עבר עריכה על ידי לה' המלוכה בתאריך כ"ט בתמוז תשע"ט 23:46
א. יפה שאת מודעת לעצמך. ומבינה שאת במצב שהוא לא נכון. וזה כבר חצי מהפתרון.
הבעיה גם מצד הצניעות וגם בגלל היותך אשת איש.
ב. מרגע, שאת נקראת אשת איש, ויש על ידך טבעת נישואים, את שייכת לאדם אחד- במחשבה, בדיבור, בהסתכלות, במגע, ברכוש, במחוייבות.
כשאת מכשילה אדם, רק! בהרהור בך בגלל הקול שלך, ואת אשת איש, העוון שלך הרבה יותר מרווקה, שהעוון שלה אפילו, מאוד חמור!!!
ותוסיפי לקול, את ה"מאמי" שלך, ולמאמי תוסיפי את הצחוק שלך, ותוסיפי לצחוק את התשובות המתוקות שלך, ותוסיפי להן את השיחות וכו וכו'...
אז יוצא שגבר יכול להרהר בגלל אישה כל היום, והיא מבחינתה רגע רגע בוראת לעצמה מקטרגים... ל"ע.
ג. כשאת כותבת, שלא הכרת בנים חוץ מהמשפחה, זה יותר מדאיג אותי. כי פתאום העיניים מתחילות להיפקח, ולראות ש"וואו", יש עוד עולם ממה שהכרתי. אז מהיום, אנא ממך, תשימי לב לזה. שאת לא מתפתה לעולם החדש והמפתה הזה, שנקרא,
"חבר/ ידיד לעבודה" כי זה עבודה בעיניים.
ה' ירחם על המקרים שקרו, קורים ויקרו, לאלפים בגלל המושג המפלצתי הזה!
החבר היחיד שלך- זה רק בעלך!!!
ד. תחשבי הפוך.
בוקר. בעלך נותן לך נשיקה במצח, והולך לעבודה. את מרגישה אהבה לבעלך, ובטוחה שרק את בחייו.
והנה בעבודה, מגיעה אחת חמודה, נאה. קומסי קומסה כזאת- חצי דתייה וחצי זורמת, חצי צנועה וחצי לצד- פוזלת, חצי שותקת וחצי מחמיאה... תקשיב בחור, בחורה מעניינת!!!
ואז הם יוצאים לאיזה לכוס קפה, עם עוד כמה חברה (בגלל ייחוד. חלילה לבד), ואם קשה לו, מייד היא מציעה לו עזרה, ובדיוק הם נפגשו במסדרון והעיניים שלהם נפגשו, ואם נפל לו דף מהיד, היא תרים לו אותו, וכל בוקר, היא נגשת "במקרה" לידו, ואומר לו בוקר טוב, ובטעות יוצא לה גם "מאמי", אז הוא מסתכל על פנייה, לבחון, אם זה היה בטעות, או אולי בכוונה (עדיפה הכוונה), והקול שלה כזה מתוק....
איך היא עובגת בזריזות, ביעילות, כמה חייכנית היא...
איזה כייף לבעלה... איך זכה בה?!...
ערב. הוא מגיע הבייתה. הכל רגיל. יום עבודה. שגרתי. נותן לאשתו נשיקה במצח. מחייכים, צוחקים, משוחחים, מארגנים את הילדים, ישנים...
אבל מישהי תקועה לו בלב. חוץ מאשתו.
ואיפה הימים שהזוג רב? שאשתו קמה על רגל שמאל? שלא הכי נעים בבית? המחשבות האלה מתעצמות!
- אני בטוחה שאת לא שם. ולא הייתה לך כוונה.
אני בטוחה שבעלך הוא נאמן וישר כלפייך.
אבל לצערנו, כך מתחילות הבעיות בשלום בית.
ה. גדרות!!!
- אין מצב שאני יוצאת לשתות/ לאכול עם גברים מעבודה, אפילו שישנן עוד נשים.
- אין מצב שאני קוראת לגבר בשם חיבה!!! (עזבי כבר שם פרטי, זה ניחא. ועדיף ללא שם בכלל)
- מדברת עם גבר לצורך. לענייני עבודה בלבד.
- תמיד שיהיה לך תעסוקה לשעת ההפסקה, שיהיה לך במה להתעסק. ולא תרגישי משועממת או מתפדחת להיות מנותקת מהחברה.
תתעסקי בדברים שלך. או תחפשי חברה אחת טובה לעבודה, שתוכלי להיות איתה.
ו. תהיי חזקה. כל הזמן תשאלי את עצמך שאלות:
האם השם מרוצה שדיברתי כך?
האם היה נכון להרחיב איתו את השיח?
האם דיברתי בצורה צנועה או שהגזמתי?
אם הייתי ליד בעלי, הייתי מדברת עם הבחור ככה?
האם היה לי נוח שבעלי ידבר באופן כזה עם עמיתה לעבודה?
את מספיק חכמה, כדי לעמות לעצמך תשובות נכונות.
את נשמעת בחורה טובה, שרוצה לשמור על עצמה.
אני מאחלת לך את העוז והכוח לעמוד בנסיונות שמוצבים בפנייך (שלא פשוטים בכלל).
תתייחסי לדברים ברצינות. ויפה שעה קודם.
אני יודעת שאת מסוגלת. וגם את יודעת את זה.
חזקי ואמצי. השם אוהב אותך.