הזה הקוקניק נוסע לאומן?-- הלא יאומן קורה חחחשמחה ואמונה

המסע בעקבות האבידות / אפרים אורבך
בביכורים מאז י´ שבט ה´תשס"ט

גם אני נסעתי לאומן.

אלפי אנשים נוסעים לאומן מידי ראש השנה, כך שזה לא נשמע כ"כ מרגש.

אבל אנשים המכירים אותי מקרוב ירימו גבה.

הזה הקוקניק שהתנגד תמיד ליציאה מהארץ? גם אתה נסחפת בזרם?

להיכן נעלמו כל אותן טענות שִכְלִיוֹת שֶיָרית כלפי הנוסעים לשם?

שמא הרגש גבר על השכל? לב שליט על המח ח"ו?

---------------------------

הם נראים בדיוק כמו כולם.

עיניים, אוזניים, שיניים, פנים, מח ולב.

בעצם, הלב קצת שונה. הוא כבוי.

הם חיים בינותינו.

מדברים איתנו, אוכלים איתנו ואפילו צוחקים.

אך העיקר חסר: הם לא שמחים.

גם להם יש רגעים קטנים של אושר.

אבל- זה רק רגעים.

המצב הקבוע של נפשם הוא עצבות,

והשמחה מפרה אותו לעיתים.

משהו בקשר שלהם עם הקב"ה נפגם.

הם לא ממש אוהבים אותו.

שלא לומר מפחדים.

יום הכיפורים- יום חסד שהקב"ה נתן לעמו לכפר בו כל עוונותיהם-

הם היו מעדיפים שלא היה בכלל.

"כל השנה רגשות אשם רודפות אותנו,

מה צורך יש ביום שכולו "על חטא שחטאנו"?

המצוות עליהם לעול

התפילות- למשא.

ובכלל, לשום דבר אין להם יותר מידי חשק.

משהו בבטחון העצמי שלהם התערער.

הם איבדו את האמון בעצמם.

כח הרצון לא מתפקד כשורה.

סיבות שונות יכולות לגרום לדבר

ואין כאן המקום לפרטם.

ויש כאלה שאין מצבם חמור עד כדי כך.

אך גם הם מרגישים שזה לא זה.

בחורה שכבר נתייאשה למצוא זיווגה.

בעל בית שלא מצליח אף פעם להתכוון בתפילה.

אנשים שחשים שמשהו חסר. שרוצים יותר קשר לה'.

יותר אהבה, יותר שמחה, יותר חשק ללמוד תורה.

אלו ואלו ניסו כבר את כל הספרים.

משיב הרוח, אשיב ממצולות ומשיבת נפש.

שום דבר לא עזר.

וכשכבר חוו ייאוש אחר ייאוש שמעו לפתע בת קול:

"מי שיבוא על קברו ויאמר שם אלו העשרה מזמורי תהילים, ויתן פרוטה לצדקה בעבורו, אפילו אם גדלו ועצמו עוונותיו וחטאיו מאוד מאוד חס ושלום, אזי אתאמץ ואשתדל לאורך ולרוחב להושיעו ולתקנו. ואמר בזו הלשון (מתורגם מיידיש): ...אשתטח לאורך ולרוחב להיטיב עמו. בפאותיו אמשכהו ואוציאהו משאול תחתיות".

ושוב נדלק הניצוץ בליבם ונתעוררה התקווה.

ובאמונת חכמים פשוטה שהבטחת הצדיק ודאי לא תשוב ריקם

ארזו המטלטלים ונסעו.

-------------------------------------

לא.

הרגש לא גבר על השכל. הלב לא שליט על המח.

השכל האמיתי גבר על השכל המדומה.

הרצון לקרבת אלוקים על טענות המשכנעות משוכנעים.

ועד שאנחנו מחמירים באי יציאה מהארץ לקברות צדיקים

נחמיר באהבת ה' ובשמחת חיים.

תאמרו בציניות: אז ככה היום עושים תשובה? כבר לא מתאמצים?

פרוטה, תהילים ו'הופּ' נושעים?

ובכן, אין מדובר כאן בהוקוס פוקוס.

