סתם הערה, ההתבססות על תחושות זה דבר שמשתנה בין בני אדם עד כמה הם סומכים על זה. אבל אין אף אחד שבאמת 100 אחוז שם. אי אפשר. יש תחושות בטן הזויות ולא נורמליות. כולנו יודעים שהשכל הבריא מנצח אותן. אבל יש המון שטח אפור. שכנראה עליו דיברת. רק שימי לב..
לכעוס על הקב"ה. וואו. לגיטימי. אבל (וכבר כתבתי לך אתזה פעם) הוא לא מלצר שלנו ואנחנו צריכים לזכור. והמון פעמים הוא רוצה לחשל אותנו או פשוט לתת לנו כפרת עוונות ואנחנו צריכים את הקשיים. אנחנו צריכים אותם. אין מה להתעצבן עליו כל הכל לטובתנו. אנחנו לא יודעים מה טוב לנו. הוא יודע. אז אז מה אם נראלי אחרת. יש איזה משפט לא זוכר בשם מי. אם אני הייתי צריך לבנות את העולם הייתי בורא אותו אחרת לגמרי. אבל לא בטוח שהוא היה יותר טוב מזה.. (יעני ברור שלא יותר טוב. זה רק הביטוי שמה..)
וגם אם ונניח תיאורטית שלא היה את הכלל הכל לטובה. אז רע. ו? אז? הוא לא מלצר ואנחנו צריכים להודות לו על זה שיש לנו הזדמנות לתקן את עצמנו כאן בעולם.
קיצוניות תמיד מביאה תסכול. אולי את צריכה להגיע לקיצוניות, אבל ממש לא בבום. ממש לא. בשביל לעשות שינויים בחיים צריך לעלות שלב שלב. אי אפשר להגיע לקומה 12 בלי לעמוד על המדרגה הראשונה. ואולי באמת את צריכה להיות בקומה 12. אולי יהיה לך נחמד שם. אבל לקפוץ עד לשם.. מתישהו תתרסקי..
כועסת ופגועה ממנו? שוב. כתבתי כבר.
זה לגיטימיייייי!!!!! אבל באמת כשנתבונן בדברים נראה שאין בזה ממש. שהדבר היחיד שאנחנו באמת רוצים ונרצה זה להתקרב אליו ולהידבק בו. גם אם זה קשה. זה אנחנו. "קרבת אלוקים לי טוב". בואי נחשוב רגע. יש המון הנאות תאוות וכו'. אבל אדם שבאמת נהנה לדבר עם הקב"ה זו הנאה שאין כדוגמתה. הנאה בפנים של לעזור לשכנים זה.. אין טוב מזה. אין. זה קשה. אבל זו האמת. גם שקשה לנו ואנחנו עצובים וכו', זה פשוט הדבר הכי טוב שיש בעולם.
תראי, לגבי המכנסיים והחצאית, לגבי התפילה והשעות. הכל פה סובב על אותו רעיון.
מצד אחד את שומרת על דברים שמבחינתך הם "חק נתן ולא יעבור "(כרגע לפחות, אני יודע שבתקופות קשות הם לא היו..)
אבל הדברים הקטנים, המציקים שהם הדברים שבאמת קשים פחות.
תראי, את מכירה אותי. אני לא בא לשפוט אותך לרגע. את יודעת כמה אני מעריך אותך. אז ברשותך, כל מה שאני אומר עכשיו זה רק כי אני יודע שיש לך רצון אדיר להשתפר ואני ממש מקווה שזה בסדר מבחינתך ולא תקבלי את זה כ"הטפת מוסר" כאילו שאני יותר טוב ממך או משהו. ממש לא.
זה קשה. ואני יכול למנות לך מיליון דברים קשים. וקשה וקשה וקשה לי. אבל שימי לב האנשים שמצליחים הם אנשים שהתאמצו. לא מדבר על אנשים שנולדו עם הכל. מדבר על אנשים שחוללו מהפכות. הם התאמצו ולא וויתרו למרות שקשה. זה קורה כל מערכת בחירות, זה קורה בכל מהפכה טכנולוגית, זה קורה בעולם התורה, וזה קורה גם אצלנו. בחיים הפשוטים. איך נראלך אנשים אידאליסטים מתנהלים? מה.. זה קל להם לעזוב הכל וללכת לעזור למישהו? אגלה לך סוד. ממש לא. זה קשה ומעצבן אבל הם שוברים את עצמם מתאמצים ומביאים תוצאות מדהימות.
וכמו בכל דבר, ה' מחפש מאמץ. לא מחפש תוצאה. מי שהתחיל עם מיליון וסיים עם חצי, הוא לא כמו מי שהתחיל עם אלף וסיים עם אלפיים.
