"תתגייסו ותגידו תודה"~א.ל
יש בזה משהופיתון
אם הם עושים חצי שרות ומטה שילכו לאיפה שבאמת צריכים אותם. אני לא מבין על מה הרעש.
הוא התייחס לעוד עניינים~א.ל

אני לא יודע לאיזה עוד עניינים את מדברת,שלומי20104
אבל אם שטרן היה אומר רק את זה זה היה מקום לדיון עם דבריו.
אבל שטרן באופן שיטתי רדף את הבינישים כל הזמן לידיעתך בתקופתו נאסר ללכת אם כיפות גדולות(לא לדאוג כמעט אף מפקד לא ביצע) עד שהרמטכ"ל היה צריך לבטל את השתות הזאת.
ויש עוד דוגמאות.
אבל בכל זאת זה ניראה לי לא צודק כי אנחנו(כן אני ביניש ומתגיס דרך ההסדר לשנה וארבע) לא מקבלים רק גולני וגיבעתי ורב הבינישים מגיעים לדברים אחרים ואני חושב שאם ניבדוק כמה בינישים רוצים גיבעתי גולני וכמה חיילים בכלל צה"ל אני כמעט בטוח(לא בדקתי) שיש הרבה יותר בינישים ולכן אני חושב שזה צודק שיש פחות שמקבלים אבל שלגמרי לא לקבל זה ניראה לי מוגזם.
ד.א. בתפקידי גובניקים הבינישים לא מקבלים כמעט שום דבר טוב.
הוא התייחס גם לעקרון של מעורבות בחברה~א.ל
כשזה נוגע להסדר. ואני חושבת שזה בעיקר מה שמשך אותי לכתוב את השאלה הזו

למשל:
*  עניין של מעורבות אמיתית ,מבחינתו, היא דפיקה ממושכת ולא כזו של דפיקה בדלת "בוא תראה את הפנים שלי". כלומר שיש עקרון של שירות ממושך ולא שירות קצר שמנסה לתפוס בשני כיווני החבל(לעשות צבא וגם ישיבה) ואולי יוצא קירח מכאן ומכאן.

האם זה הגיוני שמישהו שמשרת בצבא יום בחיל האוויר ויום אחר בשיריון? האם זו מציאות לגיטימית?

בהתחלה הייתה האופציה או ללכת לישיבה או לעשות צבא ואח"כ עשו את השילוב הזה שנקרא "הסדר" שיאפשר את שני הדברים האלה ל "מתקשים" (אקרא לזה ככה) .

הרעיון הראשון שצץ הוא מבחינתי אמת כשזה נוגע לעניין של אם עושים משהו-אז צריך לעשות אותו עד הסוף. צבא -אז לגמרי צבא. ישיבה- אז לגמרי ישיבה.
כיום לקחו את ההסדר והפכו אותו לשגרה, למשהו לכתחילה. הנהגה שמכפיפים על כולם.

*כמו כן, לדעתו, אם משהו מפריע לנו, אז צריך להתערות בו ולשנות מבפנים. וההסדר זה מין חממה כזו בעבור אלו שרוצים "לשמור על עצמם".

לאנעיםלילהגיד אבלמה שאתה אומר זאתפיתון
פשוט פרזיטיות. שנה ו4 זה פחות מחצי שרות ומי שיכול לא לעשות את זה  ולהשאר דתי ולומד תורה זה הכי טוב. גולני זאת החטיבה הכי מבוקשת בצהל והצנחנים זאת גם חטיבה מבוקשת אז לא ייתכן שמי שמשרת את עם ישראל בצבא שלוש שנים יקבל פחות ממי שעושה פחות משנה וחצי. הוא גם מבין למה יש לנו בכלל את החוצפה להתנגד לפקודה הזאת. זה פשוט כי
סליחה אבל לא הבנתי זה כתוב מאוד מבולבל.שלומי20104
סליחה נשלח לי באמצעפיתון
אנחנו הולכים יותר מידי עם האף למעלה בגלל שאנחנו לומדים תורה ועושים צבא וגרים בהתנחלויות.בגלל זה אנחנו מרגישים שמגיע לנו הכל. אז לא, לא מגיע לנו הכל. וכדאי מאד שחיילי ההסדר יפסיקו לחשוב שהם יכולים לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. חייל שמתגייס לפחות מחצי שרות שלא יצפה שכל צהל יכרע ברך לפניו וייתן לו להתגייס למה שהוא רוצה. ואני לא בא פה להגיד משהו רע על ישיבות ההסדר ההפך זה מפעל מאד חיובי,אני רק רוצה להכניס את הדברים לפרופורציה.
נ.ב יש לי בעיה עם לחצן הרווח לכן השורה הראשונה של ההודעה הקודמת נראית כמו שהיא נראית..

ולכן?שלומי20104
מי עם אף למעלה רק ביקשתי ששטרן יפסיק לרדוף אותנו(ולמזלנו הוא הפסיק)

חילוני ממוצע נותן לע"י 3 שנים ואני 5.שלומי20104
 ועכשיו להסבר:
הכשרה צבאית לוקחת בין 5ל14 חודשים(לא כולל סירות)
מאחרי ההכשרה החייל נחשב לוחם ומוכשר כחייל לכל דבר ומאז מה שהוא עושה זה קוים.
נכון ביניש עושה פחות קוים מכל חייל אחר אבל ביניש נותן את הזמן הזה  פלוס עוד שנתיים בצורה אחרת לעמ"י.
בשבת האחרונה היה לנו דיון על זה עם הראש ישיבה שלי(קצת הסבר למדתי בישיבה גבוהה עד סוף זמן חורף בזמן קיץ עברתי לישיבת הסדר ולכן רוב השיעור שלי המקורי לא מתגייס) ולפי דעתו כמו שאת אומרת בחור למד 3-4 שנים מצוין עם הוא חושב שהוא רוצה לצאת לחיים וזה היעוד שלו למרות שהוא יכול לעשות 16 חודשים ולהשתחרר לגמרי(מגיל 22 בינייש חייב רק ב16 חודש ע"פ חוק טל) צריך לעשות 3 שנים כי כבר אין הצדקה לפחות שירות.
אני בעצמי עוד לא יודע מה אני יעשה בסוף השירות שלי אם יחזור לישיבה או ימשיך בצבא, אבל ברור לי שאם אני ירגיש שיש לי כוחות ללמוד(מה שכרגע לצערי אין לי מספיק ולכן החלטתי להתגייס)אני יחזור לישיבה.
וסתם עוד נקודה: יש טענה שאני לא ממש מקבל אותה שכל בחור גם אם הוא ימרח את השנים שלו בישיבה אם יש סיכוי קטן שבקטנים שהוא יפול מבחינה רוחנית עדיף שיעשה 16 חודש.ושוב אני לא מסכים איתה אבל צריך לחשוב גם על זה.
יומטוב

לא אמרתי שאתה לא תורם לעם ישראלפיתון
אמרתי שלא הגיוני שמי שעושה חצי שרות ומטה יקבל את החטיבות הכי טובות. אני יסביר לך את זה במשל, יש חנות שיש לה שני סוגים של לקוחות סוג אחד של לקוחות שבאים כמעט כל יום לקנות ופעם שבוע עושים קניה ענקית, ולעומת זאת יש סוג אחר של קונים שבאים פעם בשבוע לקנות ארטיק. יום אחד ביקש לקוח מהסוג הראשון הנחה וקיבל אותה כמובן, ואילו מי שעמד אחריו בתור לא קיבל הנחה הוא היה מהסוג השני... הוא התחיל להתמרמר ושאל למה  הוא לא מקבל הנחה.מה הייתה עונה לו? אני חושב שמה שהיית עונה לו היה מתאים למקרה שלנו
לכן באמת יש הרבה פחות בינישיםשלומי20104
מתוך כל מחזור גיוס יש מחלקת ביניש אחת(לפעמים עוד קצת במעורבת).
ולעומת זה הבינשים מגיעים לדברים מאוד מעצבני (מוד"ש לדוגמא, פלוגות החילוץ וההצלה)
לכן אפשר גם לתת קצת דברים טובים.
אם הבנתי נכון~א.ל
אני לא סותרת את חשיבות התורה. להפך.
לכן, כמו שאמרת, ישנה גם תרומה לעמ"י על ידיה. (רק שהתרומה מסוג אחר)

אני פשוט חושבת שאם כבר עושים צבא אז צריך לעשות שלוש שנים צבא. ואין זה סותר את לימוד התורה שחשוב אף הוא.

וזה מהסיבות שמניתי:

- הסדר לכתחילה נוצר בשביל מי שמתקשה ב:או צבא לגמרי או ישיבה לגמרי, להכפיף דרך כזו על כולם- במידה מסוימת,לדעתי זה לא נכון. צריך לחזור לרעיון המקורי שאמר שאם עושים משהו צריך לעשותו עד הסוף והסדר הוא נועד לאלו שיש להם צורך של ממש בכך.

-להחזיק טיפה בישיבה וטיפה בצבא זה כמו שהוגדר לדפוק על הדלת דפיקה שאיננה ממושכת,אלא רק לגלות את הפנים. לדעתי יש פה עניין של תפסת מרובה לא תפסת כך שנוצר מצב שיוצאים קירחים מכאן ומכאן

- ההסדר רוצה לעזור לבחור שנכנס לצבא "לשמור על עצמו". אך במקביל יש לנו את הרצון להפוך את הצבא לצבא שהולך על פי התורה. אם לא נשפיע מבפנים ורק נתעסק באיך לשמור על עצמנו, כיצד זה יקרה? כדי להשפיע צריך להיות מעורב.

המסקנה המתבקשת-אליו2
ללכת למכינה קדם צבאית (רצינית!!!) /ישיבה גבוהה, ללמוד כמה שנים ולהתגייס ל3 שנים צבא או ללכת להסדר, להתחיל איתם צבא (ההתחלה זה החלק הקשה-אותו תעשה עם החברים מההסדר...) ואז לחתום ויתור....
דרך אגב, אחרי שקראתי ת'מאמר ות'תגובות(כמעט את כולם!) אני מרוצה שאני הולך שנה הבאה למכינה ולא להסדר, כי אם זה מה שהציבור חושב על ההסדרניקים, זה ממש חילול ה'!!!(לדעתי...)
סתם שאלה לאיזה מכינה?שלומי20104
בהצלחה.
אבל חשוב גם אם אתה בוחר מסלול מסוים לא צריך להשמיץ את המסלול השני.
ושוב פעם שיהיה לך הרבה טוב ושתצליח להיכנס ללמוד בדרך הכי קלה(וזה בכלל לא קל).
אני הולך לעלי....אליו2
מצטער על איך שכתבתי את הדברים...אתה צודק...
בהצלחה! ~א.ל
ההקדמה לא היתה סתםשלומי20104
עושים הכשרה צבאית לגמרי לא מתפשרים על היכולת הצבאית.
אלה שבמקום לעשות קוי חיר עושים "קוי" ישיבה.
לפי דעתיפיתון
חייל שעושה פחות מחצי שרת צריך ללכת לאיפה שהצבא יגיד לו ולא לצייץ גם אם המקום שאליו ילך הוא לא לרוחו
כנראה שלא הצלחתי להסביר לך את דעתי.שלומי20104
אבל לא נורא.
ושוב פעם הרבה בהצלחה בעלי.
ליטל התגובה הזאת^^^ מיועדת לשאלה שלך.שלומי20104
איזו מהתגובות?~א.ל
הסתבכתי לגמריץ התגובה של "ההקדמה לא היתה סתם"שלומי20104אחרונה
צום קל.
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך