סיפור:Masterpiece
אני כבר חודשיים מטיילת ברחבי העולם, כרגע לטיול אין צפי לסיום. כנראה שהוא יימשך כהרבה זמן.

בטיול שלי אין לי שום קשר לדת! פשוט כלום. אני כל כך רחוקה מיזה ברמות שלא תצליחו להבין כנראה אני אוכלת את כל הבא ליד, מסתובבת איך שבאלי, ובאמת עושה את כל מה שמזדמן.

אני נהנת מאוד, שלא תבינו לא נכון. אבל בואו נגיד שאף אחד לא דמיין שלמצבים כאלו אני אגיע ובטח לא כל כך מהר.

בכל אופן, שבוע שעבר הזדמן לי להיכנס לבית חבד. חברים שפגשתי במהלך הטיול הציעו לי להתלוות אליהם לארוחת ערב שבת בבית חבד, בהתחלה סירבתי כי הרגשתי צבועה אחרי ריחוק כל כך גדול מהדת פתאום להיזכר שזה אשכרה עדיין קיים. אבל בסוף הסכמתי.

אני רק רוצה להגיד שזאת היתה לי אחת החוויות המשמעותיות בטיול!
זה הציף בי געגועים לא נורמלים לעבר שלי. למשפחה שלי. למסורות שניסיתי להתנתק מהן. פשוט הכל צף שם. לראות אנשים מכל גווני האוכלוסיה יושבים יחד, פשוט פירק אותי לחלוטין.
ישבתי במשך 4 שעות אחרי זה בגסטהאוס שלי ובכיתי. הסתכלתי בתמונות מהעבר. דיברתי עם עצמי. אולי אפילו קצת עם אלוהים. זה היה המשבר שלי של הטיול.
זה הציף בי מחשבות של איך כל מה שאני עושה זה לא הדבר הנכון לי והטוב לי. אבל אני כל כך נהנת כרגע. הוצפתי בסתירות פנימיות. שעדיין מלוות אותי, כבר שבוע וחצי עבר ועדיין זה צף בי.
אני לא יודעת אם יצא לי עוד להגיע לבית חבד בקרוב.. אני לא בטוחה שאני גם רוצה. זאת היתה חוויה מטלטלת שאני לא בטוחה שאני ארצה לעבור שוב.

אניווי, כשרחוקים מכל דבר. כשרחוקים מהבית, מהעבר, מהסביבה אז כל דבר קטן אפילו הדבילים ביותר פשוט מציפים. אפילו הדברים שהבטחתי לעצמי לא להתקרב אליהם (כמו בתי חבד) גם הם גורמים לטלטולים כאלו ומחשבות על החיים.
נשמה שאת!,,,,,,,,
פשוט שולחת חיבוק אם אפשר...

ואני חייבת לתייג פה @גיטרה אדומה
וואו.רק בשמחה.

אין לי מה להגיד חוץ מזה.

..מושלך

היה קשה לקרוא. כלומר, זה באמת נשמע קשה

בהצלחה באמת 

עשית לי משו עכשיוsimple man
(חשוב לי להוסיף ולציין:Masterpiece
אני לא כל כך בקשר עם המשפחה שלי, אז כל הדברים שצפו, היו פי 2 יותר קשים ועוצמתיים. אין לי למי להתקשר ולבכות, אין לי ממי לקבל תמיכה. זה היה פשוט לשבת ולהיזכר בלי יכולת לעשות כלום בנידון.
פשוט אני הקטנה. לבד. מול העולם הגדול)
טוב לך? את שמחה? (מעבר לבכי ולתסכול מזה)משה

הטיול עצמו עושה לך טוב? הלהיות לבד? 

ברור!Masterpiece
כתבתי שאני נהנת. זה הדבר הכי טוב שיכולתי לעשות לעצמי
איזה יופי !משה

בכלל. לפעמים יציאה ממרוץ החיים והלחץ שלו מייצרת הרבה זמן לחשוב. זה חשוב לא פחות מאשר עצם הטיול עצמו.

הר ומדבר

קראת את קשורה בנפשו? מזכיר לי קטע ממש דומה משם. מישהו שבורח להודו בשביל לשכוח לגמרי מהמשפחה ומההארץ, ושם הוא נזכר בהם הכי הרבה.

לא קראתי. של מי הספר?Masterpiece
ליאור אנגלמן.הר ומדבר

הגיוני שלא קראת, הוא יצא כלום זמן לפני שטסת.

אה זה חדש?Masterpiece
בכללי אני לא קוראת ספרים.
למרות שהטיול הזה הוציא ממני דברים חדשים ואחד מהם זה לקרוא ספרים. יש נסיעות ארוכות וכו.
את חווה את זה כתחושה שלילית, את ההצפה והגעגוע?ריעות.
כן קצת.Masterpiece
כי זה אשמתי. אני זאת שניתקתי את הקשר וניסיתי לברוח מהכל.
מרגיש לי צבוע פתאום לנסות לחדש קשרים כי אני מחפשת תמיכה, ולא כי אני באמת רוצה.

מצד שני, חוויות מטלטלות יש תמיד. לא משנה מה מצב הקשר עם הסביבה. געגוע זה משהו טבעי וטוב. החוויות האלו גורמות לי להתעמק בעצמי. שזה חיובי מאוד. הרבה זמן לא התפניתי באמת לעצמי. גם בטיול עצמו, כמה שאני לבד, אני לא באמת לבד. תמיד יש מטיילים מסביבי.

אז הרגעים האלו הם מרוממים ומורידים באותה המידה.
זה נשמע כמו התחלה טובה של משהו טובריעות.
אני חושבת שכשאדם נותן לעצמו מקום וחי כפי שהוא רוצה, בתנאים שלו ובסביבה שהוא בוחר, הרבה יותר קל לו אחר כך לחיות עם עצמו גם בסביבה אחרת. אולי עם הזמן תרצי לחדש את הקשר עם המשפחה גם בשביל תמיכה אבל גם כי הם חשובים לך ואת יודעת שזה לא יפגע בך. ואולי לא, אני לא יודעת. אבל זה נחמד לזכור שהאופציה הזו קיימת.
כמובן שאני ארצה מתישהוא לחדש איתם קשרMasterpiece
לאחרונה טיפה רבנו, וזה באשמתי. ההורים שלי לא כועסים עלי, רק אני הכועסת! לכן הם ישמחו כשאחליט לחזור
לכן זה טוב שאת חווה את עצמך עכשיוריעות.
זה ייתן לך מקום להשלים איתם
את משמחת אותי.בוז
לא משמח לי שבכית או משהו, כן?
אבל לשמוע שזו היתה חוויה כל כך משמעותית בשבילך מזכיר לי שוב למה אנשים מוכנים לסבול כל כך הרבה בשביל לעשות את זה.
מאסטר.לעבדך באמת!
אהבתי שלוחה ❤️
אהבת מה?Masterpiece
אהבתי לך.לעבדך באמת!
אהההההההההה הבנתי אוקיאוקי Masterpiece
עזבי, המוח שלי מעוות לגמרי
לא הוא לא.לעבדך באמת!
ואני פשוט אוהבת אותך יאחות בלב שאת.
והמקום פה התגעגע אליך..
הדבר הכי מרתק שקראתי פהReminder
אי פעם.
אין לי הרבה מה להגיב,
מלא בהצלחה, ותהני בהמשך❤
יאאא התרגשתי Masterpiece
פיצוחית
בתי חבד בחול זה אחד הדברים הטובים למטיילים.

ותמשיכי להנות!
ללא ספקMasterpiece
אבל כל כך לא האמנתי שאפילו לי זה יתרום.
תמיד יש פעם ראשונהפיצוחית
וזה די לא מפתיע האמת.

הכואב היה אם זה לא היה מזיז לך. ולא מעלה בך כלום

את נשמעת במצב טוב עכשיו ומרפא. (גם הבכי)
אני במצב מעולה.Masterpiece
לא עשיתי כלום היום. הייתי בבריכה מהבוקר.
את!שוליינית

בחיי שאתמול נזכרתי בך ורציתי לתייג אותך סתם בשביל שיהיה לך תיוג כשתכנסי.

טוב לראות אותך כאן

וואו וואו.איך ריגשת אותי.את פשוט לא מבינה כמה.גיטרה אדומה
אפשר לדעת איזה בית חבד?)

ואת פשוט מושלמה.
בדרום אפריקה. אחד מהבתי חבד פהMasterpiece
מעדיפה לא לתת פרטי מיקום מדוייקים שלי. סליחה

ותודה רבה לך
הי אז ישמצב שאני מכירהגיטרה אדומה
את בדרום אפריקה כרגע?Masterpiece
חח לא,אני פשוט מכירה שם את השליחים..גיטרה אדומה
אה. אינלי מושג מה השם שלהם אפילוMasterpiece
אהלן אהלןארצ'יבלד
אממ אני אגיב למה שכתבת בצורה פרקטית

הרגש יכול לנבוע משתי סיבות.
1. ערך סמנטלי/ תרבות מהעבר.
2. ערך דתי.

אם זה נובע מזכרונות של תרבות שעליו גדלת, או שיש לך קשר עמוק לתופעה כי גדלת עליו, נראלי שאז כדאי לפעול איך שנוח ולנסות להתרחק מבתי חבד או כל דבר שמזכיר לך את העבר במידה וזה כל כך פוגע בך.
אבל כן כדאי למצוא דרך להתגבר, ולא לתת לזכרונות לפגוע בך.
סך הכל יש חלקים יפים מהעבר, ובמיוחד בתי חבד בהווה;

אם זה נובע מהרגשה "שכלית", מהחשיבה שזו הדרך הנכונה, נראלי טעות לנסות לברוח ולהתגבר.
מכיוון שקודם כל, אם את חושבת שזה הדרך הנכונה, אז זה מה שנכון. ולא בורחים ממה שצריך לעשות. לפחות לא במודע ומרצון.
בנוסף, זה ירדוף אותך גם בעתיד, וזה יהיה יותר כואב.
ככל שבורחים מהשכל יותר, ההרגשה תתגבר.
(אני אוסיף, מהנסיון שלי שלחזור זה לא קל, ואת צריכה ליצור את החומות הדתיות שיש לכל אחד. הרבה אנשים חושבים שהם לא עוברים עבירות כי זה אסור, לדעתי זה כל כך לא נכון, הסיבה העיקרית היא בגלל ההרגל הדתי (שהוא בהחלט מקסים) אבל ברגע שאתה פורץ אותו, זה לא קל לחזור.)

בהצלחה.

ותהני בטיולך
חומר למחשבה תודהMasterpiece
לא הצלחתי לרדת לסוף דעתך כרגע.. אני לא במצב של 100٪ כרגע.. אתעמק בהמשך. תודה
בשמחהארצ'יבלד
וואו, נגעת.חולות
בהצלחה והלוואי שיהיה לך טוב...
תודה Masterpiece
במקרה הייתי בביתמבשר שלום
את ממש אדם טוב.
חוויות רגשיות זה דבר חזק.
מאחל שתהני ותגלי את עצמך.
אריכות ימים ושנים.מאוד שמחתי לשמוע,תתייגיני עוד..
יאיי Masterpiece
תודה ותודה.
וואי כמה שאני מאושר לקרוא את זהעברי אנכי

באמת שזה ככ עושה אותי מאושר. יישר כח.

הדבר הכי חשוב בחיים זה כנות ולתור אחר האמת. אנשים שהצליחו בחיים תמיד אמרו שהם לא ויתרו לעצמם. הקטע בטיול כזה לרוב זה לפרוק עול ו"לחפש תצמך", אז אני מציע שתתחילי לחפש את עצמך גם אם זה לא אותה "עצמך" שחשבת שאת. טלטלה שגם אני חוויתי לפני כמה חודשים. בדרך שלי.

המסקנות לא יהיו ודאיות, אבל בחייאת, אם אכפת לך מעצמך ואת רוצה שבאמת באמת יהיה לך טוב, תחתרי אחרי האמת ואל תוותרי עליה. לעולם. ואם את לא מצליחה לפחות שבתודעה שלי תגידי לעצמך שאת רוצה לא לוותר עליה. תחפשי אותה. בשביל זה יש טיול. לא בשביל לאכול כל מה שבא ליד. ממש לא.

שימחת אותי. הוכחת את הטענה הזאת של הניצוץ בתוך כל יהודי. הוכחת את הטענה שלי שבאמת כל הזמן חפרתי לך. את לא יכולה לזרוק את העבר שלך. יהיה טוב בסוף.

ומנגד, אין שום הכרח שבאמת תחזרי לאורח חיים הקודם שלך. יכול להיות שתהיי קצת פחות, קצת יותר או הרבה יותר. קרו דברים מעולם. אבל אל תפחדי מהתוצאה. עצה ממני? אם באמת את מחפשת את מה שיעשה לך טוב זה רק האמת שלך והמקום שבו את מרגישה אמיתית. גם אם המקום הזה דורש ממש לעמוד בכל מיני דברים מסובכים. (להיות בעל אידיאלים זה מסובך. זה להקריב לטובת החברה למשל..)

והפכתי עולמות כדי לקרוא את זה עכשיו ולא שבוע הבא

יאא התרגשתי Masterpiece
אני יותר. נורא שימחת.עברי אנכי

אנשים שאני מעריך אלו אנשים שחותרים לאמת.

מעיד על עצמי, יד לי אידיאלים מסויימים ולא תמיד קל,

אבל זה נותן הרגשה כזאת.. וואו.

לעזור למישהו בבעיה זה וואו. הרבה יותר טוב מלנשום עמוק.

מאטסר, בהצלחה לך.

את יודעת שאכפת ממך, ותמיד היה.

תודהMasterpiece
כיף לקבל תמיכה מרחוק. משהו שלא קיבלתי כבר חצי שנה בערך.

הלוואי ואוכל לעשות אתזה יותר עברי אנכי

זמרת מיוחדת

וואו. אין לי מילים. רק טוב נשמה!

אמן. תודהMasterpieceאחרונה
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?
בואנה מה נהיה פה כל היום מבקשים סרטיםשִׁירָה

לכו לחפש במקומות אחרים או שאל תחפשו בכלל

מההוולטרוןאחרונה
קפוץ לי

אולי יעניין אותך