~ פריקודליסטרוסקופיהנחמיה17

~ אני באמת לא מבין מה השי"ת רוצה ממני.

~ אם הקב"ה רוצה שנכיר- הוא כבר יסדר את זה בצורה ברורה יותר ומבוקרת. אם לא נפגשנו- כנראה כך אמור להיות.

~ אמרתי לחבר'ה אז שכל הכשלונות הגדולים שלי השנה, הם נקודות שחורות קטנות יחסית על דף חיי. הכאב האמיתי זו המגמה, היא השתנתה, וזה הרבה יותר מעצב את האישיות.

~ כתוב לי בחתימה שלא איאש את עצמי לעולם. הרב'ה אמר.

~ בכל סופי זמני הקיץ שלי העבודה שלי לא היתה כלל הכנה לבין הזמנים, אלא רק המעטת שמחה לקראת תשעה באב. כי תשעה באב זה יום כזה, שאנחנו מקוננים את עצמינו לדעת, מקוננים את חיינו עד תום (כמעט?), כי מי אמר שהשמש תשוב לזרוח למחרת, שיהיה מחרת בכלל, מי אמר? למה למחר לבוא אם הימים נראים כך, ולמה לשמש לזרוח? "
חָשַׁךְ הַשֶּׁמֶשׁ וְיָרֵחַ קָדַר. וְכוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת אָסְפוּ נָגְהָם"

~ בזמנו, הרב אבינר כתב תשובה לא ללמוד חברותא עם מי שעולה להר הבית. אנשים לא הבינו לא מה העבוידה של חברותא, שזו עבוידה. זה לא סתם ללמוד עם מישהו, זה לשחות עם מישהו אתה והוא בסירה אחת בים היהדות הסוער. אי אפשר לי להיות חברותא עם חילוני, כמו שאני לא יכול באמת להיות חבר שלו. אני יכול ללמוד איתו, אבל לא חברותא. כנ"ל גם סאטמר, אגב, להבדיל.

אבל גם לא הבינו- את העבוידה, של לא לעלות להר הבית. אנשים יכולים להעריך מי שעולה להר הבית, והמקדש אצלו (לפי הגישה שלו למקדש) הוא מרכז עבודת ד' שלו. אבל אנשים לא יכולים להבין, שהמקדש הוא כל חיי עבודת ד' , כל חייו של מי שלא עולה להר. דוקא בצורת העבוידה של לא לעלות. זה שורש ועיקר חיינו.

לכו להר המור בתשעה באב. תראו איך בוכים שם.

~להסיח את הדעת מהאבילות. איך מלבים מחדש את האבילות? איך מחזירים את הדעת.

~ אין דבר כזה חברה ביהדות, יש או אישה או לבדוק אם היא אשתי או כלום. אין חברה. אם אני יוצא עם מישהי היא לא חברה שלי בינתיים, אלא אנחנו מכירים אחד את השנייה.

שנייה.

אני לא אומר שלא תווצר מזה קרבה מסויימת, כדי לראות טוב צריך להיות קרוב.

אבל חברה? מצב ביניים כקיים?

את זה אין ביהדות.

יש ביצר שלי.

נגמר הזמן, בכללי.

ע"כ. אכמ"ל.

..רק בשמחה.

~ "בזמנו, הרב אבינר כתב תשובה לא ללמוד חברותא עם מי שעולה להר הבית. אנשים לא הבינו לא מה העבוידה של חברותא, שזו עבוידה. זה לא סתם ללמוד עם מישהו, זה לשחות עם מישהו אתה והוא בסירה אחת בים היהדות הסוער. אי אפשר לי להיות חברותא עם חילוני, כמו שאני לא יכול באמת להיות חבר שלו. אני יכול ללמוד איתו, אבל לא חברותא. כנ"ל גם סאטמר, אגב, להבדיל."

כל הדיבורים שלך יפים ונחמדים, אבל בפועל חברותא זה סתם ללמוד עם מישהו, ובדיוק בגלל זה אפשר ללמוד חברותא עם חילוני.

ולמה אתה חושב שאסור להיות חבר של חילוני או שאסור להיות חברותא של סאטמר?

אבל גם לא הבינו- את העבוידה, של לא לעלות להר הבית. אנשים יכולים להעריך מי שעולה להר הבית, והמקדש אצלו (לפי הגישה שלו למקדש) הוא מרכז עבודת ד' שלו. אבל אנשים לא יכולים להבין, שהמקדש הוא כל חיי עבודת ד' , כל חייו של מי שלא עולה להר. דוקא בצורת העבוידה של לא לעלות. זה שורש ועיקר חיינו.

כאן זה מתחיל לשעשע...

ממתי יש "עבודה" שכזאת, לא לעלות להר ה' ולא לקיים מצוות עשה? ועוד עם טענות מגוכחות כמו "זו סוגיה שרק גדולי ישראל יכולים לפסוק בה" וכו'...

לכו להר המור בתשעה באב. תראו איך בוכים שם.

לבכות זה נחמד ויפה, אבל בפועל הם עוצרים אנשים מלעלות להר ה' ומלבים את הפירוד והשנאה בעמ"י ע"י זה שאם כותבים לא ללמוד חברותא עם מי שמקיים מצוות עשה ועולה להר ה'.

..בתוך בני ישראל
(לא רוצה להגיב על השאר, כי אי אפשר, אבל)

דיברתי בשבת קצת עם מו"ר בנוגע לזה, מה נכון לעשות, וכו, והוא התבטא בצורה חריפה קצת (כהרגלו בקודש, וזה מדהים שגם החריפות עצמה מהקודש) בנוגע לשיטה הזאת, שבלי להכנס להאם היא בדיוק מה שהרמב" ם אמר שלא לעשות או לא, לכאורה נתפסת כרוב העם (ולא היא). בקיצור, הוא חזר על הרעיון, שלבכות זה מעולה ויישר כח, אבל המקדש לא עשוי מדמעות...
וודאי שיש עבודת מקדש בהתרחקות ממנו, אך זכיתי לשמעתי מפי הרב דביר טל במוצ"ש ובשלישי מפי רב ארי'ה ליפו שכל הרצונות כולם מתנקזים לקרבת ד', שנגלית במקדש ובמקומו, ואיזהו רצון אמיתי, רצון שמתבטא בעשי'ה חיובית, ואם כך, ---
אנשים לא מבינים. מה זה השרשורים האלו.נחמיה17

רומסים בולסים מנאצים. יורדים שוברים מנפצים קורעים וזורקים באלף חתיכות לים.

סתם.

בשביל הכיף.

הוספה (נתווספה ב 00:19):

זה חידוש מה?
שמישהו מחפש את ד' יתברך בדייט זה מובן, בטח אם הוא מחפש את ד' יתברך בבין הזמנים. ברור שמובן שמישהו מחפש את ד' יתברך בנהיגה, וברור שבאוכל. אבל בתורה ובמצוות? בסוגיה בדין טומאת מקדש, טומאת מחנה לויה, מורא מקדש, בסוגיות כאלה? לחפש באמת את ד' יתברך?! זה חידוש. נכון. זה כנראה חידוש גדול. ועדיין- אשמח לדבר מתוך גישה כזו.

אני אוהב את השרשורים האלו שלךחסוי מאודאחרונה

(רק הערה קטנה:

כשנפגשתי וקצת נתקעתי, הרב שַלומי אמר לי שאני צריך לחפש חברה.
יש בזה משהו נכון, להציג את זה ככה.
אשה זה בעצם החברה הכי טובה.

כשחושבים על "אשה", זה דבר רחוק כזה, שלפעמים קשה לראות אותו בפגישות)

פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?
בואנה מה נהיה פה כל היום מבקשים סרטיםשִׁירָה

לכו לחפש במקומות אחרים או שאל תחפשו בכלל

מההוולטרוןאחרונה
קפוץ לי

אולי יעניין אותך