שאלה לי בעניין כוונת קיום המצוות...מבקש אמונה

אם המצוות ניתנו כמשהו שאמור לזכך את האדם ולהביא אותו לשלמות להיות אדם טוב..

כמו שכתוב בספר דרך ה' לרמח"ל - http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/mekorot/1b-2.htm

למה כשאדם מקיים מצווה רק כי ה' אמר - למרות שאין לו מושג למה - זה בסדר. 

לעומת זאת, אם הוא עושה כי הוא הבין שזה טוב - אבל לא כי ה' אמר - אין לזה שום משמעות.  (כמו שכותב הרמב"ם לגבי גוי ששומר 7 מצוות.  לכאורה אני מבין שזה גם ביהודי חוץ מ"בין אחד לחבירו" שלא צריך כוונה.)

מה יש בזה שאדם מקיים כי ה' אמר יותר מההבנה שזה טוב ורצון להיות טוב?

בעקבות זה אני אשאל גם: מה עדיף להגיד לאדם לא דתי כדי לקרב אותו?

להסביר לו איך המצוות הם טובות?

או להסביר למה הוא מחוייב בהן כיהודי?

ושאלה, זה שייך לבית המדרש או פה זה בסדר?מבקש אמונה

זה בסדר גם פה כי יש פה סבירות גבוהה שיגיבו לך מהר...נפש חיה.
קודם כל הערוך השולחן אומר שחייבים לכוון כי זה רצון ה' ולאחסדי הים
כי זה מועיל וטוב גם במצוות בן אדם לחברו.
אם אתה מכוון בגלל טעם מסוים, שיכול להיות ניצוץ נכון, אתה עדיין מפספס את השורש היסודי הכללי של כל מצווה שהוא גזירת האל, כמו שכותב המהר"ל בתפארת ישראל.

המצוות הופכות אותנו להיות אדם טוב יותר, כי כל הטעמים הכלולים במצווה פועלים עלינו, אפילו בלי לדעת מה הם. אמנם החלק היסודי והכללי של כל מצווה הופכים אותנו לעבדים ובנים של האל.

לגבי לקרב חילוני, צריך לדעת מה מושך אותו. גם אם הוא יעשה מצווה בגלל טעם מסויים, העיקר שבסוף יגיע לידי הכרה שעושים את המצוות כי זה גזירת האל.
אוקיי, אבל זאת בדיוק השאלה שלימבקש אמונה

למה גזירת האל כל כך חשוב עד כדי שהסיבה שזה טוב לא נחשבת כשלעצמה? 

כי טעמים שלנו יכולים להיות רצוננו, גזירת האל היא רצונו.חסדי הים
"עשה רצונך כרצונו"
..אהבת אמת באמת
כשאדם מקיים כי ה' אמר הוא עושה את זה באהבתו לה' הוא עושה אתזה כדי לשמח את ה'. כשאדם מקיים כי זה טוב עבורו הוא עושה אתזה באהבתו לעצמו. נראה לי זה הכוונה.

וכשמקרבים משהו רצוי להגיד לו כמה ה' אוהב אותו ומעריף עליו אהבה ולהרחיב על זה ועל כל הטוב שיש בעולם. ואז לומר שהמטרה שלו של כל הטוב הזה הייתה שהוא רצה שדווקא יצוריים גשמיים כמונו יתחברו אליו ושזה ע"י התורה והמצוות שנתן. שהעברה הכי קלה היא מרידה והתנתקות ממנו ח"ו והמצווה הכי קלה היא השמחה, העינוג והאושר הכי גדול שלו היא מדביקה אותנו בו והיא משלימה את תכלית הבריאה לחבר עליונים ותחתונים
קצת באיחור...מבקש אמונה

הרבה כוחות יקרה!

הלוואי שהיתי יכולה לעזור לך

אין פה שום משפחה חדשה בשכונה חושף שיניים

...אהבת אמת באמתאחרונה

הרבה כוחות יקרה!

הזיכוך, זה דבר מציאותי.ד.

הוא לא תלוי בדווקא ב"הבנה". זה פועל נשמתית.