הנסיעה לצדיק וההדבקות בו היא צעד המראה על נכונות לפעול על מנת להשתנות.

וכתוב במפורש בהבטחתו של רבי נחמן שלא מספיקה נתינת הצדקה

וקריאת התהילים, אלא צריך לקבל על עצמו שלא ישוב על חטאו.

וחוץ מזה: וכי לצאת את ארץ הקודש קל בעיניכם?

ולהוציא אלפי שקלים בגלל אמונת חכמים דבר פשוט הוא?

והכל- רק בשביל להשיג את קרבת אלוקים.

אולי בגלל מאמצים אלה וכבר יושיענו ה'.

גם לא אמרנו לא לנסות קודם פתרונות אחרים.

ובנוסף, כדאי לבוא אם רצון אמיתי להשתנות. לא כרמאי בנסיון לברוח מאחריות.

"דע שצריך לנסוע להצדיק לחזור על אבדתו. כי קודם שיוצא האדם לאוויר העולם, מלמדין ומראין לו כל מה שצריך לעשות ולעבוד ולהשיג בזה העולם, וכיוון שיצא לאוויר העולם מיד נשכח מאתו, כמו שאמרו רז"ל (נדה ל).

והשכחה היא בחינת אבדה, כמו שקראו רבותינו ז"ל את השוכח אובד, כמאמרם ז"ל (אבות ה') 'מהיר לשמוע ומהיר לאבד' וכו'.

וצריך לחזור ולבקש אבדתו, והאבדה שלו היא אצל הצדיק. כי הצדיק חוזר על אבדתו עד שמוצאה, ואחר שמוצאה, חוזר ומבקש אחר אבדות אחרים עד שמוצא גם אבדתם, עד שמוצא האבדות של כל העולם.

על כן צריך לבוא להחכם לבקש ולהכיר אבדתו, ולשוב ולקבלה אצלו, אך הצדיק אינו משיב לו האבדה עד שידרשנו אם אינו רמאי ושקרן, כמו שכתוב: עד דרוש אחיך והשבתו לו- עד שתדרוש את אחיך אם אינו רמאי" (ב"מ כז) [תורה קפ"ח]

כל לך אמיתי ונכון. ממש הרגשתי את מהרוצה להתבודד
שמעבר למילים
זה בול מה שקרה לי.נקודות של כיסופים
תמיד התווכחתי נגד אומן,וכשהרגשתי שמישהו יכול לעזור לי,קניתי כרטיס טיסה לאומן. והנה, היום,כלומר שלושה ימים לפני הטיסה ביטלתי את הטיסה. הבנתי שלצאת מהארץ זה לא טוב(ואין לי כח לפרט), במיוחד שזה בא מתוך ייאוש,והחלטות מהירות. אז ה' יתברך לימד אותי בדרך הקשה שאין על הארץ שהוא הבטיח לנו,ושהשכינה שורה בה תמיד. אז הפסדתי מלא מהכסף שלי,אז מה. מה שאני יודעת, זה שאני מהארץ-לא אצא לעולם!
אני בשוקשמחה ואמונה
מה אני אגיד לך.. כל אחד והניסיון שלו..
אני לא יודעת איך אני הייתי מוותרת על כרטיס לאומן בכזו מהירות..
אבל איך שאת מרגישה
תצליחי!
גם אני בהלםשירו למלך
מה???
איך ביטלת טיסה לאומן????????
יש אלפים שחולמים על זה ואת כך מוותרת על זה?

אווו

למה אתם בהם כאילו שזה תלוי בוyaar
עכשיו ראיתם בחוש את החוק

אם הצדיק לא מזמין אותך יכול להיות לך אפילו מיליון כרטיסים ואתה לא תטוס

צריך על זה הרבה בזיונות רפש וטיט אינסוף תפילות והרבה ישועות על זה
ליתר דיוק חסד חינם

10 שנים אני מנסה להגיע לאומן,10 שנים כל מה שנשאר לי זה לעלות למטוס,10 שנים לא עליתי על המטוס לאומן וכל פעם זה מניעות אחרות.
השנה הפצרתי לה' ובשיא הכאב אמרתי לו אני יודע שלא מגיע לי שום דבר
אבל כבר הורדת את הנשמה הזאת לעולם הזה אז ריבונו של עולם תן לי הזדמנות לתקן אותה!

ואני לא יכול לכתוב אפילו את הישועות שקראו לי ביומיים האחרונים לגבי אומן
וגם על זה מסרתי נפש ועדיין יש לי מה למסור.
גם שאגיע לרחוב פושקינא לא אפסיק מהתפילות עד שאפול על הציון כי זאת העבודה!
יושיביה-הצלחת לבטל?קראתיך
רגעשירו למלך
זה לא הבנתי..
yaar אתה נוסע לאומן? מתי?
איזה כיף לך..ב"ה שזכית
בע"ה בקרוב אצלי.........

ב"ה עוד חודשיים עם הרבה תפילותyaar
לכל המתלבטים על אומן-בעיקר למי שלא מתחברyaar
אני לא מתכוון להזכיר את הצד ההלכתי של העניין מסיבה פשוטה כי מ-ו-ת-ר!!!

אני רק רוצה להגיד דבר אחד ופשוט
תגידו לילמה אתם מתחכמים כל הזמן? למה להתחכם
מישהו בדור הזה יכול להגיד לי שהוא יתקן את כל מה שהוא צריך?
יש מישהו בדור הזה שיכול להגיד שהוא הצליח לעשות תשובה שלמה על כל העווונות שלו?
יש מישהו בדור הזה שיכול להגיד לי שאין לו תאוות ויצרים ויש לו מה לעשות איתם?

די עם השטויות והחשובונות!!!!

חברים יקרים אנחנו בסיבוב האחרון של העולם הזה,המקובלים כבר אמרו שאין יותר גילגולים
ובעצם זה שכל אחד מאיתנו חי עכשיו וקורא את זה סימן שהוא לא היה משהו סיבובים קודמים כי עובדה שהחזירו אותו לעולם הזה לתקן שוב פעם

אז במיליון פעמים הקודמות ומי יודע כמה לא הצלחתם למה אתם בטוחים שתצליחו עכשיו?

אני אגיד לך מה הדבר היחיד שעובר לי בראש שאני שומע אומן

שאת הסיבוב האחרון של הקרב על הנשמה הזאת אני לא הולך להפסיד!
הפסדתי סיבובים קודמים ואת הקרב הזה אני לא מפסיד!
אני אשתמש בכל עזרה שאוכל ובכל דרך כדי להפיל את הס"מ בנוק אווט!
זה כואב! זה קשה! אבל אני נושך שפתיים וממשיך הלאה!
אני אשחק מלוכלך ובסוף אני אנצח!
ואם רבינו הבטיח אני לא חושב פעמיים ולוקח את העזרה הזאת!
אז מה אתם נכנסים לדיונים מיותרים א"י או לא א"י
אל תבלבלו אותי! אל תפריעו לי לקבל את התיקון שלי!
כבוד הרבנים היקרים אם אחד מכם יבטיח לי שהוא ערב לי אני לא אטוס בסדר?
אבל אתם לא! אז אל תבלבלו אותי ואל תפריעו לי בתיקון שלי אדרבה גם לכם יש מה לחשוש העובדה שגם אתם פה כמוני!
ניצחתי ואנצח גמרתי ואגמור אני לא מפסיד יותר לעולם
להביט לא אחדל ולנשום לא אחדל ואמות ואוסיף ללכת!

ואוווו טוב!!באמת שמעתי מאח שלי שאמר שהרבשואף להתנחל
יהושוע שפירא אמר שמותר לנסוע רק לחולים!
כמובן שלא הכוונה לחולים בגופם,אלא לחולים בנפשםשואף להתנחל
כאלה שכבר איבדו את השמחה,כמו שכתוב במאמר...
ואם הם שמחים אז אסור?yaar
לא מוצא את הקשר למרות שאני בטוח שאם נשאל את הרב יהושוע
הוא בסוף יגיד שאפשר וזהו מי באמת מחזיק מעצמו בדבר הזה?
למשל הרב מרדכי אליהו אמר שמי שמתחבר יכול ליסוע
אתה נוסע אל צדיק והצדיק ערב לך!
אם החב"דניק נוסע ל770 זה טוב ושימשיך ליסוע כי הוא מתחבר אל צדיק והצדיק ערב לו,
וכן כל חסידות וקהילה מבלי להיכנס להבטחות של צדיקים,כי אחרי הכל הרבה צדיקים הבטיחו שמי שיבוא על הציון שלהם לא יפטר מהעולם בלי תשובה,אף אחד לא הבטיח לכבס לנו את הכביסה המלוכלכת
רבינו הבטיח שיתקן אותנו עוד בחיים חיותנו והוא לא סתם נהר אלא נהר המטהר מכל הכתמים(שלנו)

אבל בינינו הבעל דבר ישים את כל מה שיש לו כדי למנוע מאנשים את התיקון שלהם
אז אין פלא שזה מה שאחנו רואים,רק מי שמתבטל אל הצדיק ומוסר נפש יזכה להגיע לציון ותיקון שלו
והוא לא יתבלבל משום דבר שבעולם!
אני הרגשתי חולת נפש לגמרי.נקודות של כיסופים
קפץ..אבל פשוט דמיינתינקודות של כיסופים
את עצמי בוכה כל הטיסה שאני לא רוצה לצאת מהארץ. שאלתי רב חשוב,והוא אמר שאפשר למצוא היתר, אבל יש לי הרגשה שוואלה,זה לא מתאים לי. בכל אופן- שלא תגיעו למצבים כאלה. בהצלחה לכל העם המתוק.
יושיב לשלטון!!!!!!!!!!!!!אוריין
חח..אוריין..מרוצה?קראתיך
רבי נתן אמר שכדאי לרדת לעולם הזה רק בשביל להיותאנונימי (פותח)
אצל רבנו!!!!!! אם נשמה עולה לשמים ושואלים אותה מה את מעדיפה תיקון בגיהנום או לרדת לעולם עוד פעם? והדבר הכי רע לנשמה זה לרדת לעולם עוד פעם בגלל שהיא לא יודעת באיזה גוף היא תרד ויכול ליהות שהיא תרד בגוף של מישהו שכל היום אוכל טרפות ונבלות....וכולי ועושה הרבה צער לנשמה. אז הנשמה מעדיפה גיהנום, שגהינום זה תיקון ואז מגיהנום עוברים לגן עדן והכי הרבה שאפשר ליהות בגיהנום זה 12 חודשים. הנקודה היא שלרדת לעולם הזה זה הסבל הכי נוראי לנשמה יותר מגיהנום  ורבי נתן אמר שאם מבטיחים לו שהוא יורד לעולם עוד פעם והוא יהיה על הציון של רבנו ויגיד תיקון הכללי אז עדיף לרדת לעולם מאשר לקבל תיקון בגיהנום אפילו מהעולם הבא לבוא לאומן!!!! אפילו מהעולם הבא!!!!!!!!!!!!!!!!!
לבעש"ט אבל מי שבארץ ישראל אסור לו לצאת!!!!!  אוריין
בס"ד
קראתיך!!! כן!!!!!!!!!
אוריין- איפה הבעש"ט אומר זאת? (אשמח לדעת)'ערבות הדדית'
בעמיאח"ה

וד"א משנה ברורה -שערי תשובה סוף סימן תקס"ח (ניראלי..) כותב ש"הרוצה לילך לקברי צדיקים בחו"ל שרי לילך אדעתא לחזור"  הילכתית מותר לצאת לצדיקים. 

. אמר רבנו הקדוש:

"הראש השנה שלי עולה על הכל. והיה פלא אצלי, מחמת שהמקורבים אלי מאמינים לי, ולמה לא יזהרו כל האנשים המקורבים אלי שיהיו כולם על ראש השנה, איש לא יעדר, כי כל עניין שלי הוא רק ראש השנה. והזהיר לעשות כרוז שכל מי שסר למשמעתו ומקורב אליו יהיה על ראש השנה אצלו, לא יחסר איש. ומי שזוכה להיות על ראש השנה ראוי לו לשמוח מאוד מאד. "אכלו מעדנים ושתו ממתקים כי חדות ה' היא מעוזכם" וזה נאמר על ראש השנה."

ועוד הוסיף, "לא מבעיא אתם, אלא כל העולם כולו תלוי בראש השנה שלי".

הבעיה שזה בא על חשבון א"י, חבר שלי היה בסוכנות נסיעות-הלך לשלם- ראה שלט גדול. "עוזבים את ארץ ישראל-ונוסעים לצדיק"  אני אישית היזדעזתי.

גם יש רב גדול ממש, צדיק גדול. הוא אמר שאחרי בניית בית המיקדש בר"ה ישארו 10 כהנים ושאר עמ"י לרבנו הקדוש. אצלי זה עורר קושיות, דיברו על אמא שלנו, בוגדים בה, אמא אדמה.-תשובה אין לי, בגלל זה אני גם מיתלבט קשות.. בע"ה נישאל את הרב עופר ארז (שדבריו-ותורותיו ישירות מהרב ברלנד שליט"א)  בהיזדמנות ונחזיר תשובה כאן. (הרב בטיול שבועיים בצפון-אנסה לקבל תשובה מהר יותר..)
אבל מי שנישאר בארץ יש קיבוץ של אנ"ש (משו גדול) בירושלים.. יותר זול מכרטיס טיסה. (נודע לי מפי הרב אריה ליפו שליט"א) שווה לברר..

באמת אני שואל  שאחרי שחזרנו לארצנו הקדושה אחרי פרידה ארוכה מלאת געגועים להיפרד ממנה ולהיתנתק מקדושתה ולצאת בחזרה לארץ העמים הטמאה שממנה ברחנו???
 מצאתי תשובה מעניינת-שסופה מתובל במשפט של הרב ארז משה דורון.. : מטרתה האמיתית של הנסיעה לאומן, ההתקבצות על ציון רבינו הקדוש, מטרתה לסייע לאדם, לתת בידו את המפתח להתעלות רוחנית, את כלי המלחמה להלחם במלחמת היצר, בלעדיהם אין חייו של האדם חיים.
גם לשאלה זו הקדים רבנו הקדוש תשובה ורפואה (ליקו"מ ב,מ) הנסיעה לאומן מטרתה ליזכות ולהשיג את קדושת ארץ ישראל ארץ הקודש, ולהרגיש את ה "אוירא דארץ ישראל מחכים" ולהמשיך עלינו את הדעת הקדושה השורה בארץ הקודש. אדרבא, ללא נסיעה לאומן לא שייך כלל להרגיש באמת את קדושת ארץ ישראל. וא"כ בטלה הקושיה מעיקרא, "הרי אני הולך לפניכם מה לכם לידאוג???"..
עוד אמר הרב ארז משה דורון..(כול המביא דבר בשם אומרו..(= )
...עם ישראל, בשביל עם ישראל, באו לאומן בראש השנה.
אל מי שיכול לאסוף נשמות ירודות ביותר , למצוא בכול אחת מהן את ניצוץ האור האלוקי הייחודי לה ולהבעיר אותו עד לב השמים. וכשרואים את כול הניצוצות הללו בוערים יחד, מבינים מה יקרה כשתבוא הגאולה. ....

זה תשובה לכול השירשור בתכל'ס. אם דנים בזה ופותחים דיון, בתנאי אחד, רק דיון ברמה, מי שלא מתאים לו שלא יגיב.

ח.פרומן- כן, אנחנו ירדנו לעולם לתקן עצמנו ולקיים את יעודיינו, ובתיקון אנחנו צריכים עזרה.. עצות מעשיות..

שאלתי את הרב עופר ארז שליט"א עצה מעשית לחיזוק בעבודת ה' ותיקון המידות- ענה לי (וכהדרכה לכלל..), לקום חצות-(אפילו כמה דקות),ספר שמות הצדיקים, להישתטח הרבה אצל צדיקים, וחשוב-היתבודדות.

וב"ה הלב מיתעורר..

היום או מחר בע"ה יהיה לי תשובה.'ערבות הדדית'
אני לא רואה סיבה לנסוע.יהודי מרמ"ג
א.למה לפרנס רווצחים אנטישמים.
ב.הקב"ה לא הוריד אותך בשביל שתלך לאיזה רב שיתקן אותך,
התיקון צריך לבוא במאמץ.
חוצזה, גם אם אומן זה א"י, הדרך היא חו"ל.
ולכן כאתה טס אתה מפסיד את אוירא דא"י,
ש"אוירא דארץ ישראל מחכים".
בקיצור, יש לנו ארץ משלנו,
וכל עוד היא זקוקה לחיזוק,
למה לצאת ממנה בשביל אומן?
יושיביה....שיח השדה..
את מטורפת!!........עזבי הכל הכי חשוב....שמחה...אם את צריכה להגיע לאומן את תגיעי בכל מצב... ואם...לא כל מה שתעשי....עזבי אותך נשמה... זרמי עם ה'...אוהבת.........הודיה...!!..
לא לחפור בחיים של אנשים זה מה שיהיה החליטה זהו..יקירה
יקירה-את פשוט מצילת נפשות!נקודות של כיסופים
והודיה- אל דאגה-אני שמחה בזה מאד. אחרת לא הייתי מבטלת ת'טיסה.
ואגב,אני בת.(למי שדיבר עלי בזכר)נקודות של כיסופים
אפחד לא חופר לה בחיים..ממש לא.קראתיך
אנחנו בסך הכל דנים על אומן...לזרום.....

ח.פרומן  סתמי ת'פה לפני שיהיה מאוחר!matan2
חוצמזה, תענה על הטענות אל תתחמק.יהודי מרמ"ג
תקרא את מה שyaar כתב.. הוא הסביר שם הכלשמחה ואמונה
"רוצה אדם בקב אחד שלו מתשעה קבין של חבירו".יהודי מרמ"ג
אני הייתי היום בהר הבית.
תכירו זה הם ה-מ-נ-י-ו-ת...אנונימי (פותח)
גם אני עם לא היו לי קליפות ולא הייתי מתפדחת מכולם אחרי שחפרתי להם על אומן לבטל.. הייתי מבטלת היה לי פול בלבולים אבל בזכות רבנו התפדחתי וטסתי
וניצחתי ת' מניעות
ואני מודה לה' יתברך שזכיתי.לסוע לצדיק...
יושיביה חכי רבנו יזמין אותך פעם אחרת ותנצחי בעזרתו יתברך אוהבתותך
רק בשמחה ..זה מה'..
צדיקים.צדיקים.צדיקים כולם פה....רוצה להתבודד
איך השם אוהב אותנו, עם קדוש. העם הנבחר!!!

השם רוצה שנתקרב לצדיקים... אז יאללה בלי לכרתת שמי שנוסע לצדיק הוא לא מתאמץ.
זה כזה היצר הרע שמדבר ממך ח. פרומן היקר. אתה חושב שמי שטס לצדיק רבנו הקדוש נחל נובע מקור חכמה הוא לא מתאמץ??? טעות בידך.... צר לי לאכזב אותך, אבל אני, שמשתדל ללכת בדרכו של הצדיק, קורע את עצמי יום יום, שעה שעה במלחמה על היצר. כל יום זה עבודה חדשה! כל יום אני חוזר בתשובה טרי!!! אתה יודע איזה קריעה זאת? כמה מאמצים? כמה השתדלות? ואתה אומר שטיסה לאומן זה הדרך הפשוטה? איפה אתה חי?

אתה יודע כמה מניעות אני וכל נשמה אחרת שרוצה לטוס לרבנו צריכים לשבור? כמה? אתה לא יכול אפילו לתאר.

זהו. זה מה יש לי להגיד. שיהיה לכל עמ"י שבוע טוב ומבורך ויהי רצון מלפני הבורא יתברך שנזכה להיפגש כולנו, כל הצדיקים והצדיקות הקטנים עם הגדולים בבית המקדש, בפלטרין של מלך מלכי המלכים, במהרה אמן!
חפרתם לה.זורמת ישתבחשמו....העיקר שאת נהנים..יקירה
סתם הערה קטנה - היתה פה אי הבנהחילא דמשכנא
בקשר לדברי הר' יהושע שפירא - עד כמה שידוע לי (וידוע לי קצת...)
הוא נ-ג-ד- טיסות לאומן !!!
דעתו-אבל עם כל הכבוד לו הוא לא נמנה על רבני ברסלבyaar
חפרתםאנונימי (פותח)
תגיד מה קרוקyaar
היה לך משעמםן ב1:30 בלילה שלא ידעת מה לעשות והחלטת לתת חוות דעת מקצועית על שירשור שנכתב אי פעם ברחבי הפורום?
למה ככה?אנונימי (פותח)
הנה עכשיו אני כותב וזה לא 1 בלילה
האם לסוע או לא? האמת לאמיתהאנונימי (פותח)אחרונה

לאחרונה חולקה חוברת שחוברה ונחתמה ע"י זקני ברסלב ותלמידי רבי נחמן שבאו מאומן ממש והם הקימו בארץ את החסידות וגם יוצאי חלציו של רבי נחמן , ובה הם כותבים מפורשות שאין לטוס בראש השנה לרבנו. בהתחלה לא האמנתי, הלכתי ושאלתי ב"שול" שזה מרכז ברסלב במאה שערים ובאמת כל מה שכתוב שם אמת. רבי נתן ורבי יהושוע שהיה שמשו של רבי נחמן בעולם הזה ובעולם הבא (כך מעיד עליו רבנו) עלו לארץ אחר פטירת רבנו ולא נסעו לאומן בראש השנה אלא נשארו בארץ! כך היה בשטח כל השנים גם כשנפתחו השערים לטוס כל החסידים נשארו כאן! אתה פותח את החוברת ולא מאמין!  תבין אחי חתום שם הרב בנדר זיע"א עם כל גדולי זקני ברסלב שבאו מאומן והוא ואבותיו למדו עם רבי נחמן והוא הקים פה החסידות ואחר כך לימד את כל בעלי התשובה את ברסלב.הוא צעק בראש השנה האחרון לפני פטירתו שרבנו כאן בארץ הקודש ושכל כולו בכותל כפי שכתב רבנו בחיי מוהרנת, ושרבנו ביקש שהקיבוץ שלו יהיה בא"י כי כל כולו בכותל! כך כותב הזוהר שנשמות הצדיקים בכותל וכך העיד רבנו על עצמו! מי יכול לחלוק על אנשים שבאו משם וראו את רבנו בחייהם! כל דיבור שם שולח אותך לספר עם מקורות לדעת רבנו שאין לעזוב את א"י כמו שכתב שכולו בחינת א"י! גם לי היה קשה לעכל את זה אבל זו האמת. לכן גם כל גדולי ישראל ובתוכם הרב עובדיה שהייתי אצלו אישית כולל זקני ברסלב עצמם שבאו משם והקימו החסידות חולקים על העניין! לך אתה בעצמך. אל תסמוך עלי. תבדוק אצל כל גדולי ישראל- הרב עובדיה, הרב פינטו, הרב אלבז, רבי דוד אבוחצירא והבבא אלעזר, הרב בניהו,הרב קנייבסקי, הרב אלישיב, ובתוכם זקני ברסלב ויוצאי חלציו ותמצא שבאמת יש צער לצדיק שעוזבים את א"י, המשפחה, ומשנים את דעת רבנו שהתכוון רק לבני הגולה. אם משה רבנו התחנן להכנס ולא זכה אנחנו שעפר לרגליו נצא? כל גדולי ישראל וזקני ברסלב עצמם שבאו משם והקימו החסידות וראו אותו ושמעו אותו טועים? תבדוק אחי. מה שאתה רואה היום זה לא ברסלב האורגינל. אני בספק אם פגשת פעם משהו מזקני ברסלב. אם תבקש החוברת בשאר המקומות תראה שלא ירצו שתקרא אותה. סתם תשאל אם יש חוברת כזו ותראה איזה תגובות. למה? מה יש לפחד? יש אמת אני רוצה לבדוק! כך לי עשו. לך ל"שול" ותראה אנשים מדברים יידיש, שקטים, באו מאומן עם דברי רבנו המדהימים שמהדהדים באזנם ודמותו חרוטה בראשם ותבין שמהו פה השתבש.

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך