אמהות יקרות-התארגנות בוקרפעם אחרת
אומנם עכשיו זה לא ממש רלוונטי אבל לאחת כמוני זה ממש יעזור להתחיל ללמוד מעכשיו.
אז ככה: אנחנו ממש לא מצליחים להתארגן בבוקר!! שלושה ילדים: בת 4 ושני קטנים אחד שנתיים והקטן שנה.
אני חושבת שהכל מתחיל מזה שלא ישנים רצוף בלילה, הגדולה שלי מפספסת מידי פעם ואז זה ניהיה פרוייקט של להחליף בגדים להחליף מצעים ואז הקטן בוכה, בדר"כ פעמיים בלילה: חם לו, קר לו, רעב, רוצה לשחק.. ואז בבוקר מאוד קשה לקום, מחכה לבעלי שיחזור לתפילה כי לא יכולה לפזר שלושה ילדים לבד (כל אחד במקום אחר בתחבורה של ירושלים) וצריכה להגיע בזמן לעבודה (8) אז יוצא שכולם מאחרים..
יש למישהי טיפים איך לגרום לעצמי לקום בכל זאת.. איך להעיר את הבעל שממילא מגיע מאוחר בקושי ישן? השגרה הזו גרמה לי להתייאש!! חייבת עזרה! תודה
בקשר לילדהגלית

שמרטיבה למה לא לשים לה טיטול סתם את והיא סובלות תחכי עוד קצת לגמול אותה מהלילה

היא לא מוכנה לשיםפעם אחרת
אז אני חוששת שזה יזיק לגמילה יותר
יש תחתוני לילה שזה בעצם חיתול אבל שמים את זה כמו תחתונים44444
ואפשר ל"שווק אותם" כתחתוני לילה.
ניסית לצערי זה לא עבדפעם אחרת
זה ממש מעניין כי דווקא עם התחתונים האלה היא לא פיספסה- שמתי לה תוך כדי שינה כי היא לא רצתה לשים, הבינה שזה טיטול ולא תחתון..
פיתרון לטווח קצר, קטסטרופה להמשךOrit39
היא אמורה לאמן את השרירים בגוף שלה להתאפק בלילה. ילד ומבוגר בריאים לא הולכים לשירותים בלילה. (אולי אישה בהריון בגלל הלחץ של העובר). אם תתרגל לחיתול בלילה היא לא תגמור עם ההרטבות עד גיל מבוגר.
תלוי ילד-יש ילדים שמעצמם לא רוצים לקום רטובים.44444
זה עדיין מפריע להם.
אפשר גם לצ'פר על בוקר יבש כך שזה יעודד את הילדה לקום יבשה אבל ימנע את כל הבלאגן בלילה ובבוקר והכביסות הבלתי נגמרות.
לדעתי לא כדאישקד ותמר
עלול להוריד ממש את הבטחון העצמי שלה.
הילדה כבר בת 4!! היא גדולה!
כשהבן שלי מפספס בטעות ..
הוא ממש בוכה מרוב בושה. הוא כועס על עצמו איך זה קרה לו....
אז לשים חזרה טיטול נראה לי ממש עלול לפגוע בה.
לשיקולך.
הגוף רוצה את שלומופאסה
זה מאוד קשה לתפקד ללא שינה מסודרת.
אולי ללכת לישון מוקדם יותר, להכין את כל מה שצריך מהלילה, סנדוויצ'ים/ תיק וכו'. לא להסתכל במסכים לפני שינה (פוגע באיכות השינה), לישון בחושך גמור.
אין ספקפעם אחרת
לפני הלילות האלה הייתי קמה חופשי ב5-5 וחצי, היום זה בדיוק השעה שאני רק נרדמת... מגיעה לעבודה מותשת וחוזרת יותר מזה... מה אתם עושים במצב כזה? אשמח לרעיונות..
אין עצהמופאסה
חד משמעית את צריכה לישון, ברצף.

אי אפשר להחזיק מעמד כך, חוסר שינה משבש את כל מערכות הגוף, ברור שאת מותשת.
לבת 4 תשימי מגבונים ליד המיטה ואולי מיטה חלופית שהיא יכולה לעבור, שהיא תנקה את עצמה ולעבור למיטה אחרת (אפילו שמיכה עבה).
בשביל הקטן, אולי תפני ליועצת שינה?
שיתפלל במניין מוקדם יותר.העני ממעש
אנחנו שואפים לכךפעם אחרת
הבעיה היא שהוא חוזר ממש מאוחר מיום לימודים ועבודה ובלילה כל ילד והסיבה שלו.. זה קצת קשה.. בדר"כ אני זו שמעירה אבל מאז שהילדים קמים בלילה אני פשוט לא מצליחה לגרד את עצמי מהמיטה..
הכל אפשריtalya30

הי,

הבקרים והלילות שלך יכולים להראות ממש אחרת תאמיני בזה!

אמרת פה כמה דברים, קחי דבר אחד שאת הכי רוצה לשנות ותתחילי איתו,

למשל ההרטבה של הבת שלך, כשהיא מרטיבה אם היא לא מתעוררת היא יכולה להשאר כך עד הבוקר ובבוקר להתקלח ולהחליף, אם מתעוררת תניחי לה ליד המיטה מגבת ובגד נקי ותעבירי אליה את האחריות . לפני שאת עושה את השינוי תדברי איתה ותעשי לה שיחת תיווך שינוי- תאמרי לה "שעד עכשיו כך וכך היה וזה קשה לך בלילה להתעסק עם ההחלפה וזה גם מעיר את האחים שלה אז מהיום אני אניח לך מגבת ובגדים נקיים ליד המיטה ואם תתעורי רטובה אני סומכת עלייך שאת מסוגלת לפרוס מגבת על המיטה בעצמך ולהמשיך לישון"

תתחילי רק אם זה.

נקודה למחשבה- את מצפה מהם לקום בזמן ולהתארגן ולהיות מוכנים ליציאה אבל את בעצמך לא מתעוררת בזמו וכל הבוקר נהיה לחוץ. מה המסר לילדים? (הם קולטים הכל)

אני לא מצפה מהם לקום בזמןפעם אחרת
מדובר בילדים קטנים- אני בנאדם די מאורגן עד שזה פוגע לי בשינה, בעיקר אחרי הלידה השלישית.. ולכן רציתי לדעת איך אחרים מתמודדים כדי ללמוד ולנסות שיטות אחרות..
אני חושבת.......Orit39
שאת ממש "בהיכון" כל הלילה והילדים שלך די מנצלים את זה. הרבה צומי...... גם הטיפול בילדה המרטיבה לדעתי צריך להיות מינורי. לא חייבים עכשיו להחליף את כל המצעים, אמבטיות וכ'ו.... מחליפים את הבגדים הרטובים, קצת מנקים עם מגבונים (פרס נובל למי שהמציא אותם!!!) לגבי המיטה מב שמתאים לך, או להחליף את הסדין (הכי מסובך), או להעביר למיטה אחרת או לספה או אפילו לשים מגבת במקום הרטוב. הילדה צריכה להבין שההרטבה שלה זה לא ייתרון לקבל תשומת לב מאמא בלילה, ואפילו קצת לא נעים, כך תשתדל יותר. מעבר לזה אם יש בעיה רצינית היא צריכה טיפול. כי ילדים בגיל הזה לא אמורים להרטיב.
לגבי הקטן נשמע כמו פינוק מוחלט. מתעלמים וזה עובר... מה זה לשחק באמצע הלילה?? שישחק לבד, מה הוא צריך אותך? חם קר? איך רק לו חם או קר?? הרגעי, לכי לישון כמו שצריך, גם את צריכה את המנוחה הזו ליום חדש וגם הילדים. וגם אם בהתחלה יבכו לך - אל תתרגשי, עובר תוך יומיים שלושה.
בהצלחה!
בגיל 4מאוד נפוץ להרטיב בלילה וזה לא נחשב בעייתיחולת שוקולד
בגיל 4Orit39
אולי ברמה של פעם בשבוע או יותר. כמו שהיא מתארת את זה זה קורה כל לילה. זה לא תקין. לא תקין זה לא חייב להיות משהו נפשי או פיסי, במקרה שלה אני סוברת שזה פשוט רצון לתשומת לב של אמא. תקופת גמילה של ילד היא בין גיל שנתיים לשלוש. ברגע שהורדת לילד טיטול לוקח לו כמה ימים ולמתקשים עד שבועיים / שלוש להפסיק להרטיב במיטה. זה בא להם באופן טבעי לחלוטין. הגוף בנוי ומוכן לזה. אם יש אימהות ששמות טיטול לילד בשינה ומבלבלות אותו זה כבר סיפור אחר.... ככה גמלתי 5 ילדים ועכשיו אני עם השישית שבת שנתיים שלא מטיבה כלל במיטה. ביום כן. זה עניין אחר של מודעות בעירות.... בלילה לא.
לא נכון ולא נכוןבת 30
אולי לא היו לך ילדים מרטיבים, אז את לא מכירה.
עד גיל 7 ואפילו פעם רופא אמר לי 10 יש אחוז מסוים של ילדים שמרטיבים וזה נורמלי.
הגדולות שלי הפסיקו להרטיב הרבה אחרי גיל 4.
ויש לי בת ארבע שמרטיבה כמעט כל לילה, למרות שהיתה לה תקופה די ארוכה שהיתה קמה יבשה.
לא עושה מזה ענין. יעבור.
אני לא מכירה מציאות של ילדים מתחת לגיל 6 שלא מרטיבים בלילה.44444
אני הרטבתי עד יסודי, כל האחים שלי, בעלי ובינתיים כל ילדי....
בטח שזה תקין, ואם יש אימהות שמורידותחולת שוקולד
טיטול בלילה ביחד עם היום ובכ"ז הילד מרטיב?
הבן שלי בן 4חדשה ישנה
מרטיב כ---ל לילה.
הוא ישן כ''כ חזק שכשאני מנסה להעיר אותו אני יכולה לקפוץ עליו והוא ימשיך לישון (אמיתי!)
והוא קם סחוט כאילו התפנה איזה 3 פעמים.
וכמה שאני מנסה לא לתת לו לשתות בלילה, ולהתפנות לפני השינה לא עוזר!
ברור לי שזה לא צומי, לא משהו נפשי (כי זה לא רגרסיה) ולא פיזי- כי במהלך היום שולט מצוין.

יש ילדים שגמילת הלילה שלהם היא נפרדת מהיום.
כל הכבוד לך שהצלחת לגמול גם מהלילה, אבל זה לא יעבוד על כל ילד/ה.
אבל מסכימה עם ההןדעה הקודמת שלךחדשה ישנה
שלא צריך לעשות טקסים באמצע הלילה אמבטיה, החלפות, עניינים... אמל'ה, לא הייתי עומדת בזה לילה אחד! סיוט.
משהו מינימליסטי לחלוטין.
אפשר לנסות להסביר לילדה שקשה לאמא לקום בלילה והיא עייפה, ויש הרבה כביסה וריח לא נעים . (מה יהיה בחורף?!) ולכן כדאי לשים תחתוני לילה, אם היא צריכה להתפנות- שתוריד. אין ברירה, נראה לי לא שפוי לקום מס' פעמים בלילה לילדה בת 4. יש מספיק תינוקים לקום אליהם. בכלל לא קשור לעבודה שלך. פשוט קשה!!
יש משטח חד''פ שאפשר לשים תחתיה וכך לא צריך להחליף סדין. כמובן ניילון מתחת לסדין להגן על המזרון.
בגיל 4 אפשר להעביר לצד השני של המיטה.44444
הרטבת לילה זה הרבה םעמים עניין גנטי.44444
לפני כמה שנים נמצא הגן האחראי והוא הכי נפוץ אצל יהודים.
נאמר מפסיכולוגית שעוסקת בתחום.
בכל מקרה בגיל 4 הרטבת לילה אפילו לא נחשבת "בעייה" וזה בעיקר עניין פיולוגי שמשפיע גם פסיכולוגית אבל המקור ביולוגי וכך הטיפול בה.
זה שונה מהותית מהרטבת יום.
הרטבת לילה כככללל לילה?Orit39
שואלת באמת. גם לי יש ילדה שהרטיבה עד גיל מאוחר. 6 אני חושבת, אבל לא כל לילה... ועם הבן שלי אגב כן היה קשה לגמול. לאו דווקא בגלל הלילה, יותר ביום הוא לא ממש קלט מה צריך לעשות. הבנתי שאצל בנים יותר קשה סטטיסטית לגמול.
טוב, אני לא מתווכחת עם עובדות. אם ככה זה אצלכם כנראה שטעיתי.
אבל שואלת באמת- לא שמתם לו/ה חיתול בלילה בזמן הגמילה?
אצל הבכור הורדנו כיצהטתה תקופה טובה והכל חזר.44444
אצל השניה כבר הכרנו את הסטטיסטיקה שילד ל-2 הורים מרטיבים יש 80% סיכוי להרטיב גם. ניסינו להוריד. היה נוראי כי היא קמה בלילה ולא רק בבוקר והוא היתה עיפה כל היום....
מהר מאד קנינו תחתוני לילה.

אני גדלתי בבית של כמה מרטיבים במקביל ואני יודעת מה זה.
לפני 20-25 שנה לא היו תחתוני לילה לילדים כמו היום אז זו לא היתה אופציה. כל בוקר- זוועה.
תחשבי על 3 ילדים שצריכים להתקלח במקביל בבוקר44444
ולכבס את כל המצעים- גם בחורף.
אני לא רציתי שיהיה אצלי אותו דבר. אז ניסיתי לגמול ולהוריד והיה נוראי.
לפני גיל 5-6 אפילו לא מטפלים בזה אז אין יותר מידי מה לעשןת.
רשמתי מידי פעם לא כל לילהפעם אחרת
אני באמת מרגישה בהיכוןפעם אחרת
הוצאת לי את המילים מהפה.. הגדולה לא מרטיבה באופן קבועה בדר"כ פעמיים בשבוע.. והקטן די מפונק.. זה די מעודד מה שרשמת כי זה נותן תמונה יותר ברורה תודה!
מכינים מקסימום דברים מראשבונים מגדל

אוכל לילדים ולכם מוכן במקרר, רק לשלוף ולשים בתיק

בגדים לכולם מוכנים מראש, זמן מציאצ בגד  בבוקר זה יכול להתגלות כזמן ארוך

נעליים גם - לילדים לעיתים יש נטיה לפזרם ברחבי הבית ולמי יש זמן לחפש...

לי יותר קל להתארגן ראשונה, בלי שהילדים סביבי או מחכים ליד הדלת של החדר. נוח לי יותר בשקט.

ושעון מעורר, לי עוזר שיש שניים, אחד 5 דקות לפני הזמן שצריך לקום ואחד בזמן. כך הגוף שלי מתכונן כשאני עוד חצי ישנה לזה שבאמת יהיה צריך לקום. 

ולא מחכה לספטמבר... 

אצלי בבוקר יש כל רבע שעה צלצול.44444
גם בהתארגנות זה נוח.
השנקל שלי*סמיילית*אחרונה
אם היא מתעוררת מזה שהיא רטובה אז באמת להחליף לה כמה שיותר בשקט. קצת לנגב עם מגבונים ובגדים נקיים. לגבי המצעים- אפשר לשים מגן מזרון, סדין, מגן מזרון, סדין. ככה נותר רק "לקלף" שכבה אחת ושהיא תחזור לישון. לגבי הקטן- לנראה לי לא להתרגש מזה יותר מדי. רק אם הוא באמת רעב- אולי רק לתת לו בקבוק ולצחצח לו אחכ.

נשמע באמת לא פשוט. מקווה שיסתדר כמה שיותר מהר.
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך