מה עשיתי לא נכון?????חייב שינוי

שיחה אתמול בערב

אשתי: קשה לי אני חייבת ממך עוד עזרה אני רוצה שנעשה חלוקת תפקידים

אני: תגידי לי מה שאת צריכה אני יעזור

אשתי: לא.. אני רוצה שאתה תהיה אחראי על דברים מסוימים

אני: לא יכול.. כל מה שאת רוצה תגידי לי ואני ישתדל לעשות הכל...

אחרי 2 דקות פיצוץ!

היא מבקשת ממני משהו ואני עושה מה היא עוד רוצה? מה ביקשתי? עזרה שהיא תכוון אותי???

מה הבעיה להגיד יש לתלות מכונה???

כולי בעצבים

כמה זמן נשואים?העני ממעש
יש קטע אצל נשיםדי שרוט

שהן רוצות שנעשה דברים בלי שיגידו לנו מה לעשות.

הן רוצות שנבדוק בעצמנו אם יש או אין כביסה ולא שהן יצטרכו להגיד לנו.

אישתך היא לא היחידה, תהיה רגוע.

אבל מה לא טבעי בזה? להתקלח ולהתגלח היא גם צריכה להזכיר לך?קרן-הפוך
כל ניהול היום יום בבית צריך להיות באחריות משותפת. לא רק האישה צריכה לשים לב שיש כביסה לשים במכונה ולתלות.
צודקת, לא אמרתי שזה צריך להיות ככהדי שרוט

פשוט זה קטע מוכר וידוע. בהחלט בית צריך להיות בניהול משותף.

אנחנו הבנים התרגלנו להיות עצלנים חח

גם לא רק האישה צריכה ללדת.יהלומ
יש הבדל בין צורך ליכולת.
ה' ברא את הנשים והגברים עם שוני אחד מהשני.

לאישה יש אופי יותר ביתי, יותר שם לב מה קורה, יותר מרגיש אחריות לבית.
לאיש יש אופי יותר כללי, יותר מלמעלה ופחות בפרטים הקטנים.

אחרי ההבנה הזו כל צד אמור לעזור ולסייע לצד השני ככל יכולתו.
אבל אי אפשר להתעלם מהשוני.
לדעתי זאת יותר הבניה חברתית מאשר תכונה שאלהים נטע באישהדי שרוט

חולק.יהלומ
אני חושב שזה בעיקר קשור לאופי.

אופי זה דבר נרכשדי שרוט

אופי זו לא תכונה ביולוגית.

בניגוד למבנה גוף למשל, ששם יש הבדלים ביולוגים מובנים, תכונה זה דבר שנרכש עם חינוך וסביבה חברתית.

אישה נקראת ביתOrit39
כי ענייני הבית בנפשה. כן, זה טבע שהשם טבע בנו. לגבי ה"בעיה", תאמר לה שאתה מאוד רוצה לעזור, אבל אין לך את יכולת האבחנה מה יש לעשות כמו לה, שתעזור לך בזה ותאמר לך מה צריך לעשות. או שתנסה בכל זאת לשים לב: הכיור מלא? סל הכביסה גדוש? הרצפה שחורה או לבנה?.....
טבע זה משהו ביולוגי כמו שכתבתי למעלהדי שרוט

נכון שהיום רוב הנשים מתעסקות עם ענייני הבית, אבל זה כי במשך אלפי שנים האנושות הורגלה בדבר הזה.

אם האנושות הייתה פועלת הפוך, אז היינו מורגלים במצב הפוך מהיום.

זה לא נכון. תסתכל במקורות.Orit39
אפילו המבנה הפיזיולוגי של הנשים מותאם לתפקידן. דוגמא פיצית, קניתי כוסות זכוכית גבוהות שבעלי עם כל הרצון הטוב לא יכול לשטוף מפאת אצבעותיו העבות.
גם במבנה הנפשי, אישה לדוגמא מסוגלת לסרוק ולרקום שעות ועוד לעשות עוד דברים במקביל. גבר תוך חצי דקה יעיף את המסרגה והחוטים לכל הרוחות. יש עוד דוגמאות רבות. יש שוני בהחלט. האישה היא שר הפנים של הבית והגבר הוא שר החוץ. המציאות שבה נשים היום יוצאות לעבוד היא שמשנה את התמונה וגם גברים נדרשים לסייע בעבודות הבית. אבל כמו שגבר לא יכול לדרוש אישתו לעבוד 9 שעות ולהביא 20000 ש"ח כל חודש, אישה לא יכולה לדרוש מבעלה לנהל את ענייני הבית כי עדיין ה' לא שינה את הטבע בבני אדם לחלוטין. מי שנלחם בטבע זה אנחנו. תקראו לי שוביניסטית, אבל גם זה הגדרות של בני אדם. הבסיס אמור להיות שהאישה צריכה לקבל את סיפוקה וכבודה מתוקף תפקידה וכן הגבר, ההיסטוריה הראתה שהיתה תקופה בה הגברים ניצלו את כוחם כדי להשפיל את הנשים ומאז החלה המהפיכה הפמיניסטית ששאלה להחזיר את כבודן, אך עשו זאת לא בחוכמה, הן אימצו את תפקידי הגברים לשם כך, אבל הטבע, שוב, לא השתנה ולכן, אישה יוצאת לעבוד עכשיו זאת הבייתה עם כל העייפות, יש לה עוד בית לנהל..... פתרונות אין לי, רק שנדע את המצב האבסורד אליו הגענו, כי גם הגברים עדיין מצפים מאיתנו שהבית יהיה באחריותנו.
אין לי ויכוח עם המציאות של היוםדי שרוט

מה שתיארת לגבי היכולות הנשיות זה מציאות אבל לא טבע.

שוב, כל מה שתיארת אלו הבניות חברתיות של אלפי שנים ועד היום.

אם ממחר העולם פתאום ישנה את ההנהגות האלה למשך אלפי שנים קדימה, אז ההנהגות יהיו הפוכות. כלומר, גברים יהיו יותר בבית ונשים יהיו יותר בחוץ.

אין ספק שאחד מהשינויים הטבעיים זה מבנה גוף. גברים עובדים יותר טוב בתעשיה כבדה כמו מפעלי פלדה וכאלה, אבל בכל מה שקשור בהנהגות הבית אלו הכל הבניות חברתיות שנרכשו במשך אלפי שנות אם לא עשרות אלפי שנים אחורה.

נכון, ממחר תגיד לכל הבנים בגןOrit39
עבר עריכה על ידי Orit39 בתאריך י"ד בתמוז תשע"ט 14:24
שהם משחקים בבובות (אולי בעוד אלפי שנים גברים יוכלו ללדת תינוקות בזכות זה?) האם מישהו הורה לילדות הרכות במה לשחק או שבחרו בזה לבד? וכל הבנות בקוביות וב"מכות" (אולי בעוד אלפי שנים יהיו פועלות בניין ומתאבקות נשים? ואל תגידו שכבר יש. מה שיש זה מגוחך ומחליא בעיניי).
אגב כבר יש שינויים... ראה מצעדי התועבה למניהם.....
טבע זה מה שהטביע הקב"ה בבריאה. אתה לא יכול להלחם בזה רק לגרום לעיוותים ולבעיות.
אם זה לא בעיות על מה התלונות? קדימה למלאכה - תתחילו עם הכביסות, הטיטולים והבישולים, לא מבינה על מה השרשור....
ואם זה לשיטתך זו התפתחות מאולצת של אלפי שנים זה אומר שאתה תומך בתורת הדרווינזם??
לא בהכרח "מאולץ", אולי מכח המקרה או מכח עיקרון "החזק שורד"די שרוט

ואני לא מדבר איתך על פרספקטיבה של שנה. תחשבי בפרספקטיבה של 5,000 שנה.

לגבי תורת האבולוציה - בעיני לא חייבת להיות סתירה בין היהדות לבין התיאוריה הזאת.

האבולוציה לא בהכרח סותרת את האמונה היהודית או אפילו נוצרית/מוסלמית.

טוב, אם אתה תומך בתורת האבולוציהOrit39
כבר אין לי מה לומר לך. רק תלמד את התורה הזו שוב ותבין שאפילו דרווין בעצמו אמר שאם לא תמצאו שלבי ביניים בין היצורים החיים - כל התורה שלי בטלה ומבוטלת! רק אנשים עם בורות איומה ורצון עז לסתור את מציאות הבורא עשו מזה מטעמים.... תורה שסופר סותרת את היהדות... אבל אין לי כוח וזמן להוכיח, ואידך זיל גמור.
אגב לפי העיקרון של החזק שורד. לא היו נשארות נשים לפי דעתך.
החזק שורד במרכאותדי שרוט

הכוונה שבגלל היתרון הגופני של הגברים הם אלו שהובילו את העולם לטוב ולרע. מלחמות למשל זה תחום גברי מובהק.

וזכרים חייבים נקבות בשביל להתרבות והתרבות זה חלק מהאבולוציה.

לדעתי נראה שיש לך חוסר ידע (בתמימות) לגבי התיאוריה עצמה.

לא מספיק לשמוע רב שמדבר על התיאוריה הזאת ממעוף הציפור. התיאוריה הזאת עד עכשיו לא הופרכה בצורה מוחלטת ואפילו הולכת ומתקבעת.

בכל מקרה, זה תחום רחב ונרחב וצריך ללמוד אותו כמו שצריך ללא משוא פנים. ושוב, גם אם תגיעי למסקנה שיש היתכנות לתיאוריה הזאת, את יכולה להיות רגועה כי היא לא סותרת כהוא זה את האמונה שלך.

תודה על הקרדיט שאתה נותן ליOrit39
עבר עריכה על ידי Orit39 בתאריך י"ד בתמוז תשע"ט 16:08
עבר עריכה על ידי Orit39 בתאריך י"ד בתמוז תשע"ט 16:03
את "תורת האבולוציה" למדתי במכללה בקורס חובה הזוי ביותר. אגב לפי תאוריה מסויימת (לא זוכרת אם זה דרווין בעצמו או אחד מחסידיו) היצור הראשון בכלל היה לויתן שהגיע לחוף בטעות. מסכן, לא היה לו ג'י פי אס... ועם הזמן הבין שסנפירים ביבשה זה לא לעניין אז הלך לפלסטיקאי והוריד את המיותר.. אח"כ ראה קוקוס על העצים וחשב אולי הם טעימים וניסה לטפס, אבל בשביל זה צריך ידיים ורגליים, אז חזר למחלקה כירורגית וסידר לעצמו מה שצריך... ואז הפך לקוף וכולי וכולי..... מהקורס הזה הבנתי דבר אחד: יש אחד בעולם שהתפתח מקוף, וזה היה המרצה. (הוא היה דוחה ברמות! אמר שמי שרוצה שיחזור על דבריו שישלשל שקל לחריץ..... על גבול ההטרדה...) בתור חילונית התווכחתי איתו והוא היה כל כך נסער שהבנתי שהוא כולו שטוף בזבל של 'מדענים' גויים. הוא ממש הזדעדע וגיחך על האפשרות שיש בורא לעולם. אז משם אתה למד? רחמיי עליך......
אגב, דיעות כמו שלך שנשים תפקידן להביא צאצאים לעולם ותו לא. והגבריםנשיוצאים למלחמות הם החשובים - הם הלו שהביאו לנו את הפמיניזם על כל המשתמע מכך. אחרי כל גבר חזק עומדת אישה חזקה. ואחרי כל צדיק עומדת צדיקה. אנחנו לא מכונות ילודה, אתה יודע....
לא יודע מי המרצה ולא יודע מה למדתדי שרוט

אבולוציה היא הרבה מעבר לאיזה קורס במכללה.

כמו שמישהו יגיד על היהדות שזה שטויות כי הוא למד קורס ביהדות באוניברסיטה.

צריך להתייחס עניינית לתיאוריה. אם ישנן נקודות ענייניות שלא עומדות לדעתך במבחן המדע או האמונה אז אפשר לדבר וללמוד.

עצם הכתיבה שלך "איזה לוויתן שהגיע לחוף ובטעות התפתח" וכו' זה לא רציני, בחייך. או שלא הבנת את הנלמד או שזה קורס בחפיף כזה בבחינת "אבולוציה להמונים". מה שאת מתכוונת הוא שתחילת הופעת התא היחיד של מיקרו אורגניזם היה בים. משם בתהליכי אבולוציה של מיליארדי שנים הלך התא היחיד הזה והתפתח ליצורים מימיים ומשם החל תהליך של יציאת היצורים ליבשה. לזה אני חושב שהתכוונת.

אני מעריך את הרגש שיש לך לאמונה התמימה וזו זכותך אבל צריך קצת יותר להשקיע בלימוד האבולוציה כדי להסכים או לא להסכים איתה.

דווקא קיבלתי מעל 90 בקורס הנ"לOrit39
חומר פתוח.....
ואין לי שום צורך ורצון ללמוד דברי כפירה. תודה רבה!
ויש לי אמנם גם אמונה תמימה, אבל גם הוכחות וודאיות למציאות הבורא והתורה. בניגוד לתיאוריה המגוחחת (הלא רצינית, וככזו כך התייחסתי אליה) שגם גויים גמורים הבינו ממזמן שזו תיאוריה שמנסה להתלבש בכוח על המציאות ולא מצליחה. מתפלאה שיהודי כמוך מייחס אליה בכזו הערכה וכבוד....
זה מזכיר ליבתאל1

שהבת שלי, שבאה אחרי בן, ידעה להסיע מכוניות עוד לפני שלמדה להיעמד... 

אבל כשהיא רואה בובות? היא הכי בת בעולם! דואגת מלטפת ומחבקת..

לבן שלי גם קניתי בובה כשהיה קטן.. הוא באמת התייחס אליה יפה..אבל לא מעבר... 

וגם- כשהייתי שמה לבן הגדול כיפה או כובע- ישר היה זורק את זה.

היא - על הפעם הראשונה ששמתי לה סרט (בגיל שזורקים מהראש את הכובע ...) היא התלהבה וחייכה והרגישה הכי יפה בעולם! עד היום היא מתלהבת מסיכות וקשקושים. והיא הבת הראשונה אחרי הבן...אין לה עוד ממי ללמוד (וגם לא ממש ממני...)

אז אני מסיקה מכך -שבנות הן באופי של בנות כי הן נולדו כך.

וכנל בנים.. בובות זה נחמד..אבל לא מעבר.. טרקטורים זה ה-דבר. עוצרים ליד כל אתר בניה לשעות רק כדי לצפות ולא לפספס אף סוג של טרקטור או משאית...

עם הבת שלי זה לגמרי לא עניין...

חח.. ולי ישOrit39
בן אחד בין 5 בנות. מעולם לא עניינו אותו בובות, אולי עגלות - היה עושה איתן סללום בבית.... ואיך שהיתה מגיעה משאית זבל - טס לחלון בעיניים מעריצות......
ומה שאתה מתאר אלו הבניות חברתיות של הדור האחרון...ג'סיקה

מה שהיא תארה זאת מציאות לא רק של היום, אלא שהוכיחה את עצמה אלפי שנים. כי זה הטבע.

אבל ככל שאנחנו בדורות האחרונים מנסים לשנות את הטבע - אנחנו רק מגלים שאי אפשר ללכת נגדו...

נראה מה יהיו הדעות של הדור הבא - הם יהיו חכמים מאיתנו.

כבר עכשיו לפי סקרים שנערכים בארה"ב - הרבה נשים שדגלו בפמיניזם - נוט אנימור...

מה שהיא תיארה זאת מציאות של אלפי שנים, זה מה שאמרתי.די שרוט

לא יודע לגבי ה"הוכיחה את עצמה". את לא יכולה לדעת אם זה הוכיח את עצמו כשלא הייתה שום מציאות אחרת.

אני חושב שפשוט יש ערבוב עם המונח "טבע". אנשים תופסים כדרך טבע את מה שהם הורגלו אליו אבל זה לא בהכרח טבע. 

טבע זה ביולוגיה. לידה זה טבע. פוריות זה טבע. אבל זה לא בהכרח טבע שאישה היא בעלת תכונות יתרות למטלות בית. זה לא טבע, זאת הבניה שאנחנו רגילים אליה.

את טוענת שיש הבניות חברתיות של הדור של היום. מסכים חלקית. הדור של היום מנסה פשוט לשנות את ההבניות שהיו קיימות עד היום ולהנחיל הבניות חברתיות אחרות. אבל הניסיון הזה הוא רק ב 100 שנים האחרונות לעומת70,000 שנה שהומו - סאפיינס קיימים.

הומו ספיאנס ספיאנס!!!Orit39
טוב שהזכרת לי... מה, גם אתה היית בקורס שלו??
ובזה הרגע הסגרת את רמת האמונה שלך. כמה זמן העולם קיים?????????
חברים, אולי תפתחו על זה שירשור בנפרד?! לא יפה לנצל"ש ככה...לצמוח ולהצמיח
נו מה נעשה זה מתבקש חחדי שרוט

במחילה הכוסות הצרות זו בעיה שלךשוקולדד ציפס

ולבעלי דוקא יש אצבעות דקות...

יש את ענין האחריות- ואנחנו יותר לוקחות אחריות מהם, כנראה זה גם אופי וגם הבניה חברתית.

לא התלוננתי, הצגתי מציאות.Orit39
ועדיין המבנה הפיסי של הגברים הוא אחר... תודי... מי לכאן ומי לכאן... כנ"ל האופי.
אוי ואבויאביגיל.
הכוונה שלך טובה אבללצמוח ולהצמיח
תחשוב על זה,
אתה רוצה שהיא תבקש ש"תעזור במשהו שצריך" ושהיא תגיד לך מה לעשות. במצב כזה האחריות עדיין נשארת אצלה. היא צריכה לשים לב שצריך לעשות זאת ולבדוק שזה נעשה כראוי.
כמו לבקש עזרה מילד בבית.
כשמשימות מסוימות הן באחריותך, זה מוריד ממנה את העול ואת העומס. אפילו בראש.
היא רוצה שתהיה שותף לעול. לא ש"תעזור". זה גם הבית שלך.

גם בעבודה, לכל אחד יש את האחריות והתפקיד המוגדר שלו, כך ההתנהלות הכי יעילה. ולא אומרים לבוס תגיד לי מה צריך לעשות ואני אשתדל לעשות הכל...
קל וחומר בבית ובזוגיות, שבני הזוג הם שותפים ולא עובד ובוס.

ואם תיקח עליך דברים קבועים שהם באחריותך, זה לא סותר גם לתת יד ולעזור בשעת הצורך בדברים נוספים.
קחו דף ועט תעשו טבלה ותחליטוסיה

ככה עשינו לפני מלא מלא שנים

קודם כל כתבנו מה כל אחד מסכים ורשמנו

אחכ נשארו דברים פתוחים ששנינו לא הסכמנו. ויש דברים שעד היום נשארו פתוחים ואף אחד לא לקח עליהם אחריות.

כמו למשל כלים, שנינו לא מוכנים לשטוף באמצע שבוע. אני מוכנה רק לשבת. בסוף קנינו מדיח אז הבעיה נפתרה

סידור הבית באמצע השבוע גם לא הגענו להסכמה ולכן כל השבוע הבית פוגרום. אני הסכמתי רק לסדר לשבת

אבל מה !!!!!!! לפחות מאז אין מריבות!!!!! אני לא מעירה לו הוא לא מעיר לי. מה שחילקנו והסכמנו חולק. מה שלא חולק לא מדובר. ואם אי פעם בהתחלה מישהוא אמר משהוא על כלים או על בלאגן אז אמרנו בבקשה בא נישב לחלק ואז נזכרנו ששנינו לא מוכנים להוסיף עלינו עוד עול אז עזבנו.

מה שכן, מה שמחולק זה כיף, כמו שאני כביסה והוא קניות ועוד חלוקות שהגענו למסקנה ,זה כל אחד אחראי לעצמו ועושה את זה.

מקווה שלא יתנפלו עליי...חייב שינוי

אני חושב שיש אחריות של גבר ואחריות של אישה

ולא ניכנס אם זה נכון או לא.

אני מבין שקשה לה  ואפילו שאני חושב שזו לא אחריות שלי אני בשביל שלום בית ובשביל להקל על אישתי

אני מוכן לעשות.

אבל אני לא רואה את מה שהיא רואה.

אני מאוד שובניסט אבל למרות זה אני מוכן לתת מעצמי אבל זה כאילו היא מוכנה רק ל 100%

אז אולי לא הורדתי ממנה את האחריות אבל הורדתי את ההתעסקות הפיזית...זה לא מספיק??

זה חייב להיות הכל או כלום?

כאילו אני נותן מעצמי אבל אני צריך עוד תמיכה ממנה הקטע שלה?

אתה לא יכול לכתוב "מקווה שלא יתנפלו עלי"די שרוט

כשאתה יודע   בוודאות שיתנפלו עליך בעוד 3......2.......1.......

ממש לא מתנפלת..חושבת4321
אתה לא כזה שובניסט, הכל בסדר.
שניכם צודקים ושניכם טועים ואתם צריכים לדבר ולפתור את זה.
היא צודקת כי הבית לא צריך להיות רק אחריות שלה.
היא טועה כי זה לא כזה נורא שהיא תבקש ממך במפורש מה שהיא רוצה.
אתה צודק כי זה יפה מאד שאתה מוכן לתת יד איפה שצריך (מה לעשות, זה לא מובן מאליו)
אתה טועה כי זה לא כזה נורא שיהיו דברים בבית שהם באחריותך.
בשורה התחתונה, זה עניין שמתעורר כמעט אצל כל זוג. אתם כרגע במצב של ראש בראש, מי מתעקש יותר חזק..
אני תמיד אומרת לבן שלי, כשהוא רב עם חבר על משחק: תמצאו פתרון ששניכם תהיו מרוצים ממנו. תמיד יש פתרון כזה..
....לצמוח ולהצמיח
א. נלך לפי תפיסתך השובייניסטית כהגדרתך...
האם אשתך עובדת מחוץ לבית?
אם כן, היא לוקחת אחריות ושותפה גם בפרנסה שזה תפקיד הגבר המוצהר.
אז מתבקש שגם אתה תיקח אחריות על המשימות בבית שזה מבחינתך התפקיד שלה...

ב. תנסה לברר עם עצמך למה כלכך קשה לך להיות מוכן נפשית לקחת תפקיד מסויים תחת אחריותך?
זה הרי לא באמת מוריד מהגבריות שלך.
אפילו בגמרא רואים שלתנאים היה תפקיד קבוע שלהם לכבוד שבת...
אני יענה לךחייב שינוי

היא עובדת למרות שמבחינה כלכלית אמרתי לה שלא צריך

היא עובדת בשביל עצמה ובשביל הקריירה שלה ולא בשביל פרנסה ואם יהיה לה רע בעבודה היא תעזוב

בלי לחשוב פעמיים -

אני עובד בשביל כסף היא קודם כל עובדת לעצמה.

זה סוג של קושי נפשי

תן לי לעבוד 20 שעות ביום אני יכול תתן לי לתלות מכונה קשה לי...אין מה לעשות כמו שיש הבדל פיזי בין נשים לגברים ככה גם הבדל מנטלי.

ושוב אני יגיד בשבילה אני מוכן אבל היא רוצה שאני ישנה את המנטליות וזה אני לא יכול..

ואוו איזה פוגע זהסיה

להגיד לאישה שהיא עובדת קשה חוזרת מעולפת. שהיא בעצם חזרה כרגע מטיול כי היא יצאה לכיף שלה ולכן אסור לה להתלונן.

זה שהיא אומרת שזה קריריה וכו זה יפה אבל ברור שזה גם כסף.

אישה פשוט מסתכלת שונה על עבודה. היא לא תעבוד ותסבול כי חשוב לה גם הצד הנפשי. גבר לא הולך להנות בעבודת. אישה זה חלק מהעבודה. ברור שאני גם אעזוב אם יהיה לי רע. אבל לא רוצה לדמיין אם אי פעם בעלי יגיד לי שאני יוצאת לכיף שלי כשאני חוזרת מעולפת.

אני מעדיפה לעבוד יותר ושבעלי יעבוד פחות ויחזור יותר מוקדם. ממש מממש לא מעוניינת שבעלי יעבוד עשרים שעות יעלם מהבית מהמשפחה ויביא עוד כסף. להפך ככל שמגדיל את ההכנסה ומגדיל את שעות העבודה אני הרבה יותר מבזבזבת. כי אני לא מעוניינת שהוא יעדר מהבית!!!!! רוצה אותו כמה שיותר מהבית. לא רוצה כסף רוצה בעל

אבל אם הוא כבר מביא כסף אז כמה שיותר אהנה מהכסף!! אז מה יצא???? עבודה לחינם. נעדר הרבה והכסף הולך יותר

ככל שהוא נעדר אני מרגישה יותר צורך לפנק את עצמי בקניות. אבל עדין זה לא נותן את החוסר של הבעל

אני ממש לא אומר שהיא חזרה מטיול או נופשחייב שינוי

אבל שלא תשתמש בזה כאילו "אני עובדת בחוץ אז אתה צריך לעזור לי"

כי זה בחירה שלה

כמו שאני יגיד אני יוצא עם חברים עד מאוחר בלילה ואת צריכה לעזור לי כי אני עייף.

אז שוב פעם זו אישתי והיא חשובה לי ואני יעשה מה שאני יכול לתמוך בה אבל היא חייבת להבין את המגבלות שלי..

אם בעלי יגיד לי יצאתי עם חברים אתמול עד מאוחר, לכן אני עייףסיה

אז כן זה חלק מיזה שהוא יצא אתמול ושאל אותי והסכמתי, אז חלק מיזה הוא עייף. זה העיסקה

אם אתה מתנגד בתוקף שהיא תצא לעבוד אז קודם תפתרו את הבעיה הזאת

אבל אם היא יוצאת לעבוד כי הגעתם למסקנה שהיא רוצה, אז חלק מהעבודה זה העיפות ולכן צריך חלוקה בבית

אז סבבה..אני מקבל את העסקהחייב שינוי

אני צריך לעזור לה מקובל...

אבל למה היא לא מוכנה לעזור לי לעזור לה???

הרי בלי העזרה שלה אני לא יצליח.. אז למה ההתעקשות שלה?

צאו מנקודהסיה

שאף אחד פה לא עוזר לשני ואף אחד לא עושה טובה לשני

של שתיכם הבית. שתיכם אחראים עליו.

תבוא תגיד לה את מוכנה לעזור לי. להגיד לי איזה עזרה צריך. אם אתה צריך עזרה בלדעת מה צריך לעשות תגיד.

אם בעלי יבוא יגיד לי איפה הארנק שלי??? הבית מבולגן לא רואה כלום למה את לא מסדרת. או מספיק שהוא יסנן מבין שיניו אווף איזה בלאגן לא רואים כלום לא מוצא ארנק. אין סיכוי בחיים שאגיד לו. גם אם זה מול עיני. הוא ילך בלי ארנק על עצם הגישה

אבל היום הוא למד . את מוכנה לעזור לי לחפש את הארנק. וזה בדר"כ תמיד מול הפרצוף שלו.חחחחחחח

אבל הגישה זה לא שלי הבלאגן וזה אל אחריות שלי. באלגן של שתינו.

אני מבין שזה פוגע, השאלה אם זה אמת.יהלומ
זה נכון בקצה או לא?

מה הסיבה שהיא יוצאת לעבוד?
מבינה שקשה לך לסגל תפיסה שונהלצמוח ולהצמיח
אולי כך ראית בבית הוריך באופן מובהק שיש חלוקת תפקידים גבריים ונשיים ברורה בין הוריך. ואולי כך גידלו והרגילו את הבנים והבנות בבית הוריך בשותפות שונה במשימות ובמטלות הנדרשות.
כדאי לדעת שהיום רוב הגברים לוקחים חלק פעיל במשימות הבית.
וככל הנראה אשתך היקרה הגיעה מבית עם מנטליות אחרת.

זה יכול היה להיות הבדלי מנטליות ופערים בתחומים אחרים שיש בין בני זוג. ומה שחשוב זה להבין ולקבל שהעבודה בזוגיות היא ללמוד להתגמש מחשבתית ומעשית על מנת לבנות משהו חדש שהוא משותף לשני בני הזוג. לא לעשות העתק הדבק של בית הוריך. כי אתה לא אביך והיא לא אימך.

כשאתה כותב "אני לא יכול" אתה מקטין את עצמך ומזלזל ביכולותיך. אתה גבר חזק ואיתן ואני בטוחה שלקיחת אחריות על משהו שאתה מוכן לעשות באופן קבוע, לא תערער אותך.
זו תפיסה מקובעת שיש לך בראש ועם רצון טוב ומודעות את יכול לשנות אותה.

אתה רוצה שהיא תגיד לך מה לעשות כי אתה לא רואה לבד מה נדרש. אז הנה, היא אומרת.
"קח משימה שמקובלת עליך (כלים, כביסה, קניות, ניקיון, וכו) ותבדוק תמיד אם יש צורך לעשותה"
זו משימה מאד ברורה. במקום שהיא תגיד לך כל יום מחדש היא אומרת מעכשיו ועד להודעה חדשה. פשוט תשנה את ההסתכלות...
אתה יכול. תאמין בעצמך.
חבל לריב ולהיות בעצבים על דברים כאלו...
תסלח לי אבל זה נשמע כמו סוג של מוגבלות שלך.שאלהשאלה
בלי קשר להיותך גבר. יש גברים רבים ומצויינים שיודעים לקחת אחריות על תפעול הבית
מבינה את מה שאתה אומר. בעלי כזה בדיוק. לא רואהכלה נאה
וזה קשה. אבל כשאני מבקשת הוא עושה.
רק שמידי פעם אני מתפוצצת.. למה לא אכפת לך?
למה אני צריך להגיד לך?

אני חושבת שגם היא צריכה להבין שזה לא מכוונה רעה. פשוט יש הרבה גברים כאלה. במיוחד גברים עם בעית קשב וריכוז.
ואתה מעצמך תשתדל יותר לשים לב למה שחשוב לה.

מה שמרגיע זה הרבה לדבר ולהסביר את עצמך. והסבלנות של בעלי כשהייתי מתפוצצת לפעמים. הוא מאוד יודע להרגיע מצבים.
לדעתי זה פשוט ענין קלאסי אצל בני זוגבת 30
גם אני מרגישה כמו אשתך לפעמים.
אני חושבת שפשוט תסביר לה. תסביר לה שזה ככה. שיש תחומים שאתה אחראי עליהם ו יכול לבקש ממנה עזרה ויש תחומים שהיא אחראית ויכולה לבקש עזרה.
תדגיש שוב שאתה מוכן לעזור המון, אבל לא יכול לקחת אחריות כי אתה לא יודע איך..
ותבקש, אפילו כל יום שתגיד לך מה היא רוצה שתעשה היום.צ
לא לא...בתאל1

תקשיב

אם אתה עושה וזה עדיין אחריות שלה- זה כמו שהיא תבקש מעוזרת בית לעזור לה...

זה לא נחמד.

וזה לא נחמד להרגיש כמו מפקדת כלפי בן הזוג.

הכי נחמד וטוב זה להרגיש שותפים. לא- בוס ועובד/מפקד וחייל/וכד'

כאילו- אתה שואל מה יש לעשות וזה נחמד, ומאד יפה מצידך- אבל בכלל לא הורדת שום עול ממנה.

ממש לא מספיק ..ישנה חדשה
על בסיס ההודעות שלך, אני חושב ששניכם צריכים שינוי בגישה.משועמם למדי

אתם צריכים לנהל את הבית שלכם מתוך הסכמות ולא מתוך אילוצים..

אם עושים דברים רק מתוך רצון לשלום-בית, זה לא יעשה את האפקט של שלום-בית.

הרצון אמור להיות מתוך שאתה אוהב את אשתך, מתוך הסכמה עם אשתך.

אתם צריכים לשבת יחד ולתאם את העמדות וההשקפות שלכם,

למצוא את המשותף וללכת זה לקראת זו באיזורים הפחות משותפים.

היא תהיה בע"ה אשתך עד עולם,

אין טעם עכשיו להתבצר בעמדות והשקפות שלא מתאימות לכם כזוג.

כי אני מקווה שאתה לא הולך לחפש מישהי אחרת.

ממש ככהחושבת4321
להבין על מה אתם מסכימים, ולבוא אחד לקראת השני איפה שלא מסכימים
עונה לשאלות ששאלתסוסה אדומה
מה שעשית לא נכון, זה קודם כל שאמרת "אני לא יכול".
זה לא מדוייק.
אתה לא רוצה, כי אתה מאמין שגבר לא יכול לעשות דברים שאישה עושה.

אז אני אגיד לך משהו, גם אישה לא סובלת לעשות את הדברים האלה.
אין ברירה, אתה חי בדור שנשים בדיוק כמו גברים סובלות מעבודות שלא דורשות עומק ואינטיליגנציה.

אני מבינה שאתה לא אוהב את זה, אבל אין שום סיבה בעולם שלא תיקח חלק מהנטל שיש עליה, גם אם היא הולכת לעבוד מרצונה - בשביל הבריאות הנפשית שלה.

הרי היא לא משועממת, זה צורך שלה ללכת.
וגם אם אתה טוען שהיא עושה את זה "בשביל עצמה", אתה יוצא מורווח מזה.

מה שהיא מבקשת ממך זה בעצם שיהיה לך ראש גדול. זהו.
שהעול לא יפול עליה כל הזמן.
שלא יהיה מצב שרק כשהיא מבקשת, דברים נעשים. וגם תרגיש שאתה עושה לה טובה, לא. הבית הוא גם שלך.
ואתה צריך לגלות אחריות. לפחות תהיה משנה למלך במה שקשור לזה.

נכון, זה קשה יותר כשאתה מתעקש לדבוק בשובניזם, והיא אישה של הדור הזה.
אתם תמשיכו לריב על זה כל החיים אם לא תפסיק עם זה.

אתה יכול להתבאס על זה, ואתה יכול להשלים עם זה.

אני בטוחה שבדברים שאתה באמת לא מסוגל לעשות, ולא פשוט לא סובל, היא לגמרי לא מצפה ממך.

בעיניי, אתה פשוט מפונק.
גם אישה לא סובלת לתלות כביסה.
עבודות הבית הן סיזיפיות לאישה בדיוק כמו לגבר.
במיוחד היום כשנשים הן הרבה יותר אינטלקטואליות.

אצלנו למשל מוסכם שהוא מפעיל מכונות ותולה את הכביסה, כי גם אם זה מעצבן זה לגמרי דבר שגם הגבר הכי קלאמזי מסוגל לעשות, ואני מקפלת - כי זה דורש מוטוריקה עדינה יותר.

בקיצור, שאלת,
עניתי לך.

זה נכון שיש בינכם הבדלים, וזה נכון שאישה אחראית יותר על הבית.
אבל זה לא נכון שאתה לא יכול לקחת אחריות במה שאתה כן יכול.

וזה שאתה לא אוהב לעשות משהו, לא אומר שאתה לא יכול.
לפעמים זו עצלות ופינוק נטו.
דווקא אני חופרת למשהו אחר אולי יש משהו אחר שמפריע לה והעצביםגלית

נפלו על זה?

שמתי לב שיום אחד התעצבנתי על בעלי ואז בליבי אמרתי שהעצבים שלי בכלל לא על זה ,

אלא על משהו אחר הרבה יותר מהותי ...

אני אגיד לך בדיוק מה היא רצתהאנונימיות
היא רצתה שבאופן קבוע ורשמי יהיה לך תפקיד מוגדר בעבודות הבית.
למשל- קבוע אתה שוטף כלים/ עושה ספונג'ה/ מקפל כביסה/ עושה קניות וכו'
היא לא רוצה כל כמה ימים לבקש ממך עזרה וטובה שתעזור במשהו.
היא לא רוצה להרגיש שכל עבודות הבית עליה ואתה עושה טובה בזה שאתה לפעמים עוזר וגם זה אחרי שמבקשים דברים ספציפיים.
זה לא נעים לה כל פעם לבקש אבל שבתת מודע בגדול כל התפקידים עליה ואתה עוזר לפעמים במה שאתה רוצה.
זה מה שהיא רצתה. ויש נשים כאלה וזה לגיטימי בעיני.
למשל אבא שלי עושה קבוע ספונג'ה זבל וקניות
בעלי היקר בהתחלה לא עשה כלום ואז כשראה שצריך לקח על עצמו את הכלים וזבל אלא אם כן יש לי זמן אז אני עושה.
כדאי לשבת ברוגע ולדבר על זה
נכון, גם לדעתיג'סיקה

אני יום אחד אחרי כמה ימים של בית מבולגן, אמרתי לבעלי שלפמעים אין לי כח לסדר כי הכל עלי, ולא נעים לי לבקש ממנו כי סך הכל זה מפריע לי בעיקר והוא יכול להמשיך לחיות עם הבלאגן הזה...

אז הוא שאל מה הוא יכול לעשות, אמרתי לו שאם אני אדע מראש שאני לא צריכה לסדר הכל אלא רק חלק, יהיה לי יותר קל להתחיל, אז שיבחר על מה לקחת אחריות באופן קבוע... והוא בחר - לשטוף כלים. חיוך גדול כבר כמה חודשים אני יכולה לספור על יד אחת כמה פעמים שטפתי כלים...  כשאני רואה את נקודת הסיום של מה שאני צריכה לסדר, ולא שמחכים לי אחרי זה ערימות כלים - אז הרבה יותר קל לי לסדר.

אבל, וזה אבל גדול, אני בחיים לא מעירה לו אם יש כלים (אפילו כמה ימים בכיור...) זה לגמרי אחריות שלו. אם אני צריכה כלי כלשהו שנמצא בכיור - אני שוטפת רק אותו, ולפעמים אחרי שהוא מרוקן את הכיורים - אני מנצלת את ההזדמנות לנקות אותם ואת השיש באקונומיקה כדי לרענן מידי פעם.

בקיצור, אין כמו שהאחריות מוסרת לגמרי. 

אז אני מודה ומתוודה שאצלנו אישתי גם צריכה להגיד לי מה לעשותדי שרוט

אני פשוט כמו שאמרת, יכול לחיות עם קצת בלאגן. והכלים הם לגמרי התחום שלי גם בלי לבקש.

נראה לי כלים כבר נהיה סימן היכר לבעלים חח

מצד שני, אישתי חולת ניקיון. לפעמים היא באה ביציאות הזויות כאלה של מקומות לניקוי שאני לא מבין מאיפה זה בא לה.

"תעזור לי לנקות את המסילות של החלונות".

ואת האמת, המסילות של החלונות מעניינות אותי כקליפת השום ומכאן מתחילות מצידי כל מיני התנהגויות ילדותיות חחח

"אוף, מה עכשיו, אין לי כוח, רגע אני הולך לשירותים" וכאלה.

חחח... מזל שאני לא עד כדי כךג'סיקה

האמת?? יש לי טיפ בשבילך - בעלי לפעמים (נדירות ביותר) מנקה את המסילות, וזה עושה לי כל כך טוב. במיוחד שאני יודעת שגם אותו זה מעניין כקליפת השום! הוא עושה את זה נטו כדי לשמח אותי, וכן, זה מצליח לו.

וככה אני גם אף פעם לא מבקשת ממנו לנקות את המסילות!

כדאי לנסות.

ונראה לי שאני יודעת למה בעלים בוחרים בכלים. פשוט זה לעמוד במקום אחד בלי לזוז עד שמסיימים...חושף שיניים אין יותר מידי החלטות עם שיקול דעת. אפילו אחרי שהוא שוטף כלים אני לפעמים באה ומפרידה קעריות שפשוט אין מצב שיתייבשו אם הן אחת בתוך השניה או אם הן לא הפוכות והמים נצברים בתוכן... אז אפילו בזה הוא לא משקיע מחשבה. גברים עמכם הסליחה.

(לעומת זאת אני לא אספר איזה פירמדות מסובכות אני עושה על האלמגוב, ככה שהכלים גם יתייבשו מהר וגם יעמדו יציב, זה כמעט משתווה למשחק מחשבה מאתגר)

חחחח זה גדול הניתוח שלךדי שרוט

"בעלים בוחרים בכלים כי זה לעמוד במקום בלי לזוז עד שמסיימים" חחחחח זה גדול ומדוייק!

הלוגיסטיקה הזאת מוציאה אותנו מדעתנו.

בעלך אחלה גבר, אני מחבב אותו מאוד אפילו שלא מכיר אותו.

חחח ויש משימות אפילו יותר חביבות על גבריםלצמוח ולהצמיח
שאפילו לא מרטיבים את הידיים ואפשר לעשות אותם בישיבה...
לקלף ירקות, לברור אורז וקטניות וכו...
ותוך כדי אפשר אפילו לעלעל בסמארטפון/ לקרוא עיתון/לשמוע שיעור... תלוי במגזר...
בעלי יבשל שבת שלימהmp3
רק לא לקלף ירקות ולברור אורז...
פעם היה לי כללמשה

אני לא בורר (אורז) פחות מעשרים קילו.

בזמנו הייתי בורר בקצב של כ-60 קילו לשעה או משהו כזה, אז לתת לי לברור כוס או שתיים זה היה עלבון.

נכון גם לגביסוסה אדומה
קילוף וכתישת שום, סחיטת כמה לימונים ברצף, פיזור כלים, פיזור כביסה...
כל הדברים שמעצבנים אותי מאותה סיבה שבשבילו זה דווקא אחלה לגמרי. והוא שומע שיעור תוך כדי...
אהממ.. לא יודעת, הפיזורים זה לזוז יותר מידי בשבילוג'סיקה

הוא לא אוהב להתרוצץ

לנקות מסילות זה בייסיקחיים של
זה לא חולת ניקיון...
בייסיק?סיה
אני 15 שנה לא נגעתי בתריס וברוך השם הכל מעולה אצלינו
איך הכל בסדר??כלה נאה
זה בסדר גמורחיים של
כל אחד והבייסיק שלו
החיים זורמים יופי גם עם מסילות פחות נקיות
אני בטוחה
12 שנים גרה בבית שלייש לי
ומעולם לא נקיתי מסילות של חלונות
אנחנו חיים בעולמות שוניםאם6
אז אני אתרגם לשפה נשית:
אישתך אמרה לך: "אני רוצה שותף. לא שהכל יהיה על הכתפיים שלי ואתה מידי פעם תעזור כשיעלה הזמן והרצון מלפניך"
היא רוצה להוריד מהכתפיים שלה, מהראש שלה. שלא תצטרך כל הזמן לחשוב ולדאוג שדברים ייעשו (גם אם בפועל אתה מבצע)
מישהו שיהיה אחראי על תחום בבית, והתחום הזה יתבצע בלי שהיא תצטרך להיות המנהלת שלו.
מציעה לחשוב ביחד מה תוכל לקחת ממנה: ניהול רשימת קניות? הפעלת ותליית מכונת כביסה? שטיפת הבית בימי שישי? הכנה של מאכלים מסוימים לשבת? לקחת את הילדים בבוקר/ בצהריים בקיצור תחשבו ביחד.
וכל הכבוד ששאלת- באמת לנשים זה כל כך ברור וגברים קולטים את זה אחרת...
אולי פשוט תקחו עזרה בתשלום?rivki
אם גם אתה וגם אשתך מעוניינים לעבוד, אשתך לא מעוניינת שכל עול הבית ייפול עליה ואתה גם לא רוצה לקחת אחראיות על הבית- אולי עוזרת זה הפתרון. במיוחד שאתה כותב שהפרנסה לא חסרה.

הפתרון יימצא שתפסיקו לנסות לשנות אחד את השניה ותנסו להגיע להחלטה קונסטרוקטיבית.
אולי תנהלו רשימות של מטלות בכלי דיגיטלי?משה

וגם... יש לכם מדיח?

קודם כל שתדע שזה נפוץmp3
שנית,אשתך רוצה שעוד מישהו יחשוב על עבודות הבית חוץ ממנה לאו דווקא עזרה פיזית ממש.
מה שאתה יכול לעשות זה לקחת דבר או שניים וכל כמה שעות או ימים לבדוק אם צריך לעשות אותו.לדוגמא:פינוי של זבל.שהשולחן סלון יהיה ריק.או לקפל שמיכות בבוקר כדי שהחדר יראה כל היום מסודר.או ליזום יציאה לקניות ולשאול אותה מה חסר.
מה שתרויח זה שהיא תרגיש שאתה חולק איתה בעול,אבל אתה לא עושה עבודות נשיות מידי שמוציאות אותך מדעתך.
ואם היא תצטרך עזרה נוספת יהיה לה קל לקבל את הרעיון שהיא צריכה לכוון אותך מה לעשות.
למה אתה רוצה לחכות להוראות? הבית והאחריות היא משותפתסתם 1...
לשניכם. אתה רואה כלים בכיור אתה מתעלם עד שיגידו לך?
אני רואה את השיחה ביניכם אחרת, משהו כזה
אשה: אתה מוכן לקחת אחריות וששנינו נתחזק את הבית במשותף?
אתה: לא, אני לא מוכן לקחת אחריות אלא לעזור ולעשות כל דבר שתגידי לי, כאחראית לעשות.

אני מבין אותה, זה מעצבן. זה שהסכמת לעשות כל דבר זה לא מה שהיא רוצה וצריכה. היא רוצה אותך כשותף אחראי ועצמאי.
תודה סתם 1...
יש לי פיתרון פיצוץ!ג'סיקה

אה סליחה, קודם שאלת מה עשית לא נכון, אז בוודאי שכמו שענו לפני - זה בגלל שהיא לא רוצה להיות זאת שיושבת לך על הכתף ומנדנדת לך שתעשה דברים. היא רוצה שתהיה אחראי על משהו שהיא לא תצטרך לדאוג להגיד לך ולהעיר לך.

לגבי הפיתרון פיצוץ שלי - נכון אתה אומר שאתה יוצא לעבוד כי הפרנסה היא התפקיד שלך? אז אתה ממלא אותו טוב.

ונכון אתה אומר שהיא יוצאת לעבוד לא מתוקף זה שהיא אחראית על הפרנסה אלא בשביל ההרגשה שלה? אז שתיקח את הכסף שהיא מרוויחה (לא ממש משנה של מי הכסף, זה כאילו העודף מזה שהיא עובדת...) ובכסף הזה תשלמו לעוזרת שתעשה את עבודות הבית - ככה היא כאילו תלך לעבוד כדי למלא את האחריות שלה על הבית בדרך שהיא יותר אוהבת. 

אני מבינה אותה...חיים של
היא רוצה להרגיש שלא כל העול עליה כנראה
אם אתה רוצה לפתור את זה אז פשוט תיקח עול עליך...
2 דברים לא עשית נכוןה-מיוחד

אני: תגידי לי מה שאת צריכה אני יעזור

אני: לא יכול.. כל מה שאת רוצה תגידי לי ואני ישתדל לעשות הכל...

יא נהבולהלוי מא
היא רוצה שתהיה שותף מלא לא ת.פ שלה.
קח מספר דברים שאתה יכול להגדיל עליהן ראש ותעשה אותם בקביעות.
כלים, להוריד אשפה, כביסה, שטיפה, וכן הלאה
תחשוב עם עצמך היכן אתה רואה אותך מנהל והיא לפעמים עוזרת לך.

בטח פיצוץ היא רוצה שותף ואתה מציע לה פקוד
לא הבנת אותה ועל זה כעסה
מה הבעיה, תכין לך רשימה קבועה, כמו שאתה אוהבבלדרית
ולאט לאט זה יבוא לך בטבעי,
לבדוק אם הפח מלא- אם כן, להוציא
לבדוק אם סלסלת הכביסה מלאה- אם כן לכבס
לבדוק אם יש לכלוך על הרצפה- אם כן להרים
לבדוק רם יש כלים- ואם כן, לשטוף.
לבדוק אם יש אוכל ואם לא- להכין
יום קבוע בשבוע- שטיפת רצפות, ניקוי שירותים וכיור, החלפת סדינים. שכחתי משהו?
למה אתה צריך שהיא תהיה המפקחת והמפקדת, זה אולי נעים לך כרגע אבל ממש לא טוב לזוגיות. תעשו כל אחד מה שצריך, גם אם אין חלוקה מוגדרת של עבודה, כשצריך עושים. אם הסטנדרטים של הנקיון שלכם שונים מאוד, אולי טוב שתהיה חלוקה מוגדרת כדי שלא יהיו מריבות על זה שלא שמת לב לאבק או למסילות.. או שלאט לאט תלמד ותתחיל לשים לב לדברים הקטנים שמפריעים לה.
מחוייבות לעומת התנדבותבסדר גמור
מודלים שונים במבנה הנפש
היא לא רוצה שתעזור להיש לי
היא רוצה שותף
אתה לא ילד שצריך להגיד מה לעשות, אתה מבוגר שמנהל את הבית
אם אתה לא רואה לבד (וזה בסדר והגיוני) קח לך כמה דברים שיהיו באחריותך ותעשה בלי שהיא תבקש ממך/תאיר את עיניך/תזכיר לך
ניהול זו משרה בפני עצמה, ונמאס לה גם לעשות וגם לנהל. קח אחריתפוחים ותמרים
זה לא הכליםה-מיוחד

זה מה שהכלים מייציגים

לא קראתי את התגובותאליפ
העזרה הנדרשת היא בניהול ולא רק בביצוע
ככלל טעות נפוצה אצלינו הגברים היא לקפוץ לשורת הפיתרון התחתונה מבלי "לכבד" את הבעיה

שב איתה שוב, תנסה להקשיב ואחרי שאתם בטוחים שהבנתם זה את זו, תתקדם לקראת פיתרון

בהצלחה
זה קצת מזכיר לי את עצמיפעם אחרתאחרונה
אני גם הייתי כזו בהתחלה, אני חושבת שזה בא ממקום שאשתך מצפה שהטיבעיות הזו תבוא גם ממך ולכן היא רומזת לך את זה בחלוקת תפקידים.. אולי תנסה להסביר לה על השוני בין גבר לאישה שאתה פשוט לא רואה את הדברים בצורה ובדרך שהיא רואה. מבחינתה זה די תמוהה שיש בגדים לכבס ואתה לא מכבס או לא תולה או לא מקפל- דוגמא. ברגע שבעלי הסביר לי את זה ולקח לי זמן באמת להבין שהוא פשוט לא רואה את הדברים כמוני כי הוא גבר, פשוט התחלתי לבקש שיעשה במקום לדבר באופן כללי על חלוקת תפקידים... אין אצלנו חלוקת תפקידים .. אם מישהו עושה כביסה אז השני יעשה מתלה אחרת שצריך... בכל אופן מקווה שהבנת.. בהצלחה!
התייעצות מילואיםרק שואלת10

פתחתי משתמש חדש לצורך השאלה

בעלי במילואים והוא עושה שבוע שבוע

כל פעם שהוא חוזר יש לחץ בבית..

מרגישה שאני הולכת על ביצים

תוך רגע מגיעים למריבה

וזה ממש ממש מבאססס

ניסינו לעשות תאום ציפיות בתקווה שזה יעזור

אבל זה לא ממש שינה משהו

זה ממש מתסכל אותי

זה קשה להגיד ואני גם לא לגמרי מתכוונת לזה

אבל לפעמים כבר מעדיפה שהוא יסיים את הכול ברצף ולא יחזור באמצע הביתה..

לא יודע מה לייעץ, אבל כל הכבוד לכםהסטורי

תודה רבה על המסירות שלכם לעם ישראל

תודה רבהרק שואלת10

הוא על ביצים או את?משה

בהסתייגות - אני לא מכיר אותכם. רק תאור כללי של סיטואציה.

מרגיש כמו משהו של הוא מגיע עם אנרגיה אחרת ממה שאת רגילה אליו. התרגלתם להפעיל בית זוגי לפי כל מיני עקרונות. והיה לכם טוב.

עכשיו הוא חזר מהצבא עם דפוסים חדשים. הוא לא יכול להגיד לך שום דבר כי הוא יודע שככה הקמתם בית. מצד שני הוא כבר לא הגבר שהיה לפני חודשיים. הגוף השתנה, הנפש השתנתה.

ו"אסור" לו לבטא את זה כי את אישה גיבורה ומחזיקה הכל ו"צריך" להיות איתך/לעזור לך/ כל הדברים הקודמים.

אז זה מתבטא במריבה.

מריבה לפעמים זה "פיתרון" לא מודע. אם הוא רב איתך, אז הוא "כועס" ואז אתם לא צריכים להיות בקשר. אבל כמובן שזה לא פיתרון לשום דבר.

סביר. שישוחח עם הקבנ ויקבל כליםהעני ממעש

בול כמוךאר

קשה ככ

עכשיו סיים אחרי תק מאוד ארוכה

בהצלחה לי להתרגל לנוכחות שלו בבית.....

מנסה לענות לשתיכןנהג ותיק

גם לפותחת @רק שואלת10

אולי אפשר לתאם ממש ציפיות לפני החזרה, כולל לחדד אותם לפני ההגעה ממש וגם אחרי.

אולי לשים גבולות גזרה שכאלה, לפחות להתחלה, כדי "לא לדרוך" זה על זו.

ליצור בתוך כל החזרה הזאת גם זמנים זוגיים של שניכם.

יש היום לא מעט הדרכות והכוונות לזוגות מגויסים, שווה להירשם/ללמוד דרכם

בהצלחה רבה רבה

נסינו לעשות תאום ציפיותרק שואלת10

אבל זה גם לא קל

כי לדבר על זה לפני שהוא יוצא הביתה - מרגיש לי לא כ"כ שייך

וכשהוא כבר בבית לא תמיד יש אווירה מתאימה לשיחה כזו.

גם הריטריטים הם לא לעכשיו אלא רק לאחר כך..

אתמול הוא פתאום משום מקום סיפר לי קצת על המציאות שם במילואים.. ובאמת זה נשמע לא קל

והמעבר בין להיות דרוכים 24/7 לחיי בית רגילים מאוד לא פשוט לו

אבל תודה רבה לך!

מקווה לטוב

אם העניין זה שהוא "דרוך"משה

אני קצת מכיר את החוויה (לא ממילואים, סתם מהשריטות שנולדתי איתן)

לפחות בעבר, הייתי יודע שבדרך למקומות מסויימים צריך ללכת ברגל לפחות 10 דקות, לשרוף אנרגיה פיזית. זה היה מועיל לי מאוד כדי לתפקד במקום היעד בלי הדריכות והחרדה בגוף.

מבין לגמרי את הקושינהג ותיקאחרונה

לא להתייאש ונשמע שאת רואה שיהיה טוב ורוצה בזה. מאוד חשוב

אולי אפילו לדבר על תקופת המילואים הבאה. הרי יבואו עוד.

למצוא את הדרכים שהמעבר בין הצבא לבית יהיה לו קל יותר. וכמובן גם לך. מה הכי יקל על כל אחד מכם כדי להשתלב באווירת "המשפחה" מחדש.

זה שאת מבינה אותו עכשיו יותר טוב עוזרת מאוד וזה גם מראה כמה שאת רואה אותו.

עכשיו צריך להביא אותו שיראה אותך.

לא חייבים ריטריטים, יש גם הדרכות/הרצאות/סדנאות של שעתיים כאלה בערב אחד.

יש הכל

מה זה זוגיות תקינה מבחינתכם?מישהי נשואה

ואני אענה ראשונה כי מן הסתם תצפו ממני לשתף גם.

אז לדעתי זוגיות תקינה:

1. כבוד הדדי (מדברים הכבוד אחד לשני)

2. ויתור הדדי. (לא רק צד אחד מוותר)

3. מעוניינים לבלות זמן ביחד על בסיס רצון חופשי ולא שצריך להתחנן ליחס

יפה מאודאדם פרו+

אני מחלק דירוג

כי מן הסתם תרצי שמישהו

יתן לך דירוג

ואף אחד לא יתן כי את שאלת ומצפים

לפידבק ממך.

כזוoo

שמצמיחה ולא מכבה/ מוחקת

מכילה ומקבלת ולא שיפוטית

מבוססת על דעות/ אמונות/ רצונות משותפים ולא מלאה בקונפליקטים בלתי נגמרים

יפה מאודאדם פרו+

ראיתי תכונות, ראיתי יעדים בזוגיות.

החכמתם אותי.

תנו עוד.

לפרק הבא כבר אגיע מצוייד בע"ה.

בעזרת ה'מישהי נשואה

זה בהחלט הבסיסנפשי תערוג

אני חושב שגם צריך להיות אמון,תמיכה הדדית ותחושת ביטחון. ויחד עם זאת, שהזוגיות תעזור לכל אחד לפתח את עצמו בפני עצמו.

זה הבסיס לדעתי.

בלי זה קשה לנהל זוגיות תקינה

מכאן זה עולם ומלואו.

איך כל אחד/ת מסביר מה זו זוגיות4ne1

לפי תפיסת עולם שלו והמסגרת שבה הוא נמצא.

תכלס, מה שנכתב זה מאוד כללי. זה כמו לכתוב שיהיה החבר הכי טוב שלי

קודם כלמישהי נשואה

ברור שכל אחד מההשקעה שלו

וכן למרות שזה כללי

זה יכול לעזור למי ששואל את עצמו

מה זה זוגיות תקינה

מצד שני

עולה לי חשש עכשיו

שמי שיקרא את זה יתחיל לחשוב שלא תקין אצלו

בזמן שכן תקין אצלו

בקיצר אין בשרשור הזה לקיחת אחריות

לא קשור ללקיחת אחריות4ne1

כל אחד מחליט לעצמו מה ההגדרה שלו לזוגיות תקינה.

בדר"כ אלה שיש להם בעיות בבית נניח יגדירו את זה אחרת ממישהו אחר

אז יש שטועניםמישהי נשואה

בדור הזה אנחנו נוטים להגיד על זוגיות כלשהי שהיא לא תקינה כשבדורות קודמים זוגיות כדוגמה היתה נחשבת תקינה

או שאף אחד לא היה שואל את עצמו בכלל

אמרתי ואחזור שוב כל אחד מגדיר4ne1

מה היא זוגיות תקינה לפי מה שהוא חש וחושב. אין משהו אובייקטיבי

הבייסיקסשבורת,לבאחרונה

חברות

אהבה

כבוד

תקשורת טובה

חשמלית ושמה תשוקה

עזרה בחיי נישואיןאורית595

יש לנו בעיה ביחסי אישות. אנחנו נשואים כבר 10 שנים בהתחלה הייתי מדברת על זה והלך לכמה בדיקות אבל הפסיק. מאוד מתוסכלת מה עושים?

אם את רוצה לשמוע תשובות מעוד נשיםיעל מהדרום

לק"י

מוזמנת לשאול גם בפורום הריון ולידה (אפשר לשאול שם גם דברים נשיים, לא רק שקשורים להריון ולידה).

לא בדיוק מובן על מה מדובר ולא בטוח שצריך שיהיה מובהסטוריאחרונה

מובן בפורום פתוח.

ממליץ:

1. למצוא עזרה מאיש מקצוע בעולם האמיתי. אם צריך הכוונה לאיש מקצוע - אפשר להתייעץ באנונימיות עם הקו הנשי של מכון פוע"ה בשעות הערב.

2. לך ולכולם - להזהר מאוד מכל מיני 'נשמות טובות', שהשאלה שלך תביא אותם לשיח בפרטי...

מה עושים כשאין מקום להיות חלשאריה ששכח לשאוג

כשכל חולשה מתקבלת בזלזול וביזוי, בירידות והקנטות, השפלה ועקיצה.

מול הילדים וגם לא מולם.

באמת שכואב לי שרק הג'יפיטי שומע אותי

תלך לטיפולסוסה אדומה

זה מקום מעולה, במובנים מסויימים הרבה יותר טוב מהצאט'.......

נשמע שבלי קשר טיפול יעשה טוב, אבל ככלל, בהרבה מקרים אישה זו לא הכתובת לפרוק אצלה חולשות.

בפרט כשהמצב בינכם הוא כזה.

טיפול.

נותנים גט.אדם פרו+

בן אדם שחי מהחולשות שלך

אתה לא רוצה להיות נשוי לו.

דרך אגב גם להיות גרוש ממנו זה לא הכי נחמד.

או מפציצים אותו באהבה ובחמלה

בתקווה שהוא יצליח להתיישר

כמו שיש לך ילדה שמתחילה להרביץ

ולהתנהג לא יפה

ואז אתה בבת אחת מתעלם מכל זה

ואומר איזה ילדה טובה

ומזכיר את כל הדברים הטובים שהיא עשתה

ואז מרוב הלם היא מוחמאת

וחוזרת לתלם.

אבל ללא ספק יש פה בעיה אצלה

שהיא רואה שלילי וחותרת לפירוד.

דייייייייי די למכונת הרעל הזו!!!חוזר תמיד לאשתי

שמישהו יעשה לזה סוף!!!!!!

^^כְּקֶדֶם

באמת חצה גבולות

אתה מגזים ממש מה קשור מכונת רעלאדם פרו+

הבן אדם בבעיה.

האשה משפילה אותו מול הילדים.

הוא סופג ניכור הורי.

וניכור אישי.

לא נשאר לו תמיכה מלבד הגיפיטי.

מה אתה מציע לו לעשות?

הכי קל להגיד טיפול טיפול טיפול

מבחינתי זו אמירה ריקה

כי אשה כזו ברור לה שהיא מעליו

וכל הבעיה אצלו, והיא משפילה אותו

השכם והערב

אשה כזו לא תלך לטיפול בשום אופן

והיא אולי אולי תשלח אותו לטיפול

לכן תרגיעו.

יש לבן אדם בעיה

תנסו לעזור לו עם עצות אמיתיות

לא עם דיקלומים.

ובטח לו להוציא את התסכול עלי.

בלי קשר. נכון יותר נעים לקרוא

דברים נחמדים על אנשים שטוב

להם בחיים

והם נהנים.

בשביל זה יש פורום גרושים גרושות

שם מכיייפים (:

בחרת להכנס לפורום הקשוח

של נישואין טריים.

אז מה ציפית לקרוא שם על פרחים

ופרפרים. בן אדם מספר לך על בעיה.

תביעה אמפתיה תעזור תייעץ מנסיונך.

מה קשור להתקומם נגדי?

מה אתה מחפש פה?חוזר תמיד לאשתי

נראלי זה פחות מתאים.

זה רק שובר אנשים, ולא מביא אותם לתיקון.

דווקא לדעתימישהי נשואה

אדם פרו

מגיב ממש טוב

(:

תודהאדם פרו+

אני מגיב סבבה

עיינו ב200 תגובות

אחרונות (:

תודה ממש הייתי צריך את העידוד

מידי פעם נוהגים לחבוט בי

בפורום זה או אחר.

הבעיה היחידה שיש בי,

שאני לא סוגד למילה "טיפול" ו"מקצועי"

אני חושב שחבר טוב

שנמצא ועבר דברים דומים,

אם כי לא זהים.

הוא הכתובת לתמיכה.

כי הוא יבין אותך

יודע לתת לך עצה מהזוית שלך

וזה שאין לו אינטרס כלכלי קצת מוסיף בעיני

אם כי לא איכפת לי שיהודים נוספים יתפרנסו

הבעיה עם כל הרבנים והמושלמים

שהם יכולים רק לעשות בכאילו אנחנו מבינים

אותך.

אופס, התחתנת בגיל 20 ואני 30

אבל לא נורא אני אתעודד ממך

אם אתה מתעקש

אני מסכימה איתךמישהי נשואה

אנשים כותבים בפורום

לא כדי שיגידו להם: טיפול.

אגב אני בטיפול רגשי

ועדיין

השיחה עם אנשים על בסיס חופשי

כמו בפורום או עם חברות

יש להם איכות אחרת

טיפול רגשי הוא חשוב מאוד

יחד עם זאת

זה לא הדבר היחיד שעוזר.

כי לא תמיד זלזול והקנטותכל היופי

הם חסרי תקנה והמוצא היחיד הוא גירושים.

אגב להתגרש מאדם שמזלזל ומקטין, אם יש ילדים, יהיה כואב ויתחום קצת את הפגיעה אבל לא יכחיד אותה.

ולפעמים הקטנות וזלזול נובעים מממרמור שנובע מתחושה דלא רואים אותי, מטינה הדדית, מדפוסים כאלה מהבית, דברים שהם ברי טיפול.

אם לא הולך מתגרשים, זו גם אופציה.

אבל כדאי להביא בחשבון שלפעמים יש עוד אופציות.

טיפול זוגי יכול להציל חיים, או לכל הפחות ליצור פרידה סבירה.

אני מכירה כל כך הרבה גרושים/תמישהי נשואה

והמסקנה שלי

באופן מכליל

ואני ממש לא מומחית

בהכללה גסה מאוד

אני משערת

שכמו שאנחנו מתאהבים ולא יודעים לתת הסבר

ככה גם מתרחקים

וקשה להסביר איך הריחוק התחיל

זה יושב על הרבה דברים

אם מתבוננים, בדיעבד יש הסברשבורת,לב

לדעתי לרוב זה לא נכוןכל היופי

זה נכון שאנחנו לא תמיד מודעים למה מישהו מוצא חן או מרתיע אותנו אבל זה בדרך כלל לא מיסטיקה אלא סיבות שניתן להתחקות אחריהן.

למשל זה אדם שנוהג בהתאם לדפוסים שאנחנו רגילים אליהם ומוכרים לנו. אדם שמשלים משהו שחסר לנו. אדם שדומה לנו מאוד בצורה מסוימת (מנטליות, אופי, הרגלים, צורת חשיבה וכו') ימצא חן בעינינו יותר.

יכול להיות שבהמשך נגלה שהוא עושה לנו רע בדיוק בגלל זה (לא כל הדפוסים חיוביים...)

בהרבה זוגותנהג ותיק

בטח כאלה שחיים בזוגיות טובה, יש לא מעט תכונות ואופי של הפכים זה מזה.

רק עצם העובדה שגבר ואישה מתאחדים לבית אחד זה כבר נס ענק כי מדובר על שני בני אדם שונים זה מזה במהות

מחקרים מראים אחרתכל היופי

אבל אני לא כאן כדי להתווכח

וכמובן אנחנו שונים מעצם היותנו גבר ואישה אבל לרוב הדומה רב על השונה.

גם אני לא כאן כדי להתווכחנהג ותיק

ולא עשיתי מחקר אז בהחלט יכול להיות שאני טועה.

מה שהתכוונתי שגם בזוגות שיש בהם הרבה דמיון יש בינהם לא מעט תכונות/תחומי התעניינות/דפוסי התנהגות ועוד שיהיו הפכים זה לזה.

ואחרי שאמרתי את זה אני מקבל את התיקון שלך

נכוןמישהי נשואהאחרונה

גבר ואישה לא אמורים להיות דומים

כתבת נכוןנהג ותיק

על כל האופציות שאפשר וצריך וגם על גירושין. לצערנו לא מעטים המקרים שהגירושין מאוד מכוערים. מתלווה להם, לפני, תוך כדי וגם אחרי משקעים גדולים, מריבות קשות מאוד, לא מעט על חשבון ועל גב הילדים וזה נורא ביותר.

וכמובן שיש גם מקרים של ניכור הורי/ילדים.

כאב עצום ממש

תודה על הארת העיניים

לדעתי להגיד גרושין גרושין גרושין זה לא יותר מועילאורין

מלהגיד טיפול טיפול טיפול

אפשר להחזיר את הגרושה ואז מזכים את כולם בברכותחתול זמני

כואב מאודהסטורי

קודם כל - תשים גבול, אין דבר כזה לדבר בצורה מזלזלת כלפיך, בוודאי שלא מול הילדים.

אחרי זה - תלך לטיפול אישי, שיעזור לך לעמוד על שלך ולזקוף את קומתך.

כדאי גם לקרוא חומרים על 'הקוטביות הבריאה' באתר של יהונתן ומרים קליין. גם הקורס האינטרנטי שלו - 'יצאת גבר', יכול לעזור לך.

בהצלחה רבה, תתאמץ ותצליח לחזור לשאוג

קודם כל אתה צריך ביטחון עצמימשה

יש לך מנגנון כנראה שמתכווץ מולה ומזמין עוד מהרעל הזה. תתעלם ממנה ותתמקד רק בעצמך. במנגנון שלך.

במה מפעיל אותך.

היא דורכת על משהו שהיה שם לפניה. כשהוא יעלם, אתה תהיה אחר.

להישבר זו חולשה - תחזיק מעמד זה חוזקה.שנונימי

תאמין, ותלך בצדקת דרכך.

האנשים הגדולים ביותר בעולם הלכו נגד כולם,

סללו דרך חדשה שהמציאו והאמינו שאפשר אחרת.

ואם הייתה לך אמונה בצדקת דרכך - לא היה לך שום בלבול.

תמשיך לחפש ולבקש את הדרך הישרה לך ללכת בה.

• אישה וילדים הם בני אדם רגילים כמו כולם, לא שונים מאף אחד בעולם. ויכול להיות שאשתך גם פחות חכמה מהממוצע... האחריות היא עליך להוביל את משפחתך למקום טוב יותר. דאג למשפחתך לא רק בפרנסה אלא גם ברוח ללמד מה טוב ונכון.

ותזכור ש'טוב' אמיתי זה לב טוב נתינה חסד יושרה שמחה. גם להיות אדם טוב זה צדקת הדרך.

בטח בה' הכל ממנו והוא ינחילך למקום טוב.

רק את זה אני לא יכול לספר להחוזר תמיד לאשתי

אוף, קשה לי ממש שעל הכל אני יכול לדבר עם אשתי, לשתף אותה, חוץ מהאתגר של שמירת הברית, התמודדות מול נשים אחרות וכו'.

אני מרגיש בוגד שאני מסתיר ממנה את זה.

ברוך השם אני הולך בתלם, אולי קצת יותר מאותגר מהרבה אחרים, אבל ההתמודדות נשארת בגזרת ההתמודדות וברוך השם לא מעבר.

אבל זה קשה מאוד, כל היום להתמודד עם משהו חזק ממך, והכי קשה שאני לא מעיז לספר לה.

אף פעם לא ניסיתי אבל אני מרגיש עליה שהיא לא תוכל להכיל את זה.

אז אני מרגיש בוגד מעצם ההסתרה הזו.

מה אתם אומרים? אתם מספרים? יצא לכם לספר, ומה היו התגובות?

והנשים - מה אתם חושבות על הנושא הזה? זה אמור להיות שיח פתוח ביניכם או משהו שהבעל סוחב לבד?

מה אתם מצפות ממנו, לספר או לא, ומה נראה לכם יהיו התגובות שלכם כשהוא יספר.

אני תוהה איזה תגובות אתה מצפה לקבלאריק מהדרום

בפורום פתוח שקוראים בו נשים וגברים וניער גם כשחלק גם מכירים אחד את השני אישית.

לקחתי את זה בחשבוןחוזר תמיד לאשתי

פשוט אני קצת נואש, זה מציק לי כבר הרבה זמן.

אולי יהיה מישהו אנונימי שיוכל לשתף

אולי מישהו מכיר איזה רב שיוכל לייעץ לי מה לעשותחוזר תמיד לאשתי

הרב יהושע שפירא והרב שלמה אבינראריק מהדרום

שניהם כתבו ספרים בנושא.

הרבנית נעמי שפירא אשתו של הרב שפירא גם כתבה ספר מקביל לנשים בעניין זה.

מכיר אותם טוב. לא מתחבר לסגנוןחוזר תמיד לאשתי

ולצורת הסתכלות על הנושא.

מחפש רב עם רוח יותר צעירה

הרב חגי לונדין?אריק מהדרום

יש לו שיעור ביוטיוב עם עבודת סאונד לא מוצלחת אבל אפשר להתאמץ להקשיב.

זה כבר יותר בכיוון, אבל הוא מאוד פתוח.חוזר תמיד לאשתי

יותר מידי בשבילי

חחחחח הרב לונדין פתוח??כְּקֶדֶם

טוב

לא יודעת כמה המחשבה שלי בעניין רווחתהמקורית

אבל ביקשת תגובה נשית - לא מעניין אותי איך בעלי מתמודד ואני לא רוצה לדעת

זה שלו עם עצמו ועם בורא עולם ושיהיה לו בהצלחה

בעיניי לא נכון ולא צריך להכניס אותה להתמודדות הזו, זה יכול מאוד לאתגר אותה נפשית מולך ומול עצמה ובשביל מה בעצם? מה אתה מצפה שיקרה אחרי? שהיא תתמוך בך? לא יקרה. זה יחליש אותה

שהיא תהיה אוזן קשבת? היא לא המטםלת שלך ואל תיצור בה תלות כזו, זו ציפייה לא הוגנת

חוץ מזה שזה מאוד לא גברי בעיניי לשתף את אשתף בדבר כזה. שמור על פאסון גם אם זה רק כלפי חוץ

ואין פה בגידה בעיניי

אשתך נושאת אליך עיניים וסומכת עליך. אם היא מציאותית היא יודעת שיש לך התמודדות

אם לא - למה לפרק לה את האשליה?

גם בעלי לא יודע כל מה שאני חושבת ועובר עליי

לא על כל דבר צריך לדבר לדעתי

סתם מעלה שאלהצופה אנונימי

למה אם היא אוזן קשבת זה הופך אותה למטפלת?

כלומר האם אין איזה אלמנט של כנות בנישואין גם בלי מטרה לפתור את הבעיה בה משתפים?

האם אין חשיבות לשיתוף (גם בדברים קשים והתמודדויות בין השאר) בפני עצמו?

באמת שואל מתוך רצון לשמוע עוד דעות ולא מתכוון חס ושלום לתקוף אם זה נשמע ככה

תשובההמקורית
  1. כי זה לא שיתוף בעלמא, זה שיתוף על קושי שגם משפיע על ההסתכלות שלה עליו הרבה פעמים, וכמו שכתבתי יכול לגרום לה לסיבוכים עם עצמה. היית רוצה שאשתך תשתף אותך בזה שיש לה קושי דומה מול גברים אם היה לה כזה? היית מסתכל על זה כשיתוף בעלמא ולא היה פוגע לך בתחושת הבלעדיות מולה?

אצל אישה זה קריטי להיות הכי חשובה בעולם לבעלה, הכי יפה, הכי טובה, הכי הכי בהכל. שיתוף כזה יכול להכניס אותה בעיניה לתחרות מול כל הנשים בחוץ על בעלה ובכנות - תמיד יש מישהי שהיא יותר. אז למה?

2. כי בהרבה מערכות יחסים יש דינמיקת אמא ילד שגורמת לאישה לרצות לפתור לבעלה את הבעיות. אף גבר לא רוצה שאשתו תיזום לו פתרונות בעניין

3. בטח שיש עניין של שיתוף.

גם גברים נופלים בזה אגב, שאישה משתפת לשם השיתוף והפריקה והגבר רץ למצוא לה פתרונות במקום לתת לה אמפתיה ולהכיל

תלוי מה משתפים ואיך.

אולי אחרים יענו לך אחרת, שיתפתי את דעתי בעניין

לדעתי, תלוי מאד בסוג הקשר ובדינמיקה הזוגיתפינג פונג

לשאלתך אין תשובה אחת שמתאימה לכל אחד או ליתר דיוק לכל זוג,

זוג שלכל אחד מהם יש את החוסן, ההכלה, האמון והביטחון בקשר ומצליחים לשתף דברים כאלה בצורה טובה, זה נפלא, ויכול גם לעזור בהתמודדות.

אך אני מתאר לעצמי שאצל רוב הזוגות זה לא ככה.

וזה גם בסדר.

אם אתה מרגיש שהיא לא תוכל להכיל - מציע שלא תכניס אותה לזה. מדובר באתגרים שמטבע הדברים אמורים להתמודד איתם כעיקרון לבד.

אבל - זה לא אומר שאשתך לא יכולה לעזור לך בהתמודדות. היא יכולה לעזור גם מבלי לדעת כלום.

מבלי לעשות כלום.

עצם זה שאתה אוהב אותה ומרגיש שהיא היתה לוקחת מידע על כשלונות בצורה קשה - יכול להוות כלי נשק עוצמתי במלחמה זו.

בפרט לפי תיאורך שאתה מרגיש שיש בזה מימד של בגידה בה.

בכל התמודדות, תזכיר לעצמך שאתה אוהב את אשתך יותר מאת עצת היצר השפל הז:

נשים אחרות? מה לך להן שה' כבר נתן לך את האשה הנפלאה בתבל עבורך?

להסתכל על מישהי ברחוב? מה זה רלוונטי כשאשתך היא האחת והיחידה שבה אתה באמת חושק? כל השאר זה שקר והבל.

אי שמירת הברית? איך תכניס את הפולש הזה למרחב הזוגי - מיני המקודש שאמור להתקיים רק בינך ובין אשתך?

יש מצבי קיצון, (אף אם אולי לא כל כך נדירים למרבה הצער), שבהם צד אחד (לרוב הבעל) ממש נזקק לתמיכה לפחות רגשית מהצד השני (לרוב האשה) על מנת לצאת מבור שהוא לא מצליח להיחלץ ממנו לבד, למרות שניסה שוב ושוב ושוב. אך הכאב והפגיעה עלולים להיות משמעותיים מאד, ולא תמיד הצד הפגוע יצליח באמת להתגבר על הכאב ולסייע.

בכל אופן, נשמע שאתה כעיקרון מתגבר ומצליח, ואם כן אתה אתה ראוי להערצה!

תחשוב כמה אשתך היתה מעריצה אותך על כל ההצלחות, לו רק היית יודעת ומבינה.

אז נכון, אולי היא לעולם לא תקלוט, ואילו היית מספר לה היתה אולי נתפסת לכשלונות או נגעלת מעצם זה שקיימת התמודדות (מתוך חוסר הבנה), אך לכן במקום לספר לה - תתחזק על ידה!

בהצלחה גיבור!

אני חולק על התשובה שלךפשוט אני..

תתאר לך אדם שמן מאוד מאוד, שמגיע לדיאטנית.

נניח שהיא תגיד לו ''מה זה בורקס? סתם פחמימות ריקות עם שומן טראנס, פויה!

ומה זה שווארמה בלאפה? אתה לא צריך את זה! אתה יכול להיות שבע ומאושר גם עם אוכל בריא!'' וכיוצ''ב.

עובדתית, היא צודקת בכל מילה שהיא אומרת. אבל בפועל, זה יעזור לו אולי לכמה שעות, מקסימום ליומיים.

בסוף לגוף ולמוח יש רצונות, חשקים, מאוויים ויצרים, והם לא יושתקו על ידי החדרת משפטים מהסוג הזה.

אציין שגם אני עצמי חוויתי משפטים כאלה על נושא אחר כשהייתי נער, ולמעט תסכול, דיכאון והאשמה עצמית - הם לא הועילו בדבר.

בנוסף, יש לך כשלים שפשוט לא מסתדרים עם המציאות (להבדיל מהדיאטנית בדוגמה למעלה שאמרה אמת אבל זה לא מועיל ולא מוביל לשינוי התנהגות, אצלך חלק מהדברים פשוט לא מסתדרים עם המציאות):

''מה זה רלוונטי כשאשתך היא האחת והיחידה שבה אתה באמת חושק?'' - אשתו היא לא האחת והיחידה שבה הוא חושק, הוא בן אדם אנושי ולא רובוט, יצרים ומאויים לא נכבים ביום שבו אנחנו מתחתנים.

לתת לו הרגשה כאילו המצב הנורמלי זה להימשך רק לאשתך ואילו הוא יוצא דופן, זה רק מוריד ומשפיל ומכניס לעצב ולא מקדם כלום וגם לא אמת.

ברור לי ששום דבר ממה שכתבתיפינג פונג

לא מנטרל את ההתמודדות.

אך גישה כזאת לדעתי מסייעת למי שרוצה להצליח בהתמודדות יותר מאשר הגישה ההפכית - יצירת ניתוק בין ההתמודדות עם היצר ובין המרחב הזוגי, ובחירה לראות בכשלונות כמשהו אישי שלא נוגע לבת הזוג. התפיסה הנכונה היא שההתמודדויות הדתיות שלנו הן לא רק אישיות אלא כל אחד הוא חלק מכלל, וההצלחה בכל התמודדות מזכה את הכלל, ונפילה פוגעת בכלל.

והכלל מורכב ממעגלים מעגלים, הזוג, המשפחה, הקהילה, האומה, והעולם. זו תפיסה שמעבר לכך שהיא צודקת - היא גם מעצימה, ומסייעת מאד בהתמודדות.

כשכתבתי ''מה זה רלוונטי כשאשתך היא האחת והיחידה שבה אתה באמת חושק?''

הדגש הוא על באמת. חבל שלא הדגשתי במקור.

כשבוחרים בשכל שהחשק לאשה הוא נפלא, מקודש, ואמיתי - וחשקים אחרים הם רעים, רדודים, מתעתעים ושקריים - קל יותר להתגבר.

לא שהם לא קיימים - אך אפשר לבחור להתייחס אליהם בביטול, עם כל הקושי שבדבר.

ממש תשובה יפהאוריןאחרונה

הבגידהסוסה אדומה

היא לא בזה שאתה לא מספר.

בכל מצב אתה לא אשם בהתמודדויות שלך, אבל אם משהו בהתמודדות שלך פוגע גם בה גם בלי שהיא יודעת, אתה אחראי לטפל בזה אצל מטפל. מסכימה עם מי שאמרה שהיא לא המטפלת שלך. אל תצפה ממנה שתחבק אותך עם סכין קצבים ביד.

זה אומנם לא קשור אליה ולא באשמתה בשום צורה, אבל ההשלכות של זה ושל השיח איתה על זה בהכרח קשור אליה.

תודה לכולם על התגובותחוזר תמיד לאשתי

מעריך מאוד שנתתם מעצמכם בנושא רגיש כזה.

@פינג פונג

אהבתי מאוד את המשפט הזה: תחשוב כמה אשתך היתה מעריצה אותך על כל ההצלחות, לו רק היית יודעת ומבינה.

אז נכון, אולי היא לעולם לא תקלוט, ואילו היית מספר לה היתה אולי נתפסת לכשלונות או נגעלת מעצם זה שקיימת התמודדות (מתוך חוסר הבנה).

לצערי מסכים עם @פשוט אני..

בפרקטיקה של החיים מרגיש שיש פה משהו גדול יותר מהרוח החיובית והסיסמאות האלו.

יש פה קושי עמוק של תחושת הסתרה ובגידה. אני הכי בעולם רוצה שהיא תגיד לי שהיא אוהבת אותי גם אם היתה יודעת...

מטריף אותי לחיות בצילה של מחשבה מאיימת שאם באמת אשתי תדע מה עובר עליי היא לא תרצה להמשיך...

מרגיש שקרן, בוגד, ולא ממצה כלום מהקשר שלנו.

אני כל כך מנסה להיכנס לראש שלה, לנסות להבין מה היא תחשוב אם תדע.

אשתי יותר פתוחה, יותר משתפת, גם בנושאים האלו. היא צדיקת עולם לעומתי, הדברים שהיא משתפת וזה מה שעובר עליה באמת אני מרגיש שהיא לא מסתירה, זה דברים קטנים ממש ובכל זאת ממש קשה לי להכיל את זה. אז מה היא תגיד כשהיא תשמע מה עובר עליי???

תודה ל@המקורית

על הזווית הנשית בעניין. לימד אותנו הרבה מאוד.

רק אשמח לשאול את כולכם, בסוף כולנו מודים שהדבר הזה קיים, יש משיכות בין שתי המינים גם בקשר הזוגי. האם נכון לטאטא את זה, להטיל וטו על הנושא הזה כביכול על זה לא מדברים.

הרי בסוף הרבה זוגות מאותגרים בזה. אולי הגיע הזמן לפתוח הכל, לחשוף, לעבור כמה ימים/שבועות/חודשים קשים ואז, אחרי המבול נראו ראשי ההרים - אולי אז הקשר בינינו יהיה טוב יותר? עמוק יותר, מודע יותר מכיל יותר נאמן יותר?

לא הרבה זוגות מאותגרים בזההמקורית

הרבה גברים מאותגרים בזה

צריך לעשות הפרדה בין הקשר שלך איתה לניסיון שלך

ולא, זה לא משבר שעובר אחרי כמה חודשים

זה עלול ליצור פצע עמוק של אי אמון לטווח ארוך

לדעתי לא חכם אבל תעשה מה שאתה חושב

מה מטרת השיתוף?נעמי28

אתה או היא?

שאתה תרגיש יותר טוב עם עצמך ופחות בוגד (מילים שלך)

שהיא תנחם ותכיל למרות שהיא במצב הנבגד? (לדבריך)

אם אתה מחפש מקום לפרוק ולהתנחם, תתחיל במישהו שהוא לא ה"נפגע", תטפל במה שאתה רוצה לטפל, וכשאתה בתהליך של טיפול, אפשר לשתף.

אצלנו זה נושא שכן מדובר, אבל לא נחשב כבגידה אלא יותר התמודדות אישית, אבל אתה כן רואה את זה כבגידה, אז מה מטרת השיתוף?

תשובה בפניםחוזר תמיד לאשתי
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ח' באב תשפ"ו 18:24

עצם המציאות שאני לא מספר מרגישה לי כבגידה.

זה מה שכתבתי

הבגידה היא לא בזה שאתה מסתירסוסה אדומה

אלא בזה שיש לך משהו להסתיר.

לא כל דבר נכון לומר לבן הזוג. יש דברים שהשתיקה יפה להם.

תפתור את ההתמודדות בדרך אחרת. היא צריכה להיפתר, אבל לא זו הדרך.

אישתך ממש לא צריכה לשמוע ממך שאתה נמשך לנשים אחרות. זה הדבר הגרוע ביותר שאתה יכול לעשות.

תשים אותה במרכז ולא אותךנעמי28

זה שיתוף שיכול לפגוע בה, אל תשתמש בה רק כדי להרגיש יותר טוב עם עצמך.

אני לא נגד שיתוף, אנחנו דווקא כן מדברים על זה ואני מאמינה שככל שיש פחות הסתרות בזוגיות הקשר יותר עמוק, אבל לא ממקום כזה שרואה יותר אותך ופחות אותה.

החלטתי לערוךעוד מעט פסח

אגיד רק שאחרי 20 שנה, וכשכבר יש לנו ביטחון מאוד עמוק בקשר, אנחנו בהחלט משתפים אחד את השני, וזה בעיקר עוזר להבין יותר איך השני עובד (למרות שלעולם לא נבין באמת), ויוצר אצלי יותר ויותר הערכה על המלחמה היומיומית שהוא נלחם בה עבורנו.

ושתי עצות בשבילך-

1. לשתף בצורה כללית יותר (נגיד- 'איזה קשה זה ללכת ליד הים בקיץ'). גם יתן לך קצת אפשרות לפרוק, וגם לגלות איך היא מגיבה לשיתוף כזה כללי (אני מניחה שזה לא משהו שיפיל אותה מהכיסא).

2. להבהיר בשיתוף שאתה נלחם. מתאמץ. בשבילה ובשבילכם. כי היא זו שבאמת באמת חשובה לך, וכל הפיתויים שמסביב הם רק רגעים חולפים- מול הטוב הנכון, הנצחי והאינסופי שיש ביניכם.

3. להחמיא לה בלי סוף. להתפעל ממנה. לבנות אצלה את הביטחון שהיא שלך ולא משנה מה. זאת התשתית שבעזרתה תוכל יום אחד לשתף באמת ולקבל את התגובה שאתה רוצה.

תודה. מלמד מאודחוזר תמיד לאשתי

מסכימה מאוד, בעיקר לגבי 3שלומית.

אישה שיודעת ומרגישה שהיא ה דבר מבחינת בעלה, יש לה הרבה יותר כח וחוסן להתמודד עם דברים שקורים ושיתופים מורכבים

כי הרבה מהקושי הוא סביב הרגשה שאולי היא לא מספיק שווה או שיש מישהי יותר ממנה. ברגע שהיא רגועה מהבחינה הזו יכולה להיות לה הרבה יותר פניות להקשבה ותמיכה

אם אתה רוצה להיות צדיק...שנונימי

אז תלך בדרכי הצדיקים ותדבק בהם!

העיצה על הכל היא תפילה!

תקפיד מאוד על תפילות בזמנן זה מגן ומציל חיים.

השכמת הבוקר ותפילת שחרית בזמנה,

כי ללא זה אין טעם לתפילה, וזו ההתחלה ממש.

מקווה כל יום ותיקון הכללי מציל חיים, הטומאה נעלמת.

לגביי שיתוף עם האישה -

היא לא תבין כי אין לה!!!

תשתף את בורא עולם ואת הצדיקים,

רק הם יעזרו לך.

כל אדם הוא בבחינת רצוא ושוב עליות וירידות -

עד שזוכה לחזור בתשובה שלימה ואין לו נפילות.

גם אין יום ללא פגע אז זה מלחמת נצח.

אבל תמיד מנצחים.

יש פה משהו ומתלבט אם אתם רואים?Hakuna.Matata

כרגע, בלי קשר לשאלתך. בהמשך אולי אצליח להתייחס.

"

מטריף אותי לחיות בצילה של מחשבה מאיימת שאם באמת אשתי תדע מה עובר עליי היא לא תרצה להמשיך..

"

"

אצל אישה זה קריטי להיות הכי חשובה בעולם לבעלה, הכי יפה, הכי טובה, הכי הכי בהכל. שיתוף כזה יכול להכניס אותה בעיניה לתחרות מול כל הנשים בחוץ על בעלה ובכנות - תמיד יש מישהי שהיא יותר. אז למה?

"

זה דוגמאות מבחינתי לשני הצדדים. לשני הקצוות שאתה מעלה פה.

מניסיון שלי נשים אינן יכולות להבין את מורכבות ההתמודדות ואת האופי שלה. מצד שני, אנחנו הגברים לא מסוגלים להבין את המורכבות אצלן.

בין אם אנחנו מבינים ובין אם לא, יש משהו שצריך להיות לנגד עיננו תמיד. גם הגבר וגם האישה צריכים לדעת דבר אחד עקרוני. התתמודדות שלך היא לא ההתמודדות שלי.

על ההבנה הזו אפשר לבנות עוד קומה.

הקומה השניה היא - אסביר לאור דברים שלמדתי בספר התניא (אלו הדברים שלי ולא של בעל התניא - לכן אם יש שגיאה או חוסר דיוק זה לא מה שהמחבר התכוון). שאם יש לאדם הרהור עבירה והוא הסיח אותה - הוא צריך 1. לשמוח שהוא בינוני. כלומר, שהצליח בהתמודדות. 2. אם הוא עצוב זה גלל שהוא גס רוח (גאוותו) שהוא חושב שהוא צדיק ולא מגיע לו שייפלו לו מחשבות רעות. (פרק כז בליקוטי אמרים).

הקומה השלישית היא - אמון.

אם בעל בחר לאשתו על התמדדות שלו - היא צריכה לשמוח. שהוא לא מסתיר. שהיא העוגן שלו. הכי יפה בעולם היא לא תהיה - הכי יפה בעיניו - היא כן.

אישית -

כן אספר ואשתף הכל. הכל.

אם אני צריך עזרה. ואם הצלחתי. ואם נפלתי. וכשקמתי. ואני הייתי רוצה לשמוע ממנה באותה מטבע.

נכון - היא לא מבינה. ואני לא מבין. אבל אנחנו שם אחד בשביל השני.

כי

1. אנחנו לא מבינים את התמודדות

2. אם נפלה מחשבה רעה זה כי אני בינוני

3. יש בנינו אמון .

אם באיזה אופן המחשבה שנפלה לא נשארה רק בגדר מחשבה. והיא התגלגלה - למעשה, מחשבה, דיבור.. יש פה משנו אחר.. חציו בגידה בה' חציו בגידה באישה.

.וגם אז יש לדון באופי וברמת השיתןף.

דילמה כלכליתאבי130

אני ואשתי נשואים 8 שנים

יחסינו עלו על עליות וגם ירדו מורדות,

לאחרונה אני מרגיש שלא איכפת לה מהמצב הכלכלי בכלל,

היא כמעט ולא הולכת לעבודה

ולעומת זאת אני מכניס את המשכורת העיקרית

כל חודש אנחנו מוצאים את עצמנו לוקחים הלוואה

וזה הגיע למצב שגם הבנק לא מוכן כבר לתת הלוואה

סיכמנו על תקציב מסוים שגם ממנו היא חרגה

ניסינו לתחום את התקציב לחן בנק שני ואז גיליתי שהיא פתחה אשראי נוסף

אני כבר שוקל להפריד חשבונות, עם כל החובות שהיא צברה אני מעדיף לעזות את זה עכשיו ולא שיהיה מאוחר מידי

כל פעם שאני אומר לה את זה היא עונה לי אם אתה מפריד חשבונות נתגרש וזהו,

לא הבנתי אנחנו נשואים רק כדי שאני אממן אותך?

זה עוד יותר דוחף אותי לעשות את הצעד הזה

מה אתם אומרים?

עוד אשה ששכחה שהיא שותפה בבניית הביתאדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך ז' באב תשפ"ו 8:50

והחליטה לשים רגל על רגל

ולתת לבעלה לג'נגל את החזקת הבית עליו.

החולשה של הדור.

המפרקת את רוב הבתים.

פינקו אותן, כל הזמן אמרו לה את יפה את שווה.

אני בתור גרוש שמחפש שידוך באתרים האלה

ולא מהיום אומר לך.

הפינוק הזה וההגזמות האלה מוביל אותם לחיי בדידות.

גרושה+6 מקצה הארץ, בת 40

בטוחה שיבוא כבר מבוגר שכבר לא רוצה

ילדים ויקבל אותה ואת ילדיה ויממן אותה.

ואני שואל

אם הוא לא מעוניין בילד משותף,

למה שהוא יעזוב את כל הרווקות 45

שאתרי ההיכרות מלאים מוצפים מהן.

ואת כל הרווקות חוזרות בתשובה 42

גם שמציפות את אתרי ההיכרות.

ויגיע לקצה הארץ בשביל לממן גרושה וילדיה

שכל מה שהיא עשתה זה לריב עם בעלה.

וכל זה בלי ציפייה שיהיה להם ילד משותף.

ואפילו אם תאמר שהיא תמצא את אותו

אדם שיממן בשביל בדל יופי שנותר בה

והולך להעלם בשנים האחרונות.

זה ממש דוחה אותי.

זהו כסף שקונה יופי.??

על זה את מתבססת?

הכל מבוסס על גאווה מטופשת שהביאה את החורבן

המביאה עוד הרבה חורבנות עד היום.

ומי שאחראי לזה הוא מי שנתן לה את התחושה

שהיא שווה והיא שווה, והוא לא שווה אותה.

הביא אותה לחיי בדידות נצחיים.

באלגנט.

חברה אמיתית

שרואה חברה שלה מתקרבת לגיל 36

גיל שממנו אפשר רק לרדת.

בגלל החוסר ביכולת לסיכויי לילדים משותפים.

נותנת לחברה שלה ניעור אמיתי

אומרת לה "תתחתני עם עמוד חשמל ברחוב

מבחינתי" את לא יפה, ולא שווה כלום,

המשפחה שאת עדיין יכולה להקים שווה יותר!!

כאילו שהיופי נועד למטרות מסחר ואגו.

זה נראה כניצול פרצה, בסוף היא תישאר לבד.

באחריות ומנסיון.

רק לידיעה...פשוט אני..

ברגע שאתם נשואים, אתה ערב אוטומטית לכל חוב שלה, וגם להפך כמובן.

כלומר אם היא תיכנס לחוב בחשבון בנק שהוא רק שלה, זה לא ימנע מהבנק לעקל חשבון בנק שהוא רק שלך.

זה לא מדויקנפשי תערוג

להבנתי זה מדויק למצב שלהםפשוט אני..

גרים באותו הבית, חיים מאותה המשכורת.

הפרדת חשבונות תיראה כצעד מלאכותי ולכן לא תמנע מהבנק או מכל נושה אחר לגעת בכל החשבונות.

אפילו זוגות פרודים עם בתים נפרדים מתקשים להוכיח שההפרדה לא מלאכותית, כדי שיהיה אסור לעקל להם נכסים בגלל החוב של השני

מחילה אבלשפוי

פה לא נראה לי המקום לפתור בעיות כלכליות ושלום בית

יש ברוך ה' כיום מלא גורמים מקצועיים שיטפלו בבעיות מהסוג הזה, מציע לך לגבי הנושא הכלכלי לפנות ל'פעמונים', זו עמותה, היא בחינם, ממש בחינם, תנסו! הם קצת (הרבה) יעזרו לכם לצאת מהברוך הזה (אולי גם אם אשתך לא עובדת)

לגבי שלום הבית כמובן שיועצים\מטפלים זוגיים הם המקום לנושא הזה, מאמין ששווה כל שקל.

מזועזע מתגובתו שלחוזר תמיד לאשתי

@אדם פרו+

אתה שופך את כל הלכלוך הזה על בן אדם שעוד יכול לעשות הרבה עבודה עם עצמו כי אתה מחפש חברים לצרה...

אני משתתף בצערך ובקושי, אבל אל תזיק לאנשים אחרים.

איך אני יודע את זה - זה שקוף! אתה מפיל עליו דברים שהוא לא אמר.. דברים שאתה פגשת בזוגיות שלך.. הוא לא דיבר בכלל על היופי של אשתו ועל כל השאר שכתבת.. כל כך לא יפה לדבר ככה... זה יכול ממש להזיק

אני הייתי מוחק את התגובה המזעזת הזו. באמת.

ועכשיו בקשר אליך,

דבר ראשון מצטער שהיית צריך לקרוא כזאת תגובה,

מקווה שלא נגרם לך נזק, ושתתקן אותו, כי זה באמת היה תגובה לא לעניין.

אני שואל אותך, למה אתה כל כך מהר מתייאש. אני במצב שלך בדיוק, הלכנו למקימי, באמצע תהליך, וזה מדהים. מכל מצב אפשר לצאת. בפרט שאתם לא נשמעים במצב הכי גרוע...

הרבה פעמים אנחנו מנסים לגלגל את כל האשמה על נשותנו, זה הכי קל בעולם. אבל תמיד תמיד אם תחשוב יותר טוב תראה איפה אתה גם קשור למצב הזה.

לפעמים הסיבה הכלכלית זה טריגר. יש דברים אחרים שמפריעים ואז גם זה.

תנסה רגע להתנתק, לחזור לרגעים הראשונים של הנישואין. כמה אתם אוהבים, כמה אתם באמת זוג משמיים. לפני שהחיים התחילו לבלוע אותכם.

בסוף האהבה הזאת זה הכי חשוב.

מכאן תתקדמו ביחד לליווי כלכלי. כי מלווה כלכלי הוא לא יועץ זוגי... ולא נעים שזה יתפרץ מולו.. גם לא יהיה לו יותר מידי מה לומר. לכן תיישבו את זה ביניכם SOS ותלכו מהר לייעוץ כלכלי.

כל יום שעובר זה הפסד.

תראה אבי היקרחוזר תמיד לאשתי

נשמע שאתה סוחב את זה הרבה זמן.

בהנחה שכל מה שאתה כותב פה לאורך השנים נכון ואמת, מדובר בסיפור שמתגלגל הרבה זמן.

קודם כל, זה ממש יפה שאתם עוד על זה, זה מראה שיש לך ולה הרבה מאוד כוחות, ואתם עושים עבודה ממש מדהימה.

קטונתי מלייעץ לך, אבל היה משפט אחד שתפס אותי, משהו שכתבת לפני כמה שנים טובות.

"אנחנו זוג נשוי כמה חודשים, אני מאד אוהב אותה"

אתה גם מתאר שם פער בסגנון ובכל זאת התחתנתם מאהבה.

תראה, כשאנחנו מתחתנים זה כי אהבנו, קליק של נשמות.

וזה האמת לעולם.

רק מה, החיים בולעים.

חיים אכזריים שכבר אין אוויר לנשימה.

כל נשוי, בהבטחה, לפעמים חושב - עדיף לי להתגרש, הרבה יותר קל...

כולם ככה.

הלוואי שנצליח להזכיר לעצמנו אהבה ישנה, איך אהבנו פעם עד השמיים, איך אמרנו על הכל עוד נתגבר ביחד, איך הבטחנו לעצמנו שביחד שום דבר לא ישבור אותנו, את אהבתנו.

לפעמים בגלל מה שעברנו הכל כבר מכוסה, הכל חסום. מה שעברנו כיסה את האהבה בתהומות של יאוש, ונדמה לנו שהיא איננה עוד. לא שייך לעורר אותה, להחזיר אותה.

בפרט אתה אחרי כל כך הרבה זמן של התמודדות...

הלוואי שהשם יתן לכם את הכח להאמין שבוודאי ישנו. שעוד לא מאוחר. שבוודאי ישנה אהבה, והיא בבית שלכם, ביניכם, מחכה להתגלות שוב מבין רסיסי הלילה.

הלוואי.

הדילמה אינה כלכלית אלא התנהלותיתהסטורי

בהרבה בתים הבעל הוא המפרנס העיקרי, בחלקם גם היחיד. בדורות קודמים זו היתה המציאות הנפוצה ברוב העולם, כשבמקביל כל או כמעט כל הטיפול בבית - הכנת אוכל, נקיון וכד' היו על האשה. כיום מכל מיני סיבות ונסיבות המציאות השתנתה, אבל כן, עד היום בהרבה בתים הבעל הוא המפרנס העיקרי.

יש סוגיא אחרת של התנהלות אחראית. לקחת הלוואה כשלא יודעים מאיפה מחזירים אותה, זה לא אחראי, להתנהל ככה באופן קבוע זו הפקרות.

צריך לשבת ביחד מול דף/טבלת אקסל, לעקוב אחרי ההכנסות ורק לפיהם להוציא הוצאות. זו א', ב' של התנהלות אחראית (ג' זה גם לחסוך, אבל זה שלב הבא).

אם יש מאזן שלילי - צריך לראות איפה מצמצמים הוצאות או מגדילים הכנסות.

בגדול, צריך ללמוד להתנהל בשיח ולא לעשות דברים מאחורי הגב.

היא לא דואגת מחובות?נעמי28

נשמע שאתם צריכים טיפול זוגי, לא רק כלכלי.

לראות את הצורך אחד של השני, לקחת אחריות, לתקשר.

לפן הכלכלי יש עצות פרקטיות, למשל כרטיס דביט או הגבלה של האשראי,

אבל נשמע שזה הרבה יותר עמוק מ"אישה בזבזנית"

להפריד חשבונות לא יתן לך כלום, גם שם היא יכולה להיכנס לבור שלא תהיה מודע עליו והחובות של שניכם.

היא לא דואגת שתתגרשו? היא תצטרך להתמודד עם חצי מהחובות בעצמה.

היא לא עובדת כי יש ילדים קטנים? היא מבזבזת או קונה צרכים בסיסיים?

אתה מצליח לראות את המקום שלה בתוך כל זה?

אם תרצה שיתוף פעולה, השלב הראשון הוא לראות ולהכיר בצורך שלה (לא בהכרח לספק אותו מידית).

איזו תגובה רגישהמשהאחרונה

לא יודע אם פרודוקטיבית, אבל אהבתי את השאלות פה.

דיכאוןחקלאי

האם יש פה מישהי שתחתנה עם אדם שסובל מדיכאון?

האם אני יכול להתייעץ איתה בפרטי?חקלאי

לא. אני לא מתכתבת בפרטי עם גבריםיעל מהדרום

לק"י

אם יש לך שאלות, מוזמן לכתוב כאן.

בהצלחה!!

אוקייחקלאי

אז ככה אני בתוך קשר עם מישהי, והולך ממש טוב ונעים.

אני סוכב איתי מגיל קטן דיכאון, בשנים האחרונות לוקח כדורים.

לאחרונה זה עלה הסיפור הזה של הדיכאון ומה זה אומר לחיות ליד אדם כזה.

ואני די עומד נבוך מול זה, איך אפשר לבקש ממנה לבחור במשהו שכזה? אני יודע בעיקר איך זה משפיע אלי, לא איך לחיות לידי.

בשנים האחרונות התחלת כדוריםאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך ז' באב תשפ"ו 9:28

בכללי איך אתה מתפקד מבחינת מטלות בית? מתפרנס? אושפזת כבר פעם? כל כמה זמן יש לך משבר אם בכלל? או שזה בכלל דכדוך מתמשך? מוכר בביטוח לאומי?

לאחקלאי

התיפקוד שלי די גבוה, שאני בטוב אני מתפקד כמו 3 אנשים ביחד.

לקחתי משהו כמו 4 שנים כדורים שלא היו נכונים לי, שם היה יותר נפילות, בשנה האחרונה אני לוקח כדורים שהרבה יותר טובים לי בפער. אפשר לספור על יד אחת את כמות הימים שפספסתי בגלל זה עבודה.

מעולם לא התשפזתי, הנפילה הרצינית האחרונה היית בין הכדורים, בדיוק במלחמה הראשונה עם אירן.

לדעתי זה מה שאתה צריך לענות לה.אריק מהדרום

היא יודעת את זה?חוזר תמיד לאשתי

מה היא אומרת על זה?חוזר תמיד לאשתי

יצאנו פעם ושם אמרתי להחקלאי

ועכשיו חזרנו וזה עלה עכשיו, בעיקר מצד המשפחה שלה, וזה מאוד הפחיד אותי ואז גם אותה.

כשהיא תהיה שלמה עם זה-סוף טוב

אני מאמינה שהיא תצליח לשדר את זה למשפחה שלה.

המלצה שאני מכירה היא לצאת תקופה, ולתת למשפחות של שניכם להכיר אתכם. שלא יחששו המילה 'דיכאון' אלא יכירו את האדם שמאחוריו.

נשמע שמצבך מצוין, אבל הדברים די טריים.

ממליצה גם לתת לבחורה תכנית גיבוי, למי היא פונה כשרואה שאתה לא בטוב, בהסכמתך כמובן.

תצליחו!!

המשפחה שלה יודעת?יעל מהדרום

לק"י

האמת שקשה לי לייעץ בנושא הזה.

אני רק חושבת שהיא לא חייבת לשתף את כל בני המשפחה שלה. אולי מישהו אחד ספציפי שיידע לכוון אותה.

ובנוסף אם אתה מטפל בעצמך, מאוזן, עובד/ לומד/ עושה משהו עם עצמך, זה מצב פחות מרתיע.

כן צריך לדעת, שלפעמים יש עליות וירידות במצב. אבל גם אדם שבריא לחלוטין לפני החתונה, עלול לחלות פתאום.

אני, אפשר לומרעשב לימון

כשהתחתנו הוא היה ממש בתחילת שנת אבל, וחלק ממנה הוא היה בסוג של דיכאון

אני אבל זה נודע לשנינו רק בדיעבד אחרי.על הנס

אני לא חושבת שאתה לא ראוי אני חושבת שכמו בכל נישואין צריך להכיר את הפלוסים והמינןסים של הבן זוג ולדעת שלפעמים היא תצטרך להתמודד עם ההשלכות של זה.

ושיהיה לשניכם נכונות לעבודה אישית וזוגית.

..ירושלם.

כן, הוא לא סבל מדיכאון כשהכרנו.

יש לה יתרון עצוםפשוט אני..

היא יודעת מראש חלק משמעותי מהמגבלות שלך, ויודעת שאתה מספיק אמיץ וחכם בשביל לטפל בזה.

לא כל אשה זוכה לדעת על זה מראש (וכמובן נכון גם בהיפוך המינים)

ההיסוס הזה לא נשמע טובHakuna.Matataאחרונה

סה משהו זצריך לבחור.

אם סה רק המשפחה שלה מהססת , זה אולי פחות גרוע..

אבל עדיין יכולה להיות לזה השפעה עליכם.

לצערי המושג הזה דיכאון הוא שקוף ולא מספיק במודעות

בהצלחה.

לכבוד הנשואים הטרייםאדם פרו+

נשואים טריים וותיקים אלופים

לפני כמה שנים נחרב הבית

כל בית שאתם בונים

הזוגיות שלכם המשפחה

היא כמו אבן,

כמו בנייה ושיקום של חורבה מחורבות ירושלים

תמשיכו לנסות ולהשתדל בבניין הבתים שלכם

אתם מביאים את הגאולה

אל תתיאשו

חיזקו ואימצו נשואים.

אני מעריך אתכם על כל העבודה שאתם עושים.

עבודה שאף אחד לא ידע מי עשה.

אבל היא העבודה האמיתית.

והבניין האמיתי של עם ישראל.

כידוע שהבניין הוא לא רק טכני אבנים

אלא הקשר והביחד הנעים שהיה בו

והקרבת אלוהים שהוא ייצג.

כשעם ישראל היה במדרגה טובה

עם דוד ושלמה שהיו מתאימים למצב העם

באותה תקופה.

לכן שימרו על עצמכם יחד.

ותרו זו לזה. תרעיפו באהבת חינם.

על הילדים (קל יותר) ועל בני הזוג (כנראה יש כאלה שמתקשים בכך) ועל עצמכם.

תהנו תשקיעו ותבנו בתים מלאים באהבה.

יפה מאודמתוך סקרנותאחרונה

אולי יעניין אותך