לקראת ראש השנה ועשרת ימי תשובה, רציתי לשתף במשהו שמלווה אותי בזמן האחרון, בעקבות אימון אישי שעשיתי, שעוזר לי לעשות תשובה ולהתקדם בהמון דברים שהרבה זמן הייתי תקועה איתם.
כשיש משהו שאני רוצה לשנות ולהשתפר בו אני עוברת על 10 השאלות הבאות ויוצאת עם קבלה לעתיד שבאמת תעזור לי לשנות את הפעם הבאה.
אם כל אחד יקדיש לזה 20 דקות, יפתח קובץ חדש, יעתיק את השאלות, ויבחר נושא אחד קטן שאותו הוא רוצה לשנות, זה יוסיף כל כך הרבה תשובה בעמ"י ובעז"ה יכתוב את כולנו לחיים טובים ולגאולה שלמה...
אז הנה השאלות:
1. מה הנושא עליו אני רוצה להתבונן ולשפר? איך זה מתבטא נכון להיום?
2. איך הייתי רוצה שהסיטואציה הזו תיראה במצב אידיאלי מושלם, בלי שום מניעות והגבלות? (לתאר בלשון הווה, כאילו זה ממש קורה)
3. (בנושא שקשור להתנהלות עם אנשים אחרים)- במצב בו כולם מתנהגים בדיוק באותו אופן ואין לי יכולת לשנות את ההתנהלות שלהם, איך הייתי רוצה שהמצב יראה כשאני מתנהגת באופן הכי נכון ומושלם? (לתאר בלשון הווה, כאילו זה ממש קורה)
4. איזו מטרה ריאלית ומוגדרת אני יכולה להציב לי שהגיוני להגיע אליה בחצי שנה הקרובה?
5. למה חשוב לי להגיע לזה? מה זה יהיה בשבילי אם אני אצליח לממש את זה?
6. למה הקב"ה רוצה שאני אצליח בזה - לאיזו מידה של הקב"ה אני מידמה כשאני מצליחה בזה? או איזו מצווה/מידה אני מקיימת בזה?
7. איפה בתפילה אני יכולה לכוון על הרצון הזה? לדמיין את המצב האידאלי?
8. במה אני מרוצה מהתגובה/התמודדות שלי נכון לעכשיו? מה אני כבר מצליחה לעשות?
9. מה עזר לי בפועל להצליח/להתמודד הפעם? או מה עזר לי בזמנים אחרים שנתקלתי במצב דומה וכן הצלחתי להצליח/להתמודד? מה עוד יכול לעזור לי?
10. מה יוכל לעזור לי לזכור את הרצון הזה ולהתקרב אליו בפעם הבאה? צעד קטן שלא מאיים עלי ואני יכולה להתחייב אליו בלי בעיה.
שנזכה להיכתב לחיים טובים עם כל עמ'"י!