סיפור נחמד שקרה לי, עם מסרבינייש פתוח

קבוצת היכרות בווצאפ, עם כרטיסי היכרות והודעות על אירועים ומה שביניהם, ובחורה מפרסמת כרטיס שלה. אני שולח לה הודעה שאהבתי את הכרטיס שלה ושולח לה את שלי, היא מבקשת תמונה, מקבלת, ובחוסר טאקט משווע היא עונה אחרי דקה "אתה לא הטעם שלי"

עוברת לה שנה וקצת, ובקבוצה אחרת שבה יש רק בנים ומנהלות שמפרסמות בנות, מתפרסם כרטיס של בחורה, אני שולח למנהלת את הכרטיס שלי ומבקש שתשלח לה שתודיע לי שאני מעוניין, היא מודיעה לי שגם היא מעוניינת, שולחת לי את המספר שלה ומבקשת שאתקשר למחרת בצהריים או בערב. אני שומר את המספר שלה באנשי קשר שלי, נכנס לווצאפ ומגלה... שזו אותה אחת מלפני שנה וקצת. אני שולח לה הודעה שאני מאוד שמח לגלות שמצא חן בעיניה שנהפכתי למורה פרטי למתמטיקה (הופיע בכרטיס השני שלי ולא בראשון) ושהיא אהבה את התמונה החדשה שלי בפארק הירקון עם האחיינים שלי, עד כדי כך שאני בסוף כן בטעם שלה...!! אבל משום מה באופן מאוד מוזר פתאום לא בא לי עלייה, ושיש עוד המון דגים בים חוץ ממנה.

מוסר השכל:

1) לא לשפוט על פי תמונה אחת. מי שיצא פחות טוב בתמונה אחת יכול לצאת יותר טוב בתמונה אחרת או במציאות

2)מי שמתנהג בחוסר נימוס מזעזע, זה עלול לחזור אליו כבומרנג וממקום מאוד מפתיע

תוריד את האגו שלךהשאלה.
ותפגש איתה
בינייש פתוח

גם אם באופן תיאורטי הייתי רוצה, ואני ממש לא רוצה לצאת עם חסרת טאקט באופן מזעזע, כבר שלחתי לה שיש עוד הרבה דגים בים חוץ ממנה. קצת מאוחר מידי. והאמת שעם הרבה דגים בים, למה ללכת דווקא עם החסרת טאקט?

??אהבתעולם
עבר עריכה על ידי אהבתעולם בתאריך כ"ד באלול תשע"ט 22:32

זה לא שייך לכתוב משהו בסגנון שיש הרבה דגים בים.אדם כל שהוא

לגמרי צודק. הייתי צריך לכתוב שיש הרבה דגות ביםבינייש פתוח

תמשיך הלאה . מי שחסר לו טאקט, בסך הכל מפסיד מזה ..נפש חיה.
ברור. רציתי על הדרך להבהיר לכם את המסרים הנ"לבינייש פתוח

נראה שאתה חסר הטאקט פה ולא היאאביול
חחחחחחחחחבינייש פתוח

אפשר להבין מה גורם לך להגיב לדיון שהספקנו לחתום אותו ממש ממש ממזמן?

השרשור שלך בנשואים טרייםאביול
שצירפת בו את הקישור לשרשור הזה.
אם אתה לא רוצה שיענו לך עליו למה אתה מפיץ את השרשור הזה בכל מקום?
כבר כתבתי שהמסר הואבינייש פתוח

לא הכותרת אלא הדרך בה הניקים הגיבו לכותרת. ומהתגובה שלך אני רואה שהבנת ממש את ההפך מהמסר שהעברתי. לא רק שאת קוראת לי חסר טאקט, את מגבה בחורה שטוענת שאני מכוער מידי בשבילה. בהצלחה עם הגישה שלך

