הפרסומת הזאת מיסיונרית?ליידי מאדם מיס
מה זה?רק בשמחה.
רימון חוסם.
עד כמה שהבנתי, אנשים מנסים לשכנע אנשים שיש"ו הוא המשיח.ליידי מאדם מיס
זה בדיוק מיסיון..צמאה לך נפשי!
מה רואים בה? זה של היהודים המישחים?רק בשמחה.
ליידי מאדם מיס
אנשים שהולכים להם בירושלים ומדברים.
אולי.
נשמע מאוד מאוד מעניין.רק בשמחה.
חבל שרימון חוסם.
זה מגעילחסוי מאוד
דברים כאלה גורמים לי לרצות להקיא
להקיא? למה?רק בשמחה.
נצרותחסוי מאוד
אני מריח ממנה את כל הרוע שבעולם.
ממסעי הצלב ועד היטלר ימ"ש.
וכולה נוטפת מתיקות. "נֹפֶת תִּטֹּפְנָה שִׂפְתֵי זָרָה, וְחָלָק מִשֶּׁמֶן חִכָּהּ".
אכן.רק בשמחה.
דת של הבל.
כל הרוע שבעולם?הגיגים בע"מ
ומה הקשר שלה להיטלר ימ"ש, אמנם הוותיקן נשאר נטרלי ביחס לשואה, וזה דבר מזעזע, אבל זה שונה מאוד מתמיכה בהיטלר ימ"ש. ומלבד זאת, גם אם הוותיקן התעלם, עשרות ומאות כמרים, בישופים, וארכי בישופים. יצאו להציל יהודים בשואה, גם במחיר סיכון חיייהם.
תסתכל לדוגמא על המטרופוליט נאופיט מווידין, המטרופוליט סטפן, על המטרופוליט קיריל, שהצילו קהילות שלמות מהשמדה.
ואמנם מסעי הצלב זה פשע חמור ביותר של הנצרות, אך הוא התרחש לפני מאות שנים, מאז הכנסיה השתנתה. תראה את פעולותיהם של האפיפיור יוחנן העשרים ושלושה ושל האפיפיור יוחנן פאולוס השני.
נכון, יש בנצרות הרבה רוע (ויש גם רוע בממקומות אחרים, היא בהחלט לא כל הרוע שבעולם), אבל יש בה גם הרבה טוב.
אני מודהחסוי מאוד
ששנאתי את הנצרות גורמת לי להכליל ולנפח דברים. ובכל זאת, הדברים שאמרתי אינם חסרי ביסוס לגמרי.
א. בקשר של הנצרות להיטלר ימ"ש. עיין במצע המפלגה הנאצית: "המפלגה כשלעצמה נוקטת עמדת "נצרות חיובית". מבלי לקשור את עצמה לדת ידועה. היא נלחמת ברוח היהודית החומרנית שבתוכנו ושמחוצה לנו..."
ועוד קצת מויקיפדיה, ערך "נאציזם":
הנאצים הרבו לדבר על גרסה חדשה-ישנה של נצרות ("נצרות חיובית"', בגרמנית: Positives Christentum) שהיא קודם כל תרבות המדגישה טוהר ולאומנות גזעניים. הנאצים נעזרו בתיאלוגים שונים, כגון, ארנסט ברגמן. ברגמן, בעבודתו "עשרים וחמש הערות על הדת הגרמנית" (בגרמנית: Die 25 Thesen der Deutschreligion), קבע כי חלקים מהברית הישנה ומהברית החדשה אינם מדויקים כלל. הוא טען כי ישו לא היה יהודי אלא ממוצא ארי קדמון, וכי אדולף היטלר הוא למעשה ממשיכו של ישו, ולא פחות מ"המשיח החדש". למרות כל זאת, ככלל, הנאצים נהגו להציג עצמם כחילוניים, ואף חלק כבעלי עמדות הקרבות לאתאיזם. הנאצים הרבו לדבר על הנצרות והמוסר הנוצרי כגורמים מעוותים שנובעים מהיהדות.
ההיסטוריון הבריטי מייקל ברלה, טען כי הנאציזם נהג לנצל את הנצרות למטרות פוליטיות, ולא היה נוצרי כלל...
ע"כ בקיצור. עיי"ש באורך.
ב. מ"ש שכמרים וכו' הצילו יהודים בשואה. נכון, ובכל זאת, לכאורה הרבה מאוד מנוצרים שהצילו יהודים בשואה עשו זאת כדי להעבירם על דת. אולי הנוצרים היום שינו טקטיקה, אבל רבים מהם פועלים בשיטות של מסיון ושל "קירוב".
ג. ועוד דבר, לדעתי- הרבה מאוד מהרוע נובע מהתפיסות הנוצריות. לדעתי, אפילו איבוד ההרתעה של צה"ל ומה שקורה בעזה וכו'- נובע מעשרות שנים של חינוך נוצרי של נתינת הלחי השניה. בכל הסרטים שאנחנו רואים, ממלך האריות ועד הארי פוטר, לא ממגרים את הרשע.
מסכים על הרוב.הגיגים בע"מאחרונה
ליידי מאדם מיס
כן,זה היהודים המשיחים.רק בשמחה.
רשעים שקרנים.
מה השאלהחסוי מאוד
זה די ברור.
איך
בטח!צמאה לך נפשי!
טוב שלהםמתיישב בנשמה
..זית שמן ודבש
הם לא רוצים שתדעו: שאת תאיר- בני נער רצחו.
וינטר איז קמינגזית שמן ודבש
..זית שמן ודבש
ילדים יכולים להיות אכזריים
..זית שמן ודבש
מה אני צריך את כל השריטות האלה?
איפה את @ענבל
ממש פה, איזה שריטות?ענבל
..זית שמן ודבשאחרונה
פורום שריטות ליליות.
אני לא צריך צרות של אנשים אחרים על הראש שלי.
שבוע לפני ר"הזית שמן ודבש
האשכנזים מצטרפים לספרדים ואומרים סליחות החל ממוצ"ש.