ועוד דיון, הפעם בגמרא.עוזיה
עוזיה!פילוני
מה הקשר?עוזיה
תכתוב.... וזה לא 'קשור לשריטה -פילוני...צחקן
אתה ב"בני צבי"?צחי קנטור
אתה לא חייב להחזיר ליצחי קנטור
אומר רבא בבבא מציעא כ"ו עמוד ב': "האי מאן דחזי דנפל זוזי מחבריה בי חלתא ואשכחיה ושקליה, לא מיחייב לאהדורי ליה. מאי טעמא? ההוא דנפל מיניה מייאש." ולא עוד, אלא "אע"ג דחזייה דאייתי ארבלא (=כברה כדברי רש"י) וקא מרבל (מברר את החול) - מימר אמר: 'כי היכי דנפול מינאי הכי נמי נפיל מאיניש אחרינא ומשכחנא מידי". ז"א אפילו אם אני בודק את החול ולכאורה מוכח שאני לא מתייאש מהכסף - אומר רבא שהכסף שלך כי אני אכן וויתרתי עליו ואני מקווה למצוא במקומו כסף של מישהו אחר שבטח גם לו נפל כאן (לא חכמה, למדתי את זה בישיבה...).
בנידון דידן זה לא ריאלי שאסתובב עם כזאת בוחטה בכיס
.
זה גם לא כ"כ ראלימוריונת
שתסתובב בימים האלו בחולות הגוש..
בקרוב אי"ה!! 
ודרך אגב- אפשר להסביר לאלו שלא בינישים ביננו על מה מדובר??
מה קרה אם אתם כבר מדברים דברי תורה לפחות תזכו את כולנו...
וחוצמזה זה ממש נשמע לי כמו הדיני השבת אבדה בקיצוש"ע,יש מצב???
בצלב"א..
.צחי קנטור
לשון הרמב"ם תבהיר את העניין, בהלכות גזלה ואבידה פרק י"ד הלכה ט':
"ראה חברו שנפל ממנו דינר בתוך החול או בתוך העפר, ונתעלם ממנו--הרי זה כנופל לים או לנהר, והרי הוא של מוצאו: שהרי נתייאש ממנו, מפני שאין בו סימן. ואפילו ראה אותו הביא כברה לחפש אחריו, בדעת רעועה הוא מחפש כדרך שמחפשים בעפר שאר הבלשין שלא נפל מהן כלום שמא ימצאו מה שנפל לאחרים; כך הוא זה מחפש, לא מפני שלא נתייאש."
ד"א אני בעצמי לא ביני"ש... לא יודע אם ההלכה הזאת מוזכרת בקיצוש"ע.
חח..מוריונת
זה דיני השבת אבדה..
למה מסבכים פה הכל??
תכתבו בעברית ואז יוכלו עוד אנשים להשתתף בדיון..
בצלב"א...
עברית.עוזיה
לאחר שראיתי את המטבע נופל מכיסו של צחי, ראיתי את צחי חוזר עם נפה, ומתחיל לסנן את החול ע"מ למצוא את המטבע. כך שנראה שהוא התייאש.
הדין: אני עדיין איני חייב להחזיר את המטבע. הגמרא טוענת שהעובדה שצחי מחפש בחול, אינה אומרת שהוא לא התייאש, אלא הוא פשוט מחפש מטבעות שאנשים אחרים איבדו. ע"פ הגמרא, צחי חושב ש"כמו שאני איבדתי מטבע, ככה גם אנשים אחרים איבדו מטבעות ואולי אני אמצא אותם" - עד כאן המקרה והדין.
נחזור לאחד הבקרים בישיבת בני צבי. בחור ממושקף פורץ למזכירות בצעקות על המזכירה שההיגיון הזה מעוות. היא שולחת אותי לראש הישיבה, שמנסה להסביר לי את ההיגיון, אבל אני לא מסכים איתו. יש למישהו כאן רעיון איך להסביר את היגיון הגמרא?
עוזיה!פילוני
אז אל תיכנס לכאן.עוזיה
.צחי קנטור
המפרשים מביאים שיש פה דין של "זוטו של ים", שאפילו כשיש סימן - התורה התירה בו. איפה הדין מוזכר? בבבא מציעא, כ"ב עמוד ב'. מובא שם מדרש של רבי שמעון בן יהוצדק שלמד מהמילים "אשר תאבד ממנו ומצאתה" - ומסביר שם שדין אבידה לפי התורה הוא דווקא אם האבידה אבודה ממנו - כלומר מהמאבד - אבל מכל אדם היא לא אבודה, אלא מצויה אצלם. ולפי דין זה, במקרים (אם אני מבין את הדין נכון) שבהם האבידה נמצאת במצב בו לא סביר שאי פעם אדם ימצא אותה (כגון זוטו של ים - עומקו של ים, כשנפל למישהו חפץ מסוים באמצע הים, וסביר להניח שלעולם הוא לא יימצא, או אפילו בחולות, שם מטבעות קטנות אמורות להיעלם כך שהסיכוי למוצאן קטן להחריד). במקרה כזה חזקה על המאבד שיתייאש (ויפקיר) מאבידתו, אפילו אם יש בה סימן, כאשר הוא מבין שאין כמעט סיכוי שמישהו יוכל למוצאה ובטח שלא להחזירה לו. והיינו המקרה שמצא מטבע בין החולות. אם ראוי בכל זאת להתחסד ולהחזיר את המטבע? זה לפנים משורת הדין.
אבל אני חושש שלא לזה התכוונת כששאלת מה ההגיון. אם כי לעניות דעתי זה עדיין מסתדר...
שיהיה.עוזיה
.צחי קנטור
בבקשה... מבחינת מה לא ישר?
מה השאלה??עוזיה
שנייכם...!ענת=)
פסיכיים הטרוף!
היא לפני ההלכה אינך חייב להשיב לא את כספו, אך אתה יכול ל נהוג עמו לפנים משורת הדיין ולהחזיר לו ת'כסף (צחי כבר אמר זאת בנ"ל)
מה אתם עושים מזה סיפור כ"כ גדול?! ובמיוחד אתה עוזיה אם כל התאור והנטיקה בשמות.. כלומר זה אמור להיות משנה?!
ריבונו של עולם!!עוזיה
נו אז עוזיה,רחלי ברק
בנות צריכות ללמוד גמרא או לא? 
בצלב"א.
לקחת פרוייקט נגדי?!עוזיה
לימוד גמרא לבנותראשון_בנשמ"ה
לא התכוונתי לפתח דיון..עוזיה
לא לאסורראשון_בנשמ"ה
בתכלס'..רחלי ברקאחרונה
לדעתי יש לפעמים בעיה שבנות ילמדו גמרא..
נראה לי שזה חשוב ואני לא חושבת שהן לא מסוגלות לעמוד בזה שמיצי שכל אישה תלמד עם בעלה 30 דפים ביום.
הבעיה בעייני מתחילה בעניין הזה שנקרא "בגרות בגמרא לבנות". יש בנות שחושבות משום מה שאם הן עשו בגרות על כמה דפים בגמרא- הן כבר יודעות גמרא על בוריה והן יכולות ללכת לפסוק הלכות...
לא מוצא חן בעייני.... הכל תלוי בגישה...
בצלב"א.
מצויןצחי קנטור
אז אתה יכול להחזיר לי בתמורה לתשובה שלי את ה10 שקל שלי, פלוס המיליון שנשרו לי לים. בכסף אני אממן את איטומם ההרמטי של כיסי מכנסיי.
זה לא נקרא יושר - זה נקרא אכפתיות. אדם ישר להבדיל מאדם רמאי, אחוז בעוון האונאה. אדם אכפתי להבדיל מאדם אדיש לסביבתו או לא מתחשב. אבל אני בהחלט הייתי מסכים שמן הראוי שיחזיר, משום "ועשית הישר והטוב".
יש להדגיש את העובדה שכל עוד לא ראית שהמאבד התייאש, אתה חייב לפעול בהשבת האבידה, אחרת אתה עובר על "והתעלמת מהם". חוץ מהמקרה של החול בו האדם התייאש מיידית מהכסף ("אדם עשוי למשמש בכיסו בכל שעה" ב"מ כא
.
הסמייליצחי קנטור
ואת זה לומדים ממספר דברים!!!מוריונת
סופסוף..
ידעתי שאני אמצא פה משו שקשור לבגרות בתנ"ך ואכן..
בשעטו"מ..
ככה לכב' השבוועת הגיע הזמן! :@)
בצלב"א..
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים
פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,
אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,
וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....
*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*
למה ערוץ 7קעלעברימבאר
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים
אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.
אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.
אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...
המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
כן גם ליקעלעברימבאר
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי
מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל
לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה
😜
סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז
מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?
צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה
מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).
בהצלחה רבה
הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb
או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?
צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל
מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,
ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל
מאוד
לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה
ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"?
בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?
מבחינת סגנון דתי/חרדי, מה חשוב לך?
איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...
הכנסה נוספת 4נטע ברזני
דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗
(ללא השקעה) וללא ניסיון!
ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי
👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇
זמינות מיידית!
יש פה איראלנקים?בת סוד
בואו נעשה מאגר פעולות