קטע:חסוי מאוד

כבר הרבה זמן אני מרגיש: אולי אוכל למצוא מזור בכתיבה. בהתחלה חשבתי שטרדות הזמן הן שמונעות אותי מכך, וכמטבע הלשון השגור בפי חכמים: מה שהלב חושק הפנאי עושק. הלימודים, המשפחה, הפרנסה. כיצד אוכל למצוא זמן הגון לכתיבה משמעותית ורצינית?

אמנם, לאחר התבוננות קלה, גיליתי שאני שוגה. לא הזמן חסר לי. זמן יש לי בשפע. ברוך הוא וברוך שמו. הפגם נמצא במחשבתי בלבד. המחשבה מתפזרת ולא מוצאת מנוח. אין לי ישוב הדעת; לא רק לשם כתיבה, אלא אף בלימודים. כשזה קורה, איני שם כל-כך לב זה. רק לאחר זמן, כאשר סוף-סוף אני נרגע ודעתי מתיישבת – אני שואל את עצמי: כיצד הרשתי לעצמי לפזר את מחשבותיי? ככה,  ברחובה של עיר כמו אשפה? מדוע דעתי מיטלטלת באין מנוח כאניה המיטרפת בים? בלי שלווה?

כעת, בחסדי שמיים, אין דבר שיסיח את דעתי. אין מה שיפזר את מחשבתי. ואני יכול לעסוק מעט בכתיבה. על מה אכתוב? על זה גופא אכתוב, על התפזרות המחשבה.

הרב קוק כותב באורות התשובה, שאחד הסימנים לתשובה מעולה היא שהמחשבות נעשות ארוכות. הרעיון מובן לי, ועם זאת רחוק ממני עד מאוד: מחשבותיי קצרות ומקוטעות. איני יכול לעסוק בנושא אחד במשך זמן רב.

פעם הייתה לי סבלנות לשמוע אלבום שלם ברצף. הייתי חושב על המבנה הפנימי שלו. על התהליך של האלבום. סדר השירים באלבום הוא דבר רציני מאין כמותו, ואנשים לא מבינים זאת. פעם הסברתי לאשתי על המבנה של "לילה כיום יאיר"; מהשיר השני ואילך נמצאים בתהליך הקימה מהלילה ליום: "באמצע הלילה אני מתעורר". עומק החושך. אבל לאחר מכן מתחיל המאבק בין הלילה ליום "איזה קרב אלהים אדירים איזה קרב, בין הבור למים". ולבסוף האלבום נגמר בשירים של "כוכבי בוקר" ו"ארבעתנו", שירי הזריחה.

כבר הרבה זמן שאיני שומע אלבומים שלמים. לאחרונה נפשי כל כך מוטרדת, ובקושי שיר שלם מתחילה ועד סוף איני מצליח לשמוע. כנראה שאני רחוק מאוד וזקוק מאוד לתשובה.

*
יש עוד סוגיא שמעסיקה אותי בזמן האחרון. והיא קשורה בקשר הדוק לשאלה הקודמת. ה' חנן אותי בכשרונות רבים. ברוך הוא וברוך שמו. אבל לשם מה? הרי איני יכול לעסוק בכולם. האם עלי להוציא לפועל את כולם? באיזה מינונים? האם יש כשרון שעלי להקריב על המזבח קמי קוב"ה? כבר שמעתי על צדיקים שככה נהגו: שלרב עובדיה היה כשרון ציור, ושעד עתה ניתן לראות זאת בכתב-ידו היפה. שלרב אלישיב היה כשרון חזנות, וגם הוא הקריב את כשרונו על מזבח ההתמדה. אני לא נמצא שם, אפילו לא קרוב, אבל השאלה בעינה עומדת; כיצד עלי לחלק את כשרונותיי? אפילו לא מצד עבודת ה'. גם בהסתכלות פשוטה של העולם הזה- אי אפשר לממש את כל הכשרונות יחדיו. הרי צריך לפרנס את הבית. חייבים גם ללמוד תורה. אי אפשר להיות נגן ועורך דין וצייר ומתכנת וצלם ורופא.

חייבים להתמקד. להתרכז. להחליט. הכיצד? 

*
אחת הדוגמאות היפות מבחינתי למחשבות ארוכות הם הספרים של אפלפד. אפלפלד לא נצרך לרצות את הקורא, באיזה מתח מעושׂה ולא שייך. אפלפלד פשוט מתאר את החיים, בפשטות האופיינית לו. בהסתכלות הרליגיוזית שלו. יש משהו בספרים האלו שפשוט מעורר לתשובה. אולי מה שאני צריך לעשות זה פשוט לקרוא אותו.
ואולי דווקא לימוד תורה מצדה העיוני הוא התרופה לזה. דווקא הלימוד, הריכוז, יכול להרגיל אותי לצאת מעצמי.
אולי.

יפה, בהצלחהרק בשמחה.
ערב טוב לךחסוי מאוד

גם לך.רק בשמחה.
מה שלומך?
ב"ה. די בנאליחסוי מאוד

טוב לדעת.רק בשמחה.
יום כיפור בפתח... האמת שהשנה אני מחכה לו.
אשריךחסוי מאוד

האמת שיש משהו טוב בכיפור. אני מרגיש שלא משנה כמה אני בעניינים- הצום משפיע על הגוף, ככה שבסיום הצום אני מרגיש "טהור". שהתנקתי ושבאמת אפשר להתחיל מחדש. זה לא כמו ר"ה.

זה ממש נכון.רק בשמחה.
קראתי. כתוב טוב ומעורר מחשבהפסידונית
אם אתה רוצה טיפים פרקטיים - אני ממליצה להתנתק מהאינטרנט לפרקי זמן מוגדרים (וארוכים).
לגבח אהרון אפלפלד - אולי זה באמת סוד הקסם שלו בעיניי העולם. אני מעולם לא הצלחתי להתחבר אליו ואף פעם לא הבנתי למה הוא נחשב טוב.
תודה, אין ספק שאת צודקתחסוי מאוד

האינטרנט הוא בהחלט מקור לבעיה הזו.
אמרתי לעצמי אלף פעם שאפסיק- לא בבית, לא בלילה.
קשה...

אגב, כשהרב יהושע סיפר לנו שהוא לא אוהב לקרוא את אפלפלד, ושהוא מעדיף את גרוסמן... ירדה קרנו בעיניי... אבל מאז ראיתי שהרבה אנשים לא אוהבים אותו. כנראה זה באמת עניין של סגנון.
איזה אפלפלד קראת?

אני לא זוכרת את השםפסידונית

זה היה סיפור תמים להפליא על ילד וילדה בתקופת השואה, שהאמהות שלהן שלחו אותם לחיות ביער, וחזרו כשהמלחמה הסתיימה.

ובכן שאלתיפסידוניתאחרונה

הספר הוא ילדה שלא מהעולם הזה

תודהיחידי

מחשבות ארוכות אנחנו צריכים

גמר חתימה טובה

אולי בימים הקרובים-המלקושזית שמן ודבשאחרונה
למישהו יש את הפיבלמנים של ספילברג?אוראלססס

חייב דחוף.

נסיון פעילקפיץ

נסיון פעילקיבוצניקית

(בייניש)

..קיבוצניקית
(בינייש)
הצליח?זיויקאחרונה
מדהים שהמקום הזה עדיין קיים.בן-ציון

הרבה התחיל כאן.

כתיבה ופריקה ודברים חדשים, אנשים חדשים

מסגרת שונה לתקשורת.

לילות קרים, שיחות ארוכות שעוברות בהרבה מקומות אבל בסוף משאירות טעם מר של אכזבה וכמיהה.

ציפיות, בלי מקור. פרשנות, רצונות ודמיונות.

נגמר מהר או לאט, אבל בעצם בכלל לא התחיל.

או לא נגמר באמת, עד שנגדע. ואז שוב, מבליח, מצפה-מתאכזב-שוקע, נשאר לבד.

ובסוף הכל חוזר לאותה הנקודה, אותה הכמיהה, אותו החוסר.

מה שמילא אך ייסר ובכל פעם היה בלב חצוי, רק הגביר את הרצון בכל פעם.

קוראים לזה בכל מיני שמות - בדידות, חוסר בחום ואהבה...

רכבת הרים של רגשות, חיים שלא ממשיכים בשום כיוון למשך תקופה ארוכה.

בכל פעם משהו אחר בא ומתחיל הכל מחדש.

אין סוף. בסוף זה רק אני.

(בהחלט מדהים שקיים.ענבלאחרונה
בס"ד

שלום בנצי 👋)

פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מישהו?האר"י פוטראחרונה

אולי יעניין אותך