ילדים זה שמחה?סוד.

שלום. אני נערה בת 17, ויש לי הרבה שאלות ביחס לאהבת הורים לילדים. אני ממש אשמח שתענו לי תשובות מגוונות ככל שיהיו.

אני רואה אמהות רבות, שכל החיים שלהם, ביום ובלילה מטפלות בילדים. אני לא נשואה ואני לא בטוחה שהם יותר שמחות ממני. אני לא אוהבת ילדים ואני רוצה להשתכנע שאני ארצה ללדת בעזה בעתיד.

למה אתם אוהבים את הילדים שלכם? מה אתם מקבלים? לא במובן המוחשי

ילדים זה שמחה?? כי...?

אם הילדים הם הכל והמושלם בשבילכם, למה אתם צריכים עוד ועוד? מה זה נותן חוץ מעוד מאמץ ומסירות? מה ההבדל בין 4 ל7?

בוודאות יש ילדים לא נחמדים. אני מכירה כמה. למה אמא שלהם אוהבת אותם? ואם היא אוהבת כי ככה זה הבן שלה, אז אמא בעצם אוהבת את עצמה בעצם זה שיש לה ילד ולא אותו בלבד?

למה זוגות רוצים ללדת ילד משלהם? למה לא לאמץ מלכתחילה? מה ההבדל? 

כולם אוהבים את הילדים שלהם?

תודה גדולה!

לאט לאט. קודם מתחתנים, אחכ ילד ראשון, ואז חושבים על שני,קרן-הפוך
ואז על שלישי...

לא מתחתנים ומייד 7 ילדים.
זה לא משהו שאפשר להסבירחולת שוקולד
זה פשוט הטבע שלנו והוא באמת לא ברור

יש מיעוט של אנשים שלא רוצים ילדים וזה בסדר גמור, לא חייבים (לא נכנסת כרגע לעניין ההלכתי)
לכאורה את לא צריכה להשתכנע שתרצי ללדת, כי מי קבע שאת חייבת לעשות את זה
וגם אם תרצי 1-2-3-4 ילדים ולא יותר זה בסדר גמור, אין צורך להביא עוד אם לא רוצים (גם בעיני לא ברור איך זה שרוצים יותר, הרבה פעמים זה לא נובע מרצון אמיתי, או שרוצים עוד תינוק אבל לא לוקחים בחשבון שהוא לא ישאר תינוק)
רוב ההורים אוהבים את הילדים שלהם, יש אנשים שמביאים ילדים לעולם ללא אהבת הורים וזה באמת מאוד עצוב
ילדים זה דבר גדול מאד..ד.

ולא כל דבר, זה "מה מקבלים מזה" ושאר חשבונות. עץ החיים קודם לעץ הדעת..

את עוד לא בשלב של ההורות - אז לא נורא שאת "לא אוהבת ילדים"...  תבני את אישיותך כעת. כל דבר בזמנו.

אגב, מאמץ ומסירות על דבר גדול - זה משהו טוב מאד. 

ובוודאי שילד של האדם עצמו - זה ממש חלק ממנו, המשך עצמי. זה לא חפץ ש"מאמצים" - לפחות כשאפשר.

אפשר לענות גם מפורט על הנקודות שהעלית. אבל נראה לי שלעת עתה, טוב להמתין שתתפתח יותר ההרגשה שמאפשרת את ההבנה.

אבל למה לאהוב???סוד.

את האידיאל אני מבינה. באמת. אבל באהבת הורים לילדים יש משהו אחר ולא מובן.

חח... יש משפט חסידי,ד.

שלא שואלים על האהבה.

הגדרת ממש יופי: "באהבת הורים לילדים יש משהו אחר ולא מובן"...  בדיוק. סימן שאת מבינה-ענין..

נכון. זה משהו אחר, עצום, מעבר להסברות במילים. וזו לא רק "אהבה" בהרגשה. זה סוג של קשר ומסירות, שגם כאשר יש מצב שכלפי חוץ כאילו לא מרגישים "אהבה" (נניח, ילד בוגר שממש מעצבן אותך..) - אם יהיה צורך, ירוץ בשבילו לקצה העולם....

אהבה רבה אהבתנו ה' אלוקינו..

מה זה למה לאהוב?בתאל1
תפרשי את המשפט...
וואו. יפההעני ממעש
א. אולי יש אצלכן שיעורי חלמיש, דנים בנושאים אלו.
ב. אכן, לא כל ילד הוא שמחה. ובכל זאת, תפקיד ההורים לדאוג לו לאהבה, ולארגז כלים הכי טוב לחייו הבוגרים.
ג. לא מביאים ילדים בשביל הכיף. זה דרך העולם, ויש לעשות בנחת בשמחה ובשיקול דעת.
ד. טבע העולם, הורים אוהבים ילדיהם.
ה. לאמץ זה דבר ענק. מדוע שואלת? בדכ, בטבע נולדים ילדים, ואז אימוץ הוא קשה. אימוץ קורה או אחרי שגומרים ללדת, או לא עלינו זוג שלא יכולים ללדת.

כל טוב, מקווה שעזרתי
לגבי ג. אז למה מביאים ילדים?חולת שוקולד
טבע העולם/ מצווההעני ממעש
טבע העולם הכוונה ש"זה פשוט קורה"?חולת שוקולד
כשאני אומרת טבע העולם אני מתכוונת שטבע העולם הוא לרצות את זה, לעשות את זה בלי לרצות זה טבע של חיות אולי
לא שזה 'קורה'. אלא- כפי שכתבת.העני ממעש
אוקיי, אני קוראת לזה "בשביל הכיף"חולת שוקולד
=בשביל עצמינו
השאלה היא האם את במרכז כל הזמן, או אידיאל אלוקי גדולעם הארץ
שהחיים שואפים אליו. ילדים זה עוד צלם אלוקים שאנו זוכים להביא לעולם. זו אחת המצוות המרכזיות בתורה!
אני לא רואה את זה ככהחולת שוקולד
אחרי שהם נולדים ברור שהם המרכז ולא חושבת רק על מה אני מקבלת מהם אבל עצם זה שמביאה אותם לעולם זה אך ורק בשביל עצמי ואפילו הייתי אומרת שזה מעשה די אגואיסטי כי "נח לו לאדם שלא נברא" (מקווה שציטטתי נכון)
זה לא ממש אגואיסטיבתאל1
או אםילו ממש לא. אם זה היה אגואיסטי זה לא מסתדר עם העול המטורף שזה מביא איתו. אגואיסטיות זה דאגה עצמית בלבד ומחשבה על הנוחיות שלי בלבד. מה שסותר בהחלט את משימת גידול הילדים.
זה אגואיסטי בהחלט!חולת שוקולד
אדם מביא ילד לעולם בשביל עצמו,
נכון, זה כרוך בהרבה נתינה פשוט כי זאת עסקת חבילה ומשתלם לו לתת כדי לקבל

(בכלל, נתינה זה הרבה פעמים בשביל הנותן, יותר משבעל הבית עושה עם העני העני עושה עם בעל הבית)
אבל אם אדם תופס שגם הקבלה הזו שאת מתארת שבגללה אנשים רוציםנאור97
ילדים היא בעצם נתינה של ה' אליו (כלומר עצם בריאתנו כרוצים לקבל היא כדי שנקבל מה' או מאחרים וככה נתחבר אליו/הם), הבעיה נפתרת מהשורש. כי הקבלה היא בעצם האמצעי להתחבר.
כמו אישה שאוהבת לקבל ולקבל מבעלה ושמחה שהיא כזו כי בזכות זה הם יכולים להתחבר ולאהוב יותר (אבל אם באמת המטרה שלה תהיה רק הלקבל זה יכול לגרום להיפך, לאגואיסטיות וליחסים של הנאה במקום של אהבה).
השאלה היא האם הקבלה היא האמצעי או המטרה. וזה כבר עבודה עצמית של האדם. אבל קלה יותר מאשר לשבור את הצורך לקבל, שזה דבר שדי נוגד את הטבע הפשוט של האדם.
את כנראה לא הבנת מה זה אגואיסטיותבתאל1
הבנתי טוב מאודחולת שוקולד
להביא ילד בשביל הכיף שלי בלבד בלי להתחשב בטובתו (לא, לבוא לעולם זה לא לטובתו) זאת אגואיסטיות טהורה
(שוב, אני לא מדברת על הגידול עצמו)
לבוא לעולם זה בהחלט טובתובתאל1
או שאת מחליטה מה טוב לכל נשמה? לא הבנתי...
אני לא מחליטה, זאת עובדהחולת שוקולד
לא אני אמרתי את "נח לו לאדם שלא נברא"
אנשים מביאים ילדים בשביל עצמם ולא בשביל לתת לעוד נשמה חיים (וגם אם נניח שזה לטובתה, עדיין הם עושים את זה בשביל עצמם)
מה שנוח זה לא תמיד מה שטובבארץ אהבתי
בהחלט טוב לאדם שנברא, גם אם לא נוח. בשביל זה נברא העולם.
וזה לא פירוש שלי, גם פה כתוב ככה, יותר בהרחבה-
מדוע נוח לו לאדם שלא נברא?
אני לא מתחברת לגישות האלהחולת שוקולד
מבחינתי מה שאדם *מרגיש* שטוב לו זה מה שטוב לו, אולי מי שמרגיש שטוב לו יכול יותר להתחבר לגישה הזאת
אני מבינה..בארץ אהבתי
אבל את לא יכולה להגיד שזו עובדה שלא טוב להיברא, רק כי את מפרשת את 'נוח' בתור 'טוב'. וכי בחוויה האישית שלך את מרגישה שעדיף היה לא להיברא (אם אני מבינה אותך נכון...). זה לא מה שחז"ל אמרו.
ואני באמת מקוה שתזכי לשמוח בזה שנבראת, ולהרגיש שזה טוב אמיתי...
זהו שבעיני זה לא פירוש שליחולת שוקולד
אלא עובדה
ותודה על האיחולים, אמן
לדעתי,לרצות ולהביא ילד זה אגואיסטיותלמה לא123

לגדל אותו-זה בדיוק ההפך מאגואיסטיות

אני מרגישה שטוב לי שוקולדבתאל1
וממתקים. אני מרגישנ שטוב לי להתבטל ולא לעבוד..
אז זה באמת טוב לי?
לא, אני אסביר את עצמיחולת שוקולד
המציאות האידיאלית היא שמה שטוב יהיה גם מה שנח ולכן לי מאוד קשה לקבל את הגישה הזאת כי תכלס קשה לי וזה שזה לכאורה טוב פשוט לא מעודד, אני רוצה שיהיה לי גם נח ואם אני לא אוכלת ממתקים אז זה טוב אבל לא נח, ואם נשמה באה לעולם זה טוב אבל לא נח, אני לא מסתפקת בכזה "טוב"
אבל זה לא נתון לבחירתךבתאל1
לעולם לנשמה לא יהיה נח בעולם הזה
נכוןחולת שוקולד
אני רק מסבירה למה אני לא חושבת שטוב לנשמה להגיע לעולם
זה ממש עמוק מה שאת שואלת...בארץ אהבתי
אני לא חושבת שהכל את תוכלי להבין בגיל 17, אבל אם השאלה עלתה לך עכשיו אז זה מעולה שאת מבררת ושואלת, וגם אם לא הכל יסתדר לך עכשיו, יכול להיות שעם השנים הדברים יתבררו לך יותר.
אני אענה לך קצת מהמחשבות שלי בנושא, בעקבות הרבה דברים שקראתי, שמעתי וחשבתי בנושא.

קודם כל, כשאני יולדת אני זוכה להביא עוד נשמה לעולם. בעצם זה ההבדל הבסיסי בעיני בין 4 ילדים ל7 (לצורך העניין, בעקבות איך שאת שאלת). כל ילד הוא נשמה בפני עצמו, וכל עוד אני יכולה ומסוגלת להוריד עוד נשמות לעולם אני רוצה למלא את התפקיד המדהים והעצום הזה שהקב"ה זיכה אותי בו.
ואחר כך, להיות אמא, זה לגדל נשמות, ותוך כדי גם לגדול בעצמי. זו עבודה וזו השקעה בכל התחומים, אבל זה המהות של העבודה שלנו בעולם. אחד הדברים שלמדתי שנותן לי הרבה כוח בתפקיד הזה, זה שלהיות הורים זה בעצם הזדמנות שלנו להידמות במידות שלנו לקב"ה, בזה שאנחנו דואגים ומכלכלים את ה'ברואים' הילדים שלנו, כמו שהקב"ה דואג ומכלכל את הברואים שלו בעולם.

ולגבי אהבה לילדים- אני חושבת שעד שלא תהיי שם לא תוכלי להבין את זה עד הסוף. זו אהבה שהקב"ה הטביע במציאות, הורים אוהבים את הילדים שלהם פשוט בגלל עצם הקשר, ובלי תלות במעשים שלהם, ואולי זה גם בשביל לעזור לנו לחוש קצת מהאהבה של הקב"ה לעמ"י.
כתבת גם על ילדים 'לא נחמדים'. אז קודם כל- מבחינה חינוכית הייתי אומרת שילד שלא נחמד לאחרים זה ילד שקשה לו בעצמו, מסיבות שונות, וזה מתבטא ביחס שלו לאחרים, ובעצם זה ילד שזקוק להרבה עזרה והרבה יותר אהבה מכל ילד אחר. את שואלת למה אמא שלו אוהבת אותו? כי אמא שלו מאמינה בנשמה הטהורה שלו שטבועה בו, ורוצה שהוא יבטא אותה החוצה, וגם כשהוא לא היא עדיין אוהבת אותו (ומצד האמת גם אנחנו מחוייבים לאהוב כל איש מישראל, אבל אנחנו לא מספיק במדרגה הזאת...). וגם כשההורים כועסים על הילדים שלהם, זה נובע מתוך האהבה והאכפתיות שלהם והכאב על כך שהילד לא מבטא את מה שהם מאמינים שהוא מסוגל.

ומעבר להכל, עם כל הקושי בגידול ילדים, ה' עשה איתנו חסד שהוא נתן בילדים מתיקות מיוחדת. האושר שאפשר להרגיש ברגעי מתיקות של הילדים הוא משהו מיוחד ששווה המון (גם אם נראה לך כרגע שאת לא אוהבת ילדים, ברגע שזה יהיה הילדים שלך הכל יראה אחרת...).
ואוו זה מנוסח בצורה מאוד בוסרית...רק להיום
ובכל זאת. כמה נקודות למחשבה.
א. עצם זה שאת מהרהרת ומערערת מעיד שאולי לא חווית חוויה טובה עם ההורים שלך, או שאת דעתנית שצרכה יותר מדי מדיה מערבית והצליחו לשטוף גם אותך
ב. לא צריך לשכנע אותך ללדת. אם את לא רוצה, אל תעשי את זה. יש יותר מדי ילדים פגועים בעולם שלנו בגלל הורים מטומטמים שילדו אותם בלי להבין מה זה אומר, וחירבנו אותם, אותנו, ואת העולם שלנו. תביאי כשתהיי שלמה ובוגרת ותהיי מוכנה למסור הכל למען זה. פשוט כך.
ג. הערת אגב, ילדים זה לא כפתור שלוחצים ומקבלים. כל ילד שנולד הוא נס, ומעבר לרצון של הוד מעלתה אם להוליד ילד או לא, מי שקובע אם תהיה לך הזכות לזה הוא שם למעלה.
ד. לגבי המשמעות.
ניכר שאת מחפשת אינטרס מתוך פריזמה צרה שרואה רק את עצמך בתמונה. במצב כזה את תהפכי לאמא ממורמרת שכל הזמן מתוסכלת שהחיים לא הלכו בדיוק כמו שהיא רצתה שהם ילכו לה. אם את מחפשת סיבות שכליות להוליד ילדים, משהו בך עקום, אל תגשי לזה, תעשי לעולם טובה.

ועכשיו אני מזכיר לעצמי בהזדמנות הזו.
אין דבר ממלא יותר מלחזור הביתה ולקבל את כל הזאטוטים רצים אליך לחיבוק. לא הרגשתי שום הרגשה דומה לזה. אין דבר ממלא יותר מתינוקת בת חצי שנה שיושבת עליך בחצר, מביטה בעינים תמימות בך ובוחנת בידיה את הפנים שלך, צוחקת מכל חיוך שלך. ילדים מזכירים לי שבעולם הזה יש גם טוב, ויש תמימות, ויש לי הדפוק משמעות לעוד יום.
כמה שאני צריך לזכור לא לקנא באלו שיש להם הכל בחומרי, אבל בסוף שבוע, כשהם נכנסים לבית שלהם הריק והקריר, הם מרגישים את הלבד הזה, את חוסר המשמעות, את זה שאין מי שימשיך אותם בעולם הזה, אין את הלמה לחיות. אז שותים משהו, צוללים לסדרה, עושים סקס עד שמאבדים את החושים, מתנסים בחומרים .. ומרעיפים את כל האהבה שלך על.... כלב.
הלואי שנחיה את זה בכל רגע.
העולם זקוק לילדים הטהורים שיחזירו אותנו לשפיות
ואוו.. תירגע! היא שאלה שאלה..שינוי
והיא בת 17, יש עוד זמן עד שתגיע לרגע..
ולך כדאי להתחיל לאהוב את עצמך ולעבוד קצת על הכעסים שלך והחיצים שלך כלפי העולם, קצת ללמוד מהילדים הטהורים שלך כמו שאמרת בעצמך.
יש לי מצקצקת חדשה?🙂רק להיום
בוסרית? אני דווקא התפעלתי מרמת ההבנה והניסוחחולת שוקולד
הבוגרת לגילה
הסוד הוא שאהבה וקשר לא נוצרים מקבלה אלא מנתינהרוגנטפלאז

אדם שנותן, מוסיף באהבת המקבל יותר עם כל נתינה - משום שעם הנתינה, כוחות הנפש שלו עברו לידי המקבל ואין זה שונה מאהבת עצמו.

לכן אהבת ההורה לילד גדולה אלפי מונים מאהבת הילד להורה כפי שאמרו חז"ל. והאנשים היחידים שלא אוהבים את הילדים שלהם הם אנשים שלא אוהבים גם את עצמם.

אני לא אוהבת את עצמי וכן אוהבת את הילדים שליחולת שוקולד
אז את אוהבת את עצמך שטבעת בילדים שלךבימאית דמיונות

כמו שהרבה כתבו פה,כשמשקיעים במישהו או משהו, מגדילים את עצמךבימאית דמיונות

גם אליהם,

ולכן אוהבים משהו שמשקיעים בו.

בילדים את משקיעה המון,את כל החיים שלך,

וזה גורם לכך שחלק גדול מאוד מהנפש שלך קשור בהם ממש.

(וחוץ מזה, אין מצב שאת ממש לא אוהבת את עצמך. אחרת לא היית אוהבת אותם ככה...אולי יש דברים ספציפיים בעצמך שמציקים לך ואת מודעת לכך שאת צריכה להשתפר בהם, אבל בכללי ובאמת, את אוהבת את עצמך מאוד....וזה דבר טוב מאוד,אחד הדברים היותר טובים שיש.)

לגבי הסוגרייםחולת שוקולד
אולי בשכל זה נכון, ברגש אני *ממש* לא אוהבת את עצמי
יכול להיות שאני אוהבת אותם (גם) כי אני משקיעה בהם אבל זה לא קשור לאהבת עצמי
עצם הנתינה העצומה מביאה אהבהשינוי
באמת קשה להסביר אהבה כמו שכתבו פה,
וילדים הם הרבה יותר מאהבה, זה רגש על שקשה להגדיר אותו, גם כשקשה בגידול שלהם.

אבל בלי קשר לזה, אולי תתנסי בנתינה למישהו 'חסר ישע', אולי בעמותה כלשהי.. ותראי שעצם הנתינה וההתמסרות מביאה גם אהבה וממש לא רק קושי.

ואגב,
גם אני בגילך לא יכולתי לדמיין את עצמי אמא עם כל מה שכרוך בכך. וגם אחרי שהתחתנתי עדיין היה לי קשה להתחייב לכזה דבר. וגם אחרי שנתיים כשבעלי ממש רצה כבר ילד אני רציתי שנטוס לחול..
אז חיכיתי, 3 שנים, עד שהרגשתי שלגמרי לגמרי בא לי ילד ורק אז הבאנו ילד (מדהים ומתוק שאני באמת אוהבת אותו יותר מכל דבר אחר בעולם)

אז אולי פשוט את עוד לא בגיל?
אומרים שהדבר היחיד, שהוא באמת שלנו בעולם הזה,rivki
זה מה שנתנו לאחרים. כל השאר ייגמר לכל המאוחר כשנמות. אולי זאת הסיבה האמיתית להביא ילדים - הרצון לתת והשאיפה להשאיר משהו ממך אחרייך.

לא חייבים 'לאהוב ילדים' באופן כללי בשביל לרצות להביא ילד לעולם ולאהוב את הילדים שלך. נורמלי שאת עכשיו בכלל לא בשלב הזה של החיים.
אני חושב שיש כמה סיבות לרצון לילדים (ושלך)-נאור97
(אני מדבר בעיקר על הלפני. אחרי שנולדים ילדים האדם מחובר אליהם גם פשוט כי הם שלו, חלק ממנו, תלויים בו. וגם אם הם לא הכי הכי).

1. זוג שבאמת אוהבים אחד את השני, שיש ביניהם אהבת נפש עמוקה, רוצים ילדים כי זה הביטוי הכי גבוה של האהבה שביניהם. ליצור משהו ששניהם נמצאים ובלולים בו כפשוטו. וממילא האהבה לבן הזוג נמשכת אחר כך לאהבה לילד.
2. בשלב כלשהו בחיים (תלוי חינוך, אופי, חברה), אדם מרגיש שאחרי כל ההנאות והכיף מהחיים הוא גם רוצה לעשות משהו אידיאלי, לתת. זה יכול להיות התנדבות וכדו', אבל הדבר הכי אידיאלי-נפשי-רוחני מבחינת ההרגשה של האדם, זה להביא חיים חדשים לעולם. וגם אם יש בזה קשיים וכו', זה חלק מהמסירות לאידיאל.
אחרי ילד אחד אני מניח שמרגישים טוב וסיפוק בגלל הנתינה ולכן רוצים עוד.
3. אנשים רואים את הטוהר שיש בילדים של אחרים, ורוצים שגם להם יהיה את הדבר הזה, פרטי ויחודי להם.
4. ככה האדם מרגיש שהוא לא ימות במובן מסויים. שישאר לו זכר ע"י ילד שדומה לו (גם בחיצוניות. אבל בעיקר באופי ובמטרה. אם יצליח לחנך אותו כמו שרוצה..). לא רק בגלל הפחד מהכליון אלא גם כי האדם רוצה מישהו שימשיך לתקן את העולם בדרך, באופן ובמקומות שהוא התחיל.
5. כל מיני רצונות נמוכים יותר, אבל אנושיים. ילדים זה חמוד, משעמם לבד, רצון להיות כמו כולם.
אנ חושבת שהסיבה החמישית היא העיקריתחולת שוקולד
ולא רואה בזה שום בעיה, להיפך
נכון, אבל יש כאלה שהסיבה הזו חלשה יותר אצלםנאור97
סתם ככה או בגלל שילדים גם מביאים איתם קשיים וזה לא שווה מבחינתם את היתרונות.
אז אצלם אפשר לנסות לעורר את הרצון לילדים ע"י הסיבות האחרות, ולפעמים אצלם הם דווקא חזקות יותר מאצל אחרים.
במצב האידיאלי זה כמו פירמידה
למה לעורר רצון? טוב להם בלי.. שיהנוחולת שוקולד
פה ספציפית כי זה מה שפותחת השרשור רצתה..נאור97
ובכללי לגבי אחרים כי מן הסתם יגיע בסוף זמן שירצו ויכול להיות שאז זה כבר יהיה מאוחר מדי והם ירגישו תחושת החמצה ויצטערו על זה.
חסרה עוד סיבה: רצון טבעי להקים משפחה.קרן-הפוך
לא ביטוי נשגב לאהבה בין בני הזוג, לא עניין של אידאלים...

פשוט רצון לבנות משפחה.

השלב הטבעי הבא בתור, אחרי המסע להכרת בן זוג לחיים, אחרי מיסוד הקשר בחופה וקידושין - הוא להביא ילד משלנו, וככה מתחילים ליצור משפחה.

ילדים נוספים באים כדי להגדיל את המשפחה, כדי שהילד הראשון לא יהיה בודד, כדי למלא אחר מצוות התורה, כי מגלים שלהיות הורים זו פסגת האושר.
יישר כחנאור97
תודה רבה לכולם. אתם ממש עוזרים ליסוד.

הי שלום אמא וגם
אני חושבת שהתשובה היא פשוטה; זה רצון שטבוע בנו, והוא מתעורר בעיתו ובזמנו,
ולכן זה לגמרי בסדר שאצלך הוא עוד לא קיים...
קודמים לו הרצון להנשא, ואחרי שיש איש אהוב או במקביל לרצון לבית ולמשפחה מגיע לרוב הרצון לילדים.

יש מצבים שזה לא קורה, אבל לרוב זה בגלל משהו שחסום ודורש שחרור.
*זה* לא טבעי...

לגבי האהבה; אני חושבת ורואה שרוב ההורים אוהבים את ילדיהם ודואגים להם.
זה טבוע בנו (ואפילו בהרבה מהחיות..).

יש לפעמים יחסים מורכבים בען הורים לילדיהם ויכול להיות גם קושי כלשהו להורה מול ילד מסויים.
אבל שוב- זה החריג. רוב האנשים אוהבים את ילדיהם ושמחים בהם
לא מה מקבלים אלא מה נותניםרחלי חמודה

ילדים זה אינסוף נתינה, אינסוף אהבה ואינסוף מסירות. כשאדם נותן הוא גדל (מבחינה נפשית ואולי גם רוחנית) ונהיה שמח, ועם כל ילד שנולד יש יותר אהבה ויותר רצון לתת. מאחלת לך שתהיי יום אחד אמא ותביני(:

גישה קצת מבאסתחולת שוקולד
לא מביאים ילדים כדי לתת כמו שלא מתחתנים כדי לתת, ברור שבפועל נותנים אבל זאת לא המטרה אלא מה שקורה מטבע הדברים
בטח שמביאים ילד לעולם כדי לתת!בתאל1
אלא כדי מה בדיוק?
כדי לקבלחולת שוקולד
נראה לך שלנשים שכותבות בכאב בפורום אובדן הריון או שכותבות בפורום הריון על הציפיה הכואבת באמת כ"כ כואב כי הן רוצות לתת??

חוץ מזה אם נח לו לאדם שלא נברא אז איפה פה הנתינה? (אני מדברת על עצם נתינת החיים לילד, לא על הגידול וכו׳)
ממש לא! חד משמעית כדי לתתרשש

אולי אנשים אנוכיים או לא מאמינים יולדים כדי לקבל

אנחנו יולדים כדי לתת, להעניק לעוד נשמה אפשרות לקיים מצוות, ולשדרג את הנשמה שלנו ע"י נתינה וחינוך הילדים

את מרגישה שלהביא ילדים זה משהו שקשה לךחולת שוקולד
ואת עושה את זה "כי צריך"?
אם לא זה לא כדי לתת
אני לא רואה ככה את הדבריםבארץ אהבתי
לא כל נתינה חייבת להיות למרות קושי. אפשר גם לשמוח בנתינה ועדיין לעשות אותה בשביל הנתינה.

תחשבי למשל על אישה שלא מונעת. מבחינתה היא מוכנה להוריד לעולם כל נשמה שהקב"ה ישלח דרכה. היא גם שמחה בילדים שנולדים לה, אבל בסופו של דבר היא וודאי לא עושה את זה בשביל עצמה. אם כל הרצון היה רק בשבילה היא היתה יכולה להסתפק בפחות ילדים, או שהיתה יולדת במרווחים יותר גדולים כדי שיהיה באמת לטובתה.
(ושלא יובן לא נכון, אני לא חושבת שאישה שכן מונעת יולדת רק לטובתה. הדוגמא היתה רק כדי להבהיר את הנקודה)
אישה שלא מונעת למרות שמצד עצמהחולת שוקולד
היתה רוצה למנוע באמת עושה את זה בשביל לתת (או כאידיאל כלשהו, הכוונה שעושה את זה לא מצורך עצמי)
אני מדברת על מצב כמו שכתבת בסוגריים, אישה שכן מונעת ומביאה ילד רק כשהיא מרגישה שהיא רוצה את זה, *זה* בשביל עצמה, אולי זה גם טוב לילד אבל היא לא עושה את זה בשבילו אלא בשבילה
או שהיא מרגישה שעכשיו היא מספיק מוכנה בשביל ללדת עוד ילדבארץ אהבתי
כי היא יודעת כמה כוחות נתינה זה דורש ממנה, אז היא מנעה עד שהיא חזרה לכוחות שלה, ועכשיו כשיש לה את המסוגלות היא מאפשרת לקב"ה להביא דרכה עוד נשמה לעולם.
לצורך העניין זה אותו דבר כמו לא למנועחולת שוקולד
אני מדברת על מצב שמביאים ילד פשוט כי מתחשק לנו שיהיה לנו ילד
אז נראה לי שבסופו של דבר אנחנו די מסכימותבארץ אהבתי
אני מסכימה שיש אנשים שיולדים מתוך רצון לקבל. וזה לגמרי לא דבר רע, ככה הקב"ה ברא את העולם- שבאופן טבעי רוב האנשים שרוצים שיהיה להם טוב בחיים, הרצון לילד הוא חלק מזה, למרות כל הנתינה וההשקעה שזה דורש.
אבל בהחלט יש מצבים שמההתחלה הרצון הוא לא לטובת ההורים, אלא רצון גבוה יותר (בשביל לתת, בשביל להוריד נשמה לעולם...).
את באמת בת 17??אם+7

יש לך שאלות מדהימות! באמת!

את בחורה חושבת וזה מעולה.

ענו לך נכון.

זה משהו לא מוסבר אבל זה גם משהו שלא כולם חווים אותו דבר.

לאחת מספיק-1-2.

ואחת- לא יודעת שובע גם אחרי 17!! (מכירה אישית)...

וזה בסד אם זה מנותק מלחץ חברתי- סביבתי.

ולגבי האהבה- לדעתי לא אוהבים את כל הילדים באותה עוצמה, אבל הדאגה שיש לך לכל הילדים היא אותה דאגה, וכשדואגים למשהו מאוד- ונותנים ומעניקים לו- זה יוצר אהבה.

יש ילדים מעצבנים וקשים, ולא כיפים, מתבגרים בעיקר.

אז מה? אחר כך יש מהם נחת בד"כ בע"ה.

תמשיכי לחשוב!!!!

בהצלחה!

לא כולם אוהבים את הילדים שלהם..hodaya005
אולי הרצון ללדת טבעי ואת התינוקות אוהבים כי הם מתוקים.. אבל כשגדלים... לי יש ילד סיוטי שאני לא סובלת אותו! וכל החיים מעצבנים כי עושה טרור לכל המשפחה... אבל אין מה לעשות אנחנו לא בוחרים מי יהיו הילדים שלנו ואני לוקחת את זה כתיקון שלי בעולם שזה רצון ה'...
מסכן. הוא בטח מתוסכל וגם לא סובל את עצמו.אם+7

הודיה 5 מעירה נכון.העני ממעש
אם יש לך 8 ילדים, ודאי אינם כולם אותו שטאנץ.
בהחלט יכול להיות ילד מאתגר, שיצריך הרבה טיפול/ שיחות/ תשומת לב. ועצבים.
באמת חבל לגדל ככה ילדבתאל1
או להתייחס ככה לילד.
במקום לראות אותו וכמה הוא בטח סובל ולא מצליח.... להפוך אותו למטרד... אני מקווה שלא ככה חווית את הילדות שלך
ברור שאני לא מתייחסת אליו ככה...hodaya005
אני עושה לו הרבה זמן איכות לבד ומשקיעים בו כל מה שאפשר ואז בבית הוא צועק וכועס כל הזמן ורב עם האחים שלו על שטויות.. לא מצליחה לאהוב אותו במצבים כאלה.. אם יש לכם עצות איך לאהוב אשמח מאוד
כל כך מבינה לליבך.אם+7

יש לי גם כזה.

אני בכוח משתדלת לחשוב על הדברים הפצפונים שכן טובים אצלו, ויש, יש אצל כולם.

נגיד הבן שלי רב עם כל אחד בבית, אבל את הקטן- הוא מחבק ומנשק ודואג ומטפל.

ואני אומרת לו שזה מה שמראה כמה הוא רגיש וטוב לב ואוהב את אחים שלו.

שם הוא לא צריך לשחק ולהציג ולקנא, זה נטו תינוק קטן וטהור.

אם הוא נותן לך לחבק אותו ולנגוע בו בחיבה זה גם מוסיף ה-מ-ו-ן.

שלי כבר גדול יחסית (14) ולא מוכן שאגע בו, למרות שאני מגניבה לפעמים...

מחזיקה לך אצבעות.

תזכרי שיש לו רק אמא אחת, שתעשה בשבילו הכל, שתאהב אותו ללא תנאים, למרות הכל

לדעתי עצם זה שאת משקיעה בו כל כך הרבהבארץ אהבתי
מראה את האהבה שיש לך כלפיו. כרגע זה מתבטא בזה שאת מנסה להשקיע בו את כל מה שאפשר, וגם בזה שאת רוצה להרגיש את האהבה כלפיו, גם אם לא מצליחה בפועל. אם לא היתה לך אהבה כלפיו אז לא היה אכפת לך מכל מה שהוא עושה ולא היית מנסה לעשות כלום כדי לשנות את זה (היית פשוט מרחיקה אותו מהבית כדי לשמור על הילדים שלך שאותם את כן אוהבת). זה שאת לא מוותרת עליו מראה שבעצם את אוהבת אותו.

אין לי עצות מעשיות איך לאהוב אותו, אבל אני גם חושבת כמו @למה לא123 שלטפל בעצמך יכול להיות רעיון טוב. אני עשיתי לאחרונה אימון אישי, והוא ממש נתן לי כלים על איך לשנות המון דברים שלא חשבתי שיכולים להשתנות (העבודה היא על עצמי אבל אני ממש רואה איך זה משפיע גם על הסביבה...). אולי יש דברים אחרים שגם יוכלו לעזור, אני לא התנסיתי...
יש לי ילד שידעתי שאם לא אטפל בעצמילמה לא123

אני פשוט לא אסבול אותו. הלכתי לטפל,והיום הוא אחד הילדים המדהימים. אני כ"כ שמחה שהלכתי בזמן

כואב לקרוא אותך

"אני לא סובלת אותו" - מהההההההההה?רשש

באמת שאני מנסה שלא לשפוט אבל זה משפט מזעזע

אז מראש אני מסייגת שיתכן ואני טועה

אבל אם זה באמת כפי שכתבת אז לכי לטיפול

את לא סובלת את הילד שלך??????

אם את לא סובלת אותו אז מי בעולם יאהב אותו???? השכנים? העובדת הסוציאלית שתטפל במיקרה שלו בעוד כמה שנים כשהוא יפנים שאת לא סובלת אותו ויתנהג בהתאם חס וחלילה חס ושלום???

תתאפסי ומהר

הוא התיקון שלך בעולם הזה? את התיקון שלו!! יש לו אמא שמסוגלת לא ליסבול ילד שלה, עצמה ובשרה

אין לו שום סיכוי להשתנות אם את לא תאהבי אותו ודחוף

אם תאהבי אותו - יש לו זיכוי לכבוש את העולם

אם את מתקשה לפנות ממש לטיפול, אז תתחילי בלצפות בסרטים על הורות/מורים למופת (בן קרסון וכד')

תקבלי קצת השראה ותתקדמי משם

למה את מעליבה אותהl666
את לא יודעת עם מה היא מתמודדת , בן כמה הילד, אולי הוא כבר לא ילד אלא גבר צעיר.
היא בסה''כ כנה. לא חייבים לאהוב, חייבים למלא את הצרכים ואם הוא פוגע בילדים אחרים אז גם להם יש רגשות וצרכים, ומגיע להם מרחב מוגן בבית שלהם.
אני לא חושבת שהורה חייב להקריב את עצמו למזבח ילדיו, ובטח אין לו זכות להקריב חיים של ילדים אחרים, שלו או של שכנים למזבח של ילד לא פשוט. ולא ילד שמקבל אהבה בלי תנאים גם אם הוא מתנהג גרוע לא הופך בן אדם טוב, הוא הופך לבן אדם רע שלא מתחשב באף אחד ובטוח שעולם מסתובב סביבו.
ברגע שבנאדם מחליט להביא ילדים לעולםיעל מהדרום
לק"י

יש לו אחריות כלפיהם.
הם לא "אשמים" בזה שהם הגיעו לעולם.

לא שופטת את הכותבת, אבל חושבת שכן, לילדים מגיעה אהבה ודאגה וטיפול מסור (ואני ממש לא אמא מושלמת. וגם אני כועסת לפעמים, ולא תמיד במקום הנכון. אבל עדיין חושבת שאנחנו צריכים לקחת אחריות על הבחירות שלנו בחיים)
אני מניחה שאף אחד לא מביא ילדיםl666
וחושב שהוא לא יטפל בהם, לא יאהב אותם, לא ידאג להם. ואם היא במצב הזה כנראה שקרה משהו חריג מאוד.
זה כמו אימא לתינוק רגוע תטיף לאימא לתינוק עם רפלוקס, ולא תבין למה היא מותשת. אסור לשפוט בלי לדעת.
בנוסף , אני חושבת שהיא בסה''כ מודה ברגשות שלה. ומעיזה לבטא אותם. לא נראה לי שמישהו באמת נהנה לחיות בקרבתו של מישהו שהורס לו את החיים ומורט עצבים וגורם לבעיות.
כמו בסרט "קשר חופשי" אימא של בחור נרקומן כל הזמן צועקת על אהבה שלה וכמה בן שלה מסכן אבל בפועל לא מבקרת אותו בדירתו אף פעם, לא מזמינה הביתה כשהוא בא, לא מציבה גבולות לפני שהוא מידרדר. אבל במילים היא כל כך אוהבת. רק שבמעשים היא רוצה אותו רחוק.
הרבה פעמים אם מישהו אומר שהוא יאהב תמיד ולמרות הכל , הוא פשוט משקר
אני מסכימה עם ההודעה הזאת שלך (השניה)יעל מהדרום
לק"י

ועדיין המשפט "לא חייבים לאהוב" צורם לי.
אם יש קושי, צריך לטפל. לא להרים ידיים....
אחג מהצרכים החשובים של ילד זה אהבהבתאל1
אני לא מסכימה שלא חייב לאהוב.
אם הגענו למצב כזה, וזה לא ככ נדיר, בואו לא נהיה מלאכים או נחשוב שאנחנו כאלה...
פשוט עובדים עבודת המיגות, מטפלים בעצמו ואוהבים. ילד חייב אהבה!!
באמת אל תשפטי אותהאמא לא מקצועית

נראה לפי דברייך שעדיין אין לך ילדים בגיל ההתבגרות.

אמנם זה לא מחייב שכל ילד בגיל ההתבגרות יביא את אימו לתחושות קשות כאלה, ואני מאחלת לך שלא יקרה לך. אבל עדיין, זה נותן רגישות כשאת חווה לאילו רמות של סבל ותסכול אפשר להגיע בגידול ילדים.

שאלה גם איך מגדירים אהבה.

אולי אפשר לאהוב ילד וגם לא לסבול אותו בו-זמנית, יכול להיות?

היא משקיעה בו המון, לא מתנערת ממנו, ואף רוצה להרגיש את האהבה, אבל את הרגש קשה לעורר כשהילד עושה הכל (לכאורה) כדי להיות בלתי נסבל...

ואל תשכחי שהיא גם מאד אוהבת את שאר הילדים שלה , והילד הזה פוגע בהם.

בכל מקרה, 

אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו

זאת אהבה אינסופיתבתאל1
לא בגלל משהו. לא כי הם מושלמים.
כי הם הילדים שלנו...
זה דבר שלא ניתן להסביר בכלל
תשובה בכמה חלקיםרשש

א)

רוב הגברים לא אוהבים ילדים בכללי, גם כשהם מתחתנים הם לא חולמים על ילדים וריח של תינוקות כמו האימהות שאת רואה סביבך, אלא יותר כמו על זכות ומצוה וכד', כשהילדים נולדים רבים מהגברים לא נהנים מהטיפול בילדים, וודאי שלא מהמלאכות הפחות מקסימות (כמו טיטיול והשכבה), בניגוד לחלק מהאימהות, והם בהחלט לא חושבים על ילד מעצבן שהוא חמוד באותו הרגע שבו הוא מעצבן

אבל הם אוהבים את הילדים שלהם מאוד מאוד מאוד, וכל אחד מהם יעדיף שאם חלילה נגזר על בנו לסבול אז הוא רוצה לסבול במקומו, וכל אחד מהם חולם שילדיו יצאו יותר מוצלחים ממנו עצמו, וחלילה כשאין ילדים הכאב עצום ונורא

כמובן שיש גם נשים רבות שלא אוהבות ילדים בכללי (אני מכירה אמא שמטורפת על ילדיה והיא כמעט נגעלת מילדים אחרים - את לא חריגה כלל)

ב)

למה אוהבים? כי ככה ה' ברא אותנו, נס ופלא כדי שיהיה לנו הכוח והיכולת לגדל את הגדיים כדי שיהיו תיישים

אני מכירה אנשים מעצבנים שלא ברור לי למה הם אוהבים את עצמם, איך הם מצליחים? ככה זה, נס ופלא מה'

ג)

ממליצה לך לא לעסוק בדבר הזה בכלל (אלא אם זה מטריד אותך בצורה ממשית, ואז לכי לשאול אנשים מומחים לתחום)

אולי זה מרגיש לך מעמיק וחכם לחשוב על זה, אבל את רק מייצרת לעצמך מין סיבוך נפשי כזה וכשתגיעי לגיל המתאים לחפש בעל הדיון הזה יחפור לך במוח ובלב ויעיק עליך

את יכולה להיות סמוכה ובטוחה שכשתגיעי לרגע שזה יהיה רלוונטי, הדברים יהפכו ליותר פשוטים וברורים

אני מניחה שבגיל 8 לא ממש הבנת למה מתחתנים, למה חצי מהשירים הישראליים עוסקים באהבה, למה יש ז'אנר סרטים רומנטיים

וגם היו לך ראיות לכך שזה טיפה מיותר, הרי אנשים רבים עם בני הזוג יותר משהם רבים עם החברה הכי טובה

וגם כשנפרדים מחברה אז לא עצובים כ"כ כמו כשמתגרשים

וגם שראית סביבך בעלים או נשים ממש מעצבנים, ממש אבל, אז למה הם נשואים ואוהבים?

נכון?

היום את בטח מבינה יותר

עוד כמה שנים תביני אפילו עוד יותר את העניין בלהתחתן

וכשתמצאי את בעלך, אז ממש ממש ממש תביני

ובחתונה הכסף תצחקי על המחשבות האלו של גיל 8

אותו תהליך את תעברי לגבי ילדים

כשתתחתני תביני יותר,

כשתהיי בהריון תביני יותר

כשתלדי תביני עוד יותר

כשהוא יגיד אמא את סופית תביני

כשהוא יהיה חולה בפעם הראשונה ואת תרגישי כאב פיסי בלב מדאגה, אז זה יהיה ממש ברור

ד)

לכן אני מציעה לך רק לזכור ולעסוק בזכות הגדולה שיש בלהקים בית בישראל, משכן לשכינה

וכן בזכות להעמיד דורות ישרים מבורכים

להזכירך שגם בשואה אנשים ילדו, וכך פסקו חלק מהרבנים, למרות שידעו חלקית את העתיד הצפוי לילדים אלו

ה)

לגבי הקטע של עוד ועוד ילדים

זה בהחלט לא קל, אבל אנחנו מאמינים בזה, מאמינים בזכות של להביא ילדים יהודיים לעולם

בנוסף ישנו הטבע האנושי הניסי והלוא מוסבר שהזכרתי לעייל ותמיד משתוקק לעוד ילד, ורק עוד אחד, ועוד אחד

עיצה קטנה: לגבי הטירחה, אל תחששי, לא יולדים שביעיה ביום אחד

הם באים לאט לאט והחל מגיל מסוים הם עוזרים זה לזה

הצלחה רבה במשימות הגדולות של החיים!!

זה עלול לנבוע מהעובדה שהם לא מספיק מכירים בזכות של ללדת ילדים יהודיים

תיקון ההקשררשש

ה)

לגבי הקטע של עוד ועוד ילדים

יש כאלו שלא רוצים הרבה ילדים

זה עלול לנבוע מהעובדה שהם לא מספיק מכירים בזכות של ללדת ילדים יהודיים

זה בהחלט לא קל, אבל אנחנו מאמינים בזה, מאמינים בזכות של להביא ילדים יהודיים לעולם

בנוסף ישנו הטבע האנושי הניסי והלוא מוסבר שהזכרתי לעייל ותמיד משתוקק לעוד ילד, ורק עוד אחד, ועוד אחד

עיצה קטנה: לגבי הטירחה, אל תחששי, לא יולדים שביעיה ביום אחד

הם באים לאט לאט והחל מגיל מסוים הם עוזרים זה לזה

הצלחה רבה במשימות הגדולות של החיים!!

אבולוציהPeleg
כל בני האדם שלא רצו להתרבות נכחדו, ונשארו אלו שכן, ולכן לכל אחד יש רצון פנימי עמוק ללדת. או במילים של דרווין, יצר ההמשכיות.
אחרי שהם נולדים, משקיעים בהם המון, שוב מכוח הרצון להישאר בעולם אחרי המוות.
ואחרי כל ההשקעה אתה פשוט אוהב אותם כי השקעת בהם.
ואם נשמע לא הגיוני, חפשי לחוצות ילדים שיספקו לך איך הן מרגישות, ושאלי אימהות טריות אם הן אוהבות את היצור הזעיר האדום והצרחן הזה.
הרבה מזה נובע גם מלחץ חברתילמה לא123

מעידה על עצמי בהסתכלות אחורה

המשפט האחרון ממש נוראירשש

אני מתנגדת לכל מה שכתבת אבל המשפט האחרון מוגזם במיוחד

אני אוהבת מאוד מאוד את היצורים הזעירים האדומים והצרחנים האלו

אני גם אוהבת את עצמי, יצור זעיר אדום וצרחן לשעבר, אתה יודע?

אני חוששת שאנשים בוגרים (בדגש על בוגרים, לנערה בת 17 יש לפעמים שאלות שהן חששות ותהיות סתם שיתבהרו עם התבגרותה בעז"ה) שלא אוהבים את ילדיהם או לא מבינים מדוע לא אוהבים ילדים

זה עלול לקרות בגלל שהם עצמם לא היו מוצפים באהבת הורים

מי שגדל מוצף באהבת הורים (כמו רובינו) מבין שאוהבים ילדים בדיוק כמו שאוהבים את עצמינו

לא צריך לזה יותר מדי הסברים

אהבת אםPeleg
לא יודע מה איתך, הרבה נשים מעידות שלקח להם זמן לפתח אהבה לילד לאחר הלידה, והן חששו- אך זה טבעי.
אז ככה...אמא מאמינה
הילדים שלנו הם ההמשכיות שלנו, הם נוצרו מתוך אהבה ואמונה וכך גם גדלים ויגדלו בעזרת ה'. נרצה להעניק להם ללא קשר האם הם ממושמעים, יפים, חכמים וכד' כי הם פרותינו ולא רק זה אלא שנראה שיהיו הרבה יותר טובים מאיתנו, יותר יראי שמיים, צדיקים, חכמים וטובים ונעשה הכל בשביל זה .
לא נישן בלילה , ננקה , נכבס, נבשל והכל בשבילם היום. כשתמצאי אהבה ואת בחיר ליבך בעוד כמה שנים תביני מה זה להקים בית עם בן זוגך שגם לו , אגב, תרצי להעניק .
מאחלת לך שיקרה בקרוב ושתזכי.
וואו, שאלות נוקבות..אביולאחרונה
בגדול, ברגע שאתה מעניק למישהו- אתה אוהב אותו יותר. אם היית מדריכה את תראי את זה, ובשירות לאומי רואים את זה הרבה... לאשר יתן- יאהב. כן, במצב תקין, רוב ההורים אוהבים מאוד את הילדים שלהם, כי הם הכי חשובים להם בעולם והם נותנים להם את כל כולם. קשה להבין את זה לפני שיולדים...
יש לי עוד הרבה להגיד וגם לא ניסיתי הכי מאה, אבל שיהיה
יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך