גלילת קצפת
מצרכים:
4 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס קמח
כפית א.אפיה
רבע כפית מלח
כפית ת.וניל
אבקת סוכר
7 כפות קקאו
חב' קצפת
שוקולד ואגוזים מגורדים.
הכנה:
1. לחמם תנור מראש
2. להקציף את החלבונים תוך הוספת הסוכר בהדרגה, כשהקצף נוקשה להוסיף את החלמונים תוך הקצפה קלה.
3. להוסיף את הקמח, הקקאו, א.האפייה, המלח והוניל. "לקפל" בעדינות.
לצקת לתבנית גדולה כך שעובי הבצק לא יהיה יותר מ2 ס"מ.
4. לאפות בתנור חם 12 דקות (עד שהעוגה תקבל גוון חום) להפוך את התבנית על נייר אפיה עליו מפוזרת אבקת סוכר, לגלגל בעדינות ולהניח בקירור.
5. לפתוח את הגלגול למרוח את הקצפת, לגלגל שוב, ולמרוח גם מעל קצפת ולפזר את השוקולד המגורד והאגוזים הקצוצים.
והתמונה: [ יש לציין שזה לא תמונה שלי, לקחתי אותה פה מהאינטרנט כי לא היה לי כוח לצלם ולהעלות את העוגה שלי....]


)
)
