שאלה בקשר לצדיק.אנונימי (פותח)
"החלבן" הרב חיים כהן שליט"א....שיח השדה..
רבי נחמן אמרשמחה ואמונה
רבי נחמן על הרבי מליובאוויטש מלך המשיחבן ציון גגולה
בקשה ממנהלי הפורום תשגרו את הליצן מפה!yaar
נמאס כבר מהשטויות שלך חסיד לא מפותחyaar
בפורום לכל אחד יש זכות להגיב.(בגבולות הצניעות!)חילא דמשכנא
...'ערבות הדדית'
"הצדיק שבדור" תעתועאנונימי (פותח)
כנסו ממש ממש דחוף!!!חמשוש...
מה פרוש להתבטל?אנונימי (פותח)
צריך ללמוד להתבטלאנונימי (פותח)
זה ממש מקצוע 

לא ירדתי לסוף דעתך...אנונימי (פותח)
מה אתה צריך להיכנסאנונימי (פותח)
ואם יש למישהו דילמותאנונימי (פותח)
כנסו שניה,טוב??חמשוש...
טוב??

נכון??) קיצור אשריכם ישראל!!!!!תסביר למה אתה מתכווןאנונימי (פותח)
אממשירו למלך
אשריכםחמשוש...
אדם צריך לבטל את עצמו לצדיק שהוא בעצמו מבטל את עצמאנונימי (פותח)
מור וקציעהשמחה ואמונה
כנסו שניהחמשוש...

בקשר לאומן....(=
לשמחה ואמונהאנונימי (פותח)
יש צדיקים ויש צדיקיםאנונימי (פותח)

האמת האמיתיתאנונימי (פותח)
לאחרונה חולקה חוברת שחוברה ונחתמה ע"י זקני ברסלב ותלמידי רבי נחמן שבאו מאומן ממש והם הקימו בארץ את החסידות וגם יוצאי חלציו של רבי נחמן , ובה הם כותבים מפורשות שאין לטוס בראש השנה לרבנו. בהתחלה לא האמנתי, הלכתי ושאלתי ב"שול" שזה מרכז ברסלב במאה שערים ובאמת כל מה שכתוב שם אמת. רבי נתן ורבי יהושוע שהיה שמשו של רבי נחמן בעולם הזה ובעולם הבא (כך מעיד עליו רבנו) עלו לארץ אחר פטירת רבנו ולא נסעו לאומן בראש השנה אלא נשארו בארץ! כך היה בשטח כל השנים גם כשנפתחו השערים לטוס כל החסידים נשארו כאן! אתה פותח את החוברת ולא מאמין! תבין אחי חתום שם הרב בנדר זיע"א עם כל גדולי זקני ברסלב שבאו מאומן והוא ואבותיו למדו עם רבי נחמן והוא הקים פה החסידות ואחר כך לימד את כל בעלי התשובה את ברסלב.הוא צעק בראש השנה האחרון לפני פטירתו שרבנו כאן בארץ הקודש ושכל כולו בכותל כפי שכתב רבנו בחיי מוהרנת, ושרבנו ביקש שהקיבוץ שלו יהיה בא"י כי כל כולו בכותל! כך כותב הזוהר שנשמות הצדיקים בכותל וכך העיד רבנו על עצמו! מי יכול לחלוק על אנשים שבאו משם וראו את רבנו בחייהם! כל דיבור שם שולח אותך לספר עם מקורות לדעת רבנו שאין לעזוב את א"י כמו שכתב שכולו בחינת א"י! גם לי היה קשה לעכל את זה אבל זו האמת. לכן גם כל גדולי ישראל ובתוכם הרב עובדיה שהייתי אצלו אישית כולל זקני ברסלב עצמם שבאו משם והקימו החסידות חולקים על העניין! לך אתה בעצמך. אל תסמוך עלי. תבדוק אצל כל גדולי ישראל- הרב עובדיה, הרב פינטו, הרב אלבז, רבי דוד אבוחצירא והבבא אלעזר, הרב בניהו,הרב קנייבסקי, הרב אלישיב, ובתוכם זקני ברסלב ויוצאי חלציו ותמצא שבאמת יש צער לצדיק שעוזבים את א"י, המשפחה, ומשנים את דעת רבנו שהתכוון רק לבני הגולה. אם משה רבנו התחנן להכנס ולא זכה אנחנו שעפר לרגליו נצא? כל גדולי ישראל זקני ברסלב עצמם שבאו משם והקימו החסידות וראו אותו ושמעו אותו טועים? תבדוק אחי. מה שאתה רואה היום זה לא ברסלב האורגינל. אני בספק אם פגשת פעם משהו מזקני ברסלב. אם תבקש החוברת בשאר המקומות תראה שלא ירצו שתקרא אותה. סתם תשאל אם יש חוברת כזו ותראה איזה תגובות. למה? מה יש לפחד? יש אמת אני רוצה לבדוק! כך לי עשו. לך ל"שול" ותראה אנשים מדברים יידיש, שקטים, באו מאומן עם דברי רבנו המדהימים שמהדהדים באזנם ודמותו חרוטה בראשם ותבין שמהו פה השתבש. לך לסמינר ערכים אח שלי ותבדוק מה הדרך שהכי מתאימה לך!
מור וקציעהשמחה ואמונה
מאיפה החוברת הזאת? אפשר לראות אותה? זה נשמע חשודאנונימי (פותח)
מור וקציעהשמחה ואמונה
למור וקציעהאנונימי (פותח)
האמירות שלך ממש בעייתיותאנונימי (פותח)
ואחרי כל זהאנונימי (פותח)
אני אגיד לך מה נראה לי יותר ממסוכןאנונימי (פותח)
מור וקציעהרוצה להתבודד
אבלאנונימי (פותח)
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
געגועצאצא
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
תודה!רק להידבק בצדיק
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?
כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע
לפני שאשלח אגיד מה שאלתי ובקשתי.
1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?
2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .
וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן
אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?
שכוייח...
אומןאשר ברא
אף פעם לא הייתי אצל רבנו.
ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..
קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.
ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.
האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?
כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.
רעיונות? מחשבות? הגיגים?
תודה!