ריעות, עברת קשיים אדירים. ואת יודעת איך יצאת מהם? התאמצת. אפשר לומר גם מסרת נפש. עשית הכל כדי לצאת מזה. עשית הכל כדי שיהיה לך טוב. זו את. את אחת שמתאמצת למרות שקשה, ובסוף מנצחת. אולי את לא רואה או לא ראית, אבל המאמצים האלה היו ממש כי את הבנת (במודע, או שלא במודע) שכל הדברים האלה.. זה לא.. זה לא זה. קרבת ה' לי טוב זה מה שטוב. ובמודע או בלעדיו פשוט חתרת לשם בכל הכוח. וחוללת בעצמך מהפכה שאני משתומם לראות אותה כל פעם מחדש. את מיוחדת. את מיוחדת. איזו עוד משוגעת תכתוב שרשור כזה רק כי היא רוצה להשתפר?! ריעות, אין עלייך! תעריכי את עצמך. יש בך תכונה שאין בהרבה וזה מסירות נפש. את מוכנה. רק תאמיני בזה. רק תחיי את זה. תחיי את ה', תחיי את הקדושה ואת תעופי לשם בכל הכוח. את תתענגי על ה', על הקרבה שלו, אין דבר טוב מזה ובלב שלך ריעות את מסכימה איתי.
אני חוזר רגע לתכלס,
ושוב, אין לי זכות לשפוט אותך, וזה הכי לא הטפת מוסר. אני מעריך אותך ככ. אבל ריעות.. אשרייך!!! אשרייך שאת שומרת את ה4 שעות האלה. שאת לא לובשת מכנסיים. וברכות השחר? זה מדהים!! את מיוחדת.
אבל,
לא סתם כתבת את ההודעה הזאת. את יודעת שאת רוצה יותר. [אוף אני נשמע ממש מטיף. סליחה. ממש מקווה שזה בסדר] את יודעת שהאמת בדרך הזאת גם אם הדרך הזאת קשה. ואגלה לך סוד היא קשה. אבל כמו שקשה לפעמים לקום מהמיטה ולאכול, (ולפעמים זה קשה מאוד...
) את מסוגלת. את הצלחת. יש בך כח אדיר בסדר? כח אדיר שאני מקנא בו קנאה של הלוואי עלי להיות צדיק כמוה (ואני שיא הכנה). זו האמת.
ולא!! לומר שטוב לך משני העולמות זה שקר! התורה חייה בעולם המעשה. היא לא מנותקת. להחליף חיתול לילד, ולהיות חקלאי ולעזור לשכנים זה התורה. זה קיום של התורה. לומר שטוב לך להיות "פרווה" זה לא נכון. מי רוצה לאכול גלידה פרווה כשהוא יכול לאכול חלבית?! מי?! אז אם על גלידה לא מתפשרים, למה על התורה, שהיא המתנה הכי גדולה שלנו נהיה פרווה?! את לא פרווה. את לא היית פרווה. אם היית פרווה בעבר היית עד היום בדיכאון.
ולמרות הכל,
ריעות.
של תעזי לברוח לקיצוניות. לאט לאט. מדרגה מדרגה. את תגיעי לגדולות אין ספק. אבל אם תמשיכי בדרך הזאת את תתרסקי שוב ושוב ושוב. עבודת ה היא קשה ואיטית.
להגיד שאני לא חולם שתתפללי 3 תפילות עם חצאית מקסי ותשמרי 6 שעות? שקר. הלוואי.
אבל אני לא מוכן שתעשי את זה במכה.
יש לי עוד הרבההה מה לומר בזה. אבל אני באמת מרגיש לא נעים שאני ממש מטיף לך מוסר. אם תרצי, את מוזמנת לדבר איתי בש"א ובכיף. פשוט בכיף. אבל.. חפרתי. סליחה.
את חיה אמת. קשה לך. קשה וגם לי קשה. אבל את יודעת מה טוב לך. טוב לך להיות חייכנית, להיות שמחה, להתפלל ועוד הרבה דברים שבעצמך אמרת שהם ממלאים אותך ואת פשוט מאושרת מהם.
זה לא 2 אמת. זה קושי.
רק מתוך הקושי נבנים.
המשפט האחרון?
לאיודע מה לומר.
את מפחדת לא להיות דתיה - כי עד כמה שאני מכיר אותך. את לא מאמינה בזה. וכשזה קרה זה היה רק כי נכנעת לקשיים.
את מפחדת להיות דתיה? ברור. גם כולם. מי לא מפחד להשתנות.
תחשבי על זה רגע ברצינות..
זה לעשות שינוי.. שפשוט מגביל אותך.
תניח תפילין כל בוקר. תתפלל. שבת. פחח. וואו כמה זה שבת. וצומות ופסח ולישון בסוכה.
ולהתלבש צנוע תתפללי תהיי קשורה לה'.
כאילו וואו. די.
מי לא מפחד לשים עליו עול? עול שגם בעיני החברה לא תמיד טוב, בעיני עצמנו לא תמיד טוב. ובנוסף הוא קשה. הוא מגביל. מי לא מפחד? מי לא מפחד לשנות דרך חיים?
פורצי דרך בעולם לא פחדו. נפוליאון לא פחד ולא נשאר במשבצת שלו. הוא לא היה פרווה והוא כבש את העולם.
אני לא מבקש ממך לכבוש את העולם, אני מבקש משהו הרבה יותר מסובך. לכבוש את עצמך.
בהצלחה לך,
בהצלחה לנו.
בהצלחה לי [כתבתי הכל פה על עצמי. חוץ מהמחמאות פה הכל עליי. כמה אני צריך להשתפר. את פשוט וואו]