מה עדיףהדרדק
לקראת הבגרות במתמטיקה...
מה עדיף; להפסיד שיעור תורה(קודש, לא בהכרח של אחד מחמשת החומשים) או שיעור מתמטיקה(חול, לא בהכרח מ"מ, אבל חול קשה)? (בהתחשב בעובדה שהשיעור מנוצל...)
עדיף לך להפסיד מתימטיקה ללא ספקברבי

כאשר יש למישהו עול תורה מבטלים ממנו עול דרך ארץ ועוד איזה עול שכחתי בדיוק איך זה הולך.... אבל העניין הוא שמי שרוצה לעסוק בתורה מסייעים בידיו מהשמיים ואתה תעבור את הבגרות בציון טוב אם לא למדת בשביל שיעור תורה אתה מבין??? שיעור תורה עדיף על כל דבר וזה כולל גם אמונה וזה לא חייב רק משהו מחמישה חומשי תורה

למה להפסיד משהו???אנונימי (פותח)
תשלב...
ברבי..זה הולך ככה:שרית

"כל המקבל על עצמו עול תורה מעבירים ממנו עול מלכות ועול דרך ארץ וכל הפורק עול תורה שמים עליו עול מלכות ועול דרך ארץ"

הקב"ה מבטיח שכל אחד ואחת שיגיע לשיעור תורה וימסור נפשו עליה.. יעבירו ממנו עול מלכות ודרך ארץ!לדוג':משהי היתה צריכה לעמוד חצי שעה בתור קופ"ח לקחת אקמול הקב"ה מסדר שהיא תהיה ראשונה...היא מגיעה לבנק-אין אפחד.

פעם בעלה של הרבנית שלי סיפר לה שקראו לחברותא שלו למילואים והוא רצה להמשיך ללמוד תורה..אותו אחד הלך לרב קולדצקי(חתן של ר' חיים קניבסקי)והוא אמר לו:תקבל על עצמך עול תורה ויעבירו ממך עול צבא..אז החברותא שאל אותו:מה לקבל?אני כל היום לומד..אז הרב קולודצקי ענה לו:תוסיף אפילו 10 דק'..ומאז הוא ראה המון ישועות והדברים הסתדרו לו על הצד הטוב ביותר!

חח שרית את רואה למדתי משו....ברבי
יצא משו מזה שהלכתי לרבנית פלורה אה??????????????????????????? חחחחחחחחחח
ב"ה..יצא!שרית
ו..את מוזמנת שוב!
לא יודע איך להגיב לזה...שמעון

אולי רבי עקיבא ביטל תורה כששימש נושא כליו של בר כוכבא? אולי יהושע בזבז כוחות בהנהגת כיבוש הארץ- חבל שלא ישב והמשיך ללמוד תורה. כנ"ל עותניאל בן קנז שהיה גאון ועצום בפלפול. אולי החשמונאים היו צריכים להשאר בביהמ"ד. אולי דוד במלך כילה זמנו לריק. ומה עם השופטים? חז"ל אומרים על חלקם שישבו בסנהדרין...

מזל שהרבנים שלי עדיין עושים מילואים. אני חושב שעובדה זו לא הופכת אותם ל"פורקי עול תורה ומצוות". מצטער. וכמו שאומרת הגמ'- "כיוון שגלו ישראל מארצם אין ביטול תורה גדול מזה" (שם, שם). 

ותלמוד תורה כנגד כולם!שרית

טוב..זה ויכוח של השקפה..

בת'כלס-לא נצליח לשכנע אחד את השני..כדאי שנפרוש..

לל"ט!

אז אולי אתה יכול להסביר,רחלי ברק

איך יכול להיות שהיו ישיבות שלא יצאו לגוש בקיץ שעבר, אם לא היה להם מה לחשוש מביטול תורה?

בצלב"א.

כי זה לא היה בגלל ביטול תורה.שמעון
מהישיבות שאני מכיר שלא יצאו לגוש כישיבה (אך יצאו הרבה חבר'ה מעצמם) לפני סוף הזמן (כולל הישיבה שלי) אני יודע שהסיבה לא הייתה חשש לביטול תורה אלא מפני שחשבו שלא יעיל להיות בגוש, אלא להאבק מבחוץ.
ואיך הם נאבקו מבחוץ?רחלי ברק

בלימוד תורה?

נראה לי שהזמן של הגירוש היה הזמן שבו צריך לקום ולעשות משהו אקטיבי יותר מאשר לשבת וללמוד (ואני ממש ממש אל מזלזלת בלימוד הזה!)

הרעיון הוא לעזוב את בית המדרש רק למען מלחמת מצווה?

בצלב"א.

אויש נו באמת!!!!!!!!!!!!ברביאחרונה
מישהו פה דיבר על ענייני צבא??? מישהו פה דיבר על שופטים ועל דברים עקרוניים??? תשים לב לדברים!! הוא שאל מה עדיף- שיעור מתימטיקה או שיעור תורה!!!!!!!!!!!!!! ברור ששיעור תורה עדיף על מתימטיקה!! אל תוציא דברים מהקשרם לא אמרתי חלילה שצבא זה ביטול תורה ואני בחיים לא יגיד את זה. אני הראשונה שתומכת בצבא. אבל- כשמדובר על מתימטיקה אני חושבת שהתורה קצת יותר מועילה ועקרונית במיוחד לבנים שיש להם מצווה כזאת... מבין??? יום טוב
ברור שלהפסיד שיעור מטמתיקה!!!עדיה

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך