אתה יודע, עובדים.לך דומיה תהילה
א.

פתאום הבנתי שאני לא אוהב חריף בפלאפל. זו לא תובנה מאוד גדולה, אבל זה היה מקום מפתיע לפגוש בו את עצמי. ככה יצא שבמשמרת האחרונה לפני החג קניתי פלאפל מול הרכבת. כשיצאתי לעבודה אשתי שאלה אותי למה אני לא לוקח אוכל. אמרתי לה שיהיה בסדר. אתה תהיה רעב, היא אמרה. האמת היא שסתם לא היה לי כוח להכין.
כשהתחלתי לעבוד פה, המוכר ראה אותי ושאל, אתה חדש פה, נכון? זהו, בגלל זה לא זיהיתי. יופי, ברוך הבא, תבוא אליי כשאתה רעב, נעשה לך הנחה. אז הלכתי, אבל הוא לא זיהה אותי ולא קיבלתי הנחה. שילמתי 18 שקלים באשראי (אני משתדל לשלם במזומן, אבל לא היה לי) וחזרתי לבניין לאכול. וככה, לקראת הסוף של הפיתה, אמרתי לעצמי וואו, חריף. הבנתי פתאום שזה לא טעים לי.

ב.

פגשתי חבר ברכבת, שלמד איתי בישיבה. לא קשוח שם באבטחה, הוא שאל, ואמרתי שכן. זה לא השעמום או העמידה על הרגליים, שניהם דווקא בסדר, זה פשוט שאתה נהיה שקוף. בישיבה אתה לא מרגיש שקוף, אפילו בצבא אתה לא לגמרי שקוף, אבל בעולם הגדול הזה אתה בסך הכל עובד קבלן ואתה לא מעניין אף אחד. בהתחלה אהבתי את זה, דהיינו שאני לא מעניין אף אחד, כי כל המשקל של החשיבות העצמית פתאום נפל מעליי, יש בזה הקלה עצומה, להרגיש פשוט ותמים, לא לפחד לטעות או להיראות טיפש או מגמגם, כי זה לא מעניין אף אחד. וזהו, אחרי חודש בערך זה כבר התחיל להכביד עליי שכל העולם הזה בנוי על אנשים שלא אכפת להם אחד מהשני. מה אני מתפייט, שלכל האנשים האלה לא אכפת ממני.

ג.

אתה יודע שמיצית את מקום העבודה כשאתה מחכה שיקראו לך למילואים. האמת היא שמהשחרור לא קראו לי, אבל זה יכול להיות נחמד אם יזכרו בי פתאום. אם המילואים יהיו ארוכים אני אפילו אוכל להרוויח נקודות זכות לתואר.

ד.

יש פה מדפסת, זרוקה כבר שבועיים בחניון. היא עובדת, בוודאות. הביאו מדפסות חדשות לכל המשרדים, ואת הישנות נותנים לבתי ספר וחלק מהעובדים מצליחים להעלים כמה הביתה. חוץ מהעובד שניסה להעלים את זאת, היא הייתה כבדה מדי, הוא ויתר עליה בדרך לרכב ועכשיו היא מונחת על שפת החניון. מאז שעתיים בכל יום במשך שבועיים אני מביט בה והיא מביטה בה. ההורים של אשתי מורים, ויש להם יום נישואין... מעניין.

ה.

אין אף אחד בחניון בשעות האלה. אנשים לא באים לחנות ולא לצאת מהחניה. רק רעש של מכונות, מזגנים ואני. לפעמים נשמע קול ברזל שנופל מאיפשהו וצעדים. זה היה מפחיד בהתחלה, אבל זה עבר. אני יושב כאן על כסא די נוח ויכול לכתוב קצת. אני כבר לא נרתע מדברים שחששתי מהם פעם. לא לקוחות מתפרעים, לא שיכורים, לא. הדבר היחיד שהוא מפחיד באמת אלה הקולות שבראש.

ו.

אני עובדת פה.
אפשר לראות כרטיס?
זה בסדר, אני עובדת פה.
ואפשר. לראות. כרטיס?
יואו, רגע, הנה. טוב? אפשר להיכנס?
לכי. כן, אדוני, לאן אתה?
זה בסדר, אני עובד פה.
אפשר לראות כרטיס.
זה בסדר, אני עובד פה.
וואובוז
זה טוב.אליה2
תודהחולות
התגעגעתי אליךהבעטליר החמישי

לך דומיה תהילה
זכיתי.

שמח לראות אותך פה מדי פעם .
אני נמצא פה הרבה יותר ממה שאתה חושבהבעטליר החמישיאחרונה

בעיקר בנסיו"פ, ומפצל"ש.

פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?
בואנה מה נהיה פה כל היום מבקשים סרטיםשִׁירָה

לכו לחפש במקומות אחרים או שאל תחפשו בכלל

מההוולטרוןאחרונה
קפוץ לי

אולי יעניין אותך