יש לי תלתלים קטנים וצפופים כאלה... שמתנפחים ונהרסים מחוסר טיפול...
ההמלצה הראשונה שלי - תתקלחי די מוקדם, כדי שתספיקי לטפל בשיער כמו שצריך עוד לפני שבת.
אני שמה מיד אחרי המקלחת מן מגבת מיוחדת על השיער בצורה מיוחדת שמייבשת לי את התלתלים בלי להרוס אותם (מגבת רגילה לא טובה לתלתלים... אם אין לך את המגבת המיוחדת, אפשר לשים גם חולצת טי שרט - יש הסברים באינטרנט איך שמים...) עד שהשיער מתייבש.
כשהשיער מתייבש אני שמה עליו קרם שיער (תבחרי קרם שיער טוב, לי עוזר קרם של natural בצבע ירוק עם מרקם מעט ג'לי) ומשחררת את השיער. עם הידיים מקפיצה את התלתלים וכו', כדי שלא יידבק לקרקפת ויישמר יותר טוב.
ואז אני נותנת לקרם להתייבש על השיער, ורק אז עושה את התסרוקת.
חוץ מזה, אני ישנה עם שיער פזור ומסדרת אותו על הכרית ככה שלא יימעך לי ויתנפח עוד יותר.
ועוד דבר חשוב - כמו שאמרו, תכיני לך מראש קרם שיער עם מים כדי שיהיה נוזלי ותוכלי לשים בשבת בבוקר. אין מילים כמה שזה משדרג... לפי מה שידוע לי אם את מכינה מראש לפני שבת, לא אמורה להיות בעייה הלכתית, אבל כמובן שאני לא פוסקת הלכה, ואת מוזמנת לשאול רב או משהו... ואם זה בעיה מבחינתך, אפשר ממש גם פשוט לשים מוס נוזלי או משהו כזה.
זהו... בהצלחה גדולה (: וצריך לזכור שבסוף שיער מתולתל עושה מה שמתחשק לו, ולפעמים הוא יפהפה ולפעמים יש ימים רעים. אבל זה שווה את זה כי אין על המתולתל כשהוא יפה (;