אין לנו בית מקדשריעות.
ולפעמים אני שוכחת את זה. וכשאני שוכחת וחושבת על עוד עשרים שנים נניח, אני לא נותנת לו מקום. יש לי בית וגינה וכותל בראש חודש אבל אין בית מקדש. ותמיד מגיעה התקופה הזו שאני נזכרת שמשהו חסר.
ואני יושבת במרפסת של סבא וסבתא בירושלים וסבא לומד תורה וסבתא קוראת תהילים ואני מתפללת שחרית ואפילו פסוקי דזמרה אחרי שנים, באמת שנים שלא. ויש אוויר טוב והשמש נעימה ופתאום המסורת והחי"ת והעי"ן שהן הכוסברה בקציצות וספרי צדיקים ומים אחרונים, פתאום הם נעימים לי. והם עוטפים אותי בחיבוק. ואין אבא ואימא ותשעה אחים ואחיות וחלומות ודמיונות ועבר שעוד מכאיב ועתיד שמסקרן, יש רק סבא, סבתא וריעות. ולא שהם בונים את הרגע הזה- העיניים בגמרא או בתהילים והשפתיים מרחשות מילי קדושה, אבל אני נושמת את האוויר ופותחת את הידיים לקבל את השפע מאלוהים בפותח את ידיך ומשביע לכל חי רצון ובאמת מתפללת, רק לרגע מתפללת, שאצליח לקבל את השפע ולאהוב את השם מתוך אותה אמונה תמימה שעדיין מפעמת בי, מתוך אותה השתוקקות שקיבלתי על עצמי לאזן.
ואף אחד לא אומר אני אוהב אותך ריעות ואין חיבוק של בוקר טוב ואין מה שלומך אחרי הטיפול, אבל יש אוכל חם על השולחן ותסמסי לי כשעלית על אוטובוס וקחי חמישים שקל לנסיעה, שיהיה לך.
אצלי יהיו מילים. יהיו גם חיבוקים. אבל אני זה דור אחר, והדור שלפניי עוד גר בבתים של מסורת איתנה שדבר לא יזעזע אותה, גם לא שואה או בדידות.
וגם הבית שלי של עכשיו עוד חזק ועוד מאמין, ואין מה להשוות בין הבית הזה לבית שאבנה בעצמי לי ולאישי ולילדיי אבל איכשהו אנחנו כבר שכחנו את ירושלים.
לא גלינו חלילה או עזבנו את הארץ על מנת להשתקע, אבל גם לא עלינו ההרה ולא כתבנו את מילות הקודש על מנת לזכור.
וככה האוויר הטוב של ירושלים וספר תהילים ישן וקרוע ושקט של בוקר ופסוקי דזמרה קצת הזכירו לי שפעם היה פה בית מקדש והיו עולי רגל וקורבנות, ואני לא שם וזה בסדר. זה בסדר לי, וזה מה שחבל.
ואולי לא. אולי זה בסדר לא לבכות על מה שאין ורק להביט קדימה. אבל איך יהיה עתיד בלי עבר ואיך, שוב התהיה הזאת, איך עוד מישהו אחד בעולם יוכל להכיל את הנדידה התמידית הזו בין סדרות של גויים ביום שישי בצהריים לשירי שבת בערב אותו יום ממש.
את כותבת נוגע מאוד,מצייר.סמטאות
ובאצת,אי אפשר להתגעגע למשהו,לחוש אותו חסר, בלי לדעת עליו הרבה.
ככל שנלמד יותר על הבית,הוא יחסר לנו יותר
כל כך מבינה אותך נעה ונדה

הרבה פעמים זה קורא לי, שאני יושבת וחושבת - למה הוא לא חסר לי? אני רוצה שהוא יהיה חסר לי! אז מה אני אעשה? אז אני הולכת וקוראת על החורבן עם הכל התיאורים הנוראיים ואח"כ עוברת לקרוא על הגאולה וזה כ"כ מדהים. הרמב"ם אומר: "וכל אלו הדברים וכיוצא בהן - לא ידע אדם איך יהיו, עד שיהיו". אז אני לוקחת את התיאורים ומגזימה אותם פי מיליון, כי אף אחד לא יכול לומר לי מה בדיוק יהיה שם.

אבל אחרי כל זה, ותאמת שגם תוך כדי הקריאה, העיניים יבשות. אין הזדהות. זה כמו סתם לקרוא סיפור מתח מפחיד עם סוף טוב. מה עושים? איך שוברים את האטימות הזאת? טוב לי בחיים, מה חסר לי? למה אני צריכה את המקדש הזה? אני מנסה לשכנע, לקרוא וזה לא עוזר. זה רחוק לי מידי.

ללמוד על הגאולהסמטאות
על ההפסד שלנו בעצם היותנו בגלות.
קראתי.. לא עוזרנעה ונדה

סתם נשמע לי כמו סיפור יפה, לא משהו אמיתי שבאמת נוגע אלי

לא לקרוא. ללמוד.סמטאות
ללמוד מהו הבית הזה,
מה עשו בו
ממה היה בנוי
איך היה נראה
איך? איזה ספרים?נעה ונדה

הלכות בית המקדש לרמב'םסמטאות
יש כאלו עם ביאורים
אוקי.. אני אבדוקנעה ונדה

תודה

בהצלחהסמטאות
..ג'ינג'י
אבל עצם זה שאת מודעת לזה- זו מטרת הצום!
העניין הוא לא דווקא להיות צדיקים גדולים, אדם יכול להיות קרוב לבורא גם מרחוק, כל עוד הוא מודע למצבו ו"קורא באמת".
מסתבר שהמצב שלך טוב מרוב האנשים.
את כותבת יפה מאודחסוי מאודאחרונה

ונוגע ללב

פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?
בואנה מה נהיה פה כל היום מבקשים סרטיםשִׁירָה

לכו לחפש במקומות אחרים או שאל תחפשו בכלל

מההוולטרוןאחרונה
קפוץ לי

אולי יעניין אותך