קודם כל כדאי לקחת בפורפורציות. כמו ש @חמדמדה כתבה רובנו המוחלט באותה צרה אבל לדעתי כדאי לדעת איך להתמודד עם זה.
אני חושבת שקודם כל צריך להבין מאיפה זה נובע כי הטבע שלנו זה להתקדם מתוך מקום טוב ואוהב ופחות ממקום ביקורתי ואחרי הכל זה נובע ממקום טוב.
כידוע היצרים הגדולים באדם הם יצר המין ויצר האכילה. כמובן יש עוד ויש כאלה שיוסיפו תאוות השינה, קניות, אולי אפילו טלפון ועוד.
היצרים האלה, בבסיס שלהם באים לשמור עלינו ולעזור לנו להתקיים קיום בסיסי.
על גבי הקומה הזאת אנו בונים קומה נוספת של הנאה ושכלול עצמינו וזה מבורך כמובן, רק צריך לשים לב שהבניה תהיה חוקית, ז"א, מצוין שאנו משקיעים באוכל טעים אבל צריך לשים לב לערכו התזונתי ולכמויות שאנו אוכלים. זה מצוין שאנחנו רוצים לישון הרבה כדי לחזק את הגוף אבל גם לישון יותר מדי זה לא טוב.
צריך איזונים, זה הסוד.
טוב, אני מניחה שאת זה את יודעת ובכל זאת היה לי חשוב להזכיר כדי שנצא מנקודת הנחה שזה מצוין.
יכול להיות שזו אכילה רגשית? בא למלא חוסר כלשהוא? (אם כן כדאי למצוא דרך אחרת שממלאת את הצורך בצורה טובה ובריאה) או סתם משעמום? תנסי לזהות מאיפה זה נובע אצלך. אני ממליצה לרשום כל יום מה אכלתי. לי אישית זה עוזר להיות מודעת יותר לעצמי.
אל תנסי בהתחלה לשנות משהו אלא רק לעקוב אחרי ההרגלי אכילה שלך. ככה תוכלי להבין מתי יוצא לך לאכול הרבה ואיך תוכלי להמנע מזה.
קרה לך פעם שהיית ממש עסוקה או שהיה לך יום עמוס וטוב והזנחת קצת את עניין האוכל? אני מניחה שכן, זה כנראה קרה לכולנו כמה פעמים. זה ממש מראה שכשאנחנו עסוקות בדברים טובים שאנחנו אוהבות ואנחנו מרגישות משמעותיות ויעילות אנחנו נוטות פחות לתת משמעות מופרזת לדברים בסיסיים, אבל כשמתעסקים בהן יותר מדי הם מרגישים לנו מאוד רדודים וגשמיים.
גם כתבת שזה כנראה בא מתוך שעמום לכן כדאי להיות כל הזמן בתעסוקה. תנצלי את זה ותנסי למצוא תחביבים חדשים, כשרונות חבויים
אם את מרגישה צורך למשהו מתוך תנסי לצאת להליכה או משהו, ככה הפיתוי גם לא יישאר לך מול העיניים אם את בבית נגיד.
אפשר גם למצוא כל מיני תחליפים למתוקים, נגיד במקום שתהיה עוגה זמינה תכיני קינואה, אדממה אפשר גם בורגול במקום תפו"א וכו'.. או סתם מלפפון או ירק אחר במקום עוגיה. תתכנני מראש מה תאכלי ותלמדי לאהוב את זה, אין סיבה שתסבלי, תחפשי מתכונים שאת אוהבת.
אם זה בא מצורך להעסיק כל הזמן את הפה תקחי איתך לכל מקום בקבוק מים. גם בריא וגם משרת את המטרה. (פחות הייתי ממליצה על מסטיק כי הוא פחות בריא וגורם לרעב)
ועוד דבר ממש חשוב- לדמיין. תנסי לדמיין את עצמך בריאה, שמחה, מצליחה לסרב לפיתויים שמסביב. תדמייני את עצמך עושה ספורט שאת אוהבת. מאושרת, קלילה. תתחילי בדמיון ותראי איך פתאום את רוצה בזה. באמת רוצה.
עד כאן חפירתי להיום, מקווה שהועלתי