...

לא נראה בכלל שזה מציק לה. היא עליזה וחיונית (אפילו יותר מדי🙈), ולא שמה לב בכלל לנגעים האלה שיש לה.

אני לא בעד שימוש בתרופות כל עוד זה לא נצרך מבחינת סכנת חיים או הפרעה בתפקוד ובנוחות, ולכן נוטה לא להשתמש במשחה הזו.

אבל אולי אני טועה?

מה יכול לקרות אם לא מטפלים באטופיק?

עדיף בעצם לחכות לרופא העור, ולפי זה להחליט מה לעשות?

אולי עייפתי מחיפושים אחרי פיתרון חיצונימעיין34

אני בסיפור הזה שניםםם

והגעתי למסקנה שהטיפול צריך להיות בנפש

אולי כי פשוט התעייפתי לחפש פיתרון אחר

בעקבות השירשור סופר פהחמדמדה

שאלה אולי קצת לא יפה, אבל באמת שאני שנייה צריכה הסבר

אני לא באה מבית עשיר מאוד (ב"ה לא היה חסר לנו כלום ++ אבל נגיד מותגים לא, בקטע של עקרונות. וכנל טיסות או מלונות או אוכל בחוץ, לא חושבת שזה היה קטע כלכלי כמו חינוכי)

ועדיין ארוחה בשרית, חלבון בריא, פירות ירקות, כן גם הפירות היותר יקרים (אננס או תותים, לא מיד מיד כשמגיע וזה שלושים שח לקילו אבל בהמשך) זה דברים שתמיד היו

ואני כרגע גם אחרי השתחתנתי

מרגיש לי שלהוריד בשרי, או לא לקנות פירות

מה זה הבריאות של הילדים

נכון שיש חלבון גם בקטניות, אבל זה חלבון מהצומח הוא חא כמו זה מהחי

תנרמלו אותי שנייה כי באתי לבעלי אחרי השירשור הזה במחשבה של 'מה אנחנו כאלה מופקרים??'😅

ולא שאנחנו עשירים גדולים גם כיום (חסדי ה' אלף פעם אני מרוויחה טוב אבל משלמים משכנתא ותיכך נתחיל לשלם גם שכירות בנוסף כי הדירה לא גמורה) ועדיין להגיד לעצמי לבשל פרווה ולא בשרי באמצע שבוע מהעיקרון, מה עם הכוח של הילדים? הבריאות?

אני מגזימה?

חח לא יודעת או שענו שם רק אלו שבאמת ממש בודקים וחוסכים או שאנחנו ממש מעל הרף בלי להיות מודעים🙈

תלוי איזה סופרoo

בסופר פה בשכונה אין שום דבר יקר

אז אין אפילו איך להתפזר

כן יש סופרים עם שפע גדול

ואז אפשר באמת להוציא שם יותר

יש כמה סיטואציות אפשריות:

1. לקנות מכל הבא ליד בסופר עם שפע מתאים

2. לקנות מה שצריך ורוצים בצורה סבירה בלי השוואות מחירים

3. לעשות חישובים/ לקנות במקומות ספציפיים/ השוואות מחירים/ הימנעות ממוצרים בסיסיים

אני חושבת ש2 זו הדרך הנכונה ולשם כיוונתי והגעתי

אגב אני יכולה גם להרשות לעצמי את 1

אבל זה ממש לא מדבר אלי

גם בגלל צריכת יתר

וגם בגלל תזונה נכונה 

ניתוח לילדים בהרדמה כלליתרוני 1234

עד איזה שלב ההורים נמצאים עם הילד?

אנחנו איתו בזמן ההרדמה?

אצלנו בעלי נכנס עד שנרדם עם מסיכה ואז יצאכולנה
אני נכנסתי ששמה לה מסיכהמתיכון ועד מעון

כמה פעמים בהרדמות, זה כמה שניות, ואז יצאתי

אצלנו היו 2 ניתוחיםטארקו

בשניהם היינו איתו עד שהוא נרדם

בחלק של ההרדמה רק אחד ההורים יכול להיכנס

בניתוח השני הייתי בהריון אז אמרו שעדיף שבעלי ייכנס כי יש שם כל מיני מכשירים וחומרים ולא יודעת מה..

נכנסתי עד שהילדון ישן עמוק ת'אמת- לא חוויה הכיאמהלה

כיפית לראות שמרדימים את הילד שלה.....

לקח לי כמה דקות טובות להתאפס

מצד שני לא הסכמתי לוותר לבעלי שהוא יכנס

הייתי חייבת להיות שם ברגע הזה.....

אני הייתי עם הבן שלי עד שהוא נרדם לגמרי.חזקה בעורף

לצערי קראו לי כשהוא כבר היה ער, בוכה ומבולבל😔

למרות שחיכיתי בלחץ בחדר המתנה.

תדגיש להם מראש שייקראו לך מהר.

בהצלחה!!!

כן ההרדמה זה עניין של שניותאמאשוני

מסכה (כמו של אינהלציה) זה רק לקטנים,

לגדולים ההרדמה בעירוי.

עד איזה גיל זה קטנים?טארקו
כי אצלנו בשני הניתוחים(גיל 3 וגיל 5.5) היה מסכה+עירוי.
לא יודעת במדוייקאמאשוני

אבל אצל הבת שלי בניתוחים של גיל 11, ו12 היה בהרדמה בעירוי.

(לקטנים שמים עירוי למטרות אחרות אבל החומר הרדמה עצמו לדעתי זה רק דרך המסיכה)

אצלי הסבירו לי שההרדמה המיידית היא במסכהטארקו

אבל יש חומר שמוזרם לאורך הניתוח בעירוי

כן הגיוני באמתאמאשוני
צריך לוודא לאורך כל הניתוח שהילד עדיין מורדם והוא כבר לא מתנגד לעירוי אז הגיוני שזה ככה.
אצלנו היתה הרדמהעוד מעט פסח

בשאיפה גם בגיל 14.

אבל אם אני זוכרת נכון, אמרו שזה רק להתחלה, ואחר כך מכניסים ישר לווריד.

האמת שאני לא זוכרת כל כך.

שאלה טובה...מתואמת

הבת שלי עברה ניתוח בגיל 6 והייתה עם מסכה. בגיל 15 כמובן היה לה עירוי.

עכשיו בת אחרת שלי, בת 7.5, גם אמורה לעבור ניתוח... מניחה שכן תהיה מסכה, היא די קטנה בסופו של דבר, ומחט של עירוי זה מפחיד...

הבן שלי נותח עכשיו, בן 10+ שמו מסכה לטשטושאמהלה

והרדמה בעירוי...

הסבירו לו בכל שלב מה עושים. נהניתי מזה מאד.

הבן שלך עם מבנה גוף צנום יחסית?אמאשוני

כי הבת שלי בגיל 11 כבר הייתה מפותחת יחסית,

סביר להניח שזה הטווח פחות או יותר.

בכל אופן בגלל שכולם לפני כתבו על המסיכה, והפותחת לא ציינה את גיל הילד, אז כתבתי שלא תופתע.

לא. נורמלי לגילו. בעקרון מראש הרופא אמר לו שיתנואמהלה

לו את הבחירה אם להרדים בעירוי או במסיכה

זה קצת אכזב אותו שאכן לא שאלו אותו ותוך כדי ששמו לו את המסיכה כבר תקעו לו את העירוי ביד.

הוא אמר לי: אבל הבטיחו שישאלו אותי.... צודק 🤷‍♀️

למזלי בגלל שזו היתה מרדימה מיומנת הכנסת העירוי לקחה לה חלקיק שניה.....

אוי מסכנצוקאמאשוני

חוויה לא נעימה, גם ככה הכל מלחיץ. 😏

אם הרופא נתן לו אפשרות לבחור, כנראה שהוא על הגבול, אז מצאנו את שלב המעבר פחות או יותר (שמבוסס על מבנה גוף, ובכל זאת הגיל מהווה אינדיקציה מסויימת)

@טארקו לשאלתך.

מאוד תלוי איזה ניתוח ואיפה מבוצעמולהבולה

הרבה פעמים מסכימים שיכנסו עד שמתחילים להרדים כדי שהילד יראה

את ההורים עד שנרדם ולהוריד לחץ (גם להורים)

נמצאים עם הילד כששמים לו את המסכהמתואמת

ויוצאים כשהוא לכאורה נרדם.

האמת שלא תמיד זה נראה שהוא נרדם - הוא עדיין יכול להיות בעיניים פקוחות - אבל לטענת הצוות הוא כבר רדום... (ככה היה לי כשהייתי עם הבת שלי בניתוח. בשאר הפעמים בעלי היה, ולא זוכרת אם הוא תיאר אותו דבר)

גם אצלנו הייתי איתה עד שנרדמה עם החומר מהמסכהאולי בקרוב
מה שלי אמרו שקודם מרדימים ככה ואז מכניסים את האירוע ונותנים גם דרכו וככה אין את הכאב של הדקירה. שלי הייתה בת שנתיים והיא ישבה עלי עד שנרדמה ואני הנחתי אותה על המיטה. די זירזו אותי לצאת כי הם לא רצו שאני אשאף את החומרים נרדמה או משהו כזה. כשהיא התעוררה אבא שלה היה איתה אבל אם אני זוכרת נכון היא לא התעוררה לפני שהוא נכנס.. היא נבהלה קצת מהמסכה ולא כ"כ שיתפה פעולה אבל נתנו לי לתת לה מוצץ וזה קצת עזר. בהצלחה ורפואה שלימה!
כן עד שהוא רדוםאורוש3
אצלי מניסיוןקפצתי לבקר

של ארבעה ניתוחים.

נותנים להיכנס עד שהילד ישן, ברגע שישן מוציאים את ההורים.

חוויה לא נעימה, במיוחד בילד מתנגד..

לקראת עוד ניתוח 😑

אני נשארתי עד אחרי שהילד נרדםשושנושיאחרונה
לא מלחיץ, היה ממש בסדר 
יש כאן מורות למתמ' / יועצות בתיכון?רוני 1234

אשמח להתייעץ:

לבת שלי יש כתב לא קריא. עשינו אבחון והיא יכולה להקליד במחשב בכל המקצועות מלבד מתמ'.

במבחנים פנימיים יש לה שכתוב/הקראה לאדם נייטרלי אבל אמרו לנו שאי אפשר במתכונות ובגרויות.

האם נגזר עליה להכשל בבגרות? אשמח לכל רעיון ועצה 🙏

לא מהמקצועות שציינתאמאשוני

אבל למה לא נותנים לה הקלדה במתמטיקה?

יש דרכים לכתוב משוואות עם המקלדת, צריך ללמוד את זה, אבל אפשרי טכנית.

לדעתי אין כזו אפשרות בהתאמותמתיכון ועד מעון
באסהאמאשוני
מה ההבדל בין זה לבין מקצועות שפה?
הנחיות של חוזר מנכלמתיכון ועד מעון

לא יודעת מה הסיבה, אבל אין התאמה בכתיבה במקצועות דלי מלל

סיבה טכניתרוני 1234
במקצועות רבי מלל מאד קל להקליד אבל משוואות או גאומטריה הרבה יותר קשה (הצ'ט אמר לי שיש טאבלטים עם עט שיכולים לפתור את הבעיה אז בטח עוד 20 שנה זה יגיע למשרד החינוך)
למהתקומה

במבחנים חיצוניים אין לה?

הייתי מנסה לברר את זה יותר עם בית הספר.

אני יודעת שיש מקרים שבהם נותנים בוודאי.

השאלה בית הספר אומר את זה כי היא לא זכאית, או כי הוא מתקשה להביא מישהו שיעשה את זה.

איזה אבחון עשית?מתיכון ועד מעון

פסיכודידקטי?

דידקטירוני 1234
זה לא מסמך קביל לצורך קבלת התאמות בבגרויותמתיכון ועד מעון

צריך אבחון פסיכודידקטי

את טועהרוני 1234

כנראה תלוי איזה התאמות או שהיה שינוי בנהלים.

בדקתי שובמתיכון ועד מעון

אכן לצורך הקלדה מספיק אבחון דידקטי.

האם בי"ס הגיש אותה לוועדת התאמות? מה הייתה התשובה של הוועדה?

עוד לא הגיש, האבחון בוצע לאחרונהרוני 1234
המאבחנת אמרה שאין הקלדה במתמ' ואמרו לנו את זה מראש גם בבי"ס.
אם לא הגישומתיכון ועד מעון

אז באמת שאין אפשרות לקבל התאמות, רק וועדת ההתאמות יכולה לאשר את ההתאמות ולא בית הספר

מקווה שהוועדה תאשר

אולי לא הסברתי מספיק ברוררוני 1234
הקלדה או שכתוב במתמ' בכלל לא על הפרק. לכאורה אין התאמה כזאת או לפחות לא עבורה.
אין התאמה כזו בכללמתיכון ועד מעון

אין התאמה של הקלדת תשובות הבחינה במקצועות דלי מלל.

זה ציטוט מחוזר מנכל, זה לא ספציפי עבורה.

הדבר היחיד שמצאתי שכולל התאמות במתמטיקה זה התאמות ברמה 3 שאכן כוללת התאמות במתמטיקה, ודורשות אבחון פסיכודידקטי.

השאלה אם שווה לך לעשות הרחבה של החלק הפסיכולוגי לצורך זה

ובעצם, זה לא יקנה לה התאמות בכתיבה אלא התאמות אחרות ממה שזכור לי...

היה מקרה דומה בתכנית "יהיה בסדר"אין יאוש315

לדעתי המקרה הזה היה שבוע שעבר, והם הצליחו לאפשר לאותה בחורה לגשת למבחן בהקלדה (לא מתמטיקה, כי היא פספסה כבר)

תבררי איתם, אולי יוכלו לעזור

יהיה בסדר בגלצ

הפותחת מדברת רק על מתמטיקהאורי8
בשאר המקצועות יש לה אבחון ואם ועדת ההתאמות תאשר תהיה לה הקלדה. פשוט אין התאמה של הקלדת תשובות במתמטיקה כי לכאורה יש במקצוע הזה פחות כתיבה. ולא כתיבה של אותיות. גם בכתיבת מספרים הכתב שלה לא קריא? בוחן שקורא את הבגרות לא יבין את הספרות שהיא כתבה? אני יועצת בתיכון. וגם הכתב שלי לא קריא. אבל עשיתי בגרויות כשעוד לא היו התאמות בעולם.  ותמיד אמרו לי שלא יקראו לי את הבגרויות. ( כנראה קראו... כי ב"ה היו לי ציונים טובים). פשוט סיגלתי לעצמי שיטה של לכתב לאט ואז הצלחתי לכתב ברור יותר. אולי במתמטיקה שתשקיע בלכתב ברור , זה פחות כתיבה ולרוב גם כשהכתב לא קריא , אם עובדים לאט אפשר להוציא כתב סביר . אולי אפשר לבקש הארכת זמן מוגדלת במתמטיקה בגלל הצורך להשקיע בכתיבה שתהיה ברורה? אני מניחה שהארכת זמן רגילה יש ל( מאוד,קל לקבל גם בלי אבחון(. אפשר לנסות לקבל הארכת זמן מוגדלת . יש בכל תיכון רכזת התאמות. תפני ליויצת או אליה ותבקשי שתשלח בקשה. 
נסית להקליד תשובות במתמטיקה?נופנופ

זה לוקח מלא זמן

בגלל זה אין את ההקלה הזאת

להגיד לתלמידה שתשקיע בלכתוב לאט ומסודר עלול להפעיל עליה לחץ במבחן

וגם ככה הבגרות במתמטיקה מאוד ארוכה ולחוצה

לדעתי עדיף לכוון לשעתוק

אם יש אופציה כזו ברור,שעדיףאורי8
כל מה שדובר פה זה שאין במתמטיקה אופציה כזו. מציעה לשאול שוב את הרכזת התאמות ולדייק איתה אם יש אופציה כלשהי. מה שהצעתי זה למקרה שאין. תלמידות שאני מכירה עם הקושי הזה הסתדרו במתמטיקה . כי בכתיבת ספרות זה לא כמו אותיות. ברור שאם קיימת אופציה לשעתוק היא עדיפה. 
תודה, בנתיים לא הצליחו לקרוארוני 1234
היא כבר נכשלה בכמה מבחנים בגלל זה
יש פתרוןנופנופ

דבר ראשון? באיזה כיתה היא? 

אם היא עדיין בכיתה י' (כך נשמע ממך) אין עדיין מה להחלץ כי רק שנה הבאה יהיו הבגרויות 

לצערך, אין הקלדה במקצועות דלי מלל (מתמטיקה, פיזיקה, מדמ"ח וכו')

ולכן אין על מה לנסות להתבאס, זה מה שיש, ועם זה מנצחים

ההתאמה שמחליפה את ההקלדה היא שעתוק (ובהחלט עדיף מאשר לנסות להקליד במתמטיקה, תנסי ותראי שזה סיוט)

ההקלה של שעתוק היא שהבת שלך כותבת את המבחן כמו כולם כולל תוספת זמן אם צריך

ולאחר סיום המבחן היא יושבת עם מורה אחרת מבית הספר (שהיא לא המורה הישירה שלה) 

והן ביחד מעתיקות את הכתוב במחברת למחברת חדשה

שתי המחברות נשלחו לסריקה ובדיקה, הבוחן מוודא שכתוב בהן אותו דבר, אבל הוא תכלס בודק את הכתב המסודר

אז איך מוציאים התאמת שעתוק?

פונים לרכזת התאמות בבית הספר, מבקשים ממנה שתבנה "תיק" מבחנים לבת שלך, 

ואת התיק הזה שולחים למשרד החינוך ובדרך כלל אם יש באמת כתב גרוע 

מקבלים את ההתאמה הזאת

במתכונת ובמבחנים בדרך כלל לא עושים את השעתוק כי המורה מצליחה לקרוא את כתב היד, ואם משהו לא ברור היא יכולה לפנות תמיד לתלמידה

למיטב ידעתי אין צורך בשום אבחון לשעתוק

אלא המורה/מחנכת מדווחים שיש לה כתב לא קריא ומתחילים תהליך של בניית התיק

אז משום מה אמרו לי הפוךרוני 1234
הרכזת התאמות אמרה שיהיה לה שעתוק (קראתי לזה שכתוב/הקראה למעלה) רק במבחנים פנימיים ולא בבגרות. אדבר איתה שוב (הילדה סיימה עכשיו ט אז יש עוד זמן).

תודה רבה!

אין התאמה של הקלדה במתמטיקה124816

יש התאמה של שעתוק אבל מאוד קשה לקבל אותה.

אם לא מצליחים לקבל משהו לכתיבה אז הארכת זמן תעזור לאפשר לה לכתוב יותר לאט ואולי קצת יותר קריא, וגם מבחן מותאם יאפשר לה לבחור שאלות שדורשות פחות כתיבה.

מלמדת הרבה שנים מתמטיקה בתיכון וזוכרת אולי מקרה אחד שאישרו שיעתוק.

אז איך בכל זאת אפשר לקבל שעתוק?רוני 1234
כבר יש לה הארכת זמן וזה לא עוזר…
שרכזת ההתאמות תבדוק מול המדריכה שלהאורי8
זו תהיה התשובה הכי מדויקת. בגלל שנדיר שמקבלים. והנחיות יכולות להשתנות משנה לשנה. כדאי לבקש מרכזת ההתאמות לבדק שוב מול משרד החינוך( בדרך כלל יש מדריכה של המשרד שהיא יכולה להתיעץ איתה). ולהגיש גם אם יש סיכוי קטן. כבר היו לנו הפתעות שהגשנו בקשות שהיו נראות לנו חסרות סיכוי  וקיבלנו אישור. 
אז אולי שווה לחכות לשנה הבאה או עוד שנתיים?רוני 1234
היא אק מסיימת ט עכשיו
בכיתה י זה הזמן לברר את הכלאורי8

בעוד שנה ושנתים עלול להיות מאוחר מידי. רכזת ההתאמות אמורה לדעת את כל הנהלים והניואנסים. לועדת התאמות בשביל הקלדה מגישים במהלך כיתה י ואז מקבלים אישור לבגרויות שאמורות להתקיים ב יא- יב. אם מגישים בכיתה יא זה מאוחר מידי לבגרויות של יא. 

לא לחכות. הזמן של סוף ט תחילת י הוא הזמן לקבלהשקט הזה

התאמות.

אחכ זה כבר יותר מסובך

גם אני זוכרתמתיכון ועד מעון

ששעתוק זה משהו שמקבלים בקושי ...

מענין איך מקבלים אישור כזה? לבן שלי יש כתב נוראיכולנה

אבל תמיד חשבתי שאם ירצה ויכתוב לאט יותר כן יבינו מה כותב.

כל מבחן שלו כתוב שצריך לשפר את הכתב.

מתי החלטתם שזה דורש אבחון? 

כדאי לקראת הבגרויותאורי8אחרונה
לפני כיתה י. וכדאי קודם לדבר עם היועץ בבית הספר שלו כי בחלק מבתי הספר אבחון פרטי לא תופס בכלל. במקום שאני עובדת בו אנחנו בתכנית מלקות ללמידה. וזה עובד אחרת. 
כל תחילת הריון הזוגיות שלנו נמדדת😔מעיין34

כל פעם מחדש, בתקופה הכי מאתגרת (בחילות,  הקאות, מושבתת למיטה), אם המשפחה שלו רוצה שנתארח אז זה מה שיהיה, והוא יכעס אם יקרה אחרת.

הם לא יודעים על ההריון כי זה ממש ממש בהתחלה,

אבל הןא רואה איך אני, איך אפשר להתארח כשאני סמרטוט רצפה במיטה.

אוף

פעם קודמת הם גילו על ההריון ממש בהתחלה רק בגלל זה, כי אי אפשר להסתיר

מבאס ממש

אז אולי פשוט לא להסתיר?רוני 1234
שלום בית מעל הכל…
אין לי אומץ להתארח ושיטפלו בי כמו סיעודיתמעיין34

אני מצפה מבעלי שיבין את הסיטואציה

זה לא נעים בכלל

להיות במיטה כל השבת וכל הזמן דואגים לי. זה לא המשפחה שלי, זה מּמש ממש מצב לא נעים 

האמת אני איתך. ♥️המקורית
תודה🫶מעיין34
וכשאת לא בתחילת הריון?תהילנה

איך זה עובד? חייבים ללכת תמיד למשפחה שלו כשהם מזמינים?

בעיני החלטה של התארחות צריכה להיות החלטה משותפת. ואם לצד אחד זה לא מתאים אז לא בכוח."על כן יעזוב איש את אביו ואת אמו", כפשוטו לשני הצדדים. אתם הכי חשובים!

בגדול הם הבינו שאנחנו אוהבים את הביתמעיין34

ולכן מלכתחילה מזמינים אחת לחודשיים בערך, או בחגים שזה תורות.

אז זה מצידםתהילנה

אבל מצידכם מותר להגיד שלא מתאים.

רק כדי לנרמל- אנחנו לא היינו בשבת אצל חמי וחמותי כבר למעלה משנה וחצי, והם מזמינים לאחרונה כמעט כל שבת. אז מה? אנחנו נחמדים ומנומסים וגם כנים במידה שמתאים לנו לשתף את הסיבות. אבל בעיקר בעיקר חושבים על עצמינו, ואני חושבת גם על הילדים שלי, ועל זה שהדבר האחרון שהייתי רוצה זה שהם יבואו אליי בלי שמתשחק להם ועל חשבון שלום הבית שלהם

ואו חלוםמעיין34
אני חושבת שלא נכון להסתירדיאט ספרייט

ובכל מקרה, כדאי לנהל את כל הנושא הזה בהידברות.

אם את לא יכולה להתארח,

ואת מתארחת ונאלצת לשדר עסקים כרגיל  זה לא תקין.

לא מהבחינה הזוגית ואולי גם לא מבחינה רפואית. הכי נכון שתחליטו יחד ויהיה לך מקום גם להגיד לא. 

הכי נוח לא להסתירמעיין34

אבל הברכה שורה על הנסתר

במיוחד שאני יודעת שהמשפחה לא ששה מזה כי ההריונות שלי קשים ומאתגרים את כל המשפחה

סליחה, אבל עם כל הכבוד למשפחהדיאט ספרייט

לא אמור להיות להם say בנושאים של כן או לא הריון.

ואם ההריונות שלך מעמיסים עליהם (או שהם טוענים שזה מעמיס עליהם) אתם צריכים לקבל עזרה בתשלום ממקור חיצוני.

אם אתם תלויים בעזרה שלהם, הם מרגישים בנוח להביע דעתם, אם אתם מסתדרים לבד אתם יכולים להגיד להם בפה מלא- וככה אני עושה לפעמים, למרות שיש לי אהבה גדולה להורים שלי ולחמים שלי- שזה לא עניינים/לא על חשבונם/משהו בסגנון.

אני מבטיחה לך שהקשרים שלנו יפים וטובים למרות שנאמרות מילים לא פשוטות, כיוון שהן נאמרות בכנות, בחיוך ובכבוד.

כדאי אולי למתוח להם גבולות.

שלכם כזוג כלפיהם. 

הכוונה שמאתגר את כל המשפחה שלימעיין34

הילדים, הבעל

מהם אני לא דורשת ולא מבקשת

והם לא אומרים לי אם להביא או לא, אבל מספיק לראות את הפרצוף או בכללי שהם לא מרוצים מהסיטואציה, זה מספיק בשביל לרצות למנוע לספר

את הפירמזיסית?רוני 1234
תרגישי טוב ❤️
ב"ה לא ברמה הזו, מקיאה פעם ביום בערךמעיין34
כל שאר היום בחילות קשות מאוד וחולשה עד כדי שאני מושבתת במיטה
מבינה אותך לגמרימחכה להריון

שהייתי בהריון בהתחלה היה לי מאוד קשה להתארח שאני על הפנים וגם רציתי למשוך עוד קצת ולא לספר עדיין..

אני חושבת שזה תלוי בהרגשה שלך ומה יעשה לך טוב הייתי נשארת שבת בבית ונניח ללכת עוד חודש חודשיים שכבר תרצו לספר

ושתרגישי יותר טוב 

זו היתה השאיפה, עד שהזמינומעיין34
מותר לסרב בנימוס, רק אומרתהמקורית

אני חושבת שבעניין הזה נדרש שיח שהוא מעבר לרגיל אצלכם.

בעלך כבר לא רק הילד של ההורים שלו, ואם הוא לא מצליח להבין אותך ואת צריכה ללכת בכל מחיר, זה קצת בעייתי בעיניי האמת ואומר יותר בעדינות - בסוף זה לרעתכם כי ריצוי יכול ליצור בסוף תסיסה קשה של כעס ורגשות קשים. גם את מולו וגם את מול עצמך.

הייתי חושבת שוב אם להשאיר את זה ככה או לפתוח את זה בטיפול. לא יכול להיות שמספיק שמזמינים וחייב להגיע בכל מחיר. יש לכם חיים וחוסר ההתחשבות בך פה הוא קצת בעייתי בעיניי.

מקווה שאת קוראת בטוב♥️ ומקווה שאני מבינה את הסיטואציה נכון. הכל בדרכי נועם כמובן ולא ממקום של פתיחת חזית אבל מותר לך להרגיש לא בנח לנסוע ולכל הפחות צריך להיות פה שיח ענייני שרואה את התחושות שלך ונותן לך מקום

מסכימהשיפור
צודקת, ומתסכל כאחדמעיין34
כי זה מגיע מכיבוד הורים,אין לו עמוד שדרה מולם
ריצוי זה לא כיבוד הוריםרקאני

זה דפוס התנהגות שדורש שינוי

אנחנו לא סיפרנורקאני

ומי שמבין שותק בנימוס

לא מפריע לי שיבינו ויסתמו

מפריע לי שישאלו וידברו על זה

אז אם אנחנו שותקים סימן שאנחנו לא רוצים עדיין לדבר על זה

כשנרצה נספר

בכל מקרה אני לא חושבת שזה נכון להתארח בכל פעם שהם מזמינים

אלא לפי מה שמתאים ומסתדר לכם ולהם

צודקת אני איתךמעיין34אחרונה
טהרה אחרי לידהרקאני

אני חודש אחרי לידה

מרגישה שיכולה לעשות הפסק סוף סוף

רק מה? יש לנו חתונה של גיסתי עוד שבוע

ומיד אחרי זה שבת חתן ושבע ברכות והכל

ואני לא רוצה שיצא לי מקווה באחד האירועים האלה

אני לא יודעת מה לעשות

מתה לטבול כבר נמאס לי לגמרי לגמרי מכל ההרחקות

דווקא אחרי לידהמוריה
זה יותר פשוט.

את יכולה לנסות לעשות הפסק ביום שבו שבוע אח"כ אין לך משהו מסויים.

כמובן, שהכל יכול להיות, ויש דברים שיכולים לשבש. אבל אפשר לנסות.

זהורקאני

שזה לחכות עד יום ראשון

וזה מבאס

כי החתונה חמישי הבא אז אני לא אעשה היום

ואז שבת חתן

ואני צריכה לברר גם אם בראשון יש שבע ברכות של הצד שלנו 

ואז זה לחכות לשני

אוף

האמת שאם זה רצף ולא יום אחד הייתי מתעלמת מהאירועיםאוהבת את השבת

ופשוט מנסה לעשות הםסק

אח"כ תראו מה לעשות...

ומה שלומכם??

ואז טובלתרקאני

ביום של ארוע? או בשבת חתן?

מלחיץ אותי מידי

אנחנו בסדר ב"ה

חוזרים לשגרה לאט לאט

תודה💕

אפשר לדחות את הטבילה אפ זה מוסכםמקרמה

על שניכם

הרב שלנו דוקא אמר שאחרי לידה לעשות הפסק ברגע שאפשר

לבדוק שביעי

ואז אפשר גם לטבול יום אחרי

ועוד משו

האם יש איזשני בדיקה מאתמול שיכולה להחשב כהפסק?

או אחרי החתונה למצוא מקווה בסביבה שפתוח עד מאוחר

הייתי עושה מאמץ כדי לא להיות אסורים בשבת... לא כיף

(ומתי חופה? אולי אפשר להספיק לפני?)

זהורקאניאחרונה

לא ידעתי מה עדיף, לדחות את ההפסק או את הטבילה אחרי ההפסק

אני אשאל רב באמת

אתמול שכחתי לצערי הרב לעשות הפסק כי לא הייתי בבית

מלחיץ אותי מקווה ביום של החתונה

זה אחות של בעלי

זה אומר שאנחנו שם מוקדם לצילומי משפחה

עם איפור של ערב

ויוצאים אחרונים מהחתונה....

ונשמע לי מטורף אחרי האירוע להתחיל הכנות

מורכב.מוריה
בהצלחה והחלטות טובות.
אני הייתי עושה הפסקהשקט הזה

גם ככה אף אחד לא מבטיח שה-7 נקיים ילכו חלק (בעז"ה שכן).

אחכ הייתי שוברת את הראש מה לעשות אם זה יוצא ביום פחות טוב.

אשמח לכל טיפ לצלוח מקווה ללא הבעל🩷ניק חדש2

3 ילדים קטנים.

בייביסיטר שתגיע רק בשמונה או בתשע.

בעלי חוזר רק מחר בערב בע"ה. לא יצא לי דבר כזה.

הוא מוכן שאדחה אם לא נוח לי, ולא נוח לי. העניין שגם מחר אני עמוסה בערב עם משהו שקבעתי מזמן.

ושישי אין סיכוי

כנל מוצ"ש.

אמר שמבחינתו גם יום ראשון אבל מרגיש לי מוגזם.

בנוסף הרב אמר לו שאשים סכין או תהילים מתחת לכרית. מישהי מכירה את העניין?

מתי הילדים הולכים לישון?השם שלי
יהיה לך זמן להתארגן אחרי שהם ישנים?

אם לא, אולי למצוא מישהי שתהיה איתם אחר הצהריים, כדי שתוכלי להתארגן?

לגבי סכין, אני לא יודעת בדיוק, אבל יש משהו כזה, אם הבעל לא נמצא.

איפה הם ישנים אוליניק חדש2

בשמונה הכי מוקדם.

ופעם אחרונה כשבאתי אחרי תשע למקווה הבלנית ממש כעסה עלי

(זה היה במוצש של שבת שיוצאת מאוחר. לא ברור מתי הייתי אמורה להגיע. הסגירה היתה בעשר.)  

בגלל זה אני בלחץ.

יש מקווה אחר?יהלוםנוצץ

או להתקשר מראש למקווה ולבקש לבוא בשעה מסוימת ככה ידעו מראש, מוזר שהיא כעסה עליך אם נסגר ב10 אז לבוא ב9 זה ממש הגיוני.

אישית הייתי מעדיפה לא לדחות אם למחרת יש לך משהו, חבל שתהיי בלחץ על זה.

לא מכירה את העניין עם הסכין.

יש. אוף מבאסניק חדש2

אנסה להתקשר

יש לי חברה בלנית במושב ליד אשאל אותה אם יכולה להטביל אותי באופן חד פעמי

לגבי הסכיןכחל

יודעת שיש עניין כזה (אולי מהקבלה, לא סגורה🙈) אבל יודעת שלא חייב סכין אפשר גם לישון עם בגד של הבעל

לגבי ההתארגנות, אם מסך מעסיק אותם, הייתי נותנת מסך ומתארגנת לידם מה שאפשר

ככה שיישאר רק להתרחץ..

חולצה שלו לא תעלה עליניק חדש2

חחחחחחח

תודה אבל

חח עכשיו רואה שלא צריך ללבוש את זהכחל

אלא סוג של להתכסות עם זה מעל השמיכה

זה עניין כזה של שמירה עד שהבעל יבוא

אבל אם רב אמר לך תהילים, פשוט תשני עם תהילים- הכי פשוט🤗

תודה🩷ניק חדש2
סכין חד פעמית או חולצה של הבעל.רק לרגע 1
מההה? סכין או תהילים?בת מלך =)
לא שמעתי על זה.. יש למישהי כאן הסבר לעניין? ציטוט ממקור כלשהו?

יצא לי כמה פעמים לטבול כשהוא היה במילואים ולא קרוב להגיע.. לא שמעתי על הדבר הזה

בשביל שמירה ממזיקים ח"ונפש חיה.

הרי אישה אחרי טבילה היא כמו כלה

וכמו שכלה וחתן צריכים שמירה

אז ככה אישה נשואה שטובלת  ובעלה לא איתה, צריכה שמירה. ובגלל זה שמה או תהילים או סכין.

אני לא מוצאת את המקור לזה עכשיו.

אני לא שמעתי על בגד של הבעל- מעניין מה המקור לזה 

זה משהו קבלישלומית.
לא כולם נוהגים בזה 
הבייביסיטר שאמורה לישון פה איתיניק חדש2

מאחרת לי😵‍💫

הזמנתי אחת אחרת שתהיה עם הילדים שעה עד שאחזור

בהצלחה לי🥵

וואי מחזקת אותך כן לנסות היוםSheela
כי נשמע ששום יום לא ככ נוח

ולגבי סכין אפשר גם לישון עם בגד של הבעל במיטה או עם תינוק

אני עוד כמה דק יוצאתניק חדש2

תודה🩷

המצווה הכי שנואה עלי. באמת.

אולי תהיה תינוקת בזכות המקווה הזה😂😂

(אני אם הבנים שמחה וצוהלת וצורחת)

סתם אני ממש בנחת עם זה ברוך השם.

תודה לכולן.

הילד קם עם תולעים אצאלהלההניק חדש2
היה פשוט סיוטניק חדש2

הילד קם עם תולעים לקחתי אותו איתי כי הוא צרח צרחות אימים.

לקחתי את חברה שלי איתי שתשגיח עליו באוטו

ירדתי במקווה הראשון היה תור של החיים לא יכולתי להשאיר אותו ברכב ככה צורח

נסענו למקווה אחר- סגור לרגל שיפוצים

במקווה השלישי הגעתי והחלקתי במדרגות🤦‍♀️

כאילו אלוקים רומז לי לוותר

ובסוף בעלי מעיר לי בטלפון על משהו שחשב שאמרתי

כזה מתסכל

מרגישה כועסת על הקב"ה שאחרי כל זה בסוף ככה.

אוףףףף❤️❤️❤️❤️וואלה באלה
מעריצה שלך!!!!🫂❤️סטודנטית אלופה
את מדהימה!!
אויש אבאלה סיוט!!! חיבוקקקקאוהבת את השבת
וואי איזה חוויות מטלות! 😭באתי מפעם

אמאל'ה, סיוט.

חיבוק על מה שעברת.

בטוחה שזה היה משמעותי בשמיים שהתאמצת כ"כ על מה שקשה לך.

אגב, אני באחת הטבילות הכי קשות ומסובכת שעברתי, התעברתי וממש הרגשתי שהייסורים שעברתי לפני הטבילה היו כמניעות להריון. 

מהממת🩷ניק חדש2
תודה
וואו איזה ערימה של תקלות!!!! וואו איזה קשוח!!!!!!רקלתשוהנ
וואייי ❤️❤️❤️❤️❤️אונמראחרונה
אמןןן כל הכבוד לך איזה מלכה!Sheela

אולי יעניין אותך