מקווה שזה קשור לכאן..
מה זה אומר להיות בת-שירות במדרשה?
מה התפקיד מחייב? מה המשמעות שלו?
ובקיצור מהבחינה הפרקטית- מה עושים בתור בנות שירות במדרשות?
תודה רבה!
צריך להבין שהמילה "מדרשה" כוללת הרבה סוגים של מוסדות, לאו דווקא קשורים. זו מן מילה כזאת בעברית שתקעו לכל מיני דברים...
יש סוג מדרשה אחד (נקרא לו א') שהוא מקום שבו בחורות ונשים לומדות תורה. יש מדרשות שבהן לומדים תכנית מלאה - יום שלם חמישה ימים בשבוע; יש מדרשות עם תכנית חלקית - חצי יום, חצי שבוע, וכו'; יש מדרשות אם אפשרות לשלב עם לימודים או שירות לאומי; יש מדרשות שמיועדות במיוחד לבנות שירות; וכו'.
יש עוד סוג של מדרשה, (נקרא לו ב') שהוא מקום שבו בנות שירות עובדות (יש גם מדרשות של מדריכים ומדריכות שהם לא בשירות לאומי...), שמלמדות קבוצות, כמו בימי עיון, סמינריונים, וכו'. (אולי את מכירה את מדרשת נצרים, עפרה, שם עולם, רמות שפירא, וכו')
אז לשאלתך:
יש סוג של "בת שירות במדרשה", שזה הבנות במדרשות מסוג ב' הנ"ל.
יש סוג של "בנות שירות במדרשה" שזה בנות שמשלבות שירות בכל מיני תפקידים עם לימודים במדרשה מהסוג א' הנ"ל.
יש עוד סוג, שלמיטב ידיעתי זה נדיר, שזה בנות שירות שעושות את השירות שלהן במדרשה מהסוג א' (של לימוד). הן עובדות בתפקידים טכניים של עזרה בפרויקטים, ארגון אירועים, וכו'. אני שמעתי רק על מקום אחד שיש את זה, אולי יש עוד שאני לא מכירה.
אז תנסי לברר למה הם מתכוונים כשאומרים את זה.
מקווה שהבנתי נכון את השאלה שלך ושעזרתי לך.
קצת מביך אבל אני עכשו בודקת מדרשות ויצא לי לשמוע הרבה שלא כדאי ללכת לפי "מה שנחשב"
העניין הוא שאני לא מהמגזר אז אני לא באמת יודעת מה נחשב ומה לא אבל מעניין אותי לדעת
עזרה?
היי, אני שמינסטית ובעז"ה שנה הבאה אלמד במדרשה.
אני מממנת את המדרשה בכוחות עצמי וב"ה העלות של המדרשה גבוהה, מאוד חשוב לי הלימודים והשנת מדרשה לכן אין לי ולא הייתה לי מחשבה לרגע שאוותר על המדרשה בגלל הכסף,
אך בכל זאת רוצה לשאול אם מישהו מכיר מלגות בזמן מדרשה? או לחילופין אדם שמבין בזה ויכול לעזור לי
תודה לכם, תבוא עליכם הברכה ומועדים לשמחה
שלום לכולן!
אני מסיימת י"ב וחייבת עזרה לגבי מדרשות,
מישהי מכירה את נווה ירושלים? איך המדרשה? מה הסגנון? סגנון של הבנות וכו...
אני מחפשת מדרשה בסגנון חזק אבל לא יותר מדי..
תודה רבההה

לדעתי זה עונה על כל מה שכתבת 
מדרשת תכלת בצפת