גם כשאדם לוקח תרופה ואין לו מושג איך זה עובד - זה פועל.

הקיום כמצוות ה' - זה התקשרות בטוב האין-סופי.

עם זה, אפשר להבין "טעמים" מתוך המצוות. כמו "טעם" של האוכל. ערכים שאפשר לדלות מתוכם. יש גם ספרים שמיוסדים על פנימיות התורה, שכותבים לפי סוד ה', איזה ערכים יש בהם.

כמובן, אף פעם לא מגיעים עד הקצה - אבל זה מקשר כחות נפש, הבנות, הרגשות, רצונות - לעבודת ה'. לקיום. זה דבר טוב. זה לא "במקום" קיום רצון ה', אלא התקשרות לכך. פירוט.

ולכן, גם לגבי השאלה של ההסברה - יש מקום לשלב: איך כל הקיום שלנו כל הדורות קשור למבנה הזה, של האופי שנתן ה' לעם ישראל, שהתבטאותו היא באורח החיים שלנו, בתורה ומצוות. בחר בנו מכל העמים ונתן לנו את תורתו; וגם - דוגמאות לבניה הערכית המוחשית ע" תורה ומצוות.

בפרט בזמננו, המקצוע של "טעמי מצוות", חיוני יותר. לא במובן ששכל האדם יתן הסכמה למצוות ה'.. אלא ששכלו והרגשותיו ורצונו - יתקשר יותר ברצון ה'. בלי התניה כמובן לקיים רק "לפי ההבנה"...

[עי' "טללי אורות" להרב קוק זצ"ל - מאמר על טעמי המצוות]

תודה על התגובה! (רציתי לתייג אותך ושכחתי)מבקש אמונה

הרבה כוחות יקרה!

הכוונה שלו היא לא זוד.

לדעתי.

הוא בא נגד מחשבה, כאילו עבודת ה' היא משהו "טכני". מכני. מקיים מצוות, לא עובד עלמידותיו וטהרת ליבו - וחושב שכך יגיע אל השלמות.

מה שהוא מדבר, זה גם על קיום המצוות בתור גזרת ה'. שישים לב, מה המשמעות של לעשות רצון ה' וכו'. אינו מדבר על "טעמי מצוות".

אדרבה, מה שאני כתבתי בענין - כמובן, לא מעצמי - עוד מוסיף מעבר לכך.

הזיכוך נובע מדבקות בה' ית'.אוא"ר
כאשר אדם עושה מעשה כי זהו רצון ה' הוא מתחבר אליו ית' ודבק בו, וה' ית' מתגלה דרכו בעולם.

אך אם הוא עושה את המעשה מצד עצמו אז המעשה אמנם מזכך אותו אבל בצורה חסרה כי אין הוא מביא אותו לדבקות בה'.

"גדול המצווה ועושה יותר משאינו מצווה ועושה"
יש במצוות שני עניינים- דביקות וביטול לה'. וזיכוך האדם.נאור97
לעניין הראשון לא צריכים להבין. ולשני צריכים (במידה מסויימת).

לדעתי הפתרון לדילמה שהעלית הוא פשוט- ה' אמר לנו לקיים את המצוות כדי להיות טובים. כלומר חיבור של שני העניינים. עשיית הטוב מדביקה אותנו בה'. וכשמודעים לזה שעשיית הטוב פה בעוה"ז מדביקה בה', האפקט מתגבר.

מצוות פרה אדומה מלמדת שני עניינים-
1. מקיימים מצוות גם אם לא מבינים. פשוט כי ה' אמר.
2. זו מצווה אחת מתוך תריג.. כלומר בשאר המצוות כן צריך לחתור ולהבין טעמים (תוך כדי זכירה של העניין הקודם. ואז גם כשמקיימים כי זה טוב ומוסרי נשאר המימד שזה גם משהו אלוקי. ובעומק יותר עצם עשיית הטוב בעוה"ז מדביקה בה' וכדלעיל).

נקודה נוספת- לא כ"כ משנה מה הטעם. העיקר שיש טעם שחושבים עליו ושהוא הגיוני. כי עצם המודעות לטעם, כלומר לתיקון המוסרי שיש במצווה, כבר מחזקת את התיקון.

אנקדוטה מצחיקה- פעם דיברתי עם חבר על מצוות כיסוי הדם. והפכתי בין חיה לעוף לעניין את מי צריך לכסות ואת מי לא, ונתתי טעם בהתאם לזה. ואז הוא אומר לי- רגע, אבל זה ההיפך..
ואז הבנתי שמבחינת התיקון המוסרי, הפרטים של למה ככה ולא ככה הם פחות חשובים. העיקר להבין בכללי שיש פה משהו מוסרי. ולהכניס לפרטים טעם מוסרי הגיוני.
ועל פי זה גם מובן יותר הפאן האלוקי שבמצוות- הוא זה שמחייב לעשות ככה ולא אחרת. ולא הטעם. הוא זה שנותן למצווה את המוחלטות שלה. ככה כי ה' אמר.
יישר כח. אבל זה לא סותר מה שכתבתי..נאור97
וטעם אלוקי שלא נתגלה ותיקון עולמות עליונים וכו' הוא כמובן נכון. אבל בגלל שאין הבנה בזה לרוב בני האדם זה נחשב שעושים כי ה' אמר.

אלו פשוט שתי בחינות שונות במצוות. עילא ותתא. וזה כל היופי. שיש שני מבטים ששניהם נכונים.
ואסור להזניח אף אחד מהם. אדם שיתמקד רק בזה שהמצווה רוחנית ויש לה טעם עליון מפסיד את התיקון השני.

וודאי שכולם מסכימים שהטעם לא משנה את הדין. רק המבט שלתתא טוען שהעניין הוא לא טעם מסויים אלא למצוא טעם.

העקרון הוא- מצווה זה אור אלוקי גדול. האור הזה שלם ולכן כשהוא יורד לעולם הזה הוא מתלבש בלבושי ההגיון של העולם. אבל כמובן שזה לא ממעט אותו ולא מגדיר אותו באמת.
יש גם רשי על הפשטות המתחדשים.נאור97
והראשונים והאחרונים (ביניהם הרב זצל) טרחו לבאר טעמי מצוות.
זה לא רק בגלל קושי להבין. זה לכתחילה. ה' רוצה גם תיקון תתא מצידנו ולא רק שנעשה לשמה והכל יתוקן ממילא. זו עבודתנו בעולם.

ומעבר לכך, לעשות מתוך חיבור לטעם כלשהו ומתוך הבנה שזה רצון ה' שנחשוב על הטעם, זה גופא לשמה לענ"ד.
אחרי זה הדרגה הבאה היא מה שציינת. אבל היא לא במקום. זה רובד על גבי רובד.
לא יודע מאיפה אתה מצטט. בכל אופן שיטת הרב קוק זצלנאור97
היא כמו מה שכתבתי למיטב זכרוני. והרב זצל היה בקי ענק גם בקבלה כמובן ועם נשמה כללית, לעומת חלק מחכמי הסוד ששיטתם חלקית כי זה השורש השייך לחלק נשמתם או כי חיו בזמן שעוד לא ירד לעולם האור הרוחני שגרם לתחיית התפיסה הזו ששורשה בימי המקדש שם הלא הייתה סתירה בין חומר לרוח.
אם אתה כתבת אז זה בדיוק להיפך. אתה יוצר תיאוריהנאור97
חדשה וכותב שזו הפשטות של תורת ישראל ע"פ חזל והדרך המקובלת על כלל הרבנים. וזה ממש לא ככה.
הראשונים והאחרונים כתבו טעמי מצוות. משמע שטעמים זה לא דיעבד. ואין שום סתירה בין זה לבין הבנה שטעם הוא רק טעם ויש ערך למצווה גם אם הטעם בטל או שיש טעם אחר וגם אם עושים בלי לחשוב על טעם.

אלו דברים ידועים.

