החג היה פשוט מדהים.
נראה לי שזה החג שאני הכי אוהבת.
גם תפילות,גם אוכל.. מה צריך יותר מזה.
התפילות היו פשוט מדהימות. זכיתי,באמת..
הקול של הרב מרעיד אותי,פשוט מרגישים קדושה באוויר..
המקום שלנו היה קצת מבאס,כי הוא במעבר. ישבתי רגל על רגל,כי זה הכי נוח. השריר שלי כבר נתפס מכל הפעמים שהייתי צריכה לקפל אותה,כדי שיוכלו לעבור. אבל,שווה את זה לגמרי,ברור.
ביום שני,עשינו מן סידור מוזר כזה,שאוכלים באמצע התפילה. לא יודעת,איכשהו זה הסתדר. הייתי ממש עייפה ותפסתי שינה קלה.. זה היה נחמד,למרות שהתבאסתי שפספסתי חלק מהתפילה..אבל זה מה שהחזיק אותי אחר כך,אז אין מה לעשות.6 שעות זה גם טוב.
גמרו שחרית בארבע וחצי בערך,אני חושבת,אז נשארתי כבר למנחה..זה היה נהדר. אני לא אוהבת לשבת מאחורה,וכשיש הרבה אנשים זה גם פחות כיף. במנחה,אפאחת כמעט לא נשארה..אז התפללתי מקדימה,והרגשתי כאילו אני נמצאת לבד..זה הכיף בלגור קרוב. בלי הלחץ של הללכת לחזור וכל זה.
והיום,היה בכלל מדהים. נגמרה שחרית,וחזרתי הביתה לאכול.
אבל פשוט לא רציתי שייגמר. התחושות האלה שנשארות איתך גם הרבה הרבה אחרי.. אז הלכתי גם למנחה.
אני לא אוהבת ללכת לתפילות שאין כמעט נשים,כי הרבה פעמים אני באה ומוצאת איזה בחור שישן בעזרת נשים.
לא ידעתי אם להיכנס,וגם היו מלא בחורים בחוץ ומהזה התפדחתי לעבור דרכם..
אבל לא נורא, הרצון להמשיך עוד קצת את ראש השנה גובר.
צדקתי,לא הייתה אף אחת כמעט. היינו שלוש. וזה היה כל כך כיף.
זה יתרון גדול בעזרת נשים. להיות בתוך התפילה,ועם כולם,אבל לבד.והייתי צריכה את הלבד הזה. יותר פרטיות,כי תמיד יש מלא אנשים בראש השנה. אוך,זה היה נפלא. לא היה לי מושג מתי ערבית,אז לא ידעתי אם לחזור הביתה או לא.
אבל היה לי כיף הלבד הזה,ולשמוע קולות של לומדי תורה זה בכלל מחמם את הלב..
אז אמרתי,אני אסדר תעזרת נשים קצת,כי אחכ הם יצטרכו לסדר אותה,וכאילו,הם עשו לי תחג,לגמרי,אז שיהיה להם פחות עבודה.
וגם ביקשו להחזיר את הדפים של עלינו לשבח וממש לא כולם החזירו. אז אספתי שם את הדפים וסידרתי יפה. אני חושבת שהם שמחו שהם ראו את זה. זה היה לי מה זה כיף,הרגשתי פתאום חלק מהמקום המדהים הזה,שאני כל כך אוהבת.וגם הספקתי לשבת וללמוד קצת לבד.. ואז ערבית. שמעתי שם הבדלה וזה גם היה ממש כיף,במקום לחכות לבית,כי בבית נמרחים עד ההבדלה..
אבא,תודה. פשוט תודה.לא יודעת מה הייתי עושה בלי המקום הזה. יש שם כל כך הרבה פשטות,שמחה ואמת.ואהבה ויראה.
אני באמת מרגישה שאני נכנסת לשם משהו אחד,ויוצאת בן אדם אחר לגמרי.תודה,תודה שזיכית אותי.
- לקראת נישואין וזוגיות