"שמתי לב שכאשר אני משוחח עם חילונים, אני מצפה מהם להכיר פילוסופיה ברמה בסיסית, יותר מאשר אני מצפה מדתיים. לא ברמה של דוקטורט כמובן, אבל שמות ומושגים בסיסיים - אפלטון, דקארט, קאנט וכדומה. אחרי הכל, לדתיים יש תורה שמעצבת את השקפת עולמם, אז מהם אני מצפה להכיר את התורה; החילוניות, לעומת זאת, היא השקפה שצמחה על רקע הפילוסופיה, החשיבה האנושית, אז לכאורה מתבקש שיכירו את הפילוסופיה. במקרה שלבני שיחי אין מושג על מה אני מדבר, אני חש אכזבה קלה.
תאמרו, טוב, זה בגלל שאתה ד"ר לפילוסופיה, אז נדמה לך שכולם אמורים להכיר את הפילוסופיה. באותה מידה ד"ר לפיזיקה עשוי להתאכזב מאנשים שאין להם מושג בפיזיקה, וכיוצא בזה. יתכן, אבל ההבדל הוא שבניגוד לפיזיקה או לתחומי מדע אחרים, שאדם יכול להעביר את חייו בלי להזדקק לידע עליהם - פילוסופיה היא משהו שכולנו עושים כל הזמן. אחרי הכל, פילוסופיה היא פשוט חשיבה מודעת לעצמה: לברר את הנחות היסוד שלנו, לבדוק האם המסקנות אכן נובעות מהן, להגדיר היטב את המושגים שאנו משתמשים בהם, ולגבש השקפת עולם מנומקת, קוהרנטית ומסודרת.
אי אפשר להתעלם מחשיבות העניין. אדם שאינו מתרגל לחשוב בצורה פילוסופית, כמעט בהכרח שהשקפתו תהיה מבולבלת, מעורפלת ולא ברורה, מבוססת בעיקר על דברים ששמע בבית או בבית הספר, או שקרא או ראה באיזה סרט, ומצאו חן בעיניו. קיימים היום כוחות רבים המנסים לעצב את השקפת עולמם של אנשים ולבצע עליהם מניפולציות, ומי שמחשבתו אינה בנויה ומסודרת ייגרר אחריהם כעלה נידף. לחוסר הבהירות ההשקפתי הזה יש השלכות בתחומי המוסר, המשפחה, הדת, המדע, ההיגיון ועוד. זו לא "התפלספות" אלא אובדן דרך גורלי.
אני רואה לא מעט אנשים ששואלים, מה זה משנה אם מאמינים למשל באידיאליזם או דואליזם, אין לזה שום השלכה מעשית. ובכן, מי שמבחינתו השאלה היחידה המעניינת היא "אפשר לאכול את זה?", באמת לא אמור להתעניין בפילוסופיה. אבל מי שרוצה להיות אדם, להבין את המציאות ולדעת את האמת, חייב להשקיע בכך מחשבה.
והאמת שלא רק החילונים צריכים פילוסופיה. גם לדתיים לא יזיק בכלל לברר יותר את השקפתם, ולדעת להגן עליה ולשכנע בה."
ותגובה לפוסט שלו:
"מה שמפריע לי בדיון עם אנשים כאלו, היא הטענה שזה לא רלוונטי וחסר השפעה על החיים.
זו טענה מגוחכת ביותר.
הפילוסופיה היא היסוד של הכל, היא בסיס הרלוונטיות.
היא הבסיס לכל מה שמסביבך.
אין אדם שמסתכל על העולם אותו הדבר לאחר שלמד פילוסופיה.
לפילוסופיה יש השפעות דרסטיות על האדם.
האדם מסתכל על המציאות ועל כל מה שמסביבו בצורה שונה לאחר שלמד פילוסופיה"