טעיתי בהקלדה. הכוונה הייתה "בימי המקדש *לא* הייתה סתירה בין חומר ורוח". המקור לכך היא הגמרא בסנהדרין ובסוטה- משחרב ביהמק ניטל טעם פירות. משחרב ביהמק ניטל טעם ביאה וכו'.

גם שיטה חלקית היא כמובן חלק מנצחיות התורה.
אבל יש שירדו לעומק מסויים בהבנת תורת הסוד והתנהלות העולם ויש שירדו לעומק גדול יותר.
זה לא עניין הלכתי של סמכות על כלל ישראל כמו הגמרא. זה עניין השקפתי-מחשבתי-תפיסתי. והרב קוק ירד לעומקם של דברים כניכר למי שלומד את כתביו ואת כתבי שלושת תלמידיו.
על מה אתה חולק ממה שכתבתי?נאור97
עבר עריכה על ידי נאור97 בתאריך כ"ז באלול תשע"ט 16:38
קרא שוב את תגובותיי הראשונות ותראה שלא חלקתי על דבריך בחשיבות הטעם העליון אלא הוספתי את חשיבות הטעם התחתון, כניגוד לדבריך "ואם תאמר מה יהא על תיקון תתא, התשובה שבזה יש לבטוח בה' שבסוד השלם מונח גם כל שאר הטעמים".

זו להבנתי המחלוקת בינינו. חשיבות הטעם התחתון. אם אתה מסכים עם מה שכתבתי בחשיבותו אנחנו בעצם לא חולקים ולא הבנתי מה אתה מקשה כי מלכתחילה הסכמתי איתך בחשיבות הטעם העליון ורק הוספתי את חשיבות התחתון.

כתבת עוד בהמשך הדברים דלעיל-"ואם יש קושיא שמקשה לבטוח בה', בחינת "תנו לכם מופת", אין הכי נמי שטעם בדרך הבנה מקובלת עוזר להיות קשור בדרך ה', אבל לא להישאר שם אלא לעבור לעבר הסוד עצמו, ועבר עומק המשמעות שלשמה הקב"ה ברא את העולם ונתן את התורה".

"ואם יש קושיא"- זה לא אם יש קושיא. בכל מקרה צריך לחתור להבין. זה רצון ה'. וכפי שעשו והבינו הראשונים.

ואותו דבר לגבי הפסקה השניה של דבריך- לא חולק ולא חלקתי על כלום מה שכתבת שם. והרב קוק לא שינה כלום מדורי דורות. אם אתה רוצה עיין שוב בדבריי ותראה שהדגשתי שוב ושוב שטעמי מצוות אינם סותרים את הטעם העליון מחד ומאידך את העובדה של חשיבות הטעם התחתון.

נראה לי שאתה פשוט מכניס לי דברים שלא כתבתי. קרא הכל שוב. ומסיבה זו היה נראה לי שאתה חולק על מה שכתבתי והכנסתי את דעתי לדבריך.

*לא שייך לומר מה יותר חשוב. טעם עליון או תחתון. שניהם נצרכים.
והעיקר שהאדם מכוון לעשות את רצון ה', בין אם זה מתוך עשיה בלי הבנה בין אם זה עשיה מתוך הבנה (ותפיסה שההבנה גופא היא רצון ה').
התיקון המוסרי של האדם הוא מטרה בעולם. וכשעושים אותו מקיימים רצון ה'. וחלק מהתיקון המוסרי זה לעשות עם הבנה.
מטרת המצוות היא תיקון האדם והשגתו את ה' בשכלו ובדעתונאור97
עיין סוף מורה נבוכים וגם במדרש "לא ניתנו המצוות אלא לצרף בהן את הבריות".
ממילא זה חשוב לא פחות מהטעם העליון.

חזל לא אמרו מה שאמרת בפירוש. כך אתה פירשת.
הגמרא בסנהדרין עוסקת בלימוד תורה. טעית בזה שחיברת בין לימוד תורה לבין תיקון האדם בצורה מוסרית, שלשם כך דורשים את טעמי המצוות ולא מסתפקים בעשיה בלבד. וממילא נדחית ראייתך מהגמרא שם.
"טעמי תורה וסדריה" הכוונה לטעם העליון. אין שם התייחסות לטעם התחתון ולחשיבותו כי זה לא העניין שם.

אלו שני עניינים שונים ולכל אחד מטרה בפני עצמה. ההשוואה פשוט לא שייכת. הטעם העליון הוא החיבור לאידאה המופשטת והתחתון הוא תיקון המציאות בפועל. אי אפשר לזה בלא זה. ההשוואה היא בין שני דברים בעלי תפקיד ומטרה שונים.
מי שיחיה רק את הטעם העליון לא תיקן את עצמו ולא מימש את תכליתו ירידתו לעולם. ומי שיחיה רק את התחתון איבד את החיבור למה שמעבר לשכל ולעולם. לרוח האלהים הכללי החופשי והמוחלט כדברי הרב בטללי אורות.

אני מבין שלראיה הראשונה מדבריך הסכמת.

לא הכנסתי האשמות מסורבלות. לא הבנת ובגלל זה בעצמך הסתרבלת.
הכוונה הייתה שבגלל שהבנת אותי לא נכון והקשת קושיות בהתאם להבנתך, היה נראה ומובן מכך שדעתך אחרת ממה שהיא באמת. אני לא בגנון ולאמשחק משחקים של ילד קטן אם משום מה חשבת שכן ועל סמך זה ניתחת.

בכל אופן, הבהרתי את דבריי וסיימתי לדון בעניין.
שבת שלום
תודה לעונים... אני צריך לקרוא ולהגיב לא מצליח למצוא זמן שקטמבקש אמונה

מקום מומלץ לתפילות יום כיפור ברגע האחרון(להשלים מנמתוך סקרנות

בוקר טוב.

מחפש מקום נחמד ליום כיפור, יכול כמובן להשלים מניין, גם להיות חזן בעיקרון (אשכנזי-קרליבך והמסתעף).

אם למישהו יש רעיון במקום נגיש לתח"צ מירושלים זה יהיה מצוין, כן, הרגע האחרון וכו'.

ככה זה.

אם אתה ברגע האחרון מה אני אגיד ל המשוגע היחידיאחרונה

טיפ לצום קל ולחיסכון כספיפשוט אני..

אם אתם מתקשים לצום ומרגישים חולשה מעיקה,

עקבו אחר ההוראות הבאות ותזכו לצום קל (אולי) ולחיסכון כספי (בוודאות):

א. קחו כדור סוכרזית

ב. תעטפו אותו בנייר עם הכיתוב ''קליצום''

ג. תבלעו את הכדור שעה לפני כניסת הצום

האפקט זהה לכדורים שנמכרים תמורת עשרות שקלים ליחידה, תמורת אגורות ספורות בלבד.

בהצלחה!

צום לא פשוט

אבל חלק מאפקט הפלצבו זהקעלעברימבאר

ששילמת מחיר גבוה על זה.

אין מה לעשות, ככה נפש האדם עובדת (למרות שיש מקרים שבהם אפילו אדם יודע שזה פלצבו זה משפיע עליו, במיוחד אם יש כבר התניה פבלובית לפני)

כמו שכתבת, זה רק חלקפשוט אני..

במחקרים רפואיים, הנסיינים לא צריכים לשלם על לקיחת התכשיר, ובכל זאת גם חברי קבוצת הביקורת מגיבים לפלצבו.

כך גם ילד שמקבל תכשיר מהוריו, בלי שהוא שילם עליו דבר. או יולדת שמקבלת דיקור בבית החולים בחינם, והדוגמאות עוד רבות.

אתה צודק שאם נגיד לאדם שהכדור יקר יותר, תהיה לו ציפייה גדולה יותר ולכן האפקט יכול להיות משמעותי יותר.

בסוף נסיינים רפואיים יודעים שהתרופהקעלעברימבאר

יקרה רק מקבלים בחינם. אבל עצם המחשבה שתרופה יקרה, בין אם שילמתי או לא, יוצרת אפקט פסיכולוגי שהתרופה שווה מבחינה רפואית

Fasting, Weakness, and Staying SafeSmithmaxwell

Fasting can be challenging, especially when someone is experiencing weakness or other symptoms. I think it’s important to be careful with advice involving pills or medication and to rely on safe, medically appropriate guidance rather than unverified instructions.

אבל אם מראש לא תכננתי לקנות קלי צוםבוקר אוראחרונה

אז לא חסכתי כלום 😂

באלי ללכת עוד פעם לסליחותאורי ציון

חראם עד שאני ערה בשעה הזאת.

יש עניין?

זה סוג של תחושה של בזבוז?משה

כאילו שאסור לי לחיות בלי שאני עושה משהו?

זה פשוט ניצול הזדמנויותאורי ציון

לא הלכתי אגב

לפחות ניסית לישון?משה

(פעם היה לי פה שרשור של התמודדות עם אתגרי שינה, אבל היום אני כבר לא עומד מאחוריו עד הסוף)

כן, בהצלחה רבהאורי ציון

מעניין, חוששני אבל שפה זה לא העניין, אין לי שום בעיה ללכת לישון או להרדם..

אז למה בעצם נשארת ערה עד כזה מאוחר?משה

חסרות סיבות?אורי ציון

בכל מקרה, אני מאוד אוהבת את הלילה, אז אם לא צריכה לקום מוקדם למחרת לא ממהרת לישון.

נגמר לי הערב, רוצה את הלילהמשה

מה בעצם את אוהבת בלילה מאוחר?

אני יודע להגיד קצת על הרקע שלי מתי אהבתי לילות ומתי בקרים. וזה היה מאוד קשור למסגרות שפעלתי בהן.

הלילה הוא קסוםאורי ציון

אוהבת את השקט, את העולם הרדום, הרוגע שיש.

אבל מסכימה שהלילה שייך למביני עניין בלבד.

אני פשוט סידרתי את הלוז שלי כך שיתאים לי לאופי הזה. אפילו העבודה שלי היא בין היתר בלילה.

במה את עובדת?משה

אני יכול להגיד שמתישהו הגוף התהפך ואהב את הבקרים. אבל זה בעיקר בגלל סיפורי עבודה וזה שנגמרו המסגרות שתופסות את הבוקר.

עם נועראורי ציון

כשיש שגרה שלא מאפשרת אז אין ברירה. השאלה מהי ברירת המחדל של ההעדפות.

אז רגעמשה

איזה עבודה עם נוער יש שהשיא שלה בלילה?

שמירות בחוות\ גבעותאביעד מילואאחרונה

יש עניין לחזור בתשובהאריק מהדרום

אז יש הרבה על מה😅אורי ציון

מי זוכר אותי?😉 ואת השרשור הישן שליכתר הרימון

שמדי פעם אני חוזרת אליו לרעיונות.

סקר - משפט לקישוט לסוכה - צעירים מעל עשרים

בקיצור, אשמח לרעיונות נוספים למשפטים מהמקורות לכתוב בקישוטים לסוכה.

יאללה שוטו

זוכרים 😃משה

(שמחתי לראות אותך)

יאא, זוכרתנערת טבע

כשהייתי בישיבה הגבוההאריק מהדרום

אנשים היו כותבים פסוקים וציטוטים אהובים על הבוקסות שלהם.

אני כתבתי על הבוקסה שלי "את הכבש האחד תעשה בבוקר ואת הכבש השני תעשה בין הערביים".

המשפט הזה משפיע עלי עד היום.

תמיד לזכור את קרבן התמידכתר הרימון

גםאריק מהדרוםאחרונה

יִשְׂמַח יִשְׂרָאַל בְּצַל סֻכָּתוֹדורש טוב לעמי

מתוך הפיוט סוכה ולולב לעם סגולה

אותך כן, אותו לאנוגע, לא נוגע
ולחשוב מה חושב צבי סוכות אם הוא יראהנוגע, לא נוגע

את השלט הראשון תלוי בסוכה. דיסוננס לא קטן

מקווה שאתם זוכרים לטובה😉כתר הרימון

זה היה ביתינוגע, לא נוגע

סוכת חירות, מהבחירות

איזה כיף שהשנה סוכות בשבת

אני חושב שאם זה אפשרי אז לעשות המחשות יותר מעביר את המסר.

