יהיה פה פיצוץ אוכלוסין?אנונימית53
בקצב הזהחידוש
של האנונימים והפצל"שים? סביר שכן...

מה זה פצלש?אנונימית53
פיצול שם... מילת סלנג של הפורומים כאן.קרן-הפוך
הפעולה של פתיחת הניק החדש שמשויך למשתמש הישן נקראת פצל״ש.
לא. נכבוש את כל גבולות הארץ המובטחת ונעיף את הערבים.חסדי הים
אבל זה יכול לקרות גם עוד יותר מ200 שניםאנונימית53
אז מה עושים?אנונימית53
כבר נידון בעבר.מי האיש? הח"ח!
המסקנה היתה שאין ממש פתרון.מי האיש? הח"ח!
אבל בעיקר כי אנשים לא יסכימו לקבל את הפתרון.
ראשון ראשון ואחרון אחרון. - נשואים טריים
לא.מחפשת^
שומדבר לא קטסטרופי מידי,
ימצאו פיתרונות, יותר מידי אנשים יכולים להרויח מלמצוא פתרונות, שהם יהיו, בטח.
אפשר להתהפך לצד השני

ועדיין, גם עם טכנולוגיהאנונימית53
את מדברת על מדינת ישראל?מחפשת^
את יכוחה לסוע לנגב/ לצפון
לראות את כל השטחים הריקים.
מחכים.
נסעתי כבראנונימית53
רוב שטח הנגב וחלק גדול מהגולן משמש את הצבא לאימונים, וצריך גם שטחים לדברים כמו חקלאות (לוקחים לחקלאים את הקרקעות שלהם בשביל בניה) או טיולים. חלק גדול משמורות הטבע והגנים הלאומיים מפוצצים בחגים עד כדי כך שלא נותנים להיכנס, וזה לא רק במרכז.
וגם, ממש לא הייתי רוצה שכל מקום בישראל יהיה צפוף כמו המרכז
אמממחפשת^
(יש יתרונות, הכל קרוב יותר, חיסכון של נסיעות וכו')
ויש הרבה מקומות ריקים. ריקים באמת
ערים מתרחבות לאט לאט ומהר מהר.
הופך להיות פקוק.
אבל גם לזה יש ויהיו פתרונות.
היום בונים מפלצות בטון כמעט בכל מקום בישראלאנונימית53
מנהטן יושבת על שטח דומה לת"אמשה
וגרים שם פי 4 תושבים.
אם רוצים, אפשר. השאלה אם רוצים.
אבל מנהטן היא עיר. לא מדינה.No Name 11
וכן גרים לגובה, רוב הבניה היא לגובה ומעל 10 קומות בפריפריה זה כבר לא משהו נדיר, והרבה מהשכונות החדשות כל כך צפופות עד שמהחלון שלך רואים את כל מה שקורה בדירה של השכנים. זה באמת כבר לא פינוק
עשר קומות זה כלום.מי האיש? הח"ח!
עשר קומות זה ביזבוז משווע של שטח עבור כלום דיירים.
הבניינים צריכים להיות של ארבעים קומות מגורים.
הנושא כולו כבר נידון באריכות והמסקנה היתה שזה לא יקרה כי בארץ הזאת אנשים לא מוכנים לוותר גם כשהם יודעים שזה ייגמר לא טוב (או שלמשל מבחינת חלק מהציבור החרדי מעליות שבת בבנייני מגורים זה לא יקום ולא יהיה).
אז התוצאה של חוסר המעש והשיתוק הזה היא שגם ייתפס שטח נרחב לבנייה וגם איכות החיים תהיה אסון.
תפסת מרובה לא תפסת (לחיות בבניינים של עשר קומות ואז להיזכר שאין מספיק דירות ולבנות את כל השטח ואז לבכות שאין פארקים וריאות ירוקות).
40 קומות זה מפלצתי ונוראיNo Name 11
וזאת עוד אחת מהבעיות של פיצוץ אוכלוסיןאנונימית53
נכון שחלק מהנגב הוא שטחי אימונים, אבל ממש לא "רוב הנגב".ותן טל
חוץ מזה שבהתאם לבנייה גם מגבילים ומסדרים את שטחי האימונים... יש שטחים עצומים ריקים ריקים ריקים בנגב. אם יפתחו אותם, הוא יפרח, כחזונו של הזקן.
רוב השטח שדרומית לבאר שבע כן. בדקתי.אנונימית53
בחצי משטח מדינת ישראל כיום גרים רק כ5-6 אחוזים מהתושבים...ותן טל
אני מדבר כמובן על הנגב... החל משדרות/אופקים ועד אילת.
הלאה - ברגע שיהיה באמת ניתן לבנות ביו"ש - עתודות הקרקע שם הן עצומות! אפשר בכיף ביו"ש לבדה ליישב מליוני אנשים, ובאיזור שצמוד למרכז הארץ, תל אביב וכו'. רק העניין המדיני והבטחוני מעקב את הצמיחה המהירה שיכולה להיעשות שם.
בקיצור, אין באמת בעיה ליישב בישראל 30 מליון בני אדם. דא עקא, בעולם כיום יש רק כ15 מליון יהודים...
אפשר ליישב 30 מיליון אבל יהיה צפוף.אנונימית53
שני מיליון יהודים שם זה יהיה טוב, 20 מיליון נראה לי פחות נעים.
לא שמת לב לאיך שבונים שכונות חדשות היום, לפקקים ולעומס המטורף באתרי טבע בחגים? לזה שלוקחים לחקלאים קרקעות בשביל בניה למרות ההתנגדות שלהם?
דבר דבר:ותן טל
ראשית יהודה ושומרון הוא שטח עצום. רוצה השוואה? בבקשה: שטח יהודה ושומרון = 5790 קמ"ר. ביו"ש גרים כיום על פי הערכות ואומדנים שונים, נע על הציר שבין מליון וחצי ל2.6 מליון ערבים ועוד כחצי מליון יהודים (זה וודאי) - כלומר גם אם נלך להגדרה הכי מרחיקת לכת של הערכת הפלסטינים - ביו"ש גרים כיום 3.1 מליון בני אדם (הנתונים לא כוללים את שכונות ירושלים לא בשטח ולא בכמות האנשים).
כעת ההשוואה - לעומת המספרים לעיל, גוש דן בכללותו הוא קצת יותר מ1500 קמ"ר והוא מכיל, הפתעה, 3.7 מליון בני אדם.
כלומר :
יו"ש - 5,790 קמ"ר - 3.1 מליון אנשים
גוש דן- 1,561 קמ"ר - 3.7 מליון איש.
מחוז יהודה ושומרות גדול בשטח שלו קרוב לפי 4 מהשטח של כל גוש דן, וגם על פי ההגדרה הכי מרחיבה של אומדן בני אדם - עדיין גרים שם פחות אנשים.
מה זה אומר על כמות האנשים שיכולה לגור ביו"ש? שאין בעיה בכיף להכניס לשם גם עוד 7-10 מליון בני אדם.
נעבור לנגב?
שטח הנגב: כשאני מתייחס לנגב אני מתייחס פלוס מינוס מאופקים ודרומה עד אילת (כלומר מהקו של אופקים - ממזרח למערב, ולמטה - דרומה...). שטח זה הוא 60% משטח ישראל, ובשטח ממשי: 12,918 קמ"ר. הדגשה: השטח שווה לכ60 אחוז משטח ישראל הריבונית כאשר לא מחשיבים אתיו"ש שבתפיסה צבאית. בהנחה ומחשיבים גם את יו"A (ורמת הגולן, כמובן) אז הנגב הוא כ46 אחוז משטחה של כל ישראל.
כמה אנשים גרים בנגב? את המידע הזה היה קצת יותר מסובך בשבילי לחלץ, אבל בסוף - בשנת 2011 גרו כ600 אלף בני אדם (יהודים ושאינם יהודים) בנגב. גם אם נגזים בפראות ונגיד שעכשיו זה 700 אלף - זה עדיין:
שטח גדול פי 8 וחצי משטחו של גוש דן, לעומת כמות אוכלוסייה קטנה בהרבה מבגוש דן - בגוש דן יש יותר מפי 5 אנשים מאשר בנגב. בשטח קטן פי 8.5.
צריך להרחיב עוד או שזה מובן?
הלאה: שכונות חדשות נבנות בין היתר לגובה. אין שום בעיה אמיתית בבנייה רוויה לגובה ככל שהיא מתנהלת בסטנדרטים ראויים ועם תיכנון עירוני טוב.
העומס על שמורות הטבע והגנים לא קשור לכמות המגורים בארץ, זה אל שהשמורות יכולות לגדול על חשבון ערים - שמורות הן איפה שהן קיימות. מטבע העולם, הן חלק מסוים ולא הכי גדול מתוך שטח מדינת ישראל וכאשר בחופשים מתנקזים אליהם המון אנשים, אז הן עמוסות. זה לא נורא.
לגבי חקלאים, אני לא מכיר מספיק, אבל בכל אופן הראיתי לעיל איך כל כך הרבה שטח לא מנוצל מספיק...
