שלום חבר'המחפש את האור..
חזרתי קצת לפורום...
צום קל ומועיל לכולם!
לאור היום הזה, רציתי להעלות נושא למחשבה, אולי הוא קצת נדוש, אבל כדאי לעסוק בו כמה שיותר ... אז קודם כל שאלה: איך אנחנו (ושוב, אנחנו, ולא צדיקי עליון או משהו כזה) מקרבים את בניין המקדש, ככה שבשנה הבאה כבר ל-א נצום בתשעה באב? תתחילו להעלות הצעות, אבל אל תהיה שטחיים ותגידו רק "לךהרבות אהבת חינם" או משהו כזה, אלא תשקיעו ותכתבו מפורט מה לדעתכם יעזור...
כן,ף אני יודע שזה נושא חרוש, אבל ככל שנחרוש אותו יותר, ככה אולי גם יצא מזה משהו בסוף.
והעיקר חבר'ה, לא מספיק רק לומר הצעות - צריך גם לבצע...
אני את ההצעה שלי עוד יכתוב בהמשך...
יום טוב וצום מועיל לכולם!
אני...
קנאות לה'!!!יהודי מרמ"ג
לנוכח כל התועבות שיש פה בארץ.
אומנם בית המקדש השני חרב על שנאת חינם,
אבל כרגע אנחנו מחזיקים גם בעבירות של ביה"מ הראשון.
מצווה עלינו לקנא לקב"ה, ולהשמיד את כל התועבות,
עד "תרצה הארץ את שבתותיה".
פשוט להתחיל ולבנות את בית המקדשאנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי איש אחד בתאריך י"ב אב תשס"ט 00:24
ואיך עושים את זה???  פשוט להתחיל ולעלות להר הבית?   פול רבנים אומרים לעלות.

מי אדוני?יהודי מרמ"ג
לא נכון!מחפש את האור..
תאמין לי שאם הרבנות הראשית אמרה שאסור לעלות להר הבית, היא יודעת מה שהיא אומרת! יש כל כך הרבה מחלוקות איפה בדיוק מקום המקדש, שהרי כידוע הורדוס הרחיב את כל הר הבית וגרם לבילבול ארכיאולוגי עצום - ככה שיש מעט מאוד מקומות שברור שמותר להיכנס אליהם, וכל השאר בספק, ככה שעדיף לא להסתכן - כולנו היום טמאי מתים, ונאלץ לחכות למשיח ושיחזרו לטהר עם פרה אדומה...
שבת שלום!
בשביל לבנות את בית המקדש מותר...יהודי מרמ"ג
גם לטמאי מתים להיכנס.
לידיעתךאנונימי (פותח)
הסביבה היחידה שהרבנות הראשית אמרה לא להיכנס זה לא בגלל שלא יודעים איפה מותר להיכנס ואיפה אסור (עובדה שגם הרמב"ם עלה להר הבית) , הסיבה שהם לא אומרים לעלות להר ה זה בגלל שהם לא בנו סימונים שאיפה מותר להיכנס ואיפה אסר (הרב גורן שהיה הרב הראשי עלה להר הבית), ולכן עם עולים עם מישהו שהוא יודע זה בסדר                                לפרטים1700707085  
כך הערבים מתנהגים כשאנחנו עולים להר הביתאנונימי (פותח)

לא מדוייקאריאל_ק
אני לא בקי בסוגייה, אבל אני אומר את מה שאני יודע.
אם אני לא טועה, העולים על הר הבית לא נכנסים גם למקומות שעליהם יש ספק. הם לא "מסתכנים" באיסור כרת.
אי אפשר להוכיח שום דבר מזה שהרבנות פוסקת לא לעלות. ברגע שזה מגיע לפסיקה ציבורית, הרבה יותר מסובך לפסוק בעניינים כאלה. אולי הם לא רוצים לקחת סיכון על אלה שיעלו בלי לטבול וכו'.
(התגובה האחרונה היא לבונה)אריאל_קאחרונה
ועוד פורוםמקפיצים נטושים

שפעם אנשים היו פעילים בו.

..מעונן

אפשר לקחת את זה בצורה טובה ולראות את המציאות כמו שהיא,

ואפשר לעשות מזה כזה בלגאן, שה' ישמור.

..מעונן

שמישהו ישים לי אזהרות טריגר. מלא. 

‏‎מעונן

..

..מעונןאחרונה

‏‎