נניח לעשות משהו יפה של עננים ושמיים ואופק בצבע מתאים ולכתוב באמצע "שכינה".

אפשר גם לעשות שני כלים שבורים בהתאמה (או אולי לא שבורים), ולכתוב על אחד "ויהי בשלם סוכו" ועל השני "ומעונתו בציון" (ככה זה ממחיש את החיבור ביניהם)

יש לי באמת משהו עם כלי שבורכתר הרימון

ועל אחד השברים כתוב: הרחמן הוא יקים לנו את סוכת דוד הנופלת.

ויש עננים - לענני הכבוד

ויש לויתן גדול

ויש עוד מלאאא קישוטים מיוחדים ב''ה😊

אבל אני אף פעם לא שבעה...

נשמע מיוחדנוגע, לא נוגע

חשבתי עכשיו על לעשות אותיות גדולות כאלו בנפרד ולכתוב "בשעה שמלך המשיח בא", אבל לא יודע אם זה ישים.

אולי אפשר לשים אותם על מסגרת עם רקע של צהוב ואור (ראו באורי שזורח)

(המדרש הקצר הזה הוא תמצית העבודה שלנו בדור הזה של טרום המקדש: שעובדים בשביל המקדש ולא מחכים שיצנח, ומאידך מבינים שהשלמות שלו - הגג- השראת השכינה בו, לא תלויה בנו, וזו ענווה אמיתית ושלמה ולכן אנחנו נקראים "ענווים ענווים". ויש רצון כל כך גדול עד שקשה להאמין שהדבר העצום הזה, תכלית כל הבריאה, מתממש, ואז ההארה שזורחת)

אני לא בעד לכתוב פסוקיםדורש טוב לעמי

אך אם כבר כותבים, אפשר

יֵשְׁבוּ בַסֻּכָּה לְמוֹ־אָרֶב - עם של אריות!

(הפסוק הקודם הוא "הֲתָצוּד לְלָבִיא טָרֶף וְחַיַּת כְּפִירִים תְּמַלֵּא")

איוב לח, לט - מ

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנת פ.א - תשפאקעלעברימבאר

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

תהא שנת פחות זמן מסךוהוא ישמיענו

תמיד שטענדיג פרייליך זיין (להיות בשמחה תמיד)אביעד מילוא

זה הרמז שנתן הרבי ר' ישראל מויז'ניץ שליט"א

תהיה שנת פז 😏מבקש אמונהאחרונה

או שזה נוטריקון של "תתאשפז"

לא, לא כמו שחשבתם 😁

הכוונה שהקב"ה יחזור להתארח (מלשון אושפיזין) אצלנו בבית המקדש

אם לא מנצלים ימי חופשה הם נמחקים?רועישםטוב
כמו בכל החוקים הקשורים ליחסי עובד-מעבידפשוט אני..

יש חוק שקובע את המינימום,

ויש חוזי העסקה שיכולים להיות יותר טובים מהמינימום הקבוע בחוק.

זה נכון לשכר, הפרשות סוציאליות, צבירת חופשה, ולכל נושא אחר...

אז כן, לפי החוק מותר למעסיק למחוק ימי חופשה. האם זה קורה בפועל? תלוי בהסכם שלך מול המעסיק.

זה תלוי בהסכם עם המעסיק בגדולמשהאחרונה

אבל באופן כללי החוקים נועדו לעודד אותך לנצל את ימי החופשה ולא לפדות אותם בכסף. אגב, גם חברות גדולות לא אוהבות את זה.

לפעמים בתקופות של משבר כלכלי או אין עבודה מסיבות אחרות (סטייל מה שקרה באינטל לפני שנתיים) נותנים הוראה מהכספים לכל העובדים לשרוף את ימי החופשה שלהם כדי להקטין את החובות במאזן.

השרשור הראשון של התשפ"זזיויק

מה הנושא?

השרשור הראשון של התשפ"זמשהאחרונה

זה הנושא

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןoo

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר