עבר עריכה על ידי לה' המלוכה בתאריך ג' באב תשע"ט 13:07
אני משתתפת בצערך. עם זאת אני יכולה לומר לך, שהמון זוגות בשלב הזה של החיים מתחילים להרגיש מה שציינת, פחות אהבה, עצבנות, חוסר הבנה והכלה וכו'...
א. נגמרו ימי הנעורים. של חברות שבה, רק אני ואתה.
הולכים, חוזרים, נהנים... ברוך השם, אתם עכשיו תלויים במישהו, קטן אומנם, אבל עם צרכים גדולים, והוא עיקרו של הבית כרגע. הוא דורש מכם הרבה, זמן, כוח, כסף, ולא דיברתי על סבלנות.....
- לקום בלילה, וגזים, והחלפות, ופליטות, וצרחות, ולא נרדם, והאכלה מבקבוק, ועד שמתרגל לכפית, טיפת חלב, ונזלת, וליחות, ושיניים וברוך השם היד עוד נטויה... ואיפה אני??? איפה החופש שלי, העצמאות???
-ובעלך שיהיה בריא, הפך להיות אבא.
אבא זה לא דוד, ולא שכן. הוא שלו, וצריך תמיד לדאוג לו בכל המובנים! ואין למי להחזיר אותו כשהוא בוכה בלי סוף, שאפשר כבר לצאת מהדעת!
זה מפחיד ומלחיץ בו זמנית.
ב. קחי בחשבון אשה בדר"כ הופכת לאמא, באופן טבעי.
עם גבר המצב שונה. זה שאמרת, שלא הסכמת איתו על כל מיני דברים. (תחזיק לו את הראש, ולמה הוא בלי גרביים? וכו')
אז צריך איתו יותר סבלנות, יותר ללמד אותו בנחת, לומר יותר תודה. יותר לפרגן ולעודד.
אז גם אם הוא רק יושב לידו, או מלטף אותו, ולא שותף ממש במשחק, תגידו לו, איזה אבא טוב אתה וכו'...
-פשוט תקשרי בין האבא לתינוק.
ובוודאי שלתת לו סמכות מלאה, לגדל אותו. כי אחרת הוא יהפוך לצד פסיבי לגמרי, בגידול של ילדכם, וחבל.
ג. את עדיין הורמונלית כנראה, אז בנוסף לקושי של הגידול שיהיה בריא, את עם מצבי רוח ועצבנות/ עצבות בלתי נשלטים... זה בסדר. זה מובן. תנסי כל הזמן להכיל את עצמך, ולדבר לעצמך משפטים מחזקים ומרגעים.
ד. תנו מקום לזוגיות שלכם. פעם בשבוע לפחות לבד.
שימו אותם אצל ההורים ותצאו לזמן איכות.
לים, למסעדה, לשתות משהו. ממש כמו ברווקות.
תזכרו מה הכי הייתם אוהבים, בזמן שהייתם ביחד,
בלעדיו, שיהיה בריא. ופשוט תעשו את זה...
ה. לגבי האקס. איקס גדול! אדום ועבה.
תהיי בטוחה שאלא מחשבות של היצר הרע.
את חושבת שאם באמת, היית נשואה לשני, הכל היה ורוד נוצץ והחיים היו מתנהלים על מי מנוחות?
הרשי לי יקירה, לנפץ לך את החלום!
תשנני לך היטב,
שאם התחתנת עם בעלך, הוא הכי נכון וטוב עבורך.
הוא הבחור שהכריזו עליו, ארבעים יום לפני שיצא לאוויר העולם, שאותך!!! כן אותך, הוא ישא לאישה!
השם יודע מה הכי מדוייק בשבילך, ולכן נתן לך אותו.
ו. תנסי לקחת את בעלך, להכין לו כוס קפה, ולשבת על הדברים. לפתוח אותם. לראות מה אפשר לעשות. את בשבילו והיא בשבילך. מה התפקשש בדרך. אילו פעולות צריך לעשות על מנת, לחזור למצב הקודם.
תספרי לו על הקשיים חההתמודדויות שלך, מה היית מצפה ממנו, מה קשה וכואב לך...
אני בטוחה שישנה עדיין אהבה בינכם, אבל הבעיות והקשיים של החיים, מסתיר אותה.
תטפלו בבעיות. והחזירו את האהבה....
אהבה זה הבסיס לשלום בית.
- השם זיכה אתכם בפרי בטן, בפרי האהבה שלכם.
קחי נשימה עמוקה.
תגידי תודה לה', על כללל מה שנתן לך.
על הבעל, על הילד, על המשפחה המורחבת וכו'...
לזכור, שהרבה היו רוצות להחליף אותך במצבך.
מאחלת לך להרגיש ולהחזיר את אשר אבד,
הרבה נחת, שלום בית, והרבה שמחה בלב.