נהיינו כ"כ אגואיסטים ונכנעים לתכתיבי החברה, שגילויי אהבה היום הפכו לדבר מגעיל ודוחה. למה אי אפשר לתת חיבוק ונשיקה לחבר שאתה אוהב? חייבים לתת צ'אפחה כזו וזהו? למה מה קרה?
העולם טיפש.
נהיינו כ"כ אגואיסטים ונכנעים לתכתיבי החברה, שגילויי אהבה היום הפכו לדבר מגעיל ודוחה. למה אי אפשר לתת חיבוק ונשיקה לחבר שאתה אוהב? חייבים לתת צ'אפחה כזו וזהו? למה מה קרה?
העולם טיפש.
היום אנשים נורא מובכים מזה. וזה חבל ממש. לא סתם הבעיות שלנו היום קשורים לזה.
זה מחסור בגילויי אהבה אוטנטיים.
וזה בהחלט בא מאגואיזם... היום כל הפוסטמודרנה יימח שמה בנויה על זה.
זה אגואיזם...
לחשוב על מה נעים ומה יגידו, ולא על מה יעשה טוב לחבר או לחברה.
אם כי היום בהרבה מהמקרים זה לא יעשה טוב יותר לחבר כי גם הוא שבוי בתוך הדבר הזה...
זה באמת נהיה מביך..ולא, לא חייבים, אפשר לשבור ולתת. כשזה בא באהבה באמת מרגישים את זה וזה אמיתי ומשמח! (בתור אחת שעושה ככה..)
בהתחלה אולי זה מוזר אבל לאט לאט זה נהיה טבעי..ומותר גם להביע רגשות באמת ולומר במילים- היה לי טוב איתך, אני אוהב אותך וכו..ולא בקטע מגעיל בקטע שאתה באמת אוהב ומעריך. זה גורם גם להרבה יותר פתיחות..
יצא לנו בתור חברות לדבר על זה הרבה בזמן האחרון וחייבת להגיד שבתור כיתה האווירה אחרת- שמחה, אוהבת, אמיתית..ופחות אגואיסטית.. (לא יודעת איך זה אצל בנים אבל מאמינה שהכל אפשר..)
ממש התחבר לי אז הייתי חייבת לומר..
ב. גם המילים השתנו. במקום "אני אוהב אותך" שכבר נשכח, אומרים היום "אתה אחלה גבר".
ג. גם אם אפשר לשבור את זה, בעיני החברה זה ייראה הזוי ומגוחך.
ב. נכון אבל זה חלק מזה גם שזה מילים שלדעתי פחות מביעות..
ג. תלוי..
זה רק מחזק את הטענה שהמילים היום נהיו רדודות, וההבעה של הרגש ירדה כמעט לרצפה. ולכן המילים נהיו מכובסות ולא מביעות כלום, וגם ביטויי האהבה כבר הרבה פחות מצויים והרבה יותר מגוחכים.
מסכימה..לצערנו הכל רדוד ומעוות. וזה בכל מיני תחומים. זה מוזיל את הכל. מה שהופך אותנו לדעתי לפחות אמיתיים..
הפוסטמודרנה היום צועקת "אין אמת!" "הכל אמת", "כל אחד והאמת שלו". כלומר שהכל שטויות ושקר...
גועל נפש...
כל אחד והאמת שלו, זה בעצם אין אמת...
האידאל היום הוא שלא יהיו אידאלים... שהכל הפקרות וזהו...
צמאה לך נפשי!
ב"ה שנתן לנו תורת אמת שמכוונת ומאזנת. רק שגם אותה היום מנסים לטשטש ולהפקיר..
צמאה לך נפשי!טוב אז נשארנו בבעיה..
זה לא ריאלי ולא יעזור.
אבל לחנך את הילדים שלנו ואת הדור שלנו לישרות ואמיתיות כמו שצריך - ככה מתקנים.
צמאה לך נפשי!דווקא הבעת הערכה בין בת לבן לא אמורה להיות כזו פתוחה... אלא אם כן...
המשפט האחרון נכון בהחלט. וכמה שזה עצוב!

מה יותר מורכב?
לחשוב כל הזמן מה נכון ומה לא, או שבכל שניה ועל כל דבר אני יודע מה אני עושה ולכן הראש שלי יכול להיות שלו ורגוע כי אני יודע מה אני עושה?
רמז: אין לך בן חורין אלא מי שיושב ועוסק בתורה.
או הפוך, בגלל שזה ככה את מובכת.
אם המצב היה מתוקן ולא ככה, גם את לא היית מרגישה ככה.
חייב דחוף.

הרבה התחיל כאן.
כתיבה ופריקה ודברים חדשים, אנשים חדשים
מסגרת שונה לתקשורת.
לילות קרים, שיחות ארוכות שעוברות בהרבה מקומות אבל בסוף משאירות טעם מר של אכזבה וכמיהה.
ציפיות, בלי מקור. פרשנות, רצונות ודמיונות.
נגמר מהר או לאט, אבל בעצם בכלל לא התחיל.
או לא נגמר באמת, עד שנגדע. ואז שוב, מבליח, מצפה-מתאכזב-שוקע, נשאר לבד.
ובסוף הכל חוזר לאותה הנקודה, אותה הכמיהה, אותו החוסר.
מה שמילא אך ייסר ובכל פעם היה בלב חצוי, רק הגביר את הרצון בכל פעם.
קוראים לזה בכל מיני שמות - בדידות, חוסר בחום ואהבה...
רכבת הרים של רגשות, חיים שלא ממשיכים בשום כיוון למשך תקופה ארוכה.
בכל פעם משהו אחר בא ומתחיל הכל מחדש.
אין סוף. בסוף זה רק אני.
שלום בנצי 👋)
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול