חילונית שנשואה לדתיחילונית ודתי

התחתנו לפני חצי שנה מאז שאנחנו הכרנו הוא שמר שבת אבל מאז הוא רק מתחזק יותר ויותר ומצפה ממני לא לעשות דברים שעשיתי לפני החתונה כמו ללכת לים ללבוש בגדים מסויימים ואני מוצאת את עצמי מסתירה את ״חילוניות״ שלי ממנו כדי שלא יעשה לי הרצאות, שלא יתבאס / יתעצב ממני.
יש לציין שאני מאוד מכבדת אותו, הבית שלנו שומר שבת, אני לא נוסעת בשבת לא רואה טלוויזיה לא בפלאפון לידו.
כל הסיפור הזה גורם לריחוק ביננו ואני מרגישה שהוא נאטם.
אשמח להמלצות מזוגות דומים וגם לשאול אם יש לכם קבוצות בוואטסאפ/ טלגרם בנושא של דתילונים
נישואים מורכבים מאודהלוי מא
מה שאת מתארת לא מתאים לכל זוג.

ניתן לקיים כזה דבר רק בתנאי פתיחות וכבוד הדדי.
עכשיו זה הים והבגדים וכשיהיו ילדים זה הופך להיות קשה שבעתיים.

איך אומר הוויז? חשבו מסלול מחדש אתם בדרך לתהום
הדברים היו ברורים לילדים לפני החתונהחילונית ודתי
את הדרך כבר חישבנו הרבה לפני החתונה עם חינוך לילדים שיהיו בעה בעתיד והחלטנו על חינוך דתי ״לייט״.
אבל זה לא שאחרי החתונה הוא דורש ממני או אוסר עלי
אנחנו מנהלים שיחה רגועה ואמיתית שבה הוא אומר לי שאחרי שהתחתנו יותר קשה לו עם המחשבה שאני הולכת עם לבוש קצר או עם בגד ים (אני שמה בגד ים שלם יש לציין) וגברים אחרים מסתכלים עלי.
הכוונה שהוא רוצה לשמור אותי לעיניים שלו ורק שלו ואני יכולה להבין אותו אבל אני גם לא רוצה לוותר על דברים שאני אוהבת ואז יוצא מצב שאני מסתירה ממנו דברים כדי לא להרע לו. משהו שבחיים לא עשיתי לפני וגורם לי ללחץ
איזה חמוד הוארשש

סליחה על ההערה שלא בדיוק קשורה לשאלה שלך אבל אני חושבת שהעובדה שציינת פשוט מעידה על אהבתו הרבה אליך - חמוד לאללה

יותר מזה אין לי מה להחכים, נשמע רק שיש לכם זוגיות עוצמתית ולא שווה לוותר בכלל לדעתי (ממה שכן יצא לי לשמוע בעבר, רבנים לא אומרים להיפרד ויש תחום שלם של יעוץ פרקטי איך לעשות זאת בהצלחה)

אז דברי איתו על זהבתאל1

זה לא נקרא פתיחות אם את מסתירה...הוא פתוח איתך, אז תהיי פתוחה איתו.

אולי זה יבאס אותו, אבל סה"כ הוא לוקח בחשבון שהוא זה שעשה את הצעד להתחזק והוא זה שצריך לשמור על איפוק וסבלנות (גם את אבל גם הוא. זה צריך להיות הדדי)

דברי איתו גלויות- מפריע לי כך וכך, אני לא רוצה ולא מעוניינת להסתיר ממך דברים, אבל אני לא רוצה שתתאכזב אז תקבל אותי כמו שאני כרגע..

אין לזה קשר לחילונית ודתי או להפך.סתם 1...
יש בזה עניין של כבוד הדדי. פערים תמיד יש, בין כל זוג בשלל נושאים. צריך לדעת לכבד את הצד השני. את כותבת שאת מכבדת אותו אבל הוא דורש ממך שינויים בגלל שינוי דרך החיים שלו.
אין כזה דבר בזוגיות. דרישות ואולטימטומים לא לגיטימיים בקשר. אם התחתנתם ככה הוא צריך לכבד אותך. אתם צריכים לנסח סטטוס קוו ביניכם ולהגיע להבנות. זה לא צריך להעכיר את היחס ביניכם בכלל לא. דרכיה דרכי נעם
יש עמותה שעוזרת לזוגות כאלהקוד אבל פתוח
בין אם זה זוגות שצד אחד חזר בתשובה, או שצד אחד התדתלש.

לא זוכר את השם, אולי מישהו פה ידע, בהצלחה!
התקשרותמושיקו
שלום וברכהאנננ

ראשית, מזל טוב! ממש משמח לשמוע.

יהי רצון שתזכו לבנות בית גדול ויפה בעם ישראל.

שנית, תודה על השיתוף.

זה עניין משמעותי מאוד שטוב עשית שהעלית אותו כאן.

אני מוכרח לומר לך שזכית בבעל נדיר ומיוחד במינו. ממש מתנה!

אסביר למה אני חושב כך:

ממה שאני שומע ממך עיקר הקושי שלו זה בנושאי צניעות.

חשוב לי לומר כגבר וכ"דתי".

בניגוד למה שמקובל לחשוב, הנושא של צניעות האשה מחוץ לבית בסביבת זרים - זה לא עניין "דתי".

זה עניין אנושי, טבעי ופשוט שהיה מקובל בכל האנושות מקצה לקצה עד לדור זה.

נסי להכנס לראש של גבר (עד כמה שתצליחי. אף פעם לא 100 אחוז) שיודע שגברים זרים מסתכלים (ו...כן. אפילו מתבוננים.) עד ירכיה של אשתו ביום-יום, ועל מפשעותיה בחוף הים.

זה לא "אולי". זה "בטוח" קורה.

זה לא "לרוב". זה "תמיד" קורה.

אם זו חברה שלך אז זה לא כ"כ נורא. היום היא איתך ומחר כשתסיים "להשתמש" בה ו"תמצה" את זה - תוכל להיפרד ממנה כל אימת שתרצה (מכבסת מילים ל"להעביר אותה לבא בתור ולחפש מודל חדש, נוצץ ועדכני יותר").

בכל יום יש לך "תחנת יציאה".

זה נשמע "נורא" עד "דוחה ברמות" אבל זו האמת לאמיתה (יש לומר: לצערנו).

זו גם אחת הבעיות של הדור שלנו: חוסר היכולת להתחייב. חוסר היכולת להתמסר. רפיסות. חולשה. ובמילים אחרות - חוסר גבריות.

לעומתו,

לאדם הנשוי הבריא, הלבוש לא צנוע באופן טבעי מקומם. הוא קידש אותה וייחד אותה בשבילו (וכן להיפך).

המחשבה שגם זרים "נהנים" מאשתו אינה נותנת מנוחה - וטוב שכך. נפלא שכך!

זה מעיד כאלף עדים על כך שבעלך מעוניין בך. מאוד אכפת לו ממך.

בניגוד ל"חבר-וחברה" שלבחור לא באמת-באמת אכפת ממנה (למרות שכלפי חוץ הוא יכול לפזר מילים וכסף עד מחר), במקרה שלכם הוא כאילו בא לומר לך "אני מוכן להקדיש לך את חיי ואני רוצה להתמסר לך עד 120. את האחת והיחידה שלי!" וככזו, הוא לא יכול להרשות לעצמו לחלוק אותך עם זרים.

זכית! זכית בבעל. זכית בחברות אמת. זכית באהבת אמת.

מברך אתכם שתהיה מאושרים אחד עם השני ואחד בשני עד 120!

בהצלחה רבה!

מסכימה אבל עדייןחילונית ודתי
אני מסכימה איתך ומעריכה מאוד שהוא רוצה לשמור אותי לעצמו אבל עדיין קשה לי להשתנות ואולי אני לא רוצה להשתנות
חייבת לציין שאני לא בן אדם שמתחבר ללבוש חשוף (לא מחשופים לא מיני לא ביקיני) אז אני לא הולכת חשוף אבל כמובן שהכל יחסי מול בני הדור שלי אני נחשבת צנועה אבל בסטנדרטים של אדם מאמין זה נחשב חשוף.
אנחנו זוג צעיר, רק בני 22 אני מרגישה שככל שאני אסכים ואשתנה בשביל האמונה שלו אני אבטל את עצמי לגמרי ואם זה ככה עכשיו אז מה בעתיד
הלבוש שלך ישתנה בדרך נכונהOrit39
כלומר לא בכפייה אך ורק אם תלמדי על מעלת הצניעות.
מובן לגמריאנננ

זה רצון טבעי לשמור על עצמך ולא להשתנות.

יצא לי לספור בתגובתך 3 פעמים את המילה "להשתנות".

ישנו באופן טבעי פחד משינוי.

בהזדמנות זו אעיר שזוהי אחת הסוגיות הבוערות ביותר בשנים הראשונות לנישואין.

מה עוד שזה קיים אצל כל זוג באשר הוא, כמעט באותה מידה שזה קיים בין זוג "דתילוני" כלשונך.

נסי לעשות תרגיל קטן:

אני מניח שאת מכירה מקרוב לפחות כמה עשרות זוגות נשואים: צעירים וצעירים פחות.

נסי בדמיונך להחזיר את הגלגל אחורה לשנת נישואיהם הראשונה.

ובכן מה אתה רואה שם?

האם יעלה על הדעת שאף אחד מהם לא נדרש להשתנות במאום?

הנה הבשורה: אין חיה כזו!

לא קיים דבר כזה זוג שלא משתנה.

אפשר לתת דוגמאות רבות לכך: חלון פתוח / סגור בלילה, מתי יוצאים מהבית לאירוע, איזו מתנה מביאים לאירוע, איזה אוכל מכינים לשבת, ואפילו דברים פעוטים כמו "האם הנייר טואלט ישתלשל מהצד הקרוב / הרחוק מהקיר?" יכולים להוות קרקע פוריה למחלוקת.

הזוג המקסים והמאושר ביותר נתקל בשנתו הראשונה בעשרות מחלוקות כאלו ואחרות מדי יום ביומו.

עד כדי כך שהתורה מדליפה לנו הקלטות סודיות על כך שאפילו לאבותינו הקדושים אברהם, יצחק ויעקב היו מחלוקות לא קטנות (בלשון המעטה) עם נשותיהם.

(אגב, עוד לא פתחנו את ביצת ההפתעה: פערים ברמת הרצון והתשוקה בקיום יחסים...)

ועכשיו למשכך הכאבים:

1. אחד הדברים שמעצימים קשיים שקיימים זו המחשבה ש"רק אנחנו סובלים מזה" או אפילו "אם הייתי מתחתנת עם פלוני חיי הנישואין היו יפים יותר".

זו לא אמת.

כפי שאמרנו, כל זוג התמודד עם זה. גם הורינו לא נהפכו בן רגע לישות אחת שלמה והרמונית.

הסיבה לתחושה ש"זה קורה רק אצלנו" נובעת מזה שאין לי מצלמות במעגל סגור בתוך ביתם של ההורים לפני 30 שנה או אצל השכן לפני 10 שנים. מכיוון שזוגיות זה דבר אישי אנו לא חווים מה בדיוק עובר אצל זוגות אחרים.

אז זה קצת משכך לנו את הכאבים, אך צרת רבים היא רק חצי נחמה, ובשביל זה יש גם את החצי השני:

2. בכוחה של הטרמינולוגיה לא רק לשנות מציאות, אלא להפוך את הקערה על פיה.

נחליף את המילה "להשתנות" שמפחידה את כולנו, במילה שכולנו מאוד אוהבים: להיפתח.

בעלי לא רוצה לסגור אותי. הוא רוצה לפתוח אותי לעולם חדש.

אדרבא! עד החתונה הייתי סגור בתוך עצמי. מקובע למחשבות ולהרגלים שלי.

הנישואין פותחים לשנינו עולם חדש שמזמין אותנו להיכנס אליו תוך עבודה זוגית משותפת שכל אחד מתאמץ לתרום את חלקו.

אתם בשנתכם הראשונה. אתם בסדר! אתם נפלאים!

המשימה הגדולה של הנישואים: חיבור.

בסופו של דבר החיבור הגופני הוא קצה של כל החיבורים שעבדתם עליהם יחד במהלך אותו יום (וכמותם הוא גם ייראה).

זו עבודה לא קלה.

אדם שנכנס לראשונה לחדר כושר מרגיש שלא בנוח.

השרירים מתעייפים די מהר וזה עלול להביא ליאוש.

אך ככל שהשריר מתאמן ומתפתח נהיה לו יותר קל. יותר טוב. יותר כיף.

3. וכעת, כמו בעיסוי טוב, נסי להרפות את כל השרירים.

נסי להיפתח לעולם חדש ולתת לו לסחוף אותך אחריו בקלילות.

תני לו להיות הגבר ולהוביל אותך אל האושר שלכם (כמובן, כל עוד הוא לא מוביל לדברים מקולקלים חלילה).

כמובן הוא חייב אותך שם. את הבית שלו.

הוא אמנם ראש המשפחה, אבל את הצוואר שלו ובלעדיך הראש לא יכול לזוז ימינה ושמאלה.

תאמיני בעצמך. תסמכי עליו.

בהצלחה רבה!

מבינה את ההרגשה..בלדרית
מקווה שאת לא מרגישה מרומה, שהתחתנת עם מישהו אחד והוא פתאום מתנהג כאחר.
את יכולה להתמודד עם זה בהרבה דרכים. או לכעוס ולהיפרד או לקיצוניות השנייה, לבטל את עצמך לגמרי. באמצע, יש הרבה אפשרויות נוספות.
בנוגע למצב עם הים למשל, את יכולה להשתדל בשבילו, לקנות בגד יד עם שרוול, כמו של שחיינים מקצועיים- כך תוכלי לעשות את מה שאת אוהבת וגם לשמור על העור מהשמש. יש חברה בשם sunway, יש להם סניף בנמל תל אביב והסחורה שלהם מאוד יפה. זה רק פתרון אחד. את יכולה ללכת לחופים יותר שקטים, זה גם יהיה נעים לך יותר. העיקר שתהיי שלימה עם הפתרון ולא תרגישי שהוא חייב לך אלא באמת תעשי את זה מאהבה.
תשובה יפהOrit39
אתה כותב מיוחדיהודה224
נכון ואמיתי!
התחברתי ממש
תגובההעני ממעש
פער משמעותי מאד. עבודה אפשרית אבל קשה.
תמיד יש פערים..
ככלל בני זוג אינם 'משגיחי כשרות' אחד של השני, אפי' שכל זוג יש לו גבולות גזרה של הארות - הערות.
הכי פשוט - תחזרי בתשובה קול געגועים
אין כמו להיות דתי/ה ;)

ועכשיו ברצינות, הערות על לבוש יש גם בין בני זוג דתיים. חייך הפרטיים, ומה שאת עושה מחוץ לבית זה עניינך בלבד. הוא ידע מי את ולכן זה המקום לפתוח את זה ברוגע ולתאר לו את אשר על ליבך. אם הוא התחתן עם בחורה לא דתיה הוא מן הסתם פתוח ומבין את הקשיים..

גם בתוך החילונים יש מדרג מסוים של חילוניות. אולי הוא רק רוצה שתהיי יותר קרובה ל"חילוני מסורתי" מאשר ל"חילוני אולטרה".

בכל אופן, אתם זוג מתוק שמראה שאהבה חוצה מגזרים. בהצלחה.
תנסי להחזיר אותו בשאלההבל הבלים

תסבירי לו למה אין היגיון לשמור תורה ומצוות

רוצה שאשכנע אותך?הבל הבלים

לעולם לא תצליחקול געגועים
מוזמן לקרוא את תגובתי ליהודה224הבל הבלים

מר גאון, איך שכחנו.ארצ'יבלד
היי אני רוצה אתה יכול??יהודה224
מחפש מישו הרבה זמן ולא מוצא..
שיסביר לי רק למה יש פחות היגיון לשמור מלא לשמור....בבקשה???!!! אפשר ?!
אחיייי סלח לי בחיים לא ראיתי טענות כל כך מטומטמותקול געגועים
באמת בלי לפגוע. בתורה לא מוזכר פעם אחת עולם הבא, בטח שלא תקבל גן עדן/גיהנום.

ואם כבר גן עדן/גיהנום , תעיין בשמונה פרקים לרמב"ם ותבין מה זה כל אחד מהם.

אנחנו ממש לא מקיימים מצוות רק בשביל גן עדן, אלא כי זה דרך החיים היותר מתוקן ובריא. כי בעולם הזה אנחנו מצפים לגאולה שלמה בתור אומה, ולא בתור יחיד בלבד.
למה אתה חושב שיותר נכון להיות אדם שומר תורה ומצוות?הבל הבלים

את האמתקול געגועים
מאז שסיימתי שיעור ב' מאסתי בשיחות האלה. למה להיות דתי. מאיפה באה התורה. האם יש אלוהים. היינו חופרים על הנושאים האלה עד השעות קטנות של הלילה בישיבה..

היום אני מבין שאמונה זו עבודה פנימית ולא תרגיל במתמטיקה.
^^הבל הבלים
מאז שסיימתי שיעור ב' מאסתי בשיחות האלה. למה להיות חילוני. מאיפה באה התורה. האם יש אלוהים. היינו חופרים על הנושאים האלה עד השעות קטנות של הלילה בישיבה..

היום אני מבין שענווה זו עבודה פנימית ולא תרגיל במתמטיקה
כל דבר מגיע עם הוראות הפעלהמושיקו

אפשר להשתמש בניגוד להוראות  ההפעלה ואז זה מזיק למכשיר.

לעניינו, המכשיר זה האדם, ההוראות זה התורה.

כמובן באופן כללי, כי לכל אחד יש מה ששייך אילו באופן פרטי, אבל זה לא התפקיד שלו לשלול את העבודה הכללית.

בכל זאתהבל הבלים

אתה מסכים איתי שככל שיש יותר הוראות הפעלה אז היוצר יותר טיפש.

כי מכשיר שבנוי בחוכמה אמור להיות פשוט לתפעול.

אדרבהמושיקו

כמה שיש יותר הוראות זה אומר שהמכשיר יותר משוכלל.

אתה משווה הוראות הפעלה של אופנוע להוראות של מטוס בואינג 787?

ומה גם שאין ספר הפעלה אחד, אז אולי זה לא משנה מה אני עושה?אריך וייס
בטח שמשנה מה אתה עושהמושיקו

כל מצוה מאירה, האחריות פרטית וקולקטיבית כאחד.

כמו המשל של מי שקדח חור בתאו הפרטי בספינה

תראההבל הבלים

קודם כל זה לא נכון.

אין קשר בין כמה משוכלל המכשיר לכמה הוראות הפעלה יש לו.

באייפון יש טכנולוגיה הרבה יותר מתקדמת ממטוס ובכל זאת אין לו הרבה הוראות הפעלה.

עובדה שמטוסים היו כבר לפני 100 שנה. אייפון לפני עשור.

דבר שני ככל שהיוצר יותר חכם באופן יחסי אמורים להיות פחות הוראות הפעלה.

ולכן, בהנחה שנותן התורה הוא בורא העולם והוא חכם אינסוף כמות הוראות ההפעלה אמורה לשאוף ל-0.

זה שהוא חכם וזה שהוא אינסוף זו סתירה לוגיתמושיקו

ומצד שני היא נכונה.

זה שאתה לא יכל להכיל את זה  זה רק מראה שאתה לא יכול להעריך את האופן היחסי.

מה היחס בין בורא לנברא?

מה ההבדל בין נברא למלאך?

מה ההבדל  בין נברא לגוי,חי,צומח,דומם?

שמתחילים לבדוק את השאלות האלו לפי מקורות שעברו מדור לדור אתה מתחיל להבין שאי  אפשר להבין

דוג' יפהאנוניקי

בס"ד

אבל זה לא נכון. כי תראה, אם יש לך בחירה חופשית אתה חייב לקבל הוראות הפעלה כיצד לממש אותו. אחרת הכל picking במקום choosing

ולכן זה שונה לחלוטין ממכשיר.

ובקשר לאייפוןמושיקו

גם כשאתה עולה על מטוס אין לך כמעט הוראות מה לעשות.

אבל למערכות הפנימיות יש מאות ואלפי הוראות הפעלה, אבל  אתה סומך ומאמין לזה ולכן אתה עושה מה שאומרים לך

אותו הדבר באייפון, המערכות הפנימיות שלו - אין לך מושג מה ההוראות שיש שם, אתה מקבל מוצר שבו אתה צריך להשתמש, וכמה שאתה יודע את  ההוראות של המוצר עצמו אתה משתמש בצורה יותר מיטבית.

כן, אבלהבל הבלים

יוצר חכם אינסוף יצור מוצר שלא צריך כמעט הוראות הפעלה בשביל להפעילו בצורה המיטבית.

לכן אמרתי באופן יחסי.

אגב עובר עבירות?

שלא צריך בכלל הוראות , התכוונתמושיקו

אבל  הוא החליט שכן יצטרכו הוראות.

החליט שיהיו כוחות שינסו למשוך את הנברא נגד ההוראות.

ונתן כוחות להתמודדות הזו.

לנו נשאר לבצע ובשמחה.

ולהבין מדוע, על ידי לימוד ההוראות בצורה הנכונה.

מכיון שיש רצון המלך בצורה מסוימת, עבירה זה אומר מרידה במלך..

בגלל זהיהודה224
לפי מחקרים אנשים בדרך כלל מנצלים רק עד 5 % ממה שיש לאייפון להציע להם
בסדר. הסברתי את העניין לעילהבל הבלים

בכל מקרה אתה עובר עבירות?

כמובן נופל לפעמיםיהודה224
....ברור מי לא.
עפר לפיך!! שתוק חצוף!!רשש

ולא השתכנעתי - יש לי תשובות להכל

שום טיעון מבריק לא מצאתי כאן

אני ממש אוהבת שכל אחד חושב שהוא גאון העולם והמציא את הגלגל

לידיעתך, הרמבם והגאון מווילנא היו חכמים בחוכמות החיים פי אלף ממך ועדיין האמינו, אז כנראה שלא תמציא טיעון כפירה מבריק יותר מהם - צר לי לייאש אותך מראש בדרכך אל הכפירה

אנשים הנחשבים חכמים יש בשני הצדדים אז אנא ממך תביאי נימוקיםהבל הבלים
עבר עריכה על ידי הבל הבלים בתאריך כ"ט בתמוז תשע"ט 15:02

רשש, את עוברת עבירות?הבל הבלים

השם של הניק שלך הוא סיכום יפה של דבריך.Orit39
ולידיעתך אמר אותו שלמה המלך החכם מכל אדם - אז קצת ענווה. אם לא למדת על מה שאתה מדבר, אל תדבר. תלמד ורק אז נשמע מחוכמתך.
הוא סתם מטרילקול געגועים
לא בטוחOrit39
אחרת לא היה משקיע כל כך בתגובה כזו ארוכה.. או שכן?
בבקשה מכם הרגעו. רק הסברתי למה אין הגיון לשמור תורה ומצוות.הבל הבלים

1,קראתי כמה פעמיםיהודה224
ופשוט הבנתי שאתה חכם בעיני עצמך ויותר מזה כנראה שאתה חושב שאתה מבין איך הכל עובד ולכן זה לא מסתדר לך עם ההגיון הצרוף של מחשבתך.
2,יש לציין שכל מה שכתבת פה מונח על הנחות יסוד פריכות מאד ובעצם גם אנוכי יכול להניח אחרת בהחלט ממה שאתה מניח ולחשוב אחרת
3,להסתכל על מה ואיך שאתה כותב ולהבין את הפסוק תמים תהיה עם ה' אלוקיך, יתר חקירה מביאה את האדם לידי סכלות וטפשות.
4, אם תפנים שכמו שבמחקר מדעי יש דברים שאין המדע מבין אותם לגמרי כמו תורת היחסות, מרחב הזמן והמימד, וכו אין ספור דברים כך תבין שגם אתה עם כל חכמתך כנראה לא מבין הכל ויכול להיות שהרבה מהנחותיך מופרכות מיסודן
אנא ממך הפרך את טענותייהבל הבלים

רק לדוגמאיהודה224
אם נאמר שמשה אמר את הדברות מעצמו בהנחה שהיה מעמד הר סיני
הוא שיקר בפרצוף של אלוהים כאילו אם היה אז כל מה שנאמר שם בדוק ואם לא היה אז לא היה בכלל!
אין באמצע!
ואני מאמין שהיה, כך שהטענה הזו למשל מופרכת מיסודה!
טוב ששאלתנקדימון
1. עם ישראל שמע את ה׳ מדבר עם משה, לכן ידעו לסמוך בוודאי על משה. מה עוד שכל שמשה אמר שה׳ יעשה הוא עשה, ואת ה׳ כולם פגשו בעצמם ופרחה נשמתם וכו׳.
2. יש לנו מצוות ואיסורים וסייגים ומסורת שדואגים שהתורה תישמר לאורך הדורות
3. אין שום קשר בין העובדה שאנחנו לא יכולים להכיר את ה׳ ובין המסקנה שלך. האם בכלל שאיני מכיר אותך אז אני אסיק שכל כולך זה אקראיות?! זה שטות. ובכל מקרה, יש לנו הרבה דרכים ללמוד על ה׳ ולגלות את המגמה שהוא רוצה שנהיה חלק ממנה (תורה, נביאים, הטבע, השכל).
4. גן עדן וגהינום זה בהתאמה לשכר ועונש. כך שזה טוב וזה רע. ולגבי השחיקה שיש בקבלת הטוב, זה מסקנה מוזרה ולא מבוססת, הרי מדובר פה על משהו רוחני ולא גשמי ובפשטות הוא נצחי, כלומר תחושת הטוב שאתה זוכה לה היא נצחית ולכן לא נשחקת. ואם תשאל מה עם גהינום, אז זה אכן דומה ולכן גם העונש הזה הוא אמיתי, אך כבר הודיעו לנו שאין גהינום לנצח אלא יוצאים ממננו ועוברים לגן עדן, כך ששוב יוצא שלנצח אדם יתענג על טוב ה׳.
5. ה׳ ברא חוקים רוחניים שכנגד טוב תקבל טוב וכנגד רע תקבל רע. ככה הוא החליט.
אם תרףוץ מחלון אז תפגוש את העוצמה של כח המשיכה, לא כי הוא דפק אותך, אלא כי לא התנהגת כמו שצריך. כך גם ברוחניות.
6. התשובה מופיעה ב5.
אוקייהבל הבלים

1) אתה טוען שבגלל שטענתו של משה, שה' ידבר איתם פנים אל פנים התבררה כלכאורה נכונה אז כל דבריו מאומתים? ואיפה כתוב בתורה שהוא פירט להם בדיוק מה עומד להתרחש?

2) בכל זאת יש המון מחלוקות. וגם בתנך מתוארות המון תקופות שבני ישראל לא שמרו את התורה. לך תדע אולי המסורת השתבשה.

3) הגיוני שלא תסיק ש"כולי אקראיות" בגלל אנלוגיה. אני דומה לך אז יש יותר הגיון להסיק שאני פועל כמותך. אבל אלוהים לא בטוח.

לא אמרתי שאלוהים פועל באופן אקראי. ההגיון אומר שאתה צריך להתייחס אליו ככה.

אתה חושב שיש לאלוהים אינטרס להיטיב לך. אם אין הסבר למה זה ככה באותה מידה אפשר לומר שיש לו אינטרס לדפוק אותך.

4) אתה מרגיש טוב שיש את מה שאתה רוצה. מה זה משנה רוחני או גשמי? טוב = כמה המציאות מתאימה לרצון שלך ביחס למה שאתה רגיל אליו.

לכן ברגע שאתה מתרגל למשהו לגמרי אתה לא נהנה ממנו.

5) הטענה שלי מבוססת על כך שהדת מתייחסת אל אלוהים לכאורה כבעל אישיות. אתה בהחלט יכול להתייחס אליו כמו רובוט שנותן לך שכר אם תעשה מצוות ועונש אם תעבור עבירות.

אבל אני אסביר לך מה הבעיה לשיטתך להתייחס אליו כמו רובוט:

הרי אלוהים ברא את העולם בשביל להיטיב, נכון? והוא לא נתן את הטובה ישר על מנת שלא נתבייש.

אבל אם אלוהים הוא רובוט אז ממי יש להתבייש? זה סתם מכונה!

6) 5

אולי הדת שלךיהודה224
מתיחסת לאלוהים כבעל אישיות הדת שלי נתנה לי להגיע להבנה שאינלי אפילו מה לנסות להבין את ה' ויש לי רק לבטוח ולהאמין בו
כנראה אנחנו לא מאמינים באותה דת...(אם אתה מאמין בדת)
הייתי מייעץ לך לקרא את הבן איש חי בהקדמה להסבר שלו על עשר ספירות ותקבל מושג אולי כמה אתה חושב שאתה מבין, אבל כנראה לא מבין באמת...
האמת אני מצחיק את עצמייהודה224
בזה שאני מציע לך ללמוד בן איש חי...
טוב בסדר. אני דתי והדת שלי זה להדליק אש בשבתהבל הבלים

אתה בעצם דתי היום או לא?נקדימון
לא ברור לי אם השאלות הן סתם תחביב אצלך וניסיון לאתגר את הציבור או שיש משהו עמוק יותר. בכל מקרה:

1. ראה תחילת וארא, וראה מכת בכורות וראה קודם ההתגלות במעמד הר סיני.
כמו כן ראה את כל מכות מצרים שעם ישראל הובדל מהמצרים וכפי שמשה אמר (אין סיבה להניח שלאורך כל המכות רק פרעה ידע על המהלך ועל דברי משה) וראה שאר ניסים שהיו במדבר.
כאשר ה׳ מדבר עם משה לעיני כל העם ומוסר לידו את לוחות הברית, ומקדש אותו לעומת כל העם, אז כן זה בהחלט נותן לנו לסמוך על כל דברי משה.
2. מאז מתן תורה היא הייתה ידועה ותמיד היו פרושים וצדיקים וחכמים. המחלוקות שיש הם לא על עיקרי תורה אלא על פרטים צדדים או על המשגות שונות או מנהכים או חומרות וכו׳, ולא רק זה גם יש דברים שמעצם מהותם נועדו למחלוקת אלא שגם נועדו להיות מוכרעים בסנהדרין (שלצערינו איננה כרגע). תלמד הקדמת הרמבם למשנה, זה בדיוק על זה.
3. ההיגיון לא אומר להתייחס אליו כאקראי, הרי אין שום סיבה מוצדקת לכך. הבחירה שלך להכריע ככה היא שרירותית בלבד.
ועכשיו, אחרי שיש לי תורה ונביאים ומציאות אנחנו לומדים מההופעות של ה׳ בעולם עליו.
אני יודע שה׳ מחפש להיטיב לנו בגלל שהוא מתעקש בתנך שנעשה מצוות כדי לקבל שכר, והוא נותן שכר כל כך מנופח שזה לא להאמין. ׳לא אחפוץ במות המת׳ מגלה לי קצת על רצונו בעולם.
4. השחיקה שיש בקבלת הטוב, זה מסקנה מוזרה ולא מבוססת, הרי מדובר פה על משהו רוחני ולא גשמי ובפשטות הוא נצחי, כלומר תחושת הטוב שאתה זוכה לה היא נצחית ולכן לא נשחקת. ואם תשאל מה עם גהינום, אז זה אכן דומה ולכן גם העונש הזה הוא אמיתי, אך כבר הודיעו לנו שאין גהינום לנצח אלא יוצאים ממננו ועוברים לגן עדן, כך ששוב יוצא שלנצח אדם יתענג על טוב ה׳.
5. אין שום סתירה. הוא ברא חוקי טבע חומריים ורוחניים ויחד עם זאת באפשרותו לחולל ניסים, לרחם ולחנון. הוא ברא חוקים ויחד עם זאת גם הודיע שאפשר להתפלל ולבקש. מלך קובע חוקים בממלכה ועדיין יכול לעשות כרצונו. הוא התגלה כאישיות ומכאן אנחנו יודעים שהוא אינו כמו שהפילוסוף בכוזרי מדמיין. ההתגלות זו הסיבה היחידה.

רוב השאלות שלך כאן הן ספקנות ריקה.
יש סיבות, נתונים וסבירות גבוהה להכריע, אבל אתה פשוט מתעלם מהם.
אולי אין כח משיכה? אולי כדור הארץ שטוח? אולי אתה לא קיים בכלל?
יש לי חבר שקורא לזה, בהשפעת ר נחמן כנראה, שאלות מהחלל הפנוי. ספקנות פתולוגית. ערעור צריך להיות ענייני ומנומק.
אם לא, אין סיבה לקבל אותו.
לא דתיהבל הבלים
1) קראתי וכתוב שה׳ אמר למשה שיאמר לבני ישראל. לא שכולם ראו את ה׳ מדבר עם משה.

אפילו את המקור לדברייך לא יכולת למצוא?

2) זה מה שמספרים לך. ואולי המסורת המקורית נמצאת אצל הקראים? או אבדה מן העולם?

3) איך אתה מתייחס באופן כללי לדבר שלך ולאף אחד בעולם אין באמת ידיעה איך הוא עובד?

ודווקא נראה לי שה׳(בהנחה שהוא מנהל את העולם) לא רוצה רק להיטיב לך.

כי אז למה הוא עושה לך דברים רעים? הוא כל יכול, לא?

4) תגדיר רוחני.
תראה אם זה טוב מיוחד שאנחנו לא מכירים ואין לנו הבנה בו אז מי אמר בכלל שזה משהו שאתה רוצה?

ואולי בעוהב משתעממין מול סטנדר עם גמרא ולומדים עם מענה הנשמות הראשי, ה׳, תורה?

5) קודם כל מי אמר שמי שיתגלה במעמד הר סיני שולט בעולם. ואולי משה רבנו עשה מעשה כשפים? אולי זה השטן?

ונניח שהוא הבוס. אז מבחינתו אין שום חוקים. כי הוא שולט על הכל והוא לא כפוף למערכת החוקים שהוא יצר.
הוא עושה הכל תמיד.

ואני לא מבין למה אתה מתרשם מאישיות של יישות שטוענת בו זמנית שהיא מענה אנשים בגיהנום וגם שהיא רחמנית ורק רוצה שיהיה לך טוב.

באמת יישות מאד אמינה.

אגב בשביל להכריח אותי אותי לקיים תורה ומצוות נראה לי צריך יותר מטיעונים מטופשים ומגאווה נוראית - המחשבה של האדם שהוא יודע מה קורה בעולמות נסתרים ומה האלים רוצים וכיצד הם פועלים.
אל תדאגיהודה224
תגלה הכל שתגיע למעלה.
אתה לא מדבר בגישה של להבין אלא בגישה של לקנטר
בבקשה דבר לענייןהבל הבלים
עבר עריכה על ידי הבל הבלים בתאריך ג' באב תשע"ט 01:11
אתה לא מדבר בגישה של להבין אלא בגישה של לאיים.

שים לב שאני בכל השיחה הזאת לא איימתי עלייך שאלוהים יזרוק אותך לגיהנום.

למרות שיש הרבה היגיון לחשוב ככה(בהנחה שה׳ הוא אלוהים, "הבוס"):
1) קודם כל אתה מבקש ממנו סליחה ביום כיפור. איזו גאווה נוראית. למה מי אתה שתבקש סליחה מה׳? הכל ממנו וגם מה שאתה עושה כולל העבירות.
אתה מעז לומר שמה שה׳ עשה הוא לא טוב? חצוף, עפר לפיך!

2) כנל אתה אומר תודה לה׳. מה שהוא עושה לך רע זה לא מספיק טוב עבורך? אתה מעז לחשוב רע על מעשי ידיו של האל?

3) אתה משמיץ את ה׳ יומם וליל. הרי הוא כל יכול ויישות כל יכולה לא עושה דבר בשביל דבר אחר. כי אז היא ישר הייתה עושה את הדבר האחר.

כמו שרבי נחמן אמר לתלמידו "ה׳ תמיד גומר".

ולכן איך יש לך חוצפה ועזות פנים להגיד שה׳ עשה את העולם הזה בשביל העולם הבא?

אם מטרתו היא העולם הבא הוא ישר היה עושה את העולם הבא!

4) אתה טועו שהתורה היא הספר הוראות שה׳ נתן לנו.

אתה בעצם אומר שה׳ מטומטם.

כי הרי התורה זה הספר הוראות הכי ארוך וסבוך בעולם. ואיך ייתכן שיוצר כל כך חכם יצור מכשיר שמצריך כל כך הרבה הוראות?

הרי החוכמה היא ליצור דבר שפועל באופן אופטימלי בכל צורת שימוש.

קח לדוגמה סמארטפון. אין לו כמעט הוראות שימוש! לא צריך רישיון ולא קורס ולא ספר בשביל להשתמש בו.

אז דיי לזילות הזאת כלפי ה׳! דיי לקרב את אש הגיהנום ישר אלייך!

5) אתה משמיץ את ה׳ יומם וליל באמונתך בגיהנום. הרי ה׳ לא הזכיר את המקום הזה ולא דיבר עליו בהתגלותו על הר סיני.
אז איך אתה מעז לעלות בדעתך שה׳ כה אכזר?
מישו אמר גהינום??יהודה224
עבר עריכה על ידי יהודה224 בתאריך ג' באב תשע"ט 02:48
עבר עריכה על ידי יהודה224 בתאריך ג' באב תשע"ט 02:45
הרי אתה זה שמתעסק עם גן עדן וגהינום לא אני... לא הזכרתי ולו פעם אחת את המקום שנקרא גהינום אצליך הוא כל מילה שניה לערך..
תעשה טובה תצא מהאמוציונאליות תחשוב רציונאלי... ובנתיים השתכנעתי שגם אתה בעצמך מאמין יותר ממה שאתה מודע אם לא שמת לב, ולא הצלחת לשכנע אותי ההיפך..( מה שניסית לעשות)
ועוד משו תשים לב איך אתה בונה תבניות חשיבה ואים משו לא פועל כך אז זה לא טוב כיזה משו שאתה לא מכיר אקח לדוגמא את דוג' הסמארטפון תיתן לאדם בן 60 לגעת בו הוא לא יבין מה אתה רוצה ממנו אפילו שזה אמור להיות הדבר הכי פשוט עלי אדמות... לכך גם אתה דומה ואתה טועה טעות חמורה בזה שאתה חושב שהתורה אמורה לעבוד כמו סמארטפון היא הרבה יותר חכמה ממנו והרבה יותר נוגעת לככככככל אדם ממש הסמארטפון לא מתקרב ......הנושא התורני והאמוני נבנה עקום וכך אתה חי מפחד לחשש
והאמת אני נמצא במקום ממש אחר בהבנה של היחס של ה' אלי גם על טעויות ועבירות
לא נמצא במקום של איומים והפחדות אלא נמצא במקום מאד אוהב ומכיל אתה נמצא במקום של החששות והפחדים וזה מה שגורם לך לברוח ולהכחיש אתה חי בהכחשה פשוט תקרא את עצמך ותבין כמה.
רמזת לגיהנוםהבל הבלים
"תגלה הכל שכתגיע למעלה".

תראה בוא נתחיל מהתחלה הנחת יסוד אחרי הנחת יסוד:
האם בפועל יש מיליון עדויות על מעמד הר סיני ומה בדיוק העדויות מספרות?

מה בדיוק יתרחש?

למיטב ידיעתי יש עדות אחת על מעמד הר סיני : התנך.

תשאל דתי : למה הוא מאמין בתורה? הוא יאמר לך : כי היה מעמד הר סיני.

תשאל אותו: למה אתה מאמין שהיה מעמד הר סיני?
הוא יאמר לך: כי כך כתוב בתורה

שים לב למעגליות.

בפועל אין עדויות מלבד זאת שעוברות מאב לבן.
עזוב נו...יהודה224
רמזתי לגהינום באותה מידה שרמזתי לגן עדן...
אתה חי בפחד ולכן בהכחשה. תצא מהפחד ותבין שכמו שאתה לא מבין את מכניקת הקוונטים כך גם את התורה.
אני באמת לא מבין את מכניקת הקוונטיםהבל הבלים

וכל שכן בעולמות נסתרים

למה זה משנה שאני אגלה שהתורה נכונה שאמות?הבל הבלים
עבר עריכה על ידי הבל הבלים בתאריך ג' באב תשע"ט 18:16

אז אני אגיד "טעיתי" ואלך לגן עדן יחד עם כל הדתיים הפרייארים.

יהודה אתה עובר עבירות?הבל הבלים

ואתה עובר עבירות?Peleg
לשאול כל אחד אישית אם הוא עובר עבירות, לא יפטור אותך מאחריות, רק אולי ינקה לך את המצפון קצת.
אני מאמינה בהר סיני כי זה עבר מאב לבןכלה נאה
מדור לדור.
לא משעמם לכל כך הרבה אנשים להעביר מסורת במשך אלפי שנים.

אבל לא חבל? אולי אין דבר כזה למעלה?אריך וייס
ואל תגיד מוות קליני, בבקשה אל תנסה להגיד שמוות קליני זה הוכחה לגן עדן.
חח.. בדיחה טובה להתחיל איתה את השבוע...Orit39
עבר עריכה על ידי Orit39 בתאריך ב' באב תשע"ט 22:21
כת הקראים.... תורת משה לא אבל הקראים כן? איפה הם כיום אגב? נכחדו כמו כל הכתות שהתריסו כנגד תורת משה? לא כדאי להימנות על עם ישראל שחי וקיים לעד ולעולמי עולמים (תשאל את רבי יהונתן אייבשיץ. גם את קורח). אם לא התורה שבעל פה אי אפשר לקיים אף מצווה. איך שומרים שבת? איך מניחים תפילין ועם מה? איך עושים ברית מילה? (עשו לך? למה לא מהאוזן? או מהציפורן? פחות כואב... איפה זה כתוב???) את כל זה לימד משה את בני ישראל במדבר. גם זה כתוב בתורה. את זה מקבלים הקראים? או שרק חלקים מהתורה?
בכל אופן נמנעתי מלענות מכיוון שזיהיתי שאתה לא באמת רוצה תשובה ולא לדעת מהי האמת כי אם היית רוצה לדעת היית הולך למקומות הנכונים לגלות אותה (בתי מדרש) ולא כותב בהתרסה בפורום. למרות שנפלת על פורום טוב וענו לך תשובות יפות ומנומקות. אבל מי שלא רוצה לדעת את האמת כי לא מוכן לשנות את אורחות חייו לא ידע אותה לעולם. בעצם כן ידע, כמו שענה לך יהודה אחרי 120, אבל אז יהיה מאוחר מדי...
נמות ונראההבל הבלים
אתה מעלה ספקותאנוניקי

בס"ד

אבל השאלה תמיד מה הדבר היותר סביר.

אולי אתה רק חולם? וגם אם אתה לא חולם אולי אתה עכשיו בפטה מורגנה , אולי השמש זה רק נורת לד של האמרקאים...

בד"כ כשיש עדות אמינה אז מקבלים אותה. אם אתה מניח את המבוקש שלא סביר שיש אלוקים אז אין פלא שאתה מניח שלא סביר שהתורה נכונה.

ד"א אשמח לשמוע מה גרם לך לחזור בשאלה, וב. האם אתה מאמין באלוקים? 

יש עדות אחת על מעמד הר סיניהבל הבלים
התנך.

תשאל דתי : למה הוא מאמין בתורה? הוא יאמר לך : כי היה מעמד הר סיני.

תשאל אותו: למה אתה מאמין שהיה מעמד הר סיני?
הוא יאמר לך: כי כך כתוב בתורה

שים לב למעגליות

ומה אתה מגדיר אלוהים?

הצגת זאת בצורה מעגלית וזה מזכיר את משל הכיפה של אברהם אבינו.אנוניקי

הטענה המקובלת וגם אם לא, היא המסורת.

בכל אופן,

אני עדיין מחכה לשמוע האם אתה מאמין באלוקים.

ומה גרם לך לחזור בשאלה.

אין מסורת שעוברת מאב לבן על מעמד הר סיני עצמוהבל הבלים
ובבקשה תגדיר אלוהים על מנת שאוכל לענות לך.

חזרתי בשאלה כי לא כי אני לא רוצה לשמור תורה ומצוות. זה עשה לי מאד רע.

ואני לא חושב שיש סיבה לחשוב שאם אקיים תורה ומצוות אקבל טוב בעוה"ב
נשתמש ברמח"ל כאןאנוניקי

"ז. נמצא כלל הידיעות השרשיות האלה ו׳, והם: אמתת מציאותו ית׳, שלימותו, הכרח המצאו, היותו בלתי נתלה בזולתו, פשיטותו, ויחודו:"
חשבתי שחזרת בשאלה בגלל הגיון, לא בגלל תאוות אבל אוקיי. מה עשה לך כל כך רע בלשמור שבת? ד"א גם אם אתה לא היית מסוגל לקיים את כל המצוות למה חזרת בשאלה ולא קיימת חלק? למשל לשמור שבת, להמנע מכריתות, לאכול כשר להימנע מלאווים וכד'.

אתה לא מאמין בעוה"ב? אתה לא מאמין בנשמה? לא מאמין במוסר? לא מאמין במשמעות? 

עריכה:ראיתי שלא עניתי על הכותרת שלך. אני ממש לא רגיל לענות בממשק הזה (לכתורת ולתוכן). בכל אופן, אני אענה בלנ"ד בהודעה הבאה.

אנסה להסביר את דברייהבל הבלים

אם הייתי רוצה לשמור תורה ומצוות הייתי שומר גם אם התורה לא הייתה נכונה.

עכשיו שאני לא רוצה, השאלה היא אם יש לאי שמירת תורה ומצוות "מחיר".

באופן כללי אני עושה שיקול של עלות-תועלת.

לגבי העוה"ב/נשמה: אולי יש. אבל מי יכול להוכיח מה קורה שם?

לגבי מוסר: אין מוסר מוחלט כי טוב ורע זה מושג יחסי. אני באופן כללי חי לפי הנורמה החילונית.

לגבי משמעות : משמעות חיי היא להרגיש טוב בדיוק כמו שלך 

כידוע ליאנוניקי

בס"ד

בד"כ התוצאה מן הימור של פסקל הוא הפוך....

משתמע מדבריך שלא מעניין אותך האמת אלא רק אם יהיה לי טוב עכשיו עם מה שאני עושה או שלא.

אם הקב"ה נתן לנו מצוות כנראה שגם יהיה דבר טוב... 

יש טיעונים לא רעים לנשמה. וכן בעניין עוה"ב אם אתה דוגל בדואליזם אין סיבה ממשית להניח שהמוות הוא כיליון. תוסיף לכך את המסורת וכד'.

רואים לפי התשובות שאתה לא מוסרי וערכי במיוחד, וכן אתה כופר בערכים ובמשמעות אובייקטיבית.

ההימור של פסקלהבל הבלים

קודם כל אני לא בטוח שזה יעזור לך "להמר".

אני לא יודע כמה אלוהים ימות על זה שתשחק אותה מאמין.

וגם למה לך להמר על הדת היהודית המודרנית?

דבר שני הסיכוי שתיכנס לגן עדן אם תשמור תורה ומצוות שווה לסיכוי שתיכנס לגיהנום.

והסיכוי שתיכנס לגיהנום אם לא תשמור תורה ומצוות שווה לסיכוי שתיכנס לגן עדן.

למה? כי אלוהים לצורך העניין הוא גורם שאין לנו הבנה לגביו.

ולכן מבחינתו רצונו הוא אקראי.

ולכן אין לדבריו שום משמעות. כי מי יודע אם הוא רוצה שתקשיב לדבריו? ואולי הוא רוצה שתעשה הפך דבריו?

לא רק שאתה לא יודע מה אלוהים רוצה אתה גם לא יודע מה הוא ירצה.

האם אתה יודע כיצד עובד מנגנון הרצון האלוהי? אתה בקושי יודע למה אתה רוצה דברים

לגבי משמעות : אין משמעות אובייקטיבית כי על כל משמעות אתה יכול לשאול מה המשמעות שלה.

לדוגמה אם תאמר שהמשמעות היא לקיים מצוות ואז להסתלבט בגן עדן לנצח(כלומר להרגיש טוב כמו משמעות החיים שלי. פשוט שאני מעדיף מזומן(עוה"ז) במקום צ'ק דחוי בלי כיסוי(עוה"ב)).

אז אשאל אותך: ומה זה נותן? ומה המשמעות של כל הסיפור הזה?

..אנוניקי

בס"ד

זה לחלוטין לא נכון, לפי הטענה הדתית כי הוא אמר לך. ולכן הדוג' שלך מעיקרא ליתא. אתה לא יכול לשחק אותה שלשיטת הדתיים זה אקראי גם כן...

אם אתה חושב שהוא בא להטעות אותך אז אתה נכנס פה לבעיה של השדון של דקארט, ואנחנו לא רוצים להיכנס לזה..... בכלל לא. גם לא אתה.

אם אתה חושב שתמיד ניתן לשאול, אז לא . כל הרעיון של ערך שלא ניתן לעשות עליו רדוקציה נוספת... אלא הוא הנחת יסוד, וזה לא הופך אותו לשרירותי. כמדומני ליבוביץ' אמר דברים דומים.

אנוניקיהבל הבלים

אז יש איזושהיא יישות שמרמה את בני האדם(וגם זה לא בטוח כי מי אמר שהיה מעמד הר סיני ומי יודע מה בדיוק יתרחש שם ולמה משה רצח את כל עשרות מיליוני האנשים שקיבלו תורה שאומרת הפוך). חסר רמאים בעולם? ואני חושב שיש סיבות טובות לפקפק באמינותה.

לגבי השדון של דקארט: יכול להיות שיש שדון כזה אנחנו מניחים שאין. אחרת אפשר לסגור את הדיון כאן ועכשיו(כי אם אנחנו לא מאמינים להיגיון אז מה שאנחנו אומרים פה חסר טעם).

אתה מנסה לעשות מניפולציה: כיוון שאנחנו מאמינים שאין שדון כמו שדקארט מתאר אזיי עכשיו נאמין לכל שטות. שמור על איזון אחי.

וכן, תמיד ניתן לשאול. אלא אם כן תוכיח שבשאלה יש סתירה פנימית.

וכל הנחת יסוד שהיא לא מחוייבת ההיגיון ניתן לשאול עליה.

אוקייאנוניקי

בס"ד

מה יותר הגיוני, שאם היה תורה. אחרי זה הקב"ה אומר עבדתי עליכם hahahahahah. עם צחוק מרושע.

או שלא?

לשיטתך הקטע עם הצחוק מרושע יותר הגיוני. אבל בוודאי שזה גורר משמעותית את השדון של דקארט. בכל אופן, אם אתה מתרשם שזה מה שיותר סביר אז שכוייח. לי הקטן אין איך להמשיך את הדיון. תנסה אצל רבנים מומחים.

וזה שהוא רוצה שתניח תפילין, זה הגיוני?הבל הבלים

סיפורים ואגדות.

אגב אתה עושה עבירות?

בס"דאנוניקי

בוודאי, בידיוק בגלל מה שכתבתי לעיל, בעניין הבחירה החופשית כפי שמוזכר ברמח"ל בדרך ה' ועוד.

לצערי.

לחיות לפי התורה האדם מרויח גם בעולם הזהכלה נאה
ולא רק בעולם הבא.
וגם מפסידהבל הבלים
ולא רק בעוהז
מה מפסיד? להתנהג כמו בהמה??כלה נאה
הכל מותר?
והנזקים מכל המותר הזה??

לא חושבת לרגע שהחיים של החילונים מאושרים יותר ממני!
אין להם שום מטרה ומשמעות.
על כך אמר הרב שך זצ"להחלק הטוב
לפני כמאה שנה אנשים שאלו יש אלוקים או אין אלוקים ח"ו ?
בדור שלנו שואלים טעים או לא טעים?
מי שבאמת רוצה לדעת שואב ידיעות וחוקר מתוך מקורות .. ב"ה מיני ים...
לחפש תשובה בפורום זה כמו לחפש מקורות מים במדבר..
עוד לא קם פרופסור וטען שלמד מתוך אינטרנט. ואם כן אז בודדים.
כל הוויכוח שלך בא להשתיק את מצפונך, אחרת מה לבחור שמגדיר את עצמו חילוני לחפש בפורום דתי ??

לא נכוןOrit39
כל שנה אנחנו חוגגים את ליל הסדר למה? זכר ליציאת מצריים. מי הראשון שעשה את זה? מה כולם המטומטמים להמציא מנהג כזה מוזר ועוד לאכול דיקטים ולנקות את הבית חודשיים??
כל שנה חוגגים את סוכות. זכר למה? לעיני כבוד ולבני ישראל שלנו במדבר. מי היה הראשון? כולנו מטומטמים לעשות שטות כזאת??? לישון תחת כיפת השמיים עם הזבובים והיתושים והחום והקור??
כל שנה אנחנו חוגגים את שבועות. זכר למה? לקבלת התורה. כולם סדיסטים לא לישון כל הלילה ורק ללמוד תורה? מי הראשון שהמציא את זה??
תשובה: אלו אותם 60 ריבוא שהיו בהר סיני וראו את הקולות ושמעו את דבר השם שאומר להם אתם נגאלתם ממצריים! יכלו לומר: מה פתאום? לא נגאלנו.... כל העולם ידע על מעמד הר סיני. לא רק עם ישראל. השם חשב שיהיה אחד כמוך שיגיד לא היה ולא נברא, ולכן שם לנו תזכורת שלא נשכח אפילו לרגע! מזוזה על הדלת כל פעם שיוצאים ונכנסים, קריאת שמע. ברכות על כל דבר. תפילין על היד ועל הראש כל הזמן אומרים "זכר ליציאת מצריים"..... צריך להיות חירש אילם עיוור ופיסח כדי להתעלם מהדיבורשל השם איתנו כל רגע ורגע!!!! או אחד כזה שפשוט לא רוצה לדעת ומסכן את כל חייו לעולם הבא! יש עוד הרבה הרבה הוכחות להכל! והכל נגיש! אם תרצה - תחפש במקומות הנכונים. אבל אל תפסיק עד שתהייה בטוח שנשמתך בטוחה.... הסיכון הוא גדול מדי כדי לזלזל ולהגיד אין כלום אם אתה לא בטוח בזה 100 אחוז.
גם לנוצרים יש המון מנהגים מוזרים, אז אולי גם חוו היתגלות?אריך וייס
הם לא טוענים זאת..אנוניקי

בס"ד

ד"א היסטוריה ודברים משמעותיים זה לא קורה בד"כ בתור קנוניה שמנסה לחשוב, אהמממ כיצד נמציא את ההסיטוריה שלנו הפעם...

דת זו הדרך הפשוטה לשלוט באנשיםאריך וייס
מתי התחילו המנהגים של היהודים?הבל הבלים

אני לא בטוח שהם התחילו לפני 3000 שנה.

למיטב ידיעתי חג שבועות נוסד רק כמה מאות שנים אחרי הספירה.

ואי קיום יחסי מין בזמן מחזור זה טאבו כמעט בכל העולם, למשלאריך וייס
חחחחחסוסה אדומה
החתימה שלך... אשריך.
כי הרבה אומות לוקחות דברים מהתורהכלה נאה
ומה שהתורה אסרה להיות עם אישה במחזור מוכח מדעית למה זה לא טוב. ואחרי הרתורה.

גם לילות לירח לא צריך. כתוב בגמרא מה יש שם. עוד ליפני החללית הראשונה שעלתה.
בטח גם משפט פיתגורס הגמרא המציאה, נכון?אריך וייס
אין גבול למה שהחברה החרדית תשקר לעצמה כדי לא ללמוד ליבה.
אין גבול לטפשות של המתחכמים למינהםכלה נאה
ולא מעניין אותי חכמות הגויים.
יש לי תורה אחת. ולפיה אני חיה. ב"ה
ואין גבול לטיפשות של המאמיניםאריך וייס
לפחות לפי ההגיון שלך
ע"י מי?Orit39
את אמיתות הנצרות אפשר להפריחOrit39
תוך 5 דקות. סתירות יש שם על כל צעד ושעל! ביהדות אין פסיק ולא נקודה שאינה מדוייקת! אם אתה חושב שמשהו אינו נכון ואינו מדוייק, לא פנית למקומות הנכונים. בנצרות גם האפיפיור לא יכול לענות על הסתירות שבברית החדשה.
מאיפה הביטחון הזה? לכל דת יש תושבותאריך וייס
ברור...יהודה224
1500 אוונגיליונים נכון???
מה אתה בכלל מתייחס למישהו כזה?cintetit

הוא הרי הדובר של הכס הקדוש

פשוטיהודה224
שלא יתבלבל... ויבלבל...
מעניין כמה מושג על נצרות ישלך מר וייס
סתירה ביהדותהבל הבלים

אלוהים כל יכול, טוב והוא בכל זאת עושה דברים נגד רצונך - רעים.

עוד סתירה: אלוהים ברא את העולם יש מאין - יצירת יש מאין היא דבר לא לוגי.

עוד סתירה: יש בורא למציאות.

אם הוא לא חלק מהמציאות הוא לא קיים. ואם הוא חלק מהמציאות יוצא שהוא ברא את עצמו!

נגד רצונך זה לא רע🐒ארצ'יבלד
אם תגדיר את מעשה ה' הטוב, אז אין רע.
הבאת דוגמה לא טובה.

הרי אתה מביא אקסיומה אמונית
1. מה שה' עושה זה טוב.
2. ה' עשה משהו נגד רצוני.

ממילא, כנראה שרצוני לא טוב.
מ.ש.ל.
לך תדעהבל הבלים

אולי גם כשהוא ישים אותך בגיהנום מבחינתו הוא עושה לך רק טוב וזה בכלל פרס על קיום התורה והמצוות.

כשאומרים שאלוהים טוב מתכוונים לפי מה שאנחנו מגדירים טוב.

אחרת אין משמעות להגדרה הזאת. 

באותה מידה יכולתי לומר שאלוהים הוא מקבחז.

ולומר לכולם : "הא אתם רואים? אלוהים מקבחז כל הזמן"

טוב שווה ראוי.ארצ'יבלד
ראוי הינו מה שצריך.

אלוהים עושה את מה שצריך.
המילה צריך אתה מבין?

האמונה של רבים שאלוהים עושה מה שראוי, מה שצריך. טוב, לדעתי אינו כיף.
כמו שטוב לתת צדקה, היינו מעשה ראוי.
אז המילה קזחבן מובנת.

כי אם ה'רוצה לשים אותי בגיהנום ואני מאמין לו שזה מה ש*צריך* אז הוא טוב.

זה חדש לי.הבל הבלים

עכשיו אני בטוח שאין טעם לשמור תורה ומצוות.

כי בגיהנום אלוהים ייתן לי את הדברים הרעים, "הלא ראויים" - סקס, סמים, אלכוהול, סרטים ומסיבות.

ובגן עדן את הכל הדברים הטובים, "הראויים" - לקרקר מול סטנדר עם גמרא ולאכול את הלב שאני לא נהנה מכל ה"רע" שאלוהים עושה בגיהנום

אתה ממשיך לקשקש על גיהנוםארצ'יבלד
ועל דברים שאין לי ולך מושג.

כשתדבר נורמלי תעדכן.
אני יודע מה זה מצווה ועברה.
שאר הדברים מהולים בסיפורי סבתא וחלק בזוהר שלא ברור לי.
בכל מקרה, אפשר לא ללמוד את זה.

אגב, זה שיש לך דמיון מפותח איך גיהנום נראה זה יפה, אבל זה בראש שלך.
למדתי ממךהבל הבלים

תודה, זה מחמיא נורא.ארצ'יבלד
שאלה לי אלייךהבל הבלים

נגיד לדוגמה שאלוהים היה שואל אותך אם אתה רוצה שהוא ישנה את התורה ויקבע שמעכשיו והלאה הדבר הכי קדוש והכי נשגב זה לעשות מה שאתה רוצה. היית אומר שכן?

לא.ארצ'יבלד
אלא אם כן הוא יאמר לי שזה מה שהוא רוצה.

-כמובן שאני יוצא מנקודת הנחה שיש אלוהים-

אני באמת מאמין שמה שאלוהים אומר, כך ראוי לעשות.

אז זה כמו לשאול אותי, "האם היית רוצה שתוכל לרצוח, לגנוב וכו'?
תשובה- לא.
כי אני רוצה לעשות מה שצריך.
הרצון שלי הוא לא מה שצריך (מה שראוי) אלא מה שצריך הוא- הוא מה שצריך.

(רצון שקיים אצל הרבה בני אדם.
רצון שלא תמיד פועל ב"רגש", אבל זהו רצון שכלי.
הרצון לעשות מה שנכון.)

ולכן אני לא רוצה שהתורה תשתנה. (ואני מדבר על הרצון של מה שאני מבין שכך ראוי לפעול, הרצון לעצלנות או לחופשיות זועקת; שחרר אותי.)

אבל אם הוא יגיד לי שרצונו זהו רצוני, אז אני חושב שרצוני הינו מה שראוי כי זהו רצונו.
אתה לא רוצה שמה שצריך לעשות זה יהיה מה שאתה רוצה לעשות?הבל הבלים

ומה אכפת לך מה אלוהים רוצה? 

הוא כל יכול והוא יכול לעשות שרצונו יתאים למה שקורה.

נמאס לי מהכפירה שלך. אתה כל הזמן טוען פה שאלוהים הוא יצור אנושי מוגבל עם רצון ושכל כמו שלך.

ולא ענית לי לשאלה : אתה עושה עבירות?

אני רוצה, אבל רצוני לא משנה כלוםארצ'יבלד
מה אכפת לי מה אלוהים רוצה?
אכפת לי, למה? ככה. כי אני חושב שמה שהוא אומר צריך לעשות, למה? ככה.
אמונתי.

אתה לא מאמין, יום טוב. צא לטיול.

לא טענתי שיש לו רגש ושכל.
לא יודע מאיפה גרדת את האמירות האלו שכך כתבתי.

בכל מקרה, שים לב ששינת נושא
רצונך לא משנה כלום?הבל הבלים

" כי אני חושב שמה שהוא אומר צריך לעשות" - צריך ביחס למה? בשביל מה?

ואתה באמת עושה רק מה שאתה חושב שאלוהים אמר בלי לעבור על דבריו בכלל? אתה לא עושה עבירות?

רצוני לא משנה ביחס לקביעתארצ'יבלד
מה צריך.
ז.א. אני רוצה לעשות מה שצריך, אבל רצוני לא קובע מה צריך.
(תקרא ותראה שאת ההבנה הזו כתבתי ביחס לשרשור שלפני)

1.צריך- כי הוא אמר. אני מאמין שמה שהוא אומר לעשות, צריך לעשות.
ביחס לאמירה שלו.
2. בשביל מה? לא יודע מה בשביל מה, הוא רוצה שאשמור מצוות- תשאל אותו.
בכל מקרה אני חושב שצריך להקשיב לו.
אז בשביל מה? בשביל כלום.
כי כך צריך.

נ.ב. בדיוק כמו שאני לא רוצח כי כך צריך. בלי שום מטרה נוספת.

אני באמת חושב ככה, אבל עובר עבירות ומלא.
למה קבעת שמה שאומר זה מה שצריך?הבל הבלים

אם זה באמת בלי סיבה למה אתה מצפה ממני להאמין בטמטום הזה.

וכיוון שיש לך רצון וחשוב לך למלא אותו(עובדה שאתה עושה עבירות) למה שלא תאמר שמה שמה שצריך לעשות זה מה שאתה רוצה.

למה? ככה, בלי סיבה. 

אתה לא רוצח כי אתה פוחד מייסורי מצפון או שאתה פוחד שתיכנס לכלא או כל מיני סיבות

(כמובן שאם תשאל עד אינסוף"ולמה זה משנה" אז לא תמצא סיבה מוחלטת. בכל מקרה באופן יחסי יש סיבה)..

יש אקסיומות שכל אדםארצ'יבלד
דתי או אטאיסט שהוא מאמין בהם.

נניח, חלק מאטאיסטים וגם מאמינים, חושבים שיש מוסר.
לדוגמה: שאסור לגנוב, לא ניתן להוכיח את זה, אבל זהו מחשבה מולדת, לדעתי.

אז כן, אני לא מקבל רק טענות לוגיות, יש אף דברים שאינם ב*תחום* הלוגיקה שאני מאמין בהם.

(אגב, כל עולם המדע בנוי על האמונה שיש סיבה ומסובב- חוק הסיבתיות)

אתה לא מאמין שצריכים להקשיב לאלוהים, אל תאמין.

יש כאלו שמאמינים שצריך להקשיב לו כי זה מינימום של הכרת הטוב, כל הסיבה שאתה בחיים זה בגללו.
אני אישית פחות אוהב את הטענה הזו, כי אם בא לי למות - אני לא יעבוד אותו.
"לא מדובשו ולא מעוקצו"

ויש כאלו שעובדים אותו כי מאמינים שהוא יתן שכר.

חלק ב
יש בי רצון, אז מדוע אני לא מקיים.
כי, הדגשתי לפני 2 שרשורים, שזהו רצון שנובע מהבנה, לא רצון הקלאסי שאתה מדבר עליו.

זה דומה לאדם שרוצה לעשות דיאטה, נניח הוא עומד למות מחסימת עורקים ולחץ דם מאוד גבוהה אבל הוא לא מצליח לעשות דיאטה כי הוא רוצה לאכול.
אבל שים לב שרצון האכילה לא משנה את דעתו ביחס למה שהוא צריך לעשות.

תגגל את המושג "חולשת הרצון" ותראה תשובות רחבות בנושא.

זו לא שאלה על הדת, זו שאלה על בני אדם.
איזה ניצלוש, סליחה לפותחתארצ'יבלד
אכן. יש פורומים מתאימים יותר לדיונים תיאולוגייםאלעד

אתה לא תקבע לי למה אני מוסרי. חצוף.ארצ'יבלד
אני לא רוצח כי זה בעיה בעיני.

אגב, אתה טועה, ספציפי בסיבות שלך אפשר לשאול ולהגיע לסוף.
כי רצון זו עובדה.
אז אדם יטען שאני לא רוצה שיהרגו אותי כי אני פוחד.
למה? לא יודע, אבל העובדה לא משתנה, אני עדיין פוחד.
יש עובדות ביחס לחושים ולשכלהבל הבלים

אבל זה לא סותר את זה שאפשר לשאול עליהן ועל הפרשנות שלהן אצלך(כל עוד השאלה לא מכילה סתירה פנימית)

רפואה שלמה!כלה נאה
חחאנוניקי

בס"ד

1. אין זהות בין הדברים.

2. יש בעיה של יצירה יש מאין לא יצירה יש באין. כי אלוקים הוא יש. בכל אופן, יש מקורות שכתבו שניתן לומר שהיה קיים חומר היולי בהתחלה וכד'.

3. הכוונה שהוא לא חלק מהמציאות הקונטינגנטית. נו באמת... זה סתירות מגוכחות. 

אוקייהבל הבלים

1) תלוי מה אתה מגדיר טוב. אם אתה מגדיר כמו ארצ'יבלד אתה עוד תגיע רחוק...

2) אם כך הוא לא ברא את העולם יש מאין

3) מה זה מציאות קונטיגנטית? עוד סוג של מציאות שאלוהים ברא והוא לא חלק ממנה?

אוקיאנוניקי

בס"ד

1. זה לא מושג רלטיבי אבל נניח.

2. אוקיי ו..? כפי שאמרתי קודם זה לא ברור שזה סתירה אבל נניח. 

3.מציאות שיכולה להתקיים או לחדול, מותנת. לעומת מציאות הכרחית. תראה ברמח"ל שהבאתי קודם.

אז אלוהים לא ברא את המציאותהבל הבלים

יש מציאות הכרחית שלא תלויה בו

תגיד אתה רוצה לשמור תורה ומצוות?הבל הבלים

אתה עושה עבירות?הבל הבלים

אלוהים טוב?Peleg
אין מושג של 'אלוהים טוב'. אלוהים הוא מקור הטוב ומקור הרע גם יחד, מעצם היותו אין-סופי וכל-יכול.
אלוהים ברא עולם יש מאין, וזה לא לוגי על פי הלוגיקה שלך. מזל שהכל-יכול האין-סופי לא כפוף לוגיקה שלך, כי אז כדור הארץ היה שטוח.
עכשיו סתם בלבלת מושגים.
לקרוא ליקום 'מציאות', ואז לומר שאין כלום מעבר למציאות.. וודאי שיש מעבר למה שאתה קורא לו מציאות. חלק מהמעבר הוא הכל יכול.
גם הרע וגם הטוביהודה224
בא מה' אבל מה שאתה רואה כרע זה בעצם טוב ואתה היום לא מבין איך זה טוב
טוב ורעPeleg
לטענתך אין רע?
כי אני שמעתי שהכל לטובה, אבל לא שמעתי שהכל טוב.
כן בהחלטיהודה224
לא יכול להיות שה' שהוא מקור הטוב בעולם יהיה גם רע זה לא מסתדר לוגית. והרי הוא מקור הטוב האין סופי.
אלא מה, מה שנדמה לנו כרוע זה אולי בטווח הקצר נראה רע אבל בטווח הארוך זה באמת טוב
חח, קלישאה מטופשתחולת שוקולד
מה שקובע אם זה רע זאת ההרגשה שלנו אז אם אנחנו מרגישים שרע-זה רע, וגם אם זה זמני עדיין זה רע
ה׳ הוא מקור הטוב וגם מקור הרע, זה מסתדר לוגית מצויין
לדעתי זו טעות.יהודה224
ואני לא חושב שזו קלישאה מטופשת אפלו שיש כאלה שלא מסכימים איתה...
אז אלוהים הוא לא מקור הרע?Peleg
אז מאיפה הרע?
ולמה לא יכול להיות שהוא גם מקור הטוב וגם מקור הרע?
זו בריאה שה' ברא.אנננאחרונה

כמו שהוא ברא נמלה וכבשה - כך הוא ברא כח זמני וארעי שנקרא רע (כתוב בפס' "בורא רע") שממנו מגיעות הרעות ב'זמן העבודה' (העולם הזה).

לעתיד לבוא הרע הזה ימות כמו שגם נמלה מתישהו תמות.

להרחבה ראה בספר דרך ה' לרמח"ל מספר פרקים המתארים זאת.

את עושה עבירות?הבל הבלים

הם לא ספקנות ריקה, טענת המוצא שהתורה צודקת כי היא אומרת ככהאריך וייס
היא טענה לא חכמה במיוחד.
חוץ מזה טענת הר סיני היא טענה גרועה, יש אינטרס מובהק של עם עבדים להגיד שאלוהים בחר בהם. אם לא, אז מה התירוץ שלהם לכבוש את ארץ ישראל?
אני מקווה שאתה צוחק בתגובה הזאת...אנוניקי

אני לא צוחקאריך וייס
מה?אנוניקי

בד"כ עם של עבדים לא יציג שהוא עבד... ולא יציג את החסרונות שלו בתור מיתולגיה.

כמו כן, ממש לא עניין אנשים פעם האם לכבוש את א"י זה הומני או שלא. 

לא עניין הומני, אלא הסבר בעיקר לעצמךאריך וייס
שוב, עם של עבדים צריך להוכיח לעצמו שמגיע לו , לכן ימציא לעצמו התגלות אלוהית. אותו דבר קורה עם הערבים שחושבים שהם צאצאי הפלשיטים.

אני לא כופר או לא דתי, פשוט חושב שאין הרבה הגיון בטענות האלה של למה להיות דתי
הוא יכול לומר שהוא צאצא של מלכיםאנוניקי

התגלות אלוהית זה לא היה הדרך המצויה להמציא דברים כאלו. אתה יכול לומר שהיהודים המציאו את מלחמת ששת הימים למרות תבוסה ובגלל שזה מסתדר להם עם בראשית שנחו ביום השביעי... או שזה מיתולגי. וכן בעניין יום כיפור.  או את השואה כדי שתגיע להם מדינה.. וכו' וכו'

בקיצור תמיד אתה יכול להטיל ספקות, בסופו של דבר כאשר מגיע לך מסורת משמעותית נוטים לקבל זאת.

ד"א להמציא התגלות אלוהית זה גם פחות טוב בגלל כל המצוות... השני פה בפורום טען שהוא חזר בשאלה בגלל שקשה לו מהמצוות.

כפי שכבר אמרתי לךאנוניקי

בס"ד

טעות חשבתי שכתבת שוב. היה לי טעות בהיסטוריה כנראה.

כן הרי גם הכושיםיהודה224
בארצות הברית אחרי שנות ניכור ועבדות המציאו את מטודת העם הנבחר ובנוסף להם הצוענים...
כן וגם הפלשיתינאצים קבעו שהם העם הנבחר.
היחידים שהעתיקו את העניין הזה היו הגרמנים ואצלם זה התפקשש איפשהוא בדרך והיווה סיבה לרצוח את כל מי שאינו ארי מה שלא קרה ביהדות אפעם.
קראו להם עמלקיםאריך וייס
מה הקשריהודה224
אתה יכול לפרט?
גם היהדות הנאורה הרגה עם שלםאריך וייס
כן, העמלקים.
ממש לאיהודה224
הם חיים וקיימים... ניסו לא הצליחו הלוואי והיו משמידים אותם היינו במקום אחר לגמרי ...
ועכשיו ברצינות זו האומה היחידה שיש צו אלוקי להשמידה שאינו נאכף היום...
וזו לא תורת הגזע.. יש הבדל גדול בין השניים כי תורת הגזע השמידה כל מה שלא היה ארי מה שאין כן היהדות לא מצווה להשמיד כל מה שאינו יהודי
טוב תשקר לעצמך,. לי לא אכפתאריך וייס
תשובה בוגרתיהודה224
של אדם חכם...
בצורת הגזע יש מעמדות, כמו גם בתורהאריך וייס
כן אבל תורת הגזעיהודה224
מורה לרצוח מי שלא כמותך התורה לא.
תורת הגזע לא אומרת לרצוח את כולם.. רק גזע בעייתיאריך וייס
אבל אני יפסיק עם ההשוואות האלה.
עם כל הכבודיהודה224
היהדות היא לא תורת גזע ואין מה להשוות עמלק בשעתו היה במצב מלחמה עם ישראל שהוא פתח בה אז כן תשמיד אותו! התורה לא מורה לך לרצוח אדם בגלל צבע עורו או עיניו או עומק החריץ שיש בסנטרו.
ידידי אין מה להשוות כלל ואל תעשה לי טובה שלא תעשה את ההשוואות האלו, כי אינם נכונות ומי שעושה השווא כנראה פשוט לא מבין את ההבדל...
עמלקPeleg
עמלק הוא לא עם, אלא ארגון טרור. עמלקי ששומר 7 מצוות בני נח (מתנהג באנושיות) יוצא מגדר עמלק.
כל הניצלו"ש הזה מיותר בקטע אחרסוסה אדומה
בטוחה שאם לא הייתי מכירה את התורה ומצליחה להפריד בינה לבין לומדיה והייתי רואה את כל הדיון הזה שחלקו גובל בחוסר כבוד הדדי ברמה מכוערת ביותר, לא הייתי רוצה שום חלק איתה.

דברו לעניין ותכבדו זה את דעתו של זה, בלי קללות וזלזול הדדי.

ומה זה השטות הזאת "תחזרי בתשובה, תחזירי אותו בשאלה"?!
אמירה כזאת עזרה פעם למישהו?
אתם רוצים לקרב? תתקרבו. ותראו כמה התורה מעדנת אתכם והופכת אתכם לאנשים טובים שנעים ונחמד להיות לידם.
"כל שרוח הבריות נוחה הימנו..."

כל אחד מחפש את עצמו בקצב שלו.
לא כופים דת או אי דת על אף אחד.
אתם לא סנהדרין ולא הקב"ה שכופה עלינו הר כגיגית.

לפעמים אנשים מייצרים חילול ה' וחילול התורה בשם הדת, זה פשוט מזעזע.

הגבתי לתגובה הזאת, כי פה מתחיל הניצלוש המיותר הזה!
לא מתייחסת למישהו ספציפי אלא לעצם הדיון.
תפעילו שיקול דעת.
בכל זאת מה דעתך על החילונים?הבל הבלים

הם מטומטמים/מושחתים בעינייך?

דעתי לא משנהסוסה אדומה
אני "חילונית" בעצמי, רק שלמדתי תורה, אז אני משתדלת לשמור אותה בלי להתחייב לאף בן אנוש לגבי זה. ולכן, אם מישהו יעז ויבוא אלי בטענות ביחס למשהו, זה כנראה יגמר בזה שהוא יבין שהאף שלו התארך מידי ולא כי אני מתכוונת לענות לו.

כאחת שמכירה חילונים מקרוב, לא, הם לא מושחתים ולא מטומטמים בכלל.
להפך, הרבה מהם אנשים ערכיים מאוד וחכמים גדולים.
רק שהאמת היא שרובם לא מכירים את התורה ואת זה הם צריכים ללמוד ממי שכן יודע ומכיר.

לעומת זאת, גם אצל אנשים שמגדירים את עצמם דתיים, יש כאלה ויש כאלה יש ערכיים מאוד ויש מושחתים מאוד.
והציפיה ממי שלוקח אפוטרופוס על התורה, שיוכיח את עצמו.
הציפיה מובנת.

אני לא מבינה את הדחף הזה של להתווכח מי טוב יותר ופחות. ואת הקטע הזה של להדביק תוויות על מגזרים ואנשים.
הרי ברור שאיזהו חכם הלומד מכל אדם.
מגזריות היא השלכה גלותית שצריכה להיגמר מזמן.
יש ל"דתיים" הרבה מה ללמוד מה"חילונים" ולהפך.
ישראלי צריך לדעת להתעסק בחול - בקדושה.
הקדושה נמצאת בכל. וקדושה בלי חול - זה עניין גלותי.
עצם זה שהחול שייך לחילונים והקודש לדתיים, זאת בעיה.
כל אחד מביא צד אחר כשבעצם שכישראלים גאוליים אנחנו צריכים כולנו לדעת להכיל את שניהם.
ולהחיל קדושה בחומר.

כחברה יש לנו בעיה עם ההגדרות האלה. וכערבים זה לזה, אנחנו צריכים להבין שאין דבר כזה דתיים וחילונים.
ברגע שאדם מגדיר את עצמו דתי, הוא נותן לגיטימציה למציאות שבה יש גם חילונים.
חילוניות היא אשמת ה"דתיים".
אין יהודי חילוני, כל יהודי הוא קודש, ויש כאלה שהם קודש קודשים.
ומי שיעמיק, יצליח לראות את זה בחוש.

ואני יודעת שנראה שסתרתי את עצמי.
והמבין יבין.
הבעיה לדעתי היא שכדי להגיע לקדושה בחומרנאור97
צריך קודם (בד"כ) לעבור הבדלה והכנעה של החומר ברמה כלשהי.
חילונים וחרדים מסתכלים על הדת באותו אופן. רק כל אחד בוחר צד שונה.
לכן חילוני שחוזר בתשובה בד"כ עושה זאת באוריינטצייה חרדית.

הכיוון הנכון שתיארת, של להראות לחילונים שהחול הוא קדוש, לא עובד. הם לא בשלים אליו.
לכן לדעתי זה פלונטר שלא יכול ממש להיפתר. הבעיה שלהם עם הדת היא בתפיסה של מה זה אל ומה זו דת. ולהבין את המהות הנכונה (פנאנתאיזם ולא מונותואיזם) הם יכולים להבין בשכל אבל לא בלב.

לכן לדעתי המגזריות כן חשובה (למרות שיש לה סיגים רעים כמו שכתבת). רק דרך ראיית חרדים, חילונים יתחזקו באמת בסופו של דבר כי זו הקיצוניות השנייה, כדברי הרמב"ם. אם היה רק דתיים, החילונים היו הופכים רק לדתיים לייט כי קשה להכיל בהתחלה דת שמקדשת את החול.
המטרה היא בסופו של דבר שאחרי ההכנעה וההבדלה של החומריות הם יגיעו להמתקה, המתוארת במשנת הרב קוק.

הדברים הראשונים שכתבת יפים ומדוייקיםסוסה אדומה
השאר, לא הבנת מה שאמרתי...
אבל אין לי זמן כרגע לפרט.
בגדול, לא דיברתי על מה שצריך להראות לחילונים וכו, כי העמדה שלי היא שאין שום צורך להפוך את החילונים למשהו שהוא נפרד מאיתנו. באותה מידה, גם לא את קיום התורה והמצוות.

אין לנו "דת".
דת זה החלק הכי שולי ביהדות.
והחברה הפכה אותה למשהו אידאלי, מה שיוצר המון המון בעיות.
אין לי זמן להיכנס לזה עכשיו, אבל אני נגד טיפוח הקרעים האלה...
הבנתי מה שאמרת. רציתי להראות למה כדינאור97
לתקן צריך גם להסתכל עליהם כדבר נפרד מאיתנו (ברמה מסויימת כמובן). וגם להסתכל על דת. היא אמנם שולית אבל היא הדרך לפתרון, עם כל סיגיה (שצריך למעט אותם).
לשבור את כל הכלים הללו לא יביא לפתרון. צריך לעדן אותם.

ולא התכוונתי להראות במופגן, אלא לחיות את זה וככה להראות. לחיות בפשטות את הקודש ואז הם ממילא יראו שאין סתירה. ועל זה אמרתי שהם יראו ויבינו אבל לא יוכלו ליישם באמת כי הם לא במצב נפשי ותודעתי מתאים.
מתוך הנסיון שליסוסה אדומה
אני מאמינה ודבקה יותר בדברים שאמרתי...
מתוך דאגה ואמונה אמיתית בעם כולו, בלי כל ההגדרות למינהם, אני יודעת שיש דרך נכונה יותר להיות עם קדוש יותר שכולו ממלכת כהנים.
וזה לא נעשה מתוך זה שאני אגדיר את עצמי כדתיה, אלא מזה שהוא יבין שהוא ואני, שנינו, עמדנו יחד עם כל השאר באותו מעמד וקיבלנו את אותה התורה. וההגדרה הזאת לא משנה אף אחד.
זה מאוד מרתיע אנשים שלא מבינים אותי עד הסוף. אבל עומדות מאחורי האמונה הזאת מספר שנים של נסיון.

אין לי שום מטרה להפוך חילונים לדתיים.
יש לי מטרה שמבחינתי היא נשגבה יותר, להפוך את כל עמי כולל את החרדים, כולל את אלו שמגדירים את עצמם דתיים והם טמאים בתחפושת, כולל חילונים - שכולם ישובו להיות עובדי ה' אמיתיים.
לא חסרים דתיים שעובדים את ההגדרות, שעובדים את ה' כמצוות אנשים מלומדה.
וההגדרות האלה יכולות לקחת חלק נכבד באשמה הזאת.

בקיצור, לא הבנת, לא כי אתה טיפש, אלא כי לא הסברתי את דעתי כמו שצריך.
פשוט אין לי פניות כרגע להסביר ולדון על זה ברצינות.
מעניין. אבל זה לא יגרום להם ללכת עד הסוףנאור97
ולקיים מצוות לדעתי, שזה כמובן חלק מלהיות עובדי ה' אמיתיים (כמובן שאין הכוונה למצוות בלי כוונה אלא לקיים את המצוות מתוך תודעה נכונה).
זה שוב אור בלי כלי. כמו שסתם לרצות שחילוני יהיה דתי זה כלי בלי אור.
ואדרבה יש בזה סכנה גדולה. שהם יגידו לך שגם האידיאלים שלהם הם נכונים כמו אהבה בין בני אותו מין כי הרי אין משהו שמבדל אותך מהם. אין לך "דת". שניכם על אותה סקאלה. מה שפותר בעיות מסויימות אך יוצר אחרות.

אבל אם אני טועה בהבנתי אותך או שמנסיונך זה כן עבד (כאילו עד הסוף) אשמח לשמוע כשיהיה זמן.
להפך...סוסה אדומה
ההגדרות הן מה שגורמות לנו לא לעבוד את ה' עד הסוף.

וטהר ליבנו לעבד*ך* *באמת*.
צריך לזכור את מי עובדים.

לצערי אני רואה שבכל המגזרים, אנשים עובדים בנוסף לקב"ה את החברה, את ההגדרה.

אז אולי אדם לא יקפיד על קלה כבחמורה בהתחלה, אבל הרצון שלו יחיה.
ואנשים מתים עם כיפה לא ימישכו להתהלך ברחוב.
כולם יהיו חיים באמת כי האמונה תבער בהם פנימית, לא באופן חיצוני נגלה לעין שכביכול מאשר אותם בעיני החברה עד שהם שוכחים שהעבודה היא מולו קודם כל.

אדם שלא מניח על עצמו הגדרות וסטיגמות, לא נותן לעצמו רגע דל.
הוא מודע בכח רגע לזה שהוא נמדד בכל בחירה שלו, בכל עשיה שלו, ושה' רואה ללבב.
הוא מעז להסכים עם עצמו שהוא דינמי, ויש לו רצוא ושוב.
הוא יודע שאין "ושוב" שמגדיר אותו.
כי תשובה קדמה לעולם, והמציאות האמיתית היא התיקון ולא הקלקול.
כל כך חבל שאנחנו מגדירים (מקבעים) מישהו במציאות המקולקלת שלו.
וגם אני לא חושבת שאפשר להגיד על מישהו שהוא "דתי".
מה זה דתי? מי מחליט אילו מצוות הופכות אדם לדתי?
גם אם הלכתית יש לזה משמעות למשל בענייני חיתון וכאלה, זאת עדיין סוגייה מורכבת מאוד.

וזה לא אור בלי כלי.
להפך. זה אור שמותאם באופן מדוייק לכלים שלו.
זה הוא מול עצמו, מול ה'.
בלי צורך לרצות את הסביבה, ולהצדיק אי לבטל את הצקצוקים שלהם.

אני יודעת שלא כולם מסוגלים לעבוד את ה' ברמה הזאת.
אבל אני מעדיפה לחיות ולהיות מי שאני באמת, מאשר להיות חלק מעדר שאני לא מאמינה בו.
אני רוצה תורה ואמת שלמה יותר.
נמאס לי מהשקר הזה ומהע"ז שבמגזריות.

יש בזה סכנה למי שהוא עלה נידף
לא למישהו שבוחר בדרך הזאת כדי לעבוד את ה' יותר טוב.

זה לא משנה מה הם יגידו.
יש לנו תורה. לי ולחילוני הזה שאתה מדבר עליו. את אותה התורה.
מה שהוא רואה כאידאלים, אם הם לא מסתדרים עם התורה, זה לא ישנה את דעתי.
אבל הוא לא "חילוני", הוא תינוק שנשבה. ועלינו להוציא אותו מהשבי.
איך נוציא אותו? יש כאלה שחושבים שאם הם יזרקו עליו אבנים זה יעזור, יש כאלה שחושבים שאם הם יצעקו עליו זה יעזור, ויש כאלה שחושבים שאם הם יתנשאו עליו ויגידו לו כמה הוא טועה ואני צודק זה יעזור. ויש כאלה שמאמינים באהבה ובכבוד, וכיוון שהוא בשבי, מתקרבים אליו, לא מתווכחים איתו (כן אומרים את דעתנו הכללית כשהוא שואל בחיוך ובלי שום מורא ופחד וגם סתם כשתמחשק לנו), מראים דוגמא אישית. עד שהוא רק ירצה לחזור לבית הארמון.

כולנו צריכים לחזור.
ההגדרה הדתית גורמת לנו לחשוב שאנחנו בסדר, היא גורמת לנו להתקבע בעבודת ה' שלנו.
מי שזה מתאים לו, או מי שבשבילו זה הרע במיעוטו, אז שילך על זה.
אני מאמינה בדרך אחרת.

הרצוא ושוב שלי גלויים לעיני כל. ואני לא נבהלת מזה... לפחות משתדלת.
לא מזה שזה לעיני כל, ולא מזה שיש "ושוב".

אדם שחוזר בשאלה, גם הוא עושה תהליך של חיפוש אחר תשובה.
במבט חיצוני נראה שהוא פורק עול.
אבל די כבר עם המבט החיצוני, אנחנו צריכים ללמוד להסתכל לעומק להסתכל לנשמה של כל יהודי.
וכן, אני רואה את האנשים הכי רחוקים בעולם, ואני אומרת לך שהם קודש קודשים.
בנים אתם לה' אלוקיכם. גם הם. אי אפשר שלא לאהוב אותם אי אפשר שלא לדאוג להם.
אי אפשר שלא לכבד אותם.
נשמות רכות שרק צריכות שיראו בהם טוב ולאט לאט הם שבים לארמון.
עד שכולנו נהיה ליחידה תמה ונקיה.
אנחנו לא יכוחים בלעדיהם.
הם לא "חילונים", הם אחים יקרים ואהובים שלנו
והם עובדים את ה' בקצב שלהם, ואם נעזור להם (לא בקטע מתנשא) אולי הקצב ילך ויגבר.
זה התפקיד שלנו ותו לא.

עדיין לא הסברתי את עמדתי עד הסוף.
סתם שפכתי הרהורי בוקר.
חח איזו תמימות הסתכלות יפה על עמ"י.כלה נאה
הכל טוב ויפה ונחמד..אבל החילוני עושה מה שבא לו.
רק חילול שבת ועוד בפרסיה זה כבר בעיטה בהקב"ה.
ולא כולם תינוק שנישבה.
יש בחירה לאדם.

הם בעצמם גורמים להבדלים. הולכים בחוקות הגויים. ניראים כמותם.
ואת רוצה שלא יהיו סטיגמות.

ואיך אדם שהוא רחוק הוא קודש קודשים?

ואני לא חושבת ששונאים חילונים כמו שאת מתארת.
אף פעם לא שמעתי ממשהו. 'איך אני שונא חילונים.'

ואם אני מתגאה אז כן.
זה לא בא לי בקלות. ללכת בצניעות
לשמור שבת טהרה... אני גאה בעצמי.
למה לא?

צודקת. אני חושב שהדרך הנכונה זה שילוב של שתיכןנאור97
מצד אחד הבנה שבפנימיות זה איך שהיא אמרה ומצד שני בחיצוניות יש רע. הרבה רע. והשאלה מה היחס הנכון אליו.
זאת לא תמימות, זאת בחירה סוסה אדומה
הרב קוק זצל אומר שצריך שאהבת העם לא תסמא את עינינו מלראות את הפגמים והדברים שצריך לתקן בו
אם חשבת שאני לא רואה בעיות ותיקונים, את טועה...
רק שאני רואה את הבעיות בכל המגזרים, כל אחד בבעייותיו. (אם לא ברור, גם אצל אלו שמגדירים את עצמם חילונים).
אני רק לא חושבת שנכון להיפרד ולהתבדל ממישהו מהעם, כולל הם.

ולגבי הפסקה הזאת של הרב קוק, אני אוהבת להמשיך (כי אני מרגישה שהעולם מקצין דווקא בדרך השניה) -
שראיית פגמינו וכו' לא תסמא את עינינו מלאהוב את העם.
העם שלנו באמת "כולך יפה רעייתי מום אין בך".
לא אני אמרתי את זה, שלמה המלך אמר את זה.
ומה שלא נכתב לדורות לא נכנס לנביאים ולכתובים.
גם היום, פנימית - כולך יפה רעייתי. (הרב טאו כותב במאמר שלו ביחס ל"מאמר הדור" של הרב קוק על 5 כתות ביחס להבנת דברי הרב קוק באותו המאמר, אני מתחברת יותר לכת הרבעית, כנראה שאת שייכת לכת הראשונה )
המחלוקת בנינו היא לא אם אין מעשים שצריכים תיקון.
היא על איך נכון להתייחס אליהם, ואיך נכון לגרום לכולנו כולל כולנו להיות בבחינה של "מום אין בך" גם ברמה החיצונית.

אני לא בטוחה אם הבנת מה שכתבתי...
הרבה מזה מושתת על תורות של הרב קוק ודומיו.
הלוואי וניזכהכלה נאה
אממ איפה ראית שאני חולק על זה?נאור97
לא אמרתי להתנשא ואני גם לא חושב שיש מה להתנשא.
ובוודאי שיש לנו מה ללמוד מהם.

אני גם עובד ה' בכל כיוון שנראה לי נכון. גם אם זה כולל בירורים מסויימים.
אבל כל זה נכון לאדם עצמו.
הכוונה לאור בלי כלי הייתה ביחס לדרך הנכונה להתייחס לחילונים.
ברגע שתפילי את ההגדרות והמחיצות זה מעין חטא קורח.
אי אפשר בלי הגדרות ואי אפשר עם..
צריך סינתזה נכונה.

אפשר להגיד את זה ככה- בכל מקום ה' נמצא. עבודת האדם לגלות איך. את השורש הנכון. ומתוך זה להבין את מי שלא הולך בדרך הנכונה. אבל מכאן ועד להפיל את ההגדרות יש מרחק.
אוקיי, אז אנחנו חלוקים....סוסה אדומה
לא נכנסת לניואנסים כרגע.

אבל הגדרות כפי שאמרתי, טובות לאנשים חלשים...
זה לא אידאלי.

בהצלחה בכל אופן, והעיקר שיהיו מעשי כולם לשם שמים.
אכן ואמןנאור97
איזה שיבוש של היהדותכלה נאה
היום כל אחד קם ומגדיר את התורה איך שבא לו.
לא. התורה לא משתנה.

ואדם שמגדיר את עצמו דתי זה אומר שהוא אדם שמקיים מצוות.
ובגלל שרוב רובם של החילונים לא מקיימים מצוות. או לא כמו שצריך.
אז הם גורמים שהם יקרא חילונים. מלשון חילון. שרחוקים מהתורה הקדושה.

הם הולכים בחוקות הגויים. מחללים שבת. הולכים לים מעורב וריקודים מעורבים. והלבוש וכשרות. וטהרת משפחה. שמירת נגיעה. מראות אסורות. ועוד..
הם עושים מה שבא להם. פורקים עול ואת רוצה שלא יהיו הגדרות?

נכון שיש כאלה שניראים חילונים ומשתדלים לקיים מה שיכולים.
ויש שניראים דתיים ןבפנים רקובים.
אבל לא צריך לערבב. ולא כל יהודי הוא קדוש.

כתוב "קדושים תיהיו כי קדוש אני"
בלי לקיים מצוות יהודי כזה רחוק מלהיות קדוש.
טוב אני עושה סיכום חלקי לבנתייםהבל הבלים
עבר עריכה על ידי הבל הבלים בתאריך ג' באב תשע"ט 21:06
עבר עריכה על ידי הבל הבלים בתאריך ג' באב תשע"ט 21:06

בסיכום אעבור על הנחות היסוד שהועלו פה שתומכות בדת ואראה שהם לא מחוייבות.

הקדמה : כשאני מזכיר את המושג אלוהים הכוונה היא ליישות כלשהיא שבראה את היקום ושולטת בו באופן בלעדי(ולא נתעמק כי לפי גם הגדרה מקלה זו יש כמה סתירות(בחירה - ידיעה לדוגמה). אבל נו שויין)

1) הנחת יסוד ראשונה - סיפור מעמד הר סיני ויציאת מצרים יתרחש כפשוטו ואלוהים יתגלה:

אז קודם כל מי אמר שהמעמד יתרחש בכלל? אין עדויות ואין בפועל מסורת שעוברת מאב לבן רק את התנך.

וגם אם נניח שישנם כמה עדויות:

אולי יש עוד עדויות סותרות שאבדו מן העולם? אולי במעמד קרו עוד דברים שונים מאלו המתוארים בתנך(נגיד שאלוהים נתן תורה הפוכה)? אולי מעמד הר סיני היה אחיזת עיניים או מעשה כשפים או שהתורה ניתנה ע"י השטן? אולי המעמד יתרחש אבל לא בסדר גודל שמתואר בתנך?

2) הנחת יסוד שנייה - בהנחה ש1) נכון, שאר התורה שנמסרה על ידי משה רבנו היא דברי אלוהים:

למה שזה יהיה נכון? מאין לך שמשה רבנו מסר את דברי האל בדיוק כמו ששמע אותם? ומי אמר שאלוהים בכלל דיבר איתו(ע"פ העדות על מעמד הר סיני בלבד)?

3) הנחת יסוד שלישית - בהנחה ש1) ו2) התורה שיש בידינו כיום נאמנת למקור

ואולי המסורת השתבשה? ואולי המסורת המקורית אבדה מן העולם? ואולי היא נמצאת אצל הנוצרים או המוסלמים? ואיך תדע לפי איזה רב ללכת? ואיך תדע מה המסורת המקורית ומה שטות מומצאת?

4) הנחת יסוד רביעית - בהנחה ש1) ו2) ו3) אלוהים רצה שנשמור את התורה

כיוון שאלוהים הוא מעבר לתפיסה שלנו ואנחנו לא יודעים איך הוא חושב, איך הוא פועל, מה הוא רוצה עלינו לנהוג בענווה כלפי הבנתו אותו ואת דרכיו.

ולכן עלינו להתייחס אל רצונו לצורך העניין כאקראי - כיוון שאין לנו מושג מה הוא באמת רוצה ומה המטרות שלו.

ואין אדם אחד בעולם שיודע למה אלוהים ברא את העולם.

ולכן כיוון שרצונו אקראי אי אפשר לדעת אם הוא באמת רצה שנקיים את התורה(בהנחה שהוא ייעשה טוב למי שייעשה כרצונו. שגם זה לא מחוייב).

5) הנחת יסוד חמישית - בהנחה ש1) ו2) ו3) ו4) אלוהים רוצה שנשמור את התורה היום

ואולי רצונו ישתנה? אולי עכשיו הוא רוצה שנהיה מוסלמים או נוצרים או אתאיסטים? או אולי הוא שינה עם נבחר? אולי בימינו רצונו לשרוף את כולם בגיהנום וזהו?

6) הנחת יסוד שישית -  בהנחה ש1) ו2) ו3) ו4) ו5) נכונים אלוהים ייעשה טוב למי שייעשה כרצונו ואחרת רע

מי אמר? אולי הוא בכל מקרה ישלח אותך לגיהנום? הנחת יסוד זאת מבוססת על צורת חשיבה משפילת אל שמדמה את אלוהים לבן אדם שנוקם ונוטר לעוברים על רצונו.

7) הנחת יסוד שביעית - בהנחה ש1) ו2) ו3) ו4) ו5) ו6) נכונים אלוהים יזרוק לגיהנום את העוברים על רצונו

טוב זאת פשוט השמצה גסה של אלוהים. למה לחשוב עליו שהוא כזה אכזר ועוד שזה בכלל לא מוזכר בתורה?

לדעתי מי שחושב ככה לא ייכנס לגיהנום הוא כבר בגיהנום.

אולי אלוהים יעניש את העוברים על רצונו אבל רק בצורה קלה פה בעוה"ז?

8) הנחת יסוד שביעית - בהנחה ש1) ו2) ו3) ו4) ו5) ו6) ו7) בגן עדן נהנים לנצח ובגיהנום סובלים לנצח

טוב זה לא כל כך הגיוני כי ברגע שתהיה בגיהנום מספיק זמן תשכח שהיה לך טוב ותפסיק להרגיש רע. וכנ"ל להפך בגן עדן.

ועכשיו באמת : האם אתם מסוגלים לדמיין מציאות בה אתה מאושרים ב100% בלי רצון לזוז מילימטר?

עכשיו עוד כמה שאלות:

1) אם אתה כל כך בטוח בנכונותה של הדת, אז למה אתה עובר עבירות?

נכון שאפשר לחזור בתשובה. אבל האם אתה יכול להיות בטוח שתשובתך תתקבל?

אתה בטוח ששווה לך לעבור את צער הגיהנום גם בשביל 1 למיליון שתשובתך לא תתקבל?

2) אם אתה חושב שיש לך בחירה חופשית אתה בעצם חושב שאלוהים לא שולט בכל. אז בעצם אתה מבזה אותו ואומר שהוא לא כל יכול. כי יש דבר שהוא לא שולט בו.

3) נגיד שכל הסיפורים נכונים. אם לדעתכם אלוהים הוא באמת טוב, אז למה שהוא יתעלל בחילוני אחרי מותו? רק בגלל שהוא היה אדם ישר והגון?

ואם הוא מניאק אז תכלס למה בכלל להתעסק איתו. הוא ידפוק אתכם בכל מקרה.

כמה שטויות אפשר לכתוב??כלה נאה
זה לא שאתה לא מאמין.
אתה פשוט רוצה הצדקה לפריקת עול שלך. ואם תגיד משה אמת ותורתו אמת אז אתה מחוייב.

ואת עושה לעצמך חיים קשיםהבל הבלים
של איסורים וגדרים בשביל לעשות לעצמך שטיפת מוח שאת לא מחפשת להרגיש טוב אלא את האמת
אם אין אסור ומותריהודה224
אין רע וטוב וכ"ו אז אין כיף בחיים צריך שדברים יהיו אסורים שיהיו דברים מותרים שיהיה כיף לעשות דברים שאסור לעשות
הבנת אז זה לא חיים קשים..
אני עושה לעצמי אסור מותר??כלה נאה
אני מאמינה באמונה שלמה בתורה ובחז"ל.
אתה לא רוצה להאמין זכותך. אני בטוח לא יפסיד.

תגיד שגם במות קליני אתה לא מאמין מה שאנשים אומרים מה שקורה שם.
כן, נוצרים רואים שם את ישו. אז אולי הוא האמתי?אריך וייס
די עם התשובות המפגרות האלה
מעניין אם גם לפרופסורים שחוקרים אתזה היית מדבר כך?יהודה224
אולי תציע לנו קצת מחוכמתך....
כן, חד משמעית כןאריך וייס
אז אם ישלך תובנות חכמות חלוק אותן עימנו.יהודה224
זה מה שאתה עושהיהודה224
"אני רב איתכם במקום עם אישתי"
בעיקר, לא שמעתי ממך יותר משאלות....יש לך הרבה שאלות אבל כשמשיבים לך אתה פשוט מוחק כל תשובה בתואנה של תשובות מפגרות וכ"ו וחבל.
אדם שמזלזל בדעותיהם של אחריםהחלק הטוב
זו מסיבה שהוא עצמו לא בטוח במה שהוא סובר. כשהוא מזלזל בדעותיהם של אחרים הוא בעצם מדחיק את חוסר השלמות עם עצמו.
מי שמצליח לרדת לנקודת השורש והאמת של האחר ומכיר בה למרות שהוא מתנגד, הוא לעולם יזלזל כי הוא מכיר בעובדה שגם לאחר ישנה אמת.
אם הגבת לייהודה224
אז לא הבנתי את תגובתך.
המשכתי את תגובתך לוייסהחלק הטוב
שכל כך דבק בחילוניות עד כדי זלזול, תיקון קטן במשפט האחרון שכתבתי :
הוא לעולם *לא* יזלזל... המילה לא נחסרה.
מקווה בשבילו שישכיל להבין וליהיות אמיתי עם עצמו.. באתי משם מכירה יותר מידי טוב ומקרוב אנשים כמוהו שמדברים דבריי כפירה למרות שיש להם בסיס מבית ביהדות.. .
מאחורי הזילזול שלו באנשים שומרי תורה ומצוות יש לא מעט שקר שהוא בעצמו לא מאמין.
לעיין בתגובות השנייםיהודה224
וייס , הבל הבלים.
להבין טעות חינוכית מהי!
האמת לא יודע באיזה דרך אפשר לחנך לפחד כזה גדול
לא יודע ולא מכיר
(נ.ב גדלתי בחינוך חרדי לגמרי. ולא מבין, לא איימו עלי אפעם בגיהנם)
מפחיד איך אתה כופר.כלה נאה
אף פעם לא יצא לי לדבר עם יהודי שלא מאמין בתורה.
אפילו חילונים מאמינים ומכבדים!

ה' ירחם עליך!
בד"כ הלבוש הוא סימפטום לבעיה אחרתאילנה2

אחרי חתונה הרבה גברים מתחזקים אבל לא מחמירים (הכוונה לדתי. לא חוזר בתשובה). למרות זאת אין זה הגיוני שלפתע יתחיל להתערב יותר ממה שהיה מסוכם בניכם.  

אם במשך שנים הלבוש שלך היה מקובל עליו ולפתע העניין עקרוני לו + זוג צעיר - אני חושבת שיתכן כי הבעיה בכלל נעוצה בעניין אחר ואת לא מודעת לכך... בד"כ הכל מתיישב על קנאה, חוסר בטחון, חוסר סיפוק ובקצרה קשים של זוג להתחיל חיים יחד... 

הבעיה עצמה פתירה : את יכולה לסכם איתו שמעתה תצאו אל חופים נפרדים ועל טיול של המשפחה בים תוותרו...

לדעתי זה לא העניין של מציאת פתרון לבעיה אלא שאתם בתחילת הדרך שרבים על עניינים מהותיים בעניינים שוליים. 

תשובהOrit39
את מבחינתך חייבת במצוות חשובות כמו: טהרת המשפחה, שבת, חגים וכו... והוא מבחינתו לא אמור ללחוץ עלייך בדברים שהם חומרות ושניכם חייבים רב שיכוון אתכם בכל דבר ועניין תוך הבנה שיש פה זוגיות מורכבת וידע נכון כיצד לכוון זוג שכמותכם. כמו שכתבו לפניי: מורכב מאוד! הכי טוב שתחזרי בתשובה..
טהרת המשפחה אכן כרת. שבת לא.קול געגועים
סקילה עד כמה שידוע ליOrit39
לא פחות כואב...
תיקנתי, תודה.
השיר של חנן ארי מתנגן לי בראש...איך אפשר לעזור?
דור שובר את הפסלים של סבא, לסבא יש אלוהים קטן
אלוהי יראת העונש, אלוהי שחור לבן

דור צמא לאהבה.
הוא מתנגן לי כבר כמה ימים בראש..Orit39
חבל שאין גירסא ווקאלית...
ראשית מזל טוב!! אכן יש לכם זוגיות מאתגרת בהחלטלצמוח ולהצמיח
עם כל הקושי והכאב בני זוג לא יכולים להתחייב זל"ז שישארו באותו מקום רוחני שבו היו בימי הנעורים ובזמן החתונה. אנשים מתבגרים ומשתנים לכיוונים שונים...
זה באמת מורכב מאד.
יש לך ניסיון קשה וכל הכבוד לך שאת מכבדת אותו ומשתדלת לשמח אותו ולא לגרום לפירוד וצער. זה בוודאי דורש ממך מסירות רבה. אשרייך! אני בטוחה שזה רק יתרום לבניית הבית שלכם שיהיה יציב ואיתן לטווח רחוק למרות שכרגע זה נראה לך כוויתור.

לדעתי כאשה את צריכה לשמוח בהתחזקות שלו. זה רק ישמור עליו יותר שישאר נאמן לך וישמור על עצמו בשבילך ויהיה לו יחס מכבד כלפייך. (ולכל מי שיאמר שגם דתיים נופלים ובוגדים וכו, נכון שלצערנו גם זה קורה, אבל סביר מאד שאם לא היו דתיים ולא היתה בהם יראת שמיים היו נופלים פי כמה וכמה בכמות ובחומרת הנפילות כי הכל היה מותר להם לכאורה...)

גם את בטח רוצה שבעלך יסתכל רק עלייך ולא על נשים ובחורות אחרות.... אז ככל שתשמרי על צניעותך ותייקרי את עצמך ולא תתני לעין זרה להביט בגופך ויופייך, באותה מידה זה יתן לו כח לשמור על עצמו ועל עיניו בשבילך. כי אשה בבגד ים (אפילו שלם) זה בטח לא מראה שגבר זר שהוא לא אישך אמור לראות.

אני מציעה לך לחפש ברשת וליצור קשר עם הרב משה שרון. הוא מעביר שיעורים בנושאי זוגיות ויהדות ואשתו לא דתיה.

בהצלחה וחיים מאושרים בעז"ה!
אני לא יודע מה לומר לך, אבל ניתוח אנליטי יתכן שכן.ארצ'יבלד
יש 2 סוגים של התנגשויות.

1. את חושבת א' ולכן רוצה א'. לדוגמה: שימוש בפלאפון בשבת.
את לא חושבת שיש בעיה, הוא כן. מה עושים? מדברים ומנסים למצוא פשרה.
2. את חושבת כמוהו א, אבל רוצה בכל זאת לפעול ב'. וככה זה נראה לגבי הלבוש.
את כותבת שאת מבינה אותו אבל קשה לך.
זהו, רק רציתי להצביע על ההבדל, אולי יהיה לזה משמעות מצידך, או מצד טענות שניכם.
בהצלחה
את ממש לא לבד!! וגם לא הראשונה..חיהל'ה
יש עמותה כזאת בשם ''התקשרות זוגית'',
שהקימו זוג כזה... הוא חזר בתשובה והיא לא..
והם עברו התמודדות, והחליט להילחם על הזוגיות שלהם ולא להיכנע..

והיום הם עוזרים לזוגות שעוברים חוויה דומה.
http://lp.hitkashroot.com/zoogy

בהצלחה!!
שמעתי שהזוג ברעם הצליחו לעזור להרבה זוגותארלט

"אל תחנך את בן זוגך"איך אפשר לעזור?
אל תחנך את בן זוגך. את, אל תחנכי את בעלך, ואתה, אל תחנך את אשתך. לא לשם כך התחתנתם. אינני נגד מחנכים, מצוַה גדולה לחנך את הזולת, מצוַה עצומה, מצוַת המצוות. אולם אתם התחתנתם כדי להיות חברים. זה דבר אחר. נניח שאני תלמיד בית ספר. יש לי חברים ויש לי מורה. המורה שלי, הרב שלי, בא כדי לחנך אותי. אני ניגש אליו ואומר לו: הרב, אנא, חנך אותי. אני מרכין ראשי ומקשיב אל דבריו, ומתחנך.

אבל את חברִי בכיתה, לא מיניתי למחנך שלי. אתה חבר, זה דבר אחר. הוא יכול להיות לפעמים גם חבר וגם מחנך. זה יפה מאוד. כך הרמב"ם מפרש: "עשה לך רב" (אבות א ו), כלומר, החבר שלך. התייחס אל חבר שלך כאל רב שלך. אך זו החלטה שלי להתייחס אליו כך. זו ענווה גדולה. אך לא כתוב: קנה לך תלמיד, זה מגונה (רבי עובדיה מברטנורא שם).

כאשר התחתנת, לא קנית לך תלמיד. קנית לך חבר. אם חברך אומר לך: אני תלמיד שלך, חנך אותי. זה יפה מאד אבל אתה, אל תיזום לחנך אותו - ואולי הוא דווקא מעוניין, ומתבייש לבקש? אל תדאג, הוא אינו מתבייש. ואם הנך מסופק, שאל אותו: האם רצונך שאחנך אותך, האם רצונך לדבר אתי. Do you want to speak about it? , כמו שאומרים מעבר לאוקיינוס.

אך אל תפלוש לעולמו של בן זוגך ואל תתחיל להטיף לו מוסר. לאדם יש חיים קשים. הוא מסתובב בחוץ, בעולם שבו מבקרים אותו, עוינים אותו ומעירים לו הערות. בבית, הוא אינו מעוניין בחזית נוספת. הוא אינו זקוק לעוד פרקליט נגדו המתקיף אותו. בבית, הוא זקוק לעורך דין.

אתה עורך דין של בת זוגך. אתה מקיים יומם וליל "הוי דן את כל האדם לכף זכות" (אבות שם). נסה לראות את הצדדים הטובים.

אם בן זוגך רוצה שתשמש עבורו נציג מטעם פרקליטות המדינה, טוב מאוד, אך רק בתנאי שהוא רוצה. שאל אותו, אבל אל תכריח אותו. זה מעכיר את היחסים.

הרי יש הלכות תוכחה. אין מתנפלים סתם על אדם כדי להוכיחו. יש תנאים. התנאי הראשי הוא "כשם שמצוַה על האדם לומר דבר הנשמע, כך מצוַה עליו שלא לומר דבר שאינו נשמע" (יבמות סה ב).

האם דברינו נשמעים? האם אזניו כרויות לשמוע? האם הזולת פנוי נפשית לשמוע?

עובדת היותו בן זוגך, אינה מעניקה לך רשות לומר לו כל מה שעולה על דעתך, להוכיח אותו, לחנך אותו, לתת לו על הראש, להרעיף עליו הדרכות: עשה כך ועשה כך.

הנח לנפשו. תן לו לפלס דרכו כפי עניינו. לפעמים זו אלימות לכפות את עצמו כמחנך של זולתו. מי ביקש זאת מידך?!

שמא תאמר, אין זה סתם זולת, זה בן זוגי - אשתו כגופו. קל וחומר שעליך להניח לו. מילא, הזולת, כאשר הנך מחנכו בלי שביקש זאת, הוא מנתק מגע, מגיף תריס או הולך לו למקום אחר. אבל בין בני זוג אין זה אפשרי. הם חיים ביחד.

אם כן, מי יחנך את אשתי? אל תדאג, העולם מלא מחנכים! אתה, היה קודם כל חבר טוב.

(הרב שלמה אבינר)

תני לו לקרוא.
לחלוטין לא מסכים איתךאנננ

זה לא נקרא לחנך.

זו משנה מפורשת במסכת כתובות לגבי דת משה עיי"ש, ואכמ"ל.

אני מכיר את המאמר החשוב שצוטטת כאן, אך אין לי שום ספק שהנושא החשוב שהעלית אין מקומו בניגון זה.

ואם יש לך ספק - שאל את הרב אבינר בעצמו.

אני מקווה שאת שמה לב שלא קיבלת כאן שום תשובה עניינית.מי האיש? הח"ח!

ספק רב בעיניי אם יש תשובה בכלל והאם ניתן להציל את הזוגיות.
אם המצב מחמיר פנו לייעוץ זוגי ללא דיחוי.
ריחוק בין בני זוג הוא אסון ומתכון לפרידה הרסנית בעוצמה רבה מאוד.
הכבוד שאת רוחשת כלפיו, או שהוא רוחש כלפייך, איננו שייך לבעיה שאת מתארת, כי בין בני זוג אמורה לשרור הבנה (פרט לאהבה), מעבר לכבוד.
אין שום סיבה שאדם יראה בזוגיות שהוא מנהל מקח טעות, ומי שאיננו יכול לראות מערכת יחסים באופן אחר, מחריב אותה במו ידיו.

אני חושב ששווה טיפול מקצועיאני חושב
כדי שבאמת יהיה לכם טוב
יש עוד רבים כמוךכל זמן

ישנם זוגות נוספים שנמצאים בסיטואציה הזו. בעל דתי ואשה חילונית (וגם להפך אני מניחה).

ישנה עמותה שבראשה נמצאים בני הזוג עמי ואביטל ברעם (שבעצמם התמודדו עם הסיטואציה הזו) שעוזרים ומייעצים לזוגות כאלה.

הנה קישור לאתר שלהם. ממליצה לך להשמוע ולראות מה קורה שם!

כתב - התקשרות ייעוץ זוגי

וכל הכבוד שפנית ככה בפורום כדי לשמוע ולקבל עצות טובות! נשמע שחשוב לך שזוגיות תצליח בחיים!

מניסיוני כגרושה טרייה אני לא צופה לךcintetit

המשך נישואים ארוכים ומאושרים.

אבל אני רחוקה מלהיות אובייקטיבית.

מקסימה ממש...נשואה מאושרת.
זוכה בתואר התגובה הכי מיותרת .
הערה לא יפה לדעתיהעני ממעש
תמיד שווה לשדר אופטימיותאני חושב
גם אם אנחנו לא באמת אופטימים
כרגע אני נמצאת בנופש באחד מבתי המלוןהחלק הטוב
נמצאים פה זוגות רבים עם *ארגון התקשרות*
מאוד ריגש אותי לראות זוגות שלכאורה לא מתאימים, *ומאמינים שאפשר* ועושים הכל כדי להמשיך ולחיות ביחד.
כך אמר הרב דיאמנט לתלמידיו באחד השיעורים:
אני ואישתי לא מתאימים ולעולם לא היינו מתאימים.
ולכך ענה "אין זוג מתאים יש זוגות לא מותאמים"
הצד החיובי של הגירושיןcintetit

זה שאני כבר לא צריכה ללכת לכאלו מקומות ולשמוע כאלו שטויות.

בת מזל שכמוני. כיף לי.

נראה לי שהגרוש שלך יותר עם מזל...גלעד לוי

מה האגו המנופח עושה לאנשים...

אל תחליט בשבילה אם היה נכון לה להתגרשאני חושב
בטוח יש דברים שאתה לא יודע
מנסיוני כגרוש אני ממליץ לך לא לקבל שום עצה מגרושים או גרושותאלעד

גרושים וגרושות כותבים רק מתוך החוויה והמרמור האישי שלהם
ובאיזשהו מקום מצפים שאם להם לא הצליח, לאף אחד לא יצליח.

פרדוקס משהוקול געגועים
את המסר היא תבין, זה העיקראלעד

עדיף לנסות לדבריצחק עזרא
בגדול נשואים זה לא דבר פשוט, כשהכרתי את אשתי אני הייתי חילוני והיא לא והבנו אחד את השני, תנסי לדבר איתו על זה, ותקווי שהוא יבין אותך ואם זה לא עוזר לכו ליעוץ זוגי אבל לא אצל רב
תלוי איזה רב...יהודה224
יש רבנים ויש רבנים...
המליצו לך פה ואני גם אמליץאודי-ה
לפנות לעמותת התקשרות. זו עמותה שמיועדת לגישור על פערים בין בני זוג שאחד דתי והשני חילוני או שאחד חזר בתשובה וכו.
אודות - התקשרות
. אני אחרי הרצאה של זוג מדהים דנה ועמית כץהחלק הטוב
היא חילונית והוא חרדי(סיפור מפורסם במדיה)
שאלתי אותה לגבי הזוג..
היא אמרה שהזוג חייב בשלב זה להתקשר לארגון "התקשרות זוגית" , אם אני לא טועה סדנה של 15 שיעורים, הם מנחים ומלווים זוגות לאורך כל הדרך על כל בעיה או שאלה.

לגבי הזוג היא היא אומרת שכל מה שסיכמו לפני החתונה לא רלוונטי כי החיים דינמיים והכל יכול להשתנות, ולכן אין בעיה אם צד אחד מתחזק בדיוק אם צד שני ממשיך ליהיות חילוני.
לגבי התחזקות של הבעל היא אמרה שלא צריכה ליהיות לאישה בעיה, כנ"ל גם לבעל לא צריכה ליהיות שום בעיה עם הלבוש של אישתו
אסור שתיהיה *כפיה משום צד* כל עוד שהדבר לא נוגע לבן או לבת זוג.
המטרה שלהם כזוג היא תמיד לדאוג שהצד השני
*יהיה שמח*, מה שווה אם הם מגיעים למצב שהם מתווכחים ורבים ולא שמחים בזוגיות??
בהתקשרות זוגית דואגים שבכל צעד או שינוי שנוגע לשני כמו חינוך ילדים צריכה ליהיות הסכמה של שני בני הזוג, ברגע שכל אחד מהם ידע את מקומו הם יחסכו מעצמם הרבה טלטלות.. .
מאוד התרשמתי מהארגון שמנוהל ע"י הזוג עמי ואביטל. ממליצה מאוד !
את נשמעת אישה מאוד איכותית עם חשיבה בוגרתבת הרים

תמשיכי להילחם על הזוגיות שלך. נראה שיש כאן פוטנציאל אדיר. בהצלחה

יש תמיכה קבוצתיתרגשית

בס"ד לא קראתי את כל התגובות . אבל שמעתי על שני חוזרים בתשובה תוך כדי זוגיות שהקימו קבוצה לזוגות כאלה יעוץ ופגישות ושיחות ואירועי שיא כיפיים זאת התמודדות מאוד לא פשוטה. הם ממש מדהימים יש להם קבוצה גדולה, ואפילו עשו תוכנית ברדיו על התופעה ואנשים היו מתקשרים. לא זוכרת איך קוראים להם אבל שווה להתעניין כי כמה שמדברים מראש במציאות הכל יותר מורכב ודינאמי. ויש אלפי פרטים להתמודדות הזאת שאף אחד לא יכול לחזות אותם מראש. לא 

הי מוזמנת לראותשבה לאוצרות
לא דומה בשום צורהמי האיש? הח"ח!

הגברת בסרטון ידעה היטב על מה ובמי מדובר
היא נדירה במידה יוצאת דופן כי היא בחרה בזה במודע (ובאופן ששום גורם ממסדי דתי לא היה מסכים עימו כולל המקילים ביותר באורתודוכסיה)
במקרה שלנו יש בעיה של השתנות האדם כפי שלא הובהרה בין הצדדים טרם מיסוד הקשר

בהצלחה. אולי הגיע הזמן וכדאי לעמוד פנים מול פניםנאור97
מול מה שמפריע לבעלך.

עד לפני מאה שנה חופי הים באירופה (לפחות בחלקה) היו נפרדים.
נשים שם היו לבושות בצניעות יחסית.

מה רואים מזה?
שזה לא קשור לדת דווקא. זה משהו אנושי, מוסרי וטבעי להיות צנוע (לא בהגזמה כמובן). והחוש זה התקלקל אצלנו.

יש גברים שנהנים שגברים אחרים מסתכלים על האשה שלהם. זה תקין בעינייך (במבט חילוני)?
יש גברים שמסתכלים בכל אשה שזזה. זה תקין בעינייך?
מן הסתם לא.

תשמחי שיש לך בעל עם רגישות לעניין. שנשאר לו החוש של הצניעות. אולי כדאי ללמוד קצת ממנו על החוש הזה. כי שוב, זה לא קשור לדת אפילו.

זה גם יחזק את הקשר ביניכם. כשהוא יראה שאת מוותרת בשבילו (מבחירה ולא מכורח). ואת תהיי שמחה שאת שומרת את יופייך רק לזה שאת אוהבת.

הניתוח אולי יכאב אבל ישתלם בגדול בסוף.
אולי הגיע הזמןמי האיש? הח"ח!

שהיא לא תפחד מלבחור בעצמה במה שנכון לה?
"הניתוח אולי יכאב"? מה, חסר לה עכשיו כאב?

איפה הסתירה? נתתי לה כיוון חשיבה שאולי יגרום להנאור97
להסתכל על דברים אחרת ולהחליט שמשהו אחר טוב לה (וכמו שכתבתי זה לא קשור לחזרה בתשובה אפילו).

לכאב של ניתוח יש סיבה ותכלית. לכאב של עכשיו לא.
זו דעתך אם לכאב כזה או אחר "יש סיבה ותכלית"מי האיש? הח"ח!

בכל הכבוד הראוי.
אני מוכן להסכים ולקבל שלעצם העניין השאלה לא נשאלה באתר הנכון ובפורום הנכון.
כאן יש אנשים שמחזיקים רק מזוגיות לפי תורה ומצוות.

נכון זו דעתי. ככה אני רואה את זה. קשה לשנות לבושנאור97
אבל לבסוף משתלם (אם מה שחשוב בחיים זו האהבה. ואני מניח שזה מה שחשוב לה).

ויש פה עוד לא מעט תגובות שכתבו לה בלי קשר לתורה ומצוות. אז אני לא ממש מבין למה אתה חושב שהשאלה לא נשאלה באתר הנכון ובפורום הנכון.
איפה ראית שהיא מעוניינתמי האיש? הח"ח!

לקבל עצות להשתנות?
בנוסח "אני מוצאת את עצמי מסתירה [את מי שהיא עצמה מבחינתה]... ממנו כדי ש[הוא] לא יעשה לי הרצאות", בערך כמו שאתה נותן לה כאן?
בנוסח "הוא רק מתחזק יותר ויותר ומצפה ממני לא לעשות דברים שעשיתי", היינו דברים שאין לה עניין בהם ושאחרת היא לא היתה בכלל טורחת לשאול?

משל- חולה הולך לרופא. אני סובל מכולסטרול גבוה.נאור97
עבר עריכה על ידי נאור97 בתאריך ד' באב תשע"ט 09:36
רופא- תשנה תזונה. זו לא בעיה גנטית.
חולה- באתי אליך כדי שתרפא אותי. לא שתיתן לי עצות..

תקרא גם פה (עכשיו ראיתי)
מסכימה אבל עדיין - נשואים טריים

הבעיה היא בפחד להשתנות (בעניין צניעות. לאו דווקא חזרה בתשובה). למחוק את מי שאני. וזה בר שינוי אם מסתכלים אחרת.

אתה רואה פתרון אחר?
אם שני בני הזוג מתנהגים בפתיחות עם בני המין השני, כמו זוגות חילונים, אז זה בסדר כי אף אחד לא עושה משהו שהשני לא עושה. אבל כשאחד כן ואחד לא זה גורם תסכול.

אם הבעיה הייתה שבת וכו' הייתי מבין אותה הרבה יותר. אבל כשמפריע לבעל שאשתו הולכת לים מעורב, אני מבין אותו ומסכים איתו לגמרי.

וכשהיא כותבת "מתחזק יותר ויותר" אני מניח שכוונתה לא שהוא נהיה דוס אלא שהוא מקפיד על הבסיס. מה שבעיניה נקרא להתחזק ביחס למסורתי שהוא היה לפני.
אתה בטוח שאתה הרופא.מי האיש? הח"ח!

אני שלחתי אותם לייעוץ זוגי.
מקווה שהיא תפתור את הבעיות, לא משנה באיזו דרך.
אבל אני חולק עליך מכל וכל בנוגע לטענתך ש"זה בר שינוי אם מסתכלים אחרת".
בטח, הכל בר שינוי, אפשר גם להתחתן עם רדנק באמריקה ולעבור את השינוי הנדרש כדי להסתדר, נניח להתחיל לנהוג בטנדר חורק בשדות, לקלל במבטא אופייני לקנטאקי ולצוד חוגלות ברובה דו קני לארוחת הערב.
אפשר להתחתן עם רוחניק ולעבור את השינוי הנדרש כדי להסתדר, נניח לעבור לגור בהודו באשראם לשנתיים.
אפשר המון דברים, אבל עדיין לא ברור לי למה אתה כל כך בטוח במה שטוב ומתאים לה, פרט כמובן לעניין הקטן שהחלטת - עבור האנושות פחות או יותר - מהם גדרי התרבות הגברית העולמית והמורשת האופנתית ההומנית האוניברסלית מימי הקיסר קונסטנטינוס ועד לאימפריה הבריטית (ובגדי הים שהיו נהוגים בה בחופי ברייטון).

אמרתי את דעתי. לא אמרתי שאני בטוח בהנאור97
עבר עריכה על ידי נאור97 בתאריך ד' באב תשע"ט 13:31
ודי לדמגוגיה. יש לך משהו ענייני תגיד.
בעיניי צניעות זה משהו אנושי. שהתקדם עם השנים אחרי שנות הקיסרות המחפיצות (ברור שהיו חריגות). ובמאה האחרונה נסוג.

אתה רוצה להגיד לי שפעם נשים הסתובבו ברחוב עם מיני וגופיה?
לא נראה לי.
מתי זה "פעם"?מי האיש? הח"ח!

ימי הפרעונים?
איטליה של הרנסנס?

מתישהו לפני מאה השנים האחרונותנאור97
ואני מדבר על נשים רגילות. לא על נערות שעשועים של השליטים.
אתה רוצה לומר לימי האיש? הח"ח!

שפעם נשים למדו בבתי ספר באותה מערכת חינוך של הגברים? לא נראה לי.
אתה רוצה לומר לי שפעם נשים נהגו באותם כלי רכב של הגברים? לא נראה לי.
הבנת את הנקודה?

הבנתי מצויין. ובדיוק בגלל זה כתבתינאור97
מקודם שהעולם התקדם מאז שנות הקיסרות המחפיצות.
אבל גם בשנות ההחפצה וההשתעבדות של גברים בנשותיהם זה היה בין בני הזוג. אשה לא הייתה חושפת את עצמה לפני כל העולם (כמובן שבגלל שבעלה לא היה מרשה לה).

עם השיוויון והתקדמות הנשים (דבר מבורך מצד עצמו כמובן), הן חופשיות לעשות כרצונן. אז מצד אחד יש פחות שליטה והחפצה עליהן בעל כורחן, אבל מצד שני הן גם חופשיות ללבוש לא צנוע ואף אחד לא יכול להכריח אותן אחרת.

טענתי היא שבתקופת המודרניזם חוש הצניעות האנושי הבסיסי התקלקל מאוד. פעם נשים היו חושפות, אבל לא כמו היום. הכל היום הרבה יותר חומרי ותאוותני.
מה ההגדרה שלך לחוש?מי האיש? הח"ח!

האם שמת לב שלאורך רוב ימי הביניים גברים לא בדיוק לבשו מכנסיים, אלא מעין גרבונים?
ולעצם העניין, למה אתה חושב שאישה ליברלית מהעידן הפוסט-מוסרני, שאף הבהירה שאין לה עניין להשתנות כפי שאתה מציע לה לעשות, תשתכנע לחזור למצב שאתה עצמך מגדיר כ"השתעבדות של גברים בנשותיהם" (במקרה זה, דרך התייחסות פוגעת של ריחוק ואוטם, ופתרון המצב באופן שהצעת), והאם אתה חושב שבמידה והיא תעשה שינוי זה לא ייראה לה בדיוק מה שהגדרת כמצב בעבר?

מה הקשר לגרבונים?נאור97
חוש הצניעות= לא להיחשף בפני כולם

היא לא הבהירה שאין לה עניין להשתנות. אם זה היה ככה לא הייתי מגיב.
ציטוט מאחת מתגובותיה-" אני מסכימה איתך ומעריכה מאוד שהוא רוצה לשמור אותי לעצמו אבל עדיין קשה לי להשתנות ואולי אני לא רוצה להשתנות".
ובהמשך התגובה-" זוג צעיר, רק בני 22 אני מרגישה שככל שאני אסכים ואשתנה בשביל האמונה שלו אני אבטל את עצמי לגמרי ואם זה ככה עכשיו אז מה בעתיד".

לכן ניסיתי להראות לה שצניעות זה גם משהו טבעי. שהיא יכולה להתחבר אליו מעצמה ולא ככפיה. ורציתי גם להראות לא שהרגשתו של בעלה הגיונית.

זה כבר עונה על שאר טענותיך.

וזה לא שאני מצדיק את זה שבעלה מפגין כלפיה ריחוק כמובן.
אבל לא הוא זה שבא לשאול. אם הוא היה שואל הייתי אומר לו שיתנהג אליה כמה שיותר יפה וינסה להחדיר את הדברים לליבה בסבלנות ובהרבה אהבה.
היא זו ששאלה ועניתי לה למה היא צריכה להבין את בעלה, ולמה לדעתי הוא צודק (ושוב, לא בדרך הפעולה שהוא נוקט אלא בעקרון. שמפריע לו שאשתו הולכת לים מעורב ועם לבוש לא צנוע).
לדעתי זה לא עונהמי האיש? הח"ח!

כי לי זה נשמע כמו "כשאת אומרת לא למה את מתכוונת"
אבל זה רק אני
אגב, טוב שציינת את הבעייתיות הגדולה בהתנהגות הגבר בסיפור הזה, שאיננו טורח להשתתף או אולי אפילו לנסות להשתתף בפתרון הבעיות

יש לך הגיון מוזראריך וייס
הגוף הוא טבעי, לשים עליו משהו זה מעל הטבע.
מעניין שלאדם וחווה זה לא היה מוזר..נאור97
עבר עריכה על ידי נאור97 בתאריך ד' באב תשע"ט 16:08
אבל מבין אותך. לדעתי צריך להכניס את ההרגשה שאתה מתאר למסגרת הנכונה- בין איש לאשתו האהובה.
ענית יפה מאוד.כלה נאה
תודהנאור97
למה צריך את הטפיחות על השכם האלו?מי האיש? הח"ח!

מה, בלי שתפרסמי את הקומפלימנטים האלו לדעתך אדם ירגיש לא טוב עם עצמו?

שמת לב בכלל למה שהתנהל אחרי התשובה היפה הזו?

אני הבהרתי שמבחינתי זו לא תשובה ולא כלום.
אני מכבד את דעתו ואת דעתך, אבל מבחינתי אתם כאן לא צודקים מכל וכל והסברתי למה, אלא אם אצלך הדיונים נעצרים איפה שמוצא חן בעינייך.
את חושבת שיש לך כאן את הפריווילגיה לחלק קומפלימנטים למשתתפי הדיונים, את סינא טינא.

הבנתי לנשים למטבח = צינעותאריך וייס
אז זאת לא ההבנה שלינאור97
ההבנה שלי היא שאשה לא צריכה לכלוא את עצמה. אלא להתקדם ולהתפתח בדיוק כמו גבר.
אבל כמו שגבר צריך להישמר מקשרי ידידות עם נשים זרות ולהישמר מהתבוננות ביופיין, כך אשה צריכה להישמר מקשרי ידידות עם גברים זרים ולהישמר מהנאה מזה שגברים מסתכלים עליה. ואשה שמתלבשת לא בצניעות מן הסתם נהנית מזה יותר מאשה צנועה. אז בשביל הקשר הזוגי (ולא בגלל השתעבדות לבעלה) היא צריכה לעשות את זה.
אם הוא לא שומר את העיניים לדוג', אז באמת לדעתי אין לו זכות לבוא אליה בטענות.

לא רואה פה שום חוסר שיוויון או אפליה.
ראה את התרבויות העתיקות של אפריקה כדוגמאאריך וייס
זה לא ראיהנאור97
שם זה לא היה בקטע מיני אלא כסמל למשהו, כמו פוריות האישה (בדומה לאלת הפריון במיתולוגיה (למיעוט הבנתי וידיעתי)).
טוב בסדר, אז רק במאה שנה האחרונותאריך וייס
נוצר יצר המין. לפני זה לא היה.
ובצבא יון לא היו יחסים הומוסקסואליים בין הלוחמים.
לנשים של פעם היה לבוש על כל הגוף תמיד. והן לא היו יוצאות מהבית.
לא הבנת את טענתי. תראה בתגובותי למעלה.נאור97
הבנתי מצויין. ובדיוק בגלל זה כתבתי - נשואים טריים

בנוסף לכך העניין הוא שיצר המין היה מאוזן עם דרך ארץ. היום פחות.
לא, אבל היו אחוזי זנות מאוד מאוד גבוהיםאריך וייס
כן, אני מדבר על אנגליה הווקטריונית.
אם זכור לי טוב משהו כמו 1 מ4 נשים.
אבל עזוב, אל תקרא הסטוריה ותשאר באשליות
אז היום יש גם וגם. ואיך אתה יודע מה היו אחוזי הזנות?נאור97
אם אתה יודע אולי תגיד לי כמה היום?

ושם זה גם נגזרת של פמיניזם והתפרקות של "סופסוף מותר גם לנו" (וגם תורת דארווין השפיעה). אבל זה לא אורח חיים מתירני כמו היום.

אתה לוקח עובדות הסטוריות ומנתק אותן מתהליכים נוספים שקרו באותו זמן. מהקשר כללי. כדאי שתלמד גם הסטוריוסופיה
כי קראתי הסטוריהאריך וייס
ובלי ססימאות נבובות בבקשה.
חבל בסוף יחשבו שכל מה שיש לדתיים להגיד זה סיסמאות ריקות
הייתי בכל זאת מנסה לנמק יותר.מי האיש? הח"ח!

הנקודה היא יכולות פרנסה ואפשרויות כלכליות.
השכלה היא הקונטרה להסללה.

לא חולק על זה. זה חלק מה"פמיניזם" שכתבתי שהוא אחד הגורמיםנאור97
התכוונתי מאיפה הידע שיש ל"הסטוריה" בעניין? מי עשה שם את הסקרנאור97
המדוייק הזה?

ולא הבנתי איזה סיסמאות נבובות הבאתי. אם למדת על התקופה הויקטוריאנית אתה בטח יודע שמה שכתבתי על פמיניזם (נשים קיבלו אז זכויות שלא הגיעו להן לפני) ודארווין נכון.

דווקא נראה לי שאתה חושב אוטומטית שלדתיים יש רק סיסמאות ריקות ומלביש את זה על דבריי בלי שום קשר.
מחאת הנשים בכלל התחילה במלחמת העולםאריך וייס
מצטט את ויקי-נאור97
אמצע התקופה הוויקטוריאנית מאופיין אף בשינויים חברתיים מפליגים: תנועת תחייה אוונגלית וסדרה של שינויים בזכויות נשים. אף שנשים לא זכו בזכות בחירה בתקופה הוויקטוריאנית, הן קיבלו את הזכות להחזיק ברכוש משלהן, אף לאחר נישואיהן. זאת לאור חוק הרכוש לנשים נשואות. נשים קיבלו אף את הזכות להתגרש ואת הזכות לדרוש משמורת על ילדיהן עם הפרידה מן הבעל.

וכן בערך פמיניזם-פמיניזם (מהמילה הלטינית Femina, שפירושה אישה או נקבה) היא שם כולל לאידאולוגיות, תנועות פוליטיות, תנועות חברתיות ותאוריות אשר במרכזן המטרה להשיג ולמסד זכויות לנשים מבחינה פוליטית, חברתית, כלכלית ואישית, ולשפר את מצבן ומעמדן. בכלל גישות אלה כלולים המאבק לשוויון על פי חוק, המאבק לשוויון הזדמנויות בחינוך ותעסוקה והמאבק נגד אלימות כלפי נשים. נהוג לייחס את ראשיתו של הפמיניזם במאה ה-19 באירופה, כאשר תחילת התנועה התמקדה בהשגת זכויות בסיס פורמליות, כגון זכות ההצבעה.

אז מבחינה הסטורית הפמיניזם התחיל עוד לפני מלחמת העולם.
העובדות לא משנות להםיהודה224
לא. להבל, ולא לוויס, אנשים ממורמרים על הדת שכנראה כשרואים אצלם דת הם רואים גהינוםםם כך גידלו וחינכו אותם ואלו הן התוצאות לפניכם.
לא אני ממש לא מורמר, אני פשוט חושב שהתשובות שלכם למה להיותאריך וייס
דתי ממש גורעות. אם לא הייתי רוצה להיות דתי לא הייתי נשאר. פשוט נמאס לי מכלכך הרבה זילזול בעולם החילוני, שהתשובות של האנשים פה כל-כך לא משכנעות.
אני באמת מרחם על הילדים שלכם שאין לכם תושבות טובות למה אתם דתיים. תושבות שלא עומדות בשום הגיון. מלאות חוסר הבנה הסוטרי, שבורחות מהאמת.
אני לא רוצה שאף אחד יגדל על כזו דת שטיחית. ה' הוא גדול ואתם גורמים לו להיות כל-כך מגוחך שזה חבל.
גם אתה טעית בעובדות הסטוריות פה..נאור97
עבר עריכה על ידי נאור97 בתאריך ה' באב תשע"ט 01:11
ואני אישית לא מזלזל בעולם החילוני בכלל אלא עובד על לקחת ממנו את הדברים הנכונים שלוקים בחסר אצל הדתיים בגלל הבנה לקויה באמונה או בתורה לפעמים (כמו היחס לעולם הזה לדוג').

ומסכים לטענתך על הקטנת ה'. מצד שני לא צריך לקדש כל דבר חילוני. צריך לדעת איפה דבריהם נובעים ממדע וחשיבה "טהורים" ואיפה מחשיבה מוטה (כמו שיש גם לדתיים באופן אחר) ששורשה ברצון לחופש או להצדיק תאוות.

הרב קוק עסק בכל זה.
אני ממש נפעםיהודה224
מזה שזכינו שאחד גדול כמוך מתהלך בקרבנו
להגיש שהשיבו פה תשובות שטחיות זו שטחיות
ואף אחד לא מזלזל בעולם החילוני ובמה שיש לו להציע...
יש מצב..נאור97
זה פורום דתיאורסולה
עם אוריינטציה חרד"לית, כך שבאופן טבעי הרבה מייעצים לך מנקודת מבט דתית, ומנסים לשכנע אותך לחזור בתשובה גם.

בעיני אם את לא בעניין של הדת, לנסות להיות דתיה בשביל בעלך זו טעות שתגרום לך בהמשך להרגיש חנוקה.
הייתי מנסה לקבוע אולי מה עושים בבית, ומה שאת עושה בחוץ זה עניינך

בכל מקרה, עמותת התקשרות זוגית (בני זוג שהבעל חזר בתשובה) מתעסקת בייעוץ זוגי לזוגות דתילונים
זה האתר שלהם: כתב - התקשרות ייעוץ זוגי

הרבה בהצלחה!
ב"ה תקחי אותו לשיחה בחוץ או בבית קפה ותגידי לו תראהmetorafi

אתה בדרך דתית ואני מכבדת אותך אי הולכת בדרך אחרת ואתה מכבד אותי חשוב לי שזה שיאר ככה זה לא שמחר אני תכננת לחזור בתשובה בגלל מה שאתה אומר לי וזה רק מעיק על המערכת יחסים בינינו וזה חבל 

אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

לא סתם הקב"ה ברא לילד 2 הוריםאורי8

זה בריא ומייצר גמישות נפשית ומחשבתית שאבא ואמא שונים. ושעם כל הורה מתנהלים אחרת. את נותנת להם צד חשוב מאוד באישיות . אבל נם יכולים כם להתרם ממה שקורה אצלו. שם הם קצת מתפרקים ומרשים לעצמם להשתולל ולהיות פחות בתוך הגבולות,  מי אמר שזה רע? אני חושבת שזה בריא לנפש שיש גם מקום להשתולל, לפרוק ואפילו להתחצף קצת. זה לא באמת מזיק להם. מבינה ממש שזה קשה לך, גם לי קשה להגיע לבית הפוך... ואני יכולה להתחרפן מזה, רק שב"ה יש ביני לבין בעלי יחסים טובים, ועל כל פשעים תכסה אהבה... וממה שאני מבינה אתם במצב אחר. במצב זוגי לא טוב יש נטיה לשחור לבן, וככה את מתארת את המצב אצלך יש קסם, ואצלו כאוס. טובת הילדים שלך שתתני לילדים שלך לחוות את 2 ההורים שלהם . מניחה שרוב הזמן את איתם ואת נותנת גבולות וסדר , אז מידי פעם עם אבא יש בלאגן, זה לא יפגע בהם, הפוך הם יגדלו להיות ילדים יותר בריאים בנפשם( הסדר נותן רוגע ושגרה  , קצת בלאגן מייצר ילדים יותר יצירתיים, ועם יותר אומץ ותעוזה , חשוב מאוד בחיים ). לכן, אני מציעה, שחררי, תני להם להנות עם אבא שלהם, זה האבא שהם קיבלו מהקב"ה ואת לא המחנכת שלו , הוא באמת לא הילד'שלך, תני לו להיות אבא בדרכו. לא תארת פה שום דבר מסכן חיים( זה הדבר היחיד שאני רבה עם בעלי עליו בענין , כשהוא מרשה דברים שמסוכנים בעיני , לראות מסך בשעה מאוחרת לא מסכן חיים...)

יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

כל הטעויות הלא פרקטיות התחילו ממטרה פרקטיתשוקו.
פרקטית מי שרוצה לשמור על עצמו על ביתו ועל הזוגיות יתרחק מאוד מאוד

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב

עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..

זה די פשוט ובסיסי

אפשרתהילה 3>

שיפריע לך

כדאי לשתף בזה❤️

אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים..  או שילמדו בזום.

החשש מובןנפשי תערוג

יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו

ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)

אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם

אני לא אוהב להגיב לדברים כאלו מהסיבההמצפה לישועה

שצריל זהירות גדולה ב"לתת עצות" שחלילה לא יפגע בצורה כלשהי בשלום והאהבה בין איש לאישתו.

אז כל המטרה היא רק לתיקון ולכוונה טובה.

גמו שכתבו זה חייב להיות ברור שהגבולות ההלכתיים חייבים להישאר אחרת אין לזה שום היצר בלי קשר לנישואין בכלל.

והדבר השני והקריטי זו לא הנהגה טובה אני מאמין שהוא עושה את זה בתום לב וגם אותה סטודנטית שעוזרת לו.

אבל זה לא מומלץ כלל וכלל גם כשאין  שום ייחוד ומבחינת הלכתית יבשה הכל נעשה לפי ההלכה.

מהסיבה שזה יוצר קירבה בטח אם משובר במשהו של כמה פעמים.אי אפשר להיות לא אנושיים אי אפשר לשבת עם אדם ולא קצת לצחוק איתו להביע נחמדות וזה לא דבר רע אבל בהקשר הזה זה עלול חלילה להגיע למקומות שליילים ואיני מדבר מדמיונות אלא מסיםורים ששמעתי ומתלמידי חכמים מאוד מתונים ומחוברים לחיים שגם הם אומרים את הדברים הללו.

זה מעבר להרגשה האישית זו הנהגה לא נכונה...

העולם היום הפך להיות מכיל וכל דבר כמו מה שכתבתי נשמע שמפגש בים איש לאישה הוא מלא ביצרים ותאוות.

אבל זו בכלל לא הכוונה שלי.

אנחנו בני אדם בריאים עם רגשות וכל פגישה מסוג כזו היא סוג של חוויה וחוויה היא דבר מקרב.

וזה לא משנה עבודה לימודעם וכד' צריל שיהיו גבולות ברורים

בסגנון הדיבור והתוכן.גם במקום של עבודה זה לא דבר נכון שאיש או אישה ידברו על אה ועל דא או יצחקו אחד עם השני...

זו האמת וזו דרכה של תורה

ברור לי שהרבה מאיתנו לא עושים את זה ממקום רע פשוט העולם הפך להיות מכיל כביכול ונותן לגיטמציה לערבוב הזה.

*אני ממש לא חושב שצריך שלא יהיה שום מפגש בין נשים לגברים.

אבל אני כן מתנגד שבתוך המפגשים האלו יכנסו ערכים,אמונות,תחביבים, חווית וכד' בין גברים לנשים(אא"כ המטרה שלהם להכיר ולהתחתן).

ודרך אגב אני בטוח שהוא ממש צדיק וטוב וממש אוהב את אשתו ובכלל לא חושב על הנ"ל.

אבל כמו שכתבתי זה לא דבר טוב ונכון.

הדרך הכי טובה לדעת אם זה תקיןמישהי נשואהאחרונה

לשאול אותו

אם הפוך הוא היה מסכים שתשבי עם סטודנט

אשכרה עברו 5 שנים מאז? לא יאומן. עברנו מגפה עולמיתדי שרוט

ומלחמת קיום מאז. יש צורך בעוד אחד כזה? פעם הייתי מצחיק.

יאללה בואו נצחק קצת על עצמנו. מקווה שאצליח להעלות חיוך - נשואים טריים

עוד אחד דחוף ממשלאחדשה
אמאל'ה הזמן טסססספשוט אני..אחרונה

וכן, פעם היית מאוד מצחיק 😝

אבל גם היום ❤️

איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

נשמע מוזר קיצונילביטה
נשמעתהילה 3>

שיש כל מיני מורכבויות,

מה שלי בלט זה שאת מדברת עם הרבה אנשים אבל ביניכם שיח כן וקרוב שראוי לבני זוג.

ממליצה לך מאד לא להסתפק בעצה של המקובל, כבודו במקומו מונח. (גם כי יש כל מיני שרלטנים,

וגם כי לא מבינה איך המידע הזה מקדם את המצב)

אלא ללכת לקבל עזרה אמיתית: ללכת יחד שניכם לטיפול זוגי, או לחילופין אם זה לא מצליח ללכת בעצמך לטיפול ולקבל מענה מה לעשות ואיך.

קורה שיש מצבים מורכבים או קשרים בתקשורת.

יש דברים בסיפור שתיארת שיכולים להתפרש בכל מיני אופנים.

בשורה התחתונה לא ניתן להבין דרך הודעה את המצב לאשורו, וודאי שכדאי לנסות לתקן מה שאפשר

(בזוגיות או אצל כל אחד מכם בפני עצמו, זה אף פעם לא רק "הצד השני").

מאחלת לכם שתמצאו שליחים טובים.

לבעלך יש לב רגיש זה טוב בשבילךאדם פרו+

ברור שהוא אמור להפנות אותו אלייך

ובפרט כשאת בהריון

תעצרי אותו לשיחה

ותגיד לו שאת רוצה שהוא יהיה איתך.

בצורה ברורה.

אולי אפילו כדאי לדבר עם רב סביר

לא מקובל וכאלה

רב הלכתי, רב שכונה או מי שיכול להשפיע

ולא לדפדף את המקרה

כי ברור שהסדר עדיפויות הנכון

הוא להיות עם האשה שלו, ובפרט כשהיא בהריון.

זו טעות שיכולה לקרות להרבה, ובפרט כשמגיע אדם

מבוגר, אולי אפילו חולה, ומצווה ענקית לעזור לו.

הכל טוב ואושר לעזור לבן אדם,

ולהאכיל אותו זה מצוה רצינית וטוב שעשית

לפעמים האנשים האלה סבירים

יודעים לא להפריע.

ולפעמים הם חסרי גבולות וטקט או לא מודעים לנזק שהם גורמים, כי נותנים להם את התחושה שבכיף והכל סבבה.

ואולי זה מה שהולך מרגיש שזה דיי בכיף מבחינתי

תפקידך להבהיר לבעלך, שאת מעוניינת ביחס שלו עכשיו, ושיתעדף אותך ביחס ובזמן.

אפשר לעזור לו, אבל מהצד כזה בלי לתת לו

נתח מהזמן, שישים לב.

רפרוף קצר על כל ההודעות שלך כאן...השתדלות !

בכולן את כותבת שאת לא יודעת מה לעשות, את רוצה להתגרש. עוד לפני שהתחתנת איתו! ורגע אחרי החתונה! ושנה אחרי, ושנה וחצי אחרי!

למה את עדיין איתו בכלל? אני שואלת באמת, זה לא שאלה רטורית. לא מכירה אותך.

את יודעת מה את רוצה בחיים? זה נכון הילד וכו'... אבל עדיף ילד שגדל עם הורים שטוב להם בנפרד מאשר ילד שנמצא בבית אחד מפורק ורואה ריבים ותסכולים כל הזמן, ואמא שלא פנויה אליו רגשית כי היא מתעסקת בזה שלא טוב לה בזוגיות.

תעצרי שנייה את הכול. תחשבי על עצמך- טוב לך עכשיו? יהיה לך טוב בשנה הבאה ובעוד כמה שנים? מה יעשה לך טוב? מה את יכולה לעשות שיעשה לך טוב? לא לצפות שאחרים יעשו דברים שאולי ישפיעו עלייך. תשני דברים בעצמך.

אשכרה לכל שרשור פה צריך "בפרקים הקודמים"נעמי28
כל החיים שלנו זהמתלבט34
מה היה בפרקים הקודמים... 
רק רוצה להאירעוד מעט פסחאחרונה

שיכול להיות שהבעיה היא לאו דווקא באדם הספציפי, אלא שזה דפוס מסוים של הפותחת, חוסר יכולת להתחייב ולהשלים עם הבחירה שלה.

כך שייתכן שהפתרון הוא מציאת בן זוג אחר, אבל ייתכן גם שהפתרון הוא בשינוי פנימי אצלה (לא קראתי את הפרקים הקודמים, רק מה שכתבת כאן).

נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

יש את הגרסה של די שרוטדי שרוט
נר איש וביתו - תדליקו אחד את השני.
תודהנפשי תערוגאחרונה
לצערי אני לא מצליח לקרוא את הגרסה הארוכה
תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעש
(התודה לפשוט אני ולצ'אט גיפיטו😅)נגמרו לי השמות
נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנ

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 17:49

שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.

אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.

מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).

מציע לדייקהסטוריאחרונה

באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.

אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.

הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.

כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.

מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות

ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.

ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,

ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.

כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,

ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:

בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.

זו ממש עבודת חיים. 

בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,

גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם

ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.

ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:

לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.

וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.

וזה ממש לא סתם.

הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -

שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"

וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.

עכשיו,

בתקופה שאסורים,

ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,

ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -

פתאום נלקחה מכם השפה הזו!

משניכם!

אז גם בעלך - זה קשה לו

כי הוא אוהב אותך

ורוצה להגיד את זה

להגיד את זה גם במגע

והוא לא יכול!!!

ואת, אוהבת אותו כל כך

ורוצה להיות קרובה אליו

אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!

ואז מה קורה?

למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...

ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!

ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -

*כי* כל כך אוהבים

*כי* כל כך קשה בלי המגע

ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי

וגם כדי לא ליפול.

השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!

שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!

שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו

שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!

אם מבינים את השורש של זה,

את המקום ממנו הכל קורה -

זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.

כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית

אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך

ואז התסכול גדול שבעתיים

גם אין שפת המגע

וגם אין את שפת המילים

אז כאילו מה? אז מה כן יש?

מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?

מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?

מה, הוא כבר לא אוהב אותי?

מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?

מה יש לנו?!

אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!

יש ביניכם קשר שלם!

אהבה שלמה ואמיתית

אתם פשוט אנושיים!

פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!

והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!

עכשיו זה חשוב חשוב חשוב

אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן

וכ"כ למה?

כי דווקא בימים האלו,

הימים שאיש ואישתו אסורים,

הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".

הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש

אותו איש

או אותה אישה

יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה

ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם

ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי

ע"י קשרים אסורים ל"ע

או מריבות

ויכוחים

צעקות

חוסר הבנה

רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,

או לצחוק ממישהו אחר חלילה,

או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו

וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק

כיוון שאין ואקום בעולם.

איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.

וישר צריך למלא אותו!

כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"

ומפרש רש"י מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו!

ז"א, אם אין את הקירבה

אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!

וצריך להיזהר שבעתיים!

צריך ל"סור מרע" שבעתיים!

ואז "לעשות טוב" שבעתיים

לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)

לא לריב מריבות מכוערות

להמשיך להבין אחד את השני

כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)

כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע

כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,

כן לדבר על הדברים

כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"

או בפתקים

או מחוות

או חיוך

כן להתמלא במה שכן יש

במה שכן היה

להיזכר בזה

לזכור את זה

להפנים את זה

להסניף את זה עמוק לתוכנו

ובשאר הזמן?

בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.

ולשחרר.

להרפות.

ככה זה.

אי אפשר תמיד מושלם.

אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*

זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו

זמן יותר לפיתוח תחביבים

זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר

זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר

זמן יותר לבקר הורים ומשפחה

זמן יותר לישון

זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג

וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו

זמן יותר לעצמו

לעבודה/לימוד תורה

לחברים

ליציאות עם משפחה וחברים

לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו

ואז

כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע

אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -

שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,

ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים

עוד יותר שמחים

עוד יותר *הם*

ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר

כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)

ואז יש גם את הגעגוע

והציפייה

והכמיהה

והתשוקה

ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!

ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.

אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"

שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,

שצריך מדי פעם להתאפס

לאפס אותו.

כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה

אבל כאשר מאפסים אותו

ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה

ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -

שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,

שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,

למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,

אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,

לדבר על הילדים החמודים

להקדיש יותר זמן לילדים החמודים

לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים

לרקוד

לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)

בילוי יזום יחד

שיחה טובה

מבט בעיניים א ר ו ך

ממש להעיר את הקירבה הזו

כמו שעון מעורר

ואז,

במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -

ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות

עם חברה

לצאת לאוויר עם מוזיקה

לישון

להסניף את הילדים

להתפלל על זה ולהתפלל בכלל

להתחזק

לראות סרט טוב

לראות תמונה שלכם יחד

ליצור משהו

לעזור למישהו - בטוב

ממש להתכוונן לזה!

לדבר את זה.

לשהות לבקש מהשם את זה.

במילים פשוטות.

כל יום.

ואם קשה אז יותר חזק לבקש.

ותמיד תמיד לחשוב

מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -

אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?

ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?

וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!

וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!

ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה

גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.

המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.

אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?

תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

למה שלא תלמד לבשל בעצמך?shaulreznik

זה מעניין, לא גוזל יותר מדי זמן אם מכינים תבשילי קדרה, אורז עם ירקות, פשטידות וכיו"ב. בנוסף תזכה להמון מחמאות מאשתך וחמותך. 

אולי יעניין אותך