זתומרת, קודם כל- משמח. מאוד. ב"ה ומזל טוב.
אבל גם מבאס. מכירה את התחושה מקרוב ואין ספק שזה לא נעים (בלשון המעטה).
מרגישה שיש כמה נקודות ששווה להתייחס אליהן-
*לא תמיד כשחברה מתחתנת זה אומר שהיא שוכחת את כל החברות שמסביב. אני חושבת שיותר מהכל זה אומר שמשהו בסדר העדיפויות שלה משתנה (ובצדק) והיא עדיין לומדת לאזן את הדברים. יש כאלה שזה קורה אצלן באופן קצת יותר מתון, ויש כאלה שזה קורה אצלן באופן קצת יותר חד, ובכל מקרה- בסופו של דבר לא תמיד מגיעים לאיזשהו אמצע, אלא כל אדם (וכל זוג) ומה שנכון לו..
זאת נקודה קצת מבאסת, כי אין בה 'פתרון קסם', אבל אני חושבת שיש פה גם מקום לנחמה- כי זה לא אישי לאף אחד, כי זה זמני, כי זה בנסיבות טובות, כי לא כ"כ בטוח שאיבדת אותה..
*זה קשה יותר כי גם את רוצה למצוא אותו. זאת אמירה מדהימה ונכונה.
לא יודעת אם זה בדיוק המקום שלך, אבל אשתף שהייתה לי חברה מאוד טובה שהתארסה בתקופה שבה הרגשתי שהרצון שלי למצוא אותו גדל באופן משמעותי. כשהיא הודיעה לי על האירוסין- שמחתי מצד אחד, והרגשתי קושי גדול מצד שני. ונראה לי שהכי שבר אותי שלא הצלחתי לשמוח בשבילה בלב שלם כמו שהייתי רוצה..
משתדלת (וממליצה) לקחת את התחושה הזאת למקום של הסתכלות פנימה, על הקשר שלי עם רבש"ע ועם עצמי בכל התהליך- איך לסמוך עליו שהוא ימצא לי את שלי בזמן הנכון לי, איך לא לאפשר לעובדה שאני רווקה לנהל אותי, איך להבין שזה לא שאם לה יש-לי אין, וכו'..
*ועם כל זה, את עדיין רוצה את החברה שלך..
הציעו לפניי להגיד לה על זה משהו, ובכנות- אני לא יודעת אם זה נכון.. עם כל זה שהתקופה של האירוסין היא מאוד שמחה, היא גם דיי טעונה רגשית ולא בטוחה שאמירה כזאת או אחרת תתקבל כמו שהיא הייתה מתקבלת במציאות אידיאלית.
מה כן?
ללמוד לבקש.
להתקשר ולהגיד משהו מהסגנון של '_____, מה שלומך? אני מתארת לעצמי שאת עמוסה בארגונים/הכנות ושאולי את לא בראש, אבל עבר עליי יום קשה ואני ממש אשמח לדבר עם חברה'
יכול להיות שזה מרגיש קצת לא נעים, אולי 'קטן' או 'נצרך', אבל אני חושבת שזה בעיקר דמיון שיש לנו שאנחנו צריכים להיות כל הזמן גדולים וחזקים ולא להראות חולשות.. נראה לי שלפעמים דווקא לבקש עזרה/להודות בצורך מסוים זה הגודל האמיתי.
מה גם שלפעמים אנשים מפספסים, ואם פשוט נגיד להם הם ישמחו מאוד להיות שם בשבילנו (לצורך העניין- קרה לי כמה פעמים שגיליתי בדיעבד על חברה שהייתה באיזשהו קושי והצטערתי שלא הייתי מודעת אליו).
מקווה שיתסדר ויתבהר בעז"ה.
המון אור וטוב..(: