התלבטות: חדר לידה- הבעל בפנים או לא?NTC
(אני שואלת כאן כי דעת הגברים חשובה לי ובפורום הריון ולידה לא כ"כ יראו. וחוץ מזה שזו שאלה על זוגיות תכלס 😏)

בהרגשה הטבעית שלי אני מרגישה שלידה זה אירוע לא מחמיא לאישה בלשון המעטה, ולכן נראה לי שלא ארגיש בנוח שבעלי יראה אותי ככה. התגובות שאני לרוב מקבלת הן בסגנון "ברוורררר שהבעל בפנים! הוא בעלך, מה הבעיה שהוא יראה אותך במצב כזה?"
קצת נותנים לי הרגשה שאם לא ברור לנו שאנחנו רוצים שהוא יהיה שם, משהו לא בסדר בקשר שלנו, מה שממש לא נראה לי העניין.
אבל באמת מעניין אותי מה אתם ואתן חושבים.
מבחינת הגברים-אם הייתם בחוץ, לא חסר לכם להיות חלק מהלידה או רגע יציאת התינוק? ואם בפנים- הרגשתם שטוב שהייתם, או שהיה קשה ו/או טראומטי?
ונשים- מה היתה הבחירה שלכן ואיך אתן רואות אותה בדיעבד?
תודה! 🙂
לפי דעתי האישית- שיהיה ויתמוך, ובלידה ממש- יצא החוצה.לה' המלוכה
עבר עריכה על ידי לה' המלוכה בתאריך י"ב באלול תשע"ט 10:47
גם דעת תורה ממליצה, שלא יהיה, שלא תתגנה בפניו.
עד כדי להיגעל ממנה, ולא לגעת, להתקרב אלייה, תקופה ארוכה אחרי.
מה שנוח לכם, בהדגשה-לך. בשעה טובההעני ממעש
בחוץ 🙂סודית
לא לקחתי סיכון.
שמעתי על מקרים שלא היה מסוגל לחזור לחיי אישות בגלל שראה לידה.
בלידה הראשונה בעלי נרדם בהמתנה כי לא ישן כבר יומיים קודם. התעורר לתינוק מתוק. הצוות היה ממש נהדר, אפילו לא טרחתי לקחת דולה או משהו.
ואמא שלי - למה שגם היא תצטער, נראה לי מיותר לגמרי.
בלידה השניה לא נתנו לי אפידורל וצרחתי, הוא נכנס לנסות לשכנע את המיילדת, זה לא עזר. מוכרחה להודות, שגם נוכחותו לא עזרה לי בכלל. ב"ה הייתה לידה קצרה ומיילדת מוכשרת, היו ניסים.
בקיצור - אני איתך.
מה שנוח לכםנשויטריבינתיים
אישתי ילדה לפני כמעט חודשיים
דווקא את אמא שלה היא העדיפה לא להכניס לחדר לידה (היא טיפוס קצת מלחיץ אז העדיפה שהיא תגיע אחרי הלידה)
הייתי איתה בפנים- היה ניתוח קיסרי עם וילון שמכסה את כל מה שמעבר לצוואר/בית חזה - כך שלא הייתה בעיה של מראות/שלא תתגנה וכדו'
ב"ה תלוי בזוג בגדול היום הרוב נכנסיםmetorafi

אני גם תמיד בתוכוריגשי
ועוד יותר מזה אישתי רוצה שאני יהיה בתוכו והיא לא רוצה אף אחד כולל אמא שלה חוץ מימני
ברור שבזמן הלידה עצמה אני בתוכו אבל רואה רק את הראש שלהריגשי
תלוי בתפיסה שלכםבשורות משמחות
אני רואה את זה מבחינה אחרת לגמרי..
קודם שהאזור מוצנע והבעל עם הפנים אליי עד שהתינוק יוצא.
אבל חשוב לי ממש!! שיהיה איתי מישהו (במקרה הזה בעלי) שיוודא ויראה כל פרוצדורה רפואית שמתרחשת בעיקר כי בזמן הזה היולדת לא תמיד במיטבה ובקלות יכולים לעשות דברים שלא לרצונה, אני ממש רושמת לבעלי מה חשוב לי בתהליך ושיעמוד על זה מול הצוות.
מהבחינה הזאת גם אמא זה בסדר, לא?NTC
ולגבי זה שהוא לא רואה דברים מוצנעים- כשאמרתי שהסיטואציה לא מחמיאה לאישה, התכוונתי גם לחלקים שהוא כן רואה 😅 פרצוף מתאמץ, בוכה ומזיע.
דווקא בעלי העריך יותר שראה כמה סבל בשביל להביא לו ילדכלה נאה
בעלי היה בחדר ובלידה עצמה היה מאחורי הוילון.
המילדת לבד אמרה לו לעמוד שם.
זה בסדרבשורות משמחות
כל עוד מי שבא איתך את סומכת עליו במאה אחוז שיעשה מה שאת מבקשת ולא פתאום יחליט במקומך יחד עם הצוות בחדר לידה.
לא חושבת שיש משהו לא מחמיא בסיטואציה, אם את מתכוונת לדימום וכל זה.. זה תלוי אדם, בעיקרון הסיטואציה מובנת זה דימום אפילו מרגש בעיני!
לדעתי העניין הזה הוא פעוט התינוק זה העניין, זה מה שהמחשבה מכוונת אליו, זה מה שהמח כביכול מחפש להתמקד בתוך כל התהליך.
בעז'ה על כולם לידה קלה, ובידיים מלאות!
תני לצוות להחליטסודית
המיילדת המוכשרת (שלא ארגנה אפידורל, כאמור), החזירה את התינוק שוב ושוב עד שהוא 'התקפל' נכון ויצא בשלום.
אני הייתי עסוקה בתדהמה איך נשארתי בחיים אחרי הציר הקודם, והאם אשרוד את הבא.
אם הוא היה מעביר את המשאלות שלי לצוות, וחס וחלילה היא הייתה שומעת להן, היה קורה אסון.
(התינוק היה במשקל שמחייב קיסרי, אבל הרופא סבר ש'אסתדר').

לתשומת לב כל אלו שבאות עם רשימת דרישות.
את מתארת סיטואציה קיצוניתבשורות משמחות
וזה לא מה שהתכוונתי!
כל לידה זה אירוע קיצוניסודית
אגב הרופא החליט על לידה רגילה בביקורת לפני הלידה, ולמרות שחשבתי אחרת, כבדתי את הניסיון שלו.

כשהגענו כל הצוות כולל המרדים היה בחדר ניתוח עם אשה אחרת, חוץ מהמיילדת, שניהלה את כל הלידה במקצועיות, והתעלמה משנינו. ככה צריך.
מה?? :Oלב נתיים
לא יצא לבעלך לראות אותך מתאמצת/בוכה/מזיעה/צועקת/מקיאה... ?

אתם אחרי תשע חודשי הריון .. והחיים שאחרי הלידה לא מחמיאים במיוחד 🤭 כדאי שתשתחררי
אני חושבת שהמצב שאני חוששת ממנו הוא איבוד השליטהNTC
כן, הוא ראה אותי בוכה ואני מניחה שגם מזיעה. מקיאה לא נראה לי, כי ב"ה בהריון עד עכשיו לא הקאתי.
אבל בלידה, לפחות לפי איך שראיתי והבנתי, זה משהו הרבה יותר גדול מכל מה שהוא ואני ראינו, ואני מעדיפה לאבד שליטה ליד אמא שלי ולא לידו.
גם אם החיים אחרי הלידה לא פוטוגניים, אני מניחה שזה מגיע במנות קטנות יותר מאשר בלידה.

לשאלת @ישנה חדשה שנראית לי קשורה פה- וואלה כן, עדיין מביך אותי לעשות דברים מביכים לידו, וזה נראה לי מאוד הגיוני בסך הכל. קשר זוגי ואינטימי הוא דבר שצריך להתייחס אליו בעדינות, לא נראה לי שצריך להתנהג אחד לשניה כמו שני שותפים סטלנים לדירה.
כמובן שלא משהו קיצוני, הוא לא יתן לי אף פעם להרגיש רע לגבי משהו מביך שקרה וגם בהקשר הלידה הדאגה הזו היא יותר שלי משלו. אבל זה עדיין דבר שצריך לקחת בחשבון לדעתי.
אני יכולה להביןחדשה ישנה
אותך.. גם לי לא נעים לעשות דברים מגעילים ליד בעלי (להקיא, לעשות גרפס וכו. .) לא רוצה שיעבור לו בראש - 'איחסס.. ' ממני... ואנחנו לא כזה זוג צעיר...
אבל בעלי כן היה איתי בלידות , הוא היחיד שמרגישה איתו באמת בנח, והיחיד שיכול לעודד ולתמוך.
ואני אגיד לך משהו? לידה זה הרבה מעבר לאיחס... בתור אחת שנגעלת מהר, אחרי שהתינוק יוצא כולו וורמוקס ודם אני מחבקת ומנשקת אותו בלי להיגעל בכלל.... משהו שבחיים הרגילים בחיייים לא הייתי עושה. גם בעלי שנמצא בסיטואציה הזאת, יכול להירתע מהפרצוף המאדים והמתאמץ שלי, אבל הוא עסוק בדברים שמעל הרמה הזאת , מצפה שהתינוק יצא בשלום, מנסה לעודד להמשיך וכו'.
אבל עם כל זה, זה לגמרי לגיטימי שיהיה לך לא נעים שיהיה איתך בסיטואציה הזו. לדעתי תביאי איתך אותו ואת אמא שלך , וברגע שתרגישי שלא נעים , תשחררי אותו החוצה... כמובן תסכמו את זה קודם ביניכם.
^^ זה וגםלב נתיים
יש מצב שבסוף תגלי שאת לא רוצה את אמא שלך בפנים תבדקו מה עושים שהיא לא תיפגע ..

החיים שאחרי הלידה הם מביכים בטירוף... אני כבר אחרי כמה לידות לא מוכנה שיזכיר לי דברים שקרו אחרי לידה ראשנה ..

אחרי לידה אחת השאלות היא האם כבר העברת גזים 💩 ושתן חובה ..

כל מה שיכול לנזול נוזל כולל הבטן והדמעות בלי סוף טחורים קשה מאוד לא לקבל רצפת אגן אמן שתישאר במיטבה אמן שלא יהיו תפרים..

תקופה של שבוע-כמה שבועות הורמונלית בטירוף

מאבדים שליטה בקלות כי לא ישנים טוב וכי פתאום כל העולם מתהפך עליך(לוקח זמן לקלוט שאת לא באמת הפכת כולך לאוכל של התינוק וכו')

אבל זה חלק בזוגיות שעוברים ביחד - ואם כבר מדברים אז להתכונן ולהכין לאחרי הלידה יותר חשוב מללידה עצמה ..

לא מתכוונת להלחיץ רק להכין אותך לבאות 🤦 הכיף רק מתחיל... וב''ה לכל תקופה כזאת יש סוף.. עובדה רובנו יולדות שוב 😬
המציאות הרבה יותר טובה ומשמחתסודית

נכוןלב נתיים
כל מה שכתבתי זה מאוד שולי יש תינוק חדש וזה מרגש בטירוף אבל מה שכתבתי בהחלט קיים הדמעות זורמות מכל מיני סיבות לא רק כי עצוב.. 🤦
לא זוכרת שזרמו דמעות, הייתי מאושרתסודית
אבל כן היה קושי להבין מה התינוק רוצה בחודשיםמהראשונים. והייתה עייפות
לא זרמו דמעות?!חדשה ישנה
דמעות אחרי לידה זה בילד-אין!

בתור אחת לא כזאת בכיינית... שבועיים- חודשיים אחרי לידות הדמעות נשפכות כמים.....
הייתי באופוריהסודיתאחרונה
שזה הצד השני של המטבע.
דמעות לא קשור רק לעצב*אשתו של בעלי*
יש הרבה שבוכות מאושר,מהקלה,משחרור,משמחה....
וגם לשינויים הורמונליים, בלי שום סיבה נראית לעין..ירושלמית טרייה

אין משו שמתאים באופן גורף לכל הזוגות*אשתו של בעלי*
שבו שולחן על העניין ביניכם.
תגידי לו מה את חושבת,מרגישה ורוצה.
הוא יגיד מה הוא מרגיש,חושב ורוצה.
ותגיעו לתובנות והחלטות.
מה שתחליט ביניכם יהיה טוב ומוצלח
העיקר שתעשו מה שחשקה נפשכם בלי להיות מושפעים ממה אחרים אומרים/עושים.
אני אדייק את הכוונה שלי לגבי מה ששאלתיNTC
כמובן שמן הסתם בסוף נעשה מה שיהיה לנו נוח ואני לוקחת בחשבון שאולי בסופו של דבר ההחלטה תיפול רק בזמן אמת.
אנחנו שקופים בינינו על ההתלבטויות והחששות, העניין הוא ששנינו לא ממש יודעים איך תהיה הסיטואציה, לכן מעניין אותי לאסוף אינפורמציה מאחרים שכבר חוו את זה.
גם אם תמיד אפשר להתחרט בזמן אמת, הייתי רוצה דיעה מגובשת על מה נראה לנו שנרצה ונסיון של אחרים עוזר ליצור דיעה כזאת
זה בדיוק מה שכתבתי*אשתו של בעלי*
דעות ונסיונות של אחרים לא ממש יעזרו לך פה.
מי שבעד שהבעל יכנס ללידה יכתוב לך למה כן.
מי שנגד זה,יכתוב לך למה לא.
אפחד פה לא מכיר אתכם ויותר מזה-אתם לא מכירים את עצמכם בסיטואציה מעין זו כי היא חדשה גם לכם.
פשוט תזרמו עם מה שיבוא ברגע האמת ותחליטו שכל מצב מקובל עליכם בהתאם למה שתרגישו.
אני לגמרי איתךכל יום
לא מתאים לי שבעלי יהיה בפנים.
הייתי, התעלפתי, יצאתי ולא נכנסתי יותרמופאסה
לא יודע מה קרה לי,
ראיתי כמה דברים מאוד לא נעימים בחיים שלי, דם הרבה, גם עוד דברים
לראות אותה סובלת עשה לי חוסר אוויר, צלצולים באוזניים ו...לא זוכר את ההמשך. מזל שהספקתי לסמן למישהו והחזיק אותי..
זה כמובן אינדיבידואלי וכל החלטה לגיטימיתחושבת4321
אצלנו זה היה ברור שהוא יהיה איתי. זה לא רק שלי, זה של שנינו. לידה זה דבר שמימי וזה היה מהרגעים המדהימים והעוצמתיים שחווינו בזוגיות שלנו.
ממש לא!!בסדר גמור
אני עוד לא סגורה על הנושא הזהסוסה אדומה
אני חושבת שזה תלוי במה שאתם מרגישים, ובעיקר במה שאת מרגישה.
כלומר, תשאלי אותו מה הוא רוצה, קחי את זה כחלק מהשיקולים שלך, ותחליטי מה מתאים לך.
זה נורא אישי.
מה שכן, אל תכניסי לשיקולים שלך את מה יחשבו עליך זרים. שיחשבו מה שהם רוצים.

הולכת לחפור בעיקר בשביל עצמי, כי זאת הזדמנות לחשוב מה אני חושבת בנושא, בלי קשר לפתרונות המעשיים בסוף.

אישית, אני עוד לא סגורה על זה.
אני ממש לא רואה בזה אירוע לא מחמיא... אולי אפילן להפך.
נכון, האישה נמצאת במצוקה גדולה, ואולי היא צועקת מכאבים, והתינוק יוצא מלא בדם.
אז מה? אלה החיים. ככה נראית לידה. האמירה הזאת שהאישה תתגנה עליו, מכעיסה אותי ממש.
כאילו, אישה היום צריכה להיות דוגמנית (אבל דוגמנית לא בהריון - גם בהריון). גם כשהיא בהריון וגם רגע אחרי הלידה, והוא מעדיף שלא לראות את הגוף שלה מוציא מעצמו נשמה חדשה בגוף קטן. כי מה? כי האישה צועקת כי כואב לה ברמות אחרות? כי הוא עטוף בדם?
כי מה שכביכול עד היום היה "בשבילו", הוא בנוסף משמש גם כצינור להבאת ילד לעולם?
אז מה?
ככה ה' בחר שהלידה תיראה, שההריון יראה, שאישה בהריון תיראה. אלה החיים.
מרגיש לי שהרבה גברים חיים באיזה סרט, ואנחנו הנשים מושפעות מזה. כאילו האישה שלהם יכולה גם להביא להם ילדים וגם להישאר פילגש בו זמנית ואפילו תוך כדי הלידה עצמה.
זה למה זה מכעיס אותי. מה מגנה בזה? זה עניין תפיסתי.
בעיניי זה דווקא מחמיא, כמה עוצמה יש באישה יולדת...!
זאת המחשבה הראשונה שלי לגבי זה, אבל אני לא סגורה לגבי זה, ויש מצב שדעתי תשתנה.

עכשיו חשוב לזכור שהאיש גם ככה לא יכול לתמוך בה פיזית החל מרגע מסויים.
גם נפשית, מה זה יעזור שהוא יראה אותה סובלת?
בשביל להזכיר נשימות וכו? בשביל זה יש תומכת לידה. הרבה יותר נכון ומרגיע בעיניי לקבל תמיכה מאישה שעברה את זה, ומאישה בכלל... בהרבה תחומים.
יכול להיות שזה אפילו מתסכל שהגבר שלך לא יכול לעזור לך ברגעים האלה, ואולי לפעמים מכעיס, שלא בצדק, אבל קורה...
אני נזכרת שאחד הרבנים שלי אמר לנו פעם שלגבר הרבה יותר קשה בלידה, כי אצל האישה הכאב הוא פיזי, ואצל הגבר הכאב הוא נפשי. אישתו סובלת והוא לא יכול לעזור לה בשום צורה.
אני לא יודעת מה אני חושבת על האמירה הזאת, אבל לוקחת אותה בחשבון.
כלומר, האם יש לי עניין שהגבר שלי יסבול כל כך רק כדי שיהיה שותף בסבל שלי? אולי קצת אגואיסטי מבחינתי.
התשובה לא ברורה לי עדיין.

מצד שני, אולי כדאי שהגבר ידע במה כרוך התהליך הזה...
שיעריך נכון, שיהיה שותף לחוויה העצומה הזאת, אפילו שהשאלה ביחס לכמה ילדים אנחנו רוצים, תהיה מתוך מקום של הבנה והזדהות עם האישה (לא רק בגלל הלידה עצמה, אלא גם עניין גידול הילדים).

והעניין האחרון,
מה איתו? הוא ממש רוצה להיות חלק מהחוויה וההתרחשות הזאת.
וגם היא, איך אפשר לעבור תהליך כל כך משמעותי שקשור לשניהם בלעדיו?
נראה לי לקחת את זה רחוק מדי...בת 30
אני באמת סוכרת שכל אחד יעשה מה שטוב לו. ובכל אופן- אסור, הלכתית, לבעל לראות את הלידה עצמה.
אבל אם חז''ל אמרו שמא תתגנה, כנראה שיש צד כזה גם...
חדר לידה זה משהו מאוד מאוד אחר. זה כאבים ברמה אחרת, סיכון ברמה אחרת, מצב נפשי רגיש מאוד יחסית לחיי היומיום.
מה, האם לא יתכן שאיש ירגיש ככה במצב רגיש ולא רגיל כזה?
אף אחד לא חושב שאישה צריכה להיות דוגמנית בלידה...המרחק בין זה ובין ''שלא תתגנה עליו'' רחוק מאוד וקשור יותר למצבים הנפשיים לדעתי מאשר למצב הפיזי.

איך אפשר לעבור בלעדיו? במשך רוב הדורות עד לדור שלנו היה מקובל שלידה זה עסק של נשים...אז כנראה שאפשר.
חוצמזה, שמה זה בלעדיו? בעלה של המולדת לא הולך לסרט עם חברים בזמן שהיא בחדר לידה..הוא עומד ליד הדלת, מתפלל הרבה, נכנס מדי פעם לפי רצונו ורצון אשתו.
נראה לי שעוד לא לקחתי את זה, כאמור.סוסה אדומה
לא דיברתי על הלידה עצמה. תכלס, את זה גם אני לא הייתי רוצה לראות. לא כי מישהי תתגנה עלי, אלא פשוט כי אני לא מסוגלת.
ודי ברור לי למה את זה ממש, אסור שיראה. גם אני הייתי נרתעת.

עם זאת, בחדר לידה עצמו, לא רואה שיש סיבה שאישה תתגנה על האיש שלה.

ואגב, האמירה היא לא על מה שאמרו חזל ביחס ללידה עצמה, אלא על מה שהוסיפו עליהם.

אבל גם אם זה היה על מה שחזל אמרו, זה לא אומר שאסור להעלות על זה תהיות.
אבל ספציפית כאן התהיות הן על מה שהוסיפו.
ומעבר לזה, האמירה הזאת רלוונטית גם אם לא ללידה, לשאר הדברים.
כולנו מודעים היום להשפעה של תרבות המערב ביחס למשיכה כיום.
לא סתם הרבה נשים בהריון נכנסות לדיכאון מעצם זה שהן משמינות קצת וכו'.. ועמלות הרבה מאוד כדי להוריד את הבטן כמה שיותר מהר.
יש שיגידו שזה להרגשה האישית. אוקיי, אבל ממה נובעת ההרגשה האישית הזאת...

ואגב, חזל אמרו "שמא"...
יכול להיות שגם שם זה תלוי בתפיסה או בכל מיני עניינים שקשורים אליו.
וזה לא קשור ללידה דווקא. גם בימים כסדרם לגבר אסור לראות את המקום "שמא" תתגנה עליו.

ביחס למצב הנפשי, גם זה תלוי תפיסה.
לפעמים אנחנו נמצאים במצבים כאלה, ולפחות לפי נקודת המבט שלי, בקשר בריא ונכון, זה לא אמור להשפיע לרעה. להפך...
אלא אם כן, הוא לא יכול לעמוד בזה, שזה כבר סיפור אחר לחלוטין, אין פה שום קשר לגנות.

לא אצל כולן הגבר עומד מאחורי הדלת...
ולא דיברתי על הפתרונות המעשיים.

וגם זה, נכתב כאמור כמחשבה בוסרית אינסטינקטיבית. זאת לא דעה מוגמרת כמו שצויין כמה פעמים.
אני חושבת שבמקרה הזה עדיף להיות חכמה על פני צודקתNTC
אני גם הייתי רוצה להאמין שדבר כזה אמור להביא להערכה ולא לדחייה, אבל אם המציאות מוכיחה אחרת, אני מעדיפה להתחשב במציאות.
מבחינת שוויון גברים-נשים, אני אדאג שהוא יחליף טיטולים ויקום בלילה

תודה על התגובה המפורטת, אני אוהבת את התגובות שלך 🙂
לא נראה לי שהמציאות מוכיחה אחרתשוקולדד ציפס

תראי- יש שאומרים שקשה להם החוסר אונים

אבל לא שהאישה התגנתה בעיניהם 

לפי מה שהבנתי, יש כאלה שזה כן הגיע למצב כזהNTC
אני לא אומרת שזו המציאות תמיד, אבל זה קורה וצריך לחשוב על זה.
בטח שיש, לא אחת ולא שתיים.לה' המלוכה
זה הקטעסוסה אדומה
שהמציאות לאו דווקא מוכיחה אחרת...
כלומר, ידוע לי שיש מקרים כאלה, אבל נראה לי שהרוב מתמודדים עם זה בגבורה.

אבל את יודעת מה נכון לך, ולכן, לא משנה מה דעתנו, בסופו של דבר אם מרגיש לך שהנוכחות שלו תפריע לך, תעכב אותך, תתן לך להרגיש פחות בנח, תבקשי ממנו שיעמוד מאחורי וילון או הדלת אפילו...
וכמו שהציעו לך, אולי תקבעו מראש שהוא מגיע על דעת זה שיש מצב שתרצי שיצא.

ותודה נשמה
בגלל שהרבה הגיבו שהם בחוץחדשה ישנה
אני אציג את הצד השני של המטבע.
הרבה זוגות מספרים שהלידה גרמה להם להיות יותר קשורים כי הם היו יחד בסיטואציה מאוד מטלטלת- מרגשת- מפחידה - משמחת...
הרבה גברים גרם להם להעריך את האישה שלהם כי וואו. איך היא עברה את זה!

אני חושבת שכדאי להשאיר את האופציה פתוחה ואם תרגישי לא בנח תבקשי שיחכה בחוץ או מאחורי וילון.
העיקר שיעבור בשלום!
איך את מרגישה כשהוא רואה אותך במצבים מביכים אחרים?ישנה חדשה
מצטרפת להמלצה מעלי לכבד את רצון הבעל, לפי מה שהוא יעדיף.קרן-הפוך
בעלי היה בלידות וראה הכל.

זה תלוי גם באופי שלו.
אם הוא רגיש לדם, לסבל וצעקות - ועלול להתעלף מזה, אז כנראה לא כדאי.

אבל אם הוא רוצה להיות שותף מלא לתהליך הכי מדהים בחיים שלנו, להביא תינוק חדש לעולם, תהליך שהוא חלק בלתי נפרד ממנו על כל המשתמע, לפני ואחרי, אין סיבה להדיר אותו.

יש דברים לא נעמים בלידה, והבעל צריך להיות מודע לכל הפרוצדורות הרפואיות והפיזיולוגיות הצפויות.
זה לא רק לעמוד כצופה בסרט ...

אני לא חושבת שהלידה עלולה לגרום לשינוי במשיכה והחשק והאינטימיות הזוגית.
אני גם חשבתי על זהשוקולדד ציפס

לפני לידה ראשונה ומאד התלבטתי.

בתכלס כמה דברים גרמו לי להבין שכנראה אני מאד אזדקק לו נפשית, 

כי הוא היחיד שמצליח לדבר איתי כשאני מתכנסת בעצמי בחוסר אונים

וזה נראה לי הולך לקרות בלידה...

כן הזהרתי אותו שלא יסתכל 

כן הראיתי לי קצת דברים (צנועים!) שרואים אישה יולדת שידע איך זה נראה ויתכונן נפשית.

דיברנו גם על אפשרות שלו יהיה קשה מדי והוא יצטרך לצאת בשביל עצמו ומה עושים.

כמו שאמרת כאן ההחלטה בסוף תתרחש רק בלידה בעז"ה.

אני כן חושבת שהכי חשוב הרוגע של היולדת

ואם יהיה לך מקום הכי קטן בראש שחושב על 'מה הוא חושב על מה שאני נראית עכשיו/צורחת/בוכה'

זה יכול להקשות על הגעה לרוגע.

שמעתי על נשים שיולדות לבד כי חוץ מהמילדת שאותה הן לא מכירות-

הן לא רוצות שאף אחד יראה אותן

וככה טוב להן....

נשמע שזה הריון ראשון שלךכלה נאה
בעלי גם היחיד שיודע להרגיע אותי בזמני לחץ.
אבל בלידה כל מה שהוא אומר מרגיז ומלחיץ אותי.

אולי יש נשים שזה בסדר להן. מיצידי רק שיהיה יחווה איתי ויתפלל. יותר מזה אין לו מה לעשות
מה שברור הוא,ד.

שאַל תחליטו שום דבר לפי תגובות בסגנון כמו שאמרת שאת מקבלת "ברווור" וכו'..  שום דבר לא "ברור" - תנו לעצמכם להיות אתם, וזה לא קשור כהו-זה ל"קשר שלכם" (ובשקט אפשר לומר, שלפעמים ההיפך, לגבי מי ש"מכריזים" מה "ברור".... לפעמים זה גם בא כדי למנוע מעצמם התלבטויות ע"י החצנה מה כאילו "מובן מאליו". לפעמים מושפע מתרבויות זרות ולא מתוך עצמם).

לעצם הענין - מעבר לגבול ההלכתי הקונקרטי, שהוא די ברור ומניח שידוע גם לכם, יש בזה מרחב, הן של מנהגים, והן של הרגשות אישיות של האיש ואשתו, וכל אחד מהם. ולגבי זה, כל תחושה כנה ועניינית - היא לגיטימית, עוד לפני החלטה כלשהי למעשה, ואינה חייבת להעיד כלום, לשום צד, על היחס בין בני הזוג.

הדבר הראשוני ביחס בין בני הזוג הוא, שנותנים מקום לתחושות, הן  האישיות והן הערכיות, מכבדים, ומדברים.

"לידה" - זה לא רק "הרגע של הלידה". יש צירים מקודם, יכולים להימשך שעות. התמיכה בשלב הזה, היא העיקרית. זה יכול להיות הבעל, יכולה להיות האמא, יכולה להיות תומכת לידה (גם אז - להביא בחשבון התנהלויות שונות של נשים שונות. לפי האופי, לפי ה"אפידורל" אם לוקחים.. וכו'. גם בשעות כאלה, יכולים להיות מי שירגישו שזה לא טוב להם. תלוי ספציפית).

הלידה עצמה זה דבר קצר; יכולות להיות נשים שמרגישות כאילו "חייבות" שהבעל יהיה, מפחדות (לא הכרחי שגם למפרע תחשובנה כך) - ואז, בהיות שבאותם רגעים, הלכתית, היא מוגדרת כ"חולה שיש בו סכנה", אז יעמוד לידה לכיוון הראש שלה לפי ההלכה, אם כי פיזית אינו יכול לתמוך בה.

יכולות להיות נשים שההיפך - זה מלחיץ אותן מראש, גם שיראה את ההתנהגות בזמן כאוב, גם כי בלידה יכול לא רק התינוק לצאת. לא מעוניינות.

ולרוב דומני, עם כל הכבוד לבעל היקר, באותו רגע אינה יכולה להיות מרוכזת בנוכחותו, כמו כל אדם שעובר משהו פיזי חזק וממוקד. היא מרוכזת יותר במיילדת ובעצמה.

ואם הבעל באותו רגע בחוץ, אחרי וילון או דלת, לא חסר לו כלום.. שומע את הבכי הראשון של התינוק, נכנס תוך זמן קצר להיות ליד אשתו ולהחזיק את התינוק. הכל בסדר.. היום יש לפעמים מחשבה כזו שכל דבר צריך "לראות". זה לא נכון. אפשר להיות חלק גם כך - אפילו לעודד.

הקיצור, תחשבו ביניכם לפי המכלול שלכם. תחושו את עצמכם - ואל תתנו לבלבל לכם את המח עם נסיונות נואלים לשדר לכם מה זה כאילו אומר עליכם. לידה זה דבר יקר מידי מכדי להתנהל בו לפי תעמולה של "דעת קהל" שטחית.

שיהיה במזל טוב, בקלות, בשמחה..

כתבת יפה...סוסה אדומה
זה לא ה'לראות', זה הביחדהעוגב
וכן, לי היה מאוד משמעותי שבעלי היה איתי בלידה עצמה. לידה אחת פספס ולידה אחת היה, והרגשנו את ההבדל. ובטח ששמתי לב אליו.

ו @סוסה אדומה, יש משמעות לתמיכה נפשית של הבעל, לא רק 'נשימות', אני הדרכתי אותו מראש איך נכון לתמוך בי וזה היה ממש טוב, ב"ה.
מה למשל?סוסה אדומה
שואלת מסקרנות...

(האמת, שאני חושבת שזה גם מאוד תלוי גבר. האם הוא יודע לתמוך (אפילו אחרי שהדרכת אותו), או אפילו לזהות את הסיטואציה וכו...)
פרגוניםהעוגב
מחמאות, משפטים מחזקים, לענות במקומך על כל השאלות הטכניות, עצם הנוכחות, החוויה המשותפת. באמת הכל.

אבל חשוב הנוכחות תהיה נוחה לשניכם, מלכתחילה.
מבינה... שיכנעת. סוסה אדומה
עונה...בת 30
בכל לידה היה משהו אחר לגמרי.
אבל בלידה אחת התמיכה שלו היתה ממש משמעותית.
הייתי בתנוחה זקופה שאפשרה לו להיות ממש מולי ויחד עם זה לא לראות את איזור הלידה. כל ציר- במקום לעצום עיניים, שזה מעצים את הכאב, פשוט החזקתי אותן פקוחות בכח ע''י שהסתכלתי לו בעיניים.
עוד דברים- משפטים שאת יודעת שיחזקו אותך, הוא יכול להגיד אותם כשקשה לך. וגם יכול לומר משהו שלא קבעתם מראש..
איזה יופיסוסה אדומה
מעניין מה שאת אומרת בקשר לעצימת עיניים. האמת שזה הגיוני, כי זה גורם לנו להתרכז בכאב.

הזכרת לי שחברה של אמא שלי אמרה בשם הרב מניטו (או אולי רב צרפתי אחר), שאחד הדברים שהכי עוזרים ללידה קלה זה לחייך דווקא כשמגיע ציר. הוא מסביר ממש יפה את הקשר שבין החיוך למשבר באופן כללי, וטכנית הוא אומר שכשאישה מחייכת למעלה הדברים מתרחבים למטה. (סתם מעדנת כי זה פורום מעורב).
היא אמרה שהיא השתמשה בזה בכל הלידות שלה, וזה עזר לה המון. מעניין לנסות...
הענין הזה,ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך י"ב באלול תשע"ט 13:10

היה תשובה על מה שהיא שאלה בסוף. אמרתי שאפשר להיות נוכח גם לא בחצי מטר הקרוב, ברגע הלידה.

ויש אכן כאלה, שחושבים בכללי בכיוון הזה ש"מה שלא רואים לא קיים".. כמובן, לא מדבר עליכם ספציפית - ולא על אף אדם..

[וזה נכון, שבשעות עד הלידה, מכל מקום, אצל מי שזה מתאים להם, זו באמת שותפות שיכולה להיות חזקה ומחזקת]

תודה על התגובה, התחברתי למה שכתבתNTC
לי היתה חוייה מדהימה לראות את הלידהעוד סתם אחד
אשתי חששה שזה יגעיל אותי ויוריד לי ממנה, אבל ממש לא. התרשמתי מאד מהדרך שבה היא צלחה את האירוע והתגברה על כל הקשיים וההערכה שלי אליה גברה.
מלבד זה לידה היא דבר מדהים ומרגש. יכול להיות שאם זו היתה לידה של מישהי אחרת לא הייתי מרגיש ככה, אבל ראיתי את הצוציק שלנו נולד וזה היה אחד הרגעים הגדולים בחיי (אחד אחרי לראות את אשתי לפני החופה). כמו שבאופן כללי הרבה דברים לא מגעילים אותנו כשזה הצאצאים שלנו (החלפת חיתול, קינוח אף, וגם בברית המילה של הבן שלנו לא הרגשתי את הלב שלי נופל למטה כמו שקורה לי בד"כ בבריתות).
אנחנו שמענו שבעל מעכב לידהאנונימית 50
לא יודעת מה המקור.
בפועל הוא יצא כשהגעתי לפתיחה 6. וחזר אחרי שהתינוק נולד.
לא מרגישים חסך. גם ככה הוא לא יכול היה להועיל לי בכאבים ובהחזקה של היד וכד
מילות עידוד אמר לפני ואחרי.
יש אופציה של וילוןחרותיק
הוא יכול לדבר איתך ולא לראות אותך. או לראות רק את הפנים שלך.
בשע"צ זו אופציה סטנדרטית, למיטב ידיעתי.ד.

גם בעין כרםכלה נאה
וגם בקפלן*אשתו של בעלי*
ברוב בתי החולים יש וילון שאפשר לסגור חלק מהחדר.ת.מ.
ילדתי בשלושה בתי חולים שונים (שעצ, ברזילי, תל השומר) חושבת שבשלושתם היה ויודעת גם מחברות שגם בבתי חולים אחרים יש. (לפעמים וילון שאפשר לסגור סביב המיטה לפעמים יש פינה ליד הדלת שאפשר לסגור בוילון..)
אני לא לגמרי בטוחה לגבי תל השומר כי גם ככה הוא לא הספיק להיכנס לפני הלידה.
מעולה...ד.

אמרתי רק על מה שמכיר.

בשע"צ חדר מרווח, כך שזה לא משהו דחוק.

במקרה הזה מה שהאישה רוצהנפשי תערוג
בשאר המקרים,
מה שהאישה רוצה 😁
בעלי היה בכל הלידות איתי ויחד עם דולהעץ הלבבות
אני לא מוותרת על אף אחד מהם... בעלי הוא הכח שלי, אנחנו עוברים יחד חוויות משותפות ולידה היא חווית שיא החוויות.
הפלא המשותף שלנו יוצא לאויר העולם. מבחינתי אין רגע נשגב מזה ולא רצינו לפספס יחד את החוויה העילאית הזו.
יכולה כן להגיד לך שעם כל המילים היפות האלו, באמת לחוויה הזאת יש את החלקים הנלווים של הכאב, המראות והקולות.
ובאף לידה לא לקחתי אפידורל כך שהחוויה מורכבת מכל החלקים הנלווים. אני לא מהצורחות אבל כן מהמשוחררות. הדולה בלידות אצלי אחראית על העזרה הפיזית ובעלי יושב לידי ותומך רגשית. משוחח, מחזק, מתפלל ומעודד. הוא לא רואה את רגע היציאה יושב עם הפנים אלי ולא מסתכל. אבל מקבל את התינוק, חווה את רגעי הפלא הראשוניים האלה שאין שני להם. ההבעות הראשונות של התינוק, קריאות הפלא וההודיה. אלו רגעים בלתי נשכחים. והוא חלק בלתי נפרד מהחוויה הזו.
שאלתי את בעלי אחרי כל לידה איך הוא חווה את זה, הוא אמר שזה לא פשוט עבורו לראות אותי כואבת כל כך, מן תחושת חוסר אונים, קושי ממשי. אבל אמר שהוא מרגיש שרגעי הלידה חיזקו אצלו את תחושת ההערכה כלפי ואת האהבה שחש. והוא גם מרגיש מחובר לתינוק מהתחלה ממש.
ועם כל הפירוט שלי לעיל, אני חושבת שבחירתך צריכה להיות תוך הקשה לרצון הפנימי והעמטק בתוכך. אם את לאחר כל ההתחבטויות עדיין חשה חוסר נוחות עם המחשבה שהוא יהיה לצידך בלידה לדעתי כדאי לוותר על זה. לידה היא זמן שבו חשוב והכרחי להתפתחות הלידה שתרגישי הכי נח שאפשר.
אולי שישב בחוץ יתפלל וילמד . ומידת הצורך אם יתעורר בך רצון או צורך הוא יכנס...
בהצלחה רבה ובשעה טובה!!
תודה על השיתוף 🙂NTC
כתיבה כמו שלך על האירוע מחזירה אותי כל פעם ל"אולי כן כדאי שיהיה בפנים" 😅 כי זה באמת נשמע מרגש ועוצמתי. אני רק תוהה אם לנו זה יתאים.
בכל מקרה שמחה בשבילכם!
כ''כ אינדיווידואלילב נתיים
בעלי לא מפסיק להתפעל מהכח שבי מהיכולות שלי אפילו מהשאגות הוא מתפעל (באנה לא שהיתה לי ברירה זה פשוט זה באמת לא מבינה את ההתפעלות..)
הוא מרגיש הרבה יותר נוכח ושותף כשהוא נמצא בחדר לידה . הוא לא מסוגל להיות בחוץ ולחכות עד בלי די בפחד שמא משהו יקרה לאשתו או לתינוק ..

בלידות שהוא לא היה פעיל הסתיים בניתוח בלידות שהוא היה פעיל הסתיים בטוב ובטבעי
אני צריכה את התמיכה שלו את הכוח הפיזי שלו את המילים המעודדות - צורך ממשי

אמא שלי לעומת זאת מאוד קשה לה לראות אותי סובלת כשמתחילים צירים היא מתחילה תהילים ומבקשת מה' (בקול) שלא אסבול וכו'.. זה מדהים כן! עוזר? לי אישית מאוד לא עוזר!!

בקיצור תלדי ותדעו ויש מצב שזה עוד ישתנה

בהצלחה
חמודה אמא שלך...חחח,.חדשה ישנה
חמודה משו..לב נתיים
הראשון שלי היה נכד 12 שלה.. ועדיין היתה לחוצה שגרם לי להיות לחוצה שגרם לתינוק לאבד דופק ..

לא קישרתי את הדברים בחדר לידה עצמו אבל כשהדופק משחק ואומרים לך תנשמי עמוק תדברי עם התינוק תרגיעי אותו ואותך ולידך אמא שלך שאת רואה בה דמות חזקה ויודעת מתפרקת אז מה נשאר ממני... וזהו אחרי לא הרבה זמן רצנו לניתוח..
היו עוד פרטים לדוג' לא היה לי מושג בתהליכים אפידורל זירוזים וכאלה וגם לאמא שלי לא היה את הידע הנכון אבל סמכתי עליה בעיניים עצומות וככה עשינו הרבה טעויות אבל מאמינה שהכל בהשגחה פרטית מופלאה

בעלי גם התפרק אבל אחרי הלידה ורחוק ממני.. התפרק אצל אמא שלו הוציא כל מה שעבר עליו נשמה שלי
היו פה כמה שהזכירו וילון- זה לא הרבה יותר גרוע?NTC
הייתי חושבת שכבר עדיף לגמרי בחוץ מאשר לשמוע ולא להיות חלק. לא?
ולגבי הרצון של בעלי, הוא לא מושך יותר מדי לשום צד. אם הוא היה מאוד רוצה או מאוד לא, אני חושבת שהייתי זורמת עם הבחירה שלו, אבל אם גם הוא מהסס זה עוד יותר נותן לי הרגשה שאולי לא כדאי (אם כי אנחנו לאו דווקא מהססים מאותה סיבה).
ראשית,ד.

לעודד זה להיות חלק. פחות משמעותי ה"לשמוע". 

כמו שכבר נאמר, תבדקו על מה ההיסוס. על הנוכחות גם בזמן הצירים - או רק בסוף.

אל תילַחצו - אפשר ללדת מצוין גם בלי זה וזה. כך היה ברוב הדורות דומני.. 

אם כי, מי שזה טוב להם, הנוכחות בזמן הצירים - בפרט אם אין מישהו אחר - יכולה מאד לעזור, לעודד, לתת שותפות. ואם מרגישים שזה לא טוב בגלל שלא צפו משהו - אפשר לצאת וזהו.

יש כאלה שבשבילן נוכחות של האמא או תומכת - זה בסדר לא פחות. ממש ענין אישי.

ובסוף מאחורי וילון, זה בסדר גמור. גם  שותפות, גם אפשר לעודד. גם קצתאחרי שהעסק נרגע, התינוק כבר גם אצלו.

העיקר בנחת ובשמחה.

שימו לב שלא חייב להחליט מראש סופית.ת.מ.
את לא יודעת איך הוא ירגיש ואיך את. אם יהיה נסיבות מיוחדות (למשל מי שהיה אמור להיות איתך בסוף לא יכל ורק הבעל נמצא וכו')
אפשר לדון בנושא עכשיו להחליט בכללי מה הכיוון שלכם (שהוא יהיה ויצא בלידה עצמה/שלא יהיה ויכנס רק בלידה עצמה/שיהיה מאחורי וילון ועוד וריאציות שונות של בפנים ובחוץ) וברגע האמת להרגיש מה נכון לך ומה נכון לו ולזרום לפי זה (אפשר גם לקבוע סימנים בניכם למקרה שלא תרגישי בנוח להגיד לו ליד אמא שלך או מי שיהיה 'צא' בפירוש או משהו)
וגם כל לידה היא שונה מהשנייה כל יולדת שונה וכל מצב שונה ואפעם אא לדעת מה באמת יהיה הצורך ברגע האמת אפשר רק לנחש.
מסכימה מאדעץ הלבבות
בשע"צ יש וילון בתוך החדר מקביל למיטה - אפשר לראות את הפניםהסטורי
לעודד, לחייך וכו' ולא לראות את מה שפחות שייך, גם הלכתית וגם מבחינת חששות שהוזכרו כאן.

בבתי חולים אחרים בירושלים (נכון ללפני כמה שנים, לא יודע מה עם המחלקה החדשה בה"צ) הוילון לא הקביל למיטה, אלא איפשר שהדלת תישאר פתוחה (צורך רפואי, למצב של הזעקת עזרה) אז הייתי שם, אבל בשלבים שבעייתי וכו' - לא היה שייך להתכוונן.
בתור גברהלוי מא
לעולם לא הייתי מוותר על זה.
לחכות מחוץ לחדר הלידה היה בשבילי לא פחות מעונש.
הרגע של היציאה הוא אדיר..

כמובן שעמדתי/ישבתי ליד הראש של אם ילדי בכדי למנוע מיאוס וכד...

אבל אני זה לא בעלך ייתכן שמבחינתו לשלוח אותך עם אמא שלך או משהו כזה או שהוא כמוני.
בשביל זה לפי דעתי שבו בנחת לכוס שוקו חם בערב ושוחחו על כך ביניכם.
תקבלו החלטה שתהיה מיוחדת אך ורק לכם לרגע המושלם הזה.

נ. ב
יש, לנו מנהג מבית אמי שתחיה שהמילים הראשונות שהילד שומע כשהוא יוצא לאוויר העולם הם קריאת שמע מאבא שלו.
כמובן שנהגתי כך עם שלושת ילדי נ"י
וואו...איזה מיוחד!!שקד ותמר
עד היום למרות שהם גדוליםהלוי מא
עדיין יש קריאת שמע משותפת לפני השינה
מותר לקרוא קריאת שמע ישר אחרי לידה? לכלוך וכאלה..ירא שמים!
על מנהגים לא קוראים תיגרהלוי מא
ברור שבפנים.מעורב
זה הילד שלו שנולד, לא רק שלך... איך הוא לא יהיה שם?!שאלהשאלה
בעלי היה איתי בלידות, רק הוא, ונשאר ליד הראש שלי... הוא לא ראה את הלידה עצמה ואת הדם (ועוד דברים, כן כן) שזרם שם, כי זה הביך אותי, אבל היה נוכח ברגע המרגש והחד פעמי שבו הפכנו מזוג למשפחה (וממשפחה עם ילד אחד לשניים, ולשלושה...). אני לא רואה שום מצב שהוא או אני היינו מוותרים על החוויה הזאת.
ואגב, מניחה שזה משתנה מאדם לאדם ומזוג לזוג אבל גם מחברות שמעתי את אותו דבר - הוא מעולם לא היה כל כך מאוהב ואסיר תודה אליי כמו אחרי הלידות.
זה הילד שלו שנולד, אז איך זה שרק אני בהריון?NTC
נכון, הוא אבא של הילד, לכן הוא מלווה אותי לכל אורך ההריון במה שאפשר, ויהיה בע"ה שותף מלא בגידול שלו. אבל אם הנוכחות שלו בלידה לא תעשה טוב לי ו/או לו, אז למה הכרחי שהוא יהיה בה?
לא הכרחי כמובן. אבל לראות את הילד שלך בא לעולםשאלהשאלה
זה דבר גדול כל כך שאני אישית לא מבינה איך לא. אבל כבר בטח כתבו לך כאן הרבה שזו החלטה רק שלכם ושעשו את זה וזה היה מעולה וכו וכו
ובאמת, את עומדת להיות אמא. מכאן והלאה את תשמעי כל הזמן דעות נחרצות לכאן או לכאן או לכאן על מה שנכון וטוב ומושלם, ותצטרכי לסנן הכל ולהקשיב רק למה שנכון ומתאים לילד שלך, לאיש שלך ולך. אף פעם לא מוקדם להתחיל... בהצלחה
הכי חשוב - מה שכתבת בסוף...ד.

[גם אם נמצאים אחרי שעות של צירים, ליד חדר הלידה, וילון וכד' - ולא ליד הראש ממש - זה להיות שם..]

להסתכל על זה בראייה של מחמיא או לאהריונית ותיקה
נראה לי מראש טעות.
לא הכל בחיים סטרילי , ולידה היא ממש לא סטרילית אבל היא כן הדבר העוצמתי ביותר שתחוו כזוג .
לי נראה ברור מאליו שהשותף שלי לחיים יהיה נוכח בפלא הזה , זה שלו כמו שזה שלי.
וחלק מחיי הנישואים זה לראות ולהיות אחד בשביל השניה גם במצבים לא מחמיאים.
כמובן מה שמתאין לכם...בטוב
יחד עם זאת הסיבה שהבאת- כי את לא רוצה שיראה אאותך ככה מראה שכדאי לך קצת לשחרר...
לא דווקא בהקשר של הלידה שזה באמת לא ידוע...
אלא לתת לעצמך להיות יותר ספונטנית פחות מוקפדת.
לדוגמא (אולי לא רלוונטי אלייך) גם בקיום יחסים יש חלק של איבוד שליטה שיכול לגרום לאישה לעונג ולבעח להגביר את התשוקה.
אם נשארים במוכר ובמובנה יכולים לפספס חוויה משמעותיתי.

בהקשר ללידה אני חייבת את הביטחון של בעלי איתי.
בלעדין אני לא יולדת...הוא מתרחק ומוצא את מקומו בהתאם לסיטואציה.
הוא אומר שזה גורם לו להעריך אותי.
וגם להבין מה אני עוברת...
לדעתי זה גם חשוב בהקשר של להבין את הצורך באמצעי מניעה...
להבין את הקושי של האישה
ושוב
מה שמתאים לכם- זה מעולה לכם
תודה רבה רבה לכל המגיביםNTC
אני מאוד מעריכה את המאמץ וההשקעה
כל תגובה נתנה חומר למחשבה מכל מני כיוונים ובע"ה נתבשל על הכל ויחד עם המסקנות ניתן גם לסיטואציה לעשות את שלה.
שוב תודה!
אלרגיות למזון אצל ילדים - מה קורה בגינת משחקיםאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ג' בתמוז תשפ"ו 14:05

כשאין צורך לערוך אז אין צורך לערוךאריק מהדרוםאחרונה
הסרטון הזה טוב יותר בלי ספויילרים.
נופש לטיפול זוגי ורגשי משולבכי אני אני
מישהו מכיר מקום לנופש שנותן קבלה על טיפול זוגי או נפשי? רוצים מקום נחמד עם בריכה וכל השאר פחות משנה.. אם יש אופציה לבוא עם ילדים עדיף כי כרגע אין ביביסיטר..
למה ללכת עקום .העני ממעש
למה עקום? לא מסתירים את הרצון לנצל מימון שזכאיםפ.א.

אליו לטובת יציאה לחופשה משפחתית 

בדיוק כמו הכנסים השנתיים של לשכת רואי חשבון ולשכת עורכי הדין באילת, ועוד גופים מרכזיים במשק - נופש שנתי משפחתי, שממומן בחלקו כהוצאה מוכרת של השתלמות מקצועית מוכרת למס.  

לא עקום..כי אני אני
חלק מהטיפול שאנחנו צריכים כרגע לשיקום שלנו זה נופש ביחד ומאד זורם לנו מקום שנותן באותה חבילה גם איזשהו טיפול שגם הצבא מכיר בו כמו סדנא זוגית, ספא וכו ולכן נשמח לשמוע😀
אם כך אז חוזר ביהעני ממעשאחרונה
חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSeven

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

??חתול זמני

אין בזה משהו אסור מבחינה הלכתית

גם מבחינה רגשית לא רואה את הבעיה בזה

איני יכול לדמיין לעצמי מצב שבו משהו כזה היה מפריע לי (או לכל מי שאני מכיר) לכן איני רואה מה יש לעדכן כאן

וחתונה אינה סיבה לחתוך את כל קשרייך החברתיים, בחורך היקר אינו תמנון עם יכולת למלא את כל עולמך וצרכייך הרגשיים (ואני מניח שגם הוא אינו רוצה בכך)

לא רואה שום בעיה, חוץ מעצם השאלה.רקלתשוהנאחרונה

למה שתחשבי שזה יהיה בעיה?...

המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסא

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

עוקבתרוני 1234
אני אשמח להמלצות גם למקומות שלא צריך תחב"צ, בכל רחבי הארץ.
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
אולי צימרבוס שומרון באלון מורה יכול להתאים.

(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)

נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא

אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.

אבל תודה, אשמח לעוד תגובות. 

ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמות

הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend

היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.

אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).

הבעלים של הצימר מקסימים.

יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.

או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים )

יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).

זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך

ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).

לא יודעת לגבי תחב"צ.

אנחנו נהנינו מאוד וממליצה

תהנו המון

איזה כיף ❤️

שמעתי על צימר הראל בשבי דרוםפצלושון

700 ללילה

נראה מאד יפה

טוב, אז וויתרנו על הבריכהחושבת בקופסאאחרונה

כרגע מחפשים צימר באזור באר שבע או דימונה בלי בריכה, במחיר של עד 1,200 לשני לילות.

(גילינו שאפשר להזמין ברכה פרטית בנפרד מהצימר באזור. זה חוסך המון כסף)

אשמח להמלצות בכיוון.

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

יש עוד הטבה לניצול בעניין זיכוי מס רווחי הוןזמירות

בטופס 1301, בנספח שממלאים על השקעות בשוק ההון לפי טפסי 867, יש אפשרות לסמן שההכנסה היא מרכוש שהיה בבעלותך שנה לפני הנישואין - וזה כולל מניות או תיק השקעות.

ואז לייחס לבן הזוג חישוב בנפרד או לבת הזוג חישוב בנפרד על הרווחים בשוק ההון. 

כך שאם מי מבני הזוג נכנס לנישואים עם הון מסויים, ואפשר להוכיח את מקור ההון, אם פקיד השומה יבקש הוכחות - אפשר לנצל הטבת מס זו בפקודת מס הכנסה. 

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה

לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה  אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.

אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
אני מניחה שזה רק פעם בכמה חודשים
מה זה אומר אם קשה לי ממש?נגמרו לי השמות

ומה זה אומר עלינו כזוג?

ומה אם פשוט נמאס לי מכל הריבים האלה?

או מכל הריחוק הזה?

או מכל הקושי הזה?

יצא לי להתבונן בחג השבועות האחרון במגילת רות,

ובקריאה הזו קפצו לי לעין המילים "ודבקה בה".

לפני הרי מתואר שגם עורפה וגם רות הלכו עם נעמי

אבל נתקלו שוב ושוב באתגר או סירוב או שימת המציאות כפי שהיא על כל קשייה ומורכבויותיה שהציבה בפניהן נעמי - ובעוד עורפה בחרה לחזור אחורה, על רות כתוב: "ודבקה בה".

ובעצם התבוננות על זה הביאה אותי לחשוב שדבקות מובילה לחיים, דבקות יוצרת חיים.

הרי בזכות אותה הדבקות נוצר אפילו המשיח שלנו! חיים. גאולה. בזכות הדבקות הזו. בזכות הלא לוותר הזה.

וגם במקום אחר בספר בראשית ששם נאמר "ודבק באשתו והיו לבשר אחד" - ורש"י מפרש בילדים, ופירושים אחרים מפרשים גם באחד ממש באיחוד הנשמתי והגופני והכולל כולו. כלומר יש כאן עוד דבקות שמובילה לחיים. גם להמשך החיים (ילדים) וגם לאיכות החיים עצמם ושמחת החיים שזה הביחד והאחדות של הזוג.

וגם בתפילה ששם נאמר: "ודבקנו במצוותיך" ואנו לומדים על התורה הקדושה ש"עץ *חיים* היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר". וגם אם העץ מתנדנד ברוח - אנחנו מחזיקים. דבקים. בתורה. במצוות. באתגרים שהחיים מזמנים לנו.

ועוד מקור שעלה לי בהקשר הזה הוא "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם *חיים* כולכם היום" - שוב דבקות שמובילה לחיים!

זה פשוט מדהים.

כמה הדבקות מובילה לחיים

כמה להמשיך, לדבוק, להתמיד, לא לוותר יכול להוביל אותנו לחיים.

לדבוק בטוב כמובן.

* ודבקה בה - לדבוק בטוב. רות ראתה בנעמי את הטוב ודבקה בטוב הזה. "באשר תלכי אלך ובאשר תליני אלין עמך עמי ואלוקייך אלוקיי" - זה הטוב. ה' אלוקי ישראל ולהיות חלק מעם ישראל ולהיות עם חמותי הטובה - זה הטוב עבורי ובו אני דבקה.

* ודבק באשתו - לדבוק בטוב שבאשתי. לדבוק בטוב שבבעלי. לדבוק באשתי עצמה. לא לוותר עליה. לדבוק באישי עצמו. לא לוותר עליו. 

לדבוק ולהתכוונן אליה ולהשקיע בה כמה שאני רק יכול. לדבוק ולהתכוונן אליו ולהשקיע בו כל מה שאני יכולה.

* ואתם הדבקים בה' אלוקיכם - לדבוק כמובן בקב"ה שבידו הכל וממנו הכל ומקור כל החיים וכל הטובה וכל הברכה.

* ודבקנו במצוותיך - לדבוק בטוב שבמצוות ובתורה. יש טוב ויש רע ובחרת בחיים - לבחור בטוב.

ואפשר ללמוד מזה גם על הזוגיות שלנו ועל ההורות שלנו - ולזכור שמעבר לזה שכל דבר בעולם הזה צריך אנרגיה כדי להתקיים, צריך עבודה כדי להתקיים ולקרות,

יש עוד משהו מאוד מאוד חשוב:

הטוב הגדול יותר, השלם יותר, האמיתי יותר והשורשי והעמוק יותר – כל אלה באים *רק* אחרי ההשקעה. רק אחרי הדבקות. רק אחרי שעובר זמן של השקעה מתמשכת ומרוכזת.

למשל,

לא דומה אהבה לתינוק בן יום

לאהבה לילד בן שנתיים

לאהבה לאותו הילד בן 10

ככל שהילד גדל,

ככל שנשקיע בו יותר - יותר נאהב אותו.

כמובן שמהתחלה אנו אוהבים אותו.

אבל אי אפשר להשוות את האהבה שהייתה לנו בלב כשרק ראינו אותו לראשונה, לאהבה שיש לנו בלב כשהוא פתאום קורא "אמא", "אבא", לאהבה שיש לנו בלב שהוא כבר משחק עם האח הקטן, מחבק אותנו וכותב לנו ברכה ואנחנו משחנשי"ם איתו ומגלים בו עולם שלם ואישיות שלמה שלא הכרנו! ואז האהבה מתעצמת אפילו עוד יותר!

אותו רעיון גם עם בני זוג,

בהתחלה יכולה להיות אהבה, חיבה, התרגשות וכו'

ופוטנציאל הצמיחה של האהבה עצמה הוא עצום

אחרי שנה עוד יותר

אחרי 10 שנים עוד יותר

ואחרי 20 ו30 שנים עוד יותר.

וגם אם קשה לנו עכשיו -

הרי אם נלך אחורה למקומות שחווינו קשיים בחיים הרבה פעמים נוכל לראות שאם לא היינו חווים את כל הקשיים האלה, את כל המשברים והרע שעברנו - לא היינו באותו מקום שאנחנו עכשיו. וכל אחד ואחת ומה שזה אומר עבורם.

כך גם אם אנו עוברים עכשיו קשיים בזוגיות שלנו - נוכל להגיע דווקא מהם ומתוכם גם לכמויות של *טוב* גדול אפילו עוד יותר בינינו. 

כמה שזה נשמע מופרך, לפעמים רק מהמשברים אפשר לצמוח ולהעמיק בעוצמה הכי חזקה שיש,

לפעמים דווקא מהרע אפשר לחוות את הטוב יותר בשלמות ויותר בחוזקה ועוצמה.

וזה נכון לכל תחום בחיים - אדם שעובר ומתגבר על מכשולים וקשיים - לרוב יכול לצאת הרבה יותר מחוזק, עם הרבה יותר כוחות ותעצומות נפש שגילה על עצמו, הרבה יותר לעזור גם לאחרים, הרבה יותר לפתח את השריר של הנתינה וגם של הקבלה, לפתח ולהרחיב עוד את כוחות הנפש שלו, וגם לחוות את הטוב הרבה יותר בעוצמה כאשר הוא מגיע.

אז דווקא אחרי ריב או אתגר או קושי זוגי - אם נצליח לעבור דרכו, בתוכו וממנו נכון -

או אז נוכל גם לגלות את הטוב העמוק יותר, הגדול יותר,

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו נשברים באמצע!

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו מרימים ידיים בקושי הראשון או השני או השלישי.

אז אם יש קשיים ואנחנו חושבים אולי להרים ידיים?

רגע!

לומר לעצמנו - רגע, בעצם עדיין אין לנו מושג עוד כמה טוב נוכל לקבל מהקשר הזה ואחד מהשנייה עוד יום, עוד חודש, עוד שנה ועוד 20 שנים.  

אז ננסה לאפשר לעצמנו את אותה השקעה והתמדה, את אותה דבקות, את אותו לימוד, וב"ה לזכות לטוב עמוק וחזק עוד יותר.

ובעצם אם חושבים על זה אז גם בהורות, גם בזוגיות, גם במיניות, גם בכל מערכת יחסים עם המשפחה, גם בעבודה, וגם בהכל - המתמיד זוכה! לגמרי זוכה ❤️

וזה הזכיר לי גםנגמרו לי השמות

קטע שכתבתי בעבר שמדבר בדיוק על המקום הזה, של כל הטוב שמגיע דווקא אחרי שדבקים, דווקא אחרי שעוברים אתגרים בחיים, אז רוצה לצרף גם אותו לכאן:

אשתי, תודה שחיכית.

היום חגגתי איתך ועם המשפחה המדהימה שבנינו יום הולדת 80.

זה משהו לחגוג יום הולדת 80.

לא בא ברגל...

וחשבתי קצת. או בעצם הרבה.

ומתוך כל המחשבות שלי על חיי, את יודעת איזו מחשבה קפצה כל הזמן בראש ועלתה על כולנה?

המחשבה עלייך.

המחשבה על כך שחיכית לי.

את חיכית.

חשבתי על כל אותם הצמתים בחיים שלנו, מגיל 20+ ועד היום.

וואו, 60 שנים, זה פשוט לא להאמין!

חשבתי על איך בכל צומת יכולת לבחור - להאמין בי, להאמין בנו

או לא להאמין.

לבחור

אם להישאר

או להיפרד

אם לקחת את עסקת החבילה, הלא פשוטה בכלל לפעמים, שקוראים לה "אני",

או פשוט לוותר על הכל, לקום וללכת.

ואת, אשתי היקרה, תמיד בחרת, וחזרת ובחרת בי.

את בחרת בנו.

כל פעם מחדש.

את בחרת לחכות.

את ידעת והיית כל כך חכמה כבר אז,

את ידעת מבפנים, שזה יגיע,

שאנחנו נעבור את זה.

וגם את זה, וגם את המכשול ההוא שחשבנו שזהו הגענו לסוף ולעולם לא נצליח להתגבר? גם אז היה בתוכך את הקול הפנימי שאמר לך לא לוותר,

שאמר לך להילחם

שאמר לך לחכות.

זמן.

כמה כמה שהוא משאב חשוב.

ומי כמוני בגיל 80 יודע זאת

כמה הזמן הוא המרפא הכי גדול

כמה הזמן הוא הקוסם הכי גדול 

כמה הזמן הוא המאפשר הכי גדול

כמובן שהקב"ה! אבל בורא העולם שברא את הזמן וגילם בתוכו כ"כ הרבה אוצרות,

שמי היה חולם לאן הם יובילו אותי, אותנו?

ומה היה קורה אם לא היית מחכה לי?

ומה היה קורה אם לא היית, היינו, נותנים לזמן לעזור לנו ולרפא בנו דברים?

ומה היה קורה אם לא היינו בוחרים לעבוד?

ומה היה קורה אם היינו נפרדים?

בצומת ההיא? וההיא? ובמשבר הגדול ההוא?

אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה.

על מה הייתי יכול לפספס

על חיים שלמים ומתוקים וטובים איתך יקרה שלי

על המשפחה המדהימה שבנינו

על כל האוצרות הללו שעכשיו מביטים בנו בעיניים נוצצות

ושרים לנו שירים

ומחברים לנו ברכות

וכולם חוזרים על דבר אחד - אתם הדוגמא שלנו לזוגיות טובה סבא וסבתא!

אתם!

אנחנו יקרה שלי! אנחנו! שמעת?

אנחנו, הזוג שעבר והתמודד ונילחם וקם ונפל

ושוב נפל

ושוב קם

ושוב 

ושוב

אנחנו מודל להערצה!

ממנו שואבים!

והאמת? אני מבין אותם.

תראי יקרה שלי מה יצא מאיתנו!

תראי כמה אהבה יש בינינו

כמה עוצמות

כמה חוויות

כמה טוב. טוב צרוף. טוב שלם. חיים שלמים.

כמה נהיינו אחד, במלוא מובן המילה.

ואיזה מזל שחיכית לי

ואיזה מזל שהאמנת בי

ואיזה מזל שלא וויתרת

ואיזה מזל שגרמת גם לי לא לוותר

ואיזה מזל שלקחת את כל הפניות הנכונות בדרך

ואיזה מזל שהשכלת להבין שזו *דרך*,

ושגם כשאנחנו למטה, הכי הכי למטה -

אנחנו עדיין בדרך!

וכמה בהמשכה השמים צלולים

והשמש מאירה

והחיים מחייכים

וכמה טוב ואור ושפע וברכה יש מעבר לפינה, 

במורד הגבעה,

בהמשך הדרך הזו.

ואת, שחיכית,

וידעת

והאמנת

ובחרת

ואהבת

ללא תנאים 

לך אני עומד היום ומוקיר תודה ונושק לראשך על שהבאת לי את החיים המתוקים והנפלאים הללו לצידך ויחד איתך.

תודה.

את לא יודעת עד כמה תודה.

תודה שחיכית.

(רציתי לכתוב ישר ולא הספקתינגמרו לי השמות

בעקבות בלת"ם שמיד צץ,

אז חוזרת עכשיו רק לציין הבהרה:

@oo היקרה רק למען הסר ספק היה חשוב לי לכתוב שאת הקטע הנ"ל רציתי לכתוב כבר מחג השבועות שאז חשבתי על הדברים ופשוט חיכיתי לזמן פנוי לנסח ולכתוב אותו.

וכמובן שאין באמור שום התייחסות ספציפית למקרה ספציפי כזה או אחר או שום ביטול חלילה לדברים שנאמרו בשרשור אחר.

אלא רק התבוננות אישית שעלתה לי מקריאה במגילה וכל מה שפירטתי כאן. 

ואם יש מקרים שיתחברו וזה יהיה מתאים להם - מצוין, ואם יש מקרים אחרים שלא יתחברו או שלא יהיה שייך אליהם - זה גם כמובן בסדר גמור ואין הדברים מתיימרים להתאים לכל המצבים ולכל האנשים ולכל המקרים באשר הם כמובן, אלא רק לאלה שכן ).

ובכלל רוצה להודות לך גם כאן על הדיון המכבד, המפרה, המדייק והמחכים שם 🙏❤

כבר זמן רב כאן בפורומים אפשר ללמוד ממך המון מתוך המודעות הגדולה שלך, העבודה העצמית מעוררת ההערכה שלך, הגמישות המחשבתית שלך, החתירה למען מיקסום האושר בכל התחומים בחיים ועוד

🔴 מצב מלחמה 🔴 - תוספת קטנה לעכשיונגמרו לי השמות

יש משפט חשוב של דוקטור ויקטור פרנקל (ועוד רבים וטובים) שחשוב רגע להנכיח לעצמנו עכשיו:

כל התנהגות/תגובה בלתי נורמלית במצב/במציאות בלתי נורמלית - היא נורמלית.

אז מצאת את עצמך / את אשתך / את אישך / את הילד ברגרסיה בתחום מסוים?

אתם נורמליים.

זו המציאות שלא נורמלית.

אז לוקח לך שוב שנה לעשות פעולה פשוטה?

הכל עמום, מבולבל, לא מרוכז?

את נורמלית. אתה נורמלי.

פתאום בוכה כאילו בלי סיבה הנראית לעין?

כל פעולה הכי קטנה נראית כמו הר?

התחלת דיאטה בדיוק לאחרונה ומאתמול מחפשת רק מתוק ומנחם?

הסבלנות מתקצרת לפתיל קצרצר או אפילו בלתי נראה?

לא מבינה את עצמך?

שואל מה נסגר איתי?!

תוהה לעצמך או אפילו מבקרת את עצמך: מה זה מה קורה איתי?!

את נורמלית. אתה נורמלי.

ומה יעזור גם לנו וגם לזוגיות שלנו עכשיו?

בעיקר חמלה.

הבנה.

לגיטימציה לאנושיות שלנו.

המון חמלה ואהבה.

לעצמי. לאשתי. לאישי.

לקחת נשימה עמוקה

ועוד אחת

להוריד סטנדרטים כרגע במה שאפשר

ובעיקר לזכור שגם אני וגם בעלי/אשתי - אנושיים.

ועוברים, שוב, בתוך מציאות מוטרפת.

ולנסות למצוא עוגנים גם כעת

ולנסות לחזק את עצמינו ולהתמלא ממה שעוזר

לנו, ולזוגיות שלנו.

בשורות טובות ב"ה 🩵🙏

מאוד יפה ומרגש.נחלתאחרונה
מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

אולי יעניין אותך