היינו טסים פעם בשנה לקרובי משפחה.
פסח או סוכות.
5 ילדים (התווספו בהדרגה) בגילאים דומים לשלך..
16 שעות טיסה.
והסתדרנו.
אין לי מושג איך ההורים שלי הסתדרו.
היה לנו הרבה משחקים, נישנושים, אוכל בשפע, לפעמים קיבלנו כדורים או סירופ שיעזרו לישון / נגד בחילות.
התינוק התורן היה בסל שנותנים במטוס עצמו. (הוא מתחבר לקיר המפריד בין המחלקות השונות).
לפעמים ההורים שלי היו משאירים את העגלה/סלקל בארץ וקונים חדש בחו"ל (ברבע-חמישית מהמחיר פה בארץ).
כך שבהלוך היו פחות פריטים, בחו"ל היה את כל מה שצריך, וחוזרים לארץ עם מוצר חדש וזול.
או שהיו מוכרים את המוצר פה בארץ במחיר סביר כך שהרוויחו את ההפרש.
אם אתם מחליטים לטוס כמה המלצות-
1. לקחת כמה שפחות. בגדים, נעלים, משחקים וכו. אתם לא טסים לאמצע המדבר. מקסימום אם חסר קונים בחו"ל.
2. להכניס כמה שאפשר בתוך מינימום מזוודות. (בהתחשב במשקל המקסימום המותר למזוודה). עדיף להשתמש במזוודות קלות, עשויות ברובן מבד. המזוודות הקשיחות נראות מרשימות, בפועל הן כבדות וגדולות. תופסות 2-3 קילו מהמשקל המותר והרבה מקום.
3. לקחת כמה שיותר עזרה. אם יש לך קרובי משפחה בארץ שגם טסים אז לחפש טיסות משותפות. כך שבמידת הצורך יהיה לכם עוד זוג ידיים.
4. הרבה תעסוקה לילדים. (לא צריך להביא את כל המשחקיה כולל הדובי הגדול ) מחברות צביעה, משחקי כופסא, סרטים (אם זה מקובל עליכם).
ההורים שלי היו קונים מספר משחקים חדשים ב'הכל בשקל'. מצד אחד מאוד אהבנו וחיכינו בקוצר רוח למשחקים החדשים. (היה מותר לנו לפתוח אותם רק בטיסות) מצד שני, שאובדן של חלקים מהמשחק לא גורר אובדן של מאות שקלים ועוגמת נפש.
כנ"ל ממתקים או נשנושים מיוחדים לטיסה.
5. תבואו עם אוכל מוכן לילדים. וגם לכם. (סנדוויצ'ים, פיצה, סושי - ללא דגים. מעדנים, יוגורטים)
ממש לא כיף כשטיסה מתעקבת או כשהאוכל בטיסה לא לטעמכם ואין מה לאכול. הילדים רעבים והחנויות בשדה התעופה יקרים או ללא הכשר.
(לגבי פירות טריים- אפשר להביא. זהו מקור מצוין להרבה אבות מזון. אבל ממליצה לזרוק אותם לפני שיורדים מהטיסה. ישנם מדינות שלא מאפשרות להכניס פירות ירקות ובשר לא מבושלים. אפשר לקבל על זה קנס של מאות ואלפים).
6. תבדקו מראש מתי העלאה למטוס - מומלץ להגיע עד שעתיים לפני.
וכן לבדוק את הזמן המשוער להגעה - כך שיחכה לכם רכב בחו"ל מייד כשאתם יורדים מהמטוס. ולא תמצאו את עצמם מתמודדים עם 3 ילדים באמצע שדה תעופה לשעה+- כשהם עייפים/רעבים/עצבניים ורצים לכל הכיוונים.
7. להסביר לילדים פעם, פעמיים ו10 פעמים- שברגע שמגיעים לחו"ל אסור בשום פנים ואופן לעזוב את אמא או אבא.
גם לא לשירותים ולא לחנות ליד. אסור!
בארץ יש פחות פחד מחטיפות. בחו"ל זה ממש מכה ל"ע.
עדיף שהילד ישקשק מפחד מלעזוב את ההורים מאשר שיסתובב לבד לחלקיק שניה ותתמודדו עם התוצאות לכל החיים.
אם הילדה מידי קטנה ו/או שובבה ועלולה לברוח - להכניס אותה לעגלה בקשירה. או לשים עליה סוג של חגורה שקשור לעגלה/ ליד שלכם.
זה נשמע מעט מפחיד. אבל לצערי זו המציאות בעולם.
בארץ אנחנו בקושי שומעים על דברים כאלה, במקומות מסוימים בחו"ל זו תופעה יום יומית.
בהצלחה!