סקר!!בת שמש
לפי מה אתם בוחרים שירים?
לפי מילים? מנגינה? סוג מוסיקה [רוק, פופ, חסידי וכו']? לפי להקה/ זמר? או לפי משהו אחר?
אם אני אוהב אותו..הסטלן הקטן
אני שומע ומחליט ולא משנה איזה סגנון,להקה וכ"ו
לפי מה שאני שומעת ומתלהבת..נדנדה כתומה.
ויש זמרים מסויימים שאני מתלהבת עלייהם...
אני מרגיש האם זה בא מהנשמה של הזמר או לא...מלמעלה אלוקים
יש זמרים ששרים על משהוא שכואב להם כי באמת נוגע להם... אבל יש כאלה שזה לא אמיתי סתםיודעים לכתוב מילים יפות ולהלחין מנגינה ולשים אחלה ליווי...
זה לא אני...

אני מחפש את היופי שבמילים... את ההר שמאחורי המנהרה!
משפ' עונה לי תמיד על הסגנון הזה שלי... ויש עוד הרבה יוצרים ולא מעט מהם גם לא מהארץ... שגם עונים על כך
כל שיר שאני מרגיש שהוא לא נקי... אפילו אם יש לו מוזיקה מהממת- אני לא מוסגל לשמוע!
זה אני... הרוב מחפשים יופי במוזיקה...
מלעמעלה אלוקים,התש' שלך כ"כ צפויה.בקטנה
קודם כל מוזיקה,,הסגנון,..אם זה סגנון שאני לא אוהבת לא משנה כמה יפות יהיו המילים אני לא אשמע את זה.
אבל אם יש מילים ממש יפות,אם זו מוזיקה שעוד אני יכולה לסבול אני אשמע.
מעבר לזה,גם אם יש זמרים\להקות  שאני אוהבת,לכל אחד יכולים לצאת שירים גרועים מדיי פעם, ככה שזה לא כזה חכם לבחור זמר,,אא"כ זה גובל בהערצה ואז אתה תשמע כל מה שהוא\הם יוציאו..
עד כאן להיום 60 שניות על בחירת מוזיקה.
האזנה מהנה ;)
יום נפלא,טוב ושמחה.

חחח... טוב לדעת שהיא צפויה...מלמעלה אלוקים
סתם כי אני מרגיש כשבן אדם שר האם הוא שר מהלב או לא...
אם לא- אני לא מוסגל לשמוע... אם כן- אני נהנה מכל שניה... (יש שירים יותר ויש שירים פחות...)
ול-א לא מפריעה לי כשיש אנשים מחו"ל שגם שרים מהלב שלהם על היופי שבחיים ועל אנשים טובים... ממש ממש לא מפריע... אני מעריך גם אותם!
אז מבחינתך-העיקר שהוא ישיר מהלב הא?בקטנה
גם אם זה שיר התאבדות והוא ממש רוצה למות והוא שר על זה מכל הלב, גם את זה תאהב? (לא שיש לי בעיה עם שירי התאבדות ;))
טוב ושמחה.
לא... ממש לא... מלמעלה אלוקים
שיר מהלב- שיר שמגיע באמת מהלב והנשמה! שיר מהלב על התאבדות הוא בטוח לא מהנשמה... זה לא שיר אמיתי... זה שיר שאני ממש לא מסוגל לשמוע... שיר מנשמה מושחתת... או מלב מסומא.... אני לא מסוגל לשמוע...

אבל שיר על היופי שבחיים ועל אנשים טובים וכו'...

עדיין לא מובן...?
סליחה- הייתי טיפונת לא מובן קודם
אההה..עכשיו הבנתי.בקטנה
לא בדיוק. רובם מדברים על אהבה מזוייפת..סמיילי דוס
ואז זה לא בא מהלב. ממש לא.
יופי! אפילו לא הייתי צריך לענות... מלמעלה אלוקים
אני את רוב מוחלט של השירי אהבה- מתעב.... אבל יש כמה ששומעים שזאתי אהבה אמיתית ואם מבררים טיפה על היוצר עצמו ורואים מי שר... אז כבר אפשר להבין מעבר...
לפי מה שבאלי.. המלצות לפעמיםמישי' מאפושו'
בעיקרון לפי מילים+מנגינה, לרוב זה גם אומר לפי זמר/להקה.. כאילו, אני כבר שמעתי אותם אז אני יודעת פחות או יותר מה הסיגנון..
לפי האוזן.פאי פקאן
ז"א בעיקר לפי סגנון\זמר ובעיקר לפי התחושה.
כמה פרמטריםshapira
בד"כ אני אבחר את המוזיקאים שאני שומע לפי בגנון.
מעבר לכך, אם אשמע על דיסק שהוא לא בסגנון שלי, אבל יש בו משהו מיוחד - הפקה איכותית, ייחודיות, קול מעניין, נגן מעניין - אשמע גם אותו.
מוזיקה אצלי אמורה ליצור עניין, וכל פעם שיש דבר מעניין אשמע אותו.
בסופו של יום - יוצא שאני שומע המון סגנונות, והמון אמנים שלא חשבתי שאשמע.

ועוד שאלה - למה "חסידי" זה סגנון?
או שמדובר על החסידיסקו של שנות ה70 עד 90 (שאני לא רואה בו דבר שלילי - דיסקו זו אחלה מוזיקה, והיא אפילו די מסובכת), או שמדובר על ניגונים, ואז מדובר על מוזיקה רוסית מלפני 200 שנה, או משדובר על המוזיקה החדשה של ימינו, ואז זה נע בין פופ גירטות זול ונוראי (אודי דוידי) דרך פולק (שולי רנד הנהדר) ועד לPאנק (עדי רן השוני במחלוקת, כי הוא נועז, אבל אני לא אוהב את המוזיקה)
רוב השירים זה לפי המנגינהמופי=]]
בס"ד

וסיגנון המוזיקה...

אבל יש כאלה שירים או להקות... שלא יודעת אני פשוט אוהבת...
לפי שמיעה ראשונית, בד"כ..~רבקי~
אם הפתיחה תופסת לי ת'אוזן, אז אני מקשיבה, ואז מחליטה אם אני אוהבת או לא... הבאסה זה כשהמנגינה והקולך של הזמר/ת מעולים אבל המילים לא משו..
בעיקר מנגינה....נערת חווה
לכל זמר יש שיר אחד טובL ענקאחרונה
יש להקות מסוימות שיותר שמחות רוק בעיקר....
מי כאן מנגן על קלידים (אורגנית)?נ א

אתם גם אוהבים את הכלי הזה?

אני מנגן על קלידים...

....צאצא

אני מנגן, וגם די עושה אירועים בקטנה, אבל האמת שלא אוהב את הכלי הזה

יש כלי אחר שאתה אוהב?נ א
יש כאן עוד מי שמנגן על זה?נ אאחרונה
20 שנה לגירוש מגושד קטיףשירים חדשים
תווים לחלילית לשיר מי אוהב את השבתאהבנו
היי זקוקה בבקשה לתווים מלאים לשיר מי אוהב את השבת. תודה ענקית!
הינה:מטרינולוגאחרונה

C  C  D  E  G   G  F  E  D  C

מחפש תווים לשיר 'שובי נפשי' בלחן של הרב קרליבךחופר
ולא לפסנתר
איך מפרקים אקורדים בליווי בפסנתר ביד שמאל?בית פרטי

היי לכולם,

אשמח לעזרתכם.

מנגנת בפסנתר קלאסי.

רוצה ללמד את עצמי לנגן שירים, כאשר יד ימין מנגנת את השיר ויד שמאל אקורדים.

מכירה את האקורדים עצמם, שאלתי - איך או איפה אפשר ללמוד לפרק את האקורדים וללוות איתם את יד ימין? יודעת שיש כאלה שעושים את זה משמיעה, אך לא ככ מצליחה.

מחפשת הדרכה איך להתחיל, מבחינת פירוק, קצב ועוד

אתכם מכירים אתר או סרטונים שמלמדים שיטות לזה?

תודה!

אפשר להתחיל מהפשוטאגוז16

קצב של 4\4 לעשות את התוים 4 פעמים בסדר עולה של האקורד, (לדלג כל פעם צליל כדי שלא ישמע צורם בנמוכים)

ושל 3\4 לעשות 3 פעמים

כשאת קצת מתקדמת אפשר לחזור אחורה באותו אופן בהתאם לקצב ולכמה פעמים שהאקורד חוזר

פירוק אקורדיםחובביםאחרונה

אפדר קודם לנסות לנגן את האקורד הפשוט, לדוג' אם זה אקורד C אז לעשות את המצב הבסיסי, כלומר, דו מי וסול ביחד, אצבעות 1 3 ו-5. לאחר שמצליחים לשלוט באקורד בצורה חלקה, אפשר לנגן את הצלילים אחד אחרי השני בארפג', כלומר דו נפרד ולאחריו מי נפרד ולאחריו סול נפרד ואז הדו שלמעלה, כי ארפג' מורכב מ- 4 צלילים. אם זה אקורד של 7, כמו D7, G7 וכדומה, קודם לשלוט באקורד ואז לפרק אותו לצלילים אחד אחרי הני. לדוגמא ניקח את G7, נפרק אותו לסול נפרד, סי נפרד, רה נפרד ולפה נפרד, שהוא בעצם התו השביעי של האקורד. כמו כן אפשר לפרק את האקור ד C ככה: דו, סול, דו ומי, וכך נקבל מרחב גדול יותר של צלילים.

מקווה שסייעתי לך.

משנכנס אדר - מרבים בשמחה!שירים חדשים
איך אפשר להרגע מהנגינה?אנונימי (פותח)

יש לכם רעיונות איך אפשר להשתמש בנגינה לריפוי, להרגע?

זה מה שהרבה אומנים עושיםשדמות בחולות

מנגנים את כל הרגש שלהם החוצה.

שאלתי את הAI:

נגינה יכולה להיות כלי ריפוי חזק מאוד! הנה כמה דרכים שבהן ניתן להשתמש במוזיקה ובנגינה לריפוי:

1. **תראפיה במוזיקה**: להיפגש עם מטפל מוסמך במוזיקה. טיפול במוזיקה משתמש בנגינה, שירה, יצירה והאזנה למוזיקה כדי לשפר את בריאות הנפשית, הרגשית והפיזית.

2. **נגינה באופן אישי**: אם אתה מנגן בכלי נגינה, נסה לנגן באופן קבוע. זה יכול להיות מרגיע ומספק לך דרך לבטא את רגשותיך.

3. **האזנה למוזיקה**: שמיעה למוזיקה שאתה אוהב או למוזיקה מרגיעה יכולה לעזור בהורדת רמת הלחץ ובהגברת התחושות החיוביות.

4. **יצירת מוזיקה**: לכתוב שירים או ליצור מוזיקה חדשה יכולה להיות דרך מעולה לבטא רגשות ולהתמודד עם חוויות קשות.

לנגן מלודיות מאוד פשוטות, מרגיע אותיאחו

מלודיה פשוטה ורגועה, במיוחד על כלי נשיפה, משהו שלא מצריך יותר מדי מאמץ, זה מרגיע.

מחפש כלי לכתיבת תוויםחופר
ואם הכלי יודע להעביר סולמות ולשנות מקצבים- זה בכלל בונוס

אולי יעניין אותך