לא גיביתי אותהאביול
אני לא מכירה אותה ואין לי צורך לגבות.
ואני מצטערת אם התגובה שלי הייתה בוטה מדי. הייתי צריכה לערוך.
בכל מקרה הכוונה שלי הייתהאביול
שאתה לא צריך לשפוט אותה. היא תעשה את החשבון לעצמה וכנראה לא תיםגשו עוד.
את החשבון אתה צריך לעשות לעצמך, האם נהגת נכון? מה אתה יכול ללמוד לפעמים הבאות?
אולי טעיתי. מסתבר שיש אנשים כמוךבינייש פתוח

שמבינים רק שפה בוטה. ממש גרמת לי לצאת מנקודת הנחה שאולי הגבתי לבחורה כמו שצריך

שמחה שגרמתי לך לחשוב על זהאביול
אבל לא הבנתי את המשפט "יש אנשים כמוך שמבינים רק שפה בוטה".
סליחה???
דיברתי אלייך בוטה ופתאום את מבקשת סליחהבינייש פתוח

לא הבנתי אבל נעזוב את זהאביולאחרונה
שיהיה בהצלחה, ותזכה לזיווג הגון בקרוב.
האמתימ''ל
שהתנהגת פחות או יותר כמוה, דווקא נשמע לי שידוך די מתאים.
תודה על העצות ועל האכפתיות. אקח לצומת לבי.בינייש פתוח

אולי אשלח לה הודעה שבסוף אני כן מעוניין. <צ>

יוו איזה קטע זה אתה?רקשאלה
איזה מזל שלא נפגשנו בסוף!

<צ>

חשבת על זה שיש מצב שהיא כאן ותפגע?
מעניין לי את קצה הציפורןבינייש פתוח

דיבור ממש נאה לבן ישיבה.מי האיש? הח"ח!

גם אם הוא "פתוח".
חוץ מזה תשים לב שהיא היתה מעוניינת, לא שבהכרח מצאת חן בעיניה (הגם שלפי פרשנות כזו זה גם מוציא אותה די אגוצנטרית, אבל נו באמת, אפשר לחשוב שזו הבעיה העיקרית של היכרויות ויחסים, או שזה משהו שדרוש לבדוק ולפסול בגללו, לפי זה שום בן אצולה לא היה נישא לבת המעמד, מה שבכל זאת קורה אצלם גם כשהאף של כל הצדדים בשמיים). ככה שאתה מאוד עף על עצמך.
אתה נפגעת וזו זכותך, אבל אין סיבה אובייקטיבית אמיתית לפסול את ההזדמנות הזו, פרט אולי לאיזה עיקרון שפתאום הגדרת לעצמך שרק רחימאית וחסודה כאשת רבי חנינא בן דוסא וכרחל אשת עקיבא מתאימה לך. אבל זה לא עיקרון שהייתי ממליץ לאחרים לאמץ, כי כל בני ובנות האדם הנם בשר ודם ולכולם יש רצונות ושאיפות, ומה שלא התאים אתמול פתאום מתאים היום, ומה שאתמול נראה היה כאופי פגום ונורא הוא פתאום משהו שאפשר יפה מאוד להסתדר איתו דווקא מתוך יותר בגרות ותחכום.
זה מזכיר לי שפעם דווקא מישהי נזפה בי ברוב סלידה בדיון דומה "אתה רק מחפש trophy wife" (לא מפני שזה מה שבאמת הצהרתי שאני מחפש, אלא מפני שהעזתי לרמוז שמערכות יחסים זה דבר ארצי ומלא חולשות ואינטרסים). כאילו שזו איזו פחיתות כבוד לגבר לרצות לחפש מה שמתאים קצת פחות מהבחינה ההשקפתית ורוחנית ויותר מהבחינה היבשה והתועלתית לפחות עד רמה מסוימת של מציאותיות, וכאילו שנשים במערכות יחסים אינן מרוצות או אף זחוחות באופן מוחצן מהעניין שבן הזוג מגלה בהן.
מעל הכל מפריע לי שבאותה נשימה אתה גם דורש מבנות הזוג שלך להיות מין "גמלתהו טוב" מופלאה של אשת חיל, כזו שעינה הצלולה ושוחרת הקדושה רואה מייד ולאלתר דרך כל הרבדים לתוך עמקי נפשך דורשת הטוב, ושכמובן לא מעזה חלילה לנפנף אותך אף פעם (גם אם בזמן אחר דווקא במקרה כן ייראה לה), אך בו בזמן מרשה לעצמך ללעוג ולבוז ולנטור בקטנוניות ואף לפרסם את הסיפור כאיזה מעשה רב "ממני יראו וכן יעשו", כאילו שזה מה שיועיל ליושבי פורום זה עם כל קשיי הזוגיות והחיפוש, כאילו שגם את העניין הזה הם צריכים להוסיף על הפסילות והסינונים המייאשים.
ובכל זאת, לעצם העניין, אני כן הייתי מציע לאנשים ולנשים לקבל ולקחת בחשבון את שתי מסקנותיך המקוריות מראשית הדיון. עליהן אני אינני חולק.

לא הבנתי כלום ממה שכתבת חוץ מהמשפט האחרוןבינייש פתוח

ולא היה קשה להבין ישר שכל מה שכתוב פה מסורבל, ולכן כדאי לדלג לסוף, ואז לראות שכל זה מיותר, כי בסוף אתה מסכים עם השורה התחתונה.

לא בהכרח מיותרמי האיש? הח"ח!

מיותר למי שלא רוצה לקרוא
מיותר למי שלא רוצה לנהל דיון

אם היא פה היא תראה שהיא לא הפסידה כלוםהשאלה.
וזה אמור לעניין אותי כי...?בינייש פתוח

נראה לי יותר שאני ראיתי שלא הפסדתי כלום מהתגובה שלה.

איך היא הגיבה באמת?ימ''ל
מקווה בשבילך שהיא לא מאוד נפגעה.
אל תקווה בשבילי תקווה בשבילהבינייש פתוח

לא הגיבה. וגם לא פרסמה את הכרטיס שלה עוד פעם בקבוצה.

רק תזכורימ''ל
שמי שמתנהג בחוסר נימוס מזעזע, זה עלול לחזור אליו כבומרנג וממקום מאוד מפתיע.

לגרום לבת ישראל לצער זה דבר חמור מאוד. מאוד.
כדאי לך לחשוב שוב על הגישה שלך.
אם היא מתנהגת אלי בחוסר נימוסבינייש פתוח

היא לא אמורה להיות מופתעת מהסירוב הלא מנומס שלי. מה שאמרת נכון לגביה, ופה זה נגמר

מקווה בשבילךהשאלה.
כי פגיעה שלך בבת ישראל גורמת להקפדה עליך משמיים וזה משבש את החיים. כל מיני תקלות ותסכולים וחוסר הצלחה
לא נעים..... הצלחה בהמשך!נפש חיה.
סיפור לא יפה בכללמלכישוע
לא צריך להיות אכפת לך כ"כ מהטקט שלה..אדם כל שהוא

בסה"כ, אתם כנראה לא אמורים להיפגש בהמשך החיים.

כן אמור להיות לך אכפת מהטקט שלך, שזה דבר שישפיע עליך בהמשך החיים, בין השאר על התחום הזה של הפגישות.

מהמםהשאלה.
חברה. בלי בלבולי שכל. מסכימים עם המוסר השכל בסוף או לא?בינייש פתוח

אתה ממשיך עם האגוצנטריות שלךמי האיש? הח"ח!

אף אחד לא שואל אותך אם מה שחושבים זה "בלבולי שכל" או לא
והמסקנות שלך (ולא "מוסר השכל" שזה דבר שונה לחלוטין ממה שאתה מגדיר כך) הן טריוויאליות אבל ניסו כאן להיות מנומסים כלפיך ולא לציין זאת

חד משמעית לאהפי
(:הפי
זה קורה אבל לא היית צריך לרדת לרמה שלה ... רק להגיד לה מה קרה שאני הטעם שלך לפתע?
היא כבר הייתה מבינה
אבל אולי היא התבגרה?
מאוד אהבתי את התגובה שלך. היחידה שלא מתנשאתבינייש פתוח

אבל לא הבנתי איך ה"חד משמעית לא" מהתגובה שלך מעל מסתדר עם ה "זה קורה" בתחילת התגובה הזאת

חחחחחהפי
שזה לא עכשיו שיעור עם מוסר השכל .. המוסר השכל זה כאילו לבחורה?
עזוב היא לא שווה אותך אל תחשוב עליה בכלל מבין?
מוסר השכל או לא זה לא שייך לך זה כבר למעלה בשמיים דנים על זה.
ובאמת תדע מה אתה שווה ולא צריך להגיב כמו שהיא מגיבה .
יש אנשים שהם אנשים מוזרים סבבה? לא צריך לרדת לרמה הזאת
אין לי על מה להתנשאהפי
בכל התגובות שלי ובאמת כדי שתפנימו את זה כולכם אני אפעם לא מגיבה ממקום מתנשא באמת מהלב
..אהבתעולם
עבר עריכה על ידי אהבתעולם בתאריך כ"ח באלול תשע"ט 20:33

לא יפהחדשכאן
וחבל. חושב שהיה יותר נכון להבין ממנה מה השתנה, אולי היה לה הסבר משכנע (בטח אחרי שנה וקצת).
חוץ מזה שאני חושב שזה מאוד לגיטימי מה שהיא עשתה. זה שאתה לא יכול להתבגר על עצמך ובכל זאת להסכים לצאת עם מישהי שפסלה אותך בעבר (וזה מובן), לא אומר שאתה יכול לפגוע בה חזרה.
מבינה שנפגעת ממנה אז... מאודאנונימיות
וזו הסיבה לתגובה הלא נעימה שלך.
אבל אין ספק שמוסר ההשכל לא כל כך קשור לסיפור עצמו.
אולי הייתי שולחת התנצלות על התגובה החריפה.
תגובה מעולה!השאלה.
לא הבנת כלום. אבל בכיףבינייש פתוח

עדיף לך לכתוב שהיא הבינה..והוא ישמיענו
היא לימדה עליך זכות
אילצת אותי להגיבמישהי 1
זאת התנהלות מאוד לא מכבדת ולא יפה של שניכם
אם היא התנהגה מגעיל אז גם אתה צריך לאמץ את הסגנון?
רק נחמד? מדהים!פה לקצת
והמסר הוא
קשוט עצמך ואחר קשוט אחרים

בהצלחה!
לאחדתקרן
הבנתי. מה הגבת לה??
מה כולכם יצאתם עליו הוא לא רשם את התגובה שלו אליה...
סהכ נעלב וזה מובן ממש

הוא כן כתבחלל הפנוי
בצגובה שלו לתגובה הראשונה
סיפור מקסים, מוסר השכל קצת פחותאור יהודי
זה היה רק כדי שתכנס.

אמא שלי לימדה אותי שאם כלב נובח עלי, אז אין טעם לנבוח עליו בחזרה.
לפני שתנשוך אותי, לא השוויתי אותה לכלב וגם לא אותך, אבל ממש לא מובן מה הרווחת בהודעה שלך?
האם עכשיו היא הבינה שנפגעת ממנה? האם יש מצב שבו היית מתאר לה שנפגעת ממנה בפעם שעברה, אז היא הייתה מתנצלת? (עזוב, אל תצאו, אבל היית מצליח להביע כראוי את רגשותיך ואולי גם לקבל בקשת התנצלות שקצת צריך את ליבך)
האם אתה מרגש שליבך נקי ופעלת ממניע טהור או ממקום שמנצל את מעמדו וקצת "נוקם"?

אני לא אהיה פה כדי לקרוא את התשובות, אבל מוטב שתקרא אותן בישוב הדעת, ועוד יותר מוטב שתענה עליהן בישוב הדעת.

ושאלה אחרונה, מה תעשה במצב בו אשתך תפגע בך בצורה קשה ולא מכבדת? (כמובן שלא בצדק לפי דעתך)
לא הבנתיחלל הפנוי
מה חוסר טאקט להגיד שמראה מסויים הוא לא הטעם שלי?
ועם יש פה מישהו עם חוסר טאקט זה אולי אתה (אם באמת כתבת לה את זה שהיא חסרת טאקט ושיש עוד הרבה דגים בים)

ובאמת הסיבה שלך לא לצאת איתה כנראה באמת היא רק בגלל אגו שנפגע... וחבל לקחת צשפט כזה אישי...
היא אמרה בצורה ישירה מידיבדויה123

הוא צודק שזה חוסר טאקט.. הכל אפשר להגיד אבל בצורה יותר יפה, אם לדוגמה הייתה אומרת משהו בסגנון של "אני מעריכה את פנייתך אך נראה לי פחות מתאים", הוא היה מקבל את הלא בלי להיפגע יותר מידי.

גם הוא החזיר בחוסר טאקט... 

להגידחלל הפנוי
סליחה אבל זה לא הסגנון שאני מתחברת מה הבעיה? באמת לא מבין. אמרו לי את זה והבנתי לגמרי כמו שיש בנות שהן לא הטעם שלי
לא נפגעתי, אבל היא לא התנהגה בצורה מכבדתבינייש פתוח
לכן גם אני לא התנהגתי בכבוד כלפיה בלבד. אז אל תחגגו על מה שעשיתי
אם היא תלמד מזה לא להתנהג ככה להבא- סבבהוהוא ישמיענו
הבעיה היא שככה זה לא מלמד. ואז אתה צריך לשאול את עצמך למה הגבת לה ככה- האם כי אכפת לך ממנה ואתה רוצה שהיא תתנהג באופן יותר מכובד (מה שלא יקרה כנראה מהתגובה שלך), או כי אתה פועל בצורה של 'מידה כנגד מידה' ואז יש פה צד של נקמה.
אני מבין שקשה לך לכבד אותה ואתה מרגיש פגוע, אבל לפחות אל תענה לה בזלזול.. ייתכן שיש לה סיבה טובה שהיא הגיבה ככה שאתה לא מודע אליה. כולנו בני אדם, וטועים לפעמים. וזה בסדר גמור.
רציתי לומר תודה למגיבים שלשם שינוי הגיבו בכבוד ולא בהתנשאותבינייש פתוח

@הפי

@חדתקרן

@נפש חיה.

@אדם כל שהוא

משעשע שמפריע לאנשים שאני מגיב בחוסר כבוד כלפי חוסר כבוד, ואיך הם מגיבים לכך? בחוסר כבוד ובציניות. כאילו שזה יעזור התגובות המתנשאות האלה. סתם עושות חור בראש. במיוחד @ימ''ל שכותב שאנחנו מתאימים. כאילו אני עכשיו אשלח לה הודעה שפתאום כן בא לי לצאת איתה בסוף. מעניין מי עשה אותו מנהל פורום צמ"ע.

בדרך כלל אני לא יורד לרמה נמוכה של אנשים, אבל כאן זה היה בעיניי חוסר כבוד קיצוני, לכן הגבתי איך שהגבתי. אבל התגובות הנורמליות גרמו לי לחשוב שאולי יכולתי להגיב קצת פחות חריף. תודה

בבקשהחדשכאן
שמחתי לעזור
שמחתי לעזורנפש חיה.
בכיףהפי
הזמן והכאב משנים אותנוים...

הופכים אותנו לחומלים יותר כלפי עצמנו וכלפי אחרים

אולי הפעם היא הסכימה בגלל השינוי שעברה במשך הזמן שעברה, אמרה ניתן הזדמנות להיכרות, נראה שיש יותר בקנקנו ממה שנראה קודם

ואז אתה בא עם ציניות שהתפתחה, כהגנה, כי זה כואב להיות לבד ולשמוע את הלא

ואתה יורה את החיצים חזרה בלי לחשוב על הכאב שאותו אתה גורם הפעם לצד השני, ומתרץ את זה בכך שזה בסדר כי היא היתה זו שהתחילה

מסכים.מזמור לאל ידי
יפה (ונכון) כתבת.

לצערי לא פעם ראשונה שאני שומע על מקרים כאלה.
אני מכיר את זה מהצד של הבנות,
מנגד יש הרבה בנות שטוענות שזה הפוך.
היי קראתי את כל השרשריהודה224
ואני מאד מזדהה עם התחושה שלך מצד אחד ומצד שני אני מאד מבין את המתרעמים על הסגנון הזה
אני רק יכול לשער שכנראה אתה לא נתקלת רק פעם אחת עם סוג סגנון משפיל כזה...
מצד שני אתה צריך להבין שאם אתה נפגעת מזה, היא בתור בחורה /אישה נפגעה בערך פי 100 כנראה...וזה קצת לא הוגן..
והאמת יש תמיד אצל רווקים בזמן החיפוש תחושה שבנות הרבה פחות רגישות בעניין הזה
לפחות זו התרשמותי מימי כרווק
יש מצב שקצת החמאת לעצמך מידי עם זהסוסה אדומה
שהיא אמרה שהיא מעוניינת לנסות.
כולה חשבה לנסות ולבדוק את האופציה הזאת. זה לא שהיא עפה עליך ועכשיו ביאסת לה את הצורה עם האמירה הזאת שלך.

להגיד לך שאתה לא הטעם שלה, אולי זה קצת חוסר טקט, אם כי זאת אמירה שמתייחסת לטעם הסובייקטיבי שלה וכנראה שהיא לא עפה על עצמה מידי כדי לחשוב שהטעם האישי שלה עד כדי כך יפגע בך.
לעומת זאת, האמירה שלך כלפיה, שאני בספק אם היא פגעה בה (לא בגלל שהאמירה שלך לא היתה מכוערת, אלא כי אני בטוחה שכשהיא נפגשה בצד הזה שלך, היא די שמחה שזה נחסך ממנה), מעידה על עוצמת העלבון שלך מהאמירה הלגיטימית אבל אולי ישירה שלה. קצת מביך האמת... אותך בלבד.

זה שאתה לא הטעם שלה, לא אמור לפגוע באגו שלך עד כדי כך. ואם כן, תבדוק עם עצמך למה.

בכללי, מציעה שכל אחד יבדוק מאיזה מקום הוא מחפש זוגיות.
ככל שאדם יהיה אגואיסט יותר ורגיש פחות, הוא יסבול יותר אחר כך.
כל המהות של הזוגיות היא עבודת המידות. לחשוב על האחר, להבליג על טעויות, להוריד קצת את האגו.

אני מבינה שלא נעים לך לשמוע תגובות מהסוג הזה. אבל הן לטובתך.
התגובות האלה לא מתנשאות כמו שאתה קורא להן... הן בהתאם לרמה שבה בחרת להתמודד כם הסיטואציה שלך.

ואגב, אין הרבה דגים בים. וגם אם יש, לא כולם כשרים.
מקווה שאתה לא מתייחס לאמא שלך כאל דגיגה.
כתבת דברים מחכימים ותזכורות חשובותultracrepidam

במיוחד  "ככל שאדם יהיה אגואיסט" וכו'

לא כתבתי כדי להצטרף לביקורת עליו (כי הצטרפות שלי לא תועיל לאף אחד), רק כדי להביע הערכה לתובנות הכלליות שכתבת

תודה אמאבינייש פתוח
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

איך לא?אני:)))))

איך הנתון הזה משפיע על אהבת ה'?

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוחאחרונה
בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויהאחרונה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

חדשיכם ומועדיכם שנאה נפשי היו עלי לטורחאנונימיכלשהו

נלאתי נשוא.

הקושי יכול להיות כפול - למי שגר בחו"ל יש יו"ט שניפ.א.
דיברנו השבת בבית הכנסת עם מי שעלו בעבר מחו"ל, וכמה קשה לחגוג פעמיים ליל סדר, וגם כמו השנה שזה יוצא 3 ימים רצופים של יו"ט ושבת 
דווקא כשיוצא רצוף כמו בר"ה הכי כיףחתול זמני

לא חסיד של המונח אבל באמת מרגיש כמו detox

אני לא מוצא שום דבר טוב לא ביומיים רצופים ובטח לאפ.א.

בשלושה

אם אתה כן נהנה מלהיות במצב "שבת" יותר מיום אחד, אתה נראה לי מוזר…

מה חסר לדעתך במצב שבת?חתול זמני

דווקא כשאני במצב שבת יש לי הרבה יותר יישוב הדעת לשבת לקרוא ספרים

אפשר לשתות יין בחופשיות לשיר לישון

תפילות עם ניגונים

זה טוב ליום אחד, מעבר לזה תחושה של בזבוז זמןפ.א.
3 ימים של בטלה כפויה
ומה היית עושה בזמן הזה?חתול זמני
תחביביםפ.א.
אם זה בזבוז זמן בעיניך אף־אחד לא מכריח אותךחתול זמני
מסתבר שגם חז"ל לא עפו על הרעיון של יו"ט שניPaslash
ר' בא ר' חייה בשם ר' יוחנן [שיר השירים א ו] בני אמי נחרו בי וגו'. מי גרם לי להיות נוטרה את הכרמים על שם כרמי שלי לא נטרתי מי גרם לי להיות משמרת שני ימים בסוריא על שלא שמרתי יום אחד בארץ. סבורה הייתי שאני מקבלת שכר על שנים ואיני מקבלת שכר אלא על אחת מי גרם לי להפריש שתי חלות בסוריא על שלא הפרשתי חלה אחת בארץ. סבורה הייתי שאני מקבלת שכר על שתים ואיני מקבלת שכר אלא על אחת ר' יוחנן קרי עליהון [יחזקאל כ כה] וגם אני נתתי להם חוקים לא טובים.
אני מכירחתול זמניאחרונה

לעניות דעתי והבנתי הפונקציה של יו"ט שני היא מעין תיקון למצב פגום של שהיה בגלות

אם מצד עצם הגלות שמצריכה תוספת של התקדשות בגלל הטומאה שלה

אם מצד תיקון ביזוי המועדות

כך שאין בזה שכר בפנ"ע אלא רק להשלים מדרגה חסרה (וגם אז לא מגיע למדרגה של ארץ ישראל)

ואינה מקבלת שכר אלא אחת. משום דבא זה לה בסיבת חטאה לא יהא חוטא נשכר (יפה מראה)

כל אחד ומה שהוא אוהביעל מהדרום

לק"י

אם יש לי חברה שאני נהנית בה, גם שלושה ימים זה כיף.

קצת מנוחה...

הוצא מהקשרו -אדם פרו+
ברמות הגבוהות ביותר
באסה :/advfb

חוסר בקבוצת שווים הוא דבר שיכול להיות מאוד מורגש

מקומות לדייטים שיש ליד ממ'ד/מרחב מוגן? תודהdn5754

אשמח לרעיונות למקומות לדייטים

שיש לידם ממ"ד או מרחב מוגן..

בירושלים או באיזור המרכז (מודיעין ועד חצי שעה +- נסיעה משם)

אפשר גם בתי קפה וכו', אבל גם מקומות אחרים,

עדיף אפילו מקומות אחרים, כי בתי קפה רובם סגורים בפסח ..

תודה

אפשר תמיד סתם להסתובב במושבים באיזוררק נשמהאחרונה

יש בהם שקט נחמד כזה ובחלקם יש אפילו עגלות קפה, ובכל מושב יש מקלט ציבורי די נגיש

אולי יעניין אותך