אני ב''ה בהריון שני, עם תינוק מהמם ופעיל במיוחד בן 10 חודשים.
מאדד מתלבטת מה לעשות בצום.
שנה שעברה הייתי בחודש שביעי והרגשתי ממש רע, אז יצא שרוב הצום שכבתי במיטה וירדתי מדי פעם לתפילות, בעלי כל היום בישיבה(יש שם רק הפסקה של איזה חצי שעה במהלך כל היום אז כבר אין טעם שיחזור הביתה..)
עכשיו השאלה שלי היא כזו:
אין לי מושג איך אני ארגיש, עד ההריון (הקודם) דווקא הייתי סבבה לגמרי עם צומות, אבל שנה שעברה (וגם השנה תכלס) יוצא לי לצום רק יום כיפור כי ט באב נדחה בשנתיים האחרונות והייתי בהריון בשתיהם כך שהרב פסק שלא לצום, ושנה שעברה לא הרגשתי טוב בצום, אממה הייתי בשלב יותר מתקדם של ההריון כך שאני לא יכולה לדעת איך אני ארגיש,
עכשיו אני יכולה לבוא להורים שלי וככה תהיה לי אפשרות לרדת מדי פעם לתפילות, מצד שני לאמא שלי בלה''ער יש גם כן כמה קטנטנים (אמא שלי ילדה בגיל מאוחר ממש אז יש לי אחיות תאומות בנות שלוש ועוד אח בן שנה בליהע''ר) בבית וגם אחותי עם שלושה ילדים אמורה להתארח שם, ויכול להיות שגם גיסתי עם עוד שניים, כך שלא יהיה מאד שקט, אבל הפלוס שאני אוכל לרדת לתפילות וגם יהיה לי מי שישמור על הילד..
מצד שני אני חוששת שלא אוכל לנוח כמו שצריך למרות שיש בית גדול כי בכל זאת הולך להיות מלא ילדים..
מצד שני- אם אני בבית מן הסתם שאני אוכל לנוח כי יהיה יותר שקט למרות שהבן שלי הוא ילד פעיל בטירוף, ולמעשה לפעמים הוא כמעט ולא ישן במהלך היום אז אני לא יודעת אם לבנות על זה, או שבסוף אני אתקע בבית גם בלי אפשרות לרדת לבית כנסת וגם אולי לא אצליח לנוח, קיצר לא יודעת מה להחליט??
מה אתן אומרות מהנסיון?