קודם כל, את מהממת ואלופה ובהצלחה רבה!
אנחנו אשכנזים אז עונה לפי מה שאנחנו עושים, חושבת שברוב הדברים זה פחות או יותר אותו הדבר(לתימנים יש הלכות ומנהגים שונים לחלוטין)
דבר שני, התפריט נראה מהמם טעים ובשפע ממש!
ועכשיו אנסה לענות על השאלות הספציפיות:
עקרונית, בעייתי לחמם דברים "רטובים". אם אני זוכרת נכון, ספרדים מקלים לחמם משהו שהוא קצת רטוב, למשל עוף שיצא ממנו קצת רוטב אבל הוא תפל לעוף. בכל אופן, קציצות ברוטב אסור לשים על הפלטה *בשבת עצמה* ולכן הפתרון הוא לשים על הפלטה סמוך לכניסת שבת, ממש לפני הדלקת נרות. ככה זה יתחמם עד הסעודה אבל לא יישרף מעודף זמן על הפלטה.(אם תרצי לחמם בבוקר, תוכלי להוציא את הקציצןת מהרוטב ולחמם רק אותן)
את החמין תרתיחי לפני שבת ותשימי גם על הפלטה, הוא צריך הרבה זמן בישול-כל הלילה לפחות. חשוב שלפני שבת הוא יהיה מוכן מינימום- ברמה שאם ממש אין שום דבר לאכול אז אפשרי לאכול ממנו.
דברים שעלולים להתייבש(פרגיות, אורז..) מומלץ להניח על הגבהה- צלחת או תבנית שמונחת על הפלטה ועליה הסיר.
באופן כללי לא בריא לאוכל להתחמם שוב ושוב- אז אם את יודעת שאת מכינה כמות גדולה משמעותית מאשר לארוחה, תשאירי חלק במקרר.
תכיני את האוכל בבוקר-צהריים, תכניסי למקרר אחרי שמוכן, תשימי על הפלטה לפני כניסת שבת.
אפשר גם לשים מאכלים אחד על השני.
מותר לחתוך סלט בשבת. אסור לגרד(למשל גזר)בגלל טוחן, ויש שנוהגים גם לא להשתמש בקולפן(כי זה בורר את הפסולת מהאוכל)- מותר לקלף עם סכין כי חלק מהמאכל יורד עם הקליפה.
כשסוחטים לימון, צריך לסחוט אותו לתוך מאכל ולא בנפרד. בנוסף, אם נופלים גרעינים לתוך הסלט, צריך להוציא יחד עם חלק מהסלט(שוב, בגלל איסור בורר)
לגבי העוגות- מחמישי עד שבת כנראה שאם תשמרי אותם אטומות היטב, הן יישארו טריות. אפשר גם להקפיא.
כנל חלות..
לגבי רב-שמעת על מכון מאיר? זאת ישיבה ומדרשה לבעלי תשובה, בירושלים. יש להם רבנים מדהימים וקשובים שאני ממליצה לך ליצור איתם קשר.
יש גם את מדרשת שושנת אביב בתל אביב, של ראש יהודי, שגם עליה שמעתי דברים מאוד מאוד טובים. יש להם ידע וגישה לבעלי תשובה ויוכלו לכוון אותך.
בכל אופן, עד כמה שאני יודעת, אם לא היה מנהג מוחלט של המשפחה, מותר לבחור לפי מה לנהוג.
את אלופה ומרגשת ומעוררת השראה!! בהצלחה רבה והלוואי שהשבת הזו תפתח לך פתח לעוד הרבה שבתות טובות ונעימות!