היית רוצה כל הארץ תהיה מיושבת בצפיפות כמו גוש דןאנונימית53
עומס בשמורות קשור לכמות האנשים, פחות למגורים (למרות שיש מקרים שמצמצמים בשביל בניה)
ולאיזה שטח בנגב אתה מתכוון? בויקיפדיה רשום שבשנת 2017 גרו במחוז הדרום 1.272 מיליון איש
לגבי הנגב:ותן טל
מחוז דרום כולל גם את נפת אשקלון שאינה חלק רשמי מהנגב. לכן בדיוק התייחסתי רק לנפת באר שבע שגם אם לא כולה מקבילה בדיוק לשטח הנגב עצמו (לכן כתבתי שזה קצת מסובך) עדיין זה הרבה יותר מתאים להחשיב את זה כנגב לצורך הבדיקה....
במחוז אשקלון יש את אשקלון ואשדוד, שהן גדולות, ועוד ערים, ומכאן נובע הפער והצניחה מ1.2 מליון לכ600-700 אלף....
בכל אופן, עד שישראל תכפיל את עצמה טבעית או בעזרת עלייהותן טל
מאסיבית, ייקח זמן. אז אל תטרידי את עצמך בזה עכשיו יהיה בסדר. כשהזמן יגיע, אנחנו נראה שיש פתרונות ויש שטחים...
כיבוש הים כמו בהולנדNo Name 11
יהיה פיצוץ. כבר עכשיו הרכבת הקלה נראית כמו בהודוש. שלואחרונה
בשכונות החרדיות בארץ אין כמעט מקום ללכת על המדרכה!!! וזה העתיד של כולנו. רק שלא יהרסו עוד שטחים ירוקים כי אז כל הארץ תהיה חתיכת בטון
עשיתם אקזיט של 100 מיליון דולרזיויק
מה הלאה בחיים?
תנסו להרוויח יותר?
תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?
תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?
אמתין עד סוף התוארבין הבור למים
בעו"ס, היינו לימוד תורה.
עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב
חשוב לא להתרגש
למה לך תואר?זיויק
נוח להיות בתוך מסגרתבין הבור למים
כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.
בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.
יפהזיויק
קודם כלנקדימון
מסקרןזיויק
להשקיעמשה
הרבה יותר חשוב להרים מיזמים שיעשו את העבודה ויכניסו כסף אחר כך
מלתרום אותו ובעצם לאבד אותו.
בכללי אני מעדיף לתת דגים ולא חכות.
חכה מועילה בטווח הרחוק לאדם עצמו יותר מדגנפש חיה.
לא?
ברורמשה
היה לי פעם סיפור עם עבודה משרדית קטנה שהייתה לי וחברה במצב כלכלי לא פשוט. בקיצור נתתי לה את זה נטו כצדקה וגם שילמתי קצת קדימה על עוד חודש כדי לעזור עם חוב ספציפי.
מפה לשם.
בחודש הראשון היה מעצבן והיא עשתה את זה לא כל כך טוב. בחודש השני עשתה את זה טוב. בחודש השלישי עשתה מעולה ממש.
החוב נגמר מזמן. היא עבדה שם עוד שנה והייתי מרוצה מהעבודה שלה. התבאסתי ושמחתי כשהיא עזבה.
התכוונת: לתת חכות ולא דגיםזיויק
נכון. טעות.משהאחרונה
עזרה!צאט
היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂↔️
ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)
כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..
קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?
או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂
עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.אחרונה
גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,
די דעך.
הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים. כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.
כולם צדיקים פה?צאט
אםרועישםטוב
אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?
לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד
הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה
🤭טיפות של אוראחרונה
'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'
לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?
ברור שמותר לנפץ עבודה זרה שהיא לא שלךאדם פרו+
"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון
ואת אשריהם תכרותון."
יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים
מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום
ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.
אתה מערבב שני נושאיםשלג דאשתקד
מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.
ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.
ובכל זאת אסור להחזיק פסל
שאלה מעניינתנקדימון
תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.
כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א
על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.
צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.
לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור
אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:
הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א
אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון
זו אמירה מאוד מוזרה.
לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.
השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה
הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים
(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)
השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?
למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת
את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אולי בבית שנינקדימון
אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין
בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר
התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.
או האריות בכסא שלמה.
גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות
הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אור
(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)
וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍
נדמה לי שיש סיפור כזה בגמראשלג דאשתקד
יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק
תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?
מה עושה את ההבדל?
אה.. וחודש טוב! 😊
בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה
אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער
נעשה לו קוקיות, שיהיה בת
איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉
ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה
"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?"
"ראש עיר או ראשת עיר?"
כן ראשת זה חארטה..
אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo
מחבבת שגרה
היא לא חייבת להיות משעממת
בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה
שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי
לא שזכרתי את זה
אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום
מרגשזיויקאחרונה
מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה ברכהפצל🤫
יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי
)
יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת
שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!
חודש טוב!
מה?זיויק
השאלה שלךנחלת
לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.