איך להכין שבת כשאני חולהתפוחים ותמרים
את הקניות עשיתי, אבל אין לי בשר לחמין, היו אורחים אתמול והבית הפוךךךךך ואני לא מצליחה לקום מהמיטה.
אויש.. בעלך יכול לעזור?אנונימית לרגע1
אוכל קנוי בא בחשבון?
נניח אפשר שתכיני רק תוספות
אורז וכו..
והשאר תזמינו
זה לא ברור מאליו שהאחריות לתפקוד הבית היא אחריות משותפת,קרן-הפוך
ולא רק שלך?

ואם את חולה, או לא יכולה בגלל אילוצים כאלו ואחרים - יש בן זוג.

אם יודע לבשל, מצויין.
אם לא, קונים מוכן.

באמת למה שבת אמורים להיות לחוצים ממנה?סיה
אז הבית ישאר הפוך. תאמיני לי תשארו בחיים!!!
הכי חשוב אמא בריאה
תאכלו חלה זה מספיק. מי אמר שחיבים ממש אוכל. צריך יין וחלה ואפשר לאכול מה שיש במקרר מבחינת פרות ירקות . זה ממש אם אין מצב לשום בישול ולשום קנית אוכל

כל הבעיה זה בשר לחמין? לא שמעת על חמין בלי בשר??? את במצב טוב אם את אוחזת בבשר לחמין
למה הגישה הזאת שהאישה כאילו צריכה לספק בית ואוכל. גישה של דור המדבר. באמת מצטערת
לא אחת ולא שתים נכנסו לשבת כשהבית לא נקי לא עבר לא טאטוא וקל וחומר לא שטיפה. הכיור עמוסס . הריצפה עמוסת פורגרום .אוכל מינמלי אפילו בלי חמין אלא נקניק קנוי. כן לא קרה כלום!!! אבל ממש כלום!!!. הילדין סיפרו פרשת שבוע. שרנו זמירות. זה הכי חשוב!!
איך את מהממת!כי לעולם חסדו
תודה לךסיה
אפשר לצרוח ולריב ויהיה אוכל ויהיה שטיפה אבל אוירה זועה.
אפשר ריפצה שחורה ולאכול אפילו ממתקים או קרקרים או קורנפלקס אבל האוירה נעימה
לא רוצה להיחנק עם אוכל טוב ריצפה מבריקה והלב מתפוצץ מעצבים. העיקר לעשות וי על שבת נכנסה נורמלי
וואו, אני רוצה לאמץ את הגישה שלך!חלק ממש
והלוואי ולא אגיע לידי ניסיון 🙈
איזה נסיון?סיה
אני לא מרגישה שום נסיון. אני חיה מעולה זה לא בא מתוך שפל הגישה הזאת. זה לא בא ממקום שאני מרגישה בתחתית ואין לי ברירה.
זה הפוך. זה הצורת חיים שלי. נגיד הבחירה זה או מוצש מיד לצאת כל המשפחה לפארק. לרכב על אופנים או שלשטוף כלים להוריד מפה לסדר את הבית וכו. אז כן בוחרים ביציאה. כי זה זכרונות וזה כיף. ונקיון וסידור הבית אין לזה סוף.
אני לא מסוגלת גם וגם אני לא עד כדי כך מלאך. אם אני מסדרת מצטערת אני עיפה וזה גם לוקח זמן וזה מעכב יציאה. ובחזור גם לבוא לרחוץ ילדים להשכיב לישון אני לא נשארת עם כח לסדר. אז או יציאה משפחתית או סידור בית בוחרת ביציאה.
לכן אני אומרת, גישה מהממת ובריאהחלק ממש
לי קשה מאוד כשהבית מלוכלך, הכוונה בניסיון זה להגיע לשבת כשהברירה היא או בית מתוקתק ועצבים או הפוך ושמח..זה ניסיון ממש קשה בשבילי..מתפללת שתמיד נזכה להגיע לשבת מוכנים הייטב מתוך רוגע ושמחה בע''ה
את צודקת לגמרי!!מחשבות....
מצד שני לדעתי אפשר לכתוב קצת יותר עדין.. זאת השבת השלישית שלה שהיא שומרת עם משפחתה ומבינה לגמרי לגמרי את הרצון שהכל יהיה מפואר וטעים לכבוד מתיקות השבת.. זה גם ככה קשה כל השינוי והמעבר של שמירת השבת אז שהתפאורה תזמין..
אבל בשבילי התגובה שלך היתה מעולה וחיזקת לגמרי ;)
לקנות.מיואשת******

ולהיעזר כמה שאפשר

לעשות מינימום ממש כמו מרק + עוף ותפוחי אדמה בתנור ללילה וחמין לבוקר

חלות וסלטים לקנות

ומקסימום יהיה מלוכלך. 

תרגישי טוב!!

אני מניחה שלומר לבעלה להכין היא יכולה לחשוב לבדמיואשת******
ואם היא ביקשה עצות היא התכוונה לעצות מעשיות אחרות ולא כאלו שיובילו לריבים עם בעלה כשהיא חולה
בינתיים השבת היא לגמרי יוזמה שליתפוחים ותמרים
והבית בא אחריי, ולכן אני מרגישה אחראית.
בעלי מכין מנה עיקרית לליל שבת, אני מכינה חמין צמחוני, ואופה חלות ועוגות.
את המהפכה סידרו הילדים כשאני שרועה על הספה והם אוספים פריט פריט.
תודה לכולכן מכל הלב!
יקרה, באמת שחלות ועוגות קנויות זה מצוי ונורמלימיואשת******

אם את חולה אז למה? מילא אוכל מבושל, כל הכבוד שאת מצליחה

אבל חלות ועוגות? זה לגמרי הדבר הראשון שמורידים כשחולים. בחצי מהבתים אם לא יותר החלות והעוגות קנויות גם כשכולם בריאים ושלמים

אל תעמיסי על עצמך

חיבוק!

מסכימהmp3
כבר כמה שנים שאני בקושי מגיעה לאפית חלות.
ובית מבולגן זה מבאס ממש.תתחילי אולי מלעשות צורה לסלון ולמטבח ותוותרי על החדרים.אחר כך מה שתספיקי יהיה רווח.
אין כמו לקחת מגב ולדחוף הכל לחדרים, שהילדים יתמודדו ;)מיואשת******

חחחסיה
אצלינו זה די הפוך. אני דוחפת לסלון
חושבת שיותר חשוב לישון במקום מסודר ונעים . כי איך שיושנים ככה קמים וככה למחרת מתרכזים.
לכן אני לוקחת מגב וגורפת כל לכלןך מהחדרים לסלון. סלון זה מעבר.
ומה יגידו השכנים כשהדלת פתחת זה הכי פחות מטריד אותי
אם אני נכנסת הביתה לסלון מבולגן הלך לי כל היוםמיואשת******

העצבים שלי עולים מאד

בחדר שלי נעים

בחדרים של הילדות זה הן אחראיות, ואם הן שמו בלאגן בסלון הוא יחזור לחדר שלהן והן תצטרכנה לסדר

השכנים לא מעניינים אותי, כשמטבח והסלון מסודרים הראש שלי מסודר ונעים לי בבית

וואי לגמרי. גם אני ככהחדשה ישנה
אני לא אכניס שבת לבית מלוכלך כי זה פשוט יעשה אותי בדיכאון, בעצבים, במרמור..
לא. אין סיכויי. מעדיפה שלא יהיה מה לאכול, העיקר שיהיה נקי ומסודר.
אם את מנקה בכיף בלי להתלונןסיה
ואת נהנת מיזה אז למה לא
זה כמו שאני אהנה ממשהוא אחר. כל אחד בשביל ההנאות שלו טורח
זה הקטע פה. אני שונאת לנקות!!! אפילו שאחרי זה כיף הטירחה לא שווה את ההנאה. למרות זאת אני כל שבוע משתדלת לנקות את הבית וזה מאמץ מטורף ובגלל זה יותר מעריכים אותי ו
לא מסתכלים עלי טוב את נהנת מיזה אז את מנקה. וזה לא מביא אותע לעצבים ולצרחות על כולם. כי מראש אני בגישה שזה ההקרבה שלי לבית למרות שאיי הנאה מיזה לא תוך כדי ולא אחכ
אני שונאת לנקותמיואשת******
אבל אוהבת שנקי
והאמת שזה יותר הסדר
הבלאגן מחרפןןן אותי
ולוקח רבע שעה לסדר ועוד רבע שעה להעביר ניגוב כשצריך ואני שונאת אץ זה ומעדיפה לעשות את זה מלחיות בבלאגן
נו את עונה לעצמךסיה
הבלאגן מחרפן אותך.
אני למדתי שזה לא יחרפן אותי. אותי מחרפן רעב נגיד או משהוא מתוק
כל אחד לומד מה עושה לו טוב ומה מחרפן אותו
כל השאלה אם את רוצה להישאר ככה שבלאגן מחרפן אותך או שאת רוצה שינוי
אין כאן שחור לבן והגישה שלךאני זה א
ממש לא מתאימה לכולן. נכון ברעיון הלכלוך ובלגאן לא אמור לנהל אותנו אבל אצל כל אחת זה קצת שונה.
אני לא יכולה לסבול בלגאן ולכלוך אז פעם הייתי ממש משתגעת היום למדתי לאזן קצת אבל עדין אני צריכה שיהיה לי נעים וזה ממש בלי קשר לשכנים זה צורך שלי אישי. אז הילדים מבלגנים ואני מרשה אבל יודעים שגם אח"כ מסדרים אבל הם עוד קטנים אז אין מה לעשות הרוב זה בכל זאת אני. אז כשאני חולה ברור שלא מנקה ומסגרת באותה רמה וגם בעלי עוזר יותר אבל בשבילי עדין חשוב לי לדאוג שיהיה נעים ומסודר.. הגעשה שלך שהבעל גם צריך לעשות ולא הכל צריך להיות על האישה נכונה אבל קצת צרם לי איך שנאמרו הדברים. נכון בעלי שותף ויש לו אחריות גם לבית ולילדים. אבל החלטה שלנו למשל שהוא יותר על הפרנסה ואני על הבית והילדים.. ולריב איתו על עזרה בעיני לא עוזר. אישה שרוצה יותר שותפות ועזרה מבעל שפחות מורגל בעניין זה מהלך שלם בפני עצמו של שיח ודיבור.
ולך הפותחת תראי את זה כניסיון דוקא בגלל הפרויקט החדש שלקחת על עצמך של שבת.. ומה שאפשר תורידי ומה שלא תתפללי ל ה שיעזור לך...
נו אז שובסיה
זה סדר עדיפיות
לדעתי אני לא רוצה שבעלי יפרנס ואני אהיה אחראית על הבית
ולדעתי אני לא רוצה שליכלוך יקח ממני את השלווה
כמו שאומרת כל הזמן מי שזה מחרפן אותה שתתחרפן ותנקה
ומי שחושבת שבעל מביא כסף ואישה מנקה וטוב לה ככה שתמשיך בדרכה
תודה שדייקת זה הרבה יותר נעים לקרוא ככהאני זה א
ובאמת כל אחת וסדרי העדיפויות שלה ואיך שהיא בוחרת לנהל את חייה
אני לא עונה ולא שואלת, אני משתפת מיואשת******
אין כאן רע וטוב
כל אחד עושה מה שמתאים וטוב לו
וזה מצוין
מזדהה. אמנם לא שונאת לנקות, אבל גם לא תחביב שלי כי לעולם חסדו
מצד שני - ממש עושה לי רע כשמבולגן או לא נקי.
לא יכולה לחיות ככה...
אני לא כ''כ אוהבת לנקות. תלוי במוזה ובכוחותחדשה ישנה
אבל אני שונאת שונאת שמלוכלך ומבולגן. פשוט לא יכולה לסבול את זה. לא שתמיד נקי אצלי. ממש לא. אבל שבת זה קו אדום מבחינתי.
וקשה לי עם בלאגן במיוחד אם אני במצב רגיש נפשית (אחרי לידה או אחרי פיטורין וכד') זה יכול לגרום לי לבכות.. ממש מרגישה שזה משפיע על הנפש שלי.
לי יכול לבוא לגרום לבכותסיה
אם בעלי לא יקשיב לי ,או יהיה חסר סבלנות כלפי, או ידבר בזילזול אלי
ולך בא לבכות מליכלןך. לי חבל על צער בגלל חפצים דוממים שעומדים על הריצפה .אז כל אחד יודע מה סף הריגשות שלו וזה מצוין
חחח.. גם מזה אני יכולה לבכותחדשה ישנה
ואני דווקא לא בכיינית גדולה...
^^^אמא וגם

זה חשוב להקל על עצמך.

אפשר למצוא במאפיות חלות ועוגות טעימות ומשובחות.

את אישה מיוחדת ביותררקלתשוהנ
להכין מינימוםעדידפ

מרק ירקות+עוף וקוסקוס משקית לערב

חמין לבוקר- תשיגי בשר או תשימי משהו אחר
או עוף+תפוא בתנור.
אפשר גם לקנות אוכל מוכן

תודה רבה על כל העצות הפרקטיות והרגשיות, משתפתתפוחים ותמרים
אחה"צ התאוששתי קצת, רתמתי את הילדים לעזור, טטאנו את כ-ללל הבלגן (היה טונה! ישנה פה חברה בלילה) למרכז הסלון. אני ישבתי על הספה והם מיינו, בסוף הבחור לקח יעה ואני רק הייתי עם המטאטא. ואז הקטנה התעקשה לשטוף (הכי חפיף, רק סמרטוט עם טיפה מים וחומר), וכל הבית הרגיש אחרת. זה לקח בערך 20 דקות.

אני שונאת בית הפוך, גם ביום רגיל.
מאמינה כמו סיה שחפצים דוממים לא צריכים לנהל אותי, ומצטערת מאד בקיצור על כל סוג של אובדן חומרי (מחשב שהתקלקל, בגד אהוב שהתלכלך באקונומיקה, מקרר שהפשיר וזרקתי אוכל ביותר מאלף ש"ח, דו"ח מבאס שקיבלנו וכד') אבל סביבת המחיה שלי עבורי היא לא דוממת, היא חלק מהרווחה הנפשית שלי.

אח"כ הם עזרו בבישולים - סיר מרק והר של קציצות ברוטב. איזה מתוקים. האמת שגם לא נשאר כלום מבושל להיום, אז הספיק גם לערב ויהיה גם למחר.
מחר רק חמין ( מצאתי 2 שוקו הודו בפריזר, איזה כיף) אפיה (ביחד איתם), וסלט גדול. ובעלי אחראי על המנה העיקרית.
אנחנו כמעט לא קונים אוכל מוכן, מקסימום פיצה מדי פעם.
טוב אמאללה . חחח .סיה
חברה ישנה אצלי.לא נושמת. לא רואה איפה אני מארחת חברות לשינה.
הר של קיציצות. לא אל תגידי לי שעמדת לטגן.
מצאת במקפיא שוקי הודו. לא . כאילו איך מוצאים במקפיא דברים. אנחנו קונים בדיוק מה שצריך לאותן השבוע. אין מציאות.
אפיה. השם ירחם.
חחח בקיצור הבדלי משפחות.
ואני שוכבת במיטה עכשיו ונהיית חולה לא מהליכלןך. אלא מהרעיון שאני צריכה לנקות. חחחחח
אבל ננקה בעזרת השם בכיף לכבוד שבת לא מתוך לחץ ועצבים אלא מתוך שמחה ברוך השם שיש מה לנקות ועבור מי לנקות. לא צריך יסודי. צריך מה שיש כח ורצון
את מדהימה והילדים שלך מדהימים גם כןמיואשת******
ו...
איזה כיף שהצטרפת לפורום הזה , באמת, את מעשירה אותנו בנוכחותך ❤️❤️❤️
איזה כיף נשמעים באמת מדהימים! וגם את!כי לעולם חסדו
רפואה שלמה ❤️אנונימית 1994אחרונה
לא זוכרת מתי הייתי ככה טעונה (טהרה)אנונימית בהו"ל

אני נשואה מעל 5 שנים.

נדיר (או שאולי בכלל לא קרה) שיצא לי להיטהר בלי ללכת לבודקת.

יום לפני החתונה(!!!) הייתי אצל בודקת.

זה מכעיס אותי כל כך כל כך.

אני עכשיו מנסה להיטהר ולא מוכנה ללכת שוב לבודקת בינתיים.

אז הרב פסל את הכתמים ואמר שאם אני רוצה ללכת לבודקת והיא תראה פצעים יהיה אפשר להתיר (ואז גם להמעיט בדיקות).

אז עשיתי הפסק חדש.

ואם זה שוב פצעים אז זה לחינם כי שוב יהיו לי כתמים ושוב הרב יפסול.

וביקשתי בפעם הקודמת להמעיט בדיקות והרב אמר שאי אפשר לדעת אם גם עכשיו יהיה פצעים אז בינתיים לא ואם יהיה אז להמעיט.

אבל למה לעזאזל לחכות שיהיה??? למה לא למנוע מראש את הסאגה הזאת??

מחר שוב אתקשר להגיד שאני רוצה להוריד בדיקות, נראה מה יגיד הפעם.

אין לי כח למצווה הזאת.

נמאס לי לספר לאנשים מה קורה לי בתחתונים.

מה עשו פעם בלי בודקת? נשים נשארו טמאות לתקופות שלמות?

כל פעם שאני הולכת לבודקת היא אומרת את אותו דבר, איזור רגיש, יש הרבה נקודות שיכולות לדמם במגע.

אין התחשבות בסיטואציה כזאת בהלכה?

אמרתי לבעלי שמבחינתי אני אמשיך לעשות הפסק עד שיגיע המחזור או עד שנחליט שרוצים היריון ואז אלך לבודקת.

אבל זה פוגע רק בי ובו.

ומרגישה צורך ללכת לבודקת רק בשביל בעלי אבל לא באלי אז לא הולכת וזה לגמרי מובן לו.

אבל מרגישה מפגרת כי אם שוב יהיו כתמים ושוב הרב יפסול אז כן אלך.

בפעם האחרונה הלכתי לבודקת ואמרתי לה שתבדוק בצד ימין, שם הרגשתי שנגעתי בנקודה בעייתית וצדקתי.

והיא כל פעם מחדש מתעצבנת ששולחים אותי אליה כשידוע שיש לי רגישות.

ופעם אחרונה היא אמרה לי שבפעם הבאה לא אבוא אלא להתקשר אליה והיא תדבר עם הרב אבל לא באלי.

מרגיש לי מטומטם שאני אגיד לה והיא תתקשר לרב, ילדותי קצת.

ונס שזאת לא אופציה מבחינתנו ליפול במצווה הזאת.

וחבל כי אני כל כך רוצה חיבוק.

וזהו. מקווה שלפחות הכתיבה כאן תוריד מעוצמת הזעם שיש לי על המצווה הזאת ועל הרבנים (שאלתי כמה. ואל תמליצו לי על רבנים מקלים כי חשוב לי לשאול רבנים מהזרם שלנו)

מתארת לעצמי שחלק יזהו, לא מפריע לי. רק שלא ישמר בכרטיס.

ממליצה ממש ממש מכון פועהשמעונה
קודם כל יעשו לך סדר, מה מותר ומה אסור. אולי גם יסבירו לך על ההיתר של ראשון, שלישי, שביעי, בלי קשר להראות להם עד. יש להם כתפיים רחבות מאוג והם אפילו ידועים כמחמירים, וכבר שנים התירו לי ראשון, שביעי ולא אמרו לי מעולםללכת לבודקת. גם דברו איתי בעניין כתמים והתירו
העמסת סוכר מאההבוקר יעלה

תמיד שוכחת את ההנחיות. יש צום לפני, ואחרי צריך לאכול משהו מתוק נכון?

ואם אני שותה את התמיסה המוכנה.. אפשר לימון?

כי האחיות אומרות שלא והרופא אומר שכן 🙊

אשמח לטיפים.. כל פעם מחדש שוכחת..

אה וגם האם צריך להוריד בתזונה באותו שבוע? אני חושדת שהריון שעבר היה לי סכרת כי ערב לפני יצאתי למסעדה.. 

לא מניסיוןהשקט הזה

אבל יודעת שצריך להיות בצום לפני כי הבדיקה הראשונה היא לסוכר בצום.

לגבי לאכול אחרי- לא יודעת, אבל בטח יתנו לך הנחיות בבדיקה.

אם שמים לך אבקה בכוס ומוהלים במים, אפשר לימון אם זה בא מוכן מראש אז אני חושבת שיש קצת לימון בפנים, אבל לא בטוחה.

אין קשר בין התזונה לסכרת. צריך להמשיך לאכול כרגיל. 

יש תמיסה בטעם הדרים ויש בטעם אפרסקיעל מהדרום
תשובהPandi99

לא אוכלים משהו מתוק אחרי אם מרגישים רגיל. אין סיבה. אם את מרגישה נפילת סוכר, אפשר. אבל זו ממש לא הנחייה ואחרי העמסה של ככ הרבה סוכר לא מומלץ עוד…

לאכול רגיל לפני. יציאה למסעדה ממש לא קשורה להאם יש סכרת. לא הייתי אוכלת מלא ממתקים ערב לפני כי זה יכול קצת להשפיע על הבדיקה בצום.

לתמיסה המוכנה לא מוסיפים כלום. 

מגיעים בצוםיראת גאולהאחרונה

אחרי הבדיקה צריך לאכול אוכל, כי את אמורה להיות מורעבת, לא?

לא משהו מתוק, אלא ארוחת בוקר נורמלית, עדיף עם חלבונים ושומנים כדי שפחות תושפעי מהנפילת סוכר.

מה שאכלת ערב קודם לא קשור. הבדיקות בודקות את ההתמודדות של הגוף שלך עם הסוכר ששתית. (סוכר בצום כן קשור למה שאכלת אתמול בערב, אבל כנראה לא זו הייתה הבעיה) אבל אם את חוששת, אל תאכלי שום דבר מוגזם בערב קודם.

לי ידוע שלתמיסה המוכנה אסור להוסיף כלום. (היא מדויקת. הלימון שמוסיפים בעצם מוסיף גם סוכר לבדיקה, ואז זה מוריד מהמהימנות שלה)

אז איך מתכוננים לצום?אהבה.

די מלחיץ אותי,

שבוע 19 ובכללי מאד עייפה רב הזמן 

קוואקר, דבש, הרבה שתיה.מוריה
לתגבר שתיה לא מהרגע האחרון. 3-4 ימים מראשכתבתנו
סיוט ללכת לשירותים הרבה אבל משפר מאוד את ההרגשה במהלך הצום
הרבה פירות נותן אנרגניה שמתפרקת לאט ולאורך זמןילדה של אבאאחרונה
אני רוצה לשאול שאלה שמעניינת אותי לגבי משפחותפרח חדש

מרובות ילדים, שאלה לנשים שמגדלות כאלו משפחות,

מה מניע אתכן ללדת עוד ועוד ילדים?

הרי לגדל ילדים זאת מבחינתי המשימה הכי חשובה ומורכבת שיש בחיים

ב"ה יש לי כבר חמישה ואני רוצה עוד

אבל לא שואפת למספרים דו ספרתיים..

אז מה גורם לכן לעשות את זה כפול 10 +?

זה לא מלחיץ אותכן האתגר והאחריות?

יש בסביבה שלי המון משפחות כאלו ואני מוצאת עצמי חושבת על זה הרבה

לא נעים לשאול אותם ישירות

אז שואלת פה

אגב יכולות לענות גם כאלו עם 8-9-10 ילדים.. זה גם הרבה 😃

אני חושבתעוד מעט פסח

שה'הורות הליקופטר' שתיארת היא לא תוצאה של משפחות קטנות.

היא עוד תופעה שנפוצה באותו המגזר שמביא מעט ילדים.

או שמי שמאוד חרד על הילדים יביא פחות כי הוא מפחד שלא יצליח לשמור ולפקח מספיק על יותר ילדים.

אבל זה ממש לא סיבה ואת ותוצאה. ואני לגמרי יכולה לדמיין את המקורית מגדלת ילדים לתפארת גם בשלב של גיל ההתבגרות.

וגם, מהצד השני, יכולה להגיד לך שלי אישית היה ממש קשה השלב של מתבגרים + תינוק בבית. הרגשתי שאני לא מספיק סבלנית למתבגרים כי לא ישנתי טוב בלילה. או שלא הצלחתי להיות ערה בשעות שבהן הם מסתובבים בבית, כי קרסתי לישון מוקדם. והתקשיתי להיות פנויה לסיפורים שלהם, לבוא להופעות, טקסים וכו'. כל בחירה בה יש יתרונות וחסרונות.

אני שמחה בבחירה שלי (6 ילדים ב''ה, מרווחים על פני 16 שנה).

בעיני חלק מהאנשים זה מעט (במיוחד כי התחתנתי צעירה). בעיני אחרים זה המון ובלתי נתפס.

מה שחשוב שאני ובעלי נהיה שלמים בזה. ונהיה ההורים הכי טובים שאנחנו מצליחים בהתאם לנסיבות.

כל השאר- שיהיו בריאים ולא ידחפו את האף, תודה.

אחרי שבת מאתגרת, מתייעצת בקשר לבן שליאנונימית בהו"ל

הוא בן 6,

ילד מאוד שמח וגם מאוד אנרגטי.

אנחנו חושבים לקחת אותו לאיבחון אבל לא יודעים אם לקשב וריכוז, היפראקטיביות או אוטיזם.

הוא פחות נראה לי עם אוטיזם כי יש לו אחות עם אוטיזם וההתנהגות שלה ממש אחרת.

אצלו זה בעיקר מתבטא בתיסכול,

כשהוא ממש מתוסכל והיום זה קרה הוא התחיל לבכות והיה על הרצפה ולא נרגע,יכול להיות גם שזה היה בגלל שהסתובב בחוץ הרבה והיה לו חם.

הוא הרבה מציק לאחים שלו, כולל התינוקת שלפעמים הוא יושב עליה, היום כמעט הפיל את העגלה כשהיא היתה בה.

הוא מבקש דברים עכשו וקשה לו לחכות בסבלנות,

הוא לפעמים גם עושה דברים לא צנועים, כמו מוריד את הבגדים ונשאר עם תחתונים או אפילו ערום לגמרי וכשאני אומרת לו שזה לא צנוע, הוא צוחק.

אבל מצד שני יש בו גם תכונות מאוד טובות,

היום אמרתי לבעלי שהוא חזר מאוד שמח מהלימוד איתו בבית כנסת וזה הכניס בו מרץ,

ביקשתי ממנו לאסוף משחקים והוא סידר את כל הסלון שהיה ממש מבולגן לגמרי לבד וממש החמאתי לו על זה.

הוא שמר לאחותו שלא היתה בבית בשבת ממתקים שהוא קיבל,

הוא הלך עם אחות אחרת לשחק מחוץ לבית ולא הפריע לנו לישון בצהריים, בערך שעתיים..

אז מה אומרות יש לכן כיוון מה זה?

מצד אחד הוא יכול להיות מאוד שובב ועם המון אנרגיה שזה מתיש אותנו מצד שני הוא ילד טוב.

רעיון לכיווןמתיכון ועד מעון

אם אתם לא סגורים על הכיוון אפשר לפנות לרופא התפתחותי, אם יאשרו בקופה כי הגיל שלו גבולי, ולפעמים אחרי גיל 6 כבר לא מאשרים. אם לא פסיכאטר ילדים יכול לסייע לחשוב מה הכיוון של האבחון

אתם בהדרכת הורים כלשהי? (בעקבות הילדה על הרצף)מתואמתאחרונה

אנחנו מתייעצים עם מדריכת ההורים שלנו (שמומחית לאוטיזם) גם על הילדים שלנו שלא על הרצף, והיא נותנת לנו כיוונים מה לבדוק ולאבחן.

היא פסיכולוגית.

אם יש לכם מישהו כזה - הכי טוב להתייעץ איתו.

אם לא - אז לפנות לרופא הילדים ולבקש הפניה כללית להתפתחות הילד. יכול להיות שתצטרכו למלא כמה שאלונים...

בהצלחה, וחיבוק של הזדהות❤️

מישהי ילדה לאחרונה בבלינסון?שיפור

שמעתי ששיפרו את האשפוז שם ויש חדרים פרטיים לכל היולדות עם מיטב גם לבעל, זה נכון?

ומבחינת הצוות המקצועי והיחס, ממליצות?

הבנתי שרק בביות מלא ועל בסיס מקום פנוי..nik
לא נכון, לא רק לביות מלאPandi99
חברה שילדה כך אמרה לי, טעות משמחת🙂nik
אני הייתי בחדר פרטי, היה מעולה. צוות מדהיםPandi99

ביות חלקי

החיסרון מבחינתי שאין תינוקיה מתי שאת בוחרת. רק בלילה עד 6 בבוקר

ובצהריים איזה שעתיים

את לא יכולה לשים שם את התינוק מתי שאת רוצה

אין מיטה לבעל אלא כורסה נפתחת שהופכת למיטהPandi99
אני ילדתי שםמולהבולה

לפני 8 חודשים

יש חדרים פרטיים על בסיס מקום פנוי ,אפשרי לחכות לחדר פנוי

אבל חדרים ממש יפים

הצוות, תלוי מחלקה

חברה שלי היתה. החדרים חלום והיתה מרוצה גם בכלליאורוש3
ואיך היחס שם ללידה טבעית ?הלוואייי
והעומס?הלוואייי
וכמה נשים בחדר ?  רוצה תינוקיה רק לקצת אבל שתהיה
מידע מלפני 3 שניםמתיכון ועד מעון

ממש תלוי על מי את נופלת

ילדתי שם לפני 15 שנה בלידה טבעית לחלוטין (וגם לפני 10 ו3 שנים) והגעתי פעם אחת לפני 7 שנים והיה עומס ולא הייתה אף מיילדת שיודעת ליילד באופן טבעי וזה היה באסה ממש

רק קחי בחשבון שהאשפוז ממש קצרממשיכה לחלוםאחרונה
ויש נשים שזה חשוב להן
מה הסוד לחימום סלמון על הפלטה?רוני 1234

אם אני שמה בשכבה התחתונה הוא מתייבש

שכבה שנייה הוא לא מספיק מתחמם

שכבה שניה כשהתבנית מכוסה?יעל מהדרום
לפי הדעה שאנחנו הולכיםאבןישראל
אפשר להניח את הסלמון לא מוכן על הפלטה לפני הדלקת נרות והדג מוכן לסעודה בערב..זה מה שאנחנו עושים..
מכינה אותו קרוב ממש לשבתרקאני

ואז שמה שכבה שניה עטוף טוב

אם הוא לא עם רוטבהשקט הזה

אז שימי אותה שכבה ראשונה, בערך רבע שעה- עשריפ דקות לפני שאוכלים. הוא לא צריך להיות על הפלטה כל הזמן.

או שתשימי שכבה שניה ותורידי אותו קרוב לאכילה 

להכין סלמון עם הרבה רוטבאורי8
כמובן להניח על הפלטה לפני כניסת שבת. בזכות הרוטב לא מתיבש בכלל
אני מקפידה על אורך החימום ושמה לא ישירות ממשכתבתנואחרונה
כלומר מניחה כ3/4 שעה לפני האוכל כדי שלא יהיה סתם זמן מיותר שמייבש אותו, מניחה על הגבהה נמוכה אבל לא קומה שניה (רשת צינון של עוגיות/ מכסים של צנצנת דבש וכד')
הזרעה על בסיס ביוץ טבעיליבא2

יעזור לי ממש לשמוע ממי שיודעת

מתי מתחילים מעקב?

אני יודעת לזהות את היום של הביוץ לפי הפרשות (תמיד אני צודקת כי שבועיים בדיןק אחרי מגיע המחזור)

השאלה אם להתחיל כשמתחילות הפרשות או ביום ה11 למחזור? הרופא לא כל כך הסביר לי.

תודה!

ממה שאני יודעתפצלושון

מעקב זקיקים מתחילים מיום 2-3 הרבה פעמים, לפעמים גם יותר מאוחר 5-6, תלוי בגישה של הרופא..

יש לך איך לשאול אותו או אחות פוריות?

קודם כל בהצלחהעוזרת

רופא שעושה הזרעה חייב לתת הנחיות מדויקות ולהיות איתך בקשר עד ליום ההזרעה

זה חלק גדול מההצלחה במעקב הצמוד 

אם את יודעת מתי הביוץ פחות או יותרפרח חדש

תתחילי מכשבוע- חמישה ימים לפני

אין מה להתחיל קודם.. מיותר

תודה רבה לכן! עונהליבא2

הרופא פריון רק נתן לי מעקב זקיקים

אני עושה הזרעה דרך בית חולים, אז רק צריכה לעדכן אותם

אני יכולה ללכת לכל מרכז בריאות האישה לעשות מעקב? (בקופה שלי)

התחילו לי קצת הפרשות, זה אןמר שאבוד החודש או שיכולה להתחיל מחר?

שוב תודה רבה!!

לא אבוד בכללפרח חדש
ההפרשות מתחילות כמה ימים לפני

בהצלחה

כן הרופא אמור להגיד לך מתי להתחיל מעקבחושבת בקופסאאחרונה

יש שעות מיוחדות בבוקר ששמורות למטופלות פוריות. בדרך כלל ב7-8 כזה ואז הכניסה היא בלי תור.

אמורים להתחיל סביבות השבוע לפני הביוץ בדרך כלל.

במכבי יש מייל של אחיות ששולחים אליו את התוצאות ושואלים  שאלות ואחיות קוראות את זה ומעבירות לרופא ומסבירות את התשובה.  (אני שונאת את המייל הזה בטירוף. הן עונות רק פעם ביום, וצריך לדבר איתן ברחל בתך הקטנה כי הן לא מבינות כלום ממה ששואלים אותן וצריך לחכות עוד יום שלם לתשובה)

איך את אמורה לייצור קשר עם הרופא שלך?

אולי יעניין אותך