אפשר ללמוד גיטרה לבד?אפשר לתקן
ואם כן- איך?
כאילו  עם חוברת והאקורדים וזה, אבל איך מתקדמים בלימוד?
אשמח לקבל עיצות!
וואלה אחי בטח שאפשראיטר יד ימינו
תלמד דרך האינטרנט

יש מלא מלא מלא אתרים של סירטונים ללימוד גיטרות
אתה תדע אבל לא ברמה טובה
אא"כ היה לך בסיס של אורגן
כי אתה לא תדע תאוריה של אקורדים
וסולמות

אני למדתי לבד ועכשיו אני כבר חושב שאני צריך להתחיל ללמוד עם מורה
וזה לא כ"כ קשה

הקושי היחיד הוא
התמדה
אני מבטיח לך כל פעם ת'ה תרצה לשבור ת'גיטרה כי ימאס'ך
אבל אסור וצריך כל יום לשבת ולחוש עד שת'ה תדכ
*תדע

רק להתמיד ולהתמיד ולהתמיד
בהצלחה
לא ממליץshapira
אבל אפשרי.
אם אתה רוצה להתקדם לרמה של מעבר לנגינת אקורדים במדורה, את החייב מורה.
חוץ מזה, כדדאי לקחת כמה שיעורים עם מורה מקצועי כדי ללמוד אחיזה נכונה ובריאה של הגיטרה ביד, כדי לא לגרום לנזק לגידים בשורש כף היד.

כמו כן, ישנה חשיבות גדולה לפידבק שמורה יכול לתת, משוב הוא כלי מאד חשוב בהתקדמות של תלמיד.
בסופו של דבר4 - התקדמות היא פונקציה של חזרות, אבל עם מורה - מתקדמים יותר מהר.

תודה רבה!!אפשר לתקן
ואגב-אני בת ;)
ועוד משו- בעיקרון כבר התחלתי ללמוד לבד, אבל אני רוצה להתקדם עוד חוץ מלדעת את הבסיס, אז אפשר עיצות איך להתקדם?
באיזה אתרים יש ת'סירטונים האלה שאמרת?
תודה!
אם את רוצה להתקדםshapira
קחי מורה.
תיאוריה, הבנה של מה שנעשה על הגיטרה, הכרת הכלי, הכרת לוח האיצבוע (פרטבורד), הכרת האחזיה הנכונה, הבנה של מושג הקצב - כל אלו חשובים לאין ערוך.
למדי עם מורה.
בשביל הנגינה שלך.
התארים שיש באינטרנט נחמדים, אפילו אני שמתי פעם שלושה סרטוני הדרכה ביוטיוב - ואני עדיין חושב שזו לא הדרך ללמוד.
שמעי,ואחת עם חצאית
בעיקרון,אני למדתי לבד..בהתחלה מאיזה חוברת של ד"ר גיטרה..שזה סיווווט לפי דעתי..וסתם מיותר..ואז פשוט הוצאתי לעצמי מהמחשב מלא מלא שירים שאהבתי ושמתי אותם בקלסר כזה ענק  ופשוט הייתי מנגנת אותם..הוצאתי לעצמי גם מילון אקורדים וכל אקורד שלא ידעתי הייתי לומדת אותו..וככה מצליחה לנגן שירים שלמים..לפי דעתי,זה הרבה יותר קל כי זה גם שירים שאתה מכיר את הקצב שלהם וכו'..בנוגע לפריטות אני לא יכולה לעזור לך כי אני פשוט עשיתי איזה פריטות שעלו לי לראש לפי הקצב..לא למדתי אף פעם פריטות..(בעיקרון לא "לומדים" פריטות אבל יש כאלה פריטות שהבסיס שלהם מובנה וכו')מיותר לציין שהתמדה זה המפתח..אבל מה שגם הוסיף לזה שכ"כ התמדתי זה שפשוט לא יכלתי להוריד את הגיטרה שלי מהיד..כי היא כ"כ מדהימה.. (ראי תמונה בשיחה אישית..)<---איזה שוויץ הא?!

הייתי יושבת מינימום חמש שעות ביום עם הגיטרה(עד שחברות שלי כבר היו משתגעות  ומסלקות אותי מהחדר..;) )

אבל,עכשיו אני רוצה להתקדם לרמה יותר גבוהה אז אני מתחילה עם מורה בעז"ה,אבל נראלי שבתור התחלה זה מעולה ללמוד לבד אם את לא רוצה לקחת אתזה כאילו בצורה יותר מדי רצינית ולהפוך את זה למקצוע..

אם את רוצה עזרה במשו,שאני ישלח לך קבצים של מה שהורדתי לעצמי או סתם לשאול אז בשמחה ממש..דברי איתי באישי..

בהצלחה חברה!!
כמו ואחת עם חצאיתL ענק
גם אני עשיתי כמו ואחת עם חצאית
עד שבאיזה שהוא שלב נמאס לי לדעת רק אקורדים ומדי פעם סולו
אז...החלתתי להתחיל להסתובב עם הגיטרה מדהים כמה אפשר ללמוד עם מסתובבים עם גיטרה
כאילו יש נושאים משובכים שאא להסביר בטרמפידה
 אבל יש די הרבה דברים שאפשר ללמוד מ10 דקות של הסברה
אני התחלתי ללמוד לבד...נדנדה כתומה.
ובנתיים אני דיי מצליחה...;)
ישלי ספר כזה של לימוד גיטרה בעזרת שירים חסידיים.. אבל אני פשוט מורידה שירים מהאינטרנט(אקורדיםן) ולומדת את האקורדים לשירים מהחוברת.. אני יודעת בנתיים את:AM A7 C DM E EM F G G7
והתחלתי ללמוד בפסח.. והתחלתי ללמוד רציני בתחילת החופש(כלומר- קניתי תחוברת..)
אמרו לי שחייבים התמדה.. אבל אני פשוט אוהבת את הגיטרה שלי.. אני פשוט לא משתעממת ממנה וכל יום משתמשת בה..(אתם לא יודעים איזה קשה היה לי ב-9 הימים לא לנגן...)
ואיטר יד ימינו- אינמצב שאני ירצה לשבור תגיטרה שלי.. אולי אחים שלי ירצו לשבור אותה..(נראלי נמאס להם שאני חופרת אותו שיר אלף פעם בשביל לדעץת אותו בע"פ...)

ואו, חפרתי...- סתם כי הוא חמוד.. -כי גם הם חמודים...
ל- רבבה בנשמהאנונימי (פותח)
אני לא חושבת שלאיטר יד ימינו בא לשבור את הגיטרה סתם שמנגן שירים להנאה- כי אין מצב שזה נמאס , אלא לתירגולים מעצבנים...(אם הבנתי נכון...)

דרך אגב- איטר יד ימינו-אנונימי (פותח)
אתה באמת איטר יד ימינו?
אם כן איך אתה מנגן?
הפכת את המיתרים??
בנדוד שלי עשה ככה.. זה ממש לא בעיה...נדנדה כתומה.
ואגב, גמאני עושה מלא תירגולים מעצבנים- אבל אני נהנת מזה...;)
אני שמאלית ואני מנגנת רגיל..בת שמש
ואני מכירה שמאלי שמחזיק את הגיטרה הפוך, אבל משאיר את המיתרים כמו שהם, ומנגן בפריטה הפוכה, ועושה את האקורדים הפוך..
יש גיטרות לשמאלייםchai
אחשלי שמאלי ז פשוט הפכתי לו את המיתרים..ואחת עם חצאית
זה הרבה יותר נוח ..סתם חבל לקנות גיטרה לשמאליים..נראלי..
אני שמאלי! אמנם לא מנגן בגיטרה אבל...מתי666
סתם, נסיתי טיפ טיפה לנגן בגיטרה ובכלל לא מפריע לי לפרוט ביד ימין אפילו שהוא 'חלשה' יותר!
שמאליים למינהם, אל תהיו עצלנים ותתחילו לעבוד על יד ימין שלכם!
מנסיון, יד ימין שלי חזקה יותר מיד שמאל של אנשים ימניים...
גמני ככה!!!יהיה טוב!
שמאלית ומנגנת בימין..
הכי שווה!!!
זו הדרך הנכונה לענ"ד.shapiraאחרונה
גם שמאליים כדאי לנגן כמו ימניים.
יש הרבה יותר מבחר של גיטרות, הרבה יותר קל ללמוד ממורים (כי מנגנים כמותם), הגיטרות יותר זולות, ובסופו של דבר - אימונים יביאו לאותה התוצאה.
מי כאן מנגן על קלידים (אורגנית)?נ א

אתם גם אוהבים את הכלי הזה?

אני מנגן על קלידים...

....צאצא

אני מנגן, וגם די עושה אירועים בקטנה, אבל האמת שלא אוהב את הכלי הזה

יש כלי אחר שאתה אוהב?נ א
יש כאן עוד מי שמנגן על זה?נ אאחרונה
20 שנה לגירוש מגושד קטיףשירים חדשים
תווים לחלילית לשיר מי אוהב את השבתאהבנו
היי זקוקה בבקשה לתווים מלאים לשיר מי אוהב את השבת. תודה ענקית!
הינה:מטרינולוגאחרונה

C  C  D  E  G   G  F  E  D  C

מחפש תווים לשיר 'שובי נפשי' בלחן של הרב קרליבךחופר
ולא לפסנתר
איך מפרקים אקורדים בליווי בפסנתר ביד שמאל?בית פרטי

היי לכולם,

אשמח לעזרתכם.

מנגנת בפסנתר קלאסי.

רוצה ללמד את עצמי לנגן שירים, כאשר יד ימין מנגנת את השיר ויד שמאל אקורדים.

מכירה את האקורדים עצמם, שאלתי - איך או איפה אפשר ללמוד לפרק את האקורדים וללוות איתם את יד ימין? יודעת שיש כאלה שעושים את זה משמיעה, אך לא ככ מצליחה.

מחפשת הדרכה איך להתחיל, מבחינת פירוק, קצב ועוד

אתכם מכירים אתר או סרטונים שמלמדים שיטות לזה?

תודה!

אפשר להתחיל מהפשוטאגוז16

קצב של 4\4 לעשות את התוים 4 פעמים בסדר עולה של האקורד, (לדלג כל פעם צליל כדי שלא ישמע צורם בנמוכים)

ושל 3\4 לעשות 3 פעמים

כשאת קצת מתקדמת אפשר לחזור אחורה באותו אופן בהתאם לקצב ולכמה פעמים שהאקורד חוזר

פירוק אקורדיםחובביםאחרונה

אפדר קודם לנסות לנגן את האקורד הפשוט, לדוג' אם זה אקורד C אז לעשות את המצב הבסיסי, כלומר, דו מי וסול ביחד, אצבעות 1 3 ו-5. לאחר שמצליחים לשלוט באקורד בצורה חלקה, אפשר לנגן את הצלילים אחד אחרי השני בארפג', כלומר דו נפרד ולאחריו מי נפרד ולאחריו סול נפרד ואז הדו שלמעלה, כי ארפג' מורכב מ- 4 צלילים. אם זה אקורד של 7, כמו D7, G7 וכדומה, קודם לשלוט באקורד ואז לפרק אותו לצלילים אחד אחרי הני. לדוגמא ניקח את G7, נפרק אותו לסול נפרד, סי נפרד, רה נפרד ולפה נפרד, שהוא בעצם התו השביעי של האקורד. כמו כן אפשר לפרק את האקור ד C ככה: דו, סול, דו ומי, וכך נקבל מרחב גדול יותר של צלילים.

מקווה שסייעתי לך.

משנכנס אדר - מרבים בשמחה!שירים חדשים
איך אפשר להרגע מהנגינה?אנונימי (פותח)

יש לכם רעיונות איך אפשר להשתמש בנגינה לריפוי, להרגע?

זה מה שהרבה אומנים עושיםשדמות בחולות

מנגנים את כל הרגש שלהם החוצה.

שאלתי את הAI:

נגינה יכולה להיות כלי ריפוי חזק מאוד! הנה כמה דרכים שבהן ניתן להשתמש במוזיקה ובנגינה לריפוי:

1. **תראפיה במוזיקה**: להיפגש עם מטפל מוסמך במוזיקה. טיפול במוזיקה משתמש בנגינה, שירה, יצירה והאזנה למוזיקה כדי לשפר את בריאות הנפשית, הרגשית והפיזית.

2. **נגינה באופן אישי**: אם אתה מנגן בכלי נגינה, נסה לנגן באופן קבוע. זה יכול להיות מרגיע ומספק לך דרך לבטא את רגשותיך.

3. **האזנה למוזיקה**: שמיעה למוזיקה שאתה אוהב או למוזיקה מרגיעה יכולה לעזור בהורדת רמת הלחץ ובהגברת התחושות החיוביות.

4. **יצירת מוזיקה**: לכתוב שירים או ליצור מוזיקה חדשה יכולה להיות דרך מעולה לבטא רגשות ולהתמודד עם חוויות קשות.

לנגן מלודיות מאוד פשוטות, מרגיע אותיאחו

מלודיה פשוטה ורגועה, במיוחד על כלי נשיפה, משהו שלא מצריך יותר מדי מאמץ, זה מרגיע.

מחפש כלי לכתיבת תוויםחופר
ואם הכלי יודע להעביר סולמות ולשנות מקצבים- זה בכלל בונוס

אולי יעניין אותך