אפשר לשאול משו?
..מבוע
נו?מתיישב בנשמה
למדת פעם אמונה בצורה רצינית באמת?מבוע
(עם מישהו שיודע להסביר כמו שצריך ולא אומר דברים שהוא חושב עליהם באותו רגע)
(ואם אפשר שתענה ברצינות ונעשה פה שרשור מכובד זה יהיה נחמד
)מבוע
(לא שבד"כ אתה לא מכבד או משו ח"ו. סתם אומרת מראש)
למדתי אמונה עם הרמים שלי לאורך השנים.מתיישב בנשמה
אוקי,מבוע
ובאת לשיעורים בגישה מסוימת? אם אמרו דברים שלא היו נראים לך שאלת שאלות וחיפשת תשובות או שפשוט המשך את חייך בהנחה שאין לדת תשובות לשאלות?
שאלתי שאלות וקיבלתי תשובות.מתיישב בנשמה
ואתה מאמין גם שיש עולם הבא?מבוע
לא בטוח בזהמתיישב בנשמה
אז אני שיא הממליצה לך לברר אתזה בצורה רציניתמבוע
מי שמאמין שיש עולם הבא ולא רק מאמין בה' מבין בד"כ שכדאי לו לנצל את החיים לקראת הדבר העצום הזה שהוא העיקר.
למקרה שלא הייתי מובנת אני יסביר שוב..
מי שמאמין בה' לא טועה אבל הוא מפספס משו.
העניין זה גם להאמין שיש עולם הבא שאנחנו בדרך אליו ושהוא העיקר ולא תוספת לחיים האלו.
מי שמאמין בזה ישתדל בד"כ לקיים מצוות ולעשות את רצון ה וישנה את כל ההשקפה והחיים שלו כדי שהנשמה שלו תזכה בעולם הבא לעולם שכולו טוב ולא לגיהנום חס וחלילה! אנחנו רק בפרוזדור לקראת העולם הזה. העניין כאן הוא לצבור זכויות לקראת הדבר הלא נתפס הזה
מקווה שהבנת.. אם לא תגיד אני ינסה להסביר כי חשוב לי להגיד אתזה
(אגב, אני @מילי דשטותא)
אני באמת מנסה לברר רציני.מתיישב בנשמה
הכיף שלך באמת שווה משהו?אוויל מחריש
אוכל טעים נגיד, זה כיף.מתיישב בנשמה
לנסוע על אופנוע להרגיש את הרוח בפרצוף, זה כיף.
וזה לגמרי שווה את זה אם זה מה שאתה אוהב.
ולמה זה סותר את עבודת ה׳?אוויל מחריש
אוכל טעים לא כשר, חוף מעורב, אופנוע בשבת...מתיישב בנשמה
אז בעצם זה נובע מאי יכולת הסתפקות והצבת גבולות?אוויל מחריש
יכול להיות שאיך שאתה חווית את הדת זה לא היה תענוגמבוע
אבל זה תלוי בך לגמרי.
ברגע שתחליט שזה הכיוון אתה יכול להפוך אתזה לכיף אמיתי.
כיך כמו שאתה דיברת עליו זה כיף אולי אבל זה לא באמת מספק.
נשאר לך מיזה משו אחרי יומיים? לא. כל הזמן רוצים עוד ושוב ולא באמת מתמלאים מיזה.
לחיות רק עם דברים מהסוג הזה זה לחיות חיים בלי משמעות כשאפשר לחיות חיים עם משמעות (יעני חיים עם מטרה וגם ידיעה שהם לא נגמרים ביום שמתים)
אני לא רואה את המטרה לנסוע על אופנוע שונה במהותמתיישב בנשמה
..מבוע
חיי תורה (כלול בתוך זה קרבת ה') זה לא מטרה, זה דרך חיים. זה התנהלות. (ברור שקרבת ה זה גם רצון של הרב אנשים, להרגיש כמה שיותר קרובים לה'. אבל זה לא המטרה.)
חיי תורה (שוב, כולל קרבת ה') כוללים בתוכם גם גשמיות. (ה' שם אותנו בעולם גשמי לא כדי שנתחמק מהיותנו קיימים בו..) ומטרה של לנסוע על אופנוע היא מטרה גשמית.. היא יכולה גם להיות כלולה בתוך קרבת ה'. פשוט עם גבולות קצת.. אם בוחרים בגבולות האלה ומאמינים שיש להם משמעות יותר עמוקה מלנסוע על אופנוע באותך רגעים זה גורם סיפוק בזמן שמבצעים אתזה.
את אומרת בעצם "עזוב, זזה לא מדיד, אין מה לנסות להשוות"מתיישב בנשמה
לא לגמרי הבנתי מה אמרת (בעיקר בכותרת. זזה מדיד?!)מבוע
אבל בגדול אני אומרת מה הסיבות הכלליות שיכולות להוביל בנאדם לחיות חיי תורה מבחירה חופשית.
הראשונה זה אמונה שה' קיים (שזה דורש בירור, ולא ניסיתי לתת אותו. רק שאלתי אם למדת ואמרת שכן)
אחרי שיש את השלב הראשון מגיע השלב השני. אמונה שיש עולם הבא (שגם זה דורש בירור, ובזה אמרת שאתה לא בטוח אז אמרתי שאני ממש ממליצה לך לבדוק אתזה כי זה הדבר שתכלס יגרום לבנאדם להתחיל לשנות את המעשים לדעתי.)
אחרי שמאמינים שיש עולם הבא שהמיקום שלך בו תלוי במה שתעשה כאן בעולם הזה, לא נעלמה הבחירה החופשית. מכאן זה בחירה שלך (גם לפני, רק שלפני אין שום סיבה שתבחר בחיי תורה) אם להינות רק מגשמיות כאן ואז הנשמה שלך תישלח לגיהנום ותסבול שם לנצח או אם להתאמץ ולהשתדל (ולהינות גם מגשמיות, אמנם עם גבולות, וגם מעבודת ה'.) ואז לקבל עולם שכולו טוב בלתי נתפס בעתיד.
(לגבי הכיף שבעבודת ה', אינלי בעיה לדבר עלזה אבל זה לא מה שאני מנסה להגיד. ואני כן יכולה להגיד שאני לרגע לא סובלת מהיותי עובדת ה'. זה בהחלט כיף עצום שאי אפשר להסביר. אבל זה ממש תלוי באיך עובדים את ה'. אפשר לקיים מצוות בצורה יבשה ואפשר גם באמת לעשות בצורה כיפית. זה תלוי בך)
*זהמתיישב בנשמה
ומזה מדיד?מבוע
ניתן למדידהמתיישב בנשמה
למה לך לעשות אתזה?מבוע
אתה באמת יכול. יש לך בחירה חופשית.
אבל השאלה מה כדאי לך? תרחם על עצמך. זה קשה אולי וזה דורש המון. וזה באמת לשנות את כל התפיסה והמחשבה והכוחות והעשייה והדיבור והכל הכל. אבל זה ממש שווה אתזה כשזוכרים שזה למען משו. זה למען כל הטוב שמחכה לך שמה
זה יכול להיות שיקול.מתיישב בנשמה
וכמו שאומרים "ברי ושמא, ברי עדיף".
כלומר, לך תדע מה יהיה בעולם הבא, הרי יש דעה שאומרת שבעולם הבא כולם עושים אותו דבר, רק שהצדיקים אוהבים את זה וזה כיף להם והרשעים לא... עדיף לך ללכת על הכיף שכאן, שהוא בטוח יהיה...
עד שיום אחד צריך כיף חדש,אוויל מחריש
אני לא רואה בזה פסול עקרונימתיישב בנשמה
אבל העיקרון שלך הוא מקסימום הנאה לא?אוויל מחריש
כי עכשיו זה נותן. ואתה לא יודע מה יהיה מחר.מתיישב בנשמה
אני כן יודע שכשלוקחים סמים ואלכוהול לא יודעים מה קורה עכשיו.אוויל מחריש
"סמים לא מקצרים את החיים, פשוט הזמן עובר מהר כשנהנים"מתיישב בנשמה
תחשוב על זה...
ספר את זה לקדשות שמתאבדות אחרי שלקחו יותר מידי סמיםאוויל מחריש
אני לא מדבר על לקחת סמים מתוך דחף ודיכאון.מתיישב בנשמה
עד שזה הופך להתמכרות...אוויל מחריש
אז צריך לצרוך חכם.מתיישב בנשמה
החכמה זה לא להוסיף לעצמך צרכים.אוויל מחריש
לא הבנתי.מתיישב בנשמה
פשוט מאוד, אל תוסיף לעצמך צרכים חדשים.אוויל מחריש
למה?מתיישב בנשמה
..מבוע
אם מישהו משלם על כניסה לקולנוע כדי לראות סרט שהוא לא ראה, זה בזבוז כסף לשיטתך?
כי הוא השקיע בשביל משו שהוא לא הכיר..
לדעתי התפיסה הזאת לא נכונה.
אני נגיד בכלל לא יודעת מה זה הטוב שמחכה בעולם הבא, אבל אני יודעת שאני רוצה אותו.
למה? כי הוא בטוח טוב. זה טוב עצום לא נתפס.
הוא לא בטוח טוב כי הוא לא בטוח קיים.מתיישב בנשמה
אני מאמינה שהוא קיים. אם תאמין בזה גם אז תחשוב שהוא קיים גם.מבוע
והוא טוב לכל מי שיהיה בתוכו.
אבל לא כולם מגיעים אליו.
זה תלוי במה עושים כאן בעולם הזה
(אגב- העולם הבא לא חייב להיות אחרי המוות. בעזה ה' אחרי תחית המתים כולנו נחיה בגן עדן בעולם הזה. אחרי חטא האדם הראשון זה נהיה שני דברים שונים)
אפשר לשאול שאלה?אוויל מחריש
בוודאימבוע
זה לא אומר שיהיה לי תשובה אבל
את עובדת על פיתוח רוחני מעבר לשכר ועונש?אוויל מחריש
מזתומרת פיתוח רוחני? |תוהה|מבוע
מדרגות במידת בזהירות מכירה?אוויל מחריש
לאמבוע
אבל אני גם לא עובדת את ה' רק בצורה של שכר ועונש. בכלל לא.
אני בקשר איתו הרבה מעבר לקיום מצוות בצורה יבשה.
משתדלת לפחות (את שניהם. גם לקיים מצוות וגם לחיות את הקשר עם אבא)
ב״ה, מומלץ תמיד להתקדם...אוויל מחריש
הגישה ששמה בראש מעייניה שכר בעוה״באוויל מחריש
ועוד משומבוע
אם הרצון שלך כרגע הוא בכלל לא הכיוון של הדת אז מה מביא אותך לנושא של המקדש? |תוהה| זה סתם מסקרנות, לא קריטי לי מה תענה
המקדש זה משהו שנשאר לי מקודם, זה דבר ראשון.מתיישב בנשמה
מזתומרת מקודם?מבוע
לפני התפיסה לגבי הדת ושאני אולי לא מעוניין...מתיישב בנשמה
וואו איך?חביב אדם
זה די הגיוני... בעיקר מהספרים של ד"ר הרב משה רטמתיישב בנשמה
לא מכירחביב אדם
אוקימתיישב בנשמה
אני רוצה להתייחס לעניין יסודי בשיטה שלך, הכיף שבעבודת ה'.
אני לא יודע אם זה באמת כיף, אתה טוען שכן, סבבה. מקבל. נראה לי ששנינו יודעים טוב מאוד שבאנלוגיה מוחלטת למה שאמרת לגבי הנאות העולם, כך גם בעבודת ה'. אתה לא עוצר במקום ונהנה ממה שיש לך, אתה רק מנסה לרדוף אחרי עוד קצת קרבת אלהים. "זהירות מביאה לידי זריזות וזריזות מביאה לידי נקיות וכו'". גם פה, כמו בסיגריות וסמים, אתה באיזשהו שלב מגיע לרמה של ניתוק מהמציאות (רוח הקודש ונבואה).
וזה יכול להרוג אותך, כן.
התורה לא נותנת לך סטטיסטיקה של כמה אנשים התאבדו בתהליך בדרך אל הנבואה. ואני יכול לגלות לך סוד, יש אנשים שמתאבדים בגלל הדרישות הגבוהות בעבודת ה'.
זהו.
אתם מתווכחים לא על העיקר לדעתי.מבוע
העיקר זה לא אם זה כיף או לא. זה אם זה נכון או לא ומה ההשלכות שלזה לגבי העולם הבא (בהנחה ואתה תאמין שהוא קיים והוא יהיה חלק מהשיקולים שלך)
זה לא העניין היסודי שלי.אוויל מחריש
גם אם בהתחלה זה לא כיף, לאחר עמל זה מתחיל להיות כיף עמוק, עם תוכן. במצב זה גם כשלאדם לא כיף אזי הוא חש את הקרבת אלוקים שמטיבה גם את החוסר כיף הנקודתי.
בשביל שאדם יגיע לנבואה הוא צריך שיהיה לו כלים מתאימים לכך, לא כל אחד הופך לנביא סתם ככה, זה קורה כשיש כלים להכיל את זה.
וכשאדם מתאבד בגלל עבודת ה׳ בתקופה נורמלית (דהיינו לא שמד) אז זה כנראה בגלל בעיות נפשיות, לא בגלל העבודה עצמה. (באותה מידה זה יכל לקרות בצבא, בהייטק, בתקופת בגרויות וכו׳)
א. ככה זה היה נראהמתיישב בנשמה
ג.לא נכון בהכרח. עובדה שלי זה לא כיף, ויש עוד הרבה אנשים שזה לא כיף להם.
ד. אבל אתה צריך להיות בדרך הזו בשביל לקבל את הכלים.
ה. צבא והייטק זה לא תובעני ברמה של עבודת ה'
לצערנו נראה שהבעיה טמונה אצלך...אוויל מחריש
ייתכן מאוד שאותם אנשים עובדים את עצמם ולא את ה׳, הם מחפשים חוויה רוחנית לעצמם, וזה בעצם סוג של עבודה זרה...
אחד הדברים הנצרכים להגיע לנבואה זה מידת שמח בחלקו, אם אדם לא כזה אז ממילא הוא לא בדרגה לנבואה.
וכנראה שאתה לא יודע מה זה צבא והייטק, ובמידה ואדם מגיע לרמה אינטנסיבית שמצריכה להוריד שעות לימוד אז כנראה שזו עבודת ה׳, אבל צריך לשקול עם רב כי זה תלוי בגיל...
אתה לא עונה לטענותמתיישב בנשמה
דווקא כי יש לך בעיה אז אתה צריך לעבוד אותואוויל מחריש
ואיני עונה לטענות כי זה לא דיון ערכי/ שכלי, כשמתמקדים רק בהנאות אז הדיון נשאר ברמה של בהמות וכתוצאה מכך אין שום משמעות למוסר ושכל בדיון הזה. אז מה שאני מנסה לעשות זה לגרום לך להבין שגם אתה למעשה לא אגואיסט כמו שאתה מציג...
הרי אני עושה מה שטוב לי, לא מה שטוב לרוב האנשיםמתיישב בנשמה
לענד מי שמתאבד בדרך א-ל הנבואה, מראש לא הי'ה בדרך א-לי'הבתוך בני ישראלאחרונה
בדיקהטיפות של אור
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
בדיקהטיפות של אור
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד
~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
חורף בריא לכולם
- לקראת נישואין וזוגיות