כדאי לחשובדוס בדם
נמאס לי לחשובנעה ונדה
הממ כןדוס בדם
גם לי, זה כדאי בכל אופן, אם צריך לבכות תוך כדי אפשר לבכות.
כיוון שאני בן הייתה הרבה עבוידה עד שהצלחתידוס בדם
הגיע פורים, או ואוו לא שתיתי כלום, עשיתי הכנה טובה, הדמעות נהרו, רק במסיבה בישיבה, גם בלילה וגם במנחה ביום, בישיבה, מאז הסכר פתוח, אם צריך אני הולך לפנימייה, והכרית, נרטבת...
מקווה שתצליחי, בעתו ובזמנו. (:
הלוואי... תודה
נעה ונדה
ראש הישיבה שלנו אמר פעם ככהדוס בדם
אתה רוצה להבין תוס'?
בכית על זה?
נדמה לי שהוא אמר את זה שאנשים יבינו קצת, כי הישיבה שלנו יבשה רגשית ברמות על חלל
כן? אצלנו כולם בוכות על דברים..נעה ונדה
מישהי דיברה מתוך שינה ואמרה משהו "אמא תפסיקי להרביץ לי", אז חברה שלי התחילה לבכות...
לא משנה שאח"כ התברר שהיא עבדה עלינו ונראה לי הם לא דיברו אח"כ חודש.
לפעמים אני מדברת עם ה', מהלב, אבל זה מרגיש לי ממש יבש.. פעם אחת סתם היו לי דמעות מרוח חזקה שהייתה לי על הפנים ופתאום זה הרגיש לי כ"כ חזק, למרות שלא באמת בכיתי..
זה משפט קצת דבילי עם הרבה סיוגים אבל בכל אופן:דוס בדם
ובלי קשר לא חושב שהיו אצלינו שני חברה שלא דיברו בכוונה יותר משבוע, (אגב צריך להיזהר אחרי שלושה ימים שלא מדברים משנאה עוברים על לא תשנא את אחיך בלבבך)
אני הבנתי שהברכה הזאת היא כי לנו יש פחות מצוותנעה ונדה
וכל מצווה היא הזדמנות להתקרב לה' ולקבל יותר שכר בעוה"ב אז אתם צריכים לשמוח על זה.
אצלנו זה די נפוץ (תאמת שרק אצל בנות מסויימות). אני לא חושבת שאני אומר להם להזהר מ"לא תשנא".. הם יהרגו אותי..
כןדוס בדם
כדאי אולי לרמוז בעדינות ממש,
לא על מקרה ספציפי ולא בזמן שזה קורה,
אפשר אולי לתלות כזה שלט, הידעת?
פעם חברותא שלי נפגע ממני ולא דיבר איתי (הוא מאוד מעצבן אותי בקטעים האלה, ברוך השם שאנחנו כבר לא חברותא, למרות שחוץ מזה הוא בחור ממש טוב)
הייתי חדש והרם קרא לי ושאל איתי מה איתי ואם יש לי חברותות, טוב אז אמרתי לו והזכרתי גם שאני לא לומד עם פלוני ושאנחנו לא לומדים, והוא לא מדבר איתי למרות שניסיתי, הוא היה די קרוב, הרם שלי קרא לו, ואמר לו במאור פנים שהוא בחור טוב ואני בחור טוב ואין סיבה שלא נדבר, ושאני מצטער בברור, ובהערה צדדית וקטנה הזכיר שלאחר שלושה ימים שלא מדברים משנאה זה איסור.
דיברנו.
רגע, לא בדיוק הבנתי מה קשה לך להכילנעה ונדה
את זה שאם האיש לא יפעל הוא ייפול?
ובקשר לשלט זה נשמע רעיון ממש טוב, אולי אני איישם אותו אם אני אזכור בתחילת שנה הבאה (כבר סיימנו
איזה כיף זה, בביה"ס היינו יוצאות רק לחודש אב ועכשיו באולפנה זה שבועיים מסיוון, כל תמוז וכל אב. תאמת שזה משעמם, אבל מארגנים מפגשים ואז פחות משעמם, או שפשוט נכנסים לפורום
)
..דוס בדם
שימי לב לזה, כתוב פועל מול נפעלת וכתוב פנימיות ולא כתוב מול מה, אז אשלים מה ההפך מפנימיות? חיצוניות, מדובר בחיצוניות מסוג פחות נורא ממה שמדברים עליו היום, אבל עדיין, חיצויני מרגיש לי פחות אמיתי.
זה הכללה.נעה ונדה
הגיוני מאוד שיש הרבה גברים שמתחברים יותר לפנימיות..
כןדוס בדם
אבל זה פחות בטבע,
ארץ ישראל איננה קנין חיצוני לאומה,
אשר ברא את האדם ישר, הרמחל על זה,
מה שמגיע מתוך האדם אז הוא יותר חלק ממנו
פנימיות לגברים היא קנין יותר חיצויני
אז למה אתה לא אוהב את זה אם זה הטבע שלכם?נעה ונדה
ציינתידוס בדם
כי חיצוניות מרגישה לי פחות אמיתית
אה כן נכון שכחתי😅נעה ונדה
אבל בסופו של דבר אתה זה שמחליט לעצמך מה אתה תהיה. אם אתה רוצה להיות אמיתי אתה תהיה גם אם אתה בן.
טוב, אז שיהיה לך בהצלחה
נעה ונדה
בתור אחת שמכירה מקרוב הרבה (קצת יותר מידי) בנות, יש מלא שהם לא אמיתיות. מצד זה שהם בנות יהיה להם הרבה יותר קל כן להיות, אבל הם בוחרות שלא.
תודה רבה, גם לךדוס בדם
בדרך כלל אדם שאין לו מתנה, רואה יותר את המתנה של מי שיש לו ולא יודע שגם על המתנה שלו יש מישהו שמסתכל...
אז שנזכה לראות את המתנות שלנו.
שנזכה!!נעה ונדהאחרונה
תודה 
אני קופץ כמוצא שלל רבדוס בדם
כן גם אנינעה ונדה
ולפעמים גם צריך להפסיק לחשובלהיות בשמחה!!!
כן כןדוס בדם
מסכימהלהיות בשמחה!!!
זה היה הרעיון שלך🙂דוס בדם
התכוונתי לכתוב 'אז מסכימה' אם מה שכתבת למעלה...להיות בשמחה!!!
🙂דוס בדם
זה עושה לי ריבוע
להיות בשמחה!!!
זה חיוך קטן🙂דוס בדם
לחשוב כדאי...בתוך בני ישראל
ו, לנסות להשלים עם זה.
(לפעמים אתה מגיע א-ל המסקנה שכאילו 'רצית' להגיע א-לי'ה, או הרגש או השכל, אבל הטלת לעצמך כ"כ הרבה סייגים בדרך כדי שי'הי'ה שוויון אז אתה שוב מתלבט. צריך לפעמים גם לדעת לא לחשוב)
בכל דבר בחייםדוס בדם
נערך.בתוך בני ישראל
?..דוס בדם
עזוב. דוגמא תיאורטיתבתוך בני ישראל
טוב🙂דוס בדם
בדיקהטיפות של אור
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
בדיקהטיפות של אור
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד
~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
חורף בריא לכולם
- לקראת נישואין וזוגיות