לדעתי ניקיון משדר מראה נעים.
גם ניקיון של בגדים - בלי כתמים, ישרים ולא מקומטים (אני מקפידה לא לקנות בגדים שדורשים גיהוץ. יש לי עכשיו שמלה 1 כזו, אז אני מקפידה לנער אותה היטב לאחר הכביסה ולתלות, וככה נמנעת מלגהץ, סתם כי זה תחביב שלי...), עם ריח 'נקי' (מרכך כביסה רגיל, לא משו מטורף, כן?).
וגם - שהבגדים לא יהיו בבדים מקושקשים מידי, לא עירבוב ענקי של צבעים (לא ללבוש חצאית ירוקה, סנדלים כתומות, חולצה בצבע ירוק נוסף, מתחתיה חולצת בסיס שחורה, ומטפחת מקושקשת. ואם החולצה או החצאית גם מקושקשות - בכלל...). זה עושה בלאגן בעיניים, ולא תחושה נעימה ונקייה, שאותה אנחנו רוצות ליצור ולתת.
(קחי לדוגמא חדר/סלון מבולגן - קשה ללמוד בו, להתרכז בו וכו'. שהחדר נעים, ההרגשה בו הופכת באחת ליותר נקייה ונעימה...)
אני חושבת שאישה שמרגישה טוב עם עצמה (לא חייבת להרגיש שהיא הכי מושלמת), אוהבת את עצמה וכו' - מי שרואה אותה מרגיש את זה.. אז זה עבודה פנימית שלנו עם עצמנו.
עוד נקודה שאני חושבת שמשמעותית - אני משתדלת לא ללבוש 'שכבות' כמה שאפשר. כלומר - להוריד חולצות בסיס וכו', ובמקומן לקנות חולצות/שמלות שלא צריכות את הבסיס. אני מעדיפה לשלם על החולצה יותר, מאשר ללבוש מתחתיה עוד שכבה, שגם עולה לי כסף. אני חושבת שכשלובשים פחות שכבות, זה גם מייצר תחושה נקייה ונעימה יותר.
אבל באמת - קחי לך כמה ימים, ותסתכלי על נשים שנותנות לך הרגשה כזו, של נעימות ונקיות, ותחשבי מה מאפיין אותן בחיצוניות... אני העליתי פה נקודות שנראות לי משמעותיות....
חוץ מזה - טיפוח:
* פנים: לשטוף כל בוקר בסבון פנים, לשים קרם פנים של יום. בלילה - שוב סבון פנים וקרם לילה.
הטיפוח הזה של הפנים משמעותי מאד למראה, וכמובן - בריא לפנים. חשוב להתאים את הסבון והקרם לעור הפנים שלך - שמנוני/רגיל/יבש.
* ציפורנים - לא חייבים לק או לק ג'ל. מספיק שהציפורניים יהיו גזורות, אחידות ונקיות. גם בידיים וגם ברגליים....
* לטפח את הכפות רגליים - תלוי באיזה מצב הן, אבל שלא יראו מוזנחות... אפשר כל ערב לפני השינה לשים קרם כלשהו למשל.
*שיער - כשרואים קצת שיער מתחת למטפחת, חשוב שהוא יראה נורמלי. מסורק, לא בבלאגן. אני אוהבת לשים קרם שיער רק על השיער שרואים מחוץ למטפחת (לא הרבה, אל דאגה

). זה נותן לו מראה נקי לאורך היום, כאילו עכשיו יצאתי מהמקלחת... (רק אחרי החתונה זה פתאום הפריע לי, שמה שכן רןאים - מבולגן...
*מטפחת - מסודרת, בקווים נקיים, מאורגנת נורמלי ולא 'זרוקה' כזו.
*תכשיטים- בעיני עגילים מתאימים (לא צריך מפוארים או יקרים), הטבעות של הנישואין-אירוסין, בעיני זה עושה את העבודה, ולא צריך יותר מזה...