קראתי והגעתי למסקנה שאני פשוט בנאדם פרוץ. ובעצם כולנו במידה זו או אחרת. מה דעתכם?
הרב זצ"ל וצניעותעוזיה
קראתי והגעתי למסקנה שאני פשוט בנאדם פרוץ. ובעצם כולנו במידה זו או אחרת. מה דעתכם?
יש הרבה אנשים מחובריםעוזיה
אולי תבהיר את עצמך..שלומית16
אני דווקא הבנתי את דבריו של עוזיה טוב מאוד.שובל אור
אולי כדאי שפשוט תחכי קצת עד שתתאוששי מהבגרות... (ובאמת יש ממה להתאושש- כל השאלונים היו קשים בטירוף!!)
ועוזיה- את דעתי אני מעדיפה להגיד לך באישי.
אפו הרב זצ"ל אומר ;את זה?מכאל 2 3
אשקרה באמת איפה ???"חיים ביטון
אמ..שחר
לא יודע אם זאת כוונת הרבראשון_בנשמ"ה
אבל גם אם אתה צודק, הרי ידוע שאין אפוטרופוס לעריות ושיצה"ר של גילוי עריות קשה מאוד.
שים לב מה אתה אומר!עוזיה
לא הבנתי את השאלהראשון_בנשמ"ה
ישנם רבניםעוזיה
ע"פ השולחן ערוך זה אסור!ראשון_בנשמ"ה
אתה מתכוון לרב שרלו?
גם אליו.עוזיה
קודם כלראשון_בנשמ"ה
אין בעיה..עוזיה
.צחי קנטור
מאיפה אנחנו אמורים לדעת אם אתה פרוץ או לא?
בודאי..עוזיה
יש כאן מישהו שמעולם לא אמר שלום לבת?? לא סביר.עכשיו רק צריך למצוא מקור...ראשון_בנשמ"ה
"רק"עוזיה
למצוא מקור למה?רחלי ברק
לרבנים שמתירים.עוזיה
אפשר להצטרף גם לשירשור הסוער הזה? תודה...שובל אור
אולי אני אשמע לכם כמזלזת בהלכה, אבל זו דעתי: בעניין הזה ההלכה לא כ"כ משנה לי, אני חושבת שכל אחד צריך לעשות את השיקולים שלו בעניין, תוך שמירת ההלכה הכללית (ולא כל הגדרים וההלכות הקטנות שנובעות ממנה) אבל הכי חשוב זה להיות אמיתי עם עצמך ולדעת שאתה מתנהג כך כדי להשיג דברים חיוביים ולא סתם בשביל ההנאה...
הגדרים וההלכות המחמירים נועדו אולי לאותם אלה שיודעים על עצמם שהם לא חזקים מספיק בשביל לשמור על עצמם, ואז כדאי שהם יגדרו את עצמם באותם גדרים שנקבעו, כדי שאפילו לא יגיעו לידי ההתנהגות הזו וייכשלו.
מצטערת אם אולי זה לא קשור כ"כ לדיון הסוער שהתפתח כאן, כי לא ממש עקבתי...
את בטוחה?!מוריונת
סליחה על הבוטות אבל מאיפה לך שזה החמרות??
זה שאנחנו אל נוהגים ככה היום זה לא אומר שזה החמרות...
הרי זה כתוב בגמרא וגם הרב זצ"ל אומר אז אולי זה בעצם אנחנו שלא פסדר??
מסתומרת ההלכה לא משנה לי ??? היא גם לא משנה לי אז אני אוכל חזיר או רק מדליק סגריה בשבת?כנ"ל לגבי -"האם יש מישו שלא.." אז מה אם אין כאלה??? אז אני כל החים עוברת על לשון הרע ,זה אומר שמותר לי לעשות את זה???לא!אני פשוט יודעת שאני צריכה לעבוד על עצמי כדי להפחית את זה עד שזה יעלם!!אותו כנ"ל בעניני צניעות...הרי כולנו יודעים שבקטע של צניעות בניאדם נכשלים הכי הרבה...אז יאלה!במקום לחפש לעצמינו תרוצים למה זה פסדר מה שאנחנו עושים או במקום להגיד טוב,נו שוין!אז אני לא פסדר!זה החים.. זה הזמן לתפוס את עצמינו בידים!!הכרה בחטא זה חלק מהתשובה ואם כולנו עדין אומרים כל בוקר "אני מאמין באמונה שלמה בביאת המשיח..." הגיע הזמן שנפסיק רק למלמל ונתחיל לפעול ע"מ שזה יקרה!!
שיהיה לנו בהצלוחה!
"שתבוא הגאולה משיח שיבוא.. " (משירי סעודת משיח..)
בצלב"א..

אוי אוי אוי.. מוריה! מה הנחתת עלי??שובל אור
בואי אני אבהיר לך שוב למה היתה כוונתי:
אני חושבת שבאופן כללי, לגבי כל המצוות הקיימות שהן בגדר של בן אדם לחברו, אסור לאדם להקפיד בהן רק מעצם העובדה שהן נאסרו מהתורה וזהו. לדעתי המצוות הנ"ל הן מוסר פשוט והגיוני והרבה פעמים בסיסי, ולכן האדם צריך להקפיד עליהן מלכתחילה מעצם עובדה זו. ידוע שחכמים גידרו גדרים בהמון תחומים ומצוות, רק כדי שלא נגיע לידי מצב הקרוב לעבירה שמשם הדרך הרבה יותר קלה וקצרה להגיע לעבירה עצמה. גם בנושא הנעסק כאן, רוב ההלכות זה בעצם החמרות של חכמים! אז לכן כתבתי את מה שכתבתי, שלי לפחות, באופן אישי, ההלכה לא כ"כ משנה בעניין הזה, וגם אם יהיו החמרות שונות שאני לא אקפיד עליהן, אני יודעת שאני נוהגת בסדר כי אני הולכת לפי המצפון והמוסר שלי, שכמו שאמרתי, הוא מה שאמור להנחות אותנו בקטע הזה ולאו דווקא ההלכה בגלל עצם היותה ההלכה. (כמובן שאני מקווה שאני יכולה לסמוך על המוסר שלי ושהוא תקין...)
עוד משהו לא ברור? אני מדגישה שוב- כל מה שכתבתי כאן, זו ה'תורה' שלי בלבד, זה לא איזה הלכה שחובה לנהוג על פיה, אבל אני כן חושבת שאצל כל אדם ואדם דברים כאלה (של מצוות בן אדם לחברו) צריכים לנבוע מהאמת שלו והמוסר שלו.
העלת כאן נקודות לדיון אחר..עוזיה
אם אתה רוצה תגיב מתי שבאלך..שובל אור
חח..כמעט מידית!מוריונת
שבתי אליך מיד אחרי המתכונת באזרחות.. (בעע..אין דמוקרטיה פה!!!)
אז ככה-
קודם כל אני רוצה להדגיש שלא הופנה פה שום דבר אישי נגדך אלא הגבתי ל'הגדרה'/'הנחה' הו שההלכה לא מחיבת אותי..
חוצמזה בקשר למה שכתבת שאסור לאדם להקפיד בהן רק מעצם העובדה שהן נאסרו מהתורה וזהו אני מסכימה איתך שיש צורך לחקור למה זה ככה ואסור לקים את התורה על 'עיור' אבל עדין גם אם לא חקרת וגם אם זה לא מתאים למוסר שלך את עדין מחויבת לקים את המצות של התורה וגם את הגדרות והסיגים של חז"לינו זכרונם לברכה...אנחנו בתור יהודיות מאמינות צריכות לדעת שמוסר אלוקי לא שווה למוסר אנושי ושאנחנו באנו לעולם שמובסס על מוסר אלוקי ולכן מחויבות למוסר זה!כן!גם אם הוא סותר את מה שנשמע לנו כנכון.זה חלק מהענין של צניעות פנימית של האדם שכל אחד צריך לזכור תמיד שהוא מתחת לקב"ה ושהוא לא מסוגל להבין את סיבת כל הדברים ולכן לפעמים הוא כן צריך לעשות גם מה שלא נשמע לו... הרי בשביל זה יש תורה ומצות מפורטות ולא כתוב לך רק 'תעשי מה שנשמע לך נכון ושיגרום טוב לעולם...'
עוד משו- אני מסכימה איתך שיש החמרות של חז"ל אבל צריך לדעת להפריד בין הלכה להחמרות..ברור שאדם יעמוד קודם בהלכות ואח"כ יקח (או לא יקח) עליו את ההחמרות אבל אני חושבת שכל ענין ההחמרות צריך ברור מעמיק כי לצערינו לא כולנו בקיאים בהלכה מספיק כדי לדעת מה החמרה ומה ההלכה הבסיסית.. ועוד משו בקשר להחמרות - זו שאלה שאולי תהיה לכם תשובה עליה בשבילי- הרי אם ההחמרות מיותרות אז למה גדולי ישראל נהגו כך?מה עומד מאחורי זה??
ולסיום- ברור שכל המצות של בן אדם לחברו צריכים להיות חלק מהפנימיות שלנו (
) בתור יהודים מאמינים אך עדין לדעתי זה לא מספיק שנסמוך על עצמינו כי אדם עדין לא עבר את כל התהליכים שאמורים להביאו לדרגה כזו..
ואו..סורי על האורך..ושוב שום דבר לא אישי..
שנזכה להגדיל תורה ולהאדירה.. 
בצלב"א..

ראשית- לא חשבתי שהפנת נגדי איזה משהו אישי...שובל אור
ועכשיו- נראלי כדאי שנדון על העניין הזה באופן קצת יותר אישי... פשוט כל מה שכתבתי נובע אצלי מדברים אישיים וזה לא קשור ממש לשירשור...
אז תחכי לי באייסי.
אני אפעם לא אמרתי שלום לבן!!!נופניק אבלפניך
כי את הדוסית של נוף איילון...שובל אור
עוזיה- ס'תכל בשיר שהיא כתבה.....
מה?!עוזיה
הסבר למה?שובל אור
חחח אם אתה פרוץ אז מה אני יגיד....ברבי
אני לא רוצה חלילה לחלוק על הרב קוק.... אבל בטוח שכל הרבנים היום סוברים שאסור להגיד לבנים שלום?? אני לא מדברת על שיחות ממש וקלות ראש וכ'ו עם זה שמעתי שיש בעיה.... אבל רק להגיד שלום לבן שאני מכירה.... מה הבעיה?? לדעתי זה ממש חוסר דרך ארץ לא להגיד לבן שאני מכירה שלום... אני לא מדברת על פיתוח קשרים אבל שלום!!
הרב חיימוביץ ( הרב של ישוב עינב)מכאל 2 3
בדיוק בשבילך הרב כותב את מה שהוא כותב..עוזיה
בשבילי ? ;אבל אני שאלתי את הרב ;מכאל 2 3
ומה הרב אמר?עוזיה
שעים יש מנהל או מנהלת ש שומר או שומרת ;מכאל 2 3
עזוב פורום מעורב..עוזיה
הה ; ;מכאל 2 3
סליחהמכאל 2 3
באמת????וואלה לא ידעתי!!ברביאחרונה

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים
פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,
אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,
וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....
*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*
למה ערוץ 7קעלעברימבאר
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים
אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.
אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.
אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...
המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
כן גם ליקעלעברימבאר
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי
מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל
לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה
😜
סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז
מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?
צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה
מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).
בהצלחה רבה
הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb
או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?
צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל
מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,
ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל
מאוד
לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה
ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"?
בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?
מבחינת סגנון דתי/חרדי, מה חשוב לך?
איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...
הכנסה נוספת 4נטע ברזני
דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗
(ללא השקעה) וללא ניסיון!
ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי
👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇
זמינות מיידית!
יש פה איראלנקים?בת סוד
בואו נעשה מאגר פעולות