@בתוך בני ישראל תגידי,
מי מתוכנן להיות הכהן הגדול בתוכנית של מכון המקדש?
ו יש להם ארון אמיתי מזהב?
ו איך לא שקעו להם קני המנורה?
..דוס בדם
..בתוך בני ישראל
לא. זה קצת יקר, עשרים אמה של זהב, ובניגוד לכלים אחרים זה - טוב, לא לא הכרחי, אבל פחות נפגש בעבודת היום יום
אממ מה?
..דוס בדם
למה לא הרב אריאל? (אני שואל כי מישהו אמר לי שהוא כהן)
כן, ו אולי זה קבור שם למטה...
זהב זו מתכת מאוד, מאוד כבדה, ובנוסף לזה היא גם רכה, אם הם עשו מנורת זהב (שאגב, היא לא מקשה אחת נכון?) אז זה אמור להיות כמעט לא אפשרי שהקנים יחזיקו במקום,
השאלה היא האם הם עשו את זה ואיך? אולי ההשערה שלי לא נכונה...
..בתוך בני ישראל

יכול להיות שגם. לא חקרתי את הנושא, אשא-ל את הרב בלנד (בעצם, תשא-ל אותו אתה כשתפגשו, חבל על התיווך)
היא מקשה אחת - אבל מה ההגדרה של מקשה אחת? לזכרוני יש פרק של הרב שעוסק בזה במנורת זהב טהור, וגם בהסבר לשא-לה השני'ה
..דוס בדם
כי הוא אמנם כהן אבל כלל ישראלי. או, כדי להדגיש.
לא רואה צורך לשאול, אפשר אולי לשאול אם הוא חושב שזה שם למטה אבל לכאורה זה לא כל כך מענין.
הממ אולי אסתכל מחר בספריה, אני מחר בירושלים
בתרגול ובהקבלת פני רבו ואז בזכר לשמחת בית השואבה, במרכז, ואני צריך להזכיר לראש היהישבה את השאלה שיענה לי, ולהביא לו את המחזור, ולשאול את הרם את כל השאלות שהצטברו מתחילת בין הזמנים.
..בתוך בני ישראל
באופן כללי מה עומד מאחורי זה וכו. לאו דווקא זה
וואו. עמוס. אשריך, בהצלחה רבה
(לא אמרת שהשארת את המחזור שם?)
..דוס בדם
..
הממ, יכול להיות
אכן, תודה רבה.
(זו הנקודה, רץ במעגלים, בונה מתח, אנחנו הולכים אליו הביתה, ולבית של הרמ לשעבר, ועוד שלל רבנים.)
הו וואובתוך בני ישראל
..דוס בדם
יהיה אורות (הקודש)(סתם, או שלא סתם)
..בתוך בני ישראל
(וואו)
(אצלכם זה באמת נכון)
..דוס בדם
אני יודע, לכן כתבתי ככה.
..דוס בדם
דיברתי עם הרב, איחלתי לו מזל טוב, כי הרם לשעבר סיפר שדיבר איתו בבוקר (לא הזה) לאחל לו מזל טוב (הוא ביפר שהרב אריאל אמר לו: אין לנו זמן להיזדקן יש עוד הרבה מה לעשות)
קיצר, אז שאלתי אותו, זכרתי רק שאלה אחת לצערי, על הזהב והשקיעה אז הקדמתי ושאלתי אם הם עשו מנורת זה טהור, אז הוא אמר שהיא לא כולה זהב, שזה רק ציפוי זהב ובפנים ברונזה אני חושב,
אז שאלתי למה לא זהב, הרב ענה, כי לא שמת צ'ק.
ואז שאלתי את השאלה איך במשכן ובמקדש זה לא שקע והוא אמר שיש דרכים ליצור את הזהב כך שלא ישקע, ושאלתי, בלי שום תוספות של חומרים והרב אמר שכן.
..בתוך בני ישראל
(בתכלית הוא צודק... ז"א, לא אתה אישית, אבל צריך כסף והרבה לכמות כזאת של זהב. זכור לי שהי'ה פעם באחד מהכנסים של המכון (לא הגדולים) דיבור על המנורה באחד השיעורים. אולי של מזבח אבנים. אבל נראה לי שהחלק הזה לא הוקלט, אחפש)
(אני גם רוצה לשאול את הרב! למרות ש אממ הוא חכה רגע בגשר בכניסה ודיברנו קצת אבל לא על זה, וגם כשהוא עבר ועצר לומר שלום כשיצא אחרי התרגול. אבל הי'ה הרבה רעש, אז לא שא-לתי ויש לי כבר רשימת שא-לות ארוכה יחסית. בעזהי"ת בקרוב)
..דוס בדם
)יצא לך, תקווי שבקרוב,
לי הייתה רשימה, שאלתי את ראש הישיבה את השאלות אליו,
]דיברתי איתו על ההזאות]
לרמ לשעבר הייתה רשימה יותר ארוכה, ניסיתי אבל היו שם הרבה אנשים שלא ראו אותו קצת יותר משבוע וחצי ביקשתי לדבר איתו בשמחת בית השואבה רגע בחוץ, בסוף הוא סימן שנדבר בבוקר, ולא יצא כי רב מהישיבה שאנחנו קצת משפחה הזמין אותי לארוחת בוקר, היה נחמד)
)וואי הרב י (יותר נח מאשר הרם לשעבר, הבנת למה זה ככה כן?) עשה לי מלא פדיחות, הגעתי קצת מאוחר כי התעקבתי אתל ראש הישיבה לשאול אותו שאלות, הגעתי מזיע קצת מריצה, התיישבתי מאחורה, קמתי רגע לשים את התנך במקום נוח ואז הוא עושה, אוו **** הגעת?, בוא יש פה מקום לידי שיהיה מקום למי שיבוא יותר מאוחר, (ישבתי ליד הרב,) אני לא זוכר מתי הוא הניח עליי את היד בכזו תדירות גבוהה, אחכ חיפשתי משהו בסידור לשאול אותו שאלה מסוימת אחכ, אז הוא הפסיק לדבר ושאל אותי מה אתה מחפש שם? אני: אני אשאל את הרב אחכ זה בסדר. הרב: נו, בטח כולם רוצים לשמוע, תמיד כולם אהבו את השאלות שלך לא? בשלב הזה הוא הניח עליי את היד, ועוד כל מיני, וואי כמויות של פדיחות, לא נורא, זה כזה מהדברים שקשה להכיל אבל בסופו של דבר הם ממש כיפיים.
גלשתי, מחילה)
..בתוך בני ישראל
(בצדק)
רגע, מה ראש הישיבה אמר?
אני מקווה שבקרוב, כי חלקן מציקות לי כל יום, זא, זה משהו שחוזרים עליו וכל פעם מחדש, |נבוך|
הייתי צריכה לשאול אותו אתמול כשהוא חכה לי, אבל ידעתי שעוד רגע הוא יצטרך להתקדם וכו ואז חבל, שלא יחכו לו עוד, ותכננתי לשאול ביציאה אבל הרבנית רמזה לי שלא עכשיו כי הוא חייב למהר למכון, מפה לשם, לא הספקתי
..דוס בדם
אשרייך, בהצלחה.
..בתוך בני ישראל
אבל נו, בסדר, בשרשור נפרד
הייתי לידך כששאלת אותו. זכיתי למשב"ק אותו כל הירידה והעליה..המקדש השלישי בדרך
חחח!
אז עכשיו אנחנו מכירים והכרנו כל הזמן, צחוקיםדוס בדם
אוי ואבוי, אתה כאן?!?! גיוואעלדדוס בדם
זה היה גדלאס הרי הוא נשען גם עליי ואחכ הצעתי לו להמשיך וזרםדוס בדם
אחרים שהציעו לו הוא לא הסכים...המקדש השלישי בדרך
וואלה, עכשיו אני מבסוט יותרדוס בדם
הוא אמר להם שמקסימום הוא יחליק. הוא יעשה מזה מגלשה. חחח!המקדש השלישי בדרך
גם לי הוא אמר את זה אבל בסוף נשארתי שםדוס בדם
נו,נו... הרווחתהמקדש השלישי בדרך
ברוך ד'דוס בדם
מוזר.
אמממבשר שלום
אני לא משתתף בכזה בית מקדש
אף אחד לא ביקש ממך, אתה כהן בכלל?דוס בדם
אגב אני לא בטוח שהוא רוצה להיות כהן גדול, מספיקה לו יראת הדין שלו.
זה בית מקדש של כל העםמבשר שלום
ומי אמר שהוא גדול התורה והרב ברוך לא?המקדש השלישי בדרך
לא אמרתי שהרב ברוך לאמבשר שלום
אבל זה שמו"ר רה"י גדול מאוד בתורה זה פשוט
מצוין, אז תקרא את המשפט הראשון שלך בתור תשובהדוס בדם
כןמבשר שלום
לכן אמרתי שאולי זה תפקיד זמנידוס בדם
מסתמא אם הוא נבחר הוא רציני...
כל אחד יגיד 'אני לא משתתף בעז"ה בית מקדש'...בתוך בני ישראל
אחריו, כבר נראה
למה לא הרב שלום כהן?
עברי אנכי
ולמה ולמה ולמה ולמה
יא
נמאס
בגלל שהרב שלום כהןמבשר שלום
במקומך הייתי הופך את הרב מאזוז לכהן ומריץ אותו לתפקיד כהן גדול

הוא ממש נמוך ומצומק. הוא לא כהן ולא גדולעברי אנכי
חחמבשר שלום
ואת הרב יצחק הבן של מרן אבא?
חכם יצחק פשוט לא כהן. אבל חכם שלום כהן.עברי אנכי
אההמבשר שלום
אי אפשר. הוא אשכנזי.עברי אנכי
משה ואהרון היו ספרדים. מצרים..
אהרןמבשר שלוםאחרונה
עכשיו כשיש את מו"ר אין תחרות,אולי חכם שלום
בדיקהטיפות של אור
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
בדיקהטיפות של אור
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד
~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
חורף בריא לכולם

- לקראת נישואין